slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΚΡΙΤΩΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του

Γιάννος Παπαντωνίου-Σταυρούλα Κουράκου
Προφυλακιστέους έκριναν οι ανακριτές διαφθοράς και η εισαγγελέας τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου και την σύζυγό του, Σταυρούλα Κουράκου.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα μετά από έξι ώρες ολοκληρώθηκε και η απολογία της συζύγου του Γιάννου Παπαντωνίου Σταυρούλας Κουράκου η οποία κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Γιατροί ΣΥΡΙΖΑ για την πανωλεθρία στις εκλογές του ΙΣΑ: Φταίνε Ξανθός – Πολάκης

Με ανάρτησή του στο Facebook, περίπου 15 ώρες αφότου έκλεισαν οι κάλπες στο ΟΑΚΑ και αναδείχθηκε η αυτοδυναμία της γαλάζιας παράταξης με επικεφαλής τον Γιώργο Πατούλη, οι δύο γιατροί του ΑΓΜ που κατέλαβαν και τις ισάριθμες έδρες στον ΙΣΑ, παραδέχονται χωρίς περιστροφές την εκλογική πανωλεθρία της παράταξής τους.
Ας σημειωθεί ότι η «γαλάζια» παράταξη ΔΗΚΙ -ΙΣΑ (ΝΔ) έλαβε ποσοστό 54,7%, έναντι 35,40% που είχε λάβει το 2014. Πανωλεθρία στις αρχαιρεσίες του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών έπαθε η...

Γ. Βρούτσης: "Στόχος μας να επαναφέρουμε τη χαμένη ασφαλιστική συνείδηση, κυρίως στους νέους»


Χρειάστηκαν 3,5 χρόνια, για να αντιληφθεί η Κυβέρνηση το αδιέξοδο στο οποίο οδήγησε συνταξιούχους και εργαζομένους ο νόμος “Κατρούγκαλου”. Οι ανακοινώσεις του κ. Τσίπρα για αναθεώρηση ορισμένων πτυχών του νόμου, ουσιαστικά σηματοδοτούν το “ξήλωμά” του και την αναγνώριση της αποτυχίας του.
Του Ιωάννη Βρούτση *
Ο Νόμος “Κατρούγκαλου” έχει

Απάντηση Βουλευτών Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σχετικά με την γεώτρηση Προφήτη Ηλία


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βουλευτών Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ
Διαβάζοντας την ανακοίνωση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα νόμιζε κανείς ότι σε αυτό το Δήμο που όλα γίνονται σωστά και τέλεια, ξαφνικά και αναίτια οι αναφερόμενοι τρείς βουλευτές Κυκλάδων του Σύριζα, αρχίζουν να διαφοροποιούνται από την κυβερνητική πολιτική και βούληση.
Ο Δήμος όμως Νάξου και Μικρών Κυκλάδων δεν λέει δύο πράγματα.....

Το αεροδρόμιο Πάρου σε πορεία κατασκευής σύγχρονων κτιρίων & επέκτασης του διαδρόμου

Το νέο αεροδρόμιο Πάρου σε πορεία κατασκευής σύγχρονων κτιρίων και επέκτασης του διαδρόμου προσγείωσης - απογείωσης
Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν εξελίξεις στο νέο αεροδρόμιο Πάρου οι οποίες κρίνονται απόλυτα θετικές για την τουριστική αναβάθμιση της Πάρου, της Αντιπάρου αλλά και των γειτονικών νησιών μας.
Είναι προφανές ότι οι πιέσεις που ασκήθηκαν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Πάρου, τον Δήμο Αντιπάρου, τους τοπικούς κομματικούς φορείς, τους τοπικούς Βουλευτές, τους Συλλογικούς φορείς, τους επιχειρηματίες και κατοίκους των νησιών μας προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχουν

Δήμος Νάξου: από το 2016 συνεργαζόμαστε με το (ΙΓΜΕ, Διεύθυνση Υδάτων)

Αποτέλεσμα εικόνας για αη λιασ ναξοσ


Βάσει των αρμόδιων Δημόσιων Υπηρεσιών, των κρατικών επιστημονικών φορέων (ΙΓΜΕ, Διεύθυνση Υδάτων) και της τεχνογνωσίας των συνεργαζόμενων υπηρεσιών, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων από το 2016 έχει θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, με έργα και μελέτες όπως η στεγανοποίηση της λιμνοδεξαμενής των Εγγαρών, η αναβάθμιση του ταχυδιυλιστηρίου, ο τηλεέλεγχος διαρροών, η εξόρυξη διερευνητικών γεωτρήσεων, η μίσθωση αφαλάτωσης και η μελέτη χωροθέτησης μόνιμης αφαλάτωσης, η οποία ολοκληρώνεται άμεσα. Μέρος του σχεδιασμού ήταν και η αξιοποίηση της γεώτρησης στην περιοχή Προφήτη Ηλία.

ΝΟΔΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΟΜ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΔ Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ

Με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα της ΝΟΔΕ Τρικάλων
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα της ΝΟΔΕ Τρικάλων την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο Τομεάρχης Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Βουλευτής Κυκλάδων ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, με θέμα: «ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ».

Μερικά από τα προγράμματα που τέθηκαν σε λειτουργία επί υπουργίας του κ. Βρούτση είναι:

Ευχαριστήριο της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου

Είχαμε τη μεγάλη χαρά και τιμή να φιλοξενήσουμε στον υπέροχο χώρο της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου | ΕΝΞ στις 19.10, μια ολοκληρωμένη και άκρως ενδιαφέρουσα παρουσίαση Μελέτης που διεξήχθη με στόχο την ανάδειξη της δυναμικής του τουριστικού προϊόντος της Νάξου, καθώς και της δυνατότητας ανάπτυξης εναλλακτικών και ειδικών μορφών τουρισμού.

Οι συμμετέχοντες, επαγγελματίες του χώρου της φιλοξενίας και εστίασης, καθώς και τοπικοί εκπρόσωποι, είχαν την δυνατότητα να ακούσουν και να καταγράψουν δεδομένα της μελέτης, τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν στο ήδη υπάρχον τουριστικό προϊόν του νησιού, αλλά παράλληλα παρουσίαση στοιχείων ικανών να δώσουν μια "νέα πνοή" στην δυναμική του.

Στη μελέτη παρουσιάστηκε η αξιολόγηση του τουριστικού προϊόντος καθώς και η  διερεύνηση εναλλακτικών και ειδικών μορφών τουρισμού.

Οι άξονες της μελέτης αφορούν τα παρακάτω στοιχεία :