slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Την επιστολή του ΔΟΥΚΑ για τους υπαίτιους του χρέους, γιατί την αποκρύψατε;;

20 Ιουλίου 2004 - «Τα ταμεία είναι άδεια, υπάρχουν κρυφά χρέη»

«Οπως διαγράφονται τα ταμειακά έσοδα/έξοδα για την περίοδο Ιανουάριος - Μάιος 2004, το “ταμειακό” έλλειμμα ήταν της τάξεως των 7,4 δισ. Για το εξάμηνο Ιανουάριος- Ιούνιος 2004το “ταμειακό” έλλειμμα αυξήθηκε στα 12,14 δισ. ευρώ. Οπως και να έχει το θέμα, εκτιμώ πως το δωδεκάμηνο θα είναι σημαντικά υψηλότερο από τα ανοίγματα του εξαμήνου. Δηλαδή, το ταμειακό “άνοιγμα” μπορεί και να ξεπεράσει τα 18 δισ. ευρώή το 11% του ΑΕΠ!

Οι υπερβάσεις στις πρωτογενείς δαπάνες θα ξεπεράσουν αυτές που προβλέπονται στον τακτικό προϋπολογισμό κατά 2,9 δισ. ευρώπερίπου.

Δηλαδή, οι πρωτογενείς δαπάνες για το 2004 μπορεί να ξεφύγουν και από τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις (32,8 δισ.) και να φθάσουν στα 36 δισ.

Και οι δαπάνες για τόκους θα ανέλθουν από τα 9.750 ευρώ στα 10.700 δισ. ευρώ ετησίως.

Δηλαδή, κατά μίακάπως πρόχειρηπρόβλεψη, το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης για το 2004 μπορεί να υπερβεί και το 6% του ΑΕΠ! - χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη ότι ελάχιστες από τις πληρωμές για εξοπλιστικά προγράμματα εμφανίζονται ως πρωτογενείς δαπάνες. Παραλάβαμε “άδεια ταμεία”!

Δηλαδή, παραλάβαμε επίσημο χρέος της κεντρικής κυβέρνησης που στο τέλος του Φεβρουαρίου 2004 ξεπερνούσε τα 186 δισ. ευρώ και κρυμμένες υποχρεώσεις .


Σε αυτό το επίσημο χρέος πρέπει να προστεθούν και μη σωστά καταχωρισμένες υποχρεώσεις του Ελληνικού Δημοσίου που υπερβαίνουν τα 8,5 δισ. ευρώ όπως για:

* τα φάρμακα (2,2 δισ. ευρώ), * το ταμείο νομικών (400 εκατ.), * για τα “νέα τοκομερίδια” (6 δισ., τώ ρα περίπου 5 δισ.), * τα χρέη προς την Αγροτική Τράπεζα (800 εκατ.).

Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τα ασφαλιστικά ταμεία (της τάξεως των τουλάχιστον 2 δισ। ευρώ) για τις μισθολογικές προαγωγές των συνταξιούχων αξιωματικών των ΕΔ που αποστρατεύθηκαν προ του 2000 (ύψους περίπου 1 δισ.ευρώ) και τα χρέη προς τους ΟΤΑ (1 δισ.).

Δηλαδή,κληρονομήσαμε χρέη ύψους τουλάχιστον 199,5 δισ। ευρώ και επιπλέον περίπου 11 δισ. ευρώ δάνεια εγγυημένα από το Ελληνικό Δημόσιο!».

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ λοιπόν, λέει η επιστολή ΔΟΥΚΑ: 199,5 δις χρέος + 11 δις εγγυημένα δάνεια + 10,7 δις τόκους ετησίως ( άρα 10,7 επί 6 έτη ΝΔ 64,2 δις) + 28 δις στις τράπεζες =

ΣΥΝΟΛΟΝ 302 ΔΙΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΤΗ ΕΛΛΑΔΑΣ


Και αυτή την επιστολή το ΒΗΜΑ τη δημοσίευσε.
Αυτή όμως κρύφτηκε επιμελώς από τα χουντοπράσινα κανάλια.
Να δούμε εσείς που θα κρυφτείτε ΚΛΕΦΤΑΡΑΔΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

Παραμύθια είναι όσα λένε για “διαπλοκή με αριστερό δεκανίκι”


Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010, ο Λεωνίδας Κύρκος διοργάνωσε δείπνο στην «Αίγλη» του Ζαππείου. Προσκεκλημένοι, πολλοί από την πολιτική, την τέχνη και ορισμένοι επιχειρηματίες. Αριστερά: Σε πρώτο πλάνο ο Θ. Πάγκαλος χαιρετά τον τιμώμενο. Σε δεύτερο...

Δράσεις ΣΥΛΛΟΓΟY ΣΑΓΚΡΙΩΤΩΝ ΝΑΞΟΥ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΓΚΡΙΩΤΩΝ ΝΑΞΟΥ

<< Η ΠΡΟΟΔΟΣ>>
Οδυσσέως 7-ΑΘΗΝΑ (ΤΚ 104 37)
ΤΗΛ- FAX 2105225759
e-mail: info@sagri.gr


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΤΡΙΤΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ (21.000)
ΕΚΔΗΛΩΣΗ  Ο.ΝΑ.Σ  ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΑΙΑ
« ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ»

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ( 08.00- 20.00)
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ  ΣΕ  ΔΗΛΟ- ΜΥΚΟΝΟ
( 28 ΕΥΡΩ/ΑΤΟΜΟ)

ΣΑΒΒΑΤΟ  13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ( 21.00)
ΟΜΙΛΙΑ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΓΕΛΗ
ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ SANGRIA ( ΜΥΛΟΙ)

ΤΡΙΤΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ(22.00)
Ο ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΟΥ ΤΖΩΝΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 6944740020 – 6936848320 – 6944322835
ΤΟ    ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
                                                        

Δράσεις στο Νησί της Νάξου


Αγαπητοί συν+Αξιοι
Η χορευτικη ομαδα της ΣΥΝΑΞΙΑΣ σας προσκαλει την Κυριακη 7 Αυγουστου 2011, ωρα: 9:00 μ.μ. στην κεντρικη πλατεια χώρας Νάξου
¨ Σεργιανι στο Αιγαιο ¨ μια παρασταση παραδοσιακων χορων της νησιωτικης Ελλαδας απο τη χορευτικη ομαδα της ΣΥΝΑΞΙΑΣ.
συν+Αξία Ομάδα Εθελοντών Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
http://sinaxia.blogspot.com/

15 Αυγούστου, ο Νίκος Χατζόπουλος στις ΕγκαρέςΤην Δευτέρα 15 Αυγούστου ο Σύλλογος Εγκαριτών Νάξου, διοργανώνει νησιώτικη μουσική βραδιά - παραδοσιακό πανηγύρι, με τον κορυφαίο βιολάτορα Νίκο Χατζόπουλο και την ορχήστρα του. Σας περιμένουμε όλους στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Εγκαρών.

ΜΗΛΩΣΙΑ 2011

ΚΟΤΣΙΛΙΑΝΟΣ - ΖΟΥΠΑΝΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΡΟΥΜΠΑΝΗ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ

AYΡΙΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο Γιώργος Κοτσιλιάνος και ο Νίκος Ζουπάνι πανηγύρισαν την επιτυχία τους στη Νάξο και μίλησαν για δικαίωση των κόπων τους και ευχαρίστησαν όσους τους βοήθησαν. Μιλώντας στην webcamera του Volleynews αναφέρθηκαν στην εφετινή τους πορεία...

Λέμε ΟΧΙ στη συγχώνευση του νοσοκομείου Νάξου

Η   Επιτροπή Αγώνα κατά της συγχώνευσης του Νοσοκομείου Νάξου καλεί τους κατοίκους όλης της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων τη Δευτέρα στις 9:30 το πρωί στην πλατεία Πραντούνα στο Κάστρο. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της επιτροπής την Παρασκευή το βράδυ και διοργανώνεται εν όψει της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου την ίδια μέρα στην πρώην Σχολή Ουρσουλινών κατά την οποία θα συζητηθεί και το ζήτημα της Υγείας. Η Επιτροπή, αποφάσισε ακόμη, εκτός της συγκέντρωσης, που επισημαίνει, ότι θα πρέπει να είναι μαζική, να επιδώσει ψήφισμα στο περιφερειακό συμβούλιο. 36 εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων υπογράφουν το υπόμνημα που εξέδωσε η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στη συγχώνευση του ΓΝ-ΚΥ Νάξου,,,
Στο ψήφισμα θα εκφράζεται η καθολική βούληση των φορέων, συλλόγων και του κόσμου της Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να διατηρηθεί η διοικητική αυτονομία του ΓΝ-ΚΥ Νάξου.
Σημειώνεται, ότι στην Επιτροπή Αγώνα συμμετέχουν 32 εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και το συντονισμό έχει το Σωματείο Εργαζομένων Τομέα Υγείας Κυκλάδων, που είχε και την πρωτοβουλία για τη σύστασή της.