slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ευχαριστώ Σχοινούσας στον Γιάννη Μαμουζέλο



Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σχοινούσας, Γιώργος Γρίσπος απευθύνει δημοσιές ευχαριστίες προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου και μικρών Κυκλάδων Γιάννη Μαμουζέλο διότι εγκρίθηκαν και εντάχτηκαν στο Τεχνικό Πρόγραμμα των έργων και μελετών αρμοδιότητας του Λιμενικού Ταμείου όλα τα έργα και οι μελέτες που ζητήθηκαν από τη Δ. Κ. Σχοινούσας. Μοναδικό σημείο διαφωνίας του κ. Γρίσπου και του συμβούλιου της Δημοτικής Κοινότητας Σχοινούσας είναι η εξομοίωση της παραλιακής περιοχής Ψιλής Άμμου με την ζώνη λιμένα. Και συγκεκριμένα συμφωνούν μεν με το αίτημα της προηγούμενης κοινοτικής αρχής για χάραξη αιγιαλού και παραλίας, όμως ζητούν να προστατευθεί η μικρή αυτή παρθένα παραλία από μελλοντικές παρεμβάσεις ιδιωτικής ή άλλης πρωτοβουλίας και δεν επιθυμούν, σε καμία περίπτωση, την εξομοίωσή της περιοχής Ψιλής Άμμου Σχοινούσας με την ζώνη λιμένα, όπως είναι η κοινή απαίτηση του λαού της Σχοινούσας.

Ψωμιάδης στο MEGA για την καταδίκη του

Γ. Μιχελάκης: για ν/σ για τα φρουτάκια, καταδίκη Ψωμιάδη, υποβρύχια, λειτουργία νοσοκομείων, φήμες περί πρώην υπουργού ΝΔ με 178 εκ, περιοδεία Σαμαρά


Για πρωτόγνωρο ρεζιλίκι της κυβέρνησης όσον αφορά τη στάση των μελών του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο η ΝΔ.

"Η κυβέρνηση αυτό το σκορποχώρι θα πρέπει να το μαζέψει γιατί οι αποφάσεις του επηρεάζουν τη ζωή μας", δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος ζήτησε από τον πρωθυπουργό να απαντήσει άμεσα με ποιους συντάσσεται.
 Ο κ. Μιχελάκης αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα τυχερά παίγνια έκανε λόγο για "μνημείο προχειρότητας" γιατί, όπως αναφέρει, είχε υπολογίσει έσοδα 700 εκ. ευρώ από αυτή την υπόθεση. Επεσήμανε πως η ΝΔ είναι υπέρ της δημιουργίας ενός αυστηρού θεσμικού πλαισίου, αρκεί αυτό να...

Τακτική συνεδρίαση με 18 θέματα.


Σε τακτική συνεδρίαση προσκαλούνται οι δημοτικοί σύμβουλοι Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, την Παρασκευή 15 Απριλίου στις 19:00 για να συζητήσουν και να αποφασίσουν για 18 θέματα. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται, η έγκριση μελέτης για εργαστηριακές αναλύσεις για τον έλεγχο νερού ανθρώπινης κατανάλωσης Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, οι εγκρίσεις απολογισμών για προηγούμενα οικονομικά έτη σχολικών επιτροπών.   

 

Συγχαρητήρια επιστολή του Συνδέσμου Φιλάθλων ΑΕΚ Νάξου

Στην Άνδρο ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Παναγιώτης Ρήγας, για την εορτή της Παναγίας της Θεοσκεπάστου.


Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, ο Υφυπουργός, κ. Π. Ρήγας, συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής Άνδρου και συζήτησε με το Δήμαρχο, κ. Γ. Γλυνό, το σοβαρό πρόβλημα που απασχολεί το τελευταίο διάστημα το νησί και αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων άμεσα και μακροπρόθεσμα.
Στην ίδια συνάντηση, συζητήθηκαν και ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των μονάδων υγείας της Άνδρου, με την ευκαιρία της παρουσίας στο νησί του Αντιπροέδρου της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και...

Να απομακρυνθεί η παγίδα απο τον Άγιο Προκόπιο


Ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ξεκίνησε τον καθαρισμό των παραλιών αρχής γενομένης, την περασμένη Παρασκευή, από τον Άγιο Γεώργιο και τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστεί με τις παραλίες του Αγίου Προκοπίου, Αγίας Άννας, Πλάκα κ.λ.π.
Πιστεύουμε λοιπόν ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να αναφερθούμε σε ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια τους λουόμενους της παραλίας του Αγίου Προκοπίου, της ομορφότερης παραλίας της Ελλάδας.

Κοινή δήλωση βουλευτών Ν.Δ. Αιγαίου για ενδεχόμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης,  
ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιφερειακής Πολιτικής, βουλευτής Χίου, κ. Κωνσταντίνος Μουσουρούλης, ο αναπληρωτής Υπεύθυνος του ίδιου Τομέα, βουλευτής Λέσβου, κ.  Σπύρος Γαληνός και η βουλευτής Δωδεκανήσου κα Μίκα Ιατρίδη, με  αφορμή την ενδεχόμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

 «Ενόψει της επικείμενης παρουσίασης στη Βουλή, του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Πλαισίου 2012-2015, η κυβέρνηση -διαμέσου διαρροών- αφήνει και πάλι να...

Απάντηση Μιχελάκη για τα καραγκιοζιλίκια περί Καραμανλή, του φαντασιόπληκτου Βαξεβάνη, που μετέδωσε η ΕΡΤ


Η κρατική τηλεόραση, με το “κουτί της Πανδώρας”, επανέλαβε χθες ένα κατασκευασμένο ψευδολόγημα, που στόχο έχει να σπιλώσει τη μνήμη του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή. Αγνοώντας τις διαψεύσεις που είχαν ακολουθήσει την πρώτη προβολή του, πρόβαλε για άλλη μια φορά, το ίδιο κατασκεύασμα, επιμένοντας σε ασύστολα ψεύδη και ύβρεις, που συνιστούν σκευωρία σε βάρος της ίδιας της ιστορίας, καθώς συγκρούονται με την αλήθεια και την ιστορική πραγματικότητα.

Πρόκειται για άλλη μια πολιτική αθλιότητα για την οποία υπόλογος είναι η διοίκηση της Ε.Ρ.Τ. Κυρίως, όμως, η ίδια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που ενώ οδήγησε τον τόπο στη σημερινή τραγική κατάσταση, επιχειρεί, ανεύθυνα και αδίστακτα, να παραπληροφορεί και να αποπληροφορεί, ελπίζοντας ότι μπορεί να φανατίσει και να διχάσει». 

ΟΑΕΔ: Από σήμερα η καταβολή του δώρου Πάσχα και των επιδομάτων

Ξεκίνησε από σήμερα η καταβολή του δώρου Πάσχα στους επιδοτούμενους ανέργους και στους δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού. Παράλληλα, προπληρώνονται τα επιδόματα ανεργίας των οποίων η καταβολή αρχίζει κανονικά από τις 11-04-2011 και θα διαρκέσει μέχρι και την 01-05-2011.

Επίσης, προπληρώνονται τα επιδόματα που έχουν εγκριθεί για τους μακροχρόνια ανέργους, τα οποία θα καταβάλλονταν κανονικά μέχρι και 01-05-2011.

Εκτός από τα επιδόματα των μακροχρονίων ανέργων, για τις υπόλοιπες πληρωμές δεν απαιτείται η προσέλευση των δικαιούχων στις Υπηρεσίες του Οργανισμού, καθόσον οι πιστώσεις θα γίνουν από τη Διοίκηση του Οργανισμού στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

    Νάξος, 11-4-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα χωριά ΧΑΛΚΙ  - ΔΑΜΑΡΙΩΝΑ- ΓΑΛΗΝΗ – ΕΓΓΑΡΕΣ -ΜΟΝΗ – ΚΙΝΙΔΑΡΟ- ΑΠΟΛΛΩΝΑ – ΚΩΜΙΑΚΗ περιόδευσαν από κοινού και συζήτησαν :

·        Αντιπροσωπεία της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ με επικεφαλής τη δημοτική σύμβουλο κ. Ψαρρά Ευδοκία και

·        Ο εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος  της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ κ. Σιγάλας Βαγγέλης.

Χτες, 10 -4-2011,  η Αντιπροσωπεία της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ περιόδευσε στα χωριά ΚΕΡΑΜΩΤΗ - ΚΟΡΩΝΟ και συζήτησε με τους κατοίκους.

Οι περιοδείες της Λαϊκής Συσπείρωσης θα συνεχιστούν και αυτή την εβδομάδα σε άλλα χωριά.

Θα προλάβουν να φτάσουν στις εκλογές;

Χάρις στην απεργία των δημοσιογράφων (οι οποίοι απολαμβάνουν τα κορμιά των αδυνατισμένων από την πείνα Ελληνίδων στις παραλίες) συνεχίζεται αμείωτη η φημολογία για το πως προτίθεται να αντιδράσει στη ανταρσία των βουλευτών του και στην επιδείνωση της Οικονομίας ο Πρωθυπουργός (ναι, έχουμε ακόμα) Γ. Παπανδρέου.
“Θα κάνει συσκέψεις, “έκανε συσκέψεις”, “θα δει αυτόν”, “μίλησε με τον άλλον”, “τους μάζεψε στο Μαξίμου”, “θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα την Τετάρτη”, “θα κάνει εκλογές”, “θα κάνει ανασχηματισμό” κλπ κλπ.

Το περίπτερο της Ο.ΝΑ.Σ επισκεύτηκε ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Μαργαρίτης


O Δήμαρχος  Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Μανώλης Μαργαρίτης 
ο. Πρόεδρος της  Ο.ΝΑ.Σ Νίκος Μαιτος 
και  Αντιπρόεδρος της     Ο.ΝΑ.Σ Μανώλης Καλαϊτζής
Η σπουδαία  πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.) να συμμετάσχει στη μεγάλη 15νθήμερη Έκθεση Βιβλίου προβάλλοντας και αναδείχνοντας το πολιτιστικό και συγγραφικό έργο των Ναξίων συγγραφέων, δεν μπορούσε να μην επιβραβευτεί και από τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλη Μαργαρίτη που παρόλο ότι βρέθηκε για λίγες ώρες στην Αθήνα επισκέφτηκε την έκθεση και είδε από κοντά την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει. Ο κ. Μαργαρίτης στη συνέχεια αναχώρησε για τις Βρυξέλες για συμμετάσχει στο σύμφωνο των Ευρωπαίων Δημαρχών και τη συμφωνία 20-20-20. Δηλαδή τις δράσεις που θα κάνουν οι δήμοι και ο δήμος Νάξου και μικρών Κυκλάδων μέχρι το 2020 για να μειωθεί κατά 20% το CO2 της ατμόσφαιρας.

Το 2004 μας πίεζαν να μπούμε στο Δ.Ν.Τ αλλά ο Κ. Καραμανλής αρνήθηκε



Αυτές τις μέρες γίναμε για μια ακόμα φορά μάρτυρες μιας γκαιμπελίστικης προπαγάνδας από τα ΜΜΕ της διαπλοκής, ότι για όλα τα «δεινά» υπεύθυνος ήταν Ο Καραμανλής.

Μια αμφισβητούμενη φράση του Αλογοσκούφη « ‘Ασ’ το για αργότερα’» επιλέχτηκε σαν πρωτοσέλιδο στο κυβερνητικό ” ΒΗΜΑ” για να πλήξουν τον Καραμανλή.

Ας δούμε όμως και ορισμένες αλήθειες που επιμελώς αποκρύφτηκαν από την συνέντευξη του Αλογοσκούφη, αλλά μας θυμίζουν όλο το πολιτικό σκηνικό της εποχής εκείνης.

«Ορισμένοι βουλευτές απειλούσαν ότι θα καταψήφιζαν τα μέτρα και θα πηγαίναμε σε εκλογές»…..

Εκδήλωση για σπόρους

Περίπου 500 φακελάκια με σπόρους από κολοκυθάκια, γλυκό κολοκύθι, φασόλια (μαυρομάτικα, πολίτικα, άσπρα), μπάμιες, πεπόνια, καρπούζια, ρεβύθια, φυτό (σπόροι για κρεμμύδια), σκορδίλα, αγγούρια, ντομάτες, βότανα, θαμνώδη, λουλούδια και άλλα δόθηκαν στη φετινή εκδήλωση για τους σπόρους.
P4100035.JPGΑρκετά ήταν και τα γλυκά που πήραν μέρος στο διαγωνισμό γλυκού του κουταλιού.
Νικήτριες αναδείχτηκαν: 
1ο βραβείο: Δέσποινα Σκόδρα (γλυκό βύσσινο), Πόπη Γιαμπουρά (γλυκό πορτοκάλι)
2ο βραβείο: Αγλαΐα Δημητροκάλλη (γλυκό νεράντζι).
P4100083.JPGΕκτός από τους πολλούς "πιστούς" της παράδοσης, που ήρθαν για να φέρουν και  να πάρουν σπόρους, παρευρέθηκαν και μια ομάδα προσκόπων με τους συνόδους τους και επίσης μια ομάδα από Γάλλους, οι οποίοι θα μείνουν στο νησί μας για περίπου μία εβδομάδα για να γνωρίσουν το φυσικό περιβάλλον.
Η εκδήλωση έκλεισε με κεράσματα και ζωντανή μουσική από τσαμπούνα, τουμπάκι, τουμπερλέκι και ντέφι.

Αποτελέσματα Α Εθνικής-Superleague


  • Ατρόμητος-Ολυμπιακός 3-1
  • Ηρακλής-Π.Α.Ο.Κ. 0-0
  • Α.Ε.Λ.-Α.Ε.Κ. 2-3
  • Κέρκυρα-Εργοτέλης 1-0
  • Καβάλα-Ξάνθη 1-1
  • Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 1-0
  • Άρης-Ολυμπιακός Βόλου 2-1
  • Πανιώνιος-Πανσερραϊκός 0-0
Βαθμολογία:
  • 1 Ολυμπιακός 70
  • 2 Παναθηναϊκός 60
  • 3 Α.Ε.Κ. 49
  • 4 Π.Α.Ο.Κ. 45
  • 5 Ολυμπιακός Βόλου 44
  • 6 Άρης 42
  • 7 Καβάλα 39
  • 8 Ξάνθη 36
  • - Εργοτέλης 36
  • 10 Πανιώνιος 35
  • 11 Ηρακλής 34
  • 12 Κέρκυρα 33
  • - Ατρόμητος 33
  • 14 Αστέρας Τρίπολης 28
  • 15 Α.Ε.Λ. 25
  • 16 Πανσερραϊκός 24