slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΣΥΡΙΖΑ - Ν. Σαντορινιός: «Το Υπουργείο Ναυτιλίας δεν αντιλαμβάνεται τις ανάγκες της ακτοπλοΐας και της Νησιωτικότητας»


 Ν. Σαντορινιός: «Το Υπουργείο Ναυτιλίας δεν αντιλαμβάνεται τις ανάγκες της ακτοπλοΐας και της Νησιωτικότητας»

Κατά τη χθεσινή συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για την κύρωση των ναυτιλιακών συμβάσεων με την Ρωσία και το Ισραήλ, τοποθετήθηκε ο Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ερώτηση της Κατερίνας Μονογυιού στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τα περιστατικά βίας στην Μύκονο



Ερώτηση της Κατερίνας Μονογυιού στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τα περιστατικά βίας στην Μύκονο

Τα απαράδεκτα περιστατικά βίας που σημειώθηκαν στο νησί της Μυκόνου το τελευταίο διάστημα στηλίτευσε η Βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού . Σε ερώτηση της προς το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στην ωμή βία που έχουν υποστεί επιχειρηματίες του νησιού ακόμα και μέσα στα σπίτια τους.

Ερώτηση Κυρ. Βελόπουλου για την καθυστέρηση καταβολής Μεταφορικού Ισοδύναμου στους κατοίκους των νησιών

Ερώτηση Κυρ. Βελόπουλου για την καθυστέρηση καταβολής Μεταφορικού Ισοδύναμου στους κατοίκους των νησιών....Κύριε Υπουργέ, 

Αποκάλυψη libre: Η έκθεση του ECDC που επικαλέστηκε ο καθηγητής Σύψας και τρομάζει επιστήμονες και κυβέρνηση – Γιατί ζητούν lockdown οι ειδικοί



ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τι προβλέπει η έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, σε ένα μήνα από τώρα

Συναγερμός στη Μύκονο: Έκτακτη συνάντηση του δημάρχου με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ



Ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, ζήτησε άμεση ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στο νησί με στελέχη που ειδικεύονται στην πάταξη της εγκληματικότητας
Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στη Μύκονο μετά τα πρόσφατα περιστατικά βίαιων επιθέσεων, ξυλοδαρμών και ληστειών, τα οποία προκάλεσαν αναστάτωση στην τοπική κοινωνία του νησιού.
Στο νησί των ανέμων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα cyclades24, εξακολουθούν να δρουν οργανωμένα κυκλώματα και μαφιόζικες συμμορίες ανεβάζοντας τους δείκτες της εγκληματικότητας και της ανασφάλειας.
Εξαιτίας των πρόσφατων περιστατικών, ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς είχε την Τρίτη συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχάλη Καραμαλάκη, με τον οποίον συζήτησε τα τελευταία γεγονότα και του ζήτησε άμεση ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στο νησί με στελέχη που ειδικεύονται στην πάταξη της εγκληματικότητας.

ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ: Νοσταλγούν τις πλατείες των αγανακτισμένων


«Κάποιοι νοσταλγούν τις πλατείες των “αγανακτισμένων”. Και προσπαθούν να στήσουν επεισόδια με γνωστούς στις τοπικές κοινωνίες, που καμιά σχέση δεν έχουν με τις γνήσιες αγωνίες των πολιτών. Όμως το 2020 δεν είναι 2014. Όσο νωρίτερα το καταλάβουν, τόσο καλύτερα» σχολίασε η ΝΔ για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε «ακόμα ψάχνουμε τα πλάνα του κ. Τσίπρα να περπατάει στους δρόμους. Του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουμε αρκετά».
Νωρίτερα, η Κουμουνδούρου είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία -με αφορμή την επίσκεψη Μητσοτάκη στην «χτυπημένη» από τον «Ιανό» Καρδίτσα- ανέφερε:
«Όπως προβλέψαμε χθες, ο κ. Μητσοτάκης πήγε σαν κλέφτης στην Καρδίτσα σε μία κλειστή σύσκεψη στο Δημαρχείο.

ΘΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ😂😂Παρουσιάζεται αύριο η «κεντροδεξιά» τάση -Εκτός η Χρυσοβελώνη, μέσα πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ


Την Τετάρτη, σε διαδικτυακή παρουσίαση, θα κάνει το «ντεμπούτο» της η νέα τάση του ΣΥΡΙΖΑ με κεντροδεξιές αναφορές.


Πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα τάση της Κουμουνδούρου θα έχει ο βουλευτής Λάρισας, Βασίλης Κόκκαλης, ενώ, παρά τις πληροφορίες που υπήρχαν, σε αυτήν δεν θα συμμετέχει η πρώην βουλευτής των

Αναφορά του Φίλιππου Φόρτωμα για την εξαίρεση των Κυκλάδων από το μέτρο κατάργησης του ΕΝ.Φ.Ι.Α στα μικρά νησιά


Ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, κατέθεσε την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου αναφορά στη Βουλή σχετικά με την επιστολή του Επιμελητηρίου Κυκλάδων (αρ. πρωτ. 7001/2020), αναφερόμενος στην εξαίρεση των μικρών νησιών του νομού από το μέτρο κατάργησης του ΕΝ.Φ.Ι.Α..

Σεβασμό απαιτεί από την Τουρκία ο Μακρόν



Σαφής και ξεκάθαρος ήταν για ακόμη μία φορά ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, απέναντι στην επίδειξη πυγμής της Τουρκίας και του Ερντογάν.

Σε ομιλία του δήλωσε ότι σέβεται την Τουρκία και είναι έτοιμος για διάλογο, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι η Άγκυρα πρέπει να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ευρώπης καθώς και το διεθνές δίκαιο.