slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Το νησί των θαυμάτων» από τη δημιουργική ομάδα του ΑΠΑΡÄΜΙΛΛΟΝ

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024
Χώρα (Θέατρο Ι. Καμπανέλλης) | 21:00
«Το νησί των θαυμάτων» από τη δημιουργική ομάδα του ΑΠΑΡÄΜΙΛΛΟΝ, σε σκηνοθεσία Θανάση Κριτσάκη και Δημήτρη Μπαμπίλη
Η ομάδα ΑΠΑΡÄΜΙΛΛΟΝ, προσανατολισμένη σε πρωτότυπες δραματουργίες που προκύπτουν μέσα από έρευνα, στρέφει την προσοχή της στην δραματουργία του Ιάκωβου Καμπανέλλη και συγκεκριμένα στην θρυλική "Αυλή των θαυμάτων", εστιάζοντας στη σύγκρουση συμφερόντων γύρω από τον υπερτουρισμό στα ελληνικά νησιά. Σκηνικοί δείκτες από την "Αυλή" του Καμπανέλλη προσκαλούν τόσο τους συντελεστές όσο και τους θεατές, ντόπιους και επισκέπτες, να συμμετάσχουν σε ένα καλειδοσκόπιο ανθρώπινων χαρακτήρων και περίπλοκων σχέσεων.
Σκηνοθεσία: Θανάσης Κριτσάκης - Δημήτρης Μπαμπίλης, Δραματουργία: η δημιουργική ομάδα του ΑΠΑΡÄΜΙΛΛΟΝ, Συνεργάτης Έρευνας: Φιλίππα Καραμολέγκου, Σκηνικά - Κοστούμια: Δάφνη Αηδόνη, Βοηθός σκηνογράφου: Χριστοφίλη Κοντολέφα, Φωτισμοί: Ελένη Χούμου, Οργάνωση Παραγωγής: Κατερίνα Κούρτη, Εμφανίζονται: Δάφνη Αηδόνη, Ειρήνη Κυριακού, Θανάσης Κριτσάκης, Δήμητρα Λούπη, Δημήτρης Μπαμπίλης, Ελένη Χούμου

Παρέμβαση Φίλιππου Φόρτωμα στην Βουλή για την αποκατάσταση της ενδοκυκλαδικής διασύνδεσης Σικίνου και Ανάφης  


Αναφορά στην Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου κατέθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, με θέμα «Επιτακτική ανάγκη εξεύρεσης λύσης για την άμεση αποκατάσταση των ενδοκυκλαδικών δρομολογίων για Σίκινο και Ανάφη».

Ο κ. Φόρτωμας στην αναφορά του, που απευθύνεται προς τον αρμόδιο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστο Στυλιανίδη, επισημαίνει το μείζον ζήτημα της τουριστικής, εμπορικής και διοικητικής απομόνωσης των νησιών της Σικίνου και της Ανάφης, συνεπεία της διακοπής κάθε ενδοκυκλαδικού δρομολογίου.

Ειδικότερα, ο βουλευτής στην αναφορά του, κατέθεσε στην Βουλή σχετική επιστολή του Δημάρχου Ανάφης, στην οποία αναφέρεται ότι μετά την αιφνίδια διακοπή των δρομολογίων του ΣΑΟΝΗΣΟΣ κατά τον Αύγουστο, αλλά και μετά την πρόσφατη διακοπή των δρομολογίων του Blue Star 1, έχει διακοπεί πλήρως η επικοινωνία των νησιών της Σικίνου και της Ανάφης με τα λοιπά νησιά των Κυκλάδων με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να αδυνατούν να μεταβούν σε άλλα νησιά για την διεκπεραίωση πλήθους διοικητικών και λοιπών υποθέσεών τους, αλλά και για τον ανεφοδιασμό τους με πάσης φύσεως αγαθά, όπως μεταξύ άλλων τρόφιμα, φάρμακα και λοιπά είδη πρώτης ανάγκης.

Επιπλέον, ο βουλευτής επεσήμανε ότι σε κάθε περίπτωση αυτονόητες είναι και οι συνέπειες στον τουρισμό, καθώς ήδη έχει παρατηρηθεί μειωμένη τουριστική προσέλευση, δυσφήμιση λόγω αναγκαστικών ακυρώσεων και ανατροπής του προγραμματισμού των επισκεπτών, με αποτέλεσμα τα εν λόγω νησιά να έχουν καταστεί μη επιλέξιμοι τουριστικοί προορισμοί.

Ο κ. Φόρτωμας κάλεσε τέλος τον κ. Υπουργό να προβεί άμεσα σε σχετική ενημέρωση για τις ενέργειές, στις οποίες πρόκειται να προβεί στην κατεύθυνση της άμεσης αποκατάστασης των ενδοκυκλαδικών δρομολογίων για την Σίκινο και την Ανάφη.

 

.

 


---------- Forwarded message ---------
Από: ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΦΟΡΤΩΜΑΣ <fortomaspress@gmail.com>
Date: Παρ 20 Σεπ 2024, 6:39 μ.μ.
Subject: ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΝΔΟΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
To: <f_fortom@hotmail.com>, <vassiliki.aliberti@gmail.com>, <heidilazani@yahoo.gr>


Σας αποστέλλουμε δελτίο τύπου του Βουλευτή Κυκλάδων, Φίλιππου Φόρτωμα, για την αναφορά που κατέθεσε σχετικά με την ενδοκυκλαδική διασύνδεση Σικίνου και Ανάφης.