slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ανατροπή στο πολιτκό σκηνικό…μπροστά η Ν.Δ με 4 μονάδες


Ριζική ανατροπή του μεταπολιτευτικού πολιτικού σκηνικού, καταγράφει το μηνιαίο Βαρόμετρο της Public Issue που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής.
η ΝΔ αποκτά για πρώτη φορά προβάδισμα κατά 4% έναντι του καταρρέοντος ΠΑΣΟΚ, συγκεντρώνοντας ποσοστό…
31% έναντι 27%, αλλά ακόμη και αν η επόμενη Βουλή είναι πεντακομματική δεν φθάνει τον πήχυ της αυτοδυναμίας, ενώ το ΠΑΣΟΚ, που εμφανίζει ραγδαία φθορά υποχωρεί στο 27%.
Το κατώφλι του 3% που διασφαλίζει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση υπερβαίνουν ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγοι και οριακά η Δημοκρατική Αριστερά, με τη Δημοκρατική Συμμαχία να κινείται στο 2,5%.

Τα παιδιά, τα παιδιά τα φιλαράκια τα καλά …. Εδώ δεν μπορούσε να κάνει ένα διάγγελμα, θα σώσει τη χώρα;;;; » Πρέπει να φύγει

Η ανεργία στο 16,2%, δηλαδή οκτακόσιες χιλιάδες άνεργοι, στην πραγματικότητα, ένα εκατομμύριο.Βόμβα.

Στους νέους η ανεργία στο 42% -ο ένας στους δύο! Δεν υπάρχει σπίτι -πλην Συβαριτών χωρίς άνεργο, ή ανέργους. Βόμβα.

Και οι Δωσιπάτριδες πουλάνε τα όπλα της χώρας, ενέργεια, λιμάνια, δρόμους, νερά, αεροδρόμια για να προσπορισθούν πόρους για τους τόκους δύο-τριών-πέντε ετών. Κι ύστερα;

Οχι! δεν θυσιάζεται κατά εκατόμβες ο λαός προκειμένου να υπάρξει μια έστω αμυδρή ελπίδα για το αύριο, εξουθενώνεται συστηματικώς κι ενσυνειδήτως για να ξαναγίνει σκλάβος. Στο διηνεκές.

Είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση και οι Ελληνες πολίτες, ο λαός, ηττάται από πεμπτοφαλαγγίτες ταγούς κι ανδράποδα…

Από το δημαρχείο ξεκίνησε την περιοδεία του στη Νάξο ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης Αιχμές Μαργαρίτη κατά Π. Ρήγα


Συνοδευμένος  από τον ΝΕΟ ΙΣΧΥΡΟ ΠΑΣΟΚΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ και πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου, Γιώργο Γκούφα και τον περιφερειακό σύμβουλο, Λάζαρο Θεόφιλο έφτασε το πρωί του Σαββάτου στην Νάξο ο Περιφερειάρχης Νοτίου  Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης . Πρώτος  σταθμός του  Περιφερειάρχη ήταν το  δημαρχείο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, όπου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος, Μανώλης Μαργαρίτης .Ο δήμαρχος   ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη διότι όπως αρμόζει ξεκίνησε την περιοδεία του από το Δημαρχείο και το Δήμαρχο αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τον υφυπουργό  Περιφερειακή Ανάπτυξης , Παναγιώτη   Ρήγα, που κατά την επίσκεψή του στη Νάξο συναντήθηκε με όλους τους άλλους εκτός από τον  Δήμαρχο".Στην συζήτηση που ακολούθησε  συζητηθήκαν τα έργα της  περιφέρειας και ιδιαίτερα για τα έργα του ΕΣΠΑ και ζητήματα του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με ιδιαίτερη έμφαση στη διαχείριση των απορριμμάτων  παρόντες ήταν και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και οι αντιδήμαρχοι.
Ο δήμαρχος, ζήτησε να πληροφορηθεί, αν θα υπάρξουν επιπτώσεις για το δήμο μετά την 31η Ιουνίου, που πρέπει να κλείσουν όλοι η ΧΑΔΑ.
Ο Περιφερειάρχης, με την σειρά  του  ζήτησε να πληροφορηθεί σε ποιο σημείο βρίσκεται θέμα κατασκευής ΧΥΤΥ , επισήμανε ότι πρέπει να γίνει αποκατάσταση των ΧΑΔΑ που έκλεισαν και εξέφρασε την άποψη, ότι αφού ο δήμος  αποδεδειγμένα θα προχωρεί το θέμα κατασκευής ΧΥΤΥ, δεν θα επιβαρυνθεί με πρόστιμο.
 Στην συνεχεία  ο Μαχαιρίδης
συμμετείχε  σε συνάντηση - σύσκεψη   με εκπροσώπους φορέων και στελεχών της Περιφέρειας στις υπηρεσίες της Νάξου.

…όταν ο Καραμανλής έλεγε αλήθειες…


«Πού η σοβαρότητα και για ποια συναίνεση μιλάνε όταν αποδεικνύονται στα πάντα ανίκανοι και επικίνδυνοι για τη χώρα; Διαλύουν θεσμούς και κράτος ως αποτέλεσμα της πελατειακής και μικροκομματικής τους νοοτροπίας.

Ο τόπος χρειάζεται αλλαγή κυβέρνησης και η μόνη λύση είναι οι εκλογές. Παρά ταύτα, σε ποια πολιτισμένη χώρα του κόσμου θα ήταν οι υπουργοί ακόμα στις θέσεις τους;»

«Τίθεται εκ του Συντάγματος ζήτημα παραμονής της στην εξουσία. Τα άρθρα 82 και 84 του Συντάγματος λένε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις οι κυβερνήσεις παραιτούνται».

Οι παραπάνω δηλώσεις δεν ανήκουν σε βουλευτές ή πολιτικούς του σήμερα. Είναι οι δηλώσεις που έκανε ο σημερινός πρωθυπουργός στις 23/2/2009 όταν ο Καραμανλής ζητούσε συναίνεση «για τα αυτονόητα».

Την ίδια μέρα είναι και οι δηλώσεις περί παραίτησης της κυβέρνησης, παραπέμποντας στα άρθρα 82 και 84 του Συντάγματος, του Ανδρέα Λοβέρδου (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 24/2/2009).

Ο Καραμανλής στις 6/3/2009 επανήλθε θέτοντας το μείζον ζήτημα της περιόδου( http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=257946).

«Οι προβλέψεις των διεθνών οικονομικών οργανισμών για το επόμενο διάστημα χειροτερεύουν. Δεν μπορεί να γίνει ασφαλής εκτίμηση για τη διάρκεια και την ένταση της κρίσης. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται ήδη σε ύφεση. Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας προβλέπει την απόλυση, μέσα στον χρόνο, 50 εκατ. εργαζόμενων, από τους οποίους 3,5 εκατ. στην Ευρώπη. Υπάρχει,σε όλες τις χώρες,έντονη ανησυχία και αίσθημα ανασφάλειας» παρατήρησε ο Πρωθυπουργός και σημείωσε: «Δεν περιμένω βέβαια να συμφωνήσουμε όλοι σε όλα. Δεν περιμένω να εγκαταλείψουν τα κόμματα τις θέσεις τους. Δεν περιμένω να παραμεριστούν όλες οι διαφορές. Πιστεύω όμως- και το πιστεύω βαθιά- ότι στις έκτακτες συνθήκες της διεθνούς κρίσης μπορούμε και οφείλουμε να επιτύχουμε μια ευρύτερη συνεννόηση. Να αφήσουμε στην άκρη τις στείρες αντιπαραθέσεις. Το “όχι σε όλα”΄. Συνεννόηση που αφορά τα βασικά, τα ουσιώδη, τα αυτονόητα» .

Και ο κ. Καραμανλής κατέληξε: «Δυστυχώς δεν διαπίστωσα σήμερα να υπάρχει διάθεση συνεννόησης, ακόμη και σε αυτά τα αυτονόητα σημεία και μάλιστα σε μια κρίσιμη συγκυρία που θα έπρεπε να αρθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων. Κάθε κόμμα έχει την ευθύνη των επιλογών και των πράξεών του. Για την κυβέρνηση δίλημμα δεν υπάρχει. Έχουμε επιλέξει τον δρόμο της υπευθυνότητας. Και σε αυτόν τον δρόμο επιμένουμε. Για εμάς η οικονομία, ειδικά τώρα, είναι μεγάλη εθνική υπόθεση. Ο στόχος μας είναι να περιορίσουμε όσο είναι δυνατόν τις συνέπειες της διεθνούς κρίσης και να εργαστούμε σκληρά για μια καλύτερη επόμενη ημέρα».

Η μετέπειτα εξέλιξη των γεγονότων  και πάλι τον δικαίωσε.

Την ίδια περίοδο η αντιπολίτευση ΠΑΣΟΚ ένα μόνο πράγμα έχει στο μυαλό της. Το πώς θα έλθει στην εξουσία. Συνεχή δημοσιεύματα της εποχής αποδεικνύουν του λόγου το αληθές..

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4504792
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4505840
http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/f363a73e-5543-4516-8e10-80f2a45b770a.

Και φθάνουμε στις εκλογές και στις περίφημες τηλεμαχίες των δυο υποψήφιων πρωθυπουργών.

Στην τηλεμαχία της 21/9/2009 http://www.youtube.com/watch?v=GyOWOrdoINU&feature=related,
ο Παπανδρέου λέει στην ενότητα της Οικονομίας στα πρώτα 10 λεπτά της συζήτησης: «…χρεώσατε τη χώρα κύριε Καραμανλή 100 δις ευρώ. Παραλάβατε 160 δις χρέος και το φτάσατε στα 260 δις. Πού πήγαν τα λεφτά;..»  Δηλαδή ο Παπανδρέου παραδέχεται ότι το ΠΑΣΟΚ το 2004 παρέδωσε χρέος 160 δις. Αλήθεια γιατί κανένας «έγκριτος, αντικειμενικός και ανεξάρτητος» δημοσιογράφος δεν ρώτησε ποτέ τον Παπανδρέου μέχρι σήμερα, «που πήγαν τα 160 δις χρέος που παραδώσατε;»

Στη συνέχεια μίλησε για 31 δις ανείσπρακτες οφειλές προς την εφορία, για να λάβει την απάντηση από τον Καραμανλή ότι «πρόκειται για χρήματα που δεν μπορούν να εισπραχτούν γιατί προέρχονται από εταιρείες που ήδη έχουν κλείσει λόγω πτώχευσης ή κάποιοι οφειλέτες είναι φυλακή. Και αυτό το γνωρίζετε κύριε Παπανδρέου και  κοροϊδεύετε το λαό».

Λοιδορήθηκε και πάλι γι’ αυτή του την απάντηση.

Και μόλις πριν λίγες ημέρες τον δικαίωσε ο τσάρος Παπακωνσταντίνου. Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο στις 28/5/2011 απάντησε σε σχετικό ερώτημα του Αναγνωστάκη λέγοντας «…τα 31 δις δεν μπορούν να εισπραχτούν αφού προέρχονται από εταιρείες που έχουν πτωχεύσει και δεν υφίστανται πλέον…». Τώρα έχουν δίκιο. Ο Καραμανλής είχε άδικο, τρομάρα τους…

Το καλό όμως το άφησε για λίγο μετά ο τσάρος, που στην ίδια εκπομπή λέει ότι «…ο Παπανδρέου ζήτησε από τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης κάποια πράγματα. 1ον…2ον…3ον την τήρηση από την Ελλάδα της συμφωνίας με την Τρόικα…4ον..5ον…».

Καταλάβατε ποιο είναι το ζητούμενο της δήθεν συναίνεσης;

ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΟΙ  ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΑ ΕΥΡΩ ΤΟΥΣ.

Όλα  τ’ άλλα είναι απλώς οδοντόκρεμες, όπως έλεγε κάποια διαφήμιση.

Μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα, ο Καραμανλής δικαιώνεται.

Και αν μη τι άλλο, ένα είναι σίγουρο.

Ότι ο Καραμανλής δεν ήταν και δεν είναι μέρος του σχεδίου για το ξεπούλημα της Ελλάδας, για την εξαθλίωση στην οποία οδηγεί το λαό το σύστημα ΠΑΣΟΚ.
Ενός σχεδίου που μόνον ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου μπορεί να φέρει εις πέρας.

ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;

ΕΚΛΟΓΕΣ ή ΧΑΟΣ ΠΑΣΟΚ

¨Όταν η μάθηση γίνεται δημιουργικότητα , τα αποτελέσματα μας εκπλήσσουν ¨

Οι μαθητές του Γυμνασίου Τραγαίας και ο Καθηγητής τους Μιχάλης Χαντζής παρουσίασαν τις κατασκευές τους, που έγιναν στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας... Τα περισσότερα έργα έχουν σχέση με την παράδοση της ορεινής Νάξου...υπάρχουν όμως και κάποια, όπως ο Πύργος Άιφελ, ΧΥΤΑ, Σοκολατοποιείο...κ.α.

Το έγκλημα των βουλευτών

Απόσπασμα από το βιβλίο του Παναγιώτη Τραϊανού “ΔΕΞΙΑ… ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ”, εκδόσεις ΩΓΥΓΙΑ 2008.
Ο πολιτικός δεν μπορεί να είναι βουλευτής, γιατί απλούστατα δεν αντιπροσωπεύει τον λαό. Δεν αντιπροσωπεύει την κοινωνική του τάξη. Ο πολιτικός από τη φύση του υπερβαίνει τα όρια της τάξης του στο όνομα της άποψής του. Ο πολιτικός αντιπροσωπεύει τον εαυτό του, την πολιτική του "παρέα", την πολιτική του άποψη ή τον πολιτικό αρχηγό του. Εκπροσωπεί μέρος του λαού, ο οποίος υιοθετεί την άποψη την οποία ο ίδιος εκφράζει. Ο πολιτικός έχει σχέση με τον λαό όμοια με τη σχέση του δικηγόρου με τον πελάτη του. Δεν ταυτίζονται. Δεν τον αντιπροσωπεύει, παρά τον εκπρο­σωπεί ως φορέας και ικανότερος εκφραστής της κοινής άποψης.

Οι Εκδηλώσεις της Ημέρας


Σάββατο 11/06/2011
Party Το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 19:00hrs ένα μεγάλο party στο χώρο του Πρώτου Δημοτικού της Νάξου με ζωντανή εμφάνιση των Smokey Bandits και dj sets από τους GPal, Adriano Papadea και George Kyriakou. Τιμή εισόδου : 10,00 ευρώ.
Εργαστήριο Παιδικής Ζωγραφικής, από το Εργαστήριο Παιδικής Τέχνης της Φιλίππας Φλώρακα.
Το Σάββατο 11 Ιουνίου 7.00 μμ "Τα παιδιά ζωγραφίζουνε τη Νάξο". Τη Νάξο που γνωρίζουνε, η που βλέπουνε για πρώτη φόρα. Θα δούμε με τα δικά τους μάτια στα χρώματα της φαντασίας τους, το νησί μας, ομορφαίνοντας και πλουτίζοντας τη ματιά και τη διάθεση μας. Παιδιά  ηλικίας 4-14 ετών.
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της Χώρας, από τη Φιλίππα Φλώρακα. 

Απώλεια από πώληση του ΟΤΕ, λόγω ΠΑΣΟΚικής ασχετίλας = 220 εκ ευρώ... θα λογοδοτήσεις κανείς ή πάλι θα τους τη χαρίσουμε;


Βάλαμε χθες την ανακοίνωση του υπεύθυνου μεταφορών της ΝΔ. Μιχάλη Παπαδόπουλου που έλεγε ότι λόγω εγκληματικής αμέλειας της Κυβέρνησης χάνουμε 100 εκ ευρώ από την πώληση του ΟΤΕ, τα οποία θα κερδίζαμε αν είχαμε πουλήσει τις 49 εκ μετοχές πέρσι την άνοιξη. Ο τομεάρχης της ΝΔ, υπολογίζει τη μετοχή στα 8+ ευρώ (όσο είχε πέρσι το Μάιο) σύν το 15% που είχε προνοήσει να βάλει ο Καραμανλής = περίπου 10 ευρώ Χ 49 εκ μετοχές = 490 εκ ευρώ

Αν πήγαινε λίγο πιο πίσω θα έβλεπε ότι τον Δεκέμβριο που ο Σαμαράς έλεγε πάρτε μέτρα και κάντε τις αποκρατικοποιήσεις η μετοχή κινούνταν γύρω στα 11 ευρώ + 15% το καπέλο Καραμανλή, θα παίρναμε πάνω από 12,5 ευρώ/μετοχή δηλ πάνω από 610 εκ. ευρώ για το 10% του ΟΤΕ για το οποίο πήραμε τώρα 390 εκ. ευρώ...

Πραγματοποιήθηκε η έναρξη του 1ου Καλλιτεχνικού Φεστιβάλ Naxos Art & Music

Αγαπητοί  συν+Αξιοι
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια Φωτογραφίας και τα Παραδοσιακά κοτσάκια στο Κάστρο της Νάξου
στην Πρώην Σχολή Ουρσουλινων Χώρας Νάξου.
Ο Δήμαρχος Νάξου Μανώλης Μαργαρίτης  κήρυξε την έναρξη του 1ου Καλλιτεχνικού Φεστιβάλ Naxos Art & Music Festival.

Συνεχίζουν να ανταλλάσουν φιλοφρονήσεις οι συνεταίροι

ΛΑΟΣ: Αγνές οι προθέσεις, άλλα... μια εθνική κυβέρνηση με τον Κολοντούμπα υπουργό θα ήταν  καλύτερα

Τελικά ήταν πολύ σοφή κουβέντα η ατάκα του Σαμαρά:
Δώστε του ένα Υπουργείο να σταματήσει να φωνάζει!
Το πρωί ο πρωθυπουργός στη Βουλή  επαινούσε τον  Κολοντούμπα χαρακτηρίζοντας την πρόθυμη στήριξη που έδωσε για να περάσει την πολιτική της τρόικας, του μνημονίου 1 και 2 και του μεσοπρόθεσμου ως “πατριωτική στάση”!! το απόγευμα το γραφείο τύπου του ΛΑΟΣ ανταπέδιδε την πρωινή φιλοφρόνηση του  πρωθυπουργού αναγνωρίζοντας  αγνές προθέσεις, στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Αυτό όμως που δεν βγαίνει από μυαλό του  Κολοντούμπα  είναι να γίνει υπουργός σε οικουμενική κυβέρνηση γι’ αυτό  και θεωρεί ότι η μόνη πρόταση που θα  έχει απήχηση, είναι μια εθνική κυβέρνηση, στην οποία θα μετέχουν και εξωκοινοβουλευτικοί -"με ότι καλύτερο διαθέτει ο τόπος και εκτός κοινοβουλίου", όπως....

Σαμαράς: "Η μόνη συστράτευση που έχει νόημα είναι για τη διόρθωση του λάθους"


"Δεκατρείς μήνες μετά την ψήφιση του Μνημονίου, ο Πρωθυπουργός έκανε σήμερα διάγγελμα, για να πει τα… ίδια που είχε πει και τότε", δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς σχολιάζοντας το διάγγελμα του πρωθυπουργού.

"Η πολιτική εκείνη απέτυχε", δήλωσε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: "Η ίδια συνταγή συνεχίζεται! Στο ίδιο αδιέξοδο βρίσκεται η χώρα. Η αξιοπιστία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης έχει ήδη κριθεί από τα αποτελέσματά της".

"Είναι, επίσης, φανερό ότι ο κ. Παπανδρέου δεν κατανόησε τη λογική και τα μέτρα που προτείναμε για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Βάζει νέους φόρους πάνω στους ήδη μεγάλους φόρους, τους φορτώνει στους ίδιους ώμους και νομίζει ότι έτσι κάνει τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα. Τέτοια πολιτική, που βαθαίνει την κρίση, η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να προσυπογράψει".

"Ξέρω ότι η ελληνική κοινωνία ζει με αγωνίες και αβεβαιότητα. Ξέρω ότι οι Έλληνες θέλουν να μείνω όρθιος και να κάνω τις σωστές επιλογές. Ξέρω ότι η συστράτευση πρέπει να δίνει προοπτική και αισιοδοξία. Γι’ αυτό και η μόνη συστράτευση που έχει νόημα, είναι για τη διόρθωση του λάθους και την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου".