slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δήλωση Θεόδωρου Ρουσόπουλου


http://olympiada.files.wordpress.com/2010/11/cf81cebfcf85cf83cf8ccf80cebfcf85cebbcebfcf82ceb8ceb5cf8cceb4.jpg?w=400&h=300«Επί δύο ολόκληρα χρόνια, βρέθηκα αντιμέτωπος με μια καταιγίδα συκοφαντίας και ψεύδους, με στόχο τον πολιτικό μου αποκλεισμό και εξόντωση. Και δι’ αυτών την υπονόμευση της κυβέρνησης Καραμανλή.

Η συκοφαντία αυτή ήταν καθαρή κατασκευή. Χθες η δικαίωσή μου ήλθε από την Βουλή των Ελλήνων.

Η Νέα Δημοκρατία, το ΚΚΕ, το ΛΑΟΣ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοκρατική Αριστερά και ανεξάρτητοι Βουλευτές ανέδειξαν την αλήθεια. Μαζί τους συντάχθηκε ένας σημαντικός αριθμός Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι κινήθηκαν με γνώμονα τη συνείδησή τους και όχι κομματικές σκοπιμότητες.

Η απόφαση των Βουλευτών, είναι πέρα από το πρόσωπό μου.

Είναι μια απόφαση που στηρίζει την αλήθεια και την δικαιοσύνη.»

H υποψήφια Δήμαρχος Πάρου και Έπαρχος Πάρου-Αντιπάρου και Νομαρχιακή Σύμβουλος Κυκλάδων με το ΠΑΣΟΚ Γ. Πρωτολάτη καταγγέλλει τον...

Ραγκούση Ρήγα και Παπαμανώλη ΟΤΙ έδρασαν προεκλογικά ως αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του κου Βλαχογιάννη.

Επιτέλους ξύπνησε ΚΑΙ καταγγέλλει η υποψήφια Δήμαρχος Πάρου κ. Πρωτολάτη

Αν κ. Πρωτολάτη από την προηγούμενη Κυριακή είχατε καταγγέλλει ότι ο Υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, ο Υφυπουργός - Καλαματιανός βουλευτής Κυκλάδων κ. Π. Ρήγας και ο έτερος βουλευτής Κυκλάδων κ. Γ. Παπαμανώλης έδρασαν προεκλογικά ως αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του κου Βλαχογιάννη σήμερα θα ήσασταν Δήμαρχος Πάρου. Και θα έτρεχαν άλλοι και όχι εσείς Άλλα όταν τους επικοινωνιακούς σας συμβούλους το μόνο που τους ενδιάφερε ήταν το που θα τυπώσετε τα προεκλογικά σας φυλλάδια και εδώ που φτάσατε πολύ ΉΤΑΝ ।.

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΡΟΥ

Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν έχει κριθεί ακόμα (ΣΣ. Σήμερα γίνεται επαναμέτρηση των ψηφοδελτίων στην Σύρο και η διαφορά είναι μόνο 8 ψήφοι...), με βάση τα στοιχεία που έχουμε, αλλά κυρίως εκείνα τα οποία δεν έχουμε και που θα αναζητήσουμε στη δικαιοσύνη. Ωστόσο, όλες οι Παριανές και οι Παριανοί, γνωρίζουν τι έχει συμβεί στην Πάρο μας. Αντιμετωπίσαμε ένα

ολόκληρο κομματικό μηχανισμό ΠΑΣΟΚ του οποίου κεντρικές υπηρεσίες στρατεύθηκαν εναντίον μας. Αντιμετωπίσαμε ένα Υπουργείο και μάλιστα το καθ' ύλη αρμόδιο για την ομαλή και δίκαιη διεξαγωγή των εκλογών, το οποίο λειτούργησε σαν γραφείο υποψήφιου Δημάρχου εναντίον μας. O Υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, παρά του ότι ουδέποτε τον προκαλέσαμε, παρά του ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή προσπαθούσαμε μονομερώς να τον αφήσουμε έξω από την τοπική πολιτική αντιπαράθεση για το καλό της Πάρου, ο ίδιος έκανε τα πάντα που μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους, προκειμένου να εμποδίσει την εκλογή μας. Αντιμετωπίσαμε τον Υφυπουργό - βουλευτή Κυκλάδων κ. Π. Ρήγα ο οποίος λειτούργησε σαν υποψήφιος Αντιδήμαρχος εναντίον μας.

Αντιμετωπίσαμε τον βουλευτή Κυκλάδων κ. Γ. Παπαμανώλη που λειτούργησε σαν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εναντίον μας.

Χρησιμοποιήθηκε ο μηχανισμός του Δήμου και του Λιμενικού Ταμείου (ΣΣ. Το γνωστό Λιμενικό Ταμείο με τις πλαστογραφίες επί Δημαρχίας Ραγκούση-Νταλάρα και την υπόθεση την οποία έχει ακόμα ο εισαγγελέας στο συρτάρι του) ώστε να παρασυρθούν οι ψηφοφόροι ή να ανταλλάξουν τις ψήφους τους με ρουσφέτια. Δεσμευόμαστε η νομιμότητα αυτών των πράξεων να ελεγχθεί μέχρι τελευταίου ευρώ.

Η λυσσαλέα επίθεση εναντίον μας, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για το πάθος που επέδειξαν οι εμπνευστές της (ΣΣ. Φοβούνται μη τυχόν και αποκαλυφθεί κάτι στο δήμο; Υπάρχει κάτι που πρέπει να μείνει μεταξύ τους;).

Η παράταξη μας "Πάρος ΑΞΙΑ" με νέα και αξιόλογα στελέχη βρίσκεται ήδη στην πρώτη γραμμή μίας νέας προσπάθειας, αναζητώντας καταρχήν δίκαιη απόφαση για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ευχαριστούμε πολύ όλες τις Παριανές και όλους τους Παριανούς που στάθηκαν και στέκονται δίπλα μας, τους εθελοντές μας που βοήθησαν και βοηθούν στη λειτουργία της παράταξης.

Αρχίσαμε μία μεγάλη προσπάθεια αλλαγών των προσώπων στο Δήμο, αλλαγής της νοοτροπίας που κρατά πίσω την Πάρο μας. Αυτή η προσπάθεια βεβαιώνουμε τον Παριανό λαό ότι θα προχωρήσει οπωσδήποτε.

Γ. ΠΡΩΤΟΛΑΤΗ

Έπαρχος Πάρου-Αντιπάρου

Νομαρχιακή Σύμβουλος Κυκλάδων με το ΠΑΣΟΚ.

http://www.paros-axia.gr

Χωρίς οικογενειακούς γιατρούς το ΙΚΑ Ηρακλείου


       Ηράκλειο, 16 Νοεμβρίου 2010         

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την άμεση ανάγκη προσλήψεων επισημαίνει ο Λευτέρης Αυγενάκης

Τα σοβαρά προβλήματα στο ΙΚΑ Ηρακλείου με τις μεγάλες αναμονές για τις εξετάσεις των ασφαλισμένων, αλλά και το χάος που επικρατεί με τις συνταγογραφήσεις επισημαίνει με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ,  Λευτέρης Αυγενάκης, στην Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κα. Λ. Κατσέλη, ζητώντας της να αναλάβει πρωτοβουλίες για την άμεση πρόσληψη ιατρών παθολόγων.

Ειδικότερα, ο Βουλευτής αναφέρει στο έγγραφό του ότι «στο ΙΚΑ Ηρακλείου παρατηρούνται πολύ σημαντικά προβλήματα με τις εξετάσεις ασθενών, αλλά και με τις συνταγογραφήσεις, καθώς υπάρχει μεγάλη έλλειψη οικογενειακών ιατρών μετά και τη λήξη τον τελευταίο μήνα των συμβάσεων επτά οικογενειακών γιατρών» και τονίζει ότι «καθημερινό φαινόμενο είναι πλέον οι τσακωμοί μεταξύ των ασφαλισμένων που έχουν κλείσει ή δεν έχουν κλείσει ραντεβού, αλλά και μεταξύ των ελάχιστων εναπομεινάντων γιατρών και ασφαλισμένων».


Επιπλέον, σημειώνει ότι «η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, ενώ ο Σύλλογος Γιατρών του ΙΚΑ προχωρεί το επόμενο δεκαπενθήμερο σε απεργιακές κινητοποιήσεις, αν δεν εξομαλυνθούν τα πράγματα με άμεση πρόσληψη οικογενειακών γιατρών-παθολόγων», ενώ αναφέρει ότι «ζητούν και την άμεση επανατοποθέτηση γιατρών του ΙΚΑ από τον αερολιμένα Ηρακλείου στη νομαρχιακή μονάδα Ηρακλείου». Ακόμη, επισημαίνει ότι «για το θέμα έχει ενημερωθεί ήδη η Διοίκηση του Ιδρύματος από το Σύλλογο Γιατρών του ΙΚΑ Ηρακλείου, ωστόσο δεν έχει υπάρξει ακόμα καμία θετική εξέλιξη».


Σημειώνει δε ότι «τον τελευταίο μήνα έχει λήξει η σύμβαση επτά γιατρών του ΙΚΑ Ηρακλείου, οι οποίοι είχαν μονοετείς συμβάσεις έργου» και πως «ως εκ τούτου, για ένα ραντεβού σε κάποιες ειδικότητες, όπως σε παθολόγους, νευρολόγους, ψυχιάτρους και καρδιολόγους, ακόμη και στο μικροβιολογικό, η αναμονή περνά τον ένα μήνα, ακόμα και για να γίνουν κάποιες εξετάσεις αιμοληψίας». Με δεδομένο ότι «τα τελευταία χρόνια οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ συνεχώς αυξάνονται, με τους γιατρούς να μειώνονται», επισημαίνει ότι «οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ δεν μπορούν πλέον να εξυπηρετηθούν. Υπογραμμίζεται μάλιστα ότι στην πόλη του Ηρακλείου υπάρχουν σήμερα περίπου 160 χιλιάδες ασφαλισμένοι» και ότι «για το θέμα έχει υπάρξει και παρέμβαση και από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, που επισημαίνει το πρόβλημα».


Στο πλαίσιο αυτό, ερωτά την αρμόδια Υπουργό «ποια άμεσα μέτρα προτίθεται να λάβει το Υπουργείο για την άμεση πρόσληψη οικογενειακών ιατρών στο ΙΚΑ Ηρακλείου», ενώ ζητά διευκρινήσεις σχετικά με τις «προθέσεις και θέσεις του Υπουργείου σχετικά με την επανατοποθέτηση γιατρών του ΙΚΑ από τον αερολιμένα Ηρακλείου στη νομαρχιακή μονάδα Ηρακλείου». Τέλος, ερωτά εάν «εξετάζει το Υπουργείο τη λήψη ρύθμισης προκειμένου η συνταγογράφηση να γίνεται και από τους γιατρούς που απασχολούνται στα ΚΑΠΗ και στα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, ώστε να διευκολύνονται οι μεγάλης ηλικίας ασφαλισμένοι».

Δεν έπεισε ούτε τους δικούς του ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΜΕ ΨΗΦΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΔΟΥΚΑΣ, ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ, ΚΟΝΤΟΣ MONO ΓΙΑ ΑΠΙΣΤΙΑ

Χαστούκι στην κυβερνητική παράταξη και μάλιστα εκ των έσω ήταν η πρωινή (4 π.μ.) απόφαση της Βουλής για την παραπομπή των πέντε πρώην υπουργών της Ν.Δ. επί του σκανδάλου του Βατοπεδίου.
Η ολομέλεια της Βουλής, με διαρροές από το ΠΑΣΟΚ,....
καθώς Ν.Δ. και ΛΑΟΣ «χέρι χέρι» αποχώρησαν πριν από την ψηφοφορία, αποφάσισε να συνταχθεί με τη θέση της Αριστεράς και να μην παραπέμψει καν στο δικαστικό συμβούλιο τους Θ. Ρουσόπουλο και Γ. Βουλγαράκη. Παραπέμφθηκαν τελικώς μόνο για το αδίκημα της απιστίας οι Ε. Μπασιάκος, Π. Δούκας και Αλ. Κοντός, την τύχη των οποίων θα κρίνει το δικαστικό συμβούλιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβερνητική πλειοψηφία δεν έπεισε καν τους δικούς της βουλευτές για τη διάπραξη του αδικήματος του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, του μοναδικού, που, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, δεν εμπίπτει στην παραγραφή.

Η ψηφοφορία

Αναλυτικά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έχει ως εξής:

Για τον Θ. Ρουσόπουλο και για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος υπέρ ψήφισαν 131 βουλευτές, όχι 38, ενώ υπήρξαν και 8 παρών.

Για την απιστία υπέρ ψήφισαν 131, κατά 37 και 9 παρών.

Για την παράβαση καθήκοντος 130 τάχθηκαν υπέρ, 38 κατά και 9 παρών.

Για τον Γ. Βουλγαράκη, που κατηγορούνταν μόνο για παράβαση καθήκοντος, ναι ψήφισαν 104, 54 κατά και παρών 20.

Για τον Ε. Μπασιάκο για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ναι 139, όχι 29 και 8 παρών.

Για την απιστία, ναι 162, όχι 9, παρών 7.

Για την παράβαση καθήκοντος, ναι 139, όχι 27, παρών 10.

Για τον Αλ. Κοντό, σε ό,τι αφορά το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ναι 134, όχι 34, παρών 9. Για την απιστία, 155 ναι, 13 όχι και 8 παρών. Για την παράβαση καθήκοντος, ναι 136, όχι 31 παρών 9.

Τέλος, για τον Π. Δούκα, για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, υπέρ τάχθηκαν 134, κατά 34, παρόντες δήλωσαν 8. Για την απιστία, ναι 156, κατά 11 και 7 παρών. Τέλος, για την παράβαση καθήκοντος, ναι 135, όχι 30, και 8 παρών.

Για την ιστορία, σημειώνουμε ότι απουσίαζαν 116 βουλευτές (εκτός των 88 της Ν.Δ. και των 15 του ΛΑΟΣ, που αποχώρησαν), ήτοι: 11 του ΚΚΕ, ο Δ. Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Κ. Κιλτίδης από τους ανεξάρτητους.

Και πάντως, σημειώνεται ότι τα νούμερα, όπως ανακοινώθηκαν από την εφορευτική επιτροπή, δεν «βγαίνουν», με βάση το ότι ανακοινώθηκε επίσημα διά στόματος Πετσάλνικου ότι ψήφισαν 184 βουλευτές.

«Ακροβατισμοί»

Νωρίτερα, νομικούς ακροβατισμούς και πολιτικές σκοπιμότητες καταλόγισε σύσσωμη η αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ, κυρίως για την απόδοση του αδικήματος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και δευτερευόντως για το αδίκημα της απιστίας, καθώς και τα δύο δεν περιλαμβάνονταν στο αρχικό κατηγορητήριο προ της σύστασης της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης.

Κι αν η Ν.Δ. είχε έννομο συμφέρον να το πράξει, βρήκε απροσδόκητους συμμάχους τόσο στα κόμματα της Αριστεράς, όσο και στον ΛΑΟΣ. Τόσο ο Αντ. Σκυλλάκος (ΚΚΕ), όσο και ο Θ. Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ) κατηγόρησαν το κυβερνών κόμμα ότι ούτε καν συζητήθηκαν τα αδικήματα αυτά στη διάρκεια των συνεδριάσεων στην επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης και οι τελικές αποφάσεις της πλειοψηφίας τους έγιναν γνωστές είτε διά τηλεοπτικών σταθμών, είτε όταν πήραν από τα χέρια του προέδρου της Βουλής το πόρισμα της πλειοψηφίας.

Στο ίδιο πνεύμα και ο ΛΑΟΣ που δια του Θ. Πλεύρη έκανε λόγο, όπως άλλωστε και οι εισηγητές της ΝΔ Ε. Στυλιανίδης, Ελίζα Βόζενμπεργκ και Ν. Δένδιας για καταπάτηση των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων στους οποίους δεν δόθηκε καν η ευκαιρία να απολογηθούν επί των συγκεκριμένων αδικημάτων. Η κυρία Βόζεμπεργκ είπε μάλιστα ότι για το ξέπλυμα απαιτούνται δύο, ένας να ξεπλύνει το χρήμα κι ένας να το νομιμοποιήσει.

Ο κ. Πλεύρης επέμεινε στο ότι και το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, που αποδίδουν στους κκ Μπασιάκο, Δούκα και Κοντό τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, έχει παραγραφεί. Εγκάλεσε μάλιστα το ΠΑΣΟΚ ότι μετέβαλε εκ των υστέρων στάση, καθώς η άποψη περί παραγραφής είχε γίνει αφορμή να κατηγορηθεί ο τότε Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής ότι «κουκούλωσε τα σκάνδαλα» όταν το Μάϊο του 2009 είχε κλείσει εσπευσμένα τη Βουλή.

Η θέση αυτή του ΛΑΟΣ χρησιμοποιήθηκε από τον πρόεδρο του κόμματος Γ. Καρατζαφέρη ώστε να παίξει το ρόλο του «διαμεσολαβητή» της συναίνεσης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Επί της ουσίας, με μια «καντρίλια» άνευ προηγουμένου, ο κ. Καρατζαφέρης κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να αποδεχτεί την παραγραφή ώστε «να μην απεμπολίσει μια τελευταία ευκαιρία για συναίνεση που έχει η Ελλάδα».

Το ΠΑΣΟΚ πάντως απέφυγε δια του εισηγητή του Δ. Τσιρώνη να αναφερθεί στο ενδεχόμενο παραγραφής από το δικαστικό συμβούλιο. Αντιθέτως επέμεινε ότι το αδίκημα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος δεν παραγράφεται. *

Όταν το Βατοπαίδι φούσκωνε τα πανιά του ΠΑΣΟΚ

Να θυμήσουμε ότι είναι Σεπτέμβριος του 2008 με το που έρχεται στην επιφάνεια το "σκάνδαλο" Βατοπαιδίου ο επιχειρηματίας, φίλος, συντοπίτης και αιμοδότης του κ. Παπακωνσταντίνου, Πάπιστας, τον ενημερώνει ότι εκβιάζεται από κάποιους για την υπόθεση Βατοπαιδίου.

Δύο μήνες μετά, Νοέμβριο του 2008, η "μάρτυς" Σωτηροπούλου καταθέτει στην εξεταστική ότι το Βατοπαίδι έγινε με εντολή Καραμανλή όπως της είπε ο Ψωμιάδης. Ο Παπακωνσταντίνου ξιφουλκεί εναντίον της ΝΔ.

1-2 μέρες μετά βγαίνει στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει τον σύντροφο της Σωτηροπούλου, Κουκουβίνο, να ζητάει λεφτά από τον κουμπάρο του Πάπιστα δηλ. να τον εκβιάζει. Ο Παπακωνσταντίνου αν και ξέρει για τον εκβιασμό κάνει την πάπια και συνεχίζει να κατηγορεί τη ΝΔ.

Μερικές μέρες μετά αποκαλύπτεται ότι ο Πάπιστας είχε επισκευθεί τον Παπακωνσταντίνου και του είχε μιλήσει για τον εκβιασμό. Άρα μόλις δημοσιοποιήθηκε το βίντεο ο Παπακωνσταντίνου ήξερε περί τίνος επρόκειτο και συνέχισε να κάνει την πάπια



Mέχρι που ξεσκεπάστηκε και έγινε ρόμπα με αποτέλεσμα να τον ρωτά ο Χατζηνικολάου, όταν έλεγε δεν πήγε το μυαλό μου ότι επρόκειτο για τον ίδιο εκβιασμό:

-ΑΣΤΕΙΕΥΕΣΘΑΙ κ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ;

και να απαντά:

-ΒΕΒΑΙΩΣ...!



Δεν ρώτησε, λέει τότε τον Πάπιστα για το Βατοπέδι γιατί δεν ήταν δουλειά του!!!!

Και τώρα μεγάλε, που ως ΥΠΟΙΚ και διαχειριστής της κρατικής περιουσίας, είναι δουλειά σου να μάθεις, πάλι δεν ρώτησες;

Μαλάκες ψάχνεις να σε πιστέψουν;

Ο Παπακωνσταντίνου, λοιπόν, γνωρίζει έναν επιχειρηματία, συναντάται μαζί του στα Γραφεία του ΠΑΣΟΚ και ο επιχειρηματίας αυτός είναι αναμεμειγμένος σε ανταλλαγές οικοπέδων της Μονής Βατοπεδίου, αλλά δεν τον ρωτάει !

Πιστεύει κανένας από εσάς, ότι ο Παπακωνσταντίνου δεν ήξερε ή δεν ξέρει, για την υπόθεση Βατοπεδίου;

ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΣΦΙΓΓΑ ;;;;

Γ. Βρούτσης:Οι Περιφερειακές – Δημοτικές Εκλογές τελείωσαν Ο Αγώνας για τις Κυκλάδες της Ανάπτυξης και της Ευημερίας συνεχίζεται


«Οι Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές, άνοιξαν ένα νέο κεφάλαιο για την πορεία του τόπου μας.
Η νέα Αυτοδιοικητική Δομή, προβλέπει ισχυρές περιφέρειες, με περισσότερες θεσμικές αρμοδιότητες και λιγότερους Δήμους, χωρίς όμως τη συνδρομή των αναγκαίων πόρων.
Η νέα, με διευρυμένες αρμοδιότητες, Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου, δεν θα πρέπει να αφήσει πίσω τις Κυκλάδες και εμείς είμαστε εδώ για....
να μην το επιτρέψουμε.

Οι νέοι λιγότεροι Δήμοι – ένας για κάθε ένα από τα νησιά μας – αποτελούν πρόκληση και απαιτούν μεγαλύτερη προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας των νησιωτών.

Πολλά νέα πρόσωπα παίρνουν τις τύχες των Δήμων στα χέρια τους.

Συγχαίρω, όλους όσοι εκλέχθηκαν και τους εύχομαι καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο τους.

Οι πολίτες τους εμπιστεύτηκαν. Προσδοκούν πολλά από αυτούς και δεν πρέπει να απογοητευτούν.

Συγχαρητήρια, επίσης, αξίζουν για τον αγώνα που έδωσαν και σε όσους δεν εξελέγησαν.

Η δημιουργική κριτική τους, αλλά και η συνεισφορά τους θα είναι χρήσιμη και αναγκαία στο Δήμο τους.

Είναι γνωστό, ότι οι Αυτοδιοικητικές Εκλογές, δημιουργούν αρκετές φορές πολώσεις, εντάσεις και αμφισβητήσεις. Όλα αυτά δικαιολογούνται μέχρι και την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας. Στα νησιά μας, δεν χωρούν διαιρέσεις. Η επόμενη μέρα, πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους.

Εγώ από την πλευρά μου, σας διαβεβαιώνω, ότι θα συνεργαστώ ειλικρινά και αποδοτικά με όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης στις Κυκλάδες.

Ανεξάρτητα, από την πολιτική και κομματική αφετηρία των νέων Δημάρχων, θα σταθώ δίπλα στην κάθε προσπάθεια για λύση των προβλημάτων.

Πάνω απ’ όλα, μας ενώνουν οι Κυκλάδες και η αγωνία των συμπολιτών μας, για ανάπτυξη και ευημερία.

Η Ν.Δ., από τις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές, βγήκε ενισχυμένη, ενωμένη και πιο δυνατή. Το κεντρικό πολιτικό της μήνυμα για αποδοκιμασία των πολιτικών του Μνημονίου, βρήκε μεγάλη απήχηση στο εκλογικό σώμα.

Ειδικά, το αποτέλεσμα των Δημοτικών Εκλογών στις Κυκλάδες, σηματοδότησε μια αλλαγή εποχής. Για πρώτη φορά, αρκετά νησιά μας έχουν Δήμαρχο που προέρχεται από τη Ν.Δ. ή είναι ανεξάρτητος από την κυβερνητική κηδεμονία.

Στα μεγάλα νησιά των Κυκλάδων, το ΠΑΣΟΚ υπέστη συντριπτική ήττα.

Πιο συγκεκριμένα:

Στην Άνδρο και στη Μύκονο, ήταν εξαφανισμένο.

Στη Νάξο, στη Μήλο και στη Σαντορίνη, αποδοκιμάστηκε και πραγματοποιήθηκαν ιστορικές ανατροπές.

Στην Πάρο το ισοδύναμο εκλογικό αποτέλεσμα, δεν πρέπει να ικανοποιεί καθόλου τον κ. Ραγκούση.

Στη Σύρο, όπως είναι γνωστό, το αποτέλεσμα δεν αντιστοιχεί στις πραγματικές δυνάμεις της Ν.Δ.

Όμως, τα μεγάλα προβλήματα του τόπου είναι ακόμη εδώ. Συνεχίζουμε να παλεύουμε με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και την ελάφρυνση των πολιτών απ’ τις επιπτώσεις της κρίσης και της πολιτικής του Μνημονίου.

Προτείνουμε ελπίδα, δίνουμε προοπτική, εγγυόμαστε ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Λαϊκής Συσπείρωσης Για την 37η επέτειο του Πολυτεχνείου


                                                          Νάξος, 16/11/2010

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973 - 2010

37 χρόνια μετά την εξέγερση του Νοέμβρη, η ανάγκη για πάλη κατά των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.
Το 1973 χιλιάδες εργαζόμενου λαού και νεολαίας συγκρούστηκαν με την πολιτική του κεφαλαίου, που τότε εξέφραζε η χούντα των συνταγματαρχών με κύρια αιτήματα:
ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΞΑΡΤΗΣΙΑ
ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ - ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ
Σήμερα την πολιτική του κεφαλαίου εκφράζουν και υπηρετούν ….

μέσα στα πλαίσια της αστικής «δημοκρατίας» τους οι σύγχρονοι πολιτικοί εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας:
• εξαθλιώνοντας και βυθίζοντας το λαό στη φτώχεια
• βάζοντάς τον να πληρώσει την κρίση της πλουτοκρατίας
• εκτινάσσοντας την ανεργία στα ύψη
• καταργώντας κάθε εργασιακό, ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό δικαίωμα
• ξεπουλώντας κάθε δημόσια περιουσία
• υποβαθμίζοντας, διαλύοντας ,ιδιωτικοποιώντας, βάζοντας ταξικούς φραγμούς σε παιδεία – υγεία – κοινωνική πρόνοια
• θεσμοθετώντας τον «Καλλικράτη» που καταργεί την τοπική αυτοδιοίκηση και υλοποιεί την παραπάνω αντιλαϊκή πολιτική σε τοπικό επίπεδο και θα οξύνει ακόμα περισσότερο τα τοπικά προβλήματα
• εφαρμόζοντας και εντείνοντας τη φορομπηχτική πολιτική για τα εργατικά, λαϊκά στρώματα τη στιγμή που:
 απαλλάσσουν, δίνουν κίνητρα και ζεστό χρήμα στις τράπεζες και στους μεγαλοκαρχαρίες επενδυτές ντόπιους και ξένους
 που προσπαθούν με σύγχρονες μεθόδους να φιμώσουν, να γονατίσουν και να υποτάξουν το λαό,
 τη στιγμή που αποστρατικοποιούν 21 νησιά στο Αιγαίο και προχωρούν σε συμφωνία παράδοσης του Αιγαίου στο ΝΑΤΟ και τη συνδιαχείρισή του με την Τουρκία και τις ΗΠΑ, έχοντας ως οδηγό τα συμφέροντα της ελληνικής πλουτοκρατίας
 που χώνονται όλο και πιο βαθιά στα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και των ΗΠΑ κατά άλλων λαών του κόσμου
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου σήμερα βρίσκει το νόημά της και τη συνέχειά της μόνο:
• στο δρόμο της λαϊκής πάλης και συμμαχίας κατά της αντιλαϊκής πολιτικής
• στην ισχυροποίηση της συμμαχίας της εργατικής τάξης με τους αυτοαπασχολούμενους, τη μεσαία αγροτιά, τις γυναίκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας, του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ, των δημοτικών και περιφερειακών Λαϊκών Συσπειρώσεων για τη λαϊκή εξουσία.
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Για την 37η επέτειο του Πολυτεχνείου

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες και νέοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, συνάδελφοι οικονομικοί μετανάστες, φτωχοί αγρότες.

Σας καλούμε να τιμήσετε τη λαϊκή εξέγερση του Νοέμβρη 1973 με δυνάμωμα της οργάνωσης, της συμμαχίας και της πάλης, για να αποκρούσουμε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΕΕ, η Τρόικα και η πλουτοκρατία με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.

Σας καλούμε να τιμήσετε το Νοέμβρη με κεντρικό σύνθημα:

«Να πληρώσουν τα βάρη της κρίσης οι ένοχοι,….

τα μονοπώλια, η πλουτοκρατία και όχι ο εργαζόμενος λαός, τα λαϊκά στρώματα».




Η εξέγερση του Πολυτεχνείου κατά της δικτατορίας, κατά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, σήμερα βρίσκει το νόημά της και τη συνέχειά της μόνο στο δρόμο της λαϊκής πάλης και συμμαχίας κατά της αντιλαϊκής πολιτικής. Σήμερα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, 37 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου η ανάγκη για πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό είναι πιο επίκαιρη όσο ποτέ. Αποκτά μεγάλη σημασία για τους μελλοντικούς αγώνες η ισχυροποίηση της συμμαχίας της εργατικής τάξης με τους αυτοαπασχολούμενους, τη μεσαία αγροτιά, τις γυναίκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας, του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποστρατικοποιεί 21 νησιά στο Αιγαίο και προχωρά σε συμφωνία παράδοσης του Αιγαίου στο ΝΑΤΟ και τη συνδιαχείρισή του με την Τουρκία και τις ΗΠΑ, έχοντας ως οδηγό τα συμφέροντα της ελληνικής πλουτοκρατίας.

Το λαϊκό εισόδημα συρρικνώνεται δραματικά, είτε από τα αλλεπάλληλα κύματα ακρίβειας, είτε από φόρους, είτε από άμεσες μειώσεις μισθών και συντάξεων και την αναδουλειά των μικρομάγαζων που καθημερινά κλείνουν.

Έρχεται νέα φοροεπιδρομή, είτε με την έμμεση είτε με την άμεση φορολογία σε βάρος των εργατικών – λαϊκών στρωμάτων, είτε με την περαίωση σε χιλιάδες μικροεπαγγελματίες και εργαζόμενους με μπλοκάκι.

Η ανεργία έχει προσλάβει εκρηκτικές διαστάσεις με μεγάλο θύμα τη νεολαία, ζήτημα που δεν αφορά μόνο τους ανέργους, οι οποίοι υφίστανται τις οδυνηρές συνέπειες, αλλά και όσους έχουν ένα μεροκάματο σήμερα. Κανένας δεν είναι απαλλαγμένος από τον κίνδυνο της ανεργίας. Η ανεργία αποτελεί ένα ισχυρό όπλο στα χέρια της εργοδοσίας για να μειώνει τις απαιτήσεις της εργατικής τάξης και να βγάλει από την αγορά χιλιάδες μικρομάγαζα.

Καταργούνται ουσιαστικά οι Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας και παγιώνονται οι βάρβαρες εργασιακές σχέσεις.

Ο κοινωνικός χαρακτήρας της Ασφάλισης ισοπεδώθηκε, ενώ ήδη στην ΕΕ συζητάνε για την αύξηση του ορίου ηλικίας στα 67 και 70 χρόνια. Τα ασφαλιστικά ταμεία οδηγούνται στη χρεοκοπία.

Εμπορευματοποιείται παραπέρα η Υγεία, πράγμα που σημαίνει ότι η λαϊκή εργατική οικογένεια θα υποστεί σημαντικό πλήγμα λόγω του εξαναγκασμού να δαπανά ολοένα και περισσότερα χρήματα για ανάγκες σε περίθαλψη, φάρμακο, πρόληψη και θεραπεία.

Το σχολείο θα λειτουργεί ως επιχείρηση και οι γονείς θα αναγκάζονται να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Με το πολυνομοσχέδιο για το «νέο σχολείο», την αυτοαξιολόγηση και το σχέδιο «Καλλικράτης», η εκπαίδευση γίνεται ακόμα πιο ταξική. Αφαιρείται, ουσιαστικά, το δικαίωμα στη μόρφωση για τα παιδιά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.




Σήμερα, 37 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ισχύει πιο επίκαιρο και αναγκαίο από ποτέ το μήνυμα: όταν ένας λαός θέλει, μπορεί!

Στις εκλογές για τα τοπικά κρατικά όργανα των Περιφερειών και των Δήμων ο εργαζόμενος λαός έκανε ένα σημαντικό βήμα, ισχυροποιώντας τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης. Σας καλούμε με σταθερότητα να διαχωρίσετε οριστικά τις ευθύνες σας από τα κόμματα της πλουτοκρατίας, το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ, που δεν αλλάζουν.

Σας καλούμε να πάρετε θέση μάχης με τη γραμμή του ανειρήνευτου ταξικού αγώνα που θα βάζει φρένο στην επίθεση του κεφαλαίου, θα οργανώνει από τα κάτω τη λαϊκή αντεπίθεση.

Να περιθωριοποιήσετε τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΣΥΔΑΣΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΓΕΣΑΣΕ που είναι το μακρύ χέρι της κυβέρνησης και της εργοδοσίας και κάνουν ό,τι μπορούν για να υπονομευτούν οι ταξικοί αγώνες, για να υλοποιηθούν οι αντιδραστικές πολιτικές χωρίς λαϊκές αντιδράσεις.

Σας καλούμε να δυναμώσετε την πάλη για:

Μόνιμη σταθερή δουλειά, 7ωρο – 35ωρο- 5ήμερο, για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν παροχές, όπως Υγεία, μόρφωση, λαϊκή στέγη, πολιτισμό, αθλητισμό, περισσότερο ελεύθερο χρόνο, για μισθούς και συντάξεις που θα ανταποκρίνονται στο ύψος των σημερινών λαϊκών αναγκών.




Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενοι,

Σήμερα, 37 χρόνια μετά και όπως και τότε, έτσι και τώρα η συντριπτική πλειοψηφία είναι αυτή που παράγει, ενώ ο πλούτος πηγαίνει σε όλο και λιγότερα χέρια.

Είμαστε οι παραγωγοί του κοινωνικού πλούτου, χωρίς εμάς κάθε τι θα πάψει να κινείται. Σήμερα υπάρχουν όλες οι υλικές προϋποθέσεις για να ζήσουμε καλύτερα, εμείς και τα παιδιά μας.

Η σημερινή οικονομική κρίση του καπιταλισμού και η προσπάθεια να φορτωθεί στις πλάτες του λαού με ακόμα πιο σκληρά μέτρα, βάζει ακόμα πιο επιτακτικά επί τάπητος το δρόμο της διεξόδου. Να απαλλαγούμε από το ζυγό των μονοπωλίων, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.

Απαιτείται μια κοινωνία που το κουμάντο θα το κάνουμε εμείς στα μέσα παραγωγής, η βάση της θα είναι ο κεντρικός σχεδιασμός με γνώμονα τη διασφάλιση της λαϊκής ευημερίας, θα είναι ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, που όλοι θα δουλεύουν με δικαιώματα με μοναδικό στόχο η παραγωγή να τίθεται εξ’ ολοκλήρου στην υπηρεσία των αναγκών μας. Μια κοινωνία χωρίς καπιταλιστές, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Αυτός ο δρόμος είναι η συγκρότηση της κοινωνικής συμμαχίας, του Λαϊκού Μετώπου με στόχο μια άλλη εξουσία και οικονομία, όπου η παραγωγή, η επιστήμη, η τεχνολογία θα είναι υποταγμένη στις κοινωνικές και λαϊκές ανάγκες. Η Λαϊκή Οικονομία και Εξουσία μπορεί να δώσει λύση στα επίκαιρα συνθήματα «ψωμί – παιδεία – ελευθερία» και «Έξω οι ΗΠΑ», «Έξω το ΝΑΤΟ».




Εγγύησή σου η ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ και η κοινωνική συμμαχία

με τα λαϊκά στρώματα.







Οι Γραμματείες:




ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ

ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ


Θέλω να ευχαριστήσω τις φίλες και τους φίλους , τις συμπατριώτισσες και τους συμπατριώτες μου, στην Πάρο και την Αντίπαρο

Κώστας Ν.Μπιζάς
bizas.jpg Εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου. Δήλωση για το εκλογικό αποτελέσμα
Ειλικρινά και μέσα από την καρδιά μου θα ήθελα να ευχαριστήσω τις φίλες και τους φίλους , τις συμπατριώτισσες και τους συμπατριώτες μου, στην Πάρο και την Αντίπαρο, για την ιδιαίτερη τιμή που μου έκαναν , να μ’ εκλέξουν Περιφερειακό Σύμβουλο Νοτίου Αιγαίου.

Ταυτόχρονα θα πρέπει να ευχαριστήσω και τον κ. Χαράλαμπο Κόκκινο για την τιμή που μου έκανε να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του , στην Περιφερειακή Ενότητα Πάρου – Αντιπάρου , μαζί με τους εκλεκτούς και ικανούς συνυποψήφιους μου, τον κ. Δημήτρη Πετρόπουλο και την κ. Δώρα Σαρρή.

Η επιτυχία μου οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και σε αυτούς , αφού έδωσαν με την παρουσία τους την δυναμική στο ψηφοδέλτιο μας να ξεφύγει από την λογική και τα όρια που επιβάλλει ο στενός κομματισμός και ν’ αγγίξει μυαλά ανθρώπων που σκέφτονται , αγχώνονται και προβληματίζονται για την ποιότητα , την ικανότητα και την ειλικρίνεια των ανθρώπων που θα διαχειρισθούν σε μια τόσο κρίσιμη καμπή για την χώρα μας θέσεις διοίκησης και εξουσίας.

Τέλος θα ήθελα να δεσμευτώ στους πολίτες των νησιών μας ότι θα προσπαθήσω και θα διεκδικήσω , μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο, σε συνεργασία με τα Δημοτικά Συμβούλια της Πάρου και της Αντιπάρου, την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων των νησιών μας.





Κώστας Ν. Μπιζάς


Μαθηματικός


Δημοτικός Σύμβουλος


Πάρος 15 Νοεμβρίου 2010

Συγχαρητήρια στο νέο μας δήμαρχο Μανώλη Μαργαρίτη


onned_kyklades.jpg Η ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών στη Νάξο, ενίσχυσε τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου. Θέλουμε να δώσουμε τα θερμά μας

συγχαρητήρια στο νέο μας δήμαρχο Μανώλη Μαργαρίτη που εκλέχτηκε με συντριπτική πλειοψηφία. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που στη Νάξο μας μετά από πολλά χρόνια ο δήμος αλλάζει χέρια και οι προσδοκίες για αλλαγή και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης πολλαπλασιάζονται από ένα τόσο ικανό μέλος της τοπικής κοινωνίας.


Θερμά συγχαρητήρια και σε ένα δικό μας μέλος της ΟΝΝΕΔ Νάξου τον Ιωάννη Μαργαρίτη που με τον συνδυασμό Στροφή στο Μέλλον εκλέχτηκε από τους πρώτους στο νέο δημοτικό συμβούλιο.
Καλή δύναμη σε όλους

Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010

Κίνδυνος μπλακ άουτ σε οκτώ νησιά των Κυκλάδων!!!!!

Πρόκειται για τα νησιά Σύρος, Μύκονος, Μήλος, Πάρος, Ίος, Σύκινος, Φολέγανδρος και τα Κουφονήσια. Προβλήματα αντιμετωπίζουν Τήνος και Νάξος!!!!
Οκτώ νησιά των Κυκλάδων κινδυνεύουν με μπλακ - άουτ αν δεν προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς η αδειοδότηση της υποβρύχιας διασύνδεσής τους με την ηπειρωτική χώρα, προειδοποιεί η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας με επιστολή που απέστειλε τη Δευτέρα προς το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Πρόκειται για τα νησιά Σύρος, Μύκονος, Μήλος, Πάρος, Ίος, Σύκινος, Φολέγανδρος και τα Κουφονήσια. «Κάθε περαιτέρω καθυστέρηση στην αδειοδοτική διαδικασία του έργου θα θέσει σε κίνδυνο την απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση των...
νησιών που διασυνδέονται δεδομένου, μάλιστα, ότι οι τοπικοί σταθμοί παραγωγής, ενόψει της προγραμματισμένης διασύνδεσης, δεν ενισχύονται πλέον και ως εκ τούτου η δυναμικότητά τους επαρκεί οριακά για τα αμέσως προσεχή έτη», αναφέρει η ΡΑΕ στην επιστολή. Και ζητά από το ΥΠΕΚΑ να εξετάσει κατά προτεραιότητα τα ζητήματα αδειοδότησης και εγκρίσεων, ενώ σε περίπτωση που διαπιστωθούν περιβαλλοντικά ζητήματα, να εξεταστούν οι δυνατότητες παρέκκλισης ή τροποποίησης των σχετικών όρων, «στο μέτρο που αυτό είναι εφικτό, και βέβαια με σεβασμό στα ευαίσθητα οικοσυστήματα των νησιών.»

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ τα προβλήματα στα οποία «σκοντάφτει» η διασύνδεση είναι:

-Η αλλαγή χρήσης γης στην περιοχή όπου θα εγκατασταθεί ο υποσταθμός στη Μύκονο.

-Η κατασκευή παράκαμψης του δρόμου στο ενεργειακό κέντρο Λαυρίου.

-Η έγκριση εγκατάστασης υποσταθμών σε Πάρο και Νάξο.

-Η οριοθέτηση του αιγιαλού στη Σύρο, την Τήνο και τη Μύκονο.

-Η χορήγηση άδειας για εκτέλεση τεχνικών έργων στον αιγιαλό, την παραλία και τη θάλασσα σε Σύρο, Πάρο, Νάξο, Μύκονο και Τήνο.

-Ο χαρακτηρισμός των οικοπέδων ως δασικά η μη στη Σύρο, Πάρο, Νάξο.

Η ΔΕΗ έχει ολοκληρώσει τη διαβούλευση για τις τεχνικές προδιαγραφές του έργου προβληματίζεται ωστόσο, όπως αναφέρει σε σχετικό έγγραφο προς τη ΡΑΕ, για το αν θα προκηρύξει το διαγωνισμό για το έργο, λόγω των καθυστερήσεων στις άδειες.

Η διασύνδεση των Κυκλάδων έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης το 2013. Με την κατασκευή του έργου θα γίνει δυνατή η απορρόφηση μεγαλύτερης ποσότητας ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στα νησιά, άρα θα ανοίξει ο δρόμος για μεγαλύτερες επενδύσεις σε ΑΠΕ, ενώ θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για διακοπή λειτουργίας των πετρελαϊκών μονάδων από τις οποίες ηλεκτροδοτούνται τα νησιά, οι οποίες έχουν υψηλό κόστος παραγωγής και περιβαλλοντικό.
Πληροφορίες από ΑΠΕ

Μεγάλη νίκη της κοινωνίας αποτελεί η αλλαγή στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ιστορική ανατροπή ο Μανόλης Μαργαρίτης είναι ο νέος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων !
Η νίκη του Μανώλη Μαργαρίτη και των συνεργατών του με το συνδυασμό «Στροφή στο μέλλον - Δημοτική Δράση» ήταν νίκη όλων των πολιτών του νέου Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Τα πρώτα πλάνα απο τα επινίκια , και ο λόγος του νέου δήμαρχου

video video Ο Μάνος Μαργαρίτης (ο Μάνος όπως τον ξέρουμε όλοι εδώ και χρόνια) κέρδισε μία μια μεγάλη μάχη με έναν μεγάλο αντίπαλο που είχε τις πλάτες της εξουσίας, η οποία τον στήριξε σκανδαλωδώς. Η απρόσμενη διαφορά, των 14% ποσοστιαίων μονάδων (57%-43%) που διαψεύδει όλους όσους μιλούσαν για ντέρμπι, ήταν νίκη του Μάνου.
Δημοτικές - ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ (ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ) -A ’ Γύρος
Σε 58 από 58 Εκλ. Τμήματα100%
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ
21.214

ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ
13.545
ΑΠΟΧΗ
7.669
36,15%
ΑΚΥΡΑ
276
380
2,81%
ΛΕΥΚΑ
104
ΕΓΚΥΡΑ

13.165

ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ-ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

5.840
44,36%
ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΜΑΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

5.665
43,03%
ΛΑIΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΨΑΡΡΑ ΕΥΔΟΚΙΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

1.086
8,25%
ΕΝΑΛΛ. ΔΗΜ. ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΚΙΖΗ-ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΟΥ ΘΕΚΛΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

574
4,36%
Δημοτικές - ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ (ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ) - B’ Γύρος
Σε 58 από 58 Εκλ. Τμήματα100%

ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ
21.473

ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ
12.320
ΑΠΟΧΗ
9.153
42,63%
ΑΚΥΡΑ
220
455
3,69%
ΛΕΥΚΑ
235
ΕΓΚΥΡΑ

11.865

ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ-ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

6.747
56,86%
ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΜΑΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

5.118
43,14%