slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΤΩΡΑ: Βίντεο από την ομιλία Παπανδρέου. Μα γιατί πιάνει τη μύτη του;

Πριν λίγο ολοκλήρωσε την ομιλία του στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός.
Επιστράτευσε τα πάντα για να πείσει ποιον άραγε...

Σαμαράς: “αν δεν ήταν κρίσιμες οι περιστάσεις δεν θα ερχόμουν” !

Γ. Παπανδρέου & Α. Σαμαράς 
από προηγούμενη συνάντηση
Α. Σαμαράς : “Αν δεν ήταν κρίσιμες οι περιστάσεις δεν θα ερχόμουν. Η επίθεση που εξαπέλυσες σήμερα εναντίον της παράταξης και εμού προσωπικά είναι απαράδεκτη και αδιανόητη” και πρόσθεσε: ” Πες τι έχεις να μου πεις να σε ακούσω.Χωρίς κανένα αποτέλεσμα έληξε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, εξαιτίας της τακτικής τορπιλισμού της εθνικής ομοψυχίας που ακολουθεί η ηγεσία της κυβέρνησης.
Προβληματισμένος και απογοητευμένος βγήκε ο Α. Σαμαράς από τη συνάντηση με τον Γ. Παπανδρέου που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με ....

Την Κυριακή 23/10 καθαρίζουμε τον κεντρικό δρόμο Σαγκρίου - Πυργακίου



ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΧΝΙΟΥ      
         *Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ*
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
18/10/2011
ΚΥΡΙΑΚΗ 23/10/2011 ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΣΑΓΚΡΙΟΥ-ΠΥΡΓΑΚΙΟΥ. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 12΄00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ, ΧΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ  ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ, ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΜΑΣΤΕ ΓΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΜΕ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ, ΕΠΕΙΔΗ  ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΘΑΡΟ.!!!!!!!!!!
NOTE

Σύλλογος Υπαλλήλων Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Νομού Κυκλάδων (Σ.Υ.Ν.Α.Ν.Κ.) ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΣΥΝΑΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


Αλλαγή προς άλλη κατεύθυνση ή προσχεδιασμένη συνέχεια;

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό όπου καθημερινώς στα τηλεοπτικά παράθυρα προβάλλουν υπουργικές Γκανγκστερόφατσες οι οποίες μας απειλούν και μας τρομοκρατούν ο κ. Σαμαράς το μόνο που μπορεί να μας προσφέρει ως “βοήθεια” και συμπαράσταση είναι η διαγραφή ενός στελέχους του κόμματος του ... 

Ανοικτή επιστολή προς τον κ. Παπανδρέου!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr


κ. Παπανδρέου πολλές φορές σας ασκώ σκληρή κριτική για τις αποφάσεις και τα πεπραγμένα σας, όμως διαβάζοντας τις δηλώσεις σας στην εφημερίδα το “Πρώτο Θέμα” ομολογώ ότι πραγματικά σας λυπήθηκα!!!!!... μια και ένιωσα την δεινή θέση και την απόγνωση στην οποία φαίνεται ολοκάθαρα ότι έχετε περιέλθει!

Με τα λόγια του ΓΑΠ θα του απαντήσει σήμερα ο Σαμαράς: «Καμία ανοχή, καμία συνενοχή»

«Καμία ανοχή, καμία συνενοχή» απαντά από την Καλαμάτα ο Παπανδρέου στο
αίτημα Καραμανλή για συναίνεση

ΒΗΜΑ 15/02/2009

Καλαμάτα «Ούτε ανοχή, ούτε συνενοχή. Είναι η ώρα να αλλάξουμε πορεία» είπε ο Γιώργος Παπανδρέου σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Καλαμάτα απαντώντας στο αίτημα του πρωθυπουργού για συναίνεση. Τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ ζητά εκλογές όχι για την εξουσία, αλλά «για να προλάβουμε τα χειρότερα».

Ο αποκλεισμός συνεχίζεται...


Απεργία Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο.) Για άλλες 48 ώρες τα νησιά μας θα παραμείνουν αποκλεισμένα από την ηπειρωτική Ελλάδα. Η απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας που κράτησε δεμένα τα πλοία στον Πειραιά και τη Ραφήνα τη Δευτέρα και την Τρίτη και έληγε την Τετάρτη το πρωί στις 6:00 θα συνεχιστεί για άλλες 48 ώρες (Τετάρτη και Πέμπτη).
Μέτα από απόφαση που πήρε η Διοίκηση της ΠΝΟ που συνήλθε σήμερα με αποκλειστικό θέμα ημερήσιας διάταξης την εκτίμηση ανταπόκρισης από την Κυβέρνηση στα αιτήματα της Ομοσπονδίας, που περιλαμβάνονται στην από 29-09-2011 Εξώδικο Δήλωσή της, διεπίστωσε ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε ευαισθητοποίηση από τους κυβερνώντες και κατόπιν αυτού απεφάσισε με μυστική ψηφοφορία την συνέχιση της απεργίας με 48ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από την Τετάρτη 19-10-2011 και ώρα 06.00 μέχρι την Παρασκευή 21-10-2011 και ώρα 06.00.

Ποιός ήταν ο Νικηφόρος Μανδηλαράς


Ο Νικηφόρος Μανδηλαράς ήταν Έλληνας νομικός. Είναι περισσότερο γνωστός σαν δικηγόρος υπερασπίσεως στη δίκη της υπόθεσης ΑΣΠΙΔΑ.
Βιογραφικό
Γεννήθηκε στην Κόρωνο της Νάξου το 1928. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα ενώ παράλληλα εργαζόταν. Αφού τελείωσε τις σπουδές του εργάστηκε στο δικηγορικό γραφείο του Γ.Β. Μαγκάκη και αργότερα άνοιξε δικό του γραφείο. Μαζί με τον Ευάγγελο Γιαννόπουλο και τον Σταύρο Κανελλόπουλο ίδρυσε την Ένωση Δημοκρατικών Δικηγόρων Ελλάδος.

Αποκαλυπτήρια της προτομής του αγωνιστή της Δημοκρατίας Νικηφόρου Μανδηλαρά

Αυτό που εδώ και σαράντα τέσσερα χρονιά δεν έκανα οι δήθεν Δημοκράτες δήμαρχοι έκαναν οι δεξιοί δήμαρχοι Μανώλης Μαργαρίτης και Κυριάκος Τσίρος.
Την Κυριακή 16/10/2011 πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Γαλατσίου η εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αγωνιστή της Δημοκρατίας Νικηφόρου Μανδηλαρά στην ομώνυμη πλατεία, στο Γαλάτσι.

Η Ν.Δ.παρουσιάζει την πρότασή της για το φορολογικό

Κάλεσμα Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Νομού Κυκλάδων

Έδρα Σύρος, Παράρτημα Πάρου

Η Ένωση Καταναλωτών, καλεί τις Παριανές και τους Παριανούς να συμμετέχουν μαζικά στο αυριανό κάλεσμα των φορέων, στη πλατεία Μ. Μαυρογένους στις 11.00.
Ταυτόχρονα καλεί σε καταναλωτική αποχή από κάθε αγορά προϊόντος την ημέρα αυτή. Μετά την απόφαση για κλείσιμο όλων των καταστημάτων, καλούμε τους καταναλωτές να προχωρήσουν σε καταναλωτική αποχή διαρκείας και σε όσους προσπαθήσουν καιροσκοπικά να εκμεταλλευτούν το γεγονός.
Φίλοι καταναλωτές. Το εισόδημα μας έχει υποστεί τέτοια συρρίκνωση που είναι αδύνατο να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες. Δεν θα το διαθέτουμε σε αυτούς που δεν σέβονται το πρόβλημα μας και τον αγώνα μας.

ΠΑΡΟΣ 18-10-2011

«Είναι η ώρα να σοβαρευτείτε…»

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΣΥΡΟΥ

Σύρος 18 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την πολιτική «κινητοποίηση» του προσωπικού καθαριότητας
στους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στέκεται τρομοκρατημένη απέναντι στις εξελίξεις. Η εν τω μέσω της νυκτός έκδοση των αριθ. Υ386, 44003 και 44004 αποφάσεων του Πρωθυπουργού, Υπουργού Εσωτερικών και Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών αντιστοίχως (ΦΕΚ 2326/17-10-2011), μόνο ως κίνηση πανικού μπορεί να ερμηνευτεί.

ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΣΥΡΟΥ

Σε συνέχεια των κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα στο νησί μας, σας καλούμε όλες και όλους να συμμετάσχετε στα μεγάλα συλλαλητήρια της Τετάρτης 19 και Πέμπτης 20 Οκτώβρη 2011.

Ο μόνος δρόμος που ανοίγεται μπροστά μας είναι ο δρόμος του κοινού αγώνα των εργαζομένων, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, των συνταξιούχων, των ανέργων, των φοιτητών, όλων των πολιτών με στόχο την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής, που είναι βέβαιο πως οδηγεί όλους μας με ακρίβεια στην καταστροφή.

Όλοι μαζί στην πορεία την Τετάρτη 19 & Πέμπτη 20 Οκτώβρη 2011, μπροστά στο Νεώριο και στο ΙΚΑ στις 11 το πρωί.


Δεν υποχωρούμε,
δε χαρίζουμε τίποτα σε κανέναν

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ
ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Μικροπολιτικές τακτικές εκτός τόπου και χρόνου

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΣΥΡΟΥ

Σύρος 18 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μικροπολιτικές τακτικές εκτός τόπου και χρόνου

Η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου-Ερμούπολης που διεξήχθη χθες το απόγευμα με μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης τις επιδράσεις που θα έχει στην κοινωνία της Σύρου η ενδεχόμενη ψήφιση του «πολυνομοσχεδίου», φάνηκε να είναι κατώτερη των περιστάσεων, προσβάλλοντας τη δημοκρατία, καταργώντας κάθε έννοια πολιτικού πολιτισμού και υποβιβάζοντας τη λειτουργία του ίδιου του Σώματος.

"Όλοι στους δρόμους"

Επιστράτευση των οδηγών και επίταξη των οχημάτων αποφάσισε η κυβέρνηση

- Σε ισχύ από τις 7 σήμερα το πρωί
- Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως
- 171 οδηγούς και 500 στρατιώτες έχει έτοιμους το ΓΕΕΘΑ αλλά μόνο στα χαρτιά!
- Δρόμοι ολόκληροι έχουν "πνιγεί" και είναι κλειστοί
- Σε λίγο η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων του Δ.Αθηναίων
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΦΕΚ

«Τσάκωσαν» αστυφύλακα με καταθέσεις 2,3 εκατ. ευρώ

http://www.newsbeast.gr/files/temp/3B23245495C26CAA68DB2B0DA05AE4A6.jpgΟ μισθός του δεν ξεπερνούσε τις 27.000 ευρώ ετησίως

Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ έχουν μπει όσοι έχουν καταθέσεις άνω των 2 εκατομμυρίων και όπως φαίνεται δεν είναι και πολλοί... μόλις 70. Ανάμεσα σε αυτούς και... ένας αστυφύλακας.

Έτριβε τα μάτια του το ΣΔΕΟ όταν εντόπισε αστυφύλακα με καταθέσεις 2,3 εκατ. ευρώ, ενώ όσο υπηρετούσε ο μισθός του δεν ξεπερνούσε τις 27.000 ευρώ (το χρόνο).

Επειδή επάγγελμα και μισθός δεν κολλούσαν, το ΣΔΟΕ έψαξε λίγο παραπάνω και βρήκε στοιχεία πως ο ίδιος άνθρωπος έχει μια εταιρεία στοιχημάτων στην... Αυστρία.

Μάλιστα εμφανιζόταν μάλιστα ως ιδιοκτήτης και χορηγός ποδοσφαιρικής ομάδας στο Κορδελιό και ύστερα εμφανίζεται να θέλει να αγοράσει ομάδα της football league.

Τώρα τελευταία το όνομά του εμφανίστηκε και πάλι στην έρευνα για τα στημένα.

Προς αυτή τη μεριά προσανατολίζονται οι έρευνες των υπευθύνων καθώς είναι αξιοπερίεργο ότι μόλις έφυγε απ' το σώμα ο αστυφύλακας εμφάνιζε καταθέσεις 335.000 και λίγο καιρό μετά ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο μέχρι να φτάσουν το αστρονομικό ποσό τα 2,3 εκατ. ευρώ.

Ο ίδιος πάντως παραδέχεται μόνο τη συμμετοχή του σε διαδικτυακή εταιρεία λογισμικού στην Αυστρία και αρνείται οποιαδήποτε σχέση με παράνομο τζόγο και στημένα παιχνίδια.

newsbeast.gr

"Την κρίση δεν θα την πληρώσουν οι άνθρωποι της εργασίας και του μόχθου"

«Να ματαιώσουμε τώρα το νέο έγκλημα»

Νάξος, 18-10-2011

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΩΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Κυβέρνηση και μεγαλοεπιχειρηματίες με πρόσχημα την δημόσια υγεία υλοποιούν την απόφαση, που εδώ και καιρό έχουν πάρει στα πλαίσια του «Καλλικράτη», να ιδιωτικοποιήσουν την καθαριότητα σήμερα και άλλες αρμοδιότητες των ΟΤΑ αύριο.
 Σε περίοδο καπιταλιστικής κρίσης τα σκουπίδια και όχι μόνο αποτελούν πεδίο κερδοφορίας για τους μεγαλοκαρχαρίες. Σ’ αυτή τη κατεύθυνση εντάσσεται και η απόφαση της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής να δώσει σε 3 ιδιωτικές εταιρείες την αποκομιδή.

«Είναι μέτρα που κάνουν κόλαση τη ζωή των εργαζομένων»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ
για το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης

Τα μέτρα που περιέχονται στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που έρχεται για συζήτηση και ψήφιση με εσπευσμένες διαδικασίες, είναι μέτρα που κάνουν κόλαση τη ζωή των εργαζομένων. Είναι μέτρα που θα φέρουν:
- Απολύσεις χιλιάδων εργαζόμενων φέτος και τα επόμενα χρόνια και δραματική μείωση των αποδοχών στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

«Κάνουν επίδειξη μίσους, θράσους και υποκρισίας»

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Οι υπουργοί της κυβέρνησης κάνουν επίδειξη μίσους, θράσους και υποκρισίας. Συναγωνίζονται σε αντιδραστικότητα, φιλοδοξώντας να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυριανό κυβερνητικό όχημα που θα περάσει πάνω από το λαό, συνθλίβοντάς τον.

«Τέτοιο μέτρο δεν πρέπει να περάσει»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΑΝΩΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα απανωτά χαράτσια που επιβάλλει η κυβέρνηση, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε:

«Έθαψαν» την περικύκλωση της Βουλής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα αστικά ΜΜΕ αποσιωπούν τη δράση του ΠΑΜΕ, τις ανακοινώσεις του, όπως και των άλλων συσπειρώσεων των συμμάχων της εργατικής τάξης δυνάμεων, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ, αλλά και της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.
Αποσιωπούν τη δράση της κοινωνικής συμμαχίας. Αλλά για τη 48ωρη απεργία τα αστικά ΜΜΕ ξεπέρασαν εαυτόν.
«Έθαψαν» κυριολεκτικά την απόφαση του ΠΑΜΕ και της συμμαχίας για περικύκλωση της Βουλής

Αρχές Νοεμβρίου έρχεται το Blue Star Delos

Δελτίο τύπου
18-10-2011
ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ BLUE STAR DELOS
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Group επιθυμεί να ανακοινώσει την παραλαβή του νεότευκτου υπερσύγχρονου πλοίου Ro-Pax Blue Star Delos που ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co., Ltd, Κορέας. Το Blue Star Delos είναι το πρώτο από την παραγγελία δύο πλοίων, υψηλών προδιαγραφών, ολικού μήκους 145,50 μέτρων, ταχύτητος 26 κόμβων και μεταφορικής ικανότητας 2.400 επιβατών και 450 αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσεως ή 50 φορτηγών οχημάτων και 150 αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσεως.
Το συνολικό κόστος ολοκλήρωσης της κατασκευής του Blue Star Delos υπερβαίνει τα Ευρώ 70 εκατομμύρια, εκ των οποίων Ευρώ 32 εκατ. εισεφέρθησαν από Ίδια Κεφάλαια της Attica Group και τα υπόλοιπα από τραπεζικό δανεισμό.
Το Blue Star Delos αναμένεται να καταπλεύσει στον Πειραιά στις αρχές Νοεμβρίου, 2011 και θα δρομολογηθεί στη γραμμή Πειραιά-Πάρο-Νάξο-Ιο-Θήρα.
Μιλώντας για την νέα επένδυση του Ομίλου Attica, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας κ. Πέτρος Βέττας, είπε: «Σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα μας, η επένδυση του Ομίλου Attica στοχεύει στη συνεχή προσπάθεια να προσφέρει υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες με σύγχρονα, καινούργια και γρήγορα πλοία και να συμβάλλει μέσω του τουρισμού, στην ανάπτυξη των νησιών μας προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών τους».
Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΒΑΡΕΛΙΑ ΣΤΟ ΒΥΘΟ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ

Του Ακη Πυρπιλίδη
Το θέμα είναι βαρύ κι' ασήκωτο, και η πηγή κάτι παραπάνω από έγκυρη και έμπιστη.
Μαχαίρι δίκοπο και η είδηση. Από τη μιά λες, να το πάρει το ποτάμι;  Μήπως βλάψω τον τουρισμό; Από την άλλη σκέφτεσαι, το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.
Ενήμεροι είναι και το Λιμεναρχείο Νάξου, και το Λιμενικό Ταμείο.
Το θέμα εχει ως εξής...

Βγαίνει το ζευγάρι του τελικού….

Το πρόγραμμα ποδοσφαίρου στις Κυκλάδες το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 22 και 23 Οκτωβρίου 2011 περιλαμβάνει τους δυο ημιτελικούς του κυπέλλου, τρία παιχνίδια στην Α’ κατηγορία, πέντε στη Β’ κατηγορία, και ένα παιχνίδι για το πρωτάθλημα παίδων.
Στον έναν από τους δυο ημιτελικούς ο Πανναξιακός υποδέχεται τη Θύελλα Καμαρίου την Κυριακή στις 10:00 στο γήπεδο του Αγίου Αρσενίου.
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Ο κ. Παπανδρέου με τον κ. Ψυχάρη σε παλαιότερο στιγμιότυπο
Επιβεβαιώθηκαν τελικά οι πληροφορίες που αναρτήσαμε στις 18:57. Ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου δέχθηκε απόψε στο Μαξίμου τους κ. Σταύρο Ψυχάρη και Γιώργο Μπόμπολα.
Αύριο λένε ότι θα συναντηθεί με τον κ. Β. Βαρδινογιάννη και θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τους κ. Κυριακού (ΑΝΤ1) και Αλαφούζο. Οι δικές μας πληροφορίες πάντως λένε ότι ο κ. Βαρδινογιάννης δήλωσε κώλυμα
Προκαλεί την περιέργεια αυτή η ξαφνική… υπερδραστηριότητα του κ. Παπανδρέου;
Μαζί με τους πολιτικούς αρχηγούς αποφάσισε να ενημερώσει και την …διαπλοκή;
Να περιμένουμε και συναντήσεις με τραπεζίτες;
Τι να ετοιμάζει άραγε;

Βασίλης Μιχαλολιάκος: Δεν θα πατήσει το πόδι του ιδιώτης ή στρατιώτης για τα σκουπίδια στον Πειραιά…

                                                                         
http://olympiada.files.wordpress.com/2011/07/11111111.jpg?w=263&h=327Άλλο ένα παράδειγμα πολιτικής υπευθυνότητας έδωσε πριν από λίγα λεπτά στο δημοτικό συμβούλιο (βρίσκεται σε εξέλιξη) ο Δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος.Αφού κάλεσε την κυβέρνηση “να συνέλθει”, δήλωσε ότι “στον Πειραιά, δεν θα πατήσουν το πόδι τους τα συμφέροντα. Δεν θα πατήσει το πόδι του ούτε ιδιώτης, ούτε στρατιώτης για να κάνει τον υπάλληλο των ιδιωτών…

Ο βουλευτής Β’ Αθήνας και πρώην πρόεδρος της Βουλής, κ. Απόστολος Κακλαμάνης, καταγγέλλει τις αθλιότητες ενάντιο του


Δελτίο Τύπου              Αθήνα,  17/10/2011
 πρώην πρόεδρος της Βουλής, κ. Απόστολος Κακλαμάνης, καταγγέλλει τα εξής:

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Naxos Photo Art ΝΑΞΟΣ 2011


Η ομάδα Naxos Photo Art διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας, θέμα της αποτελεί η <<επαφή>> μια έννοια με ευρή περιεχόμενο που μας ενέπνευσε και μας οδήγησε σ'αυτή την επιλογή
Διάρκεια : 24 Οκτωβρίου - 24 Νοεμβρίου 2011
Χώρος : Ελιά (παραδοσιακό καφενείο)
Σας καλούμε και σας ευχόμαστε να σας προβληματίσουμε μέσα από το έργο μας.

Λίγα λόγια για την ομάδα

Πρωταρχικός σκοπός δημιουργίας της ομάδας Naxos Photo Art είναι η συγκέντρωση ανθρώπων οι οποίοι αγαπούν την τέχνη της φωτογραφίας και εκφράζονται μέσα απ' αυτήν.
Σκοπός μας επίσης είναι η ενημέρωση όσον αφορά συναντήσεις και δρώμενα της ομάδας και οτιδήποτε σχετικά με εκθέσεις, άρθρα και νέα της φωτογραφίας.
Συμμετέχοντες

Σε απεργιακό μπλακ-αουτ η χώρα...

Από χθες Δευτέρα οι εργαζόμενοι σε πολλούς κλάδους κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, το νέο μισθολόγιο και τις νέες φορολογικές κλίμακες.
Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με την 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ κλειστά θα είναι στις 19 του μηνός, έπειτα από απόφαση της ΕΣΕΕ, τα εμπορικά καταστήματα.
Αναλυτικά:

Ναι στις απεργιακές διαδηλώσεις και από το Σύλλογος Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία




Τα νέα μέτρα που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση έρχονται να εγκλωβίσουν και να φέρουν σε απόγνωση ακόμα περισσότερο τους χιλιάδες επαγγελματίες του Κλάδου μας και γενικότερα της μικρομεσαίας επιχείρησης, βυθίζοντάς την ακόμα περισσότερο στο τέλμα με άμεσα ορατό το «λουκέτο» σε χιλιάδες από αυτές.
Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων αλλά και της ανάγκης για ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στα μέτρα αυτά, καλούμε όλους τους Συναδέλφους να συμμετέχουν στην γενική κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΒΕΕ, για την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011 με  κλείσιμο των καταστημάτων από τις 9:00 έως τις 1:00 το μεσημέρι  και να παραστούμε όλοι στις απεργιακές διαδηλώσεις.

Εισήγηση του Παναγιώτη Ρήγα…

…για την διατήρηση του επιδόματος προβληματικών περιοχών
για τα νησιά των Κυκλάδων
17/10/11
Ο Βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας, ως εισηγητής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Πολυνομοσχέδιο για το ενιαίο βαθμολόγιο - μισθολόγιο, πρότεινε τις εξής τροποποιήσεις:
1. Να διατηρηθεί το επίδομα των προβληματικών περιοχών κατηγορίας Α για όσα νησιά περιλαμβάνονται σε αυτήν και καθορίζονται στην ΔΙΔΑΔ Φ.50/265/29847 ΦΕΚ 667/11-11-92 Τεύχος Β’ που εκδόθηκε σε εφαρμογή του άρθρου 9 του ν. 2085/92.
2. Να διατηρηθούν οι κενές οργανικές θέσεις καθώς και οι θέσεις που κενώνονται από την εργασιακή εφεδρεία για το νησιώτικο χώρο.

Με την αποδοχή των τροποποιήσεων αυτών εξασφαλίζεται η διατήρηση του επιδόματος προβληματικών περιοχών για τους δημοσίους υπαλλήλους και η ευελιξία των υπηρεσιών των νησιών μας.

Δημοσιοποίηση μεγαλοοφειλετών ζητάει ο Παναγιώτης Ρήγας!!!

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ
Βουλευτής Ν. Κυκλάδων – ΠΑΣΟΚ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

ΑΘΗΝΑ 17/10/2011

Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών

Η κυβέρνηση με την στήριξη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας έχει αναλάβει, στα πλαίσια του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής, συγκεκριμένες και ποσοτικά προσδιορισμένες δεσμεύσεις απέναντι στους δανειστές μας προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα το πρόγραμμα δανεισμού της χώρας με στόχο την σωτηρία της και την διασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος για τις σημερινές και επερχόμενες γενιές.