slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εισαγγελική έρευνα για τα δημοσιεύματα περί «παράλληλης» καταγραφής κρουσμάτων – Τι απαντά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥΠροκαταρκτική έρευνα διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας της Αθήνας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, προκειμένου να διερευνηθεί η αλήθεια πληροφοριών που είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με την καταγραφή της επιδημιο

Εξιτήριο έλαβε από τον «Ευαγγελισμό» ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
Εξιτήριο από τον «Ευαγγελισμό» όπου νοσηλεύονταν με κορωνοϊό πήρε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Είναι πολύ καλύτερα και θα μεταβεί στην οικία του, όπου θα παρακολουθείται από ιατρούς.

Ο Αρχιεπίσκοπος νοσηλεύονταν τις τελευταίες ημέρες στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας με την κατάστασή του να είναι απόλυτα ελεγχόμενη.

Σύψας: Τι απαντά στις καταγγελίες για διπλό μητρώο καταγραφής κρουσμάτων

Απάντηση για τις καταγγελίες περί διπλού μητρώου καταγραφής των κρουσμάτων κορωνοϊού έδωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας.


Ο λοιμωξιολόγος είπε ότι δεν είχε ποτέ κανένα πρόβλημα με τα στοιχεία που παρέχει το μητρώο κρουσμάτων κορωνοϊού και δήλωσε ότι εξεπλάγην όταν διάβασε περί δύο μητρώων και ανέφερε ότι ποτέ η Επιτροπή δεν έχει αμφισβητήσει τα στοιχεία που δίνει ο ΕΟΔΥ.
«Λόγω της θέσης μου έχω πρόσβαση στο μητρώο covid κάθε μέρα. Δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα με τα στοιχεία τα οποία μας παρείχε αυτό το μητρώο. Και πραγματικά εξεπλάγην όταν διάβασα περί δύο μητρώων», είπε ο Νίκος Σύψας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Βασίλης Βρούτσης : Σε ακινησία το Σχεδίο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

 Στις 19.05.2020 με έγγραφη αίτησή μας, ζητήσαμε από τον Δήμαρχο ενημέρωση σχετικά με την υπηρεσία με τίτλο «παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών αναπτυξιακού χαρακτήρα για την υποβοήθηση των υπηρεσιών του Δήμου στην εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ)».

Σημειωτέον ότι το αίτημά μας είχε την υποσημείωση ότι ζητούσαμε, το ερώτημά μας να απαντηθεί άμεσα δεδομένου ότι χρειαζόμασταν τις ανωτέρω πληροφορίες εν όψει της δημόσιας διαβούλευσης για την Μ.Π.Ε. με τίτλο «Έργα Ανάπτυξης λιμένα Νάξου του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων», η οποία επρόκειτο να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα.

Γ. Βρούτσης: Καταβάλλεται σήμερα από τον e-ΕΦΚΑ η έκτακτη ενίσχυση σε 104.721 συνταξιούχους - Επιλύουμε προβλήματα και εκκρεμότητες του παρελθόντος


To Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με τον e-ΕΦΚΑ καταβάλλει σήμερα με εμβόλιμη πληρωμή, τα οφειλόμενα ποσά σε 101.551 περιπτώσεις σημερινών συνταξιούχων για οφειλές που σχετίζονται με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση του Μαΐου 2019. 

Κατά την ημερομηνία αυτή, οι συντάξεις των συγκεκριμένων περιπτώσεων δεν είχαν απονεμηθεί, δηλαδή ήταν σε πολύχρονη εκκρεμότητα η απονομή τους και, συνεπώς, δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί η έκτακτη ενίσχυσή τους. 

Η σημερινή διοίκηση του e-ΕΦΚΑ προχώρησε στην οριστική απονομή του συνόλου των συντάξεων αυτών και έτσι πραγματοποίησε και την έκτακτη οικονομική ενίσχυσή που δικαιούνταν.

Νίκος Συρμαλένιος συνυπέγραψε ερώτηση με θέμα να προστατευθούν οι ακατάσχετοι λογαριασμοί από καταχρηστικές ενέργειες των τραπεζικών ιδρυμάτων

 

Να προστατευθούν οι ακατάσχετοι λογαριασμοί από καταχρηστικές ενέργειες των τραπεζικών ιδρυμάτων


Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος συνυπέγραψε ερώτηση με θέμα την ανάγκη προστασίας των ακατάσχετων λογαριασμών από καταχρηστικές ενέργειες των τραπεζών.

Μέσω της ερώτησης ζητείται η προστασία των οφειλετών του Δημοσίου έναντι των καταχρηστικών ενεργειών των πιστωτικών ιδρυμάτων ως προς τη δέσμευση λογαριασμών που διατηρούν σε αυτά και που είναι είτε ακατάσχετοι είτε περιλαμβάνουν ποσά ακατάσχετα.

Καταβάλλεται σήμερα η 13η σύνταξη που εκκρεμούσε σε 104.721 συνταξιούχους

Μαίρη Λαμπαδίτη
Καταβάλλονται σήμερα με εμβόλιμη πληρωμή, τα οφειλόμενα ποσά σε 101.551 περιπτώσεις σημερινών συνταξιούχων για οφειλές που σχετίζονται με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση του Μαΐου 2019.
Κατά την ημερομηνία αυτή, οι συντάξεις των συγκεκριμένων περιπτώσεων δεν είχαν απονεμηθεί, δηλαδή ήταν σε πολύχρονη εκκρεμότητα η απονομή τους και, συνεπώς, δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί η έκτακτη ενίσχυσή τους.

Γιώργος Λεονταρίτης για την αγορά της απαιτούμενης έκτασης για την κατασκευή Συνεδριακού και Αθλητικού Κέντρου (Πολυχώρος Αθλητισμού και Πολιτισμού).

Μια μεγάλη αναπτυξιακή πρωτοβουλία για τη Σύρο που θα ικανοποιήσει ένα μακροχρόνιο αίτημα και μια διεκδίκηση δεκαετιών μπαίνει από σήμερα σε τροχιά υλοποίησης κατόπιν της ομόφωνης απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, μετά την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη, για αγορά της απαιτούμενης έκτασης για την κατασκευή Συνεδριακού και Αθλητικού Κέντρου (Πολυχώρος Αθλητισμού και Πολιτισμού).

Κλείνει μεθαύριο Τετάρτη η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα “ΝΗΣΙδΑ” για την στήριξη των μικρών επιχειρήσεων του Ν.Αιγαίου

 


Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου και ώρα 15:00 η καταληκτική ημερομηνία και ώρα

Κλείνει την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου και ώρα 15:00 η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα “ΝΗΣΙδΑ” της Περιφέρειας, για την στήριξη των μικρών και πολύ μικρών  επιχειρήσεων του Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα ρευστότητας που προκάλεσε η πανδημία covid-19.

Αρχικά, σύμφωνα με την πρόσκληση του προγράμματος, για την........

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης : «Μεγάλη επιτυχία για τη χώρα μας η διατήρηση των αυξημένων ενισχύσεων για τα Νησιά του Αιγαίου στο μεταβατικό Κανονισμό της ΚΑΠ.»

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή τη διατήρηση των αυξημένων ενισχύσεων για τα νησιά του Αιγαίου στο μεταβατικό κανονισμό  της ΚΑΠ έκανε την ακόλουθη δήλωση

«Παρά τη σθεναρή αντίδραση τόσο των χωρών του Βορρά όσο και των Βαλτικών χωρών που διεκδικούσαν την κατάργηση της ειδικής στήριξης στα νησιά του Αιγαίου και στις εξόχως απόκεντρες περιοχές της Ευρώπης καταφέραμε να διατηρήσουμε αλώβητη την αυξημένη ειδική στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τα νησιά μας.

Μέσα από τη συνεργασία και τις κοινές τροπολογίες που καταθέσαμε μαζί με τους Ισπανούς, Πορτογάλους και Γάλλους ευρωβουλευτές και μετά από σκληρή διαπραγμάτευση δόθηκε οριστικό τέλος σε συγκεκριμένες επιδιώξεις κάποιων ως αντίποινα για τη μη εφαρμογή της πλήρους εξωτερικής σύγκλισης, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης του μεταβατικού κανονισμού της ΚΑΠ.

Τα ειδικά αυτά μέτρα αυτά διαχωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

Άμεση προμήθεια 30.500 διαγνωστικών τεστ αντιγόνου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

 Αγώνας δρόμου για την διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων το συντομότερο δυνατόν, με προτεραιότητα στα μικρά νησιά Κυκλάδων και Δωδεκανήσου

Στην προμήθεια 30.500 τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου COVID-19 (rapid test) προχωρά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού στα νησιά, μετά και την ομόφωνη απόφαση που έλαβε σήμερα το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, η οποία συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη, υπό τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο.

Ο Πρωθυπουργός, για την ανάπτυξη ελληνικού rapid test αντιγόνου


«Είναι μία μεγάλη επιτυχία, πρώτα και πάνω απ’ όλα της Ελληνικής επιστημονικής κοινότητας, που αποδεικνύει ότι η Ελλάδα μπορεί και στα ζητήματα που άπτονται του τομέα της Υγείας να παράγει η ίδια τεχνογνωσία και να μην είναι εξαρτημένη από εισαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών από το εξωτερικό», σημείωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου, αναφερόμενος στην ανάπτυξη ελληνικού rapid test.
Κατά την παρέμβασή του ο Πρωθυπουργός ανέφερε:

Συνέντευξης Μ. Λαζαρίδη στην ''ΕΡΤ'' και τους δημοσιογράφους κ. Δ. Κοτταρίδη και Γ. ΠιτταράΜακάριος Λαζαρίδης:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να είναι απέναντι στην κοινωνία»


«Δυστυχώς, σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τον τόπο, η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Αντί να ενώσει τις δυνάμεις της με την Κυβέρνηση και την κοινωνία, επιλέγει να βρίσκεται στην "απέναντι όχθη του ποταμού", με λαϊκίστικες, άναρθρες  κραυγές και επενδύοντας ακόμα και στην καταστροφή για την πολιτική της επιβίωση». Αυτό τόνισε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στην «Ε.Ρ.Τ.» και τους δημοσιογράφους κ. Δ. Κοτταρίδη και Γ. Πιτταρά. 

Μάρκος Κωβαίος : Για τη 2η συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής του Δήμου Πάρου για τα αρχαία λατομεία στο Μαράθι

Την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου συνεδρίασε υπό μορφή τηλεδιάσκεψης, η Συντονιστική Επιτροπή του Δήμου Πάρου για τα αρχαία λατομεία λυχνίτη στο Μαράθι Πάρου. Η επιτροπή συνεδρίασε κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου της, Δημάρχου κ. Μ. Κωβαίου με σκοπό να συζητηθούν οι ενέργειες που έχουν υλοποιηθεί και οι δράσεις που προγραμματίζονται για τα θέματα προστασίας και ανάδειξης των αρχαίων λατομείων μαρμάρου. 

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν:

Xαράλαμπος Κόκκινος: Επίσπευση των διαδικασιών για στελέχωση της Π.Ν.Α. με ιατρούς Δημόσιας Υγείας

" Οι ανάγκες της κοινωνίας και της αντιμετώπισης της πανδημίας επιβάλουν την επίσπευση των διαδικασιών για στελέχωση της Π.Ν.Α. με ιατρούς Δημόσιας Υγείας (νομιατρους)-Τα γεγονότα δικαιώνουν την πρόταση μας".

Σε αλλεπάλληλες δηλώσεις μας στα Μ.Μ.Ε. και κάλεσμα στον κ.Περιφερειαρχη και στην ηγεσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ( Π.Ν.Α. ) αναδειξαμε το έλλειμμα και τα προβλήματα που δημιουργούσε η πολύχρονη απουσία ιατρών Δημόσιας Υγείας(νομιατροι) από τις υπηρεσίες της.Προβλήματα που έγιναν πιο αισθητά κατά την αντιμετώπιση την πανδημίας του covid/19 αλλά και την πρόσφατη θλιβερή "διένεξη" της ηγεσίας της Π.Ν.Α. με εκπροσώπους του ιατρικού κόσμου της περιοχης μας που υπηρετούν με αυταπάρνηση την Δημοσια Υγεία....

“Ερμαφρόδιτη” αντιπολίτευση από το “Βήμα”

… στην κυβέρνηση
Σκληρή αντιπολίτευση ασκεί το συγκρότημα Μαρινάκη στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας! Είναι προφανές – λαμβάνοντας υπόψιν και το δελτίο ειδήσεων του MEGA (από Δευτέρα έως Πέμπτη), ότι τα Μέσα της Alter Ego έχουν εξελιχθεί στον καλύτερο σύμμαχο της αξιωματικής αντιπολίτευσης! Ουραγοί μοιάζουν η “Αυγή”, η “Εφημερίδα των Συντακτών” και το “Documento” μπροστά στο σημερινό πρωτοσέλιδο του “Βήματος”!

Η “ναυαρχίδα” του Βαγγέλη Μαρινάκη χτυπάει στην…

Αν ο Σφακιανάκης ήταν αριστερός θα αντιδρούσαν αλλιώς τα μίντια

Αν δεν ήταν ο Νότης Σφακιανάκης (με τις ακραίες απόψεις) που συνελήφθη εχθές το βράδυ, αλλά κάποιος αριστερός καλλιτέχνης (του ποιοτικού) θα καιγόταν το σύμπαν για τη διαπόμπευση που υφίσταται από Διαδίκτυο και social media!

Επιπλέον όμως κανείς δεν αντιδρά για την αποκάλυψη των προσωπικών του στοιχείων και του ονόματός του, αλλά και τις λεπτομέρειες της σύλληψής του… Αντίθετα όλα τα media έχουν φόρα παρτίδα το πρόσωπό του, και τα ευρήματα της αστυνομίας!

Βρούτσης στον Αυτιά: Καμία αλλαγή σε όρια ηλικίας και συντάξεις

Για το σχέδιο Πισσαρίδη και τις αλλαγές στις συντάξεις μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
Όπως, τόνισε ο υπουργός δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και καμία μείωση στις συντάξεις. «Το σχέδιο Πισσαρίδη είναι ένα μεταρρυθμιστικό, πολύ σημαντικό και πολύ θετικό». Ο κ. Βρούτσης διαβεβαίωσε ότι ό,τι περάστηκε στον ασφαλιστικό νόμο δεν επηρεάζονται από την έκθεση Πισσαρίδη.
«Θέλω να σας διαβεβαιώσω απόλυτα ότι, μετά την ασφαλιστική μεταρρύθμιση 4670 του 2020, το

«Ξαναχτύπησε» το μέλος του Συριζα Μυρσίνη Βουνάτσου - που «χαίρεται» με τους νεκρούς και θέλει... κρεμάλες για την κυβέρνηση

«Χτύπησε» ξανά το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, Μυρσίνη Βουνάτσου, από τη Λέσβο, που «χαίρεται» με τους νεκρούς από κορωνοϊό γιατί, όπως πιστεύει, αυτό θα στοιχίσει πολιτικά στην κυβέρνηση της ΝΔ, για την οποία ζητάει… κρεμάλες.

Σε νέα ανάρτησή της, η κ. Βουνάτσου, συγκρίνει και πάλι τους νεκρούς από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους νεκρούς από την πανδημία.

Είναι προοδευτική η Αριστερά;

 
Της Βάσω Κιντή                                            Bάζω εδώ το κείμενο στο σημερινό ΒΗΜΑ    Είναι προοδευτική η αριστερά; Εξαρτάται πώς εννοούμε τους όρους. Και οι δύο, ‘πρόοδος’/προοδευτικός’ από τη μια και ‘αριστερά’ από την άλλη, αντιστοιχούν σε διαφιλονικούμενες έννοιες που έχουν αλλάξει με τη χρήση στη διαδρομή του χρόνου.
Η νεότερη και σύγχρονη έννοια της προόδου δεν υπήρχε στην αρχαιότητα ούτε στον μεσαίωνα. Ποια είναι αυτή η έννοια; Η ιδέα μιας αέναης, μη αναστρέψιμης, συνεχούς βελτίωσης των κοινωνιών και της ανθρώπινης κατάστασης. Βελτίωσης ως προς τι; Ως προς την ελευθερία (περισσότερη