slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βουλή: Με το βλέμμα στραμμένο στον Ανδρουλάκη ο Τσίπρας -Οι αρνήσεις που εισέπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ


ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΣΧΟΒΑΣ
29/01/2022  21:29

Με φόντο την συζήτηση επί της πρότασης μομφής στη Βουλή, επί ένα διήμερο, εκτός από την μάχη για τα λάθη στη διαχείριση της κακοκαιρίας «Ελπίς», παράλληλα διεξήχθη ένας «υπόγειος» διάλογος για τον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Η πρόταση μοφής που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, πέραν του εντυπωσιασμού και των εσωκομματικών λόγων που την υπαγόρευσαν, είχε και μια ακόμη στόχευση: Να εμφανιστεί ένα συμπαγές «προοδευτικό μέτωπο», απέναντι στη «συντηρητική κυβέρνηση» της ΝΔ με βασικό πυλώνα, φυσικά, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, καταθέτοντας την πρόταση δυσπιστίας, το είχε προαναγγείλει: «Καλούμε όλες τις δυνάμεις, κοινωνικές και πολιτικές, να δώσουν το παρών στη μάχη για την απαλλαγή της χώρας από το καθεστώς Μητσοτάκη. Καλούμε κάθε πολίτη να στρατευθεί στον αγώνα μας για να επανέλθει η κοινωνική δικαιοσύνη, η ασφάλεια με ελευθερία και η ελευθερία με ασφάλεια». Δεδομένου ότι η κυβέρνηση έχει υποστεί φθορά και μπαίνουμε πλέον σε μακρά προεκλογική περίοδο (αν οι εκλογές διεξαχθούν κανονικά του χρόνου), ως εκ τούτου η στόχευση αυτή, φάνταζε ρεαλιστική στην Κουμουνδούρου. Ωστόσο, εκ του αποτελέσματος, διαψεύστηκε στη Βουλή.  

Αντί να εμφανιστεί απομονωμένη η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνος που εμφανίστηκε αποκομμένος από δυνάμεις τις οποίες προσδοκούσε να συσπειρώσει. Από το ΚΙΝΑΛ, μέχρι το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25.
Η επίθεση φιλίας του ΣΥΡΙΖΑ

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Τζανακόπουλος επανέλαβε από την πρώτη ημέρα της συζήτησης στη Βουλή το αφήγημα της Κουμουνδούρου με στόχο να προσεγγίσει τις λεγόμενες προοδευτικές δυνάμεις καθώς μίλησε για «διαμόρφωση μιας μεγάλης δημοκρατικής, αριστερής, προοδευτικής πλειοψηφίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα». Αλλά και η προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ζήτησε «να υπάρξει μία ισχυρή προοδευτική πλειοψηφία με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα».
Ηχηρά όχι από ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 στο άνοιγμα ΣΥΡΙΖΑ

Αλλά οι απαντήσεις στις κρούσεις ήταν αρνητικές από όλο το φάσμα της αριστερής αντιπολίτευσης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κώστας Σκανδαλίδης πέρασε στην αντεπίθεση:  «Ο αντίπαλος του μικρού δικομματισμού που φθίνει, ο τροφοδότης μιας ανατροπής στους κατεστημένους τα τελευταία χρόνια συσχετισμούς είναι το Κίνημα Αλλαγής, είναι το ΠΑΣΟΚ. Αυτό το Κίνημα, που άνοιξε πλησίστια τα πανιά του, δεν χωρά στο διαμέρισμα μιας πολυκατοικίας, όπου προσπαθεί να το χωρέσει ο Πρωθυπουργός. Και να ξέρετε, εν κατακλείδι, και εσείς, κύριε Μητσοτάκη, και εσείς, κύριε Τσίπρα: Δεν επιστρέφουμε απλά από το παρελθόν, του οποίου σήμερα αναγνωρίζεται ξανά η αξία του και η προσφορά του από ευρύτατα στρώματα του ελληνικού λαού, αλλά ερχόμαστε από το μέλλον».

Η επίσης κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «δίνει παράταση ζωής στην Κυβέρνηση, αν θεωρήσουμε ότι αυτή κλυδωνιζόταν» και πως «για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει τον ρόλο του χορηγού της Κυβέρνησης με σκοπό και στόχο την απέλπιδα προσπάθεια του να παραμείνει ο σημερινός μικρός, βολικός για τους δύο πρωταγωνιστές του, δικομματισμός και ο κ. Τσίπρας αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης». Για να επισημάνει με νόημα: « Ας το πάρουν πλέον απόφαση οι μέχρι χθες πρωταγωνιστές ενός κακέκτυπου δικομματισμού, που σ' αυτή την κοινοβουλευτική διαδικασία διαγκωνίζονται για το ποιος είναι ο χειρότερος διαχειριστής της κακοκαιρίας: Τίποτα δεν είναι πια όπως χθες. Δηλαδή η Κυβέρνηση, η Ν.Δ να δείχνει να προηγείται δημοσκοπικά, σε μεγάλο βαθμό λόγω της μη ύπαρξης μιας σοβαρής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και της αδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ να την ασκήσει αποτελεσματικά για πολλούς λόγους. [...]Από εδώ και πέρα γίνεται καθαρά αντιληπτό τόσο στη ΝΔ, όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ, ότι οι δυνάμεις τους συρρικνώνονται και το ΠΑΣΟΚ θα ανεβαίνει καθημερινά».

Επίσης ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι «ο άξονας αντιπαράθεσης ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ έχει μετατοπιστεί για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια». Μάλιστα, επικαλέστηκε τις ανακοινώσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην άποψη Ανδρουλάκη για «ναι» στην πρόταση μομφής και «όχι» σε πρόωρες εκλογές. «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έβγαλαν πανομοιότυπες ανακοινώσεις και έλεγαν τα ίδια μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και μέσα από 'γνωστά κέντρα ενημέρωσης» τόνισε βάζοντας απέναντι κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση για να καταλήξει: «Δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Δεν αντιμετωπίζουμε τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο. Το ερώτημα λοιπόν είναι ποιος μπορεί να κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία. Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να την κερδίσει!».

Η Τόνια Αντωνίου επίσης επεσήμανε πως «οι πολίτες από την πλευρά τους, παρακολουθούν άναυδοι ένα θέατρο του παραλόγου, βλέποντας τις δύο πολιτικές δυνάμεις που έχουν διαχειριστεί τις τύχες της χώρας τα τελευταία χρόνια, τη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα συναγωνισμό μεταξύ τους, για το ποιος απέτυχε περισσότερο».

Αιχμηρός ήταν και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Μουλκιώτης: «Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Προσπαθούν να συντηρήσουν το δίπολο, για εξασφάλιση της επιβίωσης τους, αλλά και εξυπηρέτηση του ακροατήριού τους. Μαζί ξεκίνησαν εξάλλου το 2010 στις πλατείες των αγανακτισμένων με κοινό στόχο ως προς το ΠΑΣΟΚ. Οι θέσεις του Κινήματος Αλλαγής επιβεβαιώνουν σαφέστατα την πολιτική αυτονομία της παράταξης με στόχο την επίτευξη της πολιτικής αλλαγής».

Ενώ και ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος σε άρθρο του στα ΝΕΑ τόνισε πως «η απόπειρα οικοδόμησης ενός ψευδεπίγραφου «δικομματισμού» απέτυχε. Η αναδιάταξη των πολιτικών δυνάμεων είναι πλέον μια ευδιάκριτη πραγματικότητα. Η τάση ενίσχυσης του Κινήματος Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ δεν είναι ούτε απρόσμενη ούτε αναίτια. Μέσα από μια πολυετή συνεπή πορεία αυτονομίας, το Κίνημα έχτισε την αξιοπιστία του, ενώ με τον στέρεο και τεκμηριωμένο αντιπολιτευτικό του λόγο κατόρθωσε, σε πολλές περιπτώσεις, να αναπληρώσει το κενό μιας αξιωματικής αντιπολίτευσης χωρίς πυξίδα».

Μετά τις αρνήσεις από το ΚΙΝΑΛ, ο ΣΥΡΙΖΑ εισέπραξε νέα «όχι» από τα άλλα κόμματα της αριστερής αντιπολίτευσης στη Βουλή.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος είπε στην ομιλία του για την πρόταση μομφής «Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει την πρόταση δυσπιστίας ως τη μοναδική λύση, ως διέξοδο σε αυτήν την κατάσταση. Αυτή η πρόταση όμως εγκλωβίζει τη λαϊκή αγανάκτηση και να παραμείνει απλά και μόνο ο λαός ως παρατηρητής Θυμηθείτε τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015, "Η Ευρώπη αλλάζει, η ελπίδα έρχεται". Και τι ήρθε; Το τρίτο και το πιο βάρβαρο μνημόνιο. Γιατί είναι δοκιμασμένες οι δυνάμεις και του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του Κινήματος Αλλαγής και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση. Αλλά από κοντά είναι και άλλα κόμματα, διάττοντες αστέρες, κόμματα μιας χρήσης που καλλιεργούν αυταπάτες».

Ενώ η Σοφία Σακοράφα, από την πλευρά του ΜέΡΑ25 τόνισε ότι «η ψευτοαντιπαράθεση δεν ενδιαφέρει κανέναν, κανέναν εκτός από εσάς, τους νομείς της εξουσίας. Το πρόβλημα δεν είναι, βέβαια, ο τρόπος ή η αποτελεσματικότητα της κυβερνητικής διαχείρισης. Το πραγματικό πρόβλημα για τη χώρα είναι η πολιτική που εφαρμόζετε και εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προβάλλει καμία ουσιαστική ή ριζική διαφοροποίηση».
Πώς σχολίασε η κυβέρνηση

Φυσικά, η κυβέρνηση δεν έχασε χρόνο, στηλιτεύοντας αυτή την άτυπη αντιπαράθεση. Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου σχολίασε δηκτικά από το βήμα της Βουλής: «Την ώρα που ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σπρώχνονται για το ποιος θα πρωτοκαταλάβει τη δική τους αριστερή όχθη, οι πολίτες γνωρίζουν σε ποια πλευρά του πολιτικού φάσματος πρέπει να σταθούν για να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και σταθερότητα τις εποχές μεγάλων κρίσεων που βιώνουμε. Είναι η πλευρά που στέκεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης».

Αλλά και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, παρατήρησε ότι «εμφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζεται από πολιτική απόγνωση, καθώς η κοινωνία δεν ανταποκρίνεται στην προσπάθεια όξυνσης του πολιτικού κλίματος». Σχολίασε μάλιστα ότι η πρόταση δυσπιστίας αφενός δίνει στην κυβέρνηση την δυνατότητα να παρουσιάσει την συνολική της δράση, αφετέρου «αυτονόητα η συζήτηση θα υπενθυμίσει στον ελληνικό λαό τις ολέθριες ημέρες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ ΑΝΕΛ και θα καταδείξει τα αδιέξοδα της στρατηγικής του ΚΙΝΑΛ».

Ενώ, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής χαρακτήρισε την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, ως «απέλπιδα απόπειρα εντυπωσιασμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
<p>Πηγή: <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr">iefimerida.gr</a> - <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr/politiki/boyli-me-blemma-strammeno-ston-androylaki-o-tsipras-oi-arniseis">Βουλή: Με το βλέμμα στραμμένο στον Ανδρουλάκη ο Τσίπρας -Οι αρνήσεις που εισέπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ </a></p>

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σύρου: "Ο αγώνας για ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας είναι αγώνας για την ζωή"

Παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης  και  τα  ωραία  της  λόγια, η κατάσταση  στην  δημόσια  υγεία φανερώνει  τόσο  την ανικανότητα όσο και τις προθέσεις της για την δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με την απογραφή του ανθρώπινου δυναμικού του δημοσίου,  οι εργαζόμενοι στην υγεία είναι 3.465 λιγότεροι από το 2019.

Έρχεται λοιπόν αυτή η αδυσώπητη αλήθεια των αριθμών για να αποδείξει για άλλη μια φορά τα ψέματα του κ. Μητσοτάκη και του κ. Πλεύρη όσον αφορά τις μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών.

Τριάντα (30) μήνες  κυβέρνηση, σε συνθήκες  σοβαρότατης υγειονομικής κρίσης με χιλιάδες νεκρούς, ακόμα δεν έχει εκδώσει δική της προκήρυξη μόνιμων θέσεων υγειονομικού προσωπικού. Η περιβόητη εξαγγελία των 4.000 νοσηλευτών εδώ και ένα χρόνο, απλά εξαγγέλλεται…

Δεν θα καταψηφίσει την κυβέρνηση ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος - Τι είπε στη Βουλή


Την πρόθεσή του να μην στηρίξει την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, ο ανεξάρτητος βουλευτής Κώστας Μπογδάνος που διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ τον περασμένο Οκτώβριο.

Ειδικότερα είπε ότι ως δεξιός και πιστός στις αντικομμουνιστικές του αρχές, δεν είναι οπορτουνιστής, «ούτε Ανεξάρτητος Έλληνας να συμμαχήσω με τον ΣΥΡΙΖΑ» εναντίον της κυβέρνησης.

Χαρακτήρισε πυροτέχνημα την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως είναι πρόκληση να μιλά για Πολιτική Προστασία και εκτίμησε ότι εάν βρισκόταν στην κυβέρνηση, τότε θα τα πήγαινε μάλλον πολύ χειρότερα.

Για τους χειρισμούς της κυβέρνησης της ΝΔ στην κακοκαιρία, ο κ. Μπογδάνος ανέφερε ότι όλα έγιναν λάθος και πως ήταν απογοητευτική η αντίδρασή της όταν έγινε κατανοητό το τι συμβαίνει. Επίσης στηλίτευσε όσους προσπάθησαν να μετακυλίσουν τις ευθύνες στην Αττική Οδό, την ΕΜΥ ακόμα και τους πολίτες, λέγοντας ότι πάνε κόντρα στο πνεύμα της συγγνώμης που ζήτησε ο πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος εκπροσωπεί ως ανεξάρτητος βουλευτής πολλές χιλιάδες απογοητευμένους νεοδημοκράτες και πως ελπίζει με τη στάση του να ωφελήσει τη ΝΔ ως φωνή αφύπνισης.

Συγκρότηση σε σώμα του Δ.Σ. της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών


      

Κατόπιν προσκλήσεως του πλειοψηφήσαντος κατά την εκλογική διαδικασία της 4ης Νοεμβρίου 2021 μελους κ. Δημητρίου Στ. Κορρέ, συνήλθαν στα γραφεία της Εταιρείας  Κυκλαδικών  Μελετών, τα εκλεγέντα μέλη  για  την  συγκρότηση σε σώμα  του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.  

       Η Συνεδρία έλαβε χώρα το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022, στις 11.00 π.μ. Προσήλθαν με φυσική παρουσία δέκα  (10) μέλη. Ο κ. Κορρές ευχαρίστησε τα νεοεκλεγέντα μέλη και ακολούθως  ζήτησε να  υποβάλουν, όσοι το  επιθυμούν,  υποψηφιότητα για τις  θέσεις του Προέδρου, του Αντιπροέδρου, του Γεν. Γραμματέως και του Κοσμήτορος.  

       Μετά από συζήτηση αποφασίστηκε η ψηφοφορία να είναι μυστική, όπως το θέλει και το Καταστατικό της Εταιρείας.  

 

       Κατά την επακολουθήσασα διαδικασία εξελέγησαν παμψηφεί (γεγονός το οποίο δηλοί την σύμπνοια του Δ.Σ.) για την επόμενη τετραετία : 

 

Πρόεδρος ο κ. Δημήτριος Στυλ. Κορρές εκ Νάξου, 

Αντιπρόεδρος ο κ Στέφανος Μ. Προβελέγγιος εκ Σύρου, 

Γεν. Γραμματεύς ο κ Γεώργιος  Γαβαλάς εξ Αμοργού, 

Ταμίας ο κ. Γεράσιμος-Θεόδωρος Μαγκανιώτης εκ Κιμώλου, 

Κοσμήτωρ ο κ Ιάκωβος Ιωάν. Ρήγος εκ Τήνου, 

Υπεύθυνος εκδόσεων ο κ. Νικόλαος Κουτρουμπής  εξ Ίου  

Υπεύθυνος Τύπου ο κ. Ιωάννης Λογαράς εκ Νάξου  και 

 

Μέλη (με αλφαβητική σειρά επωνύμου):   

Νικόλαος Αναστασόπουλος εκ Σερίφου,  

Μαρία Γρυπάρη εκ Τήνου,  

Κωνσταντίνος Δανούσης  εκ Τήνου *,  

Δημήτριος Περ. Θεοφίλου εξ Άνδρου,  

Αλέξανδρος Ανδ. Λεβαντής εκ Τήνου,  

Άννα Λέκκα εκ Σύρου,  

Στέφανος  Λέπουρας εκ Κέας  και 

Λεονάρδος Χατζηανδρέου εκ Νάξου. 

 

* Ο κ. Κωνσταντίνος Δανούσης εκλέγεται στην θέση του παραιτηθέντος κ. Νικολάου Χρ. 

Αλιπράντη. Το  Δ. Σ. στη συνεδρίαση  έκανε  δεκτή την  παραίτηση  του  κ. Νικολάου  Χρ. Αλιπράντη και  αφού  εξέφρασε την εκτίμηση του  Δ.Σ. στο πρόσωπό του για τη  μεγάλη προσφορά του στην Εταιρεία και στα Κυκλαδικά Γράμματα,  προέβη στην  αναπλήρωση της θέσης του εκλέγοντας  τον κ. Κωνσταντίνο  Δανούση  ως τακτικό  μέλος του  Δ.Σ. με  βάση  τα αποτελέσματα των τελευταίων αρχαιρεσιών της Εταιρείας. 

 

Εκ της Εταιρείας  

Ο Πρόεδρος  

Δημήτριος Στ. Κορρές , 

Ομ. Καθηγητής Ορθοπαιδικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων : Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης ΚαιρούΣύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ), προβλέπεται επιδείνωση του καιρού από το βράδυ του Σαββάτου (29-1-2022) έως το μεσημέρι της Κυριακής (30-1-2022), με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες και τους θυελλώδεις, βόρειους ανέμους εντάσεως 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

Λόγω της πρόβλεψης βροχοπτώσεων και ισχυρών καταιγίδων και σε συνδυασμό με τις σφοδρές χιονοπτώσεις που προηγήθηκαν, υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων και κατολισθήσεων κυρίως στην ορεινή Νάξο. 


Παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις βασικές οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας σε περίπτωση πλημμύρας:

  • Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων.

  • Μη διασχίζετε χειμάρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, τόσο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του φαινομένου αλλά και για αρκετές ώρες μετά. Σε περίπτωση πλημμύρας ακολουθείτε πιστά τις υποδείξεις των οδικών σημάνσεων και εγκαταλείψτε το αυτοκίνητό σας αν έχει ακινητοποιηθεί από το νερό, καθώς ενδέχεται να παρασυρθεί ή να πλημμυρίσει.

  • Μην πλησιάζετε σε περιοχές όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων καθώς εγκυμονούν κίνδυνοι από σπασμένα οδοστρώματα, περιοχές με επικίνδυνη κλίση, λασπορροές κλπ.

  • Μείνετε μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια.

  • Αν βρεθείτε μπροστά σε δρόμο που έχει πλημμυρίσει σταματήστε και αλλάξτε κατεύθυνση.

  • Αν πρέπει οπωσδήποτε να βαδίσετε ή να οδηγήσετε σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει προσπαθήστε να βρείτε σταθερό έδαφος και αποφύγετε νερά που ρέουν.

  • Ακολουθείστε πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών. 

Δ. Καπούνης: «Να αποζημιωθούν και οι κτηνοτρόφοι, να επιδοτηθούν οι ζωοτροφές!»Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και στην εκπομπή «Τα Παιδιά της Αλλαγής» ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, ζήτησε από την κυβέρνηση να αποζημιώσει και τους κτηνοτρόφους όχι μόνο στην Νάξο μα σε όλη την Ελλάδα οι οποίοι, λόγω του χιονιά, έμειναν αποκλεισμένοι ή αδυνατούν εδώ και μέρες να φροντίσουν τα ζώα τους.

Επίσης, ο Δ. Καπούνης τόνισε για μια ακόμη φορά το πόσο δύσκολη έχει γίνει η κατάσταση για τους αγρότες και τους

ΣΚ@ΤΟΨΥΧΟΙ έγραψαν συνθήματα στο ιατρείο της παιδιάτρου που πρωταγωνιστεί στην καμπάνια εμβολιασμού των παιδιών

Δεν κινδύνευσε κανείς από την «έφοδο» κουκουλοφόρων αντιεμβολιαστών στο ιατρείο της Ζωής Σάκκου στο Λουτράκι
Επίθεση στο ιατρείο της παιδιάτρου Ζωής Σακκά, της παιδιάτρου που πρωταγωνιστεί στην καμπάνια εμβολιασμού των παιδιών κατά της Covid, πραγματοποίησαν κουκουλοφόροι τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Απίστευτη επίθεση Λακόπουλου σε Σκουρλέτη: Είναι αποτυχημένος, στο πανεπιστήμιο σουλάτσαρε με την κουρσάρα του


Ο αρθογράφος και συνομιλητής του Αλέξη Τσίπρα ασκεί σφοδρότατη κριτική στο κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ευθεία επίθεση στον Πάνο Σκουρλέτη εξαπολύει ο Γιώργος Λακόπουλος, χαρακτηρίζοντάς τον αποτυχημένο υπουργό και μοιραίο γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αρθρογράφος και τακτικός συνομιλητής του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή μια πρόσφατη παρέμβαση του κ. Σκουρλέτη μέσω της οποίας εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στην πρόταση Τσίπρα για εκλογή αρχηγού από τη βάση, του καταλογίζει ότι αποδυναμώνει τις προοπτικές του ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψει στην εξουσία.

ΣΥΡΙΖΑίοι καλλιτέχνες στη μάχη του πληκτρολογίου - Δίνουν ρεσιτάλ κατά της κυβέρνησης


Τα πρόσωπα της Κουμουνδούρου στη μάχη των social media


Στα πληκτρολόγια μιας ομάδας καλλιτεχνών έχει εναποθέσει τις ελπίδες του ο ΣΥΡΙΖΑ για την επικοινωνιακή αποδόμηση του πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη, στον χώρο των social media, καθώς εδώ και καιρό αναδεικνύονται σε μαχητές του Διαδικτύου για λογαριασμό της Κουμουνδούρου και του Αλ. Τσίπρα.

ΠΟΕΣΕ Γιάννης Βαγ. Παπαδόπουλος : ΜΕΡΙΚΗ & ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

H απόφαση της κυβέρνησης για επιστροφή σε «μερική κανονικότητα», από την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί θετική αν και δεν προβλέπει καμία στήριξη.

Οι επαγγελματίες του Κλάδου, θέλουν να πιστεύουν, ότι η ελπίδα δεν θα εξελιχθεί σε χιονοθύελλα αν και βρίσκονται αντιμέτωποι με τις ανατιμήσεις στην ενέργεια, τις Α΄ ύλες, τη μείωση του κύκλου εργασιών το τελευταίο τρίμηνο λόγω των περιοριστικών μέτρων και τα μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα

Ίδωμεν…

Ο Δήμαρχος Κιμώλου κ. Κώστας Βεντούρης στον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη
Τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 28-01-2022, ο Δήμαρχος Κιμώλου κ. Κώστας Βεντούρης.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που αφορούν το ΧΥΤΑ του νησιού, και την ολοκλήρωση της μελέτης του επαρχιακού δρόμου των Πράσων.

Ευχαριστίες του Επάρχου Νάξου Γιάννη Μαργαρίτη στους εθελοντές και σε όσους έβαλαν πλάτη

Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τη Δημοτική Αρχή, τους Προέδρους των Κοινοτήτων, όλους τους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ, τους ανθρώπους των Τεχνικών Υπηρεσιών του Επαρχείου Νάξου, τους χειριστές οχημάτων, τους τεχνικούς της ΔΕΔΔΗΕ, τους εθελοντές μας, που έβαλαν πλάτη για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις αντίξοες πραγματικά συνθήκες που προκάλεσε το πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας στα νησιά μας.  

  Για ακόμη μια φορά αποδείξαμε, όντας συνεχώς παρόντες και σε διαρκή ετοιμότητα, ότι ενωμένοι, με συντονισμένες προσπάθειες μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα πάντα. Και μπορεί η «Ελπίδα» να μας δυσκόλεψε αλλά οι πανέμορφες εικόνες από τα χιονισμένα νησιά μας θα μας συντροφεύουν με χαμόγελο για πολύ καιρό. Το σημαντικό είναι να κρατάμε τα θετικά, να μαθαίνουμε από τα δύσκολα και να προχωράμε με υπευθυνότητα και αισιοδοξία στο μέλλον.


Ο  Έπαρχος  Νάξου και Εντεταλμένος Σύμβουλος

Τουριστικής Ανάπτυξης – Υδατοδρομίων –

Κρουαζιέρας – Ακτοπλοΐας – Αερομεταφορών Κυκλάδων


Ιωάννης ΜαργαρίτηςΟ Έπαρχος Νάξου, Γιάννης Μαργαρίτης, κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας βρισκόταν σε σημεία όπου γινόταν εκχιονισμός
 


 Η ποσότητα του χιονού που έπεσε στη Νάξο κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας "Ελπίς", ήταν πρωτόγνωρη!