slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ανακοίνωση εκδημίας Αρχιμ. Χρυσοστόμου Πήχου

 Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Λογγοβάρδας Κύριο
 Το βράδυ της Πέμπτης 9 Σεπτεμβρίου, εκοιμήθη ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Λογγοβάρδας Γέροντας Χρυσόστομος μετά από πολυήμερη μάχη με τη νόσο Covid – 19 σε εντατική μονάδα νοσοκομείου της Αθήνας.
O κεκοιμημένος Γέροντας Χρυσόστομος Ηγούμενος της Ι.Μ. Λογγοβάρδας τα τελευταία 20 χρόνια.
Θλίψη σκόρπισε η είδηση ότι ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Λογγοβάρδας Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Πήχος εκοιμήθη το βράδυ της Πέμπτης 9 Σεπτεμβρίου μετά από επιπλοκές της νόσου Covid – 19. O κεκοιμημένος Γέροντας που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας έδωσε σκληρή μάχη με τη νόσο νοσηλευόμενος για πολλές μέρες σε μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, ωστόσο δεν τα κατάφερε και κατέληξε.

Ο π. Χρυσόστομος ήταν Ηγούμενος της Μονής τα τελευταία 20 έτη και γενέτειρά του ήταν η Ήπειρος. Αντικατέστησε τον προηγούμενο Ηγούμενο Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Χατζόπουλο ο οποίος εκοιμήθη το 2001.Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Ι Σ 


Ἐν θλίψει βαθείᾳ ἀνακοινοῦται ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Παροναξίας ἡ πρός Κύριον ἐκδημία, τό ἑσπέρας τῆς Πέμπτης 9ης Σεπτεμβρίου 2021, τοῦ μακαριστοῦ ἤδη Ἀρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Πήχου, ἐπί εἰκοσαετίαν διατελέσαντος Καθηγουμένου τῆς Ἱερᾶς καί Σεβασμίας Μονῆς Ζωοδόχου Πηγῆς Λογγοβάρδας Πάρου. 

Ἡ Ἐξόδιος Ἀκολουθία θα ψαλῇ τό Σάββατον 11ην Σεπτεμβρίου ἐ.ἔ. καί ὥραν 12.30 μ.μ. ἐν τῷ Ἱερῷ Προσκυνηματικῷ Ναῷ Παναγίας Ἑκατονταπυλιανῆς Πάρου. Θά ἀκολουθήσῃ ἡ ταφή εἰς τό Κοιμητήριον τῆς Ἱερᾶς Μονῆς. 

Εἴθε ὁ Κύριος νά ἀναπαύῃ τήν ψυχήν αὐτοῦ ἐν σκηναῖς δικαίων καί ἁγίων καί νά χαρίζῃ τήν ἐξ Ὕψους παρηγορίαν Του εἰς τήν ἀπορφανισθεῖσαν Ἀδελφότητα τῆς παλαιφάτου Ἱερᾶς Μονῆς καί τά πολλά πνευματικά του τέκνα.



ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

https://docs.google.com/document/d/1421bb0PLH-3gw6rfkldHKAt8pl9k8plS/edit?usp=sharing&ouid=103961241921536866517&rtpof=true&sd=true

Δημοπρατείται το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο, μετά το Φράγμα Γαδουρά, η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Ρόδου και τα συνοδά της έργα, και το πρώτο μέσω ΣΔΙΤ


Ένα χρονίζον πρόβλημα βαίνει προς λύση, καθώς ξεκινά το μεγαλύτερο ΣΔΙΤ Διαχείρισης Απορριμμάτων στο Νότιο Αιγαίο και αφορά το μεγαλύτερο νησί, τη Ρόδο. Σήμερα εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (με 9 θετικές ψήφους και μία αρνητική) η Α' φάση του διαγωνισμού για το έργο «Μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων Νήσου Ρόδου μέσω ΣΔΙΤ", με αναθέτουσα αρχή το ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου.

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στη Θήρα, για την τριετία 2021 - 2023 Προκηρύσσεται ο διαγωνισμός από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου





Στο πλαίσιο της νέας αντίληψης με την οποία η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αντιμετωπίζει το κρίσιμης σημασίας ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας όλων των νησιών της, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, μέσω της σύναψης συμβάσεων τριετούς διάρκειας για τους καθαρισμούς των ρεμάτων, ούτως ώστε να υπάρχουν συνεχώς ενεργές συβάσεις που θα επιτρέπουν την έγκαιρη και αποτελεσματική προληπτική δράση απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, η οποία συνεδρίασε χθες, 9 Σεπτεμβρίου με τηλεδιάσκεψη, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, ενέκρινε τους όρους δημοπράτησης του έργου «Αντιπλημμυρική προστασία ν. Θήρας 2021 – 2023», συνολικού προϋπολογισμού 458.893,68 ευρώ (με ΦΠΑ), ώστε να προχωρήσει η σχετική διαδικασία από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της Περιφέρειας.

Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθηνών λένε : ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ – ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ - ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ

 

Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθηνών:

 κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

 

Αθήνα, 9.9.2021

 

Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία των Αθηνών, εκφράζουν την συμπαράστασή τους στους εργαζομένους στους τομείς της Υγείας και Πρόνοιας που μπήκαν σε καθεστώς αναστολής εργασίας άνευ αποδοχών, επειδή επέλεξαν να μην εμβολιαστούν για τον Covid-19, καθώς και σε όσους εξαναγκάστηκαν σε εμβολιασμό παραβιάζοντας την συνείδησή τους, διότι εκβιάστηκαν από τους εργοδότες τους με απόλυση και δεν είχαν άλλη δυνατότητα να καλύψουν τις τρέχουσες οικονομικές ανάγκες τους.

Εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου – λευκώματος «ΤΣΗ ΝΕΡΑΪΔΕΝΙΑΣ» της Αικατερίνης Γιαννακά.

 Το βιβλιοπωλείο ΔΙΑΔΡΑΣΗ με τη συμβολή της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 19:30 στον προαύλιο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου, στη Χώρα Νάξου, διοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου – λευκώματος «ΤΣΗ ΝΕΡΑΪΔΕΝΙΑΣ» της Αικατερίνης Γιαννακά.

  Πρόκειται για μια συλλογή 33 παλαιών λαϊκών κυκλαδίτικων – ναξιώτικων παραμυθιών που δημοσιεύονται σε μια «άλλη ανάγνωση», με πρωταγωνίστρια τη «Λαλά» (γιαγιά) και την εγγονή της νεραϊδένια, την ψυχή των παραμυθιών και απευθύνονται σε μεγάλους μα και μικρούς, με στόχο αυτά να ξαναμπούν και πάλι στη ζωή κάθε κυκλαδίτικης οικογένειας. 

   Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Tο Υπουργείο Παιδείας «κόβει» τμήματα από την τεχνική εκπαίδευση στις Κυκλάδες: Αναφορά κατέθεσε στη Βουλή ο Νίκος Συρμαλένιος


Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε στη Βουλή αναφορά τις επιστολές της Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, του Ημερησίου ΕΠΑΛ Σύρου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΕΠΑΛ Μήλου με τις οποίες διαμαρτύρονται για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να «κόψει» έντεκα (11) ολιγομελή τμήματα στις Κυκλάδες, οδηγώντας σε αδιέξοδο τους μαθητές που επέλεξαν τους συγκεκριμένους τομείς και τις συγκεκριμένες ειδικότητες, αλλά και σε αμηχανία τους εκπαιδευτικούς που είναι τοποθετημένοι σε νησιά για να κάνουν μάθημα στα συγκεκριμένα τμήματα.

Νοσοκομείο Θήρας: Σκάνδαλο χορήγησης πλαστών αρνητικών πιστοποιητικών εξέτασης covid 19

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο Νίκος Συρμαλένιος με θέμα το σκάνδαλο χορήγησης πλαστών αρνητικών πιστοποιητικών εξέτασης covid 19 που δόθηκαν από το Νοσοκομείο Θήρας.

Όπως αναφέρει η ερώτηση, τις τελευταίες μέρες, κατόπιν καταγγελίας του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας, ήλθε στη δημοσιότητα σκάνδαλο χορήγησης πλαστών αρνητικών πιστοποιητικών εξέτασης covid 19, ενδεχομένως από τις υπηρεσίες του νοσοκομείου. Αφορμή για την καταγγελία αποτέλεσε η από 3/8 επιστολή γιατρού προς τη διοίκηση του νοσοκομείου που αναφέρει ότι ενώ τα χορηγηθέντα πιστοποιητικά φέρεται να έχουν το λογότυπο του Γ.Ν.Θ., στο αντίστοιχο μικροβιολογικό τμήμα δεν προκύπτει να έχουν εξεταστεί τα συγκεκριμένα άτομα.

Επίσκεψη του Φίλιππου Φόρτωμα στην Ανάφη


Την Ανάφη επισκέφθηκε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, για να συμμετέχει στους εορτασμούς του Γενεθλίου της Θεοτόκου, που έλαβαν χώρα με θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Καλαμιώτισσας.

Στις 8 Σεπτεμβρίου, ανήμερα της μεγάλης γιορτής, ο κ. Φόρτωμας, από κοινού με το Δήμαρχο Ανάφης κ. Ιάκωβο Ρούσσο και τον Έπαρχο της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας και Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Πρόνοιας, Κοινωνικής Μέριμνας και Κοινωνικών Παντοπωλείων Κυκλάδων, κ. Χαράλαμπο Δαρζέντα, παρέστησαν στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στη συνέχεια της παραμονής του στην Ανάφη, ο Βουλευτής Κυκλάδων είχε την ευκαιρία να συναντήσει κατοίκους του νησιού και επιχειρηματίες και να συζητήσει μαζί τους τόσο για την τουριστική περίοδο και τις εξελίξεις στον τουρισμό, όσο και για τα θέματα που αφορούν την καθημερινότητά τους.