slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συναντήσεις εργασίας του Γ. Φλεβάρη στις Κυκλάδες


Διευρύνονται οι αρμοδιότητες του Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Φλεβάρη, καθώς αναλαμβάνει αρμοδιότητα σε δυο επιπλέον Διευθύνσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Την Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Κυκλάδων και από την Διεύθυνση Ανάπτυξης Κυκλάδων τους τομείς των φυσικών πόρων. Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι έχουν οριστεί, για την Δωδεκάνησο ο κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου και για τις Κυκλάδες ο Έπαρχος Κέας – Κύθνου κ. Παναγιώτης Βιτάλης που θα επιτελέσουν σημαντικό έργο, πολλαπλασιάζοντας την δυναμική του

Ο συνήγορος του ηγούμενου Εφραίμ στον ΑΝΤ1: Δικαιώθηκαν και τα πολιτικά πρόσωπα - ΒΙΝΤΕΟ

«Δικαιώθηκαν και τα πολιτικά πρόσωπα από την απόφαση για το Βατοπέδι», δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του ηγούμενου Εφραίμ, Μιχάλη Δημητρακόπουλου στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.
Ερωτηθείς αν πίστευε στην αθώωση του ηγούμενου Εφραίμ, αλλά και των άλλων κατηγορούμενων μοναχών, ο κ. Δημητρακόπουλος απάντησε ότι «μας έδωσε αισιοδοξία ότι η υπόθεση θα πάει καλά, όταν οι μάρτυρες κατηγορίας άρχιζαν με τις καταθέσεις τους να γίνονται μάρτυρες υπεράσπισης». Παραδέχθηκε, πάντως, ότι «αν δεν ακούσεις την αθωωτική απόφαση, η αγωνία παραμένει στο κατακόρυφο».

Ο κ. Δημητρακόπουλος υποστήριξε επίσης ότι « το σκάνδαλο δεν ήταν το Βατοπέδι, αλλά ο τρόπος που χειρίστηκαν την υπόθεση τα ΜΜΕ και τα κόμματα δίνοντας πολιτική διάσταση για μία παραχώρηση από το Δημόσιο στο Δημόσιο και όχι από το Δημόσιο σε κάποιον ιδιώτη επιχειρηματία που τότε κάποιος θα μπορούσε να πει κάτι τέτοιο».

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Fwd: Η «αυτοαξιολόγηση»...ως κυρίαρχη μορφή αξιολόγησης;


Η «αυτοαξιολόγηση»...ως κυρίαρχη  μορφή αξιολόγησης;

Αναρωτιέται ο Γλαρός Ιωάννης, Μέλος  του Τομέα Παιδείας της Ν.Δ.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4142/2013  (ΦΕΚ 83/τ. Α'/ 9-4-2013) η Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε.) αποτελεί Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή.

Βάσει της κείμενης Νομοθεσίας, αποστολή της Αρχής, μεταξύ άλλων  είναι «η διασφάλιση υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικού έργου στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στο πλαίσιο της αποστολής της η αρχή: αα) Αξιολογεί την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου και ββ) υποστηρίζει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού στη βελτίωση του σχεδιασμού της εθνικής στρατηγικής για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με στόχο την επιτυχή μετάβαση των μαθητών στη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση, τη σταδιοδρομία και τη δια βίου μάθηση. β) Η Αρχή εγγυάται τη διαφάνεια όλων των δράσεών της στο πλαίσιο της αξιολόγησης της οργανωτικής διάρθρωσης και της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

Σύμφωνα με την Ετήσια 'Έκθεση  της Αρχής  για την Ποιότητα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης (2014-2015),, η  Ανεξάρτητη Αρχή συμπεραίνει ότι θα πρέπει :

«α) Να θεμελιωθούν σε ένα κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, συνεργασίας αλλά και αμοιβαίας βούλησης για τις αναγκαίες αλλαγές μεταξύ των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας τόσο κάθετα, όσο και οριζόντια, καθώς και να υποστηρίζουν τις σχέσεις συνεργασίας και εμπιστοσύνης. β) Να συνδέονται ισχυρά με τις παιδαγωγικές και διδακτικές πρακτικές που οδηγούν στη βελτίωση της διδακτικο-μαθησιακής διαδικασίας και στη δημιουργία εκπαιδευτικού πλαισίου που θα προωθεί εντός της σχολικής τάξης τον αλληλοσεβασμό, τις δημοκρατικές αρχές, την ισότητα στις ευκαιρίες και στις 32 δυνατότητες μάθησης και ανάπτυξης, τις ομαδικές συνεργασίες, την κοινωνική δικαιοσύνη και τη χειραφέτηση των μαθητών από τη διδακτική εξάρτηση της παραδοσιακής διδασκαλίας. γ) Να συναρμόζουν, ώστε να λειτουργούν αποτελεσματικά χωρίς αλληλοεπικαλύψεις, ασυμβατότητες και ασυνέπειες μεταξύ των στόχων».

Μένει τώρα η Πολιτεία να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε «να θεσπίσει και να υποστηρίξει έμπρακτα έγκυρες και αξιόπιστες διαδικασίες αποτίμησης των πολλαπλών πτυχών του εκπαιδευτικού έργου, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνεχής πορεία αποτίμησης και βελτίωσής του».


Ομόσταβλοι!
Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ – Επικοινωνιολόγου


Ομόσταβλοι με τους παίκτες του  tv survivor είμαστε διάσημοι και άσημοι πολίτες μαχητές! Γιατί το real survivor είναι εδώ! Ζει και προβάλλεται καθημερινά. Σκηνές του βλέπουμε στο δρόμο αλλά και στις οθόνες των τηλεοράσεων μας, κάθε βράδυ στις ειδήσεις λίγο πριν το άλλο το εικονικό survivor, με τον τίτλο «φτώχια, πείνα και εξαθλίωση»! Πρωταγωνιστές και μαχητές είναι ανήλικοι μαθητές και ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας μας που φυτοζωούν και λιποθυμούν από ασιτία,. Το real survivor δεν έχει χορηγούς επάθλων φαγητού και διαφημιστικά σποτάκια. Και ούτε θα πάρει ποτέ πρόσκληση για ομοτράπεζη σίτιση, από όσοι καλοτρώγουν στα πρυτανεία της εξουσίας, για να έχουν πλούσιο λέγειν και ανύπαρκτο πράττειν. Στη δίνη των «θα» και "πλεονασμάτων", θα ψέλνονται νεκρώσιμες ακολουθίες. Και στις επόμενες εκλογές, θα ζητηθεί ο καθαγιασμός, χωρίς την απαίτηση πρόσθετης εγκεφαλικής λειτουργίας της μνήμης, από τον κυρίαρχο, αλλά μόνο

Πρόσκληση συμμετοχής στην Έκθεση «Ελλάδος Γεύση» απευθύνει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

 
«Στην  Έκθεση «Ελλάδος Γεύση» που πραγματοποιείται από 18 έως 21 Μαΐου 2017 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου»

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο πολιτικής της ανάδειξης και προώθησης των τοπικών προϊόντων των νησιών της, πρόκειται να συμμετάσχει στην έκθεση «Ελλάδος Γεύση», που θα πραγματοποιηθεί από 18 έως 21 Μαΐου 2017 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου στην Αθήνα.

Πανναξιακός: Ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στους φιλάθλους

 
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους του λέει ο Πανναξιακός ΑΟ για τη μεγάλη τους συμμετοχή στον τελικό κυπέλλου στην Πάρο την Κυριακή.
Με σύνθημα "Δύναμη σου οι οπαδοί σου, μέσα κι έξω από το νησί σου", η οικογένεια του Πανναξιακού ευχαριστεί θερμά τους φιλάθλους της ομάδας που χρόνο με το χρόνο γίνονται όλο και περισσότεροι...
Το ευχαριστήριο:

«Συμπαριστάμεθα ολοψύχως και ολοθέρμως» - Του Γιώργου Βακόνδιου

Το Σάββατο 18 Μαρτίου έγινε στην Στέγη Παρίων-Αντιπαρίων μία συγκέντρωση όπου εκπρόσωποι του νησιού με επικεφαλής τον δήμαρχο κο Μάρκο Κωβαίο, αλλά και τον έπαρχο κον Κ. Μπιζά παρουσίασαν τις θέσεις τους για το θέμα των ανεμογεννητριών.
Δυστυχώς και για αυτό το θέμα το οποίο είναι απολύτως συγκεκριμένο, πρακτικό και για το οποίο οι φορείς του νησιού έχουν ξεκάθαρα αιτήματα, δεν κατέστη δυνατόν να ακούσουμε συγκεκριμένες θέσεις εκ μέρους των παριστάμενων τριών κυβερνητικών Κυκλαδιτών Βουλευτών.

Fwd: ΑΝΑΦΟΡΑ των βουλευτών Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ - Έκτακτη Οικονομική Ενίσχυση του Υπουργείου Εσωτερικών στην Δημοτική Κοινότητα Κουφονησίων του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων



Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

 

ΑΝΑΦΟΡΑ

 

Για τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

 

 

Θέμα: Έκτακτη Οικονομική Ενίσχυση του Υπουργείου Εσωτερικών στην Δημοτική Κοινότητα Κουφονησίων του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Οι Βουλευτές Κυκλάδων κ.κ. Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνιος Συρίγος και Νίκος Μανιός  καταθέτουν αναφορά το έγγραφο της 15.03.2017 με αρ. πρωτ. 24/2017 της Δημοτικής Κοινότητας Κουφονησίων του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, σχετικά με την  Έκτακτη Οικονομική Ενίσχυση του Υπουργείου Εσωτερικών. Το έγγραφο αναφέρει σχετικά ότι: «Με δυσάρεστη έκπληξη η Δημοτική Κοινότητα Κουφονησίων του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων πληροφορήθηκε πως για μια ακόμη φορά (μετά την καταστροφική συνένωση στον ενιαίο δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων) η ενότητα μας, των 447 μόνιμων κάτοικων, παρότι βρίσκεται στις μειονεκτικές περιοχές και ο πληθυσμός μας δεν ξεπερνά τους 3.000 μόνιμους κάτοικους εξαιρείται από την έκτακτη Οικονομική Ενίσχυση του Υπουργείου Εσωτερικών.»

Επισυνάπτεται  το έγγραφο

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

 

Αθήνα, 16.03.2017

 

 

Οι καταθέτοντες Βουλευτές

 

 

Νίκος Συρμαλένιος

Αντώνιος Συρίγος

Νίκος Μανιός


Fwd: ΔΤ - Δύο σημαντικές τροπολογίες του Μανώλη Κεφαλογιάννη για τον νέο προϋπολογισμό της ΚΑΠ.


 

«Δύο σημαντικές τροπολογίες για τον νέο προϋπολογισμό της ΚΑΠ.»

 

«Στήριξη του εισοδήματος των παραγωγών σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινόμενων καιστήριξη όλων των νησιωτικών περιοχών της Ελλάδας για την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων.»

 

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατία μαζί με τους συναδέλφους του ευρωβουλευτές του ΕΛΚ Λευτέρη Χριστοφόρου από την Κύπρο και Salvatore Cicu από την Ιταλία κατέθεσαν δύο σημαντικές τροπολογίες για την ΚΑΠ στο πλαίσιο της αναθεώρησης του κοινοτικού προϋπολογισμού (κανονισμός Omnibus). 

 

Με την πρώτη τροπολογία προτείνεται η θέσπιση ευέλικτης στήριξης του εισοδήματος των παραγωγών σε περίπτωση έκτακτων συνθηκών όπως ακραία καιρικά φαινόμενα ή ασθένειες ζώων.

 

Με την τροπολογία αυτή προτείνεται η καταβολή πόρων σε κράτη μέλη μέσω στοχευμένων δράσεων για τους πληγέντες παραγωγούς. 

 

Η δεύτερη τροπολογία σχετίζεται με τον κανονισμό άμεσων ενισχύσεων και αφορά στη στήριξη όλων των νησιωτικών περιοχών για την παραγωγή ποιοτικών γαλακτοκομικών προϊόντων.

Η τροπολογία αυτή έρχεται σε συνέχεια της στήριξης των παραγωγών σε μικρά νησιά του Αιγαίου (κανονισμός 229/2013) που πλέον επεκτείνεται σε όλη τη νησιωτική επικράτεια.

Έτσι θα μπορεί να δίνεται η δυνατότητα συμπληρωματικής στήριξης μέσω της παροχής συνδεδεμένων ενισχύσεων σε όλες τις νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής παραγωγής γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων.