slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οι άνευ ουσίας Προεδρικές διαπιστώσεις και .... νουθεσίες!!!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

κ. Πρόεδρε

Δηλώνω εκ των προτέρων ότι σέβομαι το θεσμό και το πρόσωπο σας το οποίο είχα και έχω ανάγκη να θεωρώ υπερκομματικό την δεδομένη δύσκολη περίοδο της πατρίδας μας. Όμως τον τελευταίο καιρό κάθε φορά που ακούω τις δηλώσεις, διαπιστώσεις και παραινέσεις σας νιώθω πίκρα και αγανάκτηση γιατί αισθάνομαι ότι ευτελίζεται ο θεσμός αλλά και η δική σας υστεροφημία!!!

Οχετός Πάγκαλου από την Οξφόρδη

Επιτέλους πάρτε θέση κύριε Παπανδρέου

Οι πολίτες είναι που διαφθείρουν τους πολιτικούς... 
Επιτέλους  πάρτε θέση

«Λαγός» του επικεφαλής συστήματος εξουσίας που υπηρετεί κάθε φορά (του Γ. Παπανδρέου σήμερα, του Κ. Σημίτη παλαιότερα κ.ο.κ.) με στόχο να στρέψει τη μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης ή εραστής της προβοκάτσιας και των προκλήσεων, έναντι των αντιπάλων του και της πλειοψηφίας των πολιτών;

Όποια και να είναι η απάντηση, ο Θ. Πάγκαλος καταφέρνει λόγω ακριβώς των …πολύτιμων υπηρεσιών που προσφέρει στο κομμάτι της προπαγάνδας, να αποτελεί επιλογή κάθε αρχηγού του ΠΑΣΟΚ που ανέβηκε στην εξουσία.  Διότι από κυβερνητικό έργο, τι να πρωτοθυμηθεί κανείς…Την «Κατεχάκη» και την υπόθεση Οτσαλάν ή τη νύκτα των Ιμίων…

Ο Ελεύθερος Τύπος φέρνει σήμερα στο φως ένα νέο αντεθνικό και αντιλαϊκό παραλήρημα του κ. Πάγκαλου. Μία διάλεξη στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης τον περασμένο Μάιο, η οποία είναι και μαγνητοσκοπημένη. Εκεί ο Θ. Πάγκαλος:

- Αποκάλεσε τους Έλληνες που έκαναν την επανάσταση «ένα μάτσο αγράμματων και αδαών χωρικών που μετά βίας μιλούσαν ελληνικά».Ομως, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, ο κ. αντιπρόεδρος σε ομιλία του πραγματικό «περιβόλι», στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, είχε προχωρήσει σε απίστευτους χαρακτηρισμούς για τους αγωνιστές του 1821. Σύμφωνα με το σκεπτικό του κ. Πάγκαλου, οι Ελληνες του '21 αποφάσισαν το σχίσμα της οθωμανικής αυτοκρατορίας για να κάνουν πιο εύκολα τα ρουσφέτια τους, προκειμένου να συμπεράνει ότι για τη διαφθορά των πολιτικών φταίνε οι πολίτες.

- Δήλωσε ότι «κανένας πολιτικός δεν είναι τόσο διεφθαρμένος ώστε να βγαίνει στους δρόμους και να στρατολογεί ψηφοφόρους. Κάθεται στο γραφείο του και διεφθαρμένοι πολίτες πάνε και τον βρίσκουν»

- Ταύτισε τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τις πολιτικές της κυβέρνησης με «όσους οργανώνουν δολοφονίες άλλων ανθρώπων». 

Μετά το οι δημόσιοι υπάλληλοι «είναι κοπρίτες», οι στρατιωτικοί «μη παραγωγικοί», η ελληνική σημαία «κουρελόπανο», το ΚΚΕ «φασιστικό κόμμα» και ο ΣΥΝ «υιοθετεί τρομοκρατικές ενέργειες», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου δίνει συνέχεια στο «μαζί τα φάγαμε» όταν λέει: «Κανένας πολιτικός δεν είναι τόσο διεφθαρμένος, ώστε να βγαίνει στους δρόμους και να στρατολογεί ψηφοφόρους. Κάθεται στο γραφείο του και διεφθαρμένοι πολίτες πάνε και τον βρίσκουν…».

E.T.

Φαντάζεστε να ήταν ο Καραμανλής στις φώτο;

Τουλάχιστο ο Γιωργάκης έκατσε εδώ όχι σαν τον Πεταλωτή που πήγε στην Τουρκία ! Χίλια μπράβο λοιπόν στον Γιωργάκη που είναι "έξω καρδιά"... όχι θα κάτσει να σκάσει για τους κοπρίτες αφού ούτως ή άλλως ξέρει ότι θα τον ξαναψηφίσουν...

Χίλια μπράβο λοιπόν στον Γιωργάκη που όχι μόνο έκατσε στο Ελλάδα άλλα έδειξε στους μίζερους τους Έλληνες πως πρέπει να διασκεδάζουν!

Αλλά είπαμε τον Καραμανλή ο κόσμος όπου τον πετύχει τον φτύνει...
ενώ τον Γιωργάκη, όπως βλέπουμε, τον χειροκροτάει... η παρέα του


Το μόνο που θα πέσει στην Ελλάδα,(εκτός μισθών) είναι οι κλοπές και οι ληστείες!


Ποιος θα πάει να δηλώσει κλοπή-ληστεία-βανδαλισμό και να σκάσει και 150 ευρώ από πάνω;
Με αυτήν την είδηση… αρχικά γελάσαμε! 1000% πάνω το…παράβολο για να κάνεις μήνυση. Καλοί άνθρωποι είμαστε (λέμε τώρα, δεν κάνουμε μηνύσεις, δε μας νοιάζει)… Ας το πάνε όσο θέλουν.
Για διαβάστε παρακάτω.
Μας κόπηκε το χαμόγελο…
  • «Κατά 1000% αυξάνεται το παράβολο υποβολής μήνυσης από τα τέλη Ιανουαρίου 2011, καθώς από τα 10 ευρώ που κοστίζει σήμερα, θα ανέρχεται στα 100 ευρώ. 2.Επίσης το παράβολο δήλωσης παράστασης πολιτικής αγωγής αυξάνεται κατά 500% και θα ανέρχεται στα 50 ευρώ (Φ.Ε.Κ Β, α.φ 1991//23-12-2010 KYA 123827//23-12-2010)» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δικτύου Δικηγόρων.
  • «Όποιος πολίτης είναι θύμα κλοπής, ληστείας ή βανδαλισμού θα καταβάλλει πλέον 150,00 ευρώ στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα ή στην Εισαγγελία για να δηλώσει την αξιόποινη πράξη και να ζητήσει την ποινική δίωξη του δράστη. Σε καιρούς οικονομικής κρίσης και αυξημένης εγκληματικότητας η ρύθμιση αυτή εμποδίζει την άσκηση συνταγματικών δικαιωμάτων του πολίτη και μάλιστα καθιστά σχεδόν αδύνατη την πρόσβαση των ασθενέστερων οικονομικών στρωμάτων στην ποινική δικαιοσύνη.
  • Η ρύθμιση αυτή είναι στην ίδια συλλογιστική με το άρθρο 82 Ποινικού Κώδικα, το οποίο τροποποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2010, με την οποία πλέον: “Κάθε ημέρα φυλάκισης υπολογίζεται σε ποσό από τρία (3) ευρώ έως εκατό (100) ευρώ και κάθε ημέρα κράτησης σε ποσό από ένα (1) ευρώ έως τριάντα (30) εύρώ…”. (άρθρο 1 του ν. 3904/2010 (Α΄218/23.12.2010). Με τις προσαυξήσεις τα ποσά μετατροπής του άρθρου 82 Π.Κ σχεδόν διπλασιάζονται» σημειώνεται στην ανακοίνωση.
ΡΕ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ Ή ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ Ο,ΤΙ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ;;;
Και μη χειρότερα… και δαρμένος και κλεμμένος και χαμένος… τι άλλο θα δούμε;;;
Υπομονή αδέρφια.
Αναδημοσίευση από Ολυμπία