slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιώργος Ανωμερίτης : Στην Κύπρο για την παρουσίαση του βιβλίου του τ. Προέδρου της Βουλής της Κύπρου Υπουργού κ. Γιαννάκη Ομήρου

 Στην Κύπρο βρέθηκε ο Γιώργος Ανωμερίτης για την παρουσίαση του βιβλίου του τ. Προέδρου της Βουλής της Κύπρου Υπουργού κ. Γιαννάκη Ομήρου "Καταγραφή",  η οποία έγινε στο ξενοδοχείο HILTON της Λευκωσίας. 

Ο Δήμος Πάρου για την κοπή επικίνδυνων δέντρων στο νησί

Ο Δήμος Πάρου, έπειτα από συνεχείς καταγγελίες οδηγών αποφάσισε και προχώρησε στην κοπή δύο επικίνδυνων δέντρων (από δενδροστοιχία εφτά δέντρων)

Αναλυτικά, ο αντιδήμαρχος Πάρου, Θανάσης Σάμιος, αναφέρει σχετικά:

Ο σκοπός και το έργο της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου είναι, μεταξύ άλλων, η προστασία και ο καλλωπισμός των δέντρων, αλσυλλίων, παρτεριών, πλατειών και γενικώς του πρασίνου του νησιού, έχοντας υπόψη ότι όλα τα παραπάνω συμβάλλουν σημαντικά στην καλή ποιότητα ζωής των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού. Μεγάλος δε αγώνας γίνεται, για τη διατήρηση του υπάρχοντος πρασίνου του τόπου λόγω δόμησης-ανάπτυξης του νησιού μας. 

Οι όποιες αποφάσεις που παίρνονται συνεπώς για κοπή κάποιου δέντρου είναι πολύ προσεκτικές, ενώ παράλληλα εξαντλούνται όλες οι πιθανές λύσεις προς αποφυγήν κοπής του, ενώ με απόφαση της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Πρασίνου  για κάθε κοπή κάποιου δέντρου, πέντε νέα δέντρα φυτεύονται σε διαφορετικά σημεία. Μέρος της διαδικασίας άλλωστε είναι η αυτοψία για την επικινδυνότητα και η σχετική εισήγηση από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, η γνωμοδότηση του τοπικού συμβουλίου της κάθε κοινότητας, ενώ στο τέλος αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο, ως το ανώτατο όργανο του νησιού, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις απαιτούμενες άδειες που χρειάζονται. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου χαιρετίζει την ένταξη του έργου του αεροδρομίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020»


Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου χαιρετίζει με ιδιαίτερη χαρά το ευχάριστο νέο της ένταξης του έργου «Επέκταση και βελτίωση του πεδίου ελιγμών Κρατικού Αερολιμένα Νάξου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» με χρηματοδότηση ύψους 23.070.624,96 ευρώ.
Οι επαγγελματίες τις Νάξου μετά από μια μακροχρόνια περίοδο συρρίκνωσης των

Π.Α.Μ.Ε. : ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (Π.Α.ΜΕ.)


Απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής στη μεγάλη πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 6 Απρίλη, σε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους, στους αυτοαπασχολούμενους, στις γυναίκες και στη νεολαία που έχουν «γονατίσει» από την ακρίβεια, που βλέπουν το  εισόδημά τους να ξεζουμίζεται, που παρακολουθούν με αποτροπιασμό τη βαρβαρότητα του άδικου πολέμου στην Ουκρανία, τη μετατροπή της χώρας σε πολεμικό προγεφύρωμα, τις επιπτώσεις του σε όλους τους λαούς.

Στις 6 Απρίλη θα μιλήσει ο εργαζόμενος λαός!

Ανδρουλάκης: Κάλπες για το όνομα του ΚΙΝΑΛ στις 8 Μαΐου


Κάλπες για το όνομα με το οποίο θα κατέβει το κόμμα του στις προσεχείς εθνικές εκλογές στήνει ο Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή την εκλογή νέων Νομαρχιακών και Επιτροπών του ΚΙΝΑΛ στις 8 Μάη.
Ο κ. Ανδρουλάκης μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στην Πάτρα ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι «το όνομα της παράταξης που θα κατέβουμε στις βουλευτικές εκλογές θα το υπογράψουν με την ψήφο τους τα χιλιάδες μέλη μας που θα συμμετέχουν στην

Διήμερη περιοδεία Βρούτση στην Ίο

Διήμερη περιοδεία στην Ίο θα πραγματοποιήσει από αύριο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης.
Την Κυριακή 3 Απριλίου θα παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ.κ. Αμφιλόχιος.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Βρούτσης θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Ίου κ. Γκίκα Γκίκα και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ...