Παρουσίαση της δράσης της Νέας Δημοκρατίας "Κανένας στο περιθώριο" απο το Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας κ. Λ. Αυγενάκη
Συνάντηση με θέμα το παραεμπόριο
Ερχεται το Φεστιβάλ Πατάτας Νάξου
Ήταν η μεγάλη πείνα μετά την επανάσταση του ΄21, που έκανε τον Ιωάννη Καποδίστρια να φέρει την πατάτα στην Ελλάδα. Είχε γνωρίσει τα «γεώμηλα» στην Ευρώπη, είχε εντυπωσιαστεί από τη γεύση τους και, όταν έμαθε για τη θρεπτική τους αξία, σκέφτηκε ότι αυτά θα μπορούσαν να χορτάσουν τους πεινασμένους Έλληνες. Ο Καποδίστριας εισήγαγε μαζικά πατάτες και ενθάρρυνε με κάθε τρόπο την παραγωγή τους. Ο θρύλος λέει ότι μεταχειρίστηκε ακόμα και τεχνάσματα (φύλαγε τις πατάτες σε αποθήκες, δήθεν ως πολύτιμα είδη, για να προκαλέσει το ενδιαφέρον του κόσμου), αλλά η ιστορία επιβεβαιώνει μόνο ότι οι πατάτες έγιναν γρήγορα δημοφιλείς στους Έλληνες και η καλλιέργειά τους αναπτύχθηκε σε όλη τη χώρα. Μία όμως περιοχή κατάφερε να ξεχωρίσει μέχρι της ημέρες μας για την ποιότητα της πατάτας της. Είναι η Νάξος με ένα μεγάλο – και ταυτόχρονα τόσο φυσικό – «μυστικό επιτυχίας»…
Συγχαρητήρια Πανναξιακού στις αθλήτριες του στίβου
Και συγκεκριμένα τις Γκορνάτι Σιμόνα,Λιβανού Αφροδίτη, Μάλλη Μαρία ,Μαρκέτη Νεφέλη και Καβαλλιέρου Μαρία που διακρίθηκαν ιδιαίτερα στα αγωνίσματα τους.
Ιδιαίτερη μνεία στην πρωταθλήτρια παγκορασίδα Καβαλλιέρου Μαρία που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος με επίδοση 5.57μ και το χάλκινο μετάλλιο στα 80 μέτρα εμπόδια με επίδοση 12.64΄.
Θερμά συγχαρητήρια και σε όλους όσους βοήθησαν στις επιτυχίες αυτές(γονείς,προπονητές,σύμβουλοι)!
Διαβούλευση για τον «Γαστρονομικό Προορισμό 2019» στη Νάξο και την Σαντορίνη την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διεκδικεί τον τίτλο «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019». Πρόκειται για μια εξαιρετικής σημασίας διάκριση, που καθιστά την γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα των νησιών μας, σημείο αναφοράς στην ευρωπαϊκή γαστρονομική κουλτούρα και κληρονομιά και κάνει πραγματικότητα τον μεγάλο στόχο που εξ αρχής είχε θέσει η Περιφερειακή αρχή: την εξωστρέφεια, την διασύνδεση της γαστρονομίας με τον τουρισμό και τον πολιτισμό, την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και την διάθεσή τους σε αγορές του εξωτερικού, στόχους που υπηρετεί στο έπακρο ο θεσμός της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης.
Η υποψηφιότητα της Περιφέρειας θα δομηθεί γύρω από τους παρακάτω έξι τομείς ενδιαφέροντος: Α. Πολιτισμός και διατροφική ποικιλία, Β. Εκπαίδευση, Γ. Στήριξη ΜμΕ (μικρομεσαίων επιχειρήσεων), Δ. Υγεία, Ε. Βιωσιμότητα, Στ. Τεχνολογία. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του σχετικού φακέλου υποψηφιότητας προχωρούν ολοταχώς οι διαβουλεύσεις των μελών της επιτροπής υποψηφιότητας της Περιφέρειας με τους τοπικούς φορείς για την κατάθεση απόψεων και προτάσεων.
Την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016 και ώρα 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στη Νάξο στο χώρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων (Περιφερειακός δρόμος Νάξου) και στη Σαντορίνη (μέσω τηλεδιάσκεψης).
Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη!
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και Έπαρχος Νάξου
Ιωάννης Μαργαρίτης