slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Fwd: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ



 


Παρουσίαση της δράσης της Νέας Δημοκρατίας "Κανένας στο περιθώριο" απο το Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας κ. Λ. Αυγενάκη

Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας:
«Κανένας στο περιθώριο»
Δημιουργία «Χάρτα Αλληλεγγύης»
Τα πρώτα συμπεράσματα από τη δράση «Κανένας στο περιθώριο», που αναπτύσσεται σε όλη τη χώρα, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, παρουσιάστηκαν σήμερα Τρίτη 12 Ιουλίου, από τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Ηρακλείου, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, τον Εκπρόσωπο Τύπου, βουλευτή Β’ Αθηνών, κ. Γιώργο Κουμουτσάκο και τους επικεφαλής των Γραμματειών του Κόμματος,

Συνάντηση με θέμα το παραεμπόριο

Με πρωτοβουλία του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νάξου συνάντηση με θέμα το παραεμπόριο και τις δράσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν για τον περιορισμό του και αν είναι δυνατόν την εξάλειψή του . Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος κ. Δ. Λιανός, ο Πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Νάξου κ. Μ. Μαυρογιάννης , ο Προέδρος του Ν.Ο.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. κ. Γ. Τσολάκης, ο Υποδιοικητής του Α.Τ. Χώρας Νάξου κ. Χ. Χασίωτης και ο Υποδιοικητής του Α.Τ. Φιλωτίου κ. Θ. Ζωλοτακης καθώς και ο κ. Λιμενάρχης Νάξου Α. Αποστολόπουλος. Ο πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου κ. Ε. Στρατούρης περιέγραψε το

Ερχεται το Φεστιβάλ Πατάτας Νάξου

του Δημήτρη Καλαντζή

Ήταν η μεγάλη πείνα μετά την επανάσταση του ΄21, που έκανε τον Ιωάννη Καποδίστρια να φέρει την πατάτα στην Ελλάδα. Είχε γνωρίσει τα «γεώμηλα» στην Ευρώπη, είχε εντυπωσιαστεί από τη γεύση τους και, όταν έμαθε για τη θρεπτική τους αξία, σκέφτηκε ότι αυτά θα μπορούσαν να χορτάσουν τους πεινασμένους Έλληνες. Ο Καποδίστριας εισήγαγε μαζικά πατάτες και ενθάρρυνε με κάθε τρόπο την παραγωγή τους. Ο θρύλος λέει ότι μεταχειρίστηκε ακόμα και τεχνάσματα (φύλαγε τις πατάτες σε αποθήκες, δήθεν ως πολύτιμα είδη, για να προκαλέσει το ενδιαφέρον του κόσμου), αλλά η ιστορία επιβεβαιώνει μόνο ότι οι πατάτες έγιναν γρήγορα δημοφιλείς στους Έλληνες και η καλλιέργειά τους αναπτύχθηκε σε όλη τη χώρα. Μία όμως περιοχή κατάφερε να ξεχωρίσει μέχρι της ημέρες μας για την ποιότητα της πατάτας της. Είναι η Νάξος με ένα μεγάλο – και ταυτόχρονα τόσο φυσικό – «μυστικό επιτυχίας»…

Συγχαρητήρια Πανναξιακού στις αθλήτριες του στίβου

Το Δ.Σ του Πανναξιακού συγχαίρει
τις αθλήτριες στίβου του συλλόγου που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου Παμπαίδων-Παγκορασίδων Α που έγινε στο Ναύπλιο το Σαββατοκύριακο 2 και 3/07/2016.

Και συγκεκριμένα τις Γκορνάτι Σιμόνα,Λιβανού Αφροδίτη, Μάλλη Μαρία ,Μαρκέτη Νεφέλη και Καβαλλιέρου Μαρία που διακρίθηκαν ιδιαίτερα στα αγωνίσματα τους.

Ιδιαίτερη μνεία στην πρωταθλήτρια παγκορασίδα Καβαλλιέρου Μαρία που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος με επίδοση 5.57μ και το χάλκινο μετάλλιο στα 80 μέτρα εμπόδια με επίδοση 12.64΄.

Θερμά συγχαρητήρια και σε όλους όσους βοήθησαν στις επιτυχίες αυτές(γονείς,προπονητές,σύμβουλοι)!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ.ΒΑΚΟΝΔΙΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ


Με μία δακρύβρεχτη ανακοίνωση η ΝΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε φραστικά σε συνυποψηφίους μου και την ταπεινότητά μου.

Ουσιαστικά αντιλαμβανόμενοι τη δυσαρέσκεια των νησιωτών για την κατάργηση των υποθηκοφυλακείων στα νησιά, αναμασούν την παρωχημένη τους επιχειρηματολογία.

Διαβούλευση για τον «Γαστρονομικό Προορισμό 2019» στη Νάξο και την Σαντορίνη την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016


 

 

    Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διεκδικεί τον τίτλο «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019». Πρόκειται για μια εξαιρετικής σημασίας διάκριση, που καθιστά την γαστρονομία  και τα τοπικά προϊόντα των νησιών μας, σημείο αναφοράς στην ευρωπαϊκή γαστρονομική κουλτούρα και κληρονομιά και κάνει πραγματικότητα τον μεγάλο στόχο που εξ αρχής είχε θέσει η Περιφερειακή αρχή: την εξωστρέφεια, την διασύνδεση της γαστρονομίας με τον τουρισμό και τον πολιτισμό, την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και την διάθεσή τους σε αγορές του εξωτερικού, στόχους που υπηρετεί στο έπακρο ο θεσμός της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης.

    Η υποψηφιότητα της Περιφέρειας θα δομηθεί γύρω από τους παρακάτω έξι τομείς ενδιαφέροντος: Α. Πολιτισμός και διατροφική ποικιλία, Β. Εκπαίδευση, Γ. Στήριξη ΜμΕ (μικρομεσαίων επιχειρήσεων), Δ. Υγεία, Ε. Βιωσιμότητα, Στ. Τεχνολογία.                                                                                                                                                                                   Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του σχετικού φακέλου υποψηφιότητας προχωρούν ολοταχώς οι  διαβουλεύσεις των μελών της επιτροπής υποψηφιότητας της Περιφέρειας με τους τοπικούς φορείς για την κατάθεση απόψεων και προτάσεων.

   Την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016 και ώρα 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στη Νάξο στο  χώρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων  (Περιφερειακός δρόμος Νάξου) και στη Σαντορίνη (μέσω τηλεδιάσκεψης).

  Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη!

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και Έπαρχος Νάξου

 

 

Ιωάννης Μαργαρίτης

Fwd: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ & ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


Οι εννέα βουλευτές και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συντονίζονται
και ενώνουν τις δυνάμεις τους για τον κοινό στόχο

Σε εξαιρετικά καλό κλίμα συναίνεσης και συνεννόησης η συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη


Το μήνυμα της συνεργασίας και της συνένωσης των δυνάμεων, πέρα από ιδεολογικές και κομματικές

Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Θήρας - "Οι μάσκες έπεσαν"

Οργάνωση Μελών Θήρας
Σαντορίνη, 13 Ιούλη 2016

Οι μάσκες έπεσαν
Όσοι συμπολίτες μας παρακολούθησαν από τηλεοράσεως τα τεκταινόμενα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης για ένα πράγμα μόνο μπορούν να είναι σίγουροι: Το Νοσοκομείο ανοίγει και φτάνει η ώρα απολογισμού για όλους μας.
Εν μέσω κρίσης χρηματοδοτείται από τον τακτικό προϋπολογισμό με 5 εκατομμύρια ευρώ η λειτουργία με δημόσιο χαρακτήρα ενός Νοσοκομείου που:

«Όρτσα τα πανιά » για την «CYCLADES REGATTA 2017»

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου διοργανώθηκε ο 22ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας «CYCLADES REGATTA 2016».
 «Όρτσα τα πανιά » για την «CYCLADES REGATTA 2017»


Με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου διοργανώθηκε ο 22ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας «CYCLADES REGATTA 2016».


Για 22 συναπτά έτη ο Ναυταθλητικός Όμιλος Τζιτζιφιών Καλλιθέας, διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία το Διεθνές ράλλυ Κυκλάδων, το οποίο εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα αγώνων Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Φέτος, οι συμμετοχές έφτασαν τα 51 σκάφη, προσφέροντας υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και εντυπωσιακό θέαμα.