slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

📻Αντώναρος για τις αποχωρήσεις από ΣΥΡΙΖΑ: Θα κατέβουν στις εκλογές και δεν θα πάρουν πάνω από 1-1,5% [ηχητικό]


Οι αποχωρήσεις μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από το κόμμα τις αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι ούτε πολλές ούτε κάτι σπουδαίο, εκτίμησε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, ο Ευάγγελος Αντώναρος.
Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός επισήμανε, πως δεν έχει σημασία να ασχολείται κανείς με το ποιοι φύγανε αλλά για το τι θα κάνουν αυτοί που φύγανε, σημειώνοντας παράλληλα πως «σηκώθηκαν και φύγανε γιατί δεν μπορούν να διαχειριστούν την πίκρα της δικής τους ήττας».

Μύκονος: Ο Κώστας Καραμανλής και η σύζυγός του εθεάθησαν σε γνωστό εστιατόριο ΒΙΝΤΕΟ – Ο προσωπικός λόγος που βρέθηκαν στο νησί


Στην Μύκονο βρίσκεται αυτές τις μέρες ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μαζί με τη σύζυγό του, Νατάσα Παζαΐτη.

Ο λόγος είναι προσωπικός και αφορά το μνημόσυνο της μητέρας του κ. Καραμανλή, Αλίκης που απεβίωσε τον Νοέμβριο του 2009. Η Μύκονος ήταν η ιδιαίτερη πατρίδα της καθώς από το νησί καταγόταν η μητέρα της και εκεί έχουν μεταφερθεί τα οστά της.
Ο πρώην πρωθυπουργός κάθε χρόνο τέτοια εποχή επισκέπτεται το νησί

Ελεύθεροι επαγγελματίες: «Λίφτινγκ» στο φορονομοσχέδιο- Τι αλλάζει

Εβδομάδα εξελίξεων στο μέτωπο του φορολογικού είναι η τρέχουσα, καθώς βαίνει προς κατάθεση στη Βουλή με την τελική του μορφή, το νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών.
'Ηδη, το βράδυ της Δευτέρας κλείνει η δημόσια διαβούλευση και το αργότερο μέχρι την Τετάρτη (29/11), μετά από συσκέψεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών θα κλείσει το κείμενο του νομοσχεδίου για να οδεύσει στη Βουλή. Κι αυτό, εν μέσω εβδομαδιαίας αποχής των δικηγόρων, που αντιδρούν στον τεκμαρτό τρόπο φορολόγησης, όπως και άλλοι κλάδοι κάνοντας λόγο για "προκρούστειες λογικές".
Δείγμα του ενδιαφέροντος, είναι ότι στη διαβούλευση, μέχρι τώρα έχουν κατατεθεί, 2.000 και πλέον σχόλια, κύρια, για τον τρόπο φορολόγησης με βάση τεκμαρτό εισόδημα, με το οποίο θα φορολογηθούν για πρώτη φορά οι 735.000 ελεύθεροι επαγγελματίες το 2024.

Κινηματογραφικό φεστιβάλ Αμοργού : Ο Πολιτισμός και η Τέχνη του Κινηματογράφου «συναντήθηκαν» στην Αμοργό, γοητεύοντας το διεθνές κοινό! 14ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αμοργού: 12-17 Νοεμβρίου, 2023!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Αμοργού, ο Δήμος Αμοργού, και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, συνδιοργάνωσαν και φέτος, όπως τα τελευταία χρόνια, το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αμοργού,  που συμμετείχαν , διαγωνίστηκαν και βραβεύτηκαν ελληνικές αλλά και ξένες ταινίες από όλο τον κόσμο.

Είναι ένα Φεστιβάλ διεθνώς αναγνωρισμένο και είναι επίσημο μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Φεστιβάλ CIFFT, που εδρεύει στη Βιέννη. 

Το 14ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αμοργού έλαβε χώρα από 12/11 έως 17/11 του 2023 κα περιελάμβανε διαγωνιστικό τμήμα με τουριστικές ταινίες και ντοκυμαντέρ από την Ελλάδα τον διεθνή χώρο.

Η 6η Ακαδημία Κινηματογράφου Αμοργού,  φέτος πραγματοποιήθηκε καθ ολοκληρία σε όλα τα σχολεία της Αμοργού (Δημοτικά, Γυμνάσιο & Λύκειο)  για όλους τους μαθητές αλλά και τους δασκάλους και τους καθηγητές που ενδιαφέρονται για την Τέχνη του Σινεμά.

‘Εγιναν  workshops, masterclasses και σημαντικές ομιλίες για τη φωτογραφία και το βίντεο, με παρότρηνση να κινηγούν το όνειρο τηε δημιουργίας.

 . Στα πλαίσια του 20ου διεθνούς  Συνεδρίου ΥΠΕΡΙΑ που διεξήχθει παράλληλα, οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν σε όλα τα σημαντικά μέρη του νησιού, όπως στην παραδοσιακή πρωτεύουσα Χώρα, στο ιστορικό Βυζαντινό μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας, στους αρχαίους οικισμούς της Αμοργού, στον Ελληνιστικό Πύργο στην Αρκεσίνη, και στα Βυζαντινά μουσεί της Χώρας και των Θολαρίων.. Δοκίμασαν τοπικά προϊόντα και τοπικές σπεσιαλιτέ σε όλο το νησί, γνώρισαν  τα φημισμένα βότανα της Αμοργού, και απόλαυσαν τοπικούς χορούς και μουσική, ενώ ήρθαν σε επαφή με τους ντόπιους κατοίκους, Ακόμη και στο ελαιοτιβείο που ήταν σε λειτουργία μια και είναι η εποχή του ελαιομαζώματος, δοκίμασαν φρέσκο λάδι με φρασκοψημένο ψωμί. 

Αντώνης Σαμαράς: Όχι στον γάμο ομοφύλων, κακή ιδέα η επίσκεψη Ερντογάν - Τι απαντούν κυβερνητικές πηγές

«Οι απόψεις του πρώην πρωθυπουργού είναι γνωστές και δεν έχουμε κάποιο σχόλιο. Η κυβέρνηση κινείται με βάση το πρόγραμμα και τις διακηρυγμένες θέσεις της. Στη βάση αυτών εφαρμόζει και την πολιτική της» λένε κυβερνητικές πηγές, αναφερόμενες στη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στην «Καθημερινή της Κυριακής».
Στη συνέντευξή του, ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται αντίθετος με ορισμένα σημεία της κυβερνητικής πολιτικής, όπως για παράδειγμα στην προσέγγιση με την Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο, μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζει «πειρατή», λέγοντας μάλιστα ότι η επικείμενη επίσκεψή του στην Αθήνα είναι «κακή ιδέα». Ακόμη, εκφράζει ενστάσεις για τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών και λέει «όχι» στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. 
Αναλυτικά η συνέντευξη Σαμαρά:

Έφθασε σε Καρδίτσα και Φάρσαλα η προσφορά στήριξης της Ε.Α.Σ. Νάξου!


Στην Λαζαρίνα Καρδίτσας και στα Φάρσαλα βρέθηκε σήμερα η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της να στηρίξει, προσφέροντας Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., Πατάτα Νάξου Π.Γ.Ε. και ζωοτροφές, τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών των, πληγεισών από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες, Καρδίτσας και Φαρσάλων.
Για την σπουδαία αυτή πρωτοβουλία της Ε.Α.Σ., την οποία υλοποίησε με την πολύτιμη βοήθεια της Blue Star Ferries και του πρακτορείου Ermis Express, μίλησε ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ., Δημήτρης Καπούνης, ζωντανά από την Λαζαρίνα και από τα Φάρσαλα, στις εκπομπές «Mega Σαββατοκύριακο» (Mega) και «Δεκατιανοί» (ΣΚΑΪ).