slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

Ασχολουμαστε με διαφορα προβληματα του νησιου μας και προσπαθουμε να τα ανεβασουμε για να μπορεσουν οι νεοι αρμοδιοι του νησιου μας να αναλαβουν να τα επιλυσουν .ενα λοιπον απο τα θεματα που απασχολησαν τν κοινη γνωμη της ναξου αν και αναφερονταν πολυ επιδερμικα ηταν και κατι απο το εξωτερικο απο διαφορες χωρες που μας ηρθαν καπιες πληροφοριες που τα ειχαμε και παλια αλλα θελουμε να τα αλλαξουμε οι αιθεροβάμονες .Εφοσον λοιπον κάποιοι διαμορφωτες της κοινης γνωμης του νησιου και καπιοι <<υπευθυνοι>>ενω εχουν τα ντοκουμεντα δεν τα εμφανιζουν ΓΙΑΤΙ ??????????????
ΕΜΕΙΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ .ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ!

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΓΛΩΣΣΊΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ

"Ο κ. Μπεγλίτης, αντί να δίνει μαθήματα σε άλλους, ας μάθει να σέβεται την αλήθεια. Διότι η αλήθεια είναι ότι, πριν τις δικές του δηλώσεις, υπάρχουν εκείνες του κ. Ραγκούση, που λέει ξεκάθαρα ότι το ειδικό μισθολόγιο θα επεκταθεί και στους ένστολους των Ενόπλων Δυνάμεων.


Και μετά τις δηλώσεις του, υπάρχουν εκείνες του κ. Ντόλιου, που λέει ότι το υπουργείο Εσωτερικών δεν συζήτησε ακόμη με κανέναν υπουργό.

Ξεκάθαρο, επίσης, είναι ότι και η σημερινή δήλωση του κ. Μπεγλίτη έρχεται σε πλήρη αντίθεση με εκείνη που είχε κάνει ο συντονιστής του κ. Ραγκούσης.

Εάν μέσα από όλα αυτά, ο κ. Μπεγλίτης δεν βλέπει "καμία διγλωσσία", αλλά "απόλυτο συντονισμό", ένα είναι βέβαιο: Ότι στο ΠΑΣΟΚ έχασαν ακόμη και οι λέξεις το πραγματικό τους περιεχόμενο". 

Νησιωτικη Βραδια με το Πανναξιακο την Πεμπτη 24 Μαρτιου στο DAY NIGHT

 

Νησιωτικη Βραδια με το Πανναξιακο την Πεμπτη 24 Μαρτιου στο DAY NIGHT

 Η Στελλίνα Κονιτοπούλου και ο Πανναξιακός σας καλούν στο νησιωτικό γλέντι της ομάδας
Μάκαρης Νικόλας βιολί τραγούδι
Μαιτός Νίκος λαούτο
Κάβουρας Γιώργος  βιολί τραγούδι

Άργησαν αλλά απάντησαν…


Κοντά τρεις μήνες έκανε το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για να απαντήσει σε ερώτηση δυο βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α σχετικά με τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Αμοργού.
Ακολουθούν:
1. Η ερώτηση των βουλευτών Δρίτσα και Κριτσωτάκη και
2. Η απάντηση του Υπουργείου…




16.12.2010


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την κα Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.


ΘΕΜΑ: Θα στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας της Αμοργού
και θα εξασφαλιστεί το δικαίωμα στην πρόληψη
και στην πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη
των κατοίκων του νησιού;


Η δραματική κατάσταση της υγείας στις Κυκλάδες έχει περιγραφεί και καταγγελθεί πολλάκις, σε όλους τους τόνους και με όλους τους τρόπους. Όταν πέρσι τέτοιες μέρες ρωτούσαμε (2206/8-12-2009) για το τι μέλλει γενέσθαι σε ό,τι αφορά τις υγειονομικές μονάδες των Κυκλάδων και την απαιτούμενη αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας εν ονόματι των συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών για αξιοπρεπή και πρωτίστως ασφαλή περίθαλψη, απάντηση δεν πήραμε ποτέ. Αναπάντητη παραμένει επίσης ανάλογη Ερώτησή μας (1268/ 18.08.2010) ειδικότερα για τη δυσλειτουργία του Κ.Υ. Μήλου.


Μια πρώτη απάντηση φαίνεται να δίνεται αύριο, Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, στην Αμοργό, όπου η Επιτροπή Αγώνα που συγκροτήθηκε προχωρά σε παναμοργιανή απεργία, θεωρώντας όπως αναφέρει ότι “η υγεία και η περιφρούρηση της δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει οικονομική κρίση. Το κράτος οφείλει να εξασφαλίζει σε όλους τους κατοίκους της επικράτειας μια επαρκή δέσμη υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας”.


Στοιχειώδη -χρονίζοντα- αιτήματα των κατοίκων της Αμοργού είναι η άμεση και επαρκής στελέχωση του Κέντρου Υγείας με πέντε (5) τουλάχιστον ιατρούς βασικών ειδικοτήτων, τρεις (3) νοσηλεύτριες και μία μαία, καθώς επίσης και η αγορά ακτινολογικού μηχανήματος με παράλληλη προκήρυξη ανάλογης θέσης ακτινολόγου ή χειριστή του ακτινολογικού μηχανήματος.


Ερωτάται η κα Υπουργός


Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του λαού της Αμοργού, να στελεχωθεί το Κ.Υ. Αμοργού και να εξασφαλιστεί στους κατοίκους της Αμοργού, αλλά και όλων των “ξεχασμένων” νησιωτών, το δικαίωμα στην πρόληψη και στην πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη;


Οι ερωτώντες βουλευτές


Θοδωρής Δρίτσας
Α΄ Πειραιά & Νησιών


Μιχάλης Κριτσωτάκης
Ν. Ηρακλείου


«Πρέπει τώρα να αντιδράσουμε ενωμένα και δυναμικά»


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ και
ΔΗΜΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Πάρος, 22 Μαρτίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, επαγγελματίες, συμπολίτες

Η κατάσταση στο χώρο των δημόσιων υπηρεσιών υγείας των νησιών μας επιδεινώνεται ραγδαία. Παίρνει εκρηκτικές και άκρως επικίνδυνες διαστάσεις. Η υγεία είναι πέρα και πάνω από οποιαδήποτε οικονομική κρίση. Μας αξίζει ένα καλύτερο αύριο.

Η απαξίωση του Δημάρχου και της Επιτροπής από τον Υπουργό Υγείας και οι υποσχέσεις που δεν λύνουν τα προβλήματα της υγείας εδώ και τώρα, δεν έχουν θέση σήμερα. Απαιτούμε τα αυτονόητα. Πρέπει τώρα να αντιδράσουμε ενωμένα και δυναμικά.

Oι Δήμαρχοι, τα Δημοτικά Συμβούλια και οι φορείς των δύο νησιών, σας καλούν να δώσετε δυναμικά το παρόν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Κυριακή 27 Μαρτίου και ώρα 12.00΄μπροστά στο Κέντρο Υγείας.

Η ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ
ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ

Η ραγδαία επιδείνωση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας στη Πάρο και την Αντίπαρο, έχει φτάσει στο απροχώρητο και παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις για την υγεία των κατοίκων των νησιών μας.
Η τωρινή κατάσταση στο κέντρο υγείας Πάρου μόνο τραγική μπορεί να χαρακτηριστεί:

Όταν υπάρχει έλλειψη ιατρών γενικής ιατρικής με αποτέλεσμα να μη λειτουργούν εύρυθμα τα πρωινά ιατρεία και να μη βγαίνει το πρόγραμμα εφημεριών του Κέντρου Υγείας παρά με πρόχειρους και προσωρινούς τρόπους.

Όταν από 20ετίας το Κ.Υ. Πάρου διέθετε δυο παιδιάτρους, σήμερα, μετά τη συνταξιοδότηση τους και με υπερδιπλάσιο πληθυσμό δεν διαθέτει κανένα.

Όταν το Κ.Υ. Πάρου έμεινε χωρίς γυναικολόγο λόγω συνταξιοδότησης και είναι ήδη χωρίς ορθοπεδικό μετά την αποχώρηση του ιατρού το 2003.

Όταν το παράρτημα ΕΚΑΒ Πάρου αδυνατεί να εξυπηρετήσει λόγω έλλειψης προσωπικού όλες τις βάρδιες του Κ.Υ. με αποτέλεσμα το κέντρο υγείας να ζητά από τους ασθενείς να μεταφέρονται με δικό τους μέσο στο Κ.Υ. ή να ζητούν τη συνδρομή της Αστυνομίας ή της Πυροσβεστικής, όταν δεν υπάρχει κάλυψη της βάρδιας από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ!!!

Οι πολίτες της Πάρου και της Αντιπάρου διακατέχονται από αισθήματα ανασφάλειας και αγανάκτησης, όταν, οι όποιες παροχές υγείας του παρελθόντος αντί να αναβαθμίζονται, εξαφανίζονται.

Εκφράζοντας το σύνολο των κατοίκων των νησιών μας ζητάμε:

1. Την πλήρη κάλυψη των θέσεων του Κέντρου Υγείας όπως προβλέπονται από το σχέδιο του οργανισμού που έχει ψηφιστεί εδώ και χρόνια από το ΠΕΣΥ με προσλήψεις σε όλους τους κλάδους και ειδικότητες, με σχέση εργασίας μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ώστε να καλύπτονται πλήρως όλες οι ανάγκες.

2. Την πλήρη κάλυψη των θέσεων στα Πολυδύναμα και Αγροτικά Ιατρεία όπως προβλέπεται από τους οργανισμούς τους με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχουν κενά στους αγροτικούς ιατρούς από τη στιγμή που φεύγουν μέχρι να έλθουν άλλοι.

3. Την κάλυψη των κενών του Ε.ΚΑ.Β. σε προσωπικό ώστε να καλύπτονται όλες οι βάρδιες χωρίς να θίγονται τα δικαιώματα των εργαζόμενων και την αντιμετώπιση άλλων ζητημάτων που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία του (κτιριακό, οχήματα).

4. Στελέχωση και υποδομές του Κέντρου Υγείας ή όπως αλλιώς θα λέγεται με κριτήρια πληθυσμιακά, επιδημιολογικά, γεωγραφικά, με κατεύθυνση τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής, την πρόληψη, τη σύνδεσή του με την οικογένεια, τους τόπους δουλειάς, εκπαίδευσης και άθλησης, τη μητέρα, το παιδί. Παράλληλα να προωθηθούν οι διαδικασίες υλοποίησης του νέου Γενικού Νοσοκομείου Πάρου.

5. Κάλυψη του Κ.Υ. και των Ιατρείων (Πολυδύναμα, αγροτικά) με επάρκεια υλικών και σύγχρονου ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού.

6. Καμιά πληρωμή ή συμμετοχή στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εργαστηριακές εξετάσεις, νοσήλια και θεραπείες. Κάλυψη όλου του πληθυσμού χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Άμεση κατάργηση του εισιτηρίου των 5€.

7. Δημιουργία και ανάπτυξη ενός σύγχρονου, κρατικού φορέα διακομιδών επειγόντων περιστατικών από αέρα και θάλασσα για τη μεταφορά τους στο περιφερειακό ή τα κεντρικά νοσοκομεία. Ζητάμε μετά από τη σύμφωνη γνώμη του Βελεντζείου Ιδρύματος, το υγειονομικό αεροσκάφος της Πάρου να ενταχθεί στο φορέα αυτό με έδρα το νησί μας.

Η αδιαφορία, η αδράνεια και η διαχειριστική απραξία των υπευθύνων ή οι υποσχέσεις που δεν λύνουν τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας εδώ και τώρα, δεν έχουν θέση σήμερα. Αντίθετα αποτελούν λόγο και αιτία δυναμικών κινητοποιήσεων στα νησιά μας, γιατί δεν πάει άλλο.

Ο δρόμος του αγώνα είναι πλέον ο μόνος δρόμος για να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν.

Δε ζητάμε τίποτα περισσότερο από τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα αλλά και τα αναφερόμενα στην έννοια της νησιωτικότητας.

Διεκδικούμε το δικαίωμα μας στην περίθαλψη, τη ζωή, την πρόληψη και την πρόνοια.

Διεκδικούμε το δικαίωμα μας σε ένα δημόσιο, δωρεάν και ενιαίο σύστημα Υγείας και Πρόνοιας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ κ. ΤΙΜΟΣΙΔΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. ΜΑΚΡΥΩΝΙΤΗ


Συνάντηση με εκπροσώπους φορέων υγείας Κυκλάδων είχε χθες ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Μιχάλης Τιμοσίδης, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Τζώρτζη Μακρυωνίτη.

 

Ο κύριος Τιμοσίδης συναντήθηκε με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, με εκπροσώπους των γιατρών και του προσωπικού του Νοσοκομείου, αλλά και με το προεδρείο του Σωματείου Συνταξιούχων Σύρου.

 

Πραγματοποιήθηκε μια γόνιμη συζήτηση για ζητήματα που αφορούν στο Νοσοκομείο Σύρου, τα Κέντρα Υγείας αλλά και τα Πολυδύναμα Ιατρεία Κυκλάδων με έμφαση στα θέματα των περιορισμένων πόρων και την υποστελέχωση.

 

Ο Υφυπουργός ανακοίνωσε ότι, κατά προτεραιότητα στο επόμενο εικοσαήμερο, ολοκληρώνονται οι διορισμοί για την κάλυψη πέντε από τις επτά θέσεις που έχουν ζητηθεί, ενώ θετική ήταν η ανταπόκρισή του στην πρόταση να καλυφθούν δέκα θέσεις επικουρικών γιατρών με την υποστήριξη της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας στον Πειραιά.

 

Επίσης, ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί η πλήρωση των θέσεων γιατρών του ΙΚΑ, των ειδικοτήτων εκείνων οι οποίες παραμένουν κενές.

Σημαντικές πρωτοβουλίες


Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Πάρου αναφέρεται στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011. Αναλυτικά το δελτίο τύπου έχει ως εξής:


«ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΡΟΒΟΛΗΣ
Δημαρχείο Πάρου
Τ.Κ. 84 400 Παροικιά
ΠΑΡΟΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Τουριστική επιτροπή συνεδρίασε την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011.
Έγινε διεξοδική ανταλλαγή απόψεων και ενημέρωση, μετά από πρόσκλησή μας, από το Λιμενάρχη Πάρου κ. Γιαλελή σχετικά με τη διαχείριση του χώρου ευθύνης του Λιμεναρχείου. Με πνεύμα συνεργασίας συζητήσαμε & ανταλλάξαμε προτάσεις, μεταξύ άλλων, για την άγρα πελατών, την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, τη σήμανση & χωροθέτηση τουριστικών λεωφορείων, ΙΧ, για τα ΑΜΕΑΙ, για τη διαδικασία παραλαβής των βεβαιωμένων κρατήσεων κ.α.
Ομόφωνα αποφασίσαμε να ζητήσουμε από το Λιμενικό Ταμείο τη σήμανση των κατευθύνσεων εξόδου από το λιμάνι, στάθμευσης και αναμονής, τη τοποθέτηση μεγαφωνικής εγκατάστασης (για την αναγγελία αφιξοαναχωρήσεων) καθώς και την τοποθέτηση καμερών ασφαλείας του χώρου. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την αισιοδοξία αντιμετώπισης των χρόνιων προβλημάτων λειτουργίας του λιμανιού της Πάρου αλλά και με τη καθολική δέσμευση υποστήριξης από την Τουριστική Επιτροπή, των ενεργειών και πρωτοβουλιών της Υπηρεσίας του Λιμενικού Σώματος όσο αν αφορά τα παραπάνω θέματα.
Για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού μας τέθηκαν σε συζήτηση προβληματισμοί σχετικά με την τιμή του εισιτηρίου & τις επιβαρύνσεις του, την γραμμή Θεσσαλονίκης-Πάρος-Κρήτη, τη σταθερή σύνδεση με συμβατικό πλοίο με τη Μύκονο (διεθνές αεροδρόμιο), την έγκαιρη διαδικτυακή ενημέρωση των δρομολογίων των πλοίων, κ.α. Ομόφωνα η Επιτροπή αποφάσισε άμεσα τη σύγκλιση κοινής συνεδρίασης με όλα τα τοπικά γραφεία όλων των ακτοπλοϊκών εταιρειών για τη διερεύνηση και ανάληψη δράσεων.
Με στόχο την προσέγγιση των βασικών tour operators που πωλούν την Πάρο, αλλά και όσων στο παρελθόν είχαν τη Πάρο στα προγράμματά τους, αποφασίστηκε η αποστολή επιστολής πρόσκλησης για συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων.
Έγινε ενημέρωση για τα αποτελέσματα των επαφών μας με τους συλλογικούς φορείς & τη Blue Star Ferries για τη διαμόρφωση «οικονομικών πακέτων προσφοράς» για το νησί μας. Οι συζητήσεις συνεχίζονται. Άμεσα θα προσκαλέσουμε για ανταλλαγή απόψεων & τις επιχειρήσεις εστίασης, ενοικίασης αυτοκινήτων, ταξί αλλά και τις επιχειρήσεις παροχής δραστηριοτήτων.
Στα πλαίσια του Καλλικράτη μοιραστήκαμε απόψεις σχετικά με την αναγκαιότητα ή μη της συμβολής ενός μάνατζερ ή μιας ομάδας επιστημόνων επικουρικά με τη λειτουργία αυτής της επιτροπής και αποφασίσαμε τη περαιτέρω διερεύνηση.
Για τα αποτελέσματα της επίσκεψής του στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση ITB ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ενημέρωσε την Επιτροπή ο κος Δημήτρης Πετρόπουλος. Τα μηνύματα κατά γενική ομολογία, σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο, είναι θετικά όσο αναφορά την επόμενη Τουριστική περίοδο. Ο κατάλογος με τις επαφές που έγιναν κατά την διάρκεια της Έκθεσης είναι στην διάθεση όποιου ενδιαφέρεται.
Η Τουριστική Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε την εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο της πρότασης διοργάνωσης Φεστιβάλ για την Παριανή Οινογαστρονομία & την Αιγαιοπελαγίτικη Κουζίνα. Προτείνεται η διοργάνωσή του φεστιβάλ γεύσεων και προϊόντων από την τοπική μας κουζίνα να γίνει το Σεπτέμβρη και συγκεκριμένα το 3ήμερο 16-17-18 του μήνα, λίγες ημέρες μετά την έναρξη της σχολικής περιόδου, σε μια χαμηλή οικονομική περίοδο. Επιζητούμε οι περισσότεροι επιχειρηματικοί κλάδοι (εστιατόρια, ξενοδοχεία, καταλύματα, καφετέριες, ενοικιάσεις αυτ/των, έμποροι, αγρότες, ζαχαροπλάστες, αρτοποιοί κ.α.) να έχουν άμεσα ή έμμεσα οφέλη από τη διοργάνωση, να κινηθεί η αγορά.
Αντιπρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής εκλέχτηκε από το σώμα, μετά από πρόταση της Προέδρου κας Χανιώτη, η κα Στέλλα Φυρογένη Αντιπαριώτη.


Η πρόεδρος της Επιτροπής
Μαρία Χανιώτη».

ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΕ ΤΑ ΠΙΟ ΜΕΛΑΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ

Με σημερινό δελτίο τύπου ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται στην χθεσινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Σύρο. Αναλυτικά το δελτίο τύπου έχει ως εξής:


«Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΣΥΡΟ,
ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ
ΜΕ ΤΑ ΠΙΟ ΜΕΛΑΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ



Μπορεί η χθεσινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων να αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός, όμως αυτό που έμεινε μετά την αποχώρησή του ήταν η απροθυμία της κυβέρνησης να δώσει λύσεις στα φλέγοντα προβλήματα του νησιού, καθώς και τα πρωτόγνωρα σε ένταση και έκταση θλιβερά γεγονότα.
Προβλήματα, που έχουν επιδεινωθεί με ευθύνη της κυβέρνησης στους κρίσιμους τομείς της Υγείας, της Ακτοπλοΐας, του Τουρισμού, της Εκπαίδευσης, της Απασχόλησης και της Ανάπτυξης.
Η αδικαιολόγητη και πρωτοφανής μάλιστα παρουσία 11 υπουργών - υφυπουργών της κυβέρνησης που συνόδευαν τον Πρωθυπουργό, αν μήτι άλλο σηματοδοτούσε την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας να δοθούν λύσεις.
Δυστυχώς, όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος, «άνθρακας ο θησαυρός»!
Μετακινήθηκε η μισή σχεδόν κυβέρνηση στη Σύρο, για λόγους καθαρά επικοινωνιακούς, αφού ο Πρωθυπουργός επί της ουσίας προσπάθησε να «μηδενίσει το κοντέρ» στις ανεκπλήρωτες μέχρι σήμερα υποσχέσεις και εξαγγελίες του.
Δεν γνωρίζει άραγε ο Πρωθυπουργός, ότι οι πολιτικοί τακτικισμοί και οι ανέξοδες λευκές επιταγές, δεν πείθουν πια κανέναν;
Αντίθετα, διεγείρουν το κοινό αίσθημα, εξοργίζουν  και προκαλούν κοινωνικές εντάσεις.
Δεν ενημέρωσε κανείς από τη κυβέρνηση τον Πρωθυπουργό, ότι η Σύρος είναι ένα φιλήσυχο και φιλειρηνικό νησί και επομένως δεν χρειαζόταν μια τόσο υπερβολική αντίδραση από την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων;
Το σίγουρο είναι ένα, ότι η χθεσινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Σύρο, θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη των πολιτών του νησιού με τα πιο μελανά χρώματα».

Πρόσκληση συνεδρίασης Δ.Σ. Δήμου Πάρου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΤ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Πάρος 18/3/2011
Αριθμός Πρωτ.: 3067


Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, σας προσκαλούμε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει την ΠΕΜΠΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 και ώρα 18.00΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, για την συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:


ΘΕΜΑ 1ο: Παρουσίαση και λήψη απόφασης επί προτάσεων τουριστικής επιτροπής.
ΘΕΜΑ 2ο: Παρουσίαση προτάσεων-συζήτηση και λήψη απόφασης για τον τελικό στρατηγικό σχεδιασμό χώρου Αγροκηπίου Παροικίας Πάρου.
ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση προσχεδίου ολοκληρωμένου σχεδίου αστικής ανάπτυξης Παροικίας που θα υποβληθεί στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή για τη συμμετοχή μας σε αντίστοιχη πρόσκληση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
ΘΕΜΑ 4ο: Χορήγηση άδειας ίδρυσης υπεραγοράς λιανικού εμπορίου.
ΘΕΜΑ 5ο: Συγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης.
ΘΕΜΑ 6ο: Συγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
ΘΕΜΑ 7ο: Συγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
ΘΕΜΑ 8ο: Απόφαση για τη διάνοιξη δημοτικής οδού εντός ρυμοτομικού σχεδίου Νάουσας στη θέση Ανάληψη.
ΘΕΜΑ 9ο: Έγκριση πρακτικών και ανάθεση προμήθειας καυσίμων και λιπαντικών για την κίνηση μεταφορικών μέσων, μηχανημάτων έργων και λειτουργίας εργαλείων Δήμου.
ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση μελέτης και προκήρυξη διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών φόρτωσης και μεταφοράς μπαζών-φυτικών υπολειμμάτων και ογκωδών αντικειμένων έτους 2011.


Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου
Κοντός Λουΐζος - Παντελεήμων

«Οι νέοι στην εποχή του μνημονίου»


Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «οι νέοι στην εποχή του μνημονίου» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18/3 στην Ερμούπολη της Σύρου με ομιλήτρια τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη (φωτογραφία). Στην εισαγωγική της τοποθέτηση, ανάμεσα στα άλλα, αναφέρθηκε στις δραματικές επιπτώσεις που επιφέρει το μνημόνιο σε όλες τις πτυχές της οικονομικής και κοινωνικής ζωής και ιδιαίτερα στους νέους. Η οικονομική ασφυξία, η αλματώδης αύξηση της ανεργίας που στους νέους σημειώνει δραματικά υψηλά ποσοστά, η ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η υποκατάσταση της σταθερής απασχόλησης με τη μαύρη, την ανασφάλιστη εργασία και την εργασία με το μπλοκάκι, η ασφυξία των πιστώσεων στην παιδεία, υγεία, έρευνα κ.α., δημιουργούν εφιαλτική προοπτική στους νέους ανθρώπους, μεγάλη μερίδα των οποίων προβληματίζεται σοβαρά για αναζήτηση εργασίας και καλλίτερης τύχης σε χώρες του εξωτερικού. Το ερώτημα που πλανάται σε ολόκληρη την κοινωνία είναι: ποιο μέλλον μπορεί να έχουν οι νέοι άνθρωποι με αυτή την πολιτική; Προφανώς κανένα, αν δεν ανατραπεί αυτή η πολιτική και αν δεν υπάρξει μια άλλη πορεία με αναδιανομή του πλούτου, ανάπτυξη και απασχόληση.


Μετά την αρχική ομιλία, ακολούθησε συζήτηση και παρεμβάσεις, πολλές από τις οποίες είχαν έντονο χαρακτήρα αμφισβήτησης τόσο για το ρόλο των κομμάτων και του πολιτικού συστήματος συνολικά, όσο και για την αντίδραση της αριστεράς απέναντι στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Αμφισβητήθηκε επίσης η ικανότητα της αριστεράς να δώσει πειστικές απαντήσεις, όσο και να εμπνεύσει συλλογικούς αγώνες. Φυσικά κοινός παρανομαστής υπήρξε η ανάγκη ενότητας της αριστεράς, αλλά και η δημιουργία ενός μεγάλου μετώπου αντίστασης από κοινωνικές δυνάμεις απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική.


Το Σάββατο 19/3, η Ηρώ Διώτη συνοδευόμενη από τον επικεφαλής των «Πολιτών Κόντρα στον Καιρό» Νίκο Συρμαλένιο και το μέλος της Γραμματείας της Π.Κ. Σύρου-Μυκόνου του ΣΥΝ Γρηγόρη Μισκεδάκη, πραγματοποίησαν συνάντηση με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος και ο γραμματέας Θ. Μήτσκας και Γ. Πολυδούλης, καθώς και αρκετοί πρόεδροι σωματείων που ανήκουν στη δύναμη του. Από την πλευρά των συνδικαλιστών επισημάνθηκαν σε υψηλούς τόνους οι δραματικές επιπτώσεις του μνημονίου προς τους εργαζόμενους, το υψηλό ποσοστό ανεργίας στο Ν. Αιγαίο και κυρίως στη Σύρο, ενώ θεώρησαν ότι η κυβέρνηση εκτελεί διατεταγμένες εντολές. Σε ότι αφορά το Νεώριο, δήλωσαν ότι μέχρι τώρα έχουμε μόνο υποσχέσεις για την ανάθεση των δύο δεξαμενών του Π.Ν., ενώ στην τελευταία κινητοποίηση τους στο Υπουργείο Άμυνας, απέσπασαν πάλι την υπόσχεση περί επίσπευσης του διαγωνισμού. Επίσης σε ότι αφορά τις συμβάσεις του ναυπηγείου της Ελευσίνας αλλά και του Νεωρίου με Γαλλική εταιρεία για συμπαραγωγή 6 φρεγατών, ακόμα δεν υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις, ενώ μας μετέφεραν ακόμη την ανησυχία τους για τις περαιτέρω εξελίξεις μετά την υπαγωγή της Ελευσίνας στη διαδικασία πτώχευσης του άρθρου 99. Τέλος ευχαρίστησαν το ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ για τη συνεπή του στάση συμπαράστασης σε όλους τους αγώνες και τα αιτήματα των εργαζομένων του Νεωρίου και έφεραν ως παράδειγμα την τελευταία Ερώτηση στη Βουλή, που έγινε αμέσως με τη δημοσιοποίηση των πρόσφατων προβλημάτων του ναυπηγείου.
Από την πλευρά μας, επαναλάβαμε την αυτονόητη στήριξη στους εργαζόμενους του Νεωρίου που αποτελεί μία από τις λίγες εναπομείνασες βιομηχανικές μονάδες στο Αιγαίο, στηλιτεύσαμε την ανυπαρξία εθνικής ναυπηγικής πολιτικής και καλέσαμε τους εργαζόμενους να αγωνιστούμε μαζί για τη δημιουργία ενός ευρέος μετώπου πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων για την ανατροπή του μνημονίου.


Ακολούθησε συνάντηση με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου, Νίκο Παγίδα, ο οποίος και ανέλυσε στη βουλευτή τα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν τη Δικαιοσύνη στις Κυκλάδες και ανέπτυξε την αντίθεση του συλλόγου για τις αλλαγές στο θεσμικό και φορολογικό πλαίσιο που σχετίζονται με το δικηγορικό λειτούργημα.


22/3/2011

Ομιλίες Γιάννη Μηλιού για την οικονομική κρίση

Στη Νάξο και στην Πάρο με θέμα την Οικονομική κρίση και τις προτάσεις της Αριστεράς, μίλησε το Σάββατο 19/3 και την Κυριακή 20/3 ο Γιάννης Μηλιός μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του κόμματος.


Στην εισηγητική του παρέμβαση, μεταξύ άλλων τόνισε:


«Η κρίση στην Ελλάδα είναι συνέπεια της παγκόσμιας κρίσης του 2008, του τρόπου που λειτουργεί η Ευρώπη και των πολιτικών που άσκησε το σύστημα εξουσίας στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες.
Σε παγκόσμιο επίπεδο η κρίση έχει χαρακτήρα συστημικό, καθόσον συνιστά χρεοκοπία του νεοφιλελεύθερου τρόπου λειτουργίας του καπιταλιστικού συστήματος.
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η νεοφιλελεύθερη αρχιτεκτονική της ΟΝΕ αποδείχθηκε ανίσχυρη μπροστά στην κρίση. Οι ανισορροπίες που προέκυψαν την προηγούμενη περίοδο, μέσα στην κρίση λειτουργούν αποσταθεροποιητικά για την Ευρωζώνη. Οι χώρες που σημείωσαν υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης (μεταξύ αυτών και η Ελλάδα) αφενός προσέλκυσαν επενδύσεις χαρτοφυλακίου από το εξωτερικό, ενώ αφετέρου κατέληξαν με σημαντικά ελλείμματα στις τρέχουσες συναλλαγές. Μετά την κρίση οι επενδύσεις χαρτοφυλακίου κατέρρευσαν, ενώ τα εμπορικά ελλείμματα παρέμειναν.
Στην Ελλάδα, η κρίση είναι εντονότερη λόγω του ακραίου χαρακτήρα που πήραν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές ήδη από τη δεκαετία του 1990, μέσα από τη διαρκώς διευρυνόμενη νόμιμη φοροαπαλλαγή (αλλά και τη φοροδιαφυγή) του κεφαλαίου και των ψηλών εισοδημάτων.
Αν η άμεση φορολογία στην Ελλάδα βρισκόταν απλά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο κατά την περίοδο 2000-2008, το Δημόσιο θα είχε εισπράξει επιπλέον φορολογικά έσοδα 95 δις ευρώ. Συνυπολογίζοντας τα έτη 2009 και 2010, προκύπτει ότι το ελληνικό Δημόσιο παραιτήθηκε υπέρ των ψηλών εισοδημάτων από έσοδα που αντιστοιχούν στο δάνειο που έλαβε η χώρα από την Τρόικα.
Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ισχυρίζονται ότι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας για τους πολλούς και χαριστικών ρυθμίσεων για τους λίγους, ενισχύουν την «ανταγωνιστικότητα» της εθνικής οικονομίας έναντι των άλλων χωρών. Ισχυρίζονται ακόμα ότι έτσι θα βελτιωθεί στο μέλλον και η κατάσταση των εργαζομένων, παρά τη σημερινή φτώχεια, ανεργία και κατάργηση δικαιωμάτων (που βαφτίζονται κομψά «θυσίες» για να βγει η χώρα από την κρίση). Στην πραγματικότητα πρόκειται για πολιτικές που απλώς υπερασπίζονται τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των ψηλών εισοδημάτων, των «εχόντων και κατεχόντων».
Η διέξοδος για τις δυνάμεις της εργασίας είναι η ανατροπή του νεοφιλελευθερισμού και η «κοινωνική ατζέντα»: Αναδιανομή εξουσίας και εισοδήματος υπέρ των εργαζομένων και επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με διαγραφή μεγάλου μέρους του, με κριτήρια κοινωνικά, αναπτυξιακά, οικολογικά.
Χρειάζεται να σταματήσει η λιτότητα και να υπάρξουν πολιτικές για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα και όχι ένας πόλεμος μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών για το ποια περισσότερο θα μειώσει το κοινωνικό κράτος, θα απαξιώσει την εργασία, θα περιθωριοποιήσει τους αδύναμους.


Παλεύουμε για:
Την αναδιαπραγμάτευση του χρέους χωρίς νέα μνημόνια και νέα βάρη στους εργαζόμενους, την επιλεκτική διαγραφή μέρους του χρέους με την ταυτόχρονη διεκδίκηση απευθείας χαμηλότοκου δανεισμού από την ΕΚΤ.
Την αναδιανομή του πλούτου με τη φορολόγηση της μεγάλης περιουσίας, των μεγάλων εισοδημάτων καθώς και των χρηματιστηριακών συναλλαγών προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι για ένα πρόγραμμα αναπτυξιακό, που θα έχει σαν στόχο τη στήριξη της απασχόλησης, τη στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης και την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου.
Παράλληλα πήραμε δύο σημαντικές πρωτοβουλίες:
Καταθέσαμε πρόταση για να συσταθεί κοινοβουλευτική επιτροπή για τον έλεγχο του χρέους.
Ταυτόχρονα ζητάμε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το Σύμφωνο του Ευρώ, προκειμένου ο ελληνικός λαός να γίνει κυρίαρχος και να αποφασίσει για το μέλλον του.


22/3/2011».

Ακούω να φωνάζουν ,κλεφτές-κλεφτές.

Tου Άκη  Πυρπιλίδη

Βλέπω  τους πολιτικούς να πηγαίνουν για φαί και να κουβαλάνε και τα μάτ μαζί τους,  να πηγαίνουν από πόλη σε πόλη και ο λαός να τους υποδέχεται με γιουχαΐσματα.

Nοιώθω τον λαό , που δεν μπορεί να πληρώσει τα υπέρογκα εισιτήρια στα Μ.Μ.Μ., να αντιστέκεται να πληρώσει τα άδικα διόδια, να μην μπορεί να βάλει πετρέλαιο πια για να ζεσταθεί, να μην μπορεί να βάλει βενζίνη στο αυτοκίνητο του.

Να  νομίζει ότι κέρδισε το τζόκερ κάθε φορά που πληρώνει την ΔΕΗ,  να μην μπορεί να πληρώσει τον παράλογο θεσμό ασφάλισης του ΟΑΕΕ.  Να  μην μπορεί να σπουδάσει τα παιδιά του , και να χρειάζεται μια περιουσία για τα φροντιστήρια τους.

Να πρέπει να πουλήσει το μοναδικό του σπίτι για να δώσει το απαραίτητο φακελάκι όταν αρρωστήσει.  Τά είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής είναι κατά 40% ακριβότερα από άλλες χώρες της Ευρώπης,  και οι μισθοί δεν φτάνουν ούτε για τις πρώτες δέκα μέρες του μήνα.  ΥΠΑΡΧΕΙ κυβέρνηση;  Γιατί  δεν παρεμβαίνει στην αισχροκέρδεια των ειδών διατροφής;  των καυσίμων; των ΔΕΚΟ;  Πόσο  νομίζουν ότι θα αντέξει η ανοχή του λαού;  Κανένας  πολιτικός θα μπει ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ  ΦΥΛΑΚΗ;   Θα   κατασχεθεί η περιουσία του όπως χιλιάδων πολιτών;  Πότε επιτελούς θα γίνει περικοπή στους μισθούς και τις συντάξεις των βολευτών ;  Τά   πράγματα θα χειροτερέψουν κατά πολύ.  Το  τσουνάμι δεν έχει φανεί ακόμα.  Τώρα ακούμε μόνον τις σειρήνες.  Ας βάλουν μυαλό σύντομα αλλιώς δεν θα τολμούν να περπατούν στους δρόμους, όπως κάνουν οι ομόλογοι τους, των χωρών της Ευρώπης.  Γιατί εκεί δεν τα έφαγαν οι πολιτικοί, δεν πήραν μίζες,  δεν διορίσαν για να τους ψηφίζουν και μετά ξεδιάντροπα να λένε ότι τα φάγαμε μαζί.

Αυτοί  που μας κυβέρνησαν τα τελευταία τριάντα χρονιά είναι υπεύθυνοι για την κατάντια μας.   κάποτε είμαστε περήφανοι, και χαμογελαστοί.  Οι αποτυχημένοι πολιτικοί κατάφεραν να μας κόψουν και το χαμόγελο.  Τους  βαρέθηκα όλους.  Θα   αντιδράσω και εγώ από δω και πέρα όπως πολλοί συμπατριώτες μου. Όπως  μπορώ.


Ο κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΗΛΘΕ, ΕΙΔΕ, ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕ ΚΑΙ ΑΠΗΛΘΕ

ΞΥΛΟ, ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ,
ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΥΦΕΣΗ
ΤΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΑ… ΔΩΡΑ

Σύρος, 22 Μαρτίου 2011


Η πολυδιαφημισμένη επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στη Σύρο απογοήτευσε τους πάντες. Ο κ. Παπανδρέου ήλθε, είδε, απογοήτευσε και απήλθε. Ξύλο, δακρυγόνα, ακρίβεια, ανεργία, ύφεση τα πρωθυπουργικά δώρα.
Είναι λυπηρό για τους νησιώτες μας να βλέπουν τον Πρωθυπουργό, που επέλεξε πριν ένα (1) περίπου χρόνο το Καστελόριζο -την εσχατιά της περιφέρειας και της χώρας- για να εξαγγείλει την υποδούλωση της χώρας μας στο Δ.Ν.Τ., να δίνει αυτή τη φορά από την έδρα της περιφέρειας νέες υποσχέσεις που μοιάζουν με ακάλυπτες επιταγές.
Ο κ. Παπανδρέου αφήνει τους νησιώτες μας εκτεθειμένους και απροστάτευτους στα μεγάλα ζητήματα που τους απασχολούν.
· Η υγεία «νοσεί» επικίνδυνα,
· Η ακρίβεια και η ανεργία καλπάζουν,
· Η επιχειρηματικότητα περνά δύσκολες ώρες,
· Το Ναυπηγείο του Νεωρίου και η CAIR της Ρόδου -οι βαριές βιομηχανίες της περιφέρειάς μας- βιώνουν τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής.
·  Οι αναπτυξιακές δράσεις στο Νότιο Αιγαίο έχουν σταματήσει και η παιδεία υποβαθμίζεται καθημερινά.
· Ο τουρισμός πορεύεται στον αυτόματο πιλότο.
· Τα αδιέξοδα μεγαλώνουν και οδηγούν το λαό μας στην απόγνωση.

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Δεν γνωρίζουμε αν ήταν δικιά σας επιθυμία ή πρωτοβουλία των «πραιτοριανών» να αποκλειστεί η αντιπολίτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου από την κομματική φιέστα που επεδίωξαν να στήσουν. Όσο όμως και αν προσπαθούν να σας βάλουν στη «γυάλα» και να κρύψουν τα προβλήματα «κάτω από το χαλί», να ξέρουν ότι δεν θα τα καταφέρουν.
Οι αντιδράσεις και η αντίσταση του λαού μας στην αδιέξοδη και αντιλαϊκή πολιτική σας, είναι το ανάχωμα στην αλαζονική και αδιέξοδη συμπεριφορά σας.
Οι κοινωνικές αντοχές και ανοχές εξαντλήθηκαν. Η κοινωνία μας «χόρτασε» από λόγια και απογοητεύτηκε από την ανακολουθία των έργων και των διακηρύξεών σας.
Καλούμε την παραπαίουσα κυβέρνηση -όσο ακόμα θα βρίσκεται στην εξουσία - να αντιληφθεί το μέγεθος των ευθυνών της, να σταματήσει την ανούσια επικοινωνιακή και παρελκυστική τακτική και να ακούσει την απεγνωσμένη φωνή του ελληνικού λαού που δεν αντέχει άλλο την ανερμάτιστη πολιτική σας.
Χαράλαμπος Κόκκινος
Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.

Το έκαναν νύχτα και τους έπιασαν στον ύπνο!!!

Το ΙΚΑ Καματερού «επισκέφθηκαν άγνωστοι» το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα και αφαίρεσαν όλους του ηλεκτρονικούς υπολογιστές!!! Το θέμα όμως είναι, όπως αναφέρει σε σχετική ερώτηση ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αργύρης Ντινόπουλος, ότι αυτοί οι «άγνωστοι» δεν ήταν και τόσο άγνωστοι αφού όπως καταγγέλλει ο βουλευτής προέρχονταν από τις κεντρικές υπηρεσίες του ΙΚΑ. Και η… αφαίρεση των υπολογιστών έγινε γιατί ο διοικητής του Οργανισμού έχει αποφασίσει να καταργήσει το υποκατάστημα!!!
Διαβάστε την σχετική ερώτηση του κ. Ντινόπουλου προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κα Λούκα Κατσέλη…


ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Ν.Δ ΣΥΡΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΚΥΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΟ ΣΤΙΣ 21/3/11 ΗΡΘΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ,ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ


Επεισοδιακή η επίσκεψη του Jeffrey στη Σύρο

Τι επακολουθεί κάθε φορά που κυβερνητικό στέλεχος αναγκάζεται να κάνει δημόσια παρουσία; Η απάντηση είναι τόσο απλή όσο να κλέψεις εκκλησία. Αποδοκιμασίες, γιουχαρίσματα, και κάποιες φορές πετροπόλεμος και χημικά.



Το σχετικό σκηνικό επαναλήφθηκε και σήμερα όταν κυβερνητική κουστωδία με επικεφαλής τον κατά τύποις Ελληνα πρωθυπουργό επισκέφτηκε την Σύρο. Η ενθουσιώδεις υποδοχή που αντίκρισε από τους κατοίκους του νησιού περιλάμβανε, αντικυβερνητικά συνθήματα, απαξιωτικά σχόλια για το πρόσωπο του και χρειάστηκε να επιστρατευτούν οι δυνάμεις καταστολής για να αντιμετωπίσουν τον «εχθρό» λαό, ώστε ο λαοπρόβλητος πρωθυπουργός να δώσει την παράσταση του μπροστά σε επιλεγμένο ακροατήριο.
Δείτε τι γίνεται στο βιντακι σε χρόνο 2:20 και μετά,,

Β. Τζότζολα: Δεν είμαστε όλοι ίδιοι ...

Διέσυρε,ΠΑΣΟΚ,Τζότζολα,diesyre,pasok,tzotzola«Ως δικηγόρος του ομίλου της πρώην Ολυμπιακής, όπως και οι υπόλοιποι 4.500 εργαζόμενοι, είχα το δικαίωμα μεταφοράς στο Δημόσιο / ευρύτερο Δημόσιο Τομέα. Με καθυστέρηση 18 μηνών η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φρόντισε να μου το υπενθυμίσει με το υπ' αριθμ.: 98/2011 ΦΕΚ. Όσοι βιάστηκαν να πουν ότι και η Τζότζολα ... "μια από τα ίδια", δε φρόντισαν να με ρωτήσουν πριν.

Ώστε να λάβουν την απάντηση ότι, ως πολιτικό πρόσωπο, για λόγους αρχής, δεν θα ασκήσω το εν λόγω δικαίωμα και αρνούμαι τη θέση.

Γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι
...
»  

Έβαλε τα πόδια στο ώμο ο Τζωρζ και όπου φύγει, φύγει...

Έβαλε τα  πόδια στο  όμο και όπου φύγει, φύγει... 


O κ. πρωθυπουργός χαιρετάει τους τοίχους...
Όπου φύγει φύγει...
Γιουχάισαν τον Πρωθυπουργό και τον Γερουλάνο στην Σύρο.
Χαιρετάει φευγοντας ο πρωθυπουργός το πλήθος !!!

Όπου φύγει, φύγει...
Δείτε το VIDEO


http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/03/blog-post_8243.html

Εκεί ...δεν υπάρχει "Παραγραφή"

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Διαβάζοντας την είδηση ότι "ο πρώην πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Ζακ Σιράκ θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου μέχρι τον Ιούνιο του 2011 για διασπάθιση δημόσιου χρήματος και κατάχρηση εξουσίας" ... καταλαβαίνει κανείς γιατί η χώρα μας έφτασε στα χάλια που βιώνουμε σήμερα!!!
Ναι φίλες/οι δεν είναι ψέματα!... ο επί 12 χρόνια πρόεδρος της Γαλλίας, 77 ετών σήμερα, θα δικαστεί για ένα πταισματάκι! δηλ. 21 διορισμούς κομματικών του φίλων στο Δήμο του Παρισιού!