slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

🤮🤮Φοιτητής στο 16ο έτος της Νομικής το ΣΥΡΙΖΟσκυλο, Νίκος Παππάς... αλλά κρύβει ότι μπήκε με βύσμα


Ο γνωστός μπασκετμπολίστας, που διατηρεί τη φοιτητική ιδιότητα εδώ και 16 χρόνια, ψήφισε υπέρ της κατάληψης - «Φέτος έχω ξεκινήσει να παρακολουθώ μαθήματα στη Σχολή μου, θέλω να ασχοληθώ παραπάνω» είπε χθες στο protothema.gr
Εντύπωση έκανε η εικόνα του μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά που προσήλθε την Τρίτη στη Νομική Αθηνών, όπου και ψήφισε υπέρ της κατάληψης στη Σχολή.
Όπως εξήγησε, διατηρεί τη φοιτητική ιδιότητα, δημοσίευσε μάλιστα και έγγραφο που αποδεικνύει κάτι τέτοιο. Αλλά υπάρχει μια λεπτομέρεια: δεν είναι ορατός ο «τρόπος εισαγωγής» στο έγγραφο που ανήρτησε.

Επιστολή της Ιεράς Συνόδου στους βουλευτές: Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα καταργεί πατρότητα, μητρότητα και ουδετεροποιεί τα φύλα

Την επτασέλιδη επιστολή υπογράφει ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Ιωάννης Καραμούζης.
Επιστολή με την οποία εκφράζει τις αντιρρήσεις της και τάσσεται ανοιχτά κατά του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, απέστειλε στους βουλευτές σήμερα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας.
Στην επτασέλιδη επιστολή που παρουσιάζει το protothema.gr μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι: «το νομοσχέδιο καταργεί την πατρότητα και τη μητρότητα, ουδετεροποιεί τα φύλα στο πλαίσιο της σχέσης γονέων και παιδιών, μετατρέπει τους γονείς από πατέρα και μητέρα σε ουδετερόφιλους κηδόμενες και τοποθετεί τα δικαιώματα ομοφυλόφιλων ενηλίκων πάνω από τα συμφέροντα των μελλοντικών παιδιών, που θα επιτρέψει να έχουν ως γονείς ομόφυλα ζευγάρια και θα μεγαλώσουν χωρίς πατέρα ή μητέρα, σε ένα περιβάλλον σύγχυσης των ρόλων των δύο φύλων».

Kαθοριστικές οι ενέργειες της Κατερίνας Μονογυιού για την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κυκλάδων με 10 αστυνομικούς


Kαθοριστικές οι ενέργειες της Κατερίνας Μονογυιού για την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κυκλάδων με 10 αστυνομικούς

Με απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η Διεύθυνση Αστυνομίας Κυκλάδων ενισχύεται με 10 αστυνομικούς. Κατόπιν αιτήματος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων, η βουλευτής Κατερίνα Μονογυιού

Με Κεραμέως η χοροεσπερίδα της ΔΕΕΠ Κυκλάδων


Ορισμός Προέδρου, Αντιπροέδρου και Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου - Αντιπάρου





Ορισμός Προέδρου, Αντιπροέδρου και Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου - Αντιπάρου

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο στην τακτική δημόσια συνεδρίαση της 31ης  Ιανουαρίου 2024  που διεξήχθη στο Δημαρχείο Πάρου,  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, όρισε τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου – Αντιπάρου.

 

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζεται από εννέα μέλη, εκ των οποίων πέντε από τον Δήμο Πάρου, τρία από τον Δήμο Αντιπάρου και τον Λιμενάρχη Πάρου.

 

Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου είναι η εξής:

 

1)            Πρόεδρος ορίστηκε: ο κ. Αλέξης Γκόκας με αναπληρωτή τον κ. Θοδωρή Μπιζά

2)            Αντιπρόεδρος ορίστηκε: ο κ. Μιχάλης Κυριαζάνος με αναπληρωτή τον κ. Ιωάννη Μαυροκέφαλο

Από την παράταξη της πλειοψηφίας του Δήμου Πάρου ορίστηκαν τακτικά μέλη οι:

3)            κα Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου  με αναπληρωτή τον κ. Ιωάννη Τριαντάφυλλο

4)            κα Φλώρα Λουκή με αναπληρώτρια την κα. Κατερίνα Μπατσούρη

Από τις παρατάξεις τις μειοψηφίας, ορίστηκε τακτικό μέλος:

5)            ο κ. Μάρκος Κωβαίος από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας με αναπληρωτή από την παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας τον κ. Στρατή Παυλάκη.

Από την Λιμενική Αρχή Πάρου ορίστηκε τακτικό μέλος:

6)            ο Λιμενάρχης Πάρου κ. Κωνσταντίνος Μαρνίκας με αναπληρώτρια την Ανθυποπλοίαρχο κα. Αθανασία Σπανού

Από τον Δήμο Αντιπάρου σύμφωνα με την υπ' αριθμόν 7/29-01-2024 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αντιπάρου το οποίο συνήλθε σε τακτική δημόσια συνεδρίαση στις 29 Ιανουαρίου του 2024, ως τακτικά μέλη ορίστηκαν οι:

7)  κ. Δαμιανός Παλαιολόγος με αναπληρώτρια την κα Ελένη Βιάζη

8)  κ. Πιπίνος Μαριάνος με αναπληρωτή τον κ. Κωνσταντίνο Ραγκούση

9)  κα Αλεξάνδρα Καρανικόλα με αναπληρωτή τον κ. Θεοδόσιο Ρούσσο.

 

Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κώστας Μπιζάς στα πλαίσια της συγκρότησης του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου–Αντιπάρου δηλώνει ότι:

«Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάρου-Αντιπάρου καλείται να προσφέρει υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και να συμβάλλει στην εμπορική, επιβατική, ναυτιλιακή, τουριστική και αλιευτική κίνηση καθώς και στην οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας εν γένει.

Έχουμε μπροστά μας μια περίοδο υψηλών απαιτήσεων, μια περίοδο κατά την οποία πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να ανταποκριθούμε με επιτυχία στις τωρινές και μελλοντικές προκλήσεις.

Καλούμαστε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που δημιουργούνται μέσα από ένα αναπτυξιακό σχέδιο που θα έχει στόχο τόσο στη βελτίωση των λιμενικών υποδομών όσο και του θαλάσσιου τουρισμού.

Στα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου-Αντιπάρου ευχόμαστε καλή δύναμη και επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα!».

 

Το Γραφείο Τύπου

 


Χωρίς ιούς.www.avast.com

ΠΡΌΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΈΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΝ ΑΘΉΝΑΙΣ ΗΡΑΚΛΕΙΑΤΩΝ



Δ. Καπούνης από τη Θεσσαλονίκη: «Η Πολιτεία να σταθεί δίπλα στον Αγρότη και στον Κτηνοτρόφο!». Και να σταματήσει ο Πρωθυπουργός τα επικοινωνιακά και πολιτικά τρικ.


Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, εκπροσωπώντας τον μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας του νησιού μας, τον αγροτοκτηνοτροφικό του κόσμο, βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και συμμετέχει κι εκείνη στις κινητοποιήσεις των αγροτών από όλη την Ελλάδα, που σκοπό έχουν να μεταφέρουν στον πολιτικό κόσμο τα αιτήματά τους για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, με αφορμή και τα εγκαίνια της 30ής Διεθνούς Έκθεσης «Αgrotica».

«Ναι» από ΠΑΣΟΚ και Πλεύση Ελευθερίας, «απέναντι στη βία είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι» τόνισε ο Γιάννης Βρούτσης

photo1a 1-2-24


Με ευρύτερη πλειοψηφία και σε ενωτικό κλίμα κυρώθηκαν από τη Βουλή οι μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των παραβατικών συμπεριφορών σε αθλητικούς αγώνες

 
 
Υπερψηφίστηκε με ευρύτερη πλειοψηφία επί της αρχής («ναι» από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και την Πλεύση Ελευθερίας) και σε ενωτικό κλίμα το νομοσχέδιο του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, για την αποτροπή και αντιμετώπιση των παραβατικών συμπεριφορών στο πλαίσιο αθλητικών συναντήσεων.
 
Οι σπουδαίες μεταρρυθμίσεις του απαντούν στις σύγχρονες απαιτήσεις για την ουσιαστική αντιμετώπιση των φαινομένων χουλιγκανισμού, με διατάξεις που συμπληρώνουν το υφιστάμενο πλαίσιο, εξασφαλίζοντας την απαρέγκλιτη και ακέραιη εφαρμογή του, με ρητές και συγκεκριμένες προβλέψεις.
Περιγράφονται με απόλυτη σαφήνεια διαδικασίες, κυρώσεις και ποινές χωρίς κενά. Με οριζόντια απαίτηση προς όλους τους εμπλεκόμενους και με δέσμια αρμοδιότητα στην επιβολή ποινών, θωρακίζοντας ακόμα περισσότερο το θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της «οπαδικής βίας».
 
Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Βρούτσης, προστέθηκε και η διάταξη για τη θέσπιση της 1ης Φεβρουαρίου ως «Πανελλήνιας Ημέρα Φιλάθλου», αποδεχόμενος τη σχετική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ:
«Δύο χρόνια σήμερα από τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Στη μνήμη του και όλων των θυμάτων, θεσπίζουμε την 1η Φεβρουαρίου ως "Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου". 
Η κίνησή μας να αποδεχτούμε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο συμβολική, αλλά και ουσιαστική. Απέναντι στη βία είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι. Το εννοούμε και θα το κάνουμε πράξη».
 
Τα βασικότερα σημεία του νέου νόμου: 
 
* Αναδιαμόρφωση των αρμοδιοτήτων και του πλαισίου λειτουργίας της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας (ΔΕΑΒ), καθιστώντας την πιο ευέλικτη, λειτουργική και αποτελεσματική, με έναρξη ισχύος από την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου.
 
* Διοικητικά μέτρα και ποινές που θα επιβάλλονται από τη ΔΕΑΒ με χρονική αμεσότητα και κατά δέσμια αρμοδιότητα, όταν πρόκειται για τις συχνότερα απαντώμενες συμπεριφορές  οπαδικής βίας όπως (ενδεικτικά) ρίψεις εύφλεκτων και γενικότερα επικίνδυνων αντικειμένων εντός των αγωνιστικών χώρων, είσοδο θεατών σε αυτούς, ανάρτηση πανό ή άλλων επιγραφών πολιτικού, θρησκευτικού ή ιδεολογικού χαρακτήρα, με περιεχόμενο υβριστικό, ρατσιστικό ή σεξιστικό κλπ., με έναρξη ισχύος από την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου.
 
* Πρόβλεψη επιβολής (επιπλέον του διοικητικού προστίμου σε βάρος του παραβάτη – κατόχου εισιτηρίου που δεν ταυτοποιείται με τον πραγματικό δικαιούχο του εισιτηρίου) και ποινής απαγόρευσης χρήσης συγκεκριμένων ζωνών ή τμημάτων των κερκίδων αθλητικής εγκατάστασης ή ακόμη και διεξαγωγής αγώνα χωρίς την παρουσία θεατών, αν η παράβαση ή οι παραβάσεις διαπιστωθούν σε χώρο ευθύνης της γηπεδούχου.
 
* Νέο πλαίσιο ηλεκτρονικής εποπτείας αθλητικών εγκαταστάσεων (υπερσύγχρονες κάμερες παντού, με συνεχή έλεγχό τους από την ΕΛ.ΑΣ) και καμία ΑΑΕ, που αγωνίζεται στη Super League και στην Basket League, δεν θα αγωνίζεται με θεατές στις εγχώριες διοργανώσεις εάν δεν έχει εγκατεστημένο και σε πλήρη λειτουργία το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης και εποπτείας της αθλητικής εγκατάστασης που χρησιμοποιεί ως έδρα της, με έναρξη ισχύος από την Τετάρτη 6 Μαρτίου.
 
* Σύγχρονο και πρωτοποριακό σύστημα ταυτοποίησης των κατόχων εισιτηρίων των ποδοσφαιρικών αγώνων μεταξύ ομάδων της Super League, αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες και το ΕΜΕπ (ταυτοποίηση μέσω κινητού τηλεφώνου και είσοδος στο γήπεδο μέσω αυτού), σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με έναρξη ισχύος από την Τρίτη 9 Απριλίου.
 
* «Ρήτρα παραβατικότητας» για τις AAE, τα ΤΑΑ και τα Σωματεία που είναι αποδέκτες της προβλεπόμενης χρηματοδότησης από τη φορολογία των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων, η οποία θα συνεπάγεται από το 2025 την απομείωση της χρηματοδότησης τους σε ποσοστό έως και 50%. Τα παρακρατούμενα ποσά θα διατίθενται αποκλειστικά  για τη συντήρηση, τη βελτίωση και τη λειτουργία αθλητικών υποδομών στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα.
 
* Όποιος προβαίνει σε δημόσιες δηλώσεις, ανακοινώσεις, καταχωρήσεις κ.λπ., πρόσφορες να υποκινήσουν πράξεις βίας ή απειλής σε βάρος αθλητικών προσώπων και φορέων, θα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή. 
 
* Σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Συντονισμού σύμφωνα με όσα προβλέπει η σύμβαση «Σεν Ντενί» του Συμβουλίου της Ευρώπης, με σκοπό την ανάπτυξη και υλοποίηση μίας διυπηρεσιακής ολοκληρωμένης προσέγγισης για την ασφάλεια, την προστασία και τις υπηρεσίες σε αθλητικές συναντήσεις.  
 
* Ύπαρξη μόνο μίας Λέσχης Φιλάθλων ανά έμβλημα ομάδας, η οποία πρέπει να λειτουργεί υποχρεωτικά με τη συναίνεση της ΠΑΕ, εφόσον υφίσταται ΠΑΕ, άλλως με τη συναίνεση του ερασιτεχνικού αθλητικού σωματείου. 
 
* Διεύρυνση προσβασιμότητας στο Ψηφιακό Μητρώο Λεσχών Φιλάθλων, στο οποίο θα καταχωρίζονται τα μέλη των Λεσχών Φιλάθλων, ώστε να έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε αυτό και οι φίλαθλοι που δηλώνονται από Λέσχη ως μέλη της.
 
* Θέσπιση του πληροφοριακού συστήματος e-Kouros, ελεύθερα προσβάσιμο σε όλους. Της ψηφιακής πλατφόρμα για την καθολική ψηφιοποίηση του αθλητισμού, τη χαρτογράφηση των αθλητικών φορέων όλων των βαθμίδων και των εγκαταστάσεων ανά την Επικράτεια. Εκσυγχρονίζει και μειώνει τα διοικητικά βάρη λειτουργίας των αθλητικών φορέων, διασφαλίζοντας και τη διασύνδεση με τα απαραίτητα πληροφοριακά συστήματα.

Πρόγραμμα εκμάθησης αγγειοπλαστικής στη Νάξο



Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Κ.Ε.Κ. Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ θα
πραγματοποιήσουν στη Νάξο, πρόγραμμα εκμάθησης αγγειοπλαστικής.
Σκοπός του προγράμματος είναι η απόκτηση νέων δεξιοτήτων σε ενήλικες.
Το συγκεκριμένο σεμινάριο παρέχεται δωρεάν.
Για πληροφορίες και συμμετοχές στο τηλέφωνο:

Μάρκος Εμμ. Καφούρος: «Ο αθλητισμός για εμάς είναι ένας χώρος που μας ενώνει όλους, με αξίες και ιδανικά χωρίς χρώματα και παρατάξεις».

Στην Ολομέλεια της Βουλής μίλησε την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου ο βουλευτής
Κυκλάδων της ΝΔ Μάρκος Εμμ. Καφούρος, κατά τη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου
σχετικά με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στο πλαίσιο των αθλητικών
συναντήσεων, που θα ψηφιστεί σήμερα 1 Φεβρουαρίου.
Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Καφούρος, τίμησε τη μνήμη των τριών ηρώων του
Πολεμικού Ναυτικού, Καραθανάση, Βλαχάκο και Γιαλοψό, οι οποίοι πριν 28 χρόνια
έπεσαν στα Ίμια υπηρετώντας την πατρίδα.
Συνεχίζοντας, επί του νομοσχεδίου, τόνισε το πολύ θετικό γεγονός της συναίνεσης -με
τις όποιες επιμέρους παρατηρήσεις- από όλες τις πλευρές του Κοινοβουλίου, γεγονός
που όπως είπε, «δείχνει κοινή βούληση και επιθυμία να αντιμετωπίσουμε

«Ευχαριστήριο» του ΓΕ.Λ. ΠΑΡΟΥ προς το Α.Τ. Πάρου για σεμινάριο προς τους μαθητές της Α΄ Λυκείου, για ζητήματα οδικής ασφάλειας

Σε συνεργασία με το Α.Τ. Πάρου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2024,σεμινάριο προς τους μαθητές της Α΄ Λυκείου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας «Γιάγκος Αργυρόπουλος», για την οδική αγωγή και τα τροχαία ατυχήματα, με αφορμή τον μεγάλο αριθμό τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας αλλά και στο νησί μας, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές μας σε ζητήματα οδικής ασφάλειας. Ευχαριστούμε θερμά το Α.Τ. ΠΑΡΟΥ για την ανταπόκριση στο αίτημά μας καθώς και τον Αστυνόμο Β΄ κ. Παναγιώτη Μεταξά, ο οποίος μίλησε στους μαθητές και στις μαθήτριες της Α΄ τάξης του ΓΕ.Λ. ΠΑΡΟΥ για τα τροχαία ατυχήματα.

Δήμος Θήρας : Εκμίσθωση οικοπέδων προς χρήση ως χώροι στάθμευσης


Ο Δήμος Θήρας καλεί τους ιδιοκτήτες ελευθέρων οικοπέδων που επιθυμούν να συμμετάσχουν
στην διαδικασία ενοικίασης τους ως χώρων στάθμευσης εκ μέρους του Δήμου να εκδηλώσουν το
ενδιαφέρον τους μέχρι την 16/2/2024 στο γραφείο του Αντιδημάρχου κ. Ιωάννη Μάϊνα και στα
τηλέφωνα: 2286360114 ή 2286360110.
Εναλλακτικά και προς διευκόλυνση των δημοτών, μπορούν να καταθέσουν την πρόθεση