slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η επιτομή των αντιφάσεων σε μια μόνο μέρα ...

«Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους. Θα τις ζητήσουμε, όταν θα είμαστε σε θέση να τις επιβάλουμε»: Το ξεκαθάρισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας προχθές στην Εταιρία Ηπειρωτικών Μελετών στα Ιωάννινα.

Την ίδια ώρα, μίλησε για «σχιζοφρενικό κρεσέντο» και «απύθμενο νεοφιλελεύθερο δογματισμό», για «διεθνές πείραμα-σοκ ενός προγράμματος-σοκ που δεν έχει θεραπεία».

Και για το Μνημόνιο είπε πως πρέπει να ακυρωθεί και να καταργηθεί στη Βουλή με επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης σε ευρωπαϊκά πλαίσια αλλά και με την συγκρότηση πανευρωπαϊκής διάσκεψης για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.

Αυτές είναι οι επίσημες καταθέσεις των βουλευτών που κάποιοι παρουσιάζουν ως «καταθέσεις στο εξωτερικό» [λίστα]


Μια νέα λίστα με ονόματα και καταθέσεις γνωστών βουλευτών κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στα δημοσιογραφικά γραφεία. Η λίστα παρουσιάστηκε τεχνηέντως από ορισμένους ως χρήματα που έβγαλαν οι βουλευτές στο εξωτερικό αν και στην πραγματικότητα πρόκειται για καταθέσεις που έχουν σε ελληνικές τράπεζες.

Στην πραγματικότητα, η συγκεκριμένη λίστα ...

Αναρτήθηκε το νέο δελτίο τιμών στα φάρμακα


Αναρτήθηκαν από το Παρατηρητήριο Τιμών οι τιμές των φαρμάκων στην χώρα μας με βάση το Παρατηρητήριο Τιμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Υγείας και το αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού, Μάριου Σαλμά, οι νέες τιμές θα εξασφαλίσουν οικονομίες που θα αγγίξουν τα 350 εκατ. ευρώ ετησίως.
Το υπουργείο Υγείας κάνει λόγο για μία μεγάλη μεταρρύθμιση στον χώρο του φαρμάκου που έχει σαν συνέπεια να εξοικονομήσει η ελληνική πολιτεία ένα πολύ μεγάλο ποσό.
Η επεξεργασία των τιμών έγινε από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων.
Για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε εδώ την απόφαση και ενδεικτικές τιμές.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ-ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 18 Οκτώβρη ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΜΑΣ ΑΛΥΣΟΔΕΝΟΥΝ! ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ (παλιό Δημαρχείο) ΣΤΙΣ 11.00 π.μ.

Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Εσύ παράγεις τον πλούτο, σε σένα πρέπει να επιστρέψει!
 Δεν πάει άλλο! Καταργούν τον κατώτερο μισθό, τσακίζουν τις συλλογικές συμβάσεις και ό,τι έχει απομείνει από τις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις κοινωνικές παροχές, τα επιδόματα ανεργίας. Επιχειρούν να απελευθερώσουν το ωράριο, να καταργήσουν την Κυριακάτικη αργία, να σκλαβώσουν και να περάσουν αλυσίδες στους εργαζόμενους, να μετατρέψουν τους χώρους δουλειάς σε ........

Ο Μανώλης Καρούσης νέος προπονητής των ακαδημιών ποδοσφαίρου του Πανναξιακού


ΤΟ Δ.Σ. του Α.Ο. Πανναξιακού καλωσορίζει στην ποδοσφαιρική του οικογένεια τον Μανώλη Καρούση, ο οποίος από σήμερα αναλαμβάνει το νευραλγικό πόστο του προπονητή των...

Μπαταχτσηδες!


Νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διετύπωσε (επιτέλους…) διά του προέδρου του μια ουσιαστική πρόταση για το οικονομικό πρόβλημα της χώρας: ζήτησε να διαγραφεί το δημόσιο χρέος!..Προσέξτε. Οχι να μειωθεί ή να αναδιαρθρωθεί. Να διαγραφεί, μια κι έξω. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η λύση από οικονομικής άποψης είναι απολύτως ορθή. Οταν διαγράφεται το χρέος, δεν χρωστάς πια. Κι αφού δεν χρωστάς, δεν πληρώνεις. Ετσι, η Ελλάδα... ...

Μεϊμαράκης σε ΣΥΡΙΖΑ: "Ελάτε να μου κάνετε πρόταση μομφής"

Οι σκέψεις του Προέδρου της Βουλής και ο αιφνιδιασμός στην Κουμουνδούρου Δεν μάσησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης από τις θεατρινίστικες απειλές του ΣΥΡΙΖΑ περί πρότασης μομφής για το θέμα της Εξεταστικής. Ο Πρόεδρος της Βουλής προέβη σε δήλωση πετώντας το γάντι στον ΣΥΡΙΖΑ : "Έχω δηλώσει ότι στις προθέσεις μου είναι να συζητηθεί σε σύντομο χρόνο η υποβληθείσα πρόταση για σύταση εξεταστικής επιτροπής. Άλλωστε η Βουλή δρα ανοιχτά και δημοκρατικά και όλοι οι βουλευτές το επιθυμούν να γίνει μια τέτοια συζήτηση. Ο Πρόεδρος της Βουλής όμως δεν λειτουργεί υπό το κράτος εκβιασμού. Αν αληθεύουν αυτά που είπε ο κ. Βούτσης περί πρότασης μομφής και τα υιοθετεί και ο ΣΥΡΙΖΑ ας πραγματοποιήσει την απειλή του" είπε ο κ. Μεϊμαράκης. Ο Πρόεδρος της Βουλής προτίθεται να θέσει ανοιχτή πρόταση στον ΣΥΡΙΖΑ αύριο για για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν οτι η κίνηση του Μεϊμαράκη αιφνιδίασε τον ΣΥΡΙΖΑ αφού η πρόταση Βούτση, όπως φάνηκε εκ των υστέρων, ήταν πυροβολισμός στον αέρα και δεν εξέφραζε την κεντρική γραμμή του κόμματος.

Αντίθετο με την κατάργηση των ΔΟΥ το Επιμελητήριο Κυκλάδων

Υπόμνημα προς το υπουργείο Οικονομικών για την προτεινόμενη κατάργηση τον ΔΟΥ στις Κυκλάδες, κατέθεσε σήμερα και το Επιμελητήριο Κυκλάδων.
Διαβάστε παρακάτω: 

Αναφορά Ν. Συρμαλένιου για την Κατάργηση του Ειρηνοδικείου Τραγαίας Νάξου.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Νικόλαος Συρμαλένιος καταθέτει αναφορά την επιστολή του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Χαλκείου του Δήμου Νάξου με θέμα την «Κατάργηση Ειρηνοδικείου Τραγαίας», στην οποία τονίζεται η αναγκαιότητα λειτουργίας του Ειρηνοδικείου, του οποίου άλλωστε η λειτουργία δεν επιβαρύνει το δημόσιο με δαπάνες μισθωμάτων.

Επισυνάπτεται η επιστολή

Ανακοίνωση Συντονιστικού Φορέων για το Κέντρο Υγείας Πάρου.

Ανακοίνωση του συντονιστικού οργάνου των φορέων για την διεκδίκηση αιτημάτων σχετικά με την προβληματική λειτουργία του Κέντρου Υγείας Πάρου, ενόψει και της θεματικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 18/10. Ακολουθεί η σχετική ανακοινωση:

Η ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Του Γιώργου  Βακόνδιου 
Υποψήφιου  Βουλευτή  Κυκλάδων Ν.Δ
Το δράμα της ελληνικής οικονομίας και της εξαθλίωσης των Ελλήνων δεν είναι σημερινό. Είναι αποτέλεσμα διαχρονικών λαθών πολλών ετών. Και επειδή δεν μπορούμε να γυρίσουμε στην εποχή του Καποδίστρια και στις προηγούμενες πτωχεύσεις του ελληνικού κράτους, θα πρέπει να δούμε τα λάθη του άμεσου παρελθόντος, μήπως και διδαχθούμε από αυτά.
Η Ελλάδα κακώς μπήκε στην Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση. Όχι διότι δεν...

Συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση – Συνάντηση με τον ειδικό σύμβουλο της κας Χριστιάνας Καλογήρου

Με κ. Νίκο Κωστόπουλο, ειδικό σύμβουλο της Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου, συναντήθηκαν σήμερα στη Ρόδο ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Φώτης Χατζηδιάκος και η αντιπεριφερειάρχης Λίτσα Φτακλάκη. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΜΥΡΙΔΕΡΓΑΤΙΚΟ

  Είκοσι μέρες μετά από τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία των Σμυριδεργατών και των κυκλαδιτών βουλευτών, οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα των ορυχείων και την κάλυψη της περσινής ασφαλιστικής δαπάνης, βρίσκονται στο ίδιο....

Επίκαιρη Ερώτηση του Π. Ρήγα προς τον Υπ. Οικονομικών σχετικά με την κατάργηση των Δ.Ο.Υ. σε νησιά των Κυκλάδων



Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με την κατάργηση των Δ.Ο.Υ. σε νησιά των Κυκλάδων, η οποία θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την διαδικασία του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, κατέθεσε ο Βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας.
Η Επίκαιρη Ερώτηση έχει ως εξής:
Κύριε Υπουργέ,

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ

Ακούσαμε σήμερα  την κ. Ρούλα Μπράουν να λέει  ότι η κ. Ανδριανή Ξενάκη νομικά έχει δίκιο. 
Νομικοί δεν είμαστε για να ξέρουμε αν αυτό ισχύει.  Αυτό που σίγουρα γνωρίζουμε είναι ότι  ηθικά δεν έχει δίκιο, κανένα δίκιο και δε θα πρέπει να στρογγυλεύονται τα γεγονότα. 
Τώρα όσον αφορά την παραχώρηση της πλατείας στην κυρία Ξενάκη, πιστεύω ότι κανείς δεν συμφωνεί.  
Όλοι, όμως,  είμαστε ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ διότι κοιτάζουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Υπάρχει μια παραλία που ξεκινάει από το κατάστημα  της κυρίας Ξενάκη και τελειώνει στον ΟΤΕ. Μια παραλία που πιο πολύ θυμίζει κάποιο μαχαλά των Ρομάν  στο Ζεφύρι με τσαντίρια  και  παραπήγματα και ένα ατελείωτο καρεκλομάνι,  παρά παραλία σε νησί του Αιγαίου. 
Θα μου πείτε, στα στενά της Χώρας ή και στα χωριά ή στις παραλίες του  Αη Γιώργη,  Αη Προκόπη,  Αγίας  Άννας και Πλάκας, Μικρής Βίγλας, Καστρακίου, Αλυκού η κατάσταση είναι καλύτερη;  Όχι βέβαια τα ίδια και χειρότερα γίνονται.  
Γιατί  η  παρούσα δημοτική  αρχή – οι προηγούμενοι δεν δικαιούται  καν να μιλούν διότι  αυτοί δημιούργησαν αυτό το αίσχος - δυο χρόνια τώρα συντηρεί αυτή την ντροπή;                          
Οι δήθεν ηθικές και ευαίσθητες παρατάξεις της αριστεράς, που δεν σηκώνουν μύγα στο  σπαθί  τους, εδώ και δυο χρόνια τι έκαναν για να διορθωθεί αυτή η εικόνα;     
Για όλη αυτή την κατάσταση, εμείς που τώρα διαμαρτυρόμαστε, πόσες φορές διαμαρτυρηθήκαμε στο παρελθόν; 
Τα νόμιμα και με όνομα Μ.Μ.Ε. της Νάξου κυρία Μπράουν, πότε ασχοληθήκατε σοβαρά  με αυτά τα θέματα, τα οποία προσδιορίζουν το νησί και τον πολιτισμό του;

Στη Σύρο πήραν είδηση τα διασπαστικά παιχνίδια τους και τους κράζουν

Και στην Πάρο κάνουν παιχνιδάκια  με την ακροδεξιά που κάποτε έβριζαν  

Ο Παπαθανασίου στο Ινστιτούτο «Καραμανλή»

Με τις ευχές … Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή

Τον πρώην υπουργό Γιάννη Παπαθανασίου προκρίνουν από κοινού για τη θέση του προέδρου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κ. Καραμανλής» οι Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής.

Η σχετική πληροφορία προέρχεται από αξιόπιστη νεοδημοκρατική πηγή. Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Παπαθανασίου διατηρεί μακροχρόνια φιλία τόσο με τον πρωθυπουργό όσο και με τον προκάτοχό του στην ηγεσία της Ν.Δ.

Αυτό σημαίνει ότι και οι δύο έχουν συγκεκριμένη εικόνα για τις ικανότητες, αλλά και, κυρίως για τη μετριοπάθεια που διακρίνει τον πρώην υπουργό.

Ο περιβόητος Κολλάς προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ

Πράσινοι και κόκκινοι, «λιοντάρια» και «ποντίκια»
 
Διαβάζω τον Γιάννη Λοβέρδο, στον λογαριασμό του στο facebook και ανατρίχιασα, από συγκίνηση: "Η είδηση ότι μετα τον διαβοητο Φωτοπουλο της ΔΕΗ κι ο περιβοητος Κολλας προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ κι αρθρογραφεί στην Αυγή, δεν με αιφνιδίασε. Το απεχθες συντεχνιακο, κομματικο κράτος των Κολλαδων που μας έφερε σε αυτα τα χάλια που θα εύρισκε καταφύγιο παρα στην Κουμουνδούρου.


Η συνέχεια στο antilogos-gr.blogspot.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΓΕΝΤΡΩΣΗ 18-10-12


ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΠΕΜΠΤΗ 18 ΟΧΤΩΒΡΗ
Η λεηλασία από την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, όσων έχουν απομείνει από τα εργατικά-λαϊκά εισοδήματα και δικαιώματα, με στόχο δήθεν την αποφυγή της χρεοκοπίας, οδηγεί ολοταχώς στη χρεοκοπία του λαού.
Η επαναδιαπραγμάτευση αποδείχθηκε όνειρο θερινής νυκτός.
δεν πάει άλλο!!!!!!!!
Οι παρακάτω συλλογικότητας και φορείς καλούν τα μέλη τους, καλούν όλες τις Ναξιώτισσες, όλους τους Ναξιώτες στην απεργιακή συγκέντρωση,
αύριο Πέμπτη 18 10 2012, ώρα 12:00, στην Παραλία, πλατεία Μανδηλαρά, στη Χώρα της Νάξου.
Μέσα από τις ραγδαίες εξελίξεις που καταρακώνουν την ζωή μας, έχει προκύψει σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλωτε, η ανάγκη οργάνωσης του λαού στη βάση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ....

Όταν η ΕΣΗΕΑ υπερασπίζεται τον διορισμένο από το ΠΑΣΟΚ διευθυντή του ΑΠΕ

Οι τιμητές της ελευθερίας του λόγου και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, οι εργατοπατέρες της ΕΣΗΕΑ που καιρό τώρα τα έχουν κάνει «πλακάκια» με τους εργοδότες και οδηγούν στην εξαθλίωση χιλιάδες δημοσιογράφους, χτύπησαν και πάλι. Την ώρα που εκθεμελιώνεται κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, ο κ. Τρίμης και η παρέα του αποφάσισαν να ασχοληθούν με το ΑΠΕ, όχι όμως για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, αλλά…υπέρ του πρώην γενικού διευθυντή, Ηλία Μάτσικα.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18/10/2012

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΑΞΟΥ– ΚΥ ΑΜΟΡΓΟΥ – ΠΙ & ΠΠΙ ΝΑΞΟΥ, ΑΜΟΡΓΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 

Σ.Β.Ε.Ν.Ν.Α.Μ.Ι.Κ.

 

Η εποχή που ζούμε και όλα αυτά που βιώνουμε σαν εργαζόμενοι  από το τέταρτο ράιχ, είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου. Τα νέα μέτρα είναι έτοιμα εδώ και  καιρό αλλά περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να μας τα ανακοινώσουν. Η φτωχοποίηση και η εξαθλίωση του λαού είναι προ των πυλών. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την απόλυτη ανέχεια που θέλουν να μας επιβάλουν . Η οικονομική κρίση βέβαια, πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεν τους αγγίζει όλους, απεναντίας μερικοί, η γνωστή ελίτ, επωφελούνται και πλουτίζουν εις βάρος του λαού. Το θέμα είναι όχι τι κάνουν αυτοί, αλλά τι κάνουμε εμείς για να σταματήσουμε αυτή την τρελή πορεία που έχουμε  πάρει και οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή. Καθόμαστε παθητικά και περιμένουμε την μοίρα μας;  Ή παλεύουμε να κάνουμε κάτι για  να ανατρέψουμε αυτή την  κατάσταση;

 

Εμείς σαν σωματείο βάσης πιστεύουμε ότι ο καθένας μας και όλοι μαζί, μπορούμε να αλλάξουμε το σκηνικό με τους αγώνες που δίνονται μέσα από συλλογικότητες στον χώρο δουλειάς, αλλά και στην καθημερινότητα με τους γύρω μας. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου για μακρόσυρτες συζητήσεις για το πώς θα οργανωθεί το μέτωπο ενάντια στη λαίλαπα που έρχεται. 

 

Σήμερα, δημιουργείται εντονότερα από ποτέ, η ανάγκη να ενωθούμε όλες οι κοινωνικές δυνάμεις σε συντονισμένη δράση και να αγωνιστούμε από την βάση χωρίς κομματικά καπελώματα  και προσωπικές αγκυλώσεις, για την αντιμετώπιση του κοινού εχθρού. Επιθυμούμε και θα παλέψουμε λοιπόν, για την δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου για όλες τις συλλογικότητες που θέλουν την ανατροπή.

 

Τέλος σαν εργαζόμενοι στην υγεία – περίθαλψη διεκδικούμε την ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας για όλους ανεξαιρέτως, ανεξάρτητα από εθνότητα και τάξη.

 

Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΣΚΟΝΤΟ

 

ΑΥΤΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ

ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙ΄ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ

 

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 18/10/2012

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΞΟΥ ΣΤΙΣ 10:00Π.Μ. ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΤΙΣ  12:00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Ανακοίνωση-Κάλεσμα της Γραμματείας Νάξου του ΠΑΜΕ για την απεργία στις 18 Οκτώβρη

e-mail: pamenaxoy@yahoo.gr   τηλ. : 6944693936 – 6906279789

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ-ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 18 Οκτώβρη

ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΜΑΣ ΑΛΥΣΟΔΕΝΟΥΝ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ (παλιό Δημαρχείο) ΣΤΙΣ 11.00 π.μ.

 

Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Εσύ παράγεις τον πλούτο, σε σένα πρέπει να επιστρέψει!

 

Δεν πάει άλλο! Καταργούν τον κατώτερο μισθό, τσακίζουν τις συλλογικές συμβάσεις και ό,τι έχει απομείνει από τις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις κοινωνικές παροχές, τα επιδόματα ανεργίας. Επιχειρούν να απελευθερώσουν το ωράριο, να καταργήσουν την Κυριακάτικη αργία, να σκλαβώσουν και να περάσουν αλυσίδες στους εργαζόμενους, να μετατρέψουν τους χώρους δουλειάς σε σύγχρονα κάτεργα.

 

Να νεκρώσουν τα πάντα!

Να σταματήσουν μηχανές, να κλείσουν μαγαζιά, να παραλύσει η χώρα.

 

Να μη δεχτούμε τη σύγχρονη σκλαβιά!

Με τη νομοθέτηση του κατώτατου μισθού καταργείται στην ουσία ο θεσμός της συλλογικής σύμβασης, των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Με την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής σύμβασης πλήττονται όλοι οι εργαζόμενοι και όχι μόνο εκείνοι που παίρνουν τον κατώτατο μισθό και μεροκάματο. Καταργούνται όλα τα οικονομικά και θεσμικά μέτρα που περιείχε ο θεσμός της Συλλογικής Σύμβασης, οι τριετίες, τα επιδόματα, η άδεια. Μειώνουν εκ νέου τις αποζημιώσεις σε περίπτωση απόλυσης. Αυξάνουν το μέγιστο αριθμό ημερών εργασίας σε 6 ανά βδομάδα για όλους τους τομείς. Ορίζουν την ελάχιστη ημερήσια ανάπαυση στις 11 ώρες, άρα 13 ώρες δουλειά τη μέρα χωρίς πληρωμή υπερωριών.

Εργαζόμενη, εργαζόμενε, άνεργε, νέα και νέε,

Μην κάθεσαι σκυφτός! Μη μένεις αμέτοχος στους αγώνες που γίνονται. Μην παραμυθιάζεσαι από τους εκμεταλλευτές και το συνάφι τους. Μη σκορπάς τις ελπίδες σου σε δυνάμεις που σε αντιμετωπίζουν ως εκλογική πελατεία για τις επόμενες εκλογές.

Εσύ έχεις τη δύναμη! Να ξεθαρρέψεις! Να μπεις στη μάχη πιο αποφασιστικά.

Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά! Εσύ παράγεις τον πλούτο.

Στην οργάνωση κι αντεπίθεση της τάξης μας έλα κι εσύ, που έως τώρα δεν έχεις απεργήσει. Να συμβάλλεις κι εσύ, ώστε η απεργιακή κινητοποίηση να δώσει απάντηση, να τους τραντάξει. Να μη δεχθούμε να δουλεύουμε 13 ώρες χωρίς δικαιώματα, για 400 ευρώ. Να μη δεχτούμε  την ανεργία ως φυσικό φαινόμενο.

 

Ο ΛΑΟΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕ ΧΡΩΣΤΑ - ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ

Τέρμα οι θυσίες για τη σωτηρία των κεφαλαιοκρατών και τα κέρδη των δανειστών

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ για να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων.

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Δεν είναι παντοδύναμοι, δεν είναι πανίσχυροι.

Εμείς είμαστε πιο πολλοί, είμαστε η πλειοψηφία που υποφέρει.

Έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε το δίκιο μας!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ

Έχουμε τη δύναμη και μπορούμε

                                                       να καταργήσουμε νόμους κι αφεντικά.

 

                                                                                                                                                                                   

                                                                                                                                                        10.10.2012

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΑΞΟΥ

 

 

 

 

Συνεχίζεται η αποχή των δικηγορών της Νάξου

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΞΟΥ
ΧΩΡΑ ΝΑΞΟΥ, ΝΑΞΟΣ 843 00
Τηλ. 22850-24187-fax 22850-25601
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου, συνήλθε σήμερα 16 Οκτωβρίου 2012, ημέρα Τρίτη  σε έκτακτη συνεδρίαση και αποφάσισε την παράταση της αποχής των μελών του από την άσκηση των καθηκόντων τους, πέραν της  17ης  Οκτωβρίου 2012, και την 18η και...

Άρχισαν να καταρρίπτονται οι ειδήσεις που μοίραζαν τα παπαγαλάκια: Δικαίωμα σύνταξης με 4.500 ένσημα

Θα διατηρηθούν τα 4.500 ένσημα ως ελάχιστη προϋπόθεση για την έξοδο στη σύνταξη. Το αρχικό πακέτο μέτρων προέβλεπε την αύξηση των απαιτούμενων ενσήμων στις 6.000, δηλαδή θα χρειάζονταν 20 έτη εργασίας.

Ωστόσο, τελικά φαίνεται πως δεν θα υπάρξει παρέμβαση σε αυτό το "μέτωπο". Άλλωστε, τυχόν αύξηση των απαιτούμενων ενσήμων θα είχε ως αποτέλεσμα σημαντικό τμήμα των εργαζομένων (κυρίως των εποχικά απασχολούμενων) να μην μπορέσει να θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης.

Πάντως, στο πακέτο των μέτρων περιλαμβάνεται η αύξηση του ορίου ηλικίας κατά μία διετία. Αυτό σημαίνει πως πλήρης σύνταξη θα δίνεται σε ηλικία 67 ετών, ενώ μειωμένη θα καταβάλλεται στα 62.

Πηγή: Εθνος
enikos.gr

Και ο εμποροεπαγγελματικός σύλλογος Νάξου θα συμμετέχει στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση

 

Ο εμποροεπαγγελματικός σύλλογος Νάξου θα συμμετέχει στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση,που θα πραγματοποιηθεί  την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου με κλείσιμο των καταστημάτων καθ όλη την διάρκεια της ημέρας.

 

Επίσης καλούμε τα μέλη μας να έχουν δυναμική παρουσία στην συγκέντρωση που συνδιοργανώνει ο εμποροεπαγγελματικός σύλλογος Νάξου με άλλα σωματεία και φορείς του νησιού μας .

 

Δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια για εφησυχασμό και αδράνεια ,η συμμετοχή και η αντίδραση είναι το μοναδικό όπλο απέναντι στην πολιτική που εφαρμόζεται ,η οποία το μόνο που έχει καταφέρει είναι να μετατρέπει καθημερινά όλο και μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας σε έρημο.

 

Για το

Δ.Σ


Εκλογές για υπηρεσιακά συμβούλια

 

Στις 7 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν οι εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών. Οι συγκεκριμένες εκλογές προκηρύσσονται από το Υπουργείο Παιδείας και στόχο έχουν την ανάδειξη των δύο εκπροσώπων των εκπαιδευτικών που μαζί με τρία άλλα μέλη, διορισμένα από τη διοίκηση, στελεχώνουν τα υπηρεσιακά συμβούλια για τα επόμενα δύο χρόνια. Από τη σύνθεση αυτών των συμβουλίων είναι ξεκάθαρο ότι οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να έχουν αποφασιστικό ρόλο, αφού είναι μειοψηφία, αλλά μπορούν να ελέγχουν αν οι πράξεις της διοίκησης είναι νόμιμες.

Επίσης είναι φανερό ότι τα υπηρεσιακά συμβούλια καλούνται να διαχειριστούν την υποχρηματοδότηση της παιδείας, τις ελλείψεις των εκπαιδευτικών, τους ανύπαρκτους διορισμούς, τα συγχωνευμένα σχολεία με το μεγάλο αριθμό μαθητών ανά τμήμα, να διαχειριστούν τελικά την εξαθλίωση του εκπαιδευτικού και την υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας.

Αυτό που είναι αναγκαίο στις μέρες μας δεν είναι η διαχείριση αυτής της κατάστασης αλλά η ανατροπή της και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων σε  κοινό αγώνα μέσα από τα Σωματεία τους. Όλοι να συμμετέχουμε στις Γενικές Συνελεύσεις της ΕΛΜΕ και μαζί να αγωνιστούμε για ένα μέλλον διαφορετικό από αυτό που μας ετοιμάζουν.

Ένα άλλο νοσηρό φαινόμενο που παρατηρείται είναι ότι υπάρχουν υποψήφιοι ή και εκλεγμένοι αιρετοί, οι οποίοι οφείλουν να παρουσιάζονται στις Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου και να κάνουν απολογισμό του έργου τους, οι οποίοι δεν είναι εγγεγραμμένοι στην αντίστοιχη ΕΛΜΕ.

Επίσης το ΔΣ της ΕΛΜΕ Α΄ Κυκλάδων θεωρεί απαράδεκτο τη συγκεκριμένη ημέρα να παραμένουν κλειστά τα σχολεία με απόφαση του Υπουργείου. Από τη στιγμή που δεν πραγματοποιείται Γενική Συνέλευση, αλλά διεξάγεται μόνο ψηφοφορία τα σχολεία μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά, ενώ να θυμίσουμε ότι παλιότερα οι συγκεκριμένες εκλογές γινόντουσαν Σάββατο και το υπουργείο Παιδείας της μετέφερε σε εργάσιμη ημέρα.

Για το Διοικητικό  Συμβούλιο


 

Ο Πρόεδρος

 

 

 

        Α. Κλείσαρη

Ο Γενικός Γραμματέας

 

 

Π.Παπαμιχαήλ
ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ.doc ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ.doc
43 K   Προβολή   Λήψη αρχείου  
ενημερωτικο με πδε.doc ενημερωτικο με πδε.doc
44 K   Προβολή   Λήψη αρχείου  
ανακοίνωση ΕΛΜΕ για απεργια 1τελικο.doc ανακοίνωση ΕΛΜΕ για απεργια 1τελικο.doc
46 K   Προβολή   Λήψη αρχείου  
ΑΦΙΣΑ  18  ΟΚΤΩΒΡΗ ΕΛΜΕ.doc ΑΦΙΣΑ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ ΕΛΜΕ.doc
27 K   Προβολή   Λήψη αρχείου  

Ενημερωτικό συνάντησης ΕΛΜΕ με Περιφερειακό Διευθυντή Εκ/σης

Την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Α΄ Κυκλάδων συναντήθηκε με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης και έθεσε τα παρακάτω ζητήματα:

ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΙΜΟΛΗΨΙΑΣ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΒΙΔΑΛΗΣ ΚΟΥΤΕΛΙΕΡΗΣ ΣΤΙΣ 15-10-2012


e-Επιλογές της 16/10/2012


Την Τουρκία διαφημίζουν επί πληρωμή οι φαρμακοβιομήχανοι που "κόπτονται" για την υγεία των Ελλήνων... ξεφτιλισμένοι φραγκοφονίαδες!


Διαβάστε είδηση του newsbomb.gr να σας πέσουν οι τρίχες... επειδή κατά τ' άλλα οι Γιαννακόπουλοι ενδιαφέρονται για την ευζωία των Ελλήνων και θέλουν να τους προστατεύσουν από τα γενόσημα! Μπροστά σε τέτοιο γλύψιμο-προβολή σε τούρκικα συμφέροντα που κάνουν οι φραγκοφονιάδες, ο Μπουτάρης είναι άγιος. Το ότι πρόκειται για πληρωμένη διαφημιστική προβολή της Turkish Airlines φαίνεται, εκτός από το περιεχόμενο και από το τέλος της είδησης...

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Η ΕΠΈΝΔΥΣΗ ΣΤΗ ΓΝΏΣΗ ΕΊΝΑΙ Η ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΊΣΗ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι συνδιασκέψεις στελεχών και φίλων
της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. στο Νότιο Αιγαίο (Σύρο στις 3/10 και Ρόδο στις 15/10)

Παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.) και Αντιπροέδρου της Δ.Ο.Ε. κ. Χαράλαμπου Κόκκινου πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στη Σύρο στις 03/10 και στη Ρόδο στις 15/10 συσκέψεις στελεχών και φίλων της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και οργανωτικά ζητήματα εν’ όψει των εκλογών της 07/11/2012 για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ και ΚΥΣΠΕ).

Εκδρομή στη Μονή Φωτοδότη διοργανώνει ο Πολιτιστικός σύλλογος Μελάνων Νάξου «ΚΟΥΡΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ»

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 10:00 σας προσκαλούμε στην εκδρομή που διοργανώνει  ο σύλλογός μας, σε μια δραστηριότητα να γνωρίσουμε καλύτερα τον τόπο μας.
 Αναχώρηση από τις Μέλανες με πούλμαν (δωρεάν μετακίνηση), με προορισμό τη Μονή Φωτοδότη στο Δανακό και στη συνέχεια επίσκεψη στα μουσεία της Απειράνθου και στον παραδοσιακό ανεμόμυλο.
Για το Δ.Σ. Η Πρόεδρος
 (Στέλλα Τουλούπη)

Έναρξη Προπονήσεων και Εγγραφών στις ακαδημίες Μπάσκετ του Πανναξιακού ΑΟΝ

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου και ώρα 14.30  στο κλειστό γυμναστήριο   Νάξου  θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προπόνηση των  ακαδημιών Μπάσκετ του Πανναξιακου ΑΟΝ.
Την εποπτεία των τμημάτων θα έχει ο  έμπειρος  προπονητής  κ. Δημήτρης Δαμιανίδης, ο οποίος θα είναι φέτος στο τιμόνι  της ανδρικής ομάδας,  σε συνεργασία με  τις  Ναταλία Χάμπα και Ευαγγελία Κιουλαφή.
Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε με τα π

Εβδομάδα αφιερωμένη στον τουρισμό από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων


Εβδομάδα αφιερωμένη στον τουρισμό της Νάξου και των  Μικρών Κυκλάδων θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου. Ο Δήμος διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων γύρω από το μεγαλύτερο πυλώνα της τοπικής οικονομίας, με πιο σημαντική την παρουσίαση του προγράμματος τουριστικής προβολής την Τρίτη, 23 Οκτωβρίου. Επίσης θα διεν

Στουρνάρας: Ποτέ δεν μιλήσαμε για αξιοποίηση νησιών (έγγραφο)

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ουδέποτε έχει ανακοινώσει οτιδήποτε σχετικό με την αξιοποίηση συγκεκριμένων νησιών, αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, στις 15 Οκτωβρίου.
Προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας για το ενδεχόμενο να παραχωρηθούν νησάκια του Αργολικού Κόλπου σε ιδιώτες, ο υπουργός Οικονομικών διευκρινίζει ότι «στο πλαίσιο της καταγραφής και ανάλυσης της ακίνητης περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου, με σκοπό τη δημιουργία σχετικού περιουσιολογίου, έγινε και καταγραφή 585 νησίδων που βρίσκονται στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου».

Προσθέτει όμως ότι τα νησιά που είχαν αναφερθεί σε συγκεκριμένο δημοσίευμα δεν σχετίζονται με έργα που υλοποιεί το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο ουδέποτε έχει ανακοινώσει οτιδήποτε σχετικό με την αξιοποίηση των συγκεκριμένων νησιών.



--
Ανάρτηση Από τον/την Blogger στο Δεξί X-Trem(i) τη 10/16/2012 09:11:00 μ.μ.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΙΚΟΥ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

 - Όλοι μαζί στις κινητοποιήσεις για να αποκρούσουμε τα καταστροφικά μέτρα!!! 

Στη διήμερη επίσκεψη του στη Νάξο το Σαββατοκύριακο 13-14/10, ο Νίκος Συρμαλένιος συμμετείχε στη συνέλευση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στην οποία συζητήθηκε η αναδιοργάνωση του σχήματος μετά τις εκλογές, η πορεία προς την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη και την ίδρυση ενιαίου κόμματος καθώς και ο προγραμματισμός της τοπικής οργάνωσης και η παρέμβαση στα τοπικά προβλήματα του......

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Καλείστε όπως προσέλθετε στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, την Παρασκευή 19/10/2012 και ώρα 19:00 στο Δημοτικό Κατάστημα (αίθουσα συνεδριάσεων Δ.Σ.) με θέμα ημερήσιας διάταξης:

Παρουσίαση από τον Δρ. Δημήτρη Κούτουλα, της εισήγησης που θα καταθέσει στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, όσον αφορά στο ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την...........
τουριστική προβολή των πέντε νησιών του Δήμου κατά την περίοδο 2013-2015.
Συζήτηση και υποβολή προτάσεων  με σκοπό την οριστικοποίηση του  παραπάνω σχεδίου δράσης.
Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Μαργαρίτης   

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΝΑΞΟΥ (13η/2012)



ΠΡΟΣ: Τα μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου
Παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου, στο γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας (Δημαρχείο) στις 22 Οκτωβρίου 2012 ημέρα Δευτέρα και ώρα 10.00 με το παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
1 "Προβλήματα σχέσεων μεταξύ Δημοτικής Κοινότητας Νάξου και Κεντρικού Δήμο".
Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου
Βαρσαμάς Ι.Συμεώνογλου

Τι είπε ο Γιάννης Βρούτσης φεύγοντας από τη Βουλή


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς

Αναχώρησε πριν από λίγο ο υπουργός Εργασίας από το Κοινοβούλιο αφού ολοκληρώθηκε η συνάντησή του με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς. Ο Γιάννης Βρούτσης αυτή τη στιγμή κατευθύνεται προς το υπουργείο Οικονομικών όπου αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα και το κλιμάκιο της Τροικας.


Μάλιστα ο Γιάννης Βρούτσης φεύγοντας από τη Βουλή είπε σε δημοσιογράφους "Ελπίζω να υπάρξει συμφωνία, η διαπραγμάτευση συνεχίζεται". Τα λόγια του υπουργού είναι ενδεικτικά της κρισιμότητας της διαπραγμάτευσης.

--
Ανάρτηση Από τον/την Blogger στο Δεξί X-Trem(i) τη 10/16/2012 08:18:00 μ.μ.

Τα τζάκια των φαρμακοβιομηγχάνων άρχισαν τον πόλεμο στον Σαμαρά



Από κάποιον φίλο μας που ξέρει τι γίνεται:
Φίλε Δεξί Εξστρέμ,
Χθες μου προξένησε έκπληξη η ομαδική επίθεση με παρόμοια άρθρα από όλο το πολιτικό φάσμα των ΜΜΕ προς τα γενόσημα φάρμακα (σε άσχετες μεταξύ τους εφημερίδες όπως ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, ΤΟ ΧΩΝΙ(!), και το ΠΑΡΟΝ – όπως βλέπεις έχουν επιλέξει τα πάντα από αναγνωστικό κοινό από Συριζαίους, Δεξιούς, Πασόκους, Συνωμοσιολόγους κ.α. – πάντα με αντιμνημονιακή ρητορική).Δες π.χ. εδώ στη σελίδα των γνωστών φαρμακοβιομηχάνων: http://www.newsbomb.gr/media-agb/story/243211/syssomos-o-typos-kata-tis-merkel-gia-ta-anonyma-genosima