slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τα ξενοδοχεία δείχνουν ...Νάξο

Η Νάξος αντέχει στο χρόνο και συνεχίζει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλες τις διεθνείς λίστες που αναφέρονται στις προτιμήσεις επισκεπτών σε νησιωτικούς προορισμούς. Βέβαια φέτος μέσω του TripAdvisor η Νάξος βρέθηκε στην 8η θέση της λίστας που αφορά τους νησιωτικούς προορισμούς της Ελλάδας, και για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια είχε βρεθεί εκτός Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής λίστας… Και οι σχετικές λίστες προέρχονται μέσω των αναζητήσεων από τους Travellers' Choice Awards, όπως αναδείχτηκαν από τους χρήστες της μεγαλύτερης ταξιδιωτικής πλατφόρμας στον κόσμο…

Νίκος Συρμαλένιος :Η αντιπολίτευση ξεχνά τα σκάνδαλα, τη διαφθορά και τη διαπλοκή που οδήγησαν στην κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος

Τοποθέτηση του βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου στην κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών της Βουλής
Έντονη κριτική σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την πολυετή διακυβέρνηση με σκάνδαλα, διαφθορά και διαπλοκή, που οδήγησαν στην κατάρρευση της χώρας και ανάμεσα σ' αυτή την κατάρρευση και στην κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος, άσκησε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, κατά την κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών.

Χωρίς πλοία τα νησιά στις 8 Μαΐου λόγω απεργίας της ΠΝΟ

Στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ για τις 8 Μαΐου αποφάσισε να συμμετέχει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία από τις 00:01 έως και τις 24:00.
Η Ομοσπονδία καλεί τους ναυτεργάτες μαζικά και δυναμικά να διατρανώσουν τη θέληση τους για αντίσταση και αγώνα στις επιβουλές και επιθέσεις που δέχεται ο κλάδος.
Η  24ωρη  απεργία είναι  ανεξάρτητη από την 48ωρη απεργία που ήδη έχει αποφασίσει η Ομοσπονδία και η οποία θα πραγματοποιηθεί με την κατάθεση του

Απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον Μανώλη Κεφαλογιάννη: " Η έδρα του ΕΝΙΣΑ παραμένει στο Ηράκλειο"

Ημερομηνία: 26 Απριλίου 2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΑΝΩΛΗΣ Κ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ Κ.Ο. ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με σειρά ερωτήσεων προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε θέσει το θέμα της παραμονής της έδρας του ENISA στο Ηράκλειο.
Με τη σημερινή της απάντηση η Επιτροπή δίνει οριστικό τέλος στις ανησυχίες των κατοίκων της Κρήτης.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι σύμφωνα με τον κανονισμό αριθ. 525/2013 που αφορά τον Ευρωπαικό Οργανισμό για την Ασφάλεια των Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA) η έδρα του Οργανισμού είναι το Ηράκλειο Κρήτης.

Η απόφαση ότι ο ENISA θα έχει την έδρα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο ελήφθη ομόφωνα από τα κράτη μέλη. Και κάθε τροποποίηση της απόφασης αυτής θα πρέπει να πραγματοποιηθεί με συμφωνία μεταξύ των αντιπροσώπων των κρατών μελών που συνέρχονται σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

Ευχές από τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Ιωάννη Μαργαρίτη

Κίμωλος, ένα όμορφο νησί που μελετά και τιμά την ιστορική του παράδοση

ο Φιλόλογος
κ. Αντώνης Τζιώτης
η κ. Σοφία Μαγκανιώτη.
Ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΥΤ
κ. Αντώνης  Χωριανοπουλος 
Με συντονιστή τον Ναξιώτη Φιλόλογο κ. Αντώνη Τζιώτη το απόγευμα της Κυριακής 3 Απριλίου, οργανώθηκε μια όμορφη εκδήλωση στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου του Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας στον Πειραιά.
Η πρωτοβουλία ανήκε στην εφημερίδα «Κιμωλιακά νέα» και είχε θέμα την παρουσίαση τεσσάρων βιβλίων της σειράς «Κιμωλιακή Βιβλιοθήκη»: 1) «Οικονομική ζωή και επαγγέλματα της Κιμώλου, 17ος –
20ος αιω.» του Παναγιώτη Καμηλάκη, 2) «Μίμης Αντ. Αφεντάκης, ο Κιμώλιος
ευπατρίδης και οραματιστής» του Γεράσιμου – Θεοδώρου 
 Γεράσιμος-Θεόδωρος  Μαγκανιώτη 
Δημήτριος Βεντούρης,       
Παναγιώτης Καμηλάκη,  
         Λάζαρος Θεόφιλος,
Ευάγγελος Καραμανές
Μαγκανιώτη, 3) α) «Ο Ναός του Σωτήρος Χριστού Κιμώλου και ο πρεσβύτερος Μάρκος Μ. Βεντούρης», β) «Κιμωλιακά ιστορικά θέματα» του Σίμου Συμεωνίδη και 4) Αντώνιος Βασ. Σάρδης, Οικονόμος Κιμώλου – Φιλικός, 1722-1843» του Σίμου Συμεωνίδη.
Τα βιβλία παρουσίασαν, κατά την αντίστοιχη σειρά οι:

Το πλοίο «Παναγία Τήνου» βυθίζεται στο λιμάνι του Πειραιά -Μετά από εισροή υδάτων [εικόνα & χάρτης]


Συναγερμός στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στην προβλήτα Ε4, καθώς το ακινητοποιημένο πλοίο «Παναγία Τήνου» βυθίζεται.
Το πλοίο ανήκει στη Ventouris Sea Lines και είχε κατασχεθεί λόγω οικονομικών προβλημάτων.
Είχε κατασκευαστεί το 1960 και το 1978 πουλήθηκε στη Ακτοπλοΐα Βεντούρη για να

Το Φιλωτιτίκο πηγαδάκι της Βουλής


Τους χωρίζουν τα έδρανα τους ενώνει... τo Φιλώτι  καθώς και οι τρεις [Ν. Μανιό  και Γ. Θεωνά  του ΣΥΡΙΖΑ και ο Γ. Βρούτση  από τη Νέα Δημοκρατία ] βουλευτές από κει έλκουν την καταγωγή τους  κάτι που σίγουρα αποτελεί πρωτοτυπία για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα Η «ομάδα» των Κυκλάδων θεωρείται από τις πιο δυναμικές στη Βουλή. Παρά τις ευδιάκριτες πολιτικές διαφορές, οι τρεις νησιώτες πολιτικοί έχουν βρει τον δικό τους κώδικα επικοινωνίας και δεν διστάζουν να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι για να βρουν λύση σε

Δημοσκόπηση – κόλαφος στην Αυγή: Εικόνα πλήρους κατάρρευσης για Τσίπρα! (κάρτες)

Την εικόνα της πλήρους κατάρρευσης της δημοφιλίας τουΤσίπρα και του συνοδοιπόρου του Καμμένου, καταγράφει δημοσκόπηση της Public Issue που δημοσιεύει – και εδώ είναι και η μεγαλύτερη «είδηση» – η εφημερίδα «Αυγή»!

Είναι χαρακτηριστικό πως στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών προηγείται «καθαρά» ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Βασίλης Λεβέντης, στην τρίτη η Φώφη Γεννηματά, ενώ ο Τσίπρας βρίσκεται στην έκτη και ο Πάνος Καμμένος στην 7η θέση, με τον πιο αντιδημοφιλή πολιτικό αρχηγό τον Μιχαλολιάκο να βρίσκεται πολύ κοντά τους…

Γέμισε νεκρά ψάρια η Αλυκή Νάξου

Σε καταγγελίες προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησε ο Σύλλογος «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου» σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει στην Αλυκή Νάξου με τα νεκρά ψάρια.
Πιο συγκεκριμένα, ο Σύλλογος απευθύνθηκε στο τμήμα Περιβάλλοντος, Αλιείας και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου όπου ήδη έχουν ενεργοποιηθεί και
 
έχουν προχωρήσει σε αυτοψία. Να υπενθυμίσουμε ότι στην περιοχή της Αλυκής που βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο Νάξου, έχουν εντοπισθεί από την Τετάρτη 20 Απριλίου, δεκάδες νεκρά ψάρια τα οποία μέρα με τη μέρα αυξάνονται... Η δυσοσμία που υπάρχει στην περιοχή είναι ανυπόφορη και κάθε μέρα χειροτερεύει.