slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εμποροεπαγγελματικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου: «Έμποροι - Χωροφύλακες»

C:\Users\User\Documents\Λουκία\Εμπορικός Σύλλογος Τήνου\6}  Λογότυπα Εμπορικού Συλλόγου Τήνου\ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ & ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΝΟΥ\ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ.pdf (2).jpg

ΕΜΠΟΡΟΙ - ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ 


Μετά από τις τελευταίες ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Όμορων Νομών & Νήσων Αιγαίου, στην οποία ανήκει και ο Εμποροεπαγγελματικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου, εξέδωσε δελτίο τύπου «Έμποροι – Χωροφύλακες» με το οποίο είμαστε απόλυτα σύμφωνοι και σας το παραθέτουμε αυτούσιο.


«Πειραιάς, 4-11-2021 Αριθμ. Πρωτ.: 1251


Τα νέα υγειονομικά μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση, μετά την αποτυχία της να ελέγξει την πανδημία και να πείσει τους ανεμβολίαστους, «πάγωσαν» για άλλη μια φορά την ήδη τρικλίζουσα αγορά. 


Μετά από συνεχόμενες χρονιές κρίσης, τόσο οικονομικής, όσο και υγειονομικής, ο Εμπορικός Κόσμος επιβαρύνεται για άλλη μια φορά με επιπλέον υποχρεώσεις και ελέγχους που αναλογούν ξεκάθαρα και μόνο στην Πολιτεία. 


Οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις, υπέδειξαν υποδειγματική συνέπεια ΣΕ ΟΛΑ τα υγειονομικά πρωτόκολλα και με απόλυτο σεβασμό και ενσυναίσθηση θωράκισαν σε υψηλό βαθμό ασφαλείας τα καταστήματα και τους πελάτες τους. Εξ' ορισμού λοιπόν, οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που τηρούν όλους τους υγειονομικούς κανόνες δύο χρόνια τώρα, ΔΕΝ ΕΓΕΙΡΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ για την Δημόσια υγεία. 


Είναι ανέφικτο, ανεφάρμοστο και ανέντιμο απέναντι στους πελάτες μας που είναι και η βασική περιουσία των μικρομεσαίων εμπόρων, να κάνουμε τους "χωροφύλακες" έξω από τα καταστήματά μας. 

Υγεία είναι, οι λίγοι πελάτες που έρχονται στα μαγαζιά μας να βρίσκονται "ΕΝΤΟΣ", έστω και με αυστηρά μέτρα και όχι να "διώκονται" εξαφανίζοντας και την τελευταία ελπίδα ύπαρξής μας. 


Όλα τα μέτρα πρέπει να ισχύουν ισότιμα για όλους, βάσει της υγειονομικής εικόνας της κάθε περιοχής, αλλά και της μορφής & του μεγέθους των επιχειρήσεων, να είναι απλά, κατανοητά και να μην φέρνουν σε σύγχυση το καταναλωτικό κοινό, που διαθέτει και νόηση & κρίση και φυσικά είναι σε θέση να αντιληφθεί ακόμα και τον αθέμιτο ανταγωνισμό που θα δεχθούν οι συνάδελφοί μας. 


Τα οριζόντια και αλλοπρόσαλλα μέτρα που συνεχώς ανακοινώνονται, έχουν ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον καμία εμπιστοσύνη στις πολύμορφες και πολύπλοκες ανακοινώσεις, από τις οποίες βομβαρδιζόμαστε. Ο εμπορικός κόσμος σέβεται και εκτιμά τους πελάτες του και οι πελάτες μας, ενστερνίζονται τις ανησυχίες μας και μας συμπαραστέκονται. 


Για ακόμη μια φορά, οι εμπορικές επιχειρήσεις γινόμαστε εύκολος στόχος, αυτή την φορά μάλιστα, χωρίς την ανακοίνωση καμίας, κρατικής υποστήριξης και προστασίας από το ιδιότυπο lockdown, το οποίο μας επιβάλλεται με κρατική εντολή. 


Η επανεξέταση των νέων υγειονομικών μέτρων, αλλά και ο συνδυασμός τους με μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις μας κρίνεται αναγκαία και ελπίζουμε ότι, αυτή την φορά στις όποιες αποφάσεις παρθούν, να έχει συνυπολογιστεί και η γνώμη των επίσημων φορέων μας, που δυστυχώς μέχρι στιγμής φαίνεται να απαξιώνεται».





Με εκτίμηση

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ

ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ & ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝΟΥ

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

C:\Users\User\Documents\Λουκία\Εμπορικός Σύλλογος Τήνου\1}  Επιστολές - Έγγραφα Εμπορικού Συλλόγου Τήνου\1)ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ\6) ΣΦΡΑΓΙΔΑ.JPG

              ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΙΜΕΚΗΣ                                                             ΛΟΥΚΙΑ ΚΟΛΛΑΡΟΥ


Με παρέμβαση της Κατερίνας Μονογυιού δίνεται τέλος στη διεθνή άδεια οδήγησης για τους επισκέπτες από Η.Π.Α., Καναδά, Αυστραλία και Ηνωμένο Βασίλειο

 

Με το δίπλωμα οδήγησης της χώρας τους και χωρίς την υποχρέωση προσκόμισης διεθνούς άδειας οδήγησης θα μπορούν να οδηγούν πλέον στην Ελλάδα οι εκατοντάδες χιλιάδες απόδημοι και επισκέπτες από τις Η.Π.Α., τον Καναδά, την Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με σχετική διάταξη που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου "Οδηγώντας με Ασφάλεια" του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή.

Με αυτό τον τρόπο απαλλάσσονται από αχρείαστη ταλαιπωρία, οικονομικό κόστος και γραφειοκρατία οι επισκέπτες αυτών των χωρών, βελτιώνοντας παράλληλα και καθιστώντας ακόμη πιο ελκυστικό προορισμό την Ελλάδα.

Κατόπιν αιτήματος του Προέδρου Κωνσταντίνου Φάρκωνα και του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Ιδιοκτητών Και Εκμισθωτών Ενοικιαζομένων Μοτοποδηλάτων Και Μοτοσυκλετών και Προέδρου του Συλλόγου Εκμισθωτών Μοτοποδηλάτων και Μοτοσυκλετών Νάξου και Μικρών Κυκλάδων καθώς και του Υπεύθυνου επικοινωνίας και του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Ιδιοκτητών Και Εκμισθωτών Ενοικιαζομένων Μοτοποδηλάτων Και Μοτοσυκλετών και Αντιπροέδρου Συλλόγου Εκμισθωτών Μυκόνου, Χρήστου Ρίζου, η Κατερίνα Μονογυιού σε συνεργασία με τον τέως Υφυπουργό Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη προέβη σε μία σειρά πρωτοβουλιών ώστε να διευθετηθεί αυτό το θέμα. 

 Για το ζήτημα αυτό η Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε:

Χωρίς στήριξη και απροστάτευτες απέναντι σε φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού για ακόμα μία φορά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε εστίαση και λιανεμπόριο


Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:  «Χωρίς στήριξη και απροστάτευτες απέναντι σε φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού για ακόμα μία φορά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε εστίαση και λιανεμπόριο»

 

Με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Χαρίτση, 65 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατέθεσαν ερώτηση σχετικά με την στήριξη που απαιτείται για τις επιχειρήσεις στην εστίαση και στο λιανεμπόριο μετά τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν. Την ερώτηση συνυπογράφει και ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος.

Στις 10 Νοεμβρίου η κοινή συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου και ΠΕΔ Ν. Αιγαίου για συντελεστές ΦΠΑ και ανεμογεννήτριες

Την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 15:00 θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη η κοινή συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου και Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, με μοναδικά θέματα ημερήσιας διάταξης την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και την χωροθέτηση και εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.


Την διεξαγωγή κοινής συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου και Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να συζητηθούν από τα δύο κορυφαία όργανα της Αυτοδιοίκησης Α΄και Β΄ βαθμού, τα δύο σημαντικά θέματα για την ανάπτυξη και το μέλλον των νησιών της Περιφέρειας, είχε ζητήσει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, με επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ.Ν.Α., Δήμαρχο Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη.

Νότιο Αιγαίο: Έσπασε το ρεκόρ του 2019 ο φετινός Οκτώβριος. Πάνω από 3 εκ διεθνείς αφίξεις σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

Από την Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό ακολουθεί η παρακάτω ανακοίνωση:

 Ο καλύτερος Οκτώβριος όλων των ετών αποδείχθηκε στην πράξη ο φετινός για το Νότιο Αιγαίο, αφού ξεπέρασε ακόμα και το ρεκόρ του 2019, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις.


Συνολικά, τα διεθνή αεροδρόμια της Ρόδου, Κω, Μυκόνου, Σαντορίνης  και Καρπάθου προσέλκυσαν, από την 1η έως την 31η Οκτωβρίου, 412.771 επιβάτες, έναντι 357.608 το αντίστοιχο διάστημα του 2019, χρονιάς ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό, πετυχαίνοντας αύξηση της τάξης του 15%, σε επίπεδο Περιφέρειας. 

 Το άλμα της Σαντορίνης

Δήμος Πάρου Νέα έκκληση για εμβολιασμούς και τήρηση των υγειονομικών μέτρων




Οι χθεσινοί αριθμοί που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ σχετικά με την πορεία του κορωνοϊού, επιβεβαιώνουν αυτό που η ιατρική κοινότητα έχει κάνει σαφές με κάθε τρόπο: Η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Αντίθετα, έχουμε επίσημα εισέλθει στο τέταρτο κύμα,  το οποίο θα πλήξει ιδιαίτερα το ανεμβολίαστο κομμάτι της κοινωνίας μας.

Όλα αυτά χωρίς ακόμη να έχουμε εισέλθει στον χειμώνα και τις ιδιαίτερες συνθήκες που τον συνοδεύουν, και οι οποίες δυνητικά μπορεί να επιφέρουν μια έξαρση του φαινομένου.


Στην Πάρο, παρότι το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι ιδιαίτερα υψηλό, υπήρξε την προηγούμενη εβδομάδα αυξητική τάση στα ενεργά κρούσματα. 


Το μήνυμα που μεταφέρουμε για άλλη μια φορά είναι σαφές:


Εμβολιαζόμαστε και τηρούμε απαρέγκλιτα τους υγειονομικούς κανόνες και τα πρωτόκολλα που θεσπίζει η Πολιτεία. 


Είναι ανάγκη να αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας έναντι των δικών μας και της κοινωνίας και να πάρουμε την υγεία στα χέρια μας. Απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους συνδημότες μας οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι τώρα, να σπεύσουν στα εμβολιαστικά κέντρα και να κάνουν το εμβόλιο. Ταυτόχρονα καλούμε τους επαγγελματίες του νησιού να κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους και να τηρούν τα προβλεπόμενα  μέτρα. 

Είναι προς το συμφέρον όλων μας να παραμείνουν οι κοινωνίες μας ανοιχτές και να αποφύγουμε ένα lockdown, το οποίο θα πλήξει την κοινωνική μας ζωή και τις τοπικές οικονομίες. Γι' αυτό, είναι σημαντικό να επιτελούμε τα καθήκοντά μας, έτσι ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να συμμετέχουμε σε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες με ασφάλεια.


ΕΑΣ Νάξου: 60 λεπτά γιδινό, 1 ευρώ πρόβειο, 50 λεπτά αγελαδινό και αύξηση κοπαδιών


Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Νάξου ενημερώνει ότι ανανεώνει τα ήδη υπάρχοντα ιδιωτικά συμφωνητικά που έχει συνάψει με τους γαλακτοπαραγωγούς για το γάλα τους

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Νάξου ενημερώνει ότι ανανεώνει τα ήδη υπάρχοντα ιδιωτικά συμφωνητικά που έχει συνάψει με τους γαλακτοπαραγωγούς για το γάλα τους, ενώ θα προχωρήσει και σε σύναψη νέων συμφωνητικών με όσους παραγωγούς ενδιαφέρονται να συνεργαστούν μαζί της.

Μέσω των εν λόγω συμφωνητικών η ΕΑΣ στοχεύει στην συνέχιση της απρόσκοπτης συνεργασίας της με τους παραγωγούς και στην διασφάλιση αφ' ενός του δικού τους εισοδήματος (βελτιώνοντας μάλιστα τις τιμές καθώς αναγνωρίζει την δύσκολη κατάσταση που βιώνουν) και αφ' ετέρου της υψηλής ποιότητας του εισκομιζόμενου γάλακτος.

Σημειώνεται, ότι τη νέα χρονιά η ΕΑΣ θα επεξεργαστεί όλο το γάλα που θα παραλάβει στο εκσυγχρονισμένο Τυροκομείο της στο Γλινάδο αλλά και στο νέο Τυροκομείο που θα λειτουργήσει στην ορεινή Νάξο, εξασφαλίζοντας έτσι την συνδεδεμένη ενίσχυση για τους παραγωγούς της.

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου κ. Δημήτρης Καπούνης, «αποφασίσαμε να αυξήσουμε τις τιμές του γάλακτος. Έτσι στο κατσικίσιο θα δίνουμε 55 έως 60 λεπτά το κιλό, στο πρόβειο 95 λεπτά με 1 ευρώ, στο αγελαδινό 45 έως 50 λεπτά. Οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα τις ποσότητες παράδοσης και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του γάλακτος. Βέβαια η αύξηση της πρώτης ύλης θα έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρξει αύξηση και της τιμής της γραβιέρας στη λιανική για τους καταναλωτές.

Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις αυξημένες τιμές στις ζωοτροφές στους κτηνοτρόφους. Επίσης οι τιμές των λιπασμάτων έχουν φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Ένα ακόμη πρόβλημα που υπάρχει στη Νάξο είναι η ξηρασία που ταλαιπωρεί τους παραγωγούς.

Η Ένωση αποφάσισε επίσης να βοηθήσει τους κτηνοτρόφους να αυξήσουν το ζωικό κεφάλαιο. Θα διαθέσει 350.000 ευρώ από δικούς της πόρους για την αγορά αγελάδων και αιγοπροβάτων. Οι κτηνοτρόφοι θα χρηματοδοτηθούν για την αγορά των ζώων και η εξόφληση θα γίνει σε βάθος πενταετίας και άτοκα».

Παϊσιάδης Σταύρος

Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και η Πατάτα Νάξου Π.Γ.Ε. της Ε.Α.Σ. Νάξου είναι «Μικροί Θησαυροί της Ευρώπης»!

 


Το τριετές πρόγραμμα από την Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ με τίτλο «Μικροί Θησαυροί της Ευρώπης» έχει ως κύριο σκοπό του την προώθηση των ελληνικών αυθεντικών συνεταιριστικών προϊόντων Π.Ο.Π. (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) και Π.Γ.Ε. (Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης) που ανήκουν στην μεγάλη οικογένεια αναγνωρισμένων ευρωπαϊκών προϊόντων.

Μέσω του προγράμματος, το οποίο υλοποιείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι καταναλωτές θα έχουν την σπουδαία ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τόσο τα προϊόντα Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. όσο και τους συνεταιρισμούς παραγωγών ανά την Ελλάδα. 

ΔΗΜ.ΤΟ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ - Συγκρότηση σε σώμα του νέου συμβούλιου της Δημοτικής Τοπικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

  


Η ΔΗΜ.Τ.Ο. Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στην εναρκτήρια συνεδρίαση της απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη, για την πρωτόγνωρα μαζική συμμετοχή τους στις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της τοπικής μας οργάνωσης.

Συγχαρητήρια επίσης αξίζουν και στην εφορευτική  επιτροπή που σήκωσε το βάρος όλης αυτής της διαδικασίας, χωρίς να δεχτεί την παραμικρή ένσταση ή διαμαρτυρία, γεγονός που επιβεβαιώνει τον αδιάβλητο, διαφανή και απόλυτα δημοκρατικό χαρακτήρα της διαδικασίας.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνει και η χθεσινή ανακοίνωση της Νομαρχιακής Νέας Δημοκρατίας Κυκλάδων η οποία συγχαίρει την ΔΗΜ.Τ.Ο. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τον υποδειγματικό και άψογο τρόπο διεξαγωγής των εκλογών και την αναδεικνύει ως την πιο δυναμική και πολυάριθμη τοπική οργάνωση σε όλες τις Κυκλάδες.


Με την πρώτη συνεδρίαση της τοπικής οργάνωσης η συγκρότηση του νέου συμβουλίου έχει ως εξής:

Το απογοητευτικό για το ΕΚΑΒ ιστορικό μιας επείγουσας αεροδιακομιδής ασθενούς από την Νάξο.

Του Γιάννη Βλασερού*
Προ ολίγων ημερών ένα συγγενικό μου πρόσωπο και προσωπική μου ασθενής που διαμένει στη Νάξο χρειαζόταν λόγω «ηλεκτρικής θύελλας» του εμφυτευμένου απινιδωτή της (δηλαδή συνεχή ηλεκτρικά shock στην καρδιά)
που προκαλούσε αφόρητους πόνους άμεσης μεταφοράς σε ειδικό καρδιολογική κέντρο.

Ας σημειωθεί ότι υπάρχει οδυνηρή εμπειρία για ασθενή με το ίδιο ακριβώς πρόβλημα από την Νάξο που λόγω καθυστέρησης μετακίνησης εξέπνευσε στην είσοδο του Ιππποκρατείου Αθηνών όταν πλέον είχε εξαντληθεί λόγω καθυστέρησης η μπαταρία του απινιδωτή.