slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός της νέας Κοινοτικής Αρχής Φιλωτίου

 Με την ευλογία του εφημέριου της Παναγίας της Φιλωτίτισσας Πρωτοπρεσβύτερου Ιωάννη Μανιού ο Αγιασμός της νέας Κοινοτικής Αρχής Φιλωτίου
Ο Πρόεδρος της Τοπικής Δημοτικής Κοινότητας Φιλωτίου Βασίλης Κρασσας ευχαρίστησε και υποσχέθηκε ότι θα κάνει ότι καλύτερο γίνεται, γιατί δεν υπάρχει κάτι να τους χωρίζει. Όπως και οι υπόλοιποι ομιλητές μίλησαν για Ενότητα όλων των φορέων για το καλό του χωριού
Στον αγιασμό παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Μανιος οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ηλίας Ορφανός και Μανώλης Βαβούλας και οι νέοι Τοπικοί Σύμβουλοι Μανιός Χαρίλαος, και

Δημοπρατείται η προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού στο ταχυδιυλιστήριο Εγγαρών Νάξου

 


Ολοκληρωμένο σύστημα φίλτρων διύλισης ενεργού άνθρακα, θα δώσει άριστης ποιότητας νερό  στους κατοίκους του νησιού
Με γοργό ρυθμό η Περιφερειακή Αρχή συνεχίζει την  υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», αξιοποιώντας τους πόρους του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Στην προέγκριση δημοπράτησης της προμήθειας και εγκατάστασης του εξοπλισμού  στο ταχυδιυλιστήριο Εγγαρών Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προέβη η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΕΥΔ) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
 Ειδικότερα, η ΕΥΔ ενέκρινε τα τεύχη διακήρυξης και την διαδικασία με την οποία θα προκηρυχθεί το εν λόγω έργο, το οποίο  αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση  και θέση σε λειτουργία ολοκληρωμένου συστήματος φίλτρων διύλισης ενεργού άνθρακα στο ταχυδιυλιστήριο Εγγαρών. Με την προσθήκη των έξι νέων φίλτρων ενεργού άνθρακα, με δυνατότητα διύλισης 75κμ  ανά ώρα το  καθένα, θα επιτευχθεί η ποιοτική αναβάθμιση του παραγόμενου νερού, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα τηλεπαρακολούθησης των διεργασιών διύλισης, καθώς και των ποιοτικών παραμέτρων αυτής.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 639.840 €.

Είναι ενταγμένο στον Άξονα Προτεραιότητας «Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Το Γραφείο Τύπου



Τελετή παράδοσης οφθαλμολογικού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Νάξου


Με απόλυτη επιτυχία και πλήθος εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 19:00 μ.μ. στο κτίριο του Γενικού Νοσοκομείου Νάξου η τελετή παράδοσης της δωρεάς του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου, η οποία αφορά δυο ιατρικά μηχανήματα που θα εξοπλίσουν το οφθαλμολογικό ιατρείο του νοσοκομείου.

Ολοκλήρωση λιμενοβραχίονα Θηρασίας και προσέγγιση πλοίου Ε/Γ-Ο/Γ στη νήσο Θηρασία: Κατατέθηκε αναφορά στη Βουλή

 Βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε στη Βουλή αναφορά προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επιστολή του Προέδρου της Κοινότητας Θηρασίας κ. Πέτρου Καραμολέγκου με θέμα: «Ολοκλήρωση λιμενοβραχίονα Θηρασίας και προσέγγιση πλοίου Ε/Γ-Ο/Γ στη νήσο Θηρασία».
Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία:

Ξεπάγωσε η τσιμινιέρα… (…του ΠΑΣΟΚ)



Άγριο τρολάρισμα στα social media για το α-λα σοβιετ αντιπολιτευτικό μπανεράκι του Κινήματος Αλλαγής
Ένα απίστευτο διαδικτυακό πανηγύρι έχει ξεσπάσει στα social media με το μπανεράκι του Κινήματος Αλλαγής που… απειλεί την κυβέρνηση ότι θα βρει το Κίνημα απέναντί της «μέσα και έξω από τη Βουλή».
Το τσιτάτο του ΚΙΝ.ΑΛ. αφορά τις ενστάσεις της Χαριλάου Τρικούπη για τις αλλαγές στα εργασιακά που περιλαμβάνει ο αναπτυξιακός νόμος της Ν.Δ., αλλά το τρολάρισμα αφορά την… τσιμινιέρα σε σχήμα αγωνιστικής γροθιάς που συνοδεύει το banner.

Χτυπούν τον Σαμαρά για να ρίξουν τον Κυριάκο


Η υπόθεση Novartis, η επιλογή Μαργ. Σχοινά ως αντιπροέδρου, η Συμφωνία των Πρεσπών και η Προεδρία της Δημοκρατίας είναι το γήπεδο που οι ΣΥΡΙΖΑίοι προσπαθούν να πλήξουν τον Αντ. Σαμαρά και να φθείρουν τον Κυριάκο Καταθέσεις τριών πολιτικών, Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Αβραμόπουλου και Ευ. Βενιζέλου, στον Άρειο Πάγο.


«Τρομοκρατική» κατάθεση του αρεοπαγίτη εισαγγελέα Γιάννη Αγγελή. 
Οσονούπω εξεταστικές επιτροπές για Novartis και «βαρουφάκιας» βασιλείας…

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον Δημήτρη Ρίζο στο κοιμητήριο της Γλυφάδας


 

Στο κοιμητήριο της Γλυφάδας τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία για τον Δημήτρη Ρίζο, τον δημοσιογράφο και εκδότη που έφυγε από τη ζωή στα 83 του, την Παρασκευή. Οικογένεια, φίλοι και συνεργάτες τον συνοδεύουν στην τελευταία του κατοικία στον ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Νέου Κοιμητηρίου Γλυφάδας.Μεταξύ άλλων, το «παρών» δίνουν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και οι Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Πάνος Καμμένος, Γιώργος Πολυχρονίου, Χρήστος Κοπελούζος, Αργύρης Ντινόπουλος και Ελίζα Βοζενμπεργκ.
«Είμαστε εδώ για να αποχαιρετήσουμε έναν μεγάλο Έλληνα, τον φίλο μας τον Δημήτρη Ρίζο» ξεκίνησε τον επικήδειο λόγο του ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. «Όλοι εμείς που

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά



Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά, μετά από μερική βελτίωση των καιρικών συνθηκών στις περισσότερες θαλάσσιες περιοχές.
Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά στις 8.00 το βράδυ το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Σάμος» θα αναχωρήσει για Ψαρά, Οινούσσες, Χίο Μυτιλήνη.

Στις 9.00 το βράδυ το «Mykonos Palace» και «Κρήτη 2» θα αναχωρήσουν για το Ηράκλειο.