slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ κ. Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κατάθεση Αναφοράς
Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή αναφορά για τα προβλήματα στην υγεία που απασχολούν τα νησιά του Νομού Κυκλάδων.
Ειδικότερα:

«Η υγεία στα νησιά δεν αποτελεί ευχολόγιο και πεδίο πειραματισμών»

Ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων

Με μεγάλη μας έκπληξη παρατηρούμε μία ακόμα πράξη ανευθυνότητας κ απαξίωσης των κατοίκων των νησιών μας εκ μέρους της κυβέρνησης.
Παρά τις μεγάλες προεκλογικές δεσμεύσεις τους για υπεράσπιση της νησιωτικότητας κ αναζογώνηση των απαραίτητων δομών των νησιωτικών περιοχών με ρύθμιση που προωθεί η Κυβέρνηση, η οποία συμπεριλήφθηκε στο Σχέδιο Νόμου με τίτλο «Μέτρα για την Επιτάχυνση του Κυβερνητικού Έργου κι άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Υγείας, προβλέπει να επιβαρύνονται οι

Γλυκιά και τραγανή σαν...Caramella !

Έλενα Φάκου
CARAMELLA NAXOS

Στη βόλτα που έκανα στο επετειακό Flea Market το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 & την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στο Spiti (Α. Παπανδρέου 9, Χαλάνδρι) ξεχώρισα τις ζαχαρωτές δημιουργίες της Caramella !
Πανέμορφα γλυκά σε εκπληκτικά σχέδια και χρώματα, χαριτωμένα καραμελάκια και τεράστια γλυφιτζούρια με έξυπνα quotes ήταν διαθέσιμα για να

Έκρηξη Κυριάκου για τις χυδαιότητες του Λαζόπουλου


Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Έχω μάθει να δέχομαι την πολιτική κριτική και τη σάτιρα όσο κακόπιστη αυτή και να είναι. Η χθεσινή,όμως, αναφορά του Λάκη Λαζόπουλου στην αναπηρία του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών, ξεπέρασε κάθε όριο.
Η μητέρα μου ήταν τα τελευταία χρόνια της ζωής της καθηλωμένη σε αναπηρική καρέκλα. Αυτό δεν επηρέασε την κρίση της, αλλά κυρίως, ούτε την καλοσύνη της.

Ένδειξη πολιτισμού μια χώρας, είναι ο τρόπος που

Ημερίδα με θέμα: «Ενδείξεις πρώιμων δυσκολιών προφορικού και γραπτού λόγου στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία: Ανίχνευση & παρέμβαση»

Τα τελευταία χρόνια γίνεται συχνά λόγος για την εμφάνιση έντονων δυσκολιών στον προφορικό και γραπτό λόγο, στα παιδιά προσχολικής ηλικίας, αλλά και στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σημαντικά προβλήματα τόσο μάθησης, όσο και κοινωνικά και συναισθηματικά. Λαμβάνοντας υπόψη τις πολυεπίπεδες επιπτώσεις των δυσκολιών αυτών για το παιδί, είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία η πρώιμη ανίχνευση και παρέμβαση τους, με στόχο την εξομάλυνση και αν είναι δυνατόν την αντιμετώπιση τους.
Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων, διοργανώνει την

Κυκλοφόρησε το καινούργιο τραγούδι του Νικόλα Χατζόπουλου «Ο ΦΑΝΤΑΡΟΣ»

Κυκλοφόρησε το πανέμορφο καινούργιο τραγούδι με τίτλο «Ο ΦΑΝΤΑΡΟΣ». Τους στίχους  και τη μουσική υπογράφει ο Νικόλας Χατζόπουλος που μας ταξιδεύει σε  μαγικά  πελάγη με ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα  . Αυθεντικό νησιώτικο μπαίνει στην καρδιά μας με τη φωνή του Νικόλα Χατζόπουλου και της Γωγώς Τσάμπα δύο άξιων εκπροσώπων του Νησιώτικου και του.....

Δελτίο Τύπου - Εκδήλωση / συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ Σύρου για το προσχέδιο του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου


Δελτίο Τύπου

Εκδήλωση / συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ Σύρου για το προσχέδιο
του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου


αλλά και με την πεποίθηση πως η πληροφόρηση και ο δημόσιος διάλογος αποτελούν εχέγγυα για συγκλίσεις αλλά και την πεμπτουσία μιας

Ξέφρενο Party ετοιμάζει η ΛΕ.ΜΟ.Ν.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ.

1)      Προς τον κ. Δήμαρχο και τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους  Δήμου  Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
2)      Προς  τους  Προέδρους  των  Δημοτικών  Κοινοτήτων Νάξου και Δονούσας Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
3)      Προς τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Γαλανάδου,  Κυνιδάρου και Μελάνων Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
4)      Προς  τους Εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων Μονής,
και Ποταμιάς Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
5)      Προς τον νόμιμο εκπρόσωπο της Ανώνυμης Εταιρείας ¨PLAZA BEACH HOTEL Α.Ε.¨.
Παρακαλούμε  να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα  στις 17 Φεβρουαρίου 2016, ημέρα Τετάρτη  και ώρα 19:00μ.μ. με τα παρακάτω θέματα  ημερήσιας διάταξης:

Έκοψαν το ρεύμα σε άνεργο πατέρα με 9 παιδιά στη Λάρισα!

Έκοψαν το ρεύμα σε άνεργο πατέρα με 9 παιδιά στη Λάρισα!


Την διακοπή ρεύματος σε άνεργο πολύτεκνο με 9 παιδιά από τον Αμπελώνα, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΝΛ), τονίζοντας ότι λόγω της παρατεταμένης ανεργίας, αδυνατεί να καλύψει στοιχειώδεις ανάγκες της οικογένειάς του, πόσο μάλλον να πληρώσει τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος και ζητά την επανασύνδεσή του.


Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του ΕΚΝΛ αναφέρονται τα ακόλουθα:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων


Θέμα: Άμεσα μέτρα για τη διασφάλιση της καθαριότητας των σχολικών μονάδων και των εργασιακών δικαιωμάτων των καθαριστών/καθαριστριών.

Γι’ ακόμη μια χρονιά απασχολεί έντονα το σοβαρότατο θέμα της καθαριότητας και της υγιεινής στα σχολεία και της επιτακτικής ανάγκης ύπαρξης μόνιμου και επαρκούς προσωπικού.
Οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων είναι περίπου οκτώμισι χιλιάδες. Για

Πολίτες για τα Νησιά μας: ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ Σχετικά με το Πρόγραμμα «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων» (CLLD)

http://parianostypos.gr/
Καλούμε τους φορείς των νησιών του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο σωματείο και πολίτη την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 20:00 στον χώρο της Κίνησης (Πλατεία Δημάρχου Χ. Φραγκουδάκη, στενό Τζιμπλάκη) σε μια επί της ουσίας ενημέρωση για το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD)
Στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Δημοτική Αρχή στην αίθουσα του

Ο Αγ. Γεώργιος Νάξου ανάμεσα στις 50 καλύτερες παραλίες του κόσμου σύμφωνα με τον Guardian



Και η χώρα μας έχει τόσες ξεχωριστές παραλίες, που τα ξένα μέσα τις εγκωμιάζουν, επιλέγοντας κάθε φορά διαφορετικές. Αυτή τη φορά, ο Guardian αποφάσισε να καταρτίσει τη λίστα με τις 50 καλύτερες παραλίες στον κόσμο, μπαίνοντας από τώρα σε καλοκαιρινή διάθεση.

Κι αν ο Μύρτος, οι Εγκρεμνοί ή το Ναυάγιο και το Ελαφονήσι έχουν σχεδόν μόνιμη θέση σε τέτοιου είδους λίστες, αυτή τη φορά η «διάκριση» ήρθε για δύο άλλες παραλίες, στο Πήλιο και τη Νάξο. Η βρετανική εφημερίδα συμπεριέλαβε στις κορυφαίες του κόσμου τις παραλίες Φακίστρα και Αγιος Γεώργιος.