slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δίστομο 10 Ιουνίου του 1944 ... ημέρα φρίκης από τους διαχρονικούς "Μακελάρηδες" της Ευρώπης!

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr
Πριν λίγες ημέρες συμπληρώθηκαν εβδομήντα χρόνια από την 10η Ιουνίου του 1944, όπου στο Δίστομο του νομού Βοιωτίας έγινε κατά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο μια εκ των μεγαλύτερων σφαγών αμάχων στην Ελλαδα από τις Γερμανικές κατοχικές δυνάμεις.
Οι νεκροί του Δίστομου έφτασαν τους 228, εκ των οποίων οι 117 γυναίκες και 111 άντρες, ανάμεσα τους 53 παιδιά κάτω των 16 χρόνων.

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΓΛΩΣΣΑΡΙ ΟΡΕΙΝΗΣ ΝΑΞΟΥ» (βιβλίο και DVD)

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του φιλόλογου Νίκου Ι. Λεβογιάννη: «ΓΛΩΣΣΑΡΙ ΟΡΕΙΝΗΣ ΝΑΞΟΥ –το γλωσσικό ιδίωμα των χωριών Κωμιακής-Κορώνου-Κεραμωτής-Λυώνα-Σκαδού-Μέσης-Απόλλωνα».
          Το βιβλίο συνοδεύεται από DVD, το οποίο περιέχει το σύνολο του γλωσσικού πλούτου της ορεινής Νάξου  (6.500 λέξεις) σε μορφή ηλεκτρονικού λεξικού, εμπλουτισμένου με φωτογραφίες, ηχητικά και κινηματογραφικά ντοκουμέντα (video).
          Πρόκειται για μια έκδοση του Συλλόγου «Πνευματικό Κέντρο Κωμιακής Νάξου», την οποία στήριξε και το «Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου».
          Το Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου Κωμιακής αποφάσισε τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν απ’ τη διάθεση του βιβλίου και του DVD να διατεθούν στην προσπάθεια ίδρυσης του «Μουσείου της Ιστορίας και του Πολιτισμού Κωμιακής».

ΠΑΜΕ ΝΑΞΟΥ : Να μην περάσει η νέα αντιασφαλιστική θύελλα!

Οι αντιδραστικές παρεμβάσεις του κεφαλαίου και της κυβέρνησης στο Ασφαλιστικό δεν έχουν τελειωμό!
Η νέα επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση θίγει και αφορά όλους τους εργαζόμενους!
Αφορά τις γυναίκες, τους νέους και τις νέες, που το κεφάλαιο τους θέλει τελείως απροστάτευτους, χωρίς ακόμα και τα στοιχειώδη δικαιώματα. Εύκολη λεία στα χέρια του, φτηνό εκμεταλλεύσιμο υλικό. Χτυπάνε στην καρδιά των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, στην προστασία - την ασφάλιση και την υγεία των εργαζομένων.

Παρουσίαση χορευτικών Συλλόγου Κορωνιδιατών Χώρας Νάξου 2014



ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΡΩΝΙΑΤΩΝ  ΧΩΡΑΣ ΝΑΞΟΥ 

Την Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014 ο Σύλλογος Κορωνιδιατών Χώρας Νάξου παρουσίασε τα χορευτικά του τμήματα στην κεντρική πλατεία της παραλίας της Χώρας (πλατεία Νικηφόρου Μανδηλαρά). Σε μια γεμάτη από κόσμο πλατεία οι χορευτές του συλλόγου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό προς τέρψη των θεατών.
Ήταν ομολογουμένως μια απόλυτα πετυχημένη εκδήλωση που οργάνωσε και πραγματοποίησε ο

Καλοκαιρινό Tennis Camp για παιδιά όλων των ηλικιών από το Naxos Tennis Club

Το άθλημα που κερδίζει όλο και περισσότερους φίλους στη Νάξο θα έχει την τιμητική του από τις 20/6 - 31/7, όπου το Club της Νάξου  θα διοργανώσει για παιδάκια  όλων των ηλικιών Summer Tennis Camp  που ξεκινά  στις 20/6 ,  θα απευθύνεται σε παιδιά και τους μικρούς αθλητές, ηλικία 5 -16 ετών, που είτε θα θέλουν να έρθουν σε μία πρώτη επαφή με το Τένις, είτε λόγω των μαθημάτων τους δεν είχαν την ευκαιρία να έχουν αρκετές ώρες εκμάθησης. Οι δηλώσεις συμμετοχής στο Camp θα έχουν διορία μέχρι τις 20/6 και τα μαθήματα θα χωριστούν σε δύο 20ήμερα (20/6-10/7, 11/7-31/7). Η ώρες που θα γίνονται τα μαθήματα θα είναι καθημερινά 8:00 - 12:00. Πληροφορίες – Συμμετοχές στα τηλέφωνα: 22850 27677, 6945 598807. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε το naxostennisclub.gr

TO ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ 18/6

ΤΟ Υπουργείο Αγροτικής Αναπτύξεως είναι αποφασισμένο να «τρέξει» ένα ζωτικής σημασίες για το νησί μας έργο – το έργο που αφορά στην κατασκευή του… πολυθρύλητου έργου που ακούει στο όνομα «Φράγμα Τσικαλαριού». Η παρουσία της αναδόχου εταιρείας (με την επωνυμία) «Σμίλη ΑΤΕ» δια της εκπροσώπου της Χρυσούλας Τσάλα (σ.σ. η κα Τσάλα και προεκλογικά επισκέφθηκε το Δημαρχείο Νάξου και πήρε μέρος σε μία από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου) στο νησί μας εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα δίνει το στίγμα των εξελίξεων. Η κα Τσάλα χθες μαζί με τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας της περιφέρειας Ν. Αιγαίου στο νησί μας Θανάση Γρυλλάκη και τον αρμόδιο υπάλληλο της ιδίας Υπηρεσίας Στέφανο Τζιώτη βρέθηκαν στην κοίτη του φράγματος στην περιοχή της Άνω Ποταμιάς, όπου ξεκίνησαν οι εργασίες για την διάνοιξη του....

«Περίθαλψη από τον ΟΑΕΕ την περίοδο της κρίσης αναγγέλλει Ο ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΞΟΥ

ΝΑΞΟΣ 16 Ιουνίου 2014





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑΞΟΥ.
Συγκεκριμένα, ο Υπουργός γνωστοποίησε μέσω της Υπουργικής Απόφασης Φ80000/7870/305/2014, με την οποία θα παρέχεται περίθαλψη και στους ενεργούς εμπόρους και λοιπούς επαγγελματίες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ΟΑΕΕ, υπό την προϋπόθεση ότι αυτές έχουν δημιουργηθεί εντός της κρίσης και συγκεκριμένα εντός των ετών 2011, 2012, 2013 και 2014.
Οι όροι της εν λόγω Υπουργικής Απόφασης είναι οι εξής:
·        Οι ασφαλισμένοι του Ο.Α.Ε.Ε.  που διέκοψαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα ή προέβησαν σε δήλωση αδράνειας εργασιών στη Δ.Ο.Υ.  ή συνεχίζουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα δικαιούνται, οι ίδιοι και τα προστατευόμενα μέλη αυτών, παροχές ασθένειας σε είδος από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μέχρι 28/2/2015, εφόσον οι οφειλές τους αφορούν τα έτη 2011, 2012 και 2013, χωρίς να εξετάζεται η ασφαλιστική κατάσταση του 2014, και ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού φορολογητέου εισοδήματος για τα ανωτέρω  έτη δεν υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ.
·        Για την παροχή της περίθαλψης απαιτείται η υποβολή αίτησης  και η προσκόμιση αντίγραφου εκκαθαριστικού σημειώματος για τα εισοδήματα των ετών 2011, 2012 και 2013.  Οι  αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχουν τα δικαιολογητικά και  αφού διαπιστώσουν ότι ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού φορολογητέου εισοδήματος των τριών (3) προηγουμένων ετών δεν υπερβαίνει το ποσό των 12.000 € και οι οφειλές από ασφαλιστικές εισφορές έχουν δημιουργηθεί τα ίδια έτη, προβαίνουν στην  χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας (θεώρηση του βιβλιαρίου υγείας)  μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2015.
·        Σε περίπτωση ανακριβούς δήλωσης διακόπτεται άμεσα η ασφαλιστική ικανότητα του  ασφαλισμένου.   
                                                                                ΜΕ  ΤΙΜΗ
                                                                                  ΓΙΑ  ΤΟ  ΔΣ
                                                                                  Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                                      ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ  ΣΤΡΑΤΟΥΡΗΣ.

Με τρισάγιο που τελέστηκε στο σημείο της δολοφονίας του Υπαρχιφύλακα Αντωνίου - Νεκτάριου Σάββα, στα Άνω Πατήσια, τιμήθηκε η μνήμη του

Παρών και ο εφημέριος της περιοχής
Ναξιώτης παπάς Χρήστος Λογαράς

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΔΟΞΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΚΑΤΑΘΕΤΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ 
Παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας τελέστηκε στις 17 Ιουνίου 2014 τρισάγιο στην μνήμη των αδικοχαμένων αστυνομικώνΝεκτάριου ΣΑΒΒΑ και Γεώργιου ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, οι οποίοι δολοφονήθηκαν άνανδρα, ο πρώτος στις 17 Ιουνίου 2009 από αδίστακτους τρομοκράτες στην οδό Λάμπρου Πορφύρα στα Πατήσια και ο δεύτερος στις 17 Ιουνίου 2013 στο....

Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων

Επειδή σωστός πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης, δείτε το παρακάτω βίντεο:

Ανακοίνωση Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ Κυκλάδων σε δημοσίευμα του ΤΑΙΠΕΔ

Ο Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ
Κυκλάδων Δημητροκάλλης ( ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ )Σταμάτιος
 ΑΡΓΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ  ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΚΑΙ  ΤΙΣ ΑΛΥΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΧΕΣ ΣΑΣ . 
 ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2010  Ο  ΓΙΟΣ ΤΟΥ  ΗΓΕΤΗ  ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ  ΣΑΣ,  ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ   ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕ  ΕΔΕΝΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ  ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΕΡΟΠΌΔΑΡΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ;  ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΤΥΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΤΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΊΖΕΙ ΩΣ ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΚΙΕΣ. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΔΑΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΤΕ ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΚΟΠΗ ΚΑΙ ΣΤΗ  ΣΤΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΥΚΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ   ΜΕΓΑΛΟΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ Η ΑΛΛΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ. 
«Δεν θα παραχωρήσουμε ούτε σπιθαμή εδάφους, αέρα ή θαλάσσης», είχε πει ο Ηγέτης και Πρόεδρος μας Ανδρέας Παπανδέου κύριοι της Χαριλάου Τρικούπη και του ΠΑ.ΣΟ.Κ εμείς ως Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ Δεν ξεχνάμε τις αρχές μας αντίθετα εκείνες στηρίζουμε, πιστεύουμε και αγωνιζόμαστε για αυτές.
Οι αλυκές του Αγίου Προκοπίου είναι από τις προστατευόμενες περιοχές natura. Το κεδρόδασος της....

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ 12ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ


ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΞΟ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΛΩ ΤΗΣ ΗΓΕΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α.
Προς
Τα μέλη του Δ.Σ.
Παρακαλούμε να προσέλθετε στα νέα γραφεία διοικήσεως του ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. (1ος Παιδικός Σταθμός) την 20η Ιουνίου 2014, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00, για....τακτική συνεδρίαση με τα κάτωθι θέματα ημερησίας διατάξεως:

Το πρελούδιο των αντι-θέσεων των Σ.Μ.Α συνεχίζεται σε αυτοσχεδιαστικό και εύθυμο ρυθμό (Σε ελεύθερη μετάφραση, «πάρε το αυγό και κάνε του χωρίστρα»)

Αυτός είναι ο κινητός  Σ.Μ.Α. που θα
 τοποθετεί στη  θέση Παντελούδες
 για να μαθαίνουν οι νεόκοποι  blogger. 
Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Τρίτης παρελήφθησαν οι μελέτες αποκατάστασης των 11 Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ), που υπάρχουν στα 5 νησιά του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, έργο προϋπολογισμού 3,8 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ. Παράλληλα, συζητήθηκε η χωροθέτηση των 5 Σ.Μ.Α., η αγορά των οποίων είχε αποφασιστεί σε προηγούμενη συνεδρίαση. Από ένας Σταθμός σε Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσι και Δονούσα και ένας στον πρώην δήμο Δρυμαλίας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι Σ.Μ.Α. είναι ένα κοντέινερ, μέσα στο οποίο εναποθέτουν τα σκουπίδια τα φορτηγά περισυλλογής των....

Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στις Παντελούδες είναι τεχνοοικονομικά ασύμφορος. Γιατί επιμένουν στην κατασκευή του;


του Ιακώβου Γιακουμή
Αντιπροέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών ΚυκλάδωνΧημικού Μηχανικού ΕΜΠ, Υπ. Διδάκτορα ΕΜΠ
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 10ης Ιουνίου 2014 τέθηκε το θέμα κατασκευής Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην Δημοτική Ενότητα Δρυμαλίας. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, μετά τις αντιδράσεις, μάζεψε την ραδιοφωνική του δήλωση περί κατασκευής ΣΜΑ στο Φιλώτι και πρότεινε εναλλακτική χωροθέτηση τον πρώην παράνομο ΧΑΔΑ στην ....

ΝΑΞΟΣ: EΛΕΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΙΚΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σήμερα 17/06/ 2014 το Μεικτό Κλιμάκιο για την πάταξη του Παρεμπορίου πραγματοποίησε αιφνιδιαστικό έλεγχο στις παραλίες της Πλάκας έως του Αγίου Προκοπίου με αποτέλεσμα τη σύλληψη τριών μασέρ και ενός μικροπωλητή. Στόχος της Αστυνομίας ,του Λιμενικού Σώματος και του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου είναι να.... συμβάλουμε στην εξάλειψη του φαινομένου και στον περιορισμό της παράνομης δραστηριότητας στην αγορά που βλάπτουν ουσιαστικά τους επαγγελματίες του νησιού μας. Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος ευχαριστεί την Αστυνομία ,το Λιμενικό Σώμα καθώς και τον εκπρόσωπό του στο Μεικτό Κλιμάκιο Κύριο Γιάννη Τσολάκη για την πολύτιμη βοηθειά τους σ’ένα τόσο δύσκολο έργο όπως είναι η πάταξη του Παρεμπορίου. εμποροεπαγγελματικός σύλλογος νάξου

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ
 Σήμερα  17/06/ 2014  το Μεικτό Κλιμάκιο για την πάταξη του  Παρεμπορίου πραγματοποίησε  αιφνιδιαστικό έλεγχο στις παραλίες της Πλάκας  έως  του  Αγίου Προκοπίου με αποτέλεσμα τη σύλληψη  τριών  μασέρ και ενός  μικροπωλητή.
      Στόχος της Αστυνομίας ,του Λιμενικού Σώματος και του  Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου  είναι να....

Αρχαιολογικό ερευνητικό πρόγραμμα στην περιοχή της Στελίδας, με μεγάλη βαρύτητα για την παγκόσμια προϊστορία.


Το αρχαιολογικό ερευνητικό πρόγραμμα στην περιοχή της Στελίδας στη Νάξο που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2013 θα συνεχιστεί και φέτος, υπό τη διεύθυνση του Δρ Tristan Carter (πανεπιστήμιο MacMaster, Canada). Ο λόφος αποτελεί φυσική πηγή πυριτόλιθου, πρώτης ύλης για τα εργαλεία των προϊστορικών ανθρώπων, για το κυνήγι και άλλες πρακτικές καθημερινές εργασίες...Η θέση ερευνήθηκε πρώτη φορά το 1981, ενώ πριν λίγα χρόνια έγιναν περιορισμένες ανασκαφές σωστικού χαρακτήρα από την τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων. Η ακριβής χρονολόγηση της ανθρώπινης παρουσίας στη Στελίδα παρέμενα ανεξακρίβωτη μέχρι....

Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής στη Νάξο 2014

Η φετινή Γιορτή της Μουσικής θα διεξαχθεί πάλι στο Χαλκί στις 20 και 21 Ιουνίου με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Την Παρασκευή 20 Ιουνίου θα εμφανιστούν οι:
  1. Χορωδία Γυμνασίου Τραγαίας – Νάξος
  2. Ερρίκος Βασιλικός και Βαγγέλης Καλημέρης (Rock Experimental) – Αθήνα
  3. Life Tree (Reggea – Hip Hop) – Σύρος
  4. Good Times (Rock 'n' Roll) - Αθήνα
    Το Σάββατο 21 Ιουνίου θα εμφανιστούν οι:
    1. Δια Μαγείας (Έντεχνο Ροκ) – Αθήνα
    2. ΑΧΑ ( Hip Hop- Νάξος
    3. Γιαλλέλι (Έντεχνα Παραδοσιακά) - Κρήτη
Για αναλυτικές πληροφορίες και.....

O "Κλέφαρος" και η επιδότηση από την ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΕ


Απ. Ψαρράς απαντάει σε σχόλιο με υπογραφή  ΄"Κλέφαρος" που γράφτηκε σε ...ανεξάρτητη αριστερή σελίδα. Το σχόλιο μπορείτε να το διαβάσετε στο τέλος της ανάρτησης. 
Ώστε εσύ είσαι ο ΄"Κλέφαρος"; Τότε να είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Κλεφαριώτες!Είσαι βέβαια για λύπηση αφού δεν μπορείς να γράψεις το ονοματάκι σου και ζεις σαν τυφλοπόντικας στο σκοτάδι, αλλά αυτό είναι θέμα φιλότιμου και εσύ τέτοιο δεν έχεις.
Λες τώρα στο παραλήρημά σου διάφορες βλακείες, αλλά για την "ταμπακιέρα" κουβέντα!
Προφανώς θεωρείς ότι καλώς έγινε ότι έγινε με την επιδότηση από την ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΕ των 11.000.000 δραχμών, όπως είναι βέβαιο ότι πιστεύεις πως οι διάφοροι "Τσοχατζόπουλοι" του Πασόκ σου, καλώς πήραν τόσες μίζες! Ίσως μάλιστα να σου φαίνονται και...