slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΣΤΟ ΦΟΥΛ ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ & ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ


Προχωράει συντεταγμένα το ΠΑΣΟΚ στην διεξαγωγή του 10ου συνεδρίου του, το οποίο θα διεξαχθεί στις 5-7 Ιουνίου ενώ η εκλογή του νέου προέδρου θα γίνει από τη βάση του κινήματος στις 14 Ιουνίου. Η ανάδειξη των συνέδρων θα γίνει στις 24 ΜαΐουΌπως έγινε, επίσης, γνωστό, στο συνέδριο θα κληθούν να συμμετάσχουν με δικαίωμα λόγου όλοι οι πρώην βουλευτές και οι υποψήφιοι βουλευτές των ευρωεκλογών και των τελευταίων εθνικών εκλογών που δεν συμμετέχουν στην Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (Ο.Ε.Σ.) ή δεν εκλεγούν σύνεδροι.

Ακολουθεί η 2η εγκύκλιος με Θέμα τις Προσυνεδριακές Διαδικασίες η οποία απευθύνεται προς την Οργανωτικής Επιτροπή Συνεδρίου (Ο.Ε.Σ.), τις Νομαρχιακές Επιτροπές και τις Δημοτικές Οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ & της Δημοκρατικής Παράταξης.

Την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 και ώρα 7 μ.μ. Χριστοκοπίδου 9, στου Ψυρρή, η παρουσίαση του βιβλίου του Δρ. Εθνολόγου Λαογράφου και ποιητή κ. Αλέκου Φλωράκη: «Η μαρμαρογλυπτική στη Νάξο από τον 15ο αιώνα μέχρι σήμερα»

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
                Η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (Ο.Ν.Α.Σ.) και ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου (Σ.Φ.Ν.), σας καλούν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Συλλόγου Φιλωτιτών, την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 και ώρα 7 μ.μ., Χριστοκοπίδου 9, στου Ψυρρή, στην παρουσίαση του βιβλίου του Δρ. Εθνολόγου- Λαογράφου και ποιητή κ. Αλέκου Φλωράκη: «Η μαρμαρογλυπτική στη Νάξο από τον 15ο αιώνα μέχρι σήμερα».
Ομιλητές:  

Πανναξιακός - Κανάρης Νενητών: Ισοπαλία στο παρά πέντε



Ο Κανάρης κατάφερε να τσιμπήσει το βαθμό της ισοπαλίας (1-1) σήμερα το απόγευμα στο ΔΑΚ, με ένα γκολ του Κωστάλα που ίσως σταθεί καθοριστικό για την υπόθεση άνοδος...

Τι αλλάζει στη νέα ΚΥΑ για την παραχώρηση των παραλιών από τους δήμους – “Παράθυρο” για τα τραπεζοκαθίσματα


Το “παράθυρο” για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στις παραλίες που είχε κλείσει με την προηγούμενη ΚΥΑ, ανοίγει η κυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις των δήμων. Σύμφωνα με την νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που δίνει το δικαίωμα στους δήμους να παραχωρούν τις παραλίες τους σε ιδιώτες για εκμετάλλευση ελαστικοποιοείται το περιθώριο για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στις παραλίες.
Στην τροπολογία δεν ορίζεται ρητά ότι η...

Συνεχίζει να “φτύνει” τον (αδύναμο) Τσίπρα η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Προσθήκη λεζάντας
Εντείνει αντί να καθησυχάσει τον προβληματισμό που έχει αναπτυχθεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης η στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στις ψηφοφορίες που διεξάγονται στην Ολομέλεια της Βουλής το τελευταίο διάστημα.
Αυτή την φορά η Πρόεδρος της Βουλής επέλεξε να μην στείλει επιστολική ψήφο με την οποία να γνωστοποιεί την θέση της για τα άρθρα του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας που μπήκαν σε ονομαστική ψηφοφορία.
Το ίδιο έπραξε και κατά την πρωινή επί της αρχής ψηφοφορία του ίδιου νομοσχεδίου.
Είχε προηγηθεί την περασμένη Παρασκευή η διαφοροποίησή της κατά την ψηφοφορία άρθρων του

Αναφορές για την υγεία σε Τήνο και Μύκονο από τον Γ. Βρούτση


Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, κατέθεσε στη Βουλή αναφορές για ζητήματα που απασχολούν τα νησιά Τήνος και Μύκονος του Νομού Κυκλάδων.

Ειδικότερα:

ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ συγχαρητήρια στους μαθητές-αθλητές της Νάξου

Εμφάνιση 11225595_10153391939883738_544534527_n.jpg
Προσθήκη λεζάντας
Ο Πρόεδρος Γιάννης Τσολάκης και τα Μέλη του Δ.Σ. του ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. συγχαίρουν τα παιδία των Δημοτικών Σχολείων της Νάξου που συμμετείχαν στους Παμπαιδικούς Αγώνες Στίβου την Πέμπτη 7 Μαίου 2015 λαμβάνοντας πλήθος διακρίσεων και τους γονείς αυτών που με την παρουσία τους στους αγώνες έδειξαν ότι

Δήμος Νάξου: Δεκτή η αίτηση αναστολής του προστίμου για το ΧΑΔΑ


Αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την ταχύτατη εφαρμογή της νομοθεσίας σχετικά με τη διαχείριση και ανακύκλωση των αποβλήτων, το Διοικητικό Εφετείο Σύρου έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής που είχε καταθέσει ο Δήμος, για την αποφυγή του προστίμου ύψους 42.500€, που επέβαλαν οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος σχετικά με τη λειτουργία του ΧΑΔΑ.
Με την υπ΄ αρ. 103/6-05-2015 απόφαση του

Αναστέναξαν τα έδρανα από τα... χασμουρητά του Βούτση (ΚΑΡΕ-ΚΑΡΕ) Στο τέλος τον πήρε ο... ύπνος

Αναστέναξαν τα - υπουργικά - έδρανα από τα χασμουρητά του Νίκου Βούτση, την ώρα που μιλούσε
ήρθε ο πρώτος 
 η Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά. Ο υπουργός Εσωτερικών δεν αναστατώθηκε κιόλας από όσα έλεγε η συνάδελφος του των ΑΝΕΛ και τα χασμουρητά έπεφταν βροχή. Στο τέλος μάλιστα δεν το... έσωσε και τον πήρε ο ύπνος.

Δείτε το απίστευτο φωτογραφικό στιγμιότυπο καρέ - καρέ:

Λίτος βίος: Δείτε ποιος χρησιμοποιεί την θωρακισμένη BMW του Βενιζέλου (PHOTO)


Η συγκεκριμένη BMW είχε αγοραστεί μαζί με την «δίδυμη αδελφή» της από την Κυβέρνηση Παπανδρέου, όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν υπουργός Οικονομικών.
Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, οι δύο θωρακισμένες BMW προορίζονταν για πώληση, ώστε να πάρει το δημόσιο κάποιο μέρος από τα χρήματα πίσω. Ηταν επίσης μια συμβολική κίνηση από την νέα κυβέρνηση της Αριστεράς.