slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εκλογές μέχρι τις 17/12 στην Ε.Π.Σ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ λέει η ΕΠΟ (ντοκουμέντο)


Γράφτηκε από Ομαδα συνταξης
Με νέο έγγραφο της η νομική υπηρεσία ης ΕΠΟ, απαντά σε ερώτημα της ΕΠΣ και γνωμοδοτεί ότι θα πρέπει να υπάρξουν εκλογές μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου του 2015.
Μάλιστα το αρμόδιο τμήμα της ΕΠΟ, θεωρώντας ξεκάθαρο το ότι θα πρέπει να διενεργηθούν εκλογές προτείνει τους ενδιαφερόμενους, σε περίπτωση ενστάσεων και διευκρινήσεων, να απευθυνθούν σε άλλο τμήμα της ομοσπονδία, αυτό του διαιτητικού δικαστηρίου.

Δείτε σε αποκλειστικότητα του sait μας το νέο έγγραφο της ΕΠΟ

Τα συμφώνησαν για τον... δεύτερο γύρο Αδωνις και Τζιτζικώστας αν..... [εικόνες]


Μία απρόσμενη συνάντηση σε καφέ στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου στην Πάτρα, είχαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι υποψήφιοι Πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και Άδωνις Γεωργιάδης.

Κεφαλογιάννης: "Απλός παρατηρητής στη Σύνοδο Κορυφής για το Μεταναστευτικό ο Αλέξης Τσίπρας"

 
Δήλωση Μανώλη Κεφαλογιάννη για το Μεταναστευτικό

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας με αφορμή τη χθεσινή Σύνοδο Ευρωπαϊκής Ένωσης -Τουρκίας για το προσφυγικό έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Τουρκία πρέπει να κατανοήσει ότι διαφορετικό  θέμα είναι το Μεταναστευτικό και διαφορετικό  θέμα η ενταξιακή πορεία μίας χώρας στην ΕΕ.
Αν η επίλυση του Μεταναστευτικού προβλήματος είναι το μέτρο για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας τότε θα έπρεπε να ενταχθούν πρώτα ο Λίβανος και η

Γ. Χατζημάρκος: «Θα ήμουν επίορκος αν δεν οδηγούσα την υπόθεση Κόκκινου στην Δικαιοσύνη»


Γ. Χατζημάρκος: «Η επιτυχία των τουριστικών νησιών του Νοτίου Αιγαίου, ταυτόσημη με την επιτυχία του ελληνικού τουρισμού»
-«Θα ήμουν επίορκος αν δεν οδηγούσα την υπόθεση Κόκκινου στην Δικαιοσύνη» δήλωσε ο Περιφερειάρχης σε συνέντευξη Τύπου

Μέσα από ένα ευρύ πλέγμα δράσεων και σχεδιασμού της μεσομακροπρόθεσμης στρατηγικής στον τομέα του τουρισμού, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου απαντά στις συνεχείς αλλαγές που επιφέρουν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή το τελευταίο διάστημα.

Τον σχεδιασμό της Περιφέρειας για να ανταπεξέλθει επιτυχώς στη νέα πραγματικότητα που

Βρούτσης: Η ΝΔ αυτοπαγιδεύτηκε


Ο Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στον Real FM υποστήριξε ότι «η ΝΔ, προσωπική μου γνώμη και δεν θέλω να παρερμηνευτεί, είναι ότι αυτοπαγιδεύτηκε σε μία διαδικασία η οποία πρέπει να αλλάξει την επόμενη ημέρα, μόλις εκλεγεί ο νέος αρχηγός».
Εξηγώντας τη θέση του ο πρώην υπουργός επισήμανε ότι «στο επόμενο συνέδριο η Ν.Δ. πρέπει ν αλλάξει τον τρόπο εκλογής του προέδρου».
Στην επισήμανση αν εννοεί ότι πρέπει να υπάρχει εκλογικός κατάλογος η αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ ήταν: «Εννοείται. Δεν υπάρχει σωματείο, φιλανθρωπική οργάνωση, κάτι που να κινείται με....

Επιστολή Μεϊμαράκη προς Παπαμιμίκο και μέλη ΚΕΦΕ

Λάβαμε ειδοποίηση για τη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ σήμερα Δευτέρα 30/11 και ώρα 6μ.μ. Θέλουμε να συμβάλλουμε στην ομαλή διεξαγωγή  της όλης διαδικασίας  εκλογής προέδρου, στην οποία συμμετέχουμε ως υποψήφιοι.
Έχουμε θέσει δύο ζητήματα τα οποία για εμάς έχουν εξαιρετική σπουδαιότητα:

Η τελευταία προπαγάνδα του Τσίπρα πριν την προκήρυξη εκλογών


Ο Αλέξης Τσίπρας στήνει το νέο πολιτικό παραμύθι. Το δήθεν κάλεσμα των πολιτικών αρχηγών για συνεννόηση, τίποτα άλλο δεν έχει ως υπόβαθρο, από το άλλοθι για την επόμενη μεγάλη κίνηση, που είναι οι εκλογές.Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει πολύ καλά πως δεν πρόκειται να μακροημερεύσει. Γνωρίζει καλύτερα από την υπόλοιπη Ελληνική κοινωνία τη δική του κοινοβουλευτική ομάδα. Ο Αλέξης Τσίπρας «γονυπετής», ζητά τη στήριξη των άλλων κομμάτων για μέτρα που ακόμη δεν

Ο Μεϊμαράκης αποκαλύπτει την παράγκα της Συγγρού


vaggelis-meimarakis-proedros-nd

Ξεσκεπάζει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης την παράγκα της Συγγρού. Όσα έφερε στο φως της δημοσιότητας για τις τραγικές αστοχίες και παραλείψεις της διοίκησης της Συγγρού, έτσι όπως την παρέλαβε από τον Αντώνη Σαμαρά, προκαλούν πολλά ερωτηματικά, ειδικά για την περίπτωση του φιάσκου και της απίστευτης σύμβασης που υπεγράφη με την γνωστή πια εταιρία Infosolutions.
Σε κάθε περίπτωση και ανεξαρτήτως αποτελέσματος, η διοίκηση της Συγγρού που εκπροσωπείται από τον Κώστα Τσιμάρα και τον
 
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος. Συνήθως σε οδηγεί σε σπασμωδικές κινήσεις, τις οποίες μετά τρέχεις να μαζέψεις.
Μια τέτοια σπασμωδική κίνηση – προϊόν πανικού ήταν και η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ακριβώς την επομένη της ψηφοφορίας στη Βουλή και την απώλεια δύο ψήφων από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, προκειμένου να ζητήσει την διαμεσολάβησή του για την επίτευξη «στοιχειώδους πολιτικής συνεννόησης».
Ο πανικός δεν επέτρεψε στον κ. Τσίπρα να συνειδητοποιήσει ότι το να ζητά από τον Πρόεδρο κάτι τέτοιο ανακαλεί μνήμες από το δικό του διχαστικό και χωρίς την παραμικρή συνεννόηση πρόσφατο παρελθόν.
Όλοι θυμόμαστε ότι η άρνηση των Τσίπρα – Καμμένου να υπάρξει μια συνεννόηση στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας οδήγησε τη χώρα στις εκλογές του Ιανουαρίου και στην περιπέτεια που ζούμε τώρα.
Τότε, οι κύριοι αυτοί δεν δέχονταν κανέναν, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι δεν θα ψήφιζαν ούτε τον

Iδέες για να στολίσουμε το σπίτι μας και τη γειτονιά μας.




Με απλά υλικά: σύρμα, σπάγκο, χαρτιά, κόλλα, πηλό, καθαριστές πίπας, πλαστικά μπουκάλια και κουτάλια ξεκινήσαμε τις χειροτεχνίες. Πολλές οι ιδέες για να στολίσουμε το σπίτι μας και τη γειτονιά μας.
Συνεχίζουμε την Τρίτη, 15:00 στον ίδιο χώρο (μουσείο "Ιάκωβος Καμπανέλλης").

Πρόσθετος φόρος εισοδήματος πάνω από 1 δισ. ευρώ για μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες

 
 

ΤΟ ΚΡΥΦΟ... ΔΩΡΑΚΙ ΤΟΥ 


ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
Πρόσθετος φόρος εισοδήματος πάνω από 1 δισ. ευρώ για μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες
Με το μυαλό στις επιβαρύνσεις που φέρνει ο νέος Προϋπολογισμός, ετοιμάζονται να πληρώσουν τη Δευτέρα οι φορολογούμενοι τα περίπου 2 δισ ευρώ για την τελευταία δόση του φετινού φόρου εισοδήματος και της δεύτερης δόσης του ΕΝΦΙΑ.

Συντριπτική ήττα για Ελλάδα - Κύπρο

 Α. Τσίπρας- Αναστασιαδης 
Της Κύρας Αδάμ
Η Αθήνα αλλά και η Λευκωσία οδηγήθηκαν μετά την χθεσινή Σύνοδο Κορυφής ΕΕ -Τουρκίας στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό, σε μια συντριπτική ήττα της ακολουθουμένης επί δεκαετίες ευρωπαϊκής πολιτικής τους απέναντι στην Άγκυρα.
Η Αθήνα υποχρεώνεται τώρα να παρακολουθήσει την τουρκική «επέλαση» στις Βρυξέλες χωρίς να έχει διασφαλιστεί προηγουμένως η αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο σεβασμός κυριαρχικών δικαιωμάτων και διεθνών αρμοδιοτήτων της Ελλάδας που αμφισβητούνται από την Άγκυρα, (ακρογωνιαίοι λίθοι της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής μέχρι τώρα), χωρίς να παραβλέπεται ότι οι «ιδέες» της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος, πήγαν κατευθείαν στο καλάθι στων αχρήστων.

Πιο συγκεκριμένα.

Ο Νίκος Συρμαλένιος σε Πάρο και Φολέγανδρο

Τη Φολέγανδρο μέσω ενδιάμεσου σταθμού στην Πάρο, επισκέφθηκε στις 27 και 28/11 ο Νίκος Συρμαλένιος.
Στην σύντομη παραμονή του στην Πάρο μαζί με στελέχη της Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Πάρου, συναντήθηκε με τον έπαρχο Κ.Μπιζά, τον οποίο ενημέρωσε για τις κατευθύνσεις που έχουν δρομολογηθεί για τα θέματα της δημόσιας υγείας και για τη σύσταση του ενιαίου φορέα αεροδιακομιδών υπό την αιγίδα της αεροπορίας στον οποίο φιλοδοξούμε να ενταχθούν και τα δύο υγειονομικά αεροπλάνα της

Το φαγοπότι με τις μίζες σε 114 νοσοκομεία


(ΓΝΝ Τριπόλεως «Ευαγγελίστρια» μίζες ύψους 49.238,71)
Mακρύ εδώλιο θα χρειαστεί για να χωρέσει τους 23 κατηγορούμενους στην υπόθεση του σκανδάλου των «μαύρων ταμείων» της βρετανικής εταιρείας ορθοπεδικών ειδών και νοσοκομειακού υλικού Depuy, θυγατρικής του αμερικανικού κολοσσού Johnson & Johnson, εάν γίνει δεκτή από το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας η πρόταση της εισαγγελέως εφετών Αναστασίας Δημητριάδου.
Η ίδια ζητάει την παραπομπή τους σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για

Ανακοίνωση της Γραμματείας Νάξου του ΠΑΜΕ για την απεργιακή συγκέντρωση στις 3 Δεκέμβρη

"3 Δεκέμβρη ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ!
Να βουλιάξει κάθε πόλη από τη λαϊκή διαμαρτυρία. Να σταματήσει η παραγωγή στα εργοστάσια, στους χώρους δουλειάς. Κανείς στη δουλειά!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΛ. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ 11.00 π.μ. 
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ!
ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ!

Να μην περάσουν οι νέες θηλιές στο λαιμό μας!
Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες,