slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το "νεοδημοκρατικό" ρουσφέτι στον διευθυντή του Νικολόπουλου!


Στα κάγκελα η ΝΟΔΕ Αχαίας!

Μπορεί ο Νίκος Νικολόπουλος να παίρνει όλο και περισσότερες αποστάσεις από την Νέα Δημοκρατία, αλλά δεν φαίνεται να κάνει το ίδιο και ο διευθυντής του Σακελλαρόπουλος Παναγιώτης.
Πρόσφατα ο κ.Σακελλαρόπουλος τοποθετήθηκε,με απόφαση του Γιώργου Παπαναστασίου, πολιτευτή της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με το χρίσμα της ΝΔ, αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος!

Περιττό να πούμε τι έχει γίνει στη ΝΟΔΕ Αχαίας, που έχει βγει στα κάγκελα!

παραπολιτικα

Γ. Βρούτσης: Η λέξη «μαϊμού» σύνταξη θα είναι πλέον άγνωστη

Όλες οι δράσεις που προωθούνται για την αντιμετώπιση της ανεργίας τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Ο υπουργός Εργασίας, κ. Γιάννης Βρούτσης, σε δηλώσεις του, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι η λέξη «μαϊμού» σύνταξη θα είναι πλέον άγνωστη, καθώς έχει....

Συνεδρίαση Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία


  ΜΕ ΕΠΊΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ 
Το μετέωρο βήμα του πελαργού....
Το τελευταίο διάστημα έχει γίνει ένας τεράστιος αγώνας, από τα κάτω, για την διατήρηση της αυτοτέλειας του Νοσοκομείου μας και την σταθερή ανάπτυξη του σε  μονάδα δευτεροβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης. Η υπόθεση του νοσοκομείου έγινε υπόθεση όλης της κοινωνίας, που πήρε την κατάσταση στα χέρια της για να διεκδικήσει τα αυτονόητα, δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους και αυτοτελές - αναβαθμισμένο Νοσοκομείο Νάξου. 
Μόλις η κοινωνία σήκωσε το θέμα ψηλά, με τη μαζική αντίδραση της, αμέσως όλοι οι.......

Το ΕΚΑΒ προτιμά την...ψαρόβαρκα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Καλείστε όπως προσέλθετε στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων την 28η Φεβρουαρίου 2013, ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:00 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου) σύμφωνα με το άρθρο 76 του Ν.3852/2010 με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Γνωμοδότηση στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τον υπό......

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΩΤΙ


ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΟ ΦΙΛΩΤΙ!!!!!!
Ήδη φτάσαμε μία αγωνιστική πριν τη λήξη και του φετινού Πρωταθλήματος και το Φιλώτι τη Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 10:30 αναμένεται να δώσει το τελευταίο δύσκολο παιχνίδι κόντρα στο πρωτοπόρο Πανθηραϊκό. Ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον δεν.....

Αποσπασματική και χωρίς στρατηγική η επιδιωκόμενη συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας στον τομέα της ενέργειας


Την έλλειψη στρατηγικής κατεύθυνσης και την παρουσίαση από την κυβέρνηση αποσπασματικών και μόνο δράσεων στον τομέα της ενεργειακής συνεργασία της Ελλάδας με την Τουρκία, επεσήμανε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος στην παρέμβασή του στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Τουρκίας για Συνεργασία στον τομέα της Ενέργειας».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ H ΝΟ.Δ.Ε. ΝΟΔΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΝ.ΕΛ.

Δελτίο τύπου

H ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου , ευχαριστεί τη συντονιστική επιτροπή των «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» για τις υποδείξεις, σχετικά με την υποδοχή ,τον χειρισμό και τα ερωτήματα που θα πρέπει να θέσουμε στον Υπουργό Εσωτερικών κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί μας.
Οι θέσεις της τοπικής Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το έκτρωμα του Καλλικράτη, είναι διαχρονικές , παγιωμένες και εκφράζονται  καθαρά , λεβέντικα και ΔΗΜΟΣΙΑ.
Άλλωστε  τις  πρακτικές των « non papers» δεν τις γνωρίζουμε και.....

Συνελήφθη και πάλι ΓΙΑ ΧΡΕΗ ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ του Χατζηνικολάου Ανδρέας Κουρής!

andreas_koyris_ok_961067606
Ο πρόεδρος της εταιρείας Real Media Α.Ε., Ανδρέας Κουρής συνελήφθη και πάλι σήμερα το μεσημέρι.
Ο λόγος είναι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ΙΚΑ ύψους 1,1 εκ. ευρώ. Η σύλληψή του έγινε σήμερα το μεσημέρι στο Μαρούσι.

Εως σήμερα το βράδυ (21:00) οι υποψηφιότητες συνέδρων του ΠΑΣΟΚ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι έτοιμο να διεξάγει το 9ο Συντακτικό Συνέδριό του και να μιλήσει και πάλι μ' ένα λόγο αξιακό, για τις ιδέες μας και τις αρχές μας, πάνω στις οποίες θα αναπτυχθούν οι νέες πολιτικές πρωτοβουλίες και πρακτικές μας. Είναι έτοιμο να κάνει το μεγάλο άλμα μπροστά και να αναδειχθεί για ακόμη μια φορά ως πρωτοπόρο των εξελίξεων με......

Αύριο Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου και ώρα 21.00 η κοπής της πίτας ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου


Αντώνη μας πήραν στο ψιλό για τα νούμερα: «Θαυμάζω τον Υπουργό για τον συνδυασμό κολακείας και κενολογίας»

Μια ανακοίνωση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό πυροδοτεί σήμερα την αντίδραση του Στέφανου Κασσιμάτη στην Καθημερινή, που επιστρατεύει μάλιστα και απόσπασμα από βιβλίο του Όσκαρ Ουάιλντ.

Ο Φαληρεύς (κατά κόσμον Στέφανος Κασιμάτης) γράφει μεταξύ άλλων....

Ο ΣΥΡΙΖΑ στέλνει το ΣΕΠΕ στο ΚΚΕ... για το «Ριζοσπάστη»


Την εφημερίδα «Ριζοσπάστης» κατήγγειλε στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας η ΕΣΗΕΑ, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι της εφημερίδας που εκδίδεται από τη Σύγχρονη Εποχή Εκδοτική ΑΕΒΕ, παραμένουν απλήρωτοι από τον Αύγουστο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αναφέρει:

ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΑΞΟΥ, ΠΑΡΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Για το Νερό στη Νάξο: Παρόν και Μέλλον

Χωρίς νερό δεν υπάρχει ζωή, δεν υπάρχει γεωργία, δεν υπάρχει κτηνοτροφία, δεν υπάρχει αειφόρος ανάπτυξη. Είναι το μεγάλο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουμε στο εγγύς μέλλον, με απρόβλεπτες δραματικές και μη αναστρέψιμες συνέπειες.
Η λειψυδρία θα δημιουργήσει νέες ερήμους, μεταναστευτικά κινήματα, ακόμη και πολέμους, προβλέπουν οι επιστήμονες που ασχολούνται σοβαρά και χωρίς συμφέροντα με τις κλιματικές αλλαγές και το μέλλον του πλανήτης μας.  Είναι θέματα που μας .....

Αναβάλλεται η Συνέλευση του Συλλόγου Σαγγριωτών Νάξου

 Με  απόφαση του Δ.Σ.  αναβάλλεται    η  προγραμματισμένη  για  την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου Γενική  Συνέλευση του Συλλόγου Σαγγριωτων  Νάξου και ώρα 11.00  στα γραφεία  της  Ο.ΝΑ.Σ 

Η  Συνέλευση  αναβάλλεται λόγω της  ενεργού συμμετοχής του Συλλόγου στην Πανναξιακη ημερίδα που διοργανώνει η Ο.ΝΑ.Σ. την ίδια μέρα και ώρα στο Γαλάτσι ( Παλαιό Καμίνι, γωνία οδών Καραϊσκάκη και Ρεθύμνης ).

 Να  είμαστε  όλοι και όλες εκεί . 

Παρακαλείσθε  να ενημερώσετε φίλους και γνωστούς , για μεγάλη συμμέτοχη και επιτυχία της ημερίδας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΡΝΙΚΟΣ

Διαβάστε σήμερα στα Νέα Της Σαντορίνης www.neasantorinis.gr

Πέμπτη 21-2-2013 Πρωινή έκδοση

1.       Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Δήμαρχος  Εκτάκτως στον ΣΚΑΪ ο Δήμαρχος για τα προβλήματα στις Λιμενικές υποδομές ΒΙΝΤΕΟ

2.       Αντίδραση ΕΛΜΕ στο ενδεχόμενο πραγματοποίησης συγκέντρωσηs της Χρυσής Αυγής

3.       Σκληρή κριτική στην Δημοτική Αρχή από Σ.Κίτσου  ΒΙΝΤΕΟ

4.       Ν.Ζώρζος: Αναζητούμε προσωρινό τρόπο διαχείρισης για να μην πληρώσουμε πρόστιμα ΒΙΝΤΕΟ

5.       Έπιασαν ημεδαπό για μικροκλοπές

6.       Έκοψαν την πίτα τους οι Πρωταθλητές  ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΥ

7.       Συμπληρώθηκε το καρέ για τον τελικό στη Σαντορίνη

 

Όλη η τοπική επικαιρότητα εδώ: www.neasantorinis.gr

 


Στήριξη Μαρκόπουλου σε Μουρούτη

Η δήλωση του διευθυντή του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού που άρεσε στον ανεξάρτητο βουλευτή

Οι φήμες θέλουν τον Κώστα Μαρκόπουλο να βρίσκεται ένα βήμα πριν την προσχώρησή του στη Νέα Δημοκρατία. Με τη σημερινή του κίνηση ο ανεξάρτητος βουλευτής έδωσε ακόμα μεγαλύτερη τροφή σε όσους το υποστηρίζουν αφού μέσω Twitter ανταποκρίθηκε σε μία ανάρτηση του διευθυντή του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού.
"Αν ο διαδηλωτής αντί για Ελληνική κρατούσε ρόζ σημαία, ο @papadimoulis και ο @pskourl θα ήταν στα κεραμίδια.Ντροπή!" έγραψε ο Γιώργος Μουρούτης και ο Κώστας Μαρκόπουλος το έκανε retweet.



Τριήμερο Αποκριάς στη Χώρα της Νάξου!!!

Αποκριά Νάξος 2013 Καρναβάλι
Τριήμερο Αποκριάς στη Χώρα της Νάξου! 15, 16 και 17 Μαρτίου γιορτάζουμε την Αποκριά στο νησί μας με δρώμενα όπως η αναπαράσταση της απαγωγής του Διονύσου από τους Τυρρηνούς πειρατές, η Λαμπαδηφορία και το Καρναβάλι της Χώρας.

Δηλωστε Συμμετοχή στο τηλέφωνο: 6939887939.

Επίσκεψη Μονογυιού σε Παροναξία

monogiou caterina

Η πολιτευτής της Ν.Δ στο Νομό Κυκλάδων και Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Μυκόνου, Κατερίνα Μονογυιού , στις 16 Φεβρουαρίου 2013,  πραγματοποίησε επίσκεψη στο νησί της Νάξου με αφορμή την εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ. Η κα Μονογυιού κατά την ομιλία της στην εκδήλωση, δήλωσε ότι "είναι κοντά στο νησί και θα συνεχίσει να είναι".

Την επομένη ημέρα, στις 17 Φεβρουαρίου 2013, επισκέφθηκε το νησί της  Πάρου, με αφορμή την εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ. Η πολιτευτής κατά την ομιλία της στην εκδήλωση, αναφέρθηκε στην επίσκεψη που πραγματοποιήσε στο Υπουργείο Υγείας για την επίλυση του θέματος της έλλειψης παιδιάτρου στο νησί και διαβεβαίωσε τους κατοίκους του νησιού ότι "το θέμα θα λυθεί άμεσα, μέσα στις επόμενες ημέρες".

Στην συνέχεια η κα Μονογυιού, αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε με το Σεβασμιότατο Δεσπότη Ν. Αμερικής Αθηναγόρα, με θέμα την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην χώρα μας, και συγκεκριμένα στα νησιά των Κυκλάδων. Τόνισε την σπουδαιότητα του θέματος, τόσο για το την τουριστική ανάπτυξη των νησιών του Νομού, όσο και της Ελλάδας .

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ Ή ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ;

του  Γ. Βακόνδιoυ   Πολιτευτή Κυκλάδων Ν.Δ

Περίπου 40 τραμπούκοι με μεθόδους Ράμπο, επιτέθηκαν και κατέστρεψαν τις εγκαταστάσεις  της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» στην Χαλκιδική. Η συγκεκριμένη επιχειρηματική δραστηριότητα αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση ιδιωτικών κεφαλαίων τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα ύψους 1,3 δις ευρώ και μάλιστα σε ένα τομέα εντάσεως εργασίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι με την ολοκλήρωση επένδυσης, αναμένεται να......

Φώτο από την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 20 Φλεβάρη

HPIM2421.JPGHPIM2447.JPGΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ

Η αντεργατική επίθεση συνεχίζεται, τα μέτρα δεν έχουν τελειωμό.
Κανένας πλέον από όσους ακόμα έχουν δουλειά δεν είναι σίγουρος, αν θα συνεχίσει να έχει μεροκάματο, τι μισθό, σύνταξη, επίδομα θα πάρει τον επόμενο μήνα.
Τα βάσανα της εργατικής λαϊκής οικογένειας μεγαλώνουν. Παντού υπάρχει.....

Ομιλία με θέμα "Βία στην εφηβεία και αξίες"


Οι Σύλλογοι γονέων & κηδεμόνων 1ου & 2ου Γυμνασίου Νάξου
έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην ομιλία της
κας Βικτωρίας Πρεκατέ (εκπαιδευτικού, ψυχολόγου)
με θέμα "Βία στην εφηβεία και αξίες"
που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013 και........

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων στο υπουργείο Υγείας

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Λυκουρέντζου, για τα προγράμματα έγκαιρης καταπολέμησης κουνουπιών, παραβρέθηκε στις 19 Φεβρουαρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γεώργιος Πουσσαίος.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν τα ενδεχόμενα προβλήματα στο σχεδιασμό και την εφαρμογή των περιγραμμάτων, σε επίπεδο περιφερειών και Δήμων, η αντιμετώπιση των ιδιαίτερων αναγκών σε επιδημιολογικά βεβαρυμμένες περιοχές, η αξιολόγηση της πορείας των διαγωνισμών για....

«Για τον φουκαριάρη τον πατέρα μου....>>

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Ο Χρόνης Μίσσιος ήταν.....

Ο ... Αληθινός κύριος Χατζινικολάου ο Σύριζα οι Αεροψεκασμενοι και οι δημοσιοκάφροι, θίχτηκαν με τις μαλακί@ς για τους ανύπαρκτους «πατεράδες» τους.... μ' αυτό τι θα κάνουν;

Ή αυτοί μπορούν να μας βρίζουν τα ιερά και τα όσια; Όπως αυτός πχ.


Τουρκική κορβέτα «έκοψε» δρόμο μέσα από τις Κυκλάδες

Τουρκική κορβέτα προερχόμενη από το λιμάνι της Σμύρνης, εισήλθε στις 11 το πρωί σε ελληνικά χωρικά ύδατα, πλέοντας μεταξύ Μυκόνου και Νάξου και στη συνέχεια ακολουθώντας δυτική πορεία κινήθηκε βορείως της Πάρου.
=
Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, η τουρκική κορβέτα «Bozcaada» συνέχισε τον πλού της ακολουθώντας νότια πορεία μεταξύ Σίφνου και Αντιπάρου και εξήλθε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα στις 14:30 μ.μ. πλέοντας μεταξύ Μήλου και ......