slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο θλιβερό άγγελμα της εκδημίας του Μεγάλου Ναξιώτη, άξιου τέκνου της Νήσου Νάξου και ενός εκ των μεγαλυτέρων Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων, Ιάκωβου Καμπανέλη, συνήλθε σήμερα και αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:
1)Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια του στην οικογένεια του θανόντος.
2) Να παραστούν μέλη του με επικεφαλής τον Δήμαρχο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στην εξόδιο ακολουθία.
3) Να κυματίζει μεσίστια η σημαία στο Δημαρχιακό Μέγαρο, επί τριήμερο, αρχομένου από την...... ημέρα Πέμπτη 31 Μαρτίου έως και την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας.

4) Να κατατεθεί εις μνήμη του θανόντος ένα χρηματικό ποσό στην οργάνωση ¨Γιατροί Χωρίς Σύνορα¨

5)Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό τύπο και σε εφημερίδα πανελλήνιας κυκλοφορίας.

6) Να επιδοθεί το παρόν στην οικογένεια του θανόντος.



Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ



Εμμανουήλ Μαργαρίτης Φώτιος Ι. Μαυρομμάτης

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΑΚΟΥΓΑΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ .ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΗΠΑΝ ΚΑΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ.
ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΛΑΘΟΣ ΑΥΤΟ ,Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΩΣ ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.. ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΚΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΛΩΔΙΑ.ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΩ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΝΑΞΟΥ ΚΥΡΙΟ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΜΟΥΖΕΛΟ

Μιχελάκης για Παπακωνσταντίνου που βάφτισε τα νέα μέτρα "διαρθρωτικές παρεμβάσεις" και για μνημόνιο

http://kozanimedia.gr/wp-content/uploads/2011/01/nea-dhmokratia.jpg«Όπως θυμάστε, αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής, στις 25 Μαρτίου, ο πρωθυπουργός πανηγύριζε υποστηρίζοντας ότι «δικαιώνεται απόλυτα η στρατηγική του», ότι «επιβεβαιώνονται οι θετικές αποφάσεις της Ευρωζώνης» και ότι είχε φτάσει σε «ένα πολύ καλό συνολικό αποτέλεσμα».

Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες ημέρες και οι αποφάσεις, για τις οποίες πανηγύριζαν, έγιναν απειλές για τη χώρα. Χθες, στο Συνέδριο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ο κ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήριζε τις αποφάσεις της Ε.Ε. ανεπαρκείς. Λέγοντας συγκεκριμένα ότι: «Δεν έχουν ισορροπία και δεν είναι πλήρεις». Και προσθέτοντας ότι: «Δεν θα δώσει καμία απόκριση στο πρόβλημα, στα πραγματικά προβλήματα της ανταγωνιστικότητας για την Ευρώπη, γιατί λείπουν κομβικά στοιχεία».

Από την πρωτοφανή αυτή ανακολουθία, το μόνο επακόλουθο που μπορεί να περιμένει η κοινωνία είναι νέα σκληρά μέτρα. Ή -με συγχωρείτε- τις «διαρθρωτικές παρεμβάσεις», όπως είπε χθες ο κ. Παπακωνσταντίνου, που σαν άλλος καλόγερος του Μεσαίωνα βαφτίζει το κρέας «ψάρι».

Ένα άλλο θέμα αφορά στο Μνημόνιο:

Όλοι ανακαλύπτουν -δυστυχώς, πολύ αργά για τη χώρα- αυτό που έλεγε ο Αντώνης Σαμαράς, εδώ και μήνες: Ότι το Μνημόνιο δεν οδηγεί πουθενά. Το Μνημόνιο δεν βγαίνει. Χθες, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Παντελής Οικονόμου ζήτησε την απεμπλοκή της χώρας από το Μνημόνιο.

Πριν από λίγο, διαφώνησε και με το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, που ετοιμάζει η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Χθες, στη συνεδρίαση που είχαν οι εισηγητές των ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ, πολλοί από αυτούς, όπως ο κ. Γιάννης Βούρος, ο κ. Κώστας Καρτάλης, η κα Όλγα Ρενταρή-Τέντε, ο κ. Νίκος Ζωίδης, εξαπέλυσαν οξύτατες επιθέσεις εναντίον υπουργών, με φράσεις, όπως «σε επίπεδο Κυβέρνησης δεν γίνεται τίποτε», ότι «δοκιμάζονται οι αντοχές τους», ότι «τα ψέματα τελειώσανε και τα κεράκια λιώσανε».

Ένα πλέον είναι ξεκάθαρο:

Ότι τα όσα είπαμε για «αλαλούμ» και «σκορποχώρι» δεν αρκούν για να περιγράψουν την κατάσταση που επικρατεί στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ.»

Παρέμβαση: Χρεοκοπούν την Ελλάδα για πρόσκαιρη στήριξη των τραπεζιτών - Τι σημαίνει το πακέτο των 100 δις



Του Μενέλαου Τασιόπουλου

Φυσικά και η κυβέρνηση κρύβει όχι μέρος της αλήθειας, αλλά ολόκληρη των αλήθεια.
Φυσικά και ο «τσάρος» του Μνημονίου, ο καλός υπηρέτης της Τρόικας , μαζεύει τα προσωπικά του αντικείμενα από το πολυτελές γραφείο του στην πλατεία Συντάγματος.
Φυσικά και η υποβάθμιση της S&P ήταν προβλεπτή και με σωστή ανάλυση στο σκεπτικό της.
Φυσικά και η επικοινωνιακή αντιπαράθεση από το Μαξίμου και την Κομισιόν στους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, είναι ανούσια και δεν σώζει ούτε την Ελλάδα ούτε την Ευρώπη από την κατάρρευση.
Η αλήθεια που κρύβει η κυβέρνηση ξεκινά από έναν αριθμό.
Το ύψος του ελλείμματος για το 2010. ...

Θα έπρεπε να κινηθεί κάτω από 10%, σύμφωνα με την πρόβλεψη. Θα κινηθεί , με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις σε επίπεδο Eurostat, μεταξύ 12 και 13 %.
Ο μύθος του Μνημονίου με τον τρόπο αυτό θα καταρρεύσει ολοκληρωτικά και το «πεδίο» Ελλάδα θα μείνει στη διάθεση των διεθνών οίκων αξιολόγησης που φυσικά δεν θέλουν να επαναλάβουν τα λάθη τύπου Lehmann Brothers.
Τι θα κάνουν αυτοί.
Νέο γύρο υποβαθμίσεων στις αρχές Μαΐου. Οι υποβαθμίσεις θα μετατρέψουν τα κρατικά ομόλογα της Ελλάδος σε junks και αυτά θα μείνουν φορτωμένα στην ΕΚΤ αλλά και στις ελληνικές τράπεζες.
Σε σχέση με τις τελευταίες οι οποίες συνεχίζουν να αρνούνται να συγχωνευθούν , να αυξήσουν το μετοχικό τους κεφάλαιο ή να διεθνοποιηθούν, μαζί με την αδυναμία τους να χρηματοδοτήσουν την οικονομία και την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, άρα να παίξουν τον ρόλο τους ως τράπεζες, υπάρχει ήδη στο τραπέζι ένα πακέτο εγγυήσεων 30δις ευρώ, από την πλευρά του κράτους, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κεφαλαιακή τους επάρκεια.
Το πακέτο αυτό ήδη εξανεμίζεται από τις υποβαθμίσεις των διεθνών οίκων. Ο «φαύλος κύκλος» συνεχίζεται, σπρώχνοντας ακόμη πιο βαθιά την ελληνική οικονομία στην βίαιη χρεοκοπία μετά από την πώληση χωρίς όρους της δημόσιας περιουσίας που επιδιώκουν Ε.Ε και ΔΝΤ. Τι κάνουν οι τραπεζίτες, που μοιάζουν πιο κρατικοδίαιτοι και πιο «φεουδαρχικοί» από ποτέ; Ζητούν πακέτο εγγυήσεων 100δις ευρώ !!! Το επιχείρημα ότι οι εγγυήσεις δεν είναι ρευστό , στέκει αλλά δεν αποδίδει ολόκληρη την αλήθεια. Οι εγγυήσεις αυτές μέσω των υποβαθμίσεων καταπίπτουν και εγγράφονται στο δημόσιο χρέος.
Αν υπάρξει λοιπόν το πακέτο των 100δις ευρώ, ναι μεν προσωρινά, δεν θα καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα, αλλά ο μέσος Έλληνας φορολογούμενος θα χρεωθεί μέσα στο 2011, με επιπλέον των προυπολογισθέντων, 100δις ευρώ χρέος, με αποτέλεσμα στο τέλος του έτους αντί η Ελλάδα να επιστρέφει στις αγορές όπως ισχυριζόταν η «νομενκλατούρα» της εξουσίας, θα καταλήξει συνολικά με ένα δημόσιο χρέος της τάξης των 480- 500δις ευρώ, αντί των περίπου 360 δις που λογαριάζει σήμερα.
Το πολύ ενδιαφέρον είναι ότι και σε αυτή τη βάση, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα των σημερινών «κοτζαμπάσηδων» δεν θα έχει λύσει τα προβλήματα βιωσιμότητας του και φυσικά δεν θα έχει χρηματοδοτήσει ούτε κατ’ ελάχιστο την πραγματική οικονομία.
Και για να καταλάβουμε πόσο ελάχιστο είναι το τραπεζικό μας σύστημα, αρκεί να αναλογισθούμε ότι τοπικές τράπεζες σαν τις δικές μας, χωρίς οικονομία δεν υφίστανται. Από την άλλη πλευρά ούτε συζήτηση πλέον για βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους, που συνεχίζεται έστω υπό τύπον ανέκδοτου σήμερα.
Για να καταλήγουμε:
Ποια είναι η διέξοδος που θέλει η σημερινή νομενκλατούρα στην Ελλάδα.
Να επιβιώσουν πολιτικά και οικονομικά μέχρι το 2013, να πουληθούν τα «ασημικά» και τον ορυκτό πλούτο του δημοσίου, ως αντισταθμιστικά στην επιβίωση τους και στη συνέχεια να παραδοθεί η χώρα και ο πληθυσμός της, χωρίς εστίες αντίστασης ή αντίδρασης στο Βερολίνο και την Άγκυρα, που ήδη λαμβάνουν τις «δεσπόζουσες» θέσεις τους, έναντι των υπολοίπων ξένων δυνάμεων- κρατικών και ιδιωτικών- διατηρώντας η πολιτικοτραπεζική και επιχειρηματική διαπλοκή, τον ρόλο του «κοτζαμπάση» και στο νέο σκηνικό, της απεθνικοποίησης που την βάφτισαν αποκρατικοποίηση.
newscode

Ερώτηση Π. Παναγιωτόπουλου (ΝΔ) για το «EXPLORA»

Ερώτηση για «την πλεύση του ιταλικού ερευνητικού σκάφους «EXPLORA» στην περιοχή της Κάσου και την παράνομη ανάμειξη της Τουρκίας», κατέθεσε ο βουλευτής, τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος προς τον υπουργό Εξωτερικών Δ. Δρούτσα.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρει ότι του Σαββάτου 12/3/2011 το «EXPLORA», "εκτελώντας εργασίες για λογαριασμό Ιταλο-Ισραηλιτικών συμφερόντων, ανοιχτά της Νήσου Κάσου, παρενοχλήθηκε -παρανόμως-από τουρκικό πολεμικό σκάφος, παρόλο που βρισκόταν μέσα σε περιοχή Ελληνικής Εθνικής κυριαρχίας".

Και προσθέτει:

Το Υπουργείο των Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι έπραξε τα δέοντα προς κάθε κατεύθυνση και μας διαβεβαίωσε -στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής- ότι το Ιταλικό σκάφος είχε ζητήσει τη νόμιμη άδεια από τις Ελληνικές Αρχές και στην συνέχεια υπέστη την παρενόχληση του Τουρκικού πολεμικού. Προχτές, όμως, ο Υπουργός Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος αποκάλυψε ότι το ΥΠΕΞ ενημερώθηκε, εκ των υστέρων, ότι το Ιταλικό πλοίο ζήτησε άδεια - παρανόμως- και από την Τουρκία για να συνεχίσει την αποστολή του μέσα σε Ελληνική περιοχή. Η δε Αναπληρώτρια Υπουργός των Εξωτερικών κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, απαντώντας σε ερώτησή κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, παραδέχτηκε ότι η ενέργεια του Ιταλικού σκάφους έγινε γνωστή με καθυστέρηση στις 28/3/2011, ενώ το αρχικό επεισόδιο είχε ξεκινήσει στις 12/3/2011.

Ο κ. Π. Παναγιωτόπουλος ρωτά:

1) Σε τι οφείλεται η άγνοια του Ελληνικού Υπουργείου των Εξωτερικών, κατά το κρίσιμο αυτό χρονικό διάστημα, για την παράνομη και απαράδεκτη ενέργεια του Ιταλικού σκάφους, με την οποία αμφισβητήθηκαν κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος στην περιοχή;

2) Γιατί δεν αξιολογήθηκε σωστά και έγκαιρα η παράνομη και προκλητική ενέργεια της Τουρκίας να εκδώσει και αυτή ναυτική αγγελία (ΝΑVΤΕΧ), μετά τη ναυτική αγγελία της Ελλάδας, που εξεδόθη νομίμως, ώστε να βγουν τα απαραίτητα συμπεράσματα για ενδεχόμενες παράνομες ενέργειες (προς την Τουρκία) του Ιταλικού σκάφους;

3) Ποιες ενέργειες έγιναν προς την Ιταλική εταιρεία και τις Ιταλικές Αρχές κατά την εξέλιξη των γεγονότων από τις 12/3/2011 έως σήμερα και ποιο αποτέλεσμα είχαν;

4) Ποιες ενέργειες έγιναν προς την πλευρά των Αρχών του Ισραήλ, καθ’ όλη την εξέλιξη της υπόθεσης και ποιο αποτέλεσμα είχαν;

5) Ποιες ενέργειες έγιναν προς την πλευρά της Τουρκίας, καθ’ όλη την εξέλιξη της υπόθεσης και ποιο αποτέλεσμα είχαν;

6) Ποιοι είχαν διαβεβαιώσει τον Υπουργό των Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσα ότι δεν υπήρξε παράνομο αίτημα του Ιταλικού σκάφους προς την Τουρκία για παροχή αδείας, ώστε να διαβεβαιώσει με την σειρά του τους εκπροσώπους των Κομμάτων ότι «ζητήθηκε νομίμως άδεια» από τις Ελληνικές Αρχές, χωρίς να αποκαλυφθεί ότι οι αρμόδιοι του Ιταλικού σκάφους, με τους χειρισμούς τους, αμφισβήτησαν κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος, δίνοντας την ευκαιρία στην Τουρκία να επαναλάβει τις παράνομες και προκλητικές ενέργειές της;

Σε 20.830 ευρώ ανερχόταν το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στη χώρα το 2009 και είχε σημειώσει μείωση κατά 1,2% σε σύγκριση με το 2008

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEibd7T1LuANimt95LwKUYHOket6zrgpmQlh_HXK1uUlfPf0n425BUlWUg3A3T7FaO6tiu-tOhfp_7c7AWiJVTvPf69RQ3RNrMAslqd2BAdDxbpnodA2ke_XVuYFr-3YT1Bv8M2pm-htK6U/s400/%CE%9A%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%9C%CE%91%CE%9D%CE%9B%CE%97%CE%A3+1.jpg
Αυτό προκύπτει από τα προσωρινά στοιχεία για τους περιφερειακούς λογαριασμούς, που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), και στα οποία, επίσης, εμφανίζεται ως η πλουσιότερη περιφέρεια της χώρας, αυτή του Νοτίου Αιγαίου, με κατά κεφαλήν ΑΕΠ 25.290 ευρώ.

Την πρώτη τριάδα των πλουσιότερων περιφερειών, συμπληρώνουν οι περιφέρειες Αττικής (24.884 ευρώ) και Στερεάς Ελλάδας (22.534 ευρώ). Στον αντίποδα, φτωχότερες περιφέρειες ήταν, η Ανατολική Μακεδονία- Θράκη (κατά κεφαλήν ΑΕΠ 14.495 ευρώ), η Ήπειρος (16.232 ευρώ) και η Δυτική Ελλάδα (16.247 ευρώ). Πάντως, το μεγαλύτερο μέρος του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της χώρας δημιουργήθηκε, κυρίως, στις περιφέρειες Αττικής (συμμετοχή στο συνολικό ΑΕΠ κατά 43,4%) και Κεντρικής Μακεδονίας (συμμετοχή κατά 15%).

Εξάλλου, το 2009, η Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία (ΑΠΑ) αυξήθηκε κατά 0,4% στο σύνολο της χώρας σε σχέση με το 2008. Τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν οι περιφέρειες της Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και της Θεσσαλίας, ενώ μείωση σημειώθηκε στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας. Στον Πρωτογενή Τομέα της οικονομίας (γεωργία, κτηνοτροφία), η ΑΠΑ αυξήθηκε στο σύνολο της χώρας κατά 0,7%. Τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν οι περιφέρειες της Θεσσαλίας, της Δυτικής Ελλάδας και της Κρήτης, ενώ μικρή μείωση σημειώθηκε στην περιφέρεια της Αττικής. Η ΑΠΑ του Δευτερογενή Τομέα (βιομηχανία) παρουσίασε μείωση στο σύνολο της χώρας κατά 1,4%. Μικρή αύξηση παρουσίασε μόνον η περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, ενώ η μεγαλύτερη μείωση σημειώνεται στις περιφέρειες των Ιονίων Νήσων και του Νοτίου Αιγαίου. Τέλος, στον Τριτογενή Τομέα (υπηρεσίες, τουρισμός), όπου η ΑΠΑ αυξήθηκε στο σύνολο της χώρας κατά 0,4%, τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν οι περιφέρειες της Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και της Θεσσαλίας.

Από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, προκύπτει, επίσης, ότι η Ελλάδα είναι "χώρα υπηρεσιών", καθώς το 2009 ο τριτογενής τομέας είχε το 79,1% του συνόλου της ΑΠΑ (αύξηση σε σύγκριση με το 2008 κατά 0,9%). Ακολουθεί ο δευτερογενής τομέας με ποσοστό συμμετοχής 17,8% και μείωση 1,4% σε σχέση με το 2008. Ενώ, ο πρωτογενής τομέας κατέχει το 3,1% του συνόλου της ΑΠΑ, συμμετοχή που παρέμεινε σταθερή μεταξύ 2008 και 2009.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΟΣΚΥΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΝΘΙΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΤ-3!

ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ,ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΗΣ ΑΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΡΑΙΚΥΛΙΣΜΟΥ!

Θέμα εμφανίσεων του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης στην ΕΤ3 έθεσαν τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη διάρκεια συναντήσεων με κυβερνητικά στελέχη,
ζητώντας μάλιστα να μεταδίδεται λειτουργία και από άλλες μητροπόλεις.

Τους «καίει» ο Άνθιμος


Στη διάρκεια των συναντήσεων με υπουργούς της κυβέρνησης, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης συζήτησαν θέματα που αφορούν την κρατική τηλεόραση και συγκεκριμένα την ΕΡΤ-3.
Ζήτησαν διευκρινίσεις για τα κριτήρια επιλογής των συμβασιούχων.


Πέρα όμως από το ζήτημα των συμβασιούχωνεπισημάνθηκε πως θα πρέπει να μεταδίδονται λειτουργίες και από άλλες μητροπόλεις της Βόρειας Ελλάδας και όχι μόνο αυτές με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο.


Ο κ. Χυτήρης, από την πλευρά του, δεσμεύθηκε για την αυτόνομη συνέχιση λειτουργίας του σταθμού.

ΠΗΓΗ:"ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ".

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΠΩΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ Πασοκ!

Έτσι,προσπαθούν με γελοίες δικαιολογίες (μετάδοση Θείας Λειτουργίας και από άλλες Μητροπόλεις της Βορείου Ελλάδος),να τον "κάνουν πέρα"!!!

Στόχος τους,η φίμωση ΤΩΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΩΝ,ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΩΝ ΦΩΝΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ!

Μετά το κόψιμο της εκπομπής "Αρχονταρίκι" από την ΕΡΤ,κάποιοι συνεχίζουν να πιστεύουν πως μπορούν να κάνουν ό,τι γουστάρουν ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ!

Όχι,πασοκόσκυλα και λοιποί νεογενίτσαροι:Δεν θα αποφασίσετε εσείς για το πρόγραμμα της ΕΡΤ,αλλά ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΗΝ (ΣΑΣ) ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ!

Κάτω τα ξερά σας λοιπόν από τον Άνθιμο:Τα κηρύγματά του τα παρακολουθούν πολλοί Έλληνες,ακόμα και μη θρησκευόμενοι.Δεν θα τον φιμώσετε επειδή θίγει θέματα που σας ενοχλούν και αποκαλύπτει τις προδοσίες σας!http://hellas-orthodoxy.blogspot.com

Οι δημοσκοπήσεις ζητούν συγκυβέρνηση;

Σύμφωνα με τις τριμηνιαίες τάσεις που καταγράφει η Metron Analysis, και θα δουν σήμερα το φως τηςδημοσιότητας, το ΠΑΣΟΚ που χάνει 3,2 από την προηγούμενη μέτρηση υφίσταται καθίζηση, η ΝΔ εμφανίζεται να χάνει 1,2%, , το ΚΚΕ πέφτει ανεξήγητα, το ΛΑΟΣ … ανεβαίνει επίσης ανεξήγητα με 1,7%, ενώ η Ντόρα με τον Κουβέλη δεν βλέπουν ούτε το προαύλιο της Βουλής.
Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 22,9% (από 26,1%) και η ΝΔ 19,8% (από 21%), ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 32,5%, το ΚΚΕ είναι στο 7,1%(από 8,7%), ο ΛΑΟΣ φτάνει το 6,8%(από 5,1%), ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 3,9%(από 3,3%), οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,3%(από 2,8%), η Δημοκρατική Συμμαχία είναι στο 2% και η Δημοκρατική Αριστερά εξαφανίζεται δημοσκοπικά στο 1,1%.
Επί της ουσίας: Ακόμα και η δημοσκόπηση αυτή της εταιρείας του αγαπημένου της Αγίας Οικογενείας κ. Φαναρά δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να συγκρατήσει τα ποσοστά του και καταρρέει. Πως προβάλλονται όμως τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης από τους πρόθυμους οπαδούς της συγκυβέρνησης και του Καρατζαφέρη που έσπευσαν να καλλιεργήσουν κλίμα στο διαδίκτυο; Ότι “το μεγαλύτερο πρόβλημα καταγράφει η Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά που κινείται σ’ ακόμη μια έρευνα, κάτω από το 20%¨. Και ότι “στα αξιοσημείωτα είναι η άνοδος των ποσοστών του ΛΑ.Ο.Σ.”
Με άλλα λόγια, η Ντόρα δεν βλέπει Βουλή με τίποτα, οπότε βουρ να στηρίξουμε Καρατζαφέρη.
Λέτε λοιπόν ”οι τάσεις” να απαντούν στο ερώτημα του κυρίου Πεταλωτή:«Ποιος ζήτησε απότον κύριο Σαμαρά συγκυβέρνηση
Οι δημοσκοπήσεις ίσως;
Προσεχώς άλλη δημοσκόπηση που εμφανίζει την διαφορά ΠΑΣΟΚ – ΝΔ στο 2% και κάτι.

Δεκτή η Πρόταση Κόκκινου . Ναι στη Συναινετική Εκλογή Συμπαραστάτη απο τον Μαχαιρίδη.

(1)Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ «ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΧΕΙΡΗΣΗΣ» ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗ ΑΡΧΗ
(2)ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΑΣ
ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ«ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΙΑ ΦΥΛΑΚΗ» ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥΣ
ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της 30.3.2011 και την ύστατη στιγμή, λίγο προτού ξεκινήσει η επαναληπτική ψηφοφορία για την εκλογή του «Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης», η περιφερειακή πλειοψηφία συμφώνησε με την πρόταση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου, κ. Χαράλαμπου Κόκκινου.
Ο κ. Κόκκινος, σε συνέχεια ανοικτής επιστολής με την οποία είχε....



καλέσει τον περιφερειάρχη κ. Μαχαιρίδη και όλους τους περιφερειακούς συμβούλους να συμπορευτούν στην πρωτοβουλία συνεργασίας και διαβούλευσης που ανέλαβε προκειμένου να ολοκληρωθεί η εκλογή, επαναδιατύπωσε την πρότασή του για:
«Διεξοδική διαβούλευση σε επίπεδο επικεφαλής παρατάξεων, χωρίς περιχαρακώσεις και προκαταλήψεις, για την επιλογή προσώπου κοινής αποδοχής.»
Διαπιστώνοντας το αδιέξοδο που οδηγούταν ο θεσμός πριν ακόμα συσταθεί, η περιφερειακή αρχή δέχτηκε την πρότασή μας και αποφασίστηκε να συσταθεί διαπαραταξιακή επιτροπή προκειμένου να διαβουλευτεί και να διερευνήσει τη δυνατότητα κοινής πρότασης προσώπου για τη θέση του «Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης».
Η παράταξή μας προσέρχεται στο διάλογο στηρίζοντας την πρότασή της και με καλή πίστη. Ευελπιστούμε την ίδια διάθεση να δείξουν και οι εκπρόσωποι των άλλων περιφερειακών παρατάξεων, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο. Τέλος, εκτιμούμε ότι οποιαδήποτε κυβερνητική παρέμβαση ή «πραξικοπηματική» αλλαγή της νομοθεσίας του Καλλικράτη για το ανωτέρω θέμα θα μας βρει αντίθετους.
«ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΙΑ ΦΥΛΑΚΗ»
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥΣ
ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΑΣ
ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 30.3.2011, ΣΤΗ ΣΥΡΟ

Σύρος, 31 Μαρτίου 2011
Η παράταξή μας, κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της 30.3.2011, στη Σύρο, ζήτησε να συζητηθεί το θέμα των συνενώσεων, υποβιβασμών, καταργήσεων των σχολικών μονάδων ικανοποιώντας το κοινωνικό και εκπαιδευτικό αίτημα της περιοχής μας.
Η περιφερειακή αρχή δεν πρόταξε το επίκαιρο αυτό θέμα όπως ζητήσαμε και επιδίωξε να συζητηθεί τελευταίο στην ημερήσια διάταξη. Η υποκριτική στάση της φάνηκε όταν καταθέσαμε ψήφισμα το οποίο αναφέρεται στα παιδαγωγικά και κοινωνικά προβλήματα που φέρνουν οι εξαγγελίες του Υπουργείο Παιδείας και δια βίου Μάθησης. Αρκετά μέλη της πλειοψηφίας στην τοποθέτησή τους στήριξαν φραστικά τις θέσεις μας αλλά τους επεβλήθη (στους… 18 συμβούλους της περιφερειακής πλειοψηφίας που είχαν παραμείνει στο τέλος της συνεδρίασης) να στηρίξουν ψήφισμα του κ. περιφερειάρχη που ήταν… άλλα λόγια να αγαπιόμαστε και δεν επιδίωκε καμία σύνθεση απόψεων.
Προς ενημέρωση της κοινής γνώμης και ιδιαιτέρως , των εκπαιδευτικών των γονέων και των μαθητών, σας παραθέτουμε το ψήφισμα που κατέθεσε ο συνδυασμός μας, θυμίζοντας στην κυβέρνηση ότι:
«ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΙΑ ΦΥΛΑΚΗ»
ΨΗΦΙΣΜΑ
για τις συγχωνεύσεις – υποβιβασμούς – καταργήσεις σχολικών μονάδων
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου ζητά από το Υπουργείο Παιδείας και Δια βίου Μάθησης να επανεξετάσει τις προτάσεις του για τις συγχωνεύσεις – υποβιβασμούς – καταργήσεις σχολικών μονάδων που εξήγγειλε πρόσφατα και να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία.
Οι αυθαίρετες αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στους εκπαιδευτικούς αφού χιλιάδες από αυτούς χάνουν τις οργανικές τους θέσεις και πολλοί αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί οδηγούνται στην ανεργία.
Οι ενέργειες αυτές έχουν αρνητικές παιδαγωγικές και κοινωνικές προεκτάσεις. Δημιουργούνται πολυπληθή σχολικά τμήματα και οι κτιριακές υποδομές δεν επαρκούν. Επιπλέον, οι γονείς επιβαρύνονται οικονομικά για τις μετακινήσεις των παιδιών τους και κάποιοι θα υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν τον τόπο τους (λόγω και των υπολοίπων προβλημάτων της καθημερινότητας) και να μεταναστεύσουν.
Ζητάμε από το αρμόδιο υπουργείο να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με την κοινωνία (εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, εκπροσώπους Ο.Τ.Α και άλλους) και να πρυτανεύσουν κριτήρια παιδαγωγικά και κοινωνικά και όχι λογιστικά.
ΟΧΙ
ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥΣ
ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας
Χαράλαμπος Κόκκινος
Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.

Συνάντηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων – Να κλείσουν οι ΧΑΔΑ στα νησιά, μέχρι 1η Ιουλίου η προθεσμία

khatzemikhales
Σε τεχνική συνάντηση με θέμα «Διαχείριση Απορριμμάτων» που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κω, με πρωτοβουλία του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Φώτη Χατζημιχάλη, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, που συνοδευόταν από τον αντιπεριφερειάρχη Τζώρτζη Μακριωνίτη και τους περιφερειακούς συμβούλους Μαρία Κυπραίου, Γιάννη Καμπανή, Ειρήνη Σβύνου και Αντώνη Χατζηϊωάννου, που είναι και ο αρμόδιος στα ...

θέματα διαχείρισης απορριμμάτων.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η παρουσίαση του σχεδίου για το κλείσιμο όλων των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) και τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων που προβλέπονται στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) και οι δυνατότητες χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ 2007-2013.

Παρουσία δημάρχων της Δωδεκανήσου, ο κ. Μαχαιρίδης επέμεινε στην άποψή του ότι κάθε νησί πρέπει να διαχειρίζεται τα σκουπίδια του, ενώ αποφασίστηκε να κλείσουν όλοι οι ΧΑΔΑ μέχρι την 1η Ιουλίου, σε διαφορετική περίπτωση θα επιβάλλονται πρόστιμα.
Πράγμα που σημαίνει, ότι μέχρι την εκπνοή της συγκεκριμένης προθεσμίας οι Δήμοι της Δωδεκανήσου υποχρεούνται να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων τους.

Με την άποψη αυτή συμφώνησαν οι δήμαρχοι Κω και Λειψών, κ. Κώστας Καίσερλης και Μπενέτος Σπύρου, καλώντας τους συναδέλφους τους να δοθεί οριστικό τέλος στη λειτουργία των ΧΑΔΑ.

Σημειώνεται, ότι για την προοπτική κλεισίματος των ΧΑΔΑ στον νησιωτικό χώρο, οι Περιφερειάρχες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, κ. Γιάννης Μαχαιρίδης και Νάσος Γιακαλής, όπως και ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Φώτης Χατζημιχάλης, είχαν συναντηθεί στις 3 Φεβρουαρίου με την υφυπουργό Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη, εν όψει της εκχώρησης των σχετικών αρμοδιοτήτων στις Περιφέρειες από την 1η Ιουλίου.

Μετά τη σημερινή τεχνική συνάντηση, ακολούθησε ευρεία σύσκεψη στον Δήμο της Κω, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα του νησιού.
Μετά την Κω, ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης θα επισκεφθεί την Κάλυμνο

Τα προ ημηρεσίας διατάξεως θέματα της "Λαικής Συσπείρωσης" που απέρριψε το Δ.Σ και η εισήγηση του 1ου θέματος


Παρακαλώ να θέσετε σε συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος 3852/2010 στο άρθρο 97 παρ. 7 τα παρακάτω θέματα:
1. Ανάρτηση στον πινάκα ανακοινώσεων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου
2. Απάντηση της Δημοτικής Αρχής σύμφωνα με τα οριζόμενα από το άρθρο 87 του Ν.3852/2010 στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Κορωνίδας.
Το επείγον της πρότασής μου για το πρώτο θέμα καθορίζεται από το γεγονός του χρόνου εκπνοής των προθεσμιών της δηλωμένης εκ μέρους μου πρόθεσης για κατάθεση ένστασης κατά της μη σύννομης με το Ν. 3852/2010 απόφασης του......
Δημοτικού Συμβουλίου για την συγκρότηση της Επιτροπής Διαβούλευσης, που λήφθηκε στις 28-2-2011.

Για δε το δεύτερο θέμα έχουν περάσει περίπου 2 μήνες από την κατάθεση στο Δήμο

των αποφάσεων του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Κορωνίδας χωρίς την οριζόμενη από το άρθρο 87 του Ν.3852/2010 απάντηση της Δημοτικής αρχής θέμα που δημιουργεί πρόβλημα τόσο στον προγραμματισμό και τη λειτουργία της τοπικής κοινότητας, καθώς επίσης κατά την άποψή μου και στην σωστή και ολοκληρωμένη κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος της κοινότητας όσο και στην επείγουσα αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων της περιοχής πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ 1ου ΘΕΜΑΤΟΣ
«Ανάρτηση στον πινάκα ανακοινώσεων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου»

Διαμαρτύρομαι στο δημοτικό Συμβούλιο και ταυτόχρονα ζητώ από αυτό να πάρει θέση για τη μη ανάρτηση στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου των αποφάσεων ή του πίνακα των αποφάσεων που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίασή του στις 28-2-2011.

Το θέμα δεν είναι νομικίστικο αλλά ουσιαστικό. Έχει να κάνει στην ουσία με τη διαφάνεια και την παρεμπόδιση του δικαιώματος κάθε δημότη αλλά και δημοτικού Συμβούλου να προσφύγει κατά αποφάσεων δημοτικού συμβουλίου.

Καθημερινά μέχρι και σήμερα παρακολουθώ, αν έγινε η ανάρτηση των συγκεκριμένων αποφάσεων και αυτό το έκανα α)λόγω της πρόθεσής μου να καταθέσω ένσταση κατά της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου που αφορά τη σύσταση επιτροπής διαβούλευσης χωρίς την ψήφιση της επιτροπής από την απαιτούμενη πλειοψηφία και β) επειδή ο νόμος δεν εξαιρεί από την απαιτούμενη διαδικασία υποβολής ένστασης τους δημοτικούς συμβούλους ούτε προβλέπει άλλη διαδικασία.

Στις ερωτήσεις μου στους υπαλλήλους της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου για τον αν γράφτηκαν οι αποφάσεις της συγκεκριμένης συνεδρίασης, πότε θα αναρτηθούν οι απαντήσεις ήταν δεν έχουν προλάβει ακόμα να τις γράψουν λόγω διεξαγωγής πολλών και απανωτών δημ. Συμβ , θα έχουν αναρτηθεί μέχρι τότε ….. Πράγμα που δεν έγινε.

Όταν αναρτήθηκαν και οι αποφάσεις του Δημ. Συμβουλίου της 16ης Μάρτη 2011 και δεν είχαν αναρτηθεί της 28ης Φεβρουαρίου η απάντηση του αρμόδιου υπαλλήλου ήταν ότι έχουν δοθεί στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου για υπογραφή και το θέμα το έχει αναλάβει εκείνος.

Πάντως ανάρτηση μέχρι σήμερα δεν έγινε.

Άλλο ένα ζήτημα σοβαρό σχετικό με την ανάρτηση είναι ότι αναρτώνται αποφάσεις Δημ Συμβουλίου με ημερομηνία ανάρτησης προγενέστερη από την πραγματική ημέρα ανάρτησης, όπως με τα ίδια μου τα μάτια είδα να συμβαίνει στην ανάρτηση των αποφάσεων που έλαβε το ΔΣ στις 25-2-2011.

Γνωρίζω πολύ καλά το νομικό πλαίσιο που ισχύει για τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δημ. Συμβουλίου.

Δεν επιρρίπτω ευθύνες, και το τονίζω ιδιαίτερα αυτό, σε κανένα από τους υπαλλήλους. Κατανοώ το φόρτο εργασίας τους. Θα πρέπει να καλύπτουν τους εαυτούς τους, γιατί όπως έχει αποδείξει η ζωή και στον τόπο μας μπροστά στην αποφυγή ευθυνών την πληρώνουν οι αδύναμοι, οι εργαζόμενοι.

Δεν μπορώ όμως να μην επιρρίψω ευθύνες για όσα συμβαίνουν στους πολιτικούς προϊστάμενους και υπεύθυνους για την ανάρτηση και τον έλεγχο της ανάρτησης των αποφάσεων του Δημ. Συμβουλίου.

Ζητώ να γίνει η ανάρτηση των αποφάσεων του ΔΣ στις 28-2-2011 αύριο το αργότερο και με πρακτικό ανάρτησης που θα έχει την αυριανή ημερομηνία.

Να μου απαντηθεί αν έχει σταλεί για έλεγχο η απόφαση του Δημ Συμβουλίου για τη συγκρότηση της επιτροπής διαβούλευσης και στην περίπτωση που έχει σταλεί αν έχει εγκριθεί από την αρμόδια υπηρεσία.

Σε διαφορετική περίπτωση να επανέλθει το θέμα της συγκρότησης της εν λόγω επιτροπής για συζήτηση και λήψη απόφασης σε επόμενο συμβούλιο.



Η επικεφαλής της

ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Ευδοκία Κων. Ψαρρά



Νάξος, 30 Μαρτίου 2011



ΠΡΟΣ:


ΚΟΙΝ:
κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

1. κ. Δήμαρχο
2. κ. επικεφαλή παράταξης «Συμπαράταξη Νάξου και Μικρών Κυκλάδων»
3. κ. επικεφαλή παράταξης «Πολίτες για τα νησιά μας»
4. κ.κ. δημοτικούς συμβούλους
5. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, Γενική Δ/νση Εσωτ. Λειτουργίας, Δ/νση Διοικητικού- οικονομικού Ν. Αιγαίου, Τμήμα διοίκησης Ν. Κυκλάδων
6. ΥΠΕΣΑΗΔ, Τμήμα Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ Α΄Βαθμού
7. ΜΜΕ

Ο "ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ" ΜΕ ΤΟ.. Αλ Τσαντήρι ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.!


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhRebSm2l5nY5C8-kskbHOCFfHJC0C6M9JyXc2IYR5ckK6UhJkPLoJyFI5oxM0EzU3Jw6x7qIAiGpcoC0GXMnfBdJRxlXxHWx1wuGVAOxDSsrK2qDiD0-sG0ygoGPtZeGIGfUdA4dX86q0/s1600/papakonstantinou-papandreou.jpgAυτή δεν είναι απλώς "Κυβέρνηση του Μνημονίου", είναι..."Κυβέρνηση Ψευτών"...!!

Διαβάστε τουλάχιστον μεχρι στιγμής τι…καταμαρτυρούν στον Giorgo για την οικονομική του πολιτκή και κυρίως τις ψευτιές του, Υπουργοί, Βουλευτές και στελέχη του κομματός του.
* -- Α.Λοβερδος: «Πρέπει να την αλήθεια για την οικονομία στον κόσμο»
* -- Π.Οικονόμου: «Το Μνημόνιο δεν βγαίνει»
* -- Κ. Γείτονας: «Έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Πείτε την αλήθεια επιτέλους».
* -- Π. Κουκολόπουλος: «Εγώ προσωπικά τρομάζω. Πείτε την αλήθεια στον κόσμο».
* -- Σαλαγιάννης: «Βγείτε και πείτε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Πείτε όλο το σχέδιο».
* -- Αθ. Μερεντίνη: «Πείτε την αλήθεια στο λαό, για να ξέρει τι τον περιμένει».
* -- Β. Παπανδρέου: «Ο λογαριασμός δεν βγαίνει.

Στο σίριαλ αυτό του κυβερνητικού αλαλούμ έχουμε τώρα και νέα επεισόδια:


Το ένα, έχει πρωταγωνιστές τον Βενιζέλο και τον Δρούτσα, όπου ο πρώτος καρφώνει το δεύτερο για τις προκλήσεις των Τούρκων στην Κάσο.
Το δεύτερο επεισόδιο με πρωταγωνιστές την κα Μπιρμπίλη, την κα Κατσέλη, τον κ. Σκανδαλίδη και τον κ. Έξαρχο.
Αιτία υπήρξε η διαφοροποίηση της κας Μπιρμπίλη για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων.
Ακόμη πιο ηχηρή για το ίδιο θέμα είναι η θέση του Γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ κ. Β. Έξαρχου, που λέει ότι «ο κάθε υπουργός μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά τα υπουργεία δεν είναι τσιφλίκια των υπουργών».
Αυτά όσον αφορά και το σκορποχώρι και το αλαλούμ στην "Κυβέρνηση των Ψευτών"...!

«Σιωπή» Βενιζέλου για τα Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

Έντονος αναβρασμός αλλά και δυσαρέσκεια αναφορικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη συγχώνευση των τριών Μετοχικών Ταμείων και την εν συνεχεία υπαγωγή τους στο υπουργείο Εργασίας επικρατεί στις τάξεις των απόστρατων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Οι επικεφαλής των ενώσεων των απόστρατων έχουν θορυβηθεί ιδιαίτερα εξαιτίας και της «σιωπής» του κ. Βενιζέλου στο από μηνός αίτημά τους να...

συναντηθεί μαζί τους προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά με τα σχέδια που προωθεί για την εξυγίανση των Μετοχικών τους Ταμείων.

Την περασμένη εβδομάδα, μάλιστα, οι απόστρατοι επανήλθαν στο παραπάνω αίτημά τους και με νέα επιστολή τους προς τον κ. Βενιζέλο, αφού σημειώνουν ότι είναι το βασικό θέμα που τους απασχολεί, εν συνεχεία τονίζουν πως αισθάνονται ότι συζητούνται ή και δρομολογούνται εξελίξεις που αφορούν στα έννομα συμφέροντα και θιγόμενα δικαιώματά τους ερήμην τους:

«Ως φορείς εκπροσώπησης των μετόχων και μερισματούχων των Μετοχικών Ταμείων των Ε.Δ. και των Σ.Α., που αποτελούμεθα από 400.000 οικογένειες, σας γνωρίζουμε ότι, μεταξύ άλλων, διεκδικούμε την εξασφάλιση της βιωσιμότητας και ανάπτυξης ενός εκάστου Μετοχικού Ταμείου ξεχωριστά, με συγκεκριμένα δεσμευτικά και θεσμοθετημένα μέτρα και χρονοδιάγραμμα, η ενδεχόμενη μετατροπή των Μετοχικών μας Ταμείων σε κοινά Ταμεία Επικουρικής Ασφάλισης και η εκχώρηση της αρμοδιότητάς τους στο υπουργείο Εργασίας δημιουργούν εις βάρος μας ανατροπή της μετοχικής - μερισματικής σχέσης μας με αυτά και είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο μέσον τα έννομα συμφέροντα μας. Άλλωστε, οι εργασιακές μας σχέσεις ουδέποτε υπόκειντο είτε στο Εργατικό Δίκαιο είτε στο Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα», επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι απόστρατοι.

Να σημειώσουμε ότι το θέμα που αφορά στην υπαγωγή των Μετοχικών Ταμείων στο υπουργείο Εργασίας είχαν φέρει στο φως της δημοσιότητας τα «Επίκαιρα», προκαλώντας έτσι την αποστολή της πρώτης σχετικής επιστολής προς τον κ. Βενιζέλο, την οποία και υπέγραφε το σύνολο σχεδόν των ενώσεων των απόστρατων.

Η «κρυφή κυβερνητική ατζέντα» και τα Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων

του Νικόλαου Χρ. Φατούση*

Η κυβέρνηση με τη συγχώνευση και την εν συνέχεια υπαγωγή τους στο υπουργείο Εργασίας, είναι προφανές ότι προσπαθεί να διαλύσει τα τρία Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων. Με το πρόσχημα ότι τα Μετοχικά Ταμεία αντιμετωπίζουν εκτενώς σοβαρά προβλήματα, το ΥΠΕΘΑ προχωρεί, χωρίς κανένα διάλογο με τις Ενώσεις Αποστράτων, την ως άνω συγχώνευση των τριών Μετοχικών Ταμείων των Ε.Δ. σε ένα ευρύτερο σχήμα επικουρικών ταμείων του δημόσιου τομέα.

Πρόκειται για μια ενέργεια που σαν στόχο έχει το μέρισμα που λαμβάνουν τα εν αποστρατεία στελέχη να μην υπερβαίνει στην καλύτερη περίπτωση το 20% των συντάξιμων αποδοχών τους, κάτι που στην πράξη θα σημαίνει ότι το μέρισμα μπορεί να μειωθεί έως και 50% σε σχέση με σήμερα. Πρόκειται για ένα γεγονός το οποίο αναμένεται να αποτελέσει την αφετηρία εξαθλίωσης και γενικότερης υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου της καθημερινής ζωής των αποστρατευθέντων στελεχών, λαμβάνοντας υπόψη και το δυσμενές δημοσιονομικό περιβάλλον. Η μεθοδευμένη λύση της συγχώνευσης και με πρόσχημα να «σωθεί» το ΜΤΣ έχει και μία άλλη παράμετρο: Αναμένεται ότι θα υποβαθμίσει το ΜΤΝ και το ΜΤΑ, χωρίς ταυτόχρονα να επιφέρει και την προσδοκώμενη λύση για το ΜΤΣ. Η ένδεια εκτιμάται ότι θα εξαπλωθεί σε ευρύ φάσμα των εν αποστρατεία και εν ενεργεία στελεχών, αφού η όποια μείωση πραγματοποιείται στο καταβληθέν μέρισμα επιφέρει και ανάλογη μείωση στο ΒΟΕΑ (προικοδότηση).

Αντί οι κυβερνώντες να προσπαθήσουν να εξυγιάνουν/βοηθήσουν τα τρία Μετοχικά Ταμεία και κυρίως του Σ.Ξ., επιδιώκουν να τα εντάξουν συνολικά σε έναν άλλο προβληματικό οργανισμό, το ΙΚΑ, προβλέποντας ταυτόχρονα και την ένταξη της περιουσίας και των κληροδοτημάτων τους στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου. Κάτι τέτοιο προφανώς και δεν συμβάλλει στην καλύτερη αξιοποίησή τους. Σε κάθε περίπτωση, τα Μετοχικά Ταμεία πρέπει πρώτα να εξυγιανθούν, εν συνεχεία να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά τους και τότε μόνο θα πρέπει να ξεκινήσει να συζητά κάποιος το ενδεχόμενο ενοποίησής τους.

Μέχρι να γίνει όμως αυτό, η κυβέρνηση οφείλει, αφενός, να σταματήσει να εργάζεται πάνω στο θέμα έχοντας «κρυφή ατζέντα», αφετέρου, να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τους απόστρατους και να συζητήσει τα πάντα μαζί τους γιατί είναι ένα ζήτημα που αφορά καταρχάς τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
_____________________________________________
* Ο Νικόλαος Χρ. Φατούσης είναι Αντιναύαρχος Π.Ν. Επίτιμος Διευθυντής Β' Κλάδου ΓΕΕΘΑ, Μέλος Τομέα Άμυνας της ΝΔ και Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδος (Ν. Ευβοίας).

(ΕΠΙΚΑΙΡΑ 31/03-06/04/11 - ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ)
(Σ.Λ.)
staratalogia.blogspot.com
Το είδαμε στο φιλικό μας ιστολόγιο: armyalert 

Ενδιαφέρον Καχριμάκη για τις... επενδύσεις στο Νότιο Αιγαίο...


 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Αθήνα, 24-03-2011
   Προς                                              
- κ. Γιάννη Μαχαιρίδη     Γενικό Γραμματέα    Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
   - κ. Φώτη Χατζημιχάλη  Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης   Διοίκησης Αιγαίου 
Αγαπητέ Γιάννη,
Αγαπητέ Φώτη,
Το ΠΑΣΟΚ έχει τη βούληση να συμβάλλει τα μέγιστα στην εθνική προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη, για την ανάπτυξη και ανασυγκρότηση της χώρας, και ειδικότερα της ελληνικής Περιφέρειας.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, το Νότιο Αιγαίο αποτελεί μια κρίσιμη περιφέρεια που μπορεί να δώσει σημαντική ώθηση στους αναπτυξιακούς ρυθμούς της χώρας μας.

Γι' αυτό, από τη θέση του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου, θα ήθελα …

να ζητήσω τη συμβολή σας με την άμεση αποστολή, της ολοκληρωμένης καταγραφής του σταδίου στο οποίο βρίσκονται οι παρακάτω επενδυτικές πρωτοβουλίες.
α) Ιδιωτικές Επενδύσεις (ανά νομό), που είναι σε προγράμματα χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ή κεντρικά από το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Παρακαλώ να αναφερθούν, ποια προβλήματα παρατηρούνται και ποια κωλύματα εμφανίζονται για την προώθηση και ολοκλήρωσή τους.
β) Ιδιωτικές Επενδύσεις (ανά νομό) ανεξάρτητα αν είναι ενταγμένες σε προγράμματα χρηματοδότησης, που αντιμετωπίζουν προβλήματα από τις υπηρεσίες των Υπουργείων, όπως:
1. Αδειοδότησης Περιβαλλοντικών όρων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.
2. Αδειοδότησης από το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (πρώην Εμπορίου).
3. Αδειοδότησης από το Υπουργείο Πολιτισμού.
4. Αδειοδότησης από τις Δασικές Υπηρεσίες Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
γ) Ιδιωτικές Επενδύσεις (ανά νομό), για τις οποίες έχουν δοθεί άδειες από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, σε θέματα ενεργειακής αξιοποίησης και Πράσινης Ανάπτυξης.
δ) Καταγραφή όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εξαγωγικές εταιρείες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με στόχο την ανάληψη δράσεων για την άμεση επίλυσή τους και την ενίσχυση της εξαγωγικής δυνατότητας της περιφέρειας ευθύνης σας και της χώρας μας και
ε) Προτάσεις για την επιτυχή διεκπεραίωση των πρωτοβουλιών αυτών, (χωρίς να παραβιάζονται οι βασικοί κανόνες νομιμότητας) καθώς και για την αναλυτική αναφορά του χρηματοδοτικού ύψους των επενδυτικών πρωτοβουλιών.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη συμβολή και τη συνεργασία.
Ο Γραμματέας
Ε.Σ ΠΑΣΟΚ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ