slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Διελύθη εις τα εξ ων συνετέθη

Σύμφωνα με πληροφορίες μας τα μέλη του προηγούμενου ΔΣ της Τ.Ο. Νάξου της Ν.Δ. ακολουθούν διαφορετικές πορείες όσον αφορά τα δημοτικά πράγματα του νέου Δήμου. Έτσι λοιπόν, άλλος πήγε με τον Μαργαρίτη, άλλος πήγε με τον Μαράκη, άλλος πήγε με τον Λιανό, και ο Γρυλλάκης αναζητεί εναγωνίως κάποιον για να τον εντάξει στο δυναμικό του συνδυασμού του.

ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΧΙΟ ΤΡΆΒΗΞΕ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΣΤΗ ΣΥΡΑΣ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΑ ΠΙΝΕΙ

ΥΓ: Πληροφορίες που αναφέρουν πως κάποια μέλη βρίσκονται σε επφές με το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ ελέγχονται ως ανακριβείς.

O Χωραΐτης

Πολιτική διώξει με στόχο Καραμανλή

Αυτός που αποδεδειγμένα -με δικές τους δηλώσεις- ενθυλάκωσε κρατικό χρήμα (λέγε με Τσουκάτο), που παραδέχτηκε ότι ΠΗΡΕ μία βαλίτσα με τα μαύρα λεφτά της Siemens και την πήγε στο ΠΑΣΟΚ, κυκλοφορεί ελεύθερος με την καταβολή ελάχιστης εγγύησης.

Άλλος σύντροφος, ο αξιότιμος κ. Μαντέλης, ο οποίος ομολόγησε τον χρηματισμό του από τη Siemens ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπης, κυκλοφορεί και αυτός ελεύθερος με την καταβολή ελάχιστης εγγύησης. Και στα παραπάνω ανδραγαθήματα να προσθέσουμε και τις χορηγίες που πήρε η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. επίσης από την ίδια εταιρεία (Το κίνημα συνολικά ως φαίνεται ήθελε τον Γερμανό του).

Στον αντίποδα τώρα, στην υπόθεση Βατοπεδίου, έγιναν δύο …


Εξεταστικές Επιτροπές και από καμία δεν προέκυψε χρηματισμός ή διακίνηση μαύρου χρήματος, από κανέναν και για κανέναν. Και όσον αφορά τους υπηρεσιακούς παράγοντες, η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη από κανέναν από τους κατηγορούμενους -όπως η πρώην διευθύντρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης- δεν ζήτησε εγγύηση πάνω από 100.000 ευρώ για να αφεθούν ελεύθεροι.

Για την ιδία υπόθεση όμως, όσον αφορά Πολιτικά στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης, η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη λειτουργεί με όρους τηλεοπτικούς. Καλεί λοιπόν τον Γιάννη Αγγέλου, διευθυντή του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, και για να αφεθεί ελεύθερος, όχι μόνο του επιβάλει εγγύηση 400.000 ευρώ, άλλα και δυσβάστακτους περιοριστικούς όρους. Κι αυτό για κατηγορίες που του αποδίδονται από την βασική κατηγορούμενη, την πρώην διευθύντρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία πήρε σπίτι της τον φάκελο με τις ανταλλαγές των δημοσίων εκτάσεων του μοναστηριού, άλλα και για μια υπόθεση για την οποία δεν προέκυψε χρηματισμός ή διακίνηση μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες, του www.parapolitika.gr, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης από την ειδική εφέτη ανακρίτρια κ. Ειρήνη Καλού, ο κος Αγγέλου βρέθηκε αντιμέτωπος -πολλές φορές- με το ενδεχόμενο προφυλάκισης.
Ο Γιάννης Αγγέλου με μόνο επιβαρυντικό στοιχειό η σχέση του με τον Κ. Καραμανλή αντιμετωπίστηκε από τη… ανεξάρτητη Δικαιοσύνη ως ... μέγιστος κακοποιός και εγκληματίας και του επιβλήθηκε η ποιο εξοντωτική επιβολή εγγύησης που ταιριάζει σε ομολογούμενα ή πολλαπλώς όπως υπογραμμίζει και ο υπεύθυνος του τομέα Δικαιοσύνης του κόμματος της ΝΔ.κ. Αναστάσιος Νεράντζης, εκφράζοντας προφανώς την επίσημη θέση του κόμματος

Γ. Αγγέλου: «Ας πάω φυλακή και όσο αντέξω»

Μετά και τη δήλωση του φασιστικού ακροδεξιού εξαπτέρυγου και σε σχέση και με την ευνοϊκή μεταχείριση της κατηγορούμενης για την ίδια υπόθεση κ. Στ. Μαντέλη από τον κ. Καστανίδη φαίνεται πλέον καθαρά ότι ο πραγματικός στόχος της κατ' εντολή «πολιτικής δίωξης » με την καταβολή εγγύησης 400.000 ευρώ στο Γιάννη Αγγέλου είναι ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλή . Σοβαρότατες πολιτικές και δικαστικές εξελίξεις δρομολογεί η απόφαση της ειδικής ανακρίτριας Ειρ. Καλού να επιβάλλει στον Γιάννη Αγγέλου την καταβολή εγγύησης 400.000 ευρώ γεγονός που εξόργισε όχι μόνο τον πρώην πρωθυπουργό αλλά και την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας με τον εκπρόσωπο τύπου Π. Παναγιωτόπουλο και τον αρμόδιο τομεάρχη Τ. Νεράτζη να επιτίθενται με σφοδρότητα κατά της απόφασης.

Ουδέποτε την τελευταία εικοσαετία αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας αμφισβήτησε την όποια δικαστική απόφαση και η σημερινή στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δείχνει - αν μη τι άλλο - ότι η Δικαιοσύνη κινήθηκε ... κατευθυνόμενα κατά του Αγγέλου.

Είναι γνωστό στις ηγεσίες όλων των κομμάτων και πρωτίστως του ΠΑΣΟΚ, ότι ο Αγγέλου

α) δεν έχει αυτά τα λεφτά που το δικαστήριο του ζητά να καταβάλλει ως εγγύηση για να μην προφυλακιστεί και

β) ότι η υγεία του είναι ιδιαίτερα κλονισμένη εδώ και χρόνια και το γνωρίζουν.

Τα ξέρουν αυτά και ο Καστανίδης και ο Παμπούκης και όμως συμπεριφέρθηκαν έτσι στον άνθρωπο Γιάννη Αγγέλου.

«Ας πάω φυλακή και όσο αντέξω» φέρεται να είπε σε φίλους του, πριν από λίγη ώρα ο επί δεκαετίες στενότερος συνεργάτης του Καραμανλή.

PARAPOLITIKA.GR

Μεθόδευση στην αντιμετώπιση Αγγέλου καταγγέλλει το γραφείο Καραμανλή

jpg

Με αφορμή το θέμα Ιω. Αγγέλου, συνεργάτες του Κ. Καραμανλή, απέστειλαν ανακοίνωση από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, σύμφωνα με την οποία:

«Η εξοντωτική και εμφανώς άδικη αντιμετώπιση του Γιάννη Αγγέλου αποδεικνύει, πέρα από οποιαδήποτε αμφιβολία πως το ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του οργανώνουν συστηματικά πολιτικές διώξεις, με στόχο την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κώστα Καραμανλή.

«Η τακτική και η νοοτροπία του σημερινού πρωθυπουργού είναι γνωστές. Κάθε φορά, που βρίσκεται μπροστά σε προβλήματα, που ο ίδιος δημιουργεί, επιτίθεται κατά των πολιτικών του αντιπάλων, προσπαθώντας έτσι να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. Ειδικά τώρα, που γιγαντώνεται η δικαιολογημένη αντίδραση των πολιτών στην αδιέξοδη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Όμως, οι προγραφές και οι ατεκμηρίωτες διώξεις πολιτικών αντιπάλων οδηγούν σε νοσηρά φαινόμενα, σε καταστάσεις που πληγώνουν βαθιά τον τόπο. Όσοι καταφεύγουν σε τέτοιες μεθοδεύσεις φέρουν ακέραια την ευθύνη για τα αποτελέσματα των πρακτικών τους. Και ας γνωρίζουν καλά: θα μας βρουν όλους αταλάντευτα απέναντί τους».

kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνέντευξη Γιάννη Βρούτση στoν pariano typo...

Ιωάννης Βρούτσης
Το βίντεο της συνέντευξης μπορείτε να το παρακολουθήσετε πατώντας εδώ:
http://www.parianostypos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3229&Itemid=25

- Για την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου…

Η φετινή χρονιά είναι πολύ δύσκολη με όλες τις εξελίξεις να βρίσκονται μπροστά μας και δυστυχώς να προδιαγράφονται δυσάρεστες. Για μένα προσωπικά το ασφαλιστικό ήταν μια τεράστια εμπειρία. Η Νέα Δημοκρατία, ο Αντώνης Σαμαράς, μου έδωσαν τη δυνατότητα μέσα από την ιδιότητα του τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας να πάρω επάνω μου το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Ως γνωστόν η Νέα Δημοκρατία δεν το ψήφισε, είχε έντονες αντιρρήσεις. Όπως αναδείξαμε στο Κοινοβούλιο, αλλά και μέσω δελτίων τύπου της Ν.Δ., δεν πρόκειται για μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό. Πρόκειται δυστυχώς για ένα μηχανισμό μείωσης των συντάξεων που ουσιαστικά αποδομεί τελείως την έννοια της κοινωνικής παρέμβασης και την εγγύηση του κράτους για τις συντάξεις. Αυτό που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα αλλάζει και θα το δούμε πολύ σύντομα μπροστά μας. Δεν μιλάμε για συνταξιοδοτικό σύστημα αλλά για ένα προνοιακό σύστημα. Οι συντάξεις θα δοθούν αν και εφόσον υπάρχουν χρήματα στο ταμείο. Έγιναν κινήσεις με βίαιο τρόπο, όπως οι ανατροπές στα όρια ηλικίας των γυναικών και γενικά όλων των εργαζομένων. Το ασφαλιστικό σύστημα όπως μεταμορφώνεται δεν είναι ελκυστικό. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στην αδήλωτη εργασία και κυρίως στην αποφυγή της καταβολής των εισφορών. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να ανακυκλώνεται το πρόβλημα το οποίο υπάρχει. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η κυβέρνηση δεν βλέπει μπροστά το μεγάλο πρόβλημα που διαχρονικά αντιμετωπίζει το ασφαλιστικό και είναι το δημογραφικό. Όλα αυτά τα αναδείξαμε στη Βουλή. Δεν κινηθήκαμε όπως κινήθηκε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. πριν από δυο χρόνια στο αντίστοιχο νομοσχέδιο της κ. Πετραλιά. Ήμασταν μέσα στη Βουλή, καταθέσαμε προτάσεις από τις 22 Μαρτίου συμβάλλοντας στον κοινωνικό διάλογο και επιπλέον σε αυτή την προσπάθεια είπαμε αντιπροτάσεις. Συμφωνήσαμε σε κάποια άρθρα τα οποία κρίναμε ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση για τον εξορθολογισμό του ασφαλιστικού συστήματος. Επίσης αναδείξαμε την υπεύθυνη και σοβαρή θέση της Νέας Δημοκρατίας. Απλά θυμίζω ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. πριν από δυο χρόνια αποχωρούσε από τη Βουλή, ο κ. Παπανδρέου σε εκείνο το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, που ήταν απείρως πιο ήπιο και στη σωστή κατεύθυνση, κράδαινε έξω από τη Βουλή τα πανό της ΓΣΕΕ, ζητούσε την παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας του κ. Παπούλια και δημοψήφισμα. Σήμερα όλα αυτά τα ξέχασε. Βρήκε όμως μπροστά του μια υπεύθυνη αντιπολίτευση την Νέα Δημοκρατία. Έτσι πορεύεται η σημερινή Ν.Δ. και μετά το συνέδριό της πάντα στον ίδιο υπεύθυνο και σοβαρό ρόλο που της έχει αναθέσει ο ελληνικός λαός θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη γιατί όπως ξέρετε μπήκαμε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, αυτή του μνημονίου, που η Ν.Δ. έχει πλέον ξεκαθαρίσει ότι είναι ο άλλος πόλος η εναλλακτική πρόταση που λέει όχι στο μνημόνιο. Και αυτή την πρόταση την επενδύουμε με ιδέες, σκέψεις, προτάσεις γιατί πρέπει να δούμε μπροστά τα νέα προβλήματα που διαμορφώνονται και τη σωτηρία της Ελλάδας.

- Τι στάση θα κρατήσει η Νέα Δημοκρατία σε κοινωνικές αντιδράσεις που πιθανώς θα εκδηλωθούν τους επόμενους μήνες;

Η στάση της Ν.Δ. είναι πάντα υπεύθυνη. Η Ν.Δ. και όταν ήταν αντιπολίτευση τα προηγούμενα χρόνια ποτέ δεν κίνησε διαδικασίες για να οδηγήσουμε τον κόσμο στα πεζοδρόμια και είμαστε πολύ προσεκτικοί κι αν υπάρχουν αντιδράσεις πρέπει να κινούνται μέσα στο θεσμικό πλαίσιο. Αυτή τη γραμμή, αυτή τη θέση την έχουμε διαχρονικά. Και όταν λέμε θεσμικά εννοούμε τη ΓΣΣΕ, την ΑΔΕΔΥ. Πάντα μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το οποίο είναι θεσμικό, μπορούν και πρέπει να κινούνται οι αντιδράσεις και οι εργαζόμενοι και οι απολυμένοι. Πράγματι θα συμφωνήσω με την διαπίστωσή σας. Οι προβλέψεις μας είναι πολύ δυσοίωνες για το φθινόπωρο που έρχεται με κορωνίδα του προβλήματος την ανεργία. Η ανεργία είναι σήμερα 12%, σε μια περίοδο που υπάρχει απασχόληση λόγω της τουριστικής περιόδου στην χώρα μας. Οι άνεργοι αυξήθηκαν γύρω στους 130.000 τον Απρίλιο σε σχέση με τον Απρίλιο του 2009 με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας. Προβλέπουμε ότι το φθινόπωρο η ανεργία θα εκτιναχθεί και θα είναι το μείζον ζήτημα. Εκεί πρέπει να στρέψει η κυβέρνηση το ενδιαφέρον της να δημιουργήσει θεσμικές αντηρίδες και κοινωνικές παρεμβάσεις οι οποίες θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

- Θα πρέπει να σας υπενθυμίσω τα αντιλαϊκά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση και δεν μιλάω μόνο για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, την είσοδό μας στο Δ.Ν.Τ. σε μια προσπάθεια, όπως τονίζεται από κυβερνητικά στελέχη, να σωθεί η χώρα μας. Ποια είναι η δική σας θέση…

Εγώ αυτό που πλέον διαπιστώνω καθημερινά, παρότι αρχικά υπήρχε έντονη διαφωνία απέναντι στην Ν.Δ., είναι ότι το «όχι» της Νέας Δημοκρατίας στο μνημόνιο, γιατί αυτό είναι το κυρίαρχο ζήτημα σήμερα, επιβεβαιώνεται και επιβραβεύεται καθημερινά. Όπως αποδείχθηκε και από τη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο υπήρχε εναλλακτικός δρόμος. Π.χ. Η κυβέρνηση αδράνησε να πάρει γρήγορα μέτρα. Δεύτερον θα μπορούσε να είχε δανειστεί ένα μεγάλο ποσό τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο με πολύ χαμηλό επιτόκιο και να μην οδηγηθούμε στο Δ.Ν.Τ. που πήγαμε έτσι όπως πήγαμε με περιοριστικούς όρους και χωρίς ουσιαστική διαπραγμάτευση. Σήμερα παίρνονται επαχθή και άδικα κοινωνικά μέτρα, μερικά από αυτά είναι αναγκαία, αλλά δυστυχώς λείπει ο άλλος δρόμος. Ο δρόμος της ανάπτυξης, η δημιουργία επενδυτικού κλίματος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην βλέπει μπροστά της η κυβέρνηση, να μην βλέπει ότι αυτό δημιουργεί μια ύφεση και ανακύκλωση της ύφεσης και ότι δεν θα οδηγήσουν πουθενά η αύξηση των άμεσων φόρων, στο ΦΠΑ, στα καύσιμα. Όλα αυτά οδηγούν στη συρρίκνωση του εισοδήματος, στην αύξηση της ανεργίας, τον πληθωρισμό στο 5,4% που κατατρώει την αγοραστική δύναμη. Το μήνυμα λοιπόν που στέλνει η Νέα Δημοκρατία είναι αρχικά προς την κυβέρνηση ότι δίπλα της έχει μια αξιωματική αντιπολίτευση η οποία στέκεται με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Να δει η κυβέρνηση το μέγεθος που λέγεται ανάπτυξη και να κατευθυνθεί εκεί. Εμείς από την πλευρά μας συμβάλουμε με δημιουργικές προτάσεις μέσα από το κοινοβούλιο. Δεν αποδομούμε τις θέσεις της κυβέρνησης με την έννοια μιας μηδενιστικής και στείρας αντιπολίτευσης. Είμαστε στο κοινοβούλιο, πολλά νομοσχέδια τα ψηφίζουμε. Χρειάζονται όμως και μέτρα με κοινωνική ευαισθησία που σήμερα λείπουν λόγω του μνημονίου.

- Κύριε Βρούτση πως προσεγγίζει η Νέα Δημοκρατία τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου στο νομό Κυκλάδων;

Κατ’ αρχήν θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Αυτές οι αυτοδιοικητικές εκλογές διαφέρουν από τις προηγούμενες γιατί έχουν και μια μεγάλη αλλαγή στο χώρο της αυτοδιοίκησης. Πήγαμε από τον «Καποδίστρια» στον «Καλλικράτη». Θέλω να θυμίσω κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό και το οποίο θεωρώ χρήσιμο να επαναληφθεί. Το ζήτημα που αφορά τον Καλλικράτη ως θεσμική αλλαγή στο χώρο της αυτοδιοίκησης η Νέα Δημοκρατία, πέρα από το όνομα, από το 2007 το είχε αναδείξει. Είχε αναδείξει την αναγκαιότητα να πάμε σε μια μεταρρύθμιση. Είχα τοποθετηθεί και εγώ για τον νομό Κυκλάδων για το πώς έπρεπε να γίνει αυτή η μεταρρύθμιση. Στις Κυκλάδες δεν έχουμε ουσιαστικές διαφορές όσον αφορά τη χωροταξία. Όμως οι μεγάλες ενστάσεις της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι όταν προχωράς σε μια μεγάλη θεσμική αλλαγή, γιατί πλέον μιλάμε για 330 δήμους σε όλη την Ελλάδα, πρέπει απαραίτητα να διασφαλίσεις και τους οικονομικούς πόρους που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να υποστηρίξεις αυτό το εγχείρημα, αυτή τη μεγάλη αλλαγή. Έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κάνει μεγάλες αλλαγές τις οποίες τις χρησιμοποιεί ως πυροτεχνήματα για εντυπωσιασμό και μόνο. Θα σας θυμίσω τι είχε γίνει με την νομαρχιακή αυτοδιοίκηση -που χρειάστηκε να περάσουν χρόνια, όχι πολλά, από το 1994 έως το 2004 που έγινε η Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση- που ήταν ο φτωχός εταίρος. Η Ν.Δ. έδωσε υπόσταση στην νομαρχιακή αυτοδιοίκηση. Αυτό το είδαμε στις Κυκλάδες που δεκαπλασιάσαμε τον προϋπολογισμό της Νομαρχίας Κυκλάδων. Αυτό έγινε και σε όλη την Ελλάδα. Τι έγινε με τον «Θησέα» που ήταν ο φτωχός συγγενής της αυτοδιοίκησης. Η Ν.Δ. έδωσε όλα όσα είχε υποσχεθεί στον πρώτο βαθμό και επιπλέον έδωσε και ένα «Θησέα» που ήταν αναπτυξιακό εργαλείο. Είδατε τι αναπτυξιακά -μικρά και μεσαίου μεγέθους- απαραίτητα έργα είχαμε στις Κυκλάδες. Σήμερα η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στην εξέλιξη μια διαδικασίας για τις αυτοδιοικητικές προτάσεις ενόψει των δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου. Θέλω να ξεκαθαρίσω το εξής. Η Νέα Δημοκρατία σέβεται απόλυτα τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς. Σέβεται απόλυτα τα θέματα που προκύπτουν από τις τοπικές κοινωνίες που αυτό είναι το μείζον. Τα τοπικά προβλήματα που θα απαντηθούν μέσα από τοπικές διαδικασίες με δημοκρατικό τρόπο μέσα από προγράμματα που θα αναδείξουν οι υποψήφιοι συνδυασμοί και οι υποψήφιοι δήμαρχοι. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η Νέα Δημοκρατία σέβεται απόλυτα τη διαδικασία. Συμμετέχοντας όμως σε αυτή την εκλογική διαδικασία δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι οι εκλογές αυτές έχουν και πολιτικά χαρακτηριστικά. Είναι γνωστό ότι και τα πολιτικά χαρακτηριστικά που θα έχουν οι συνδυασμοί, που είναι ανεξάρτητοι, που σεβόμαστε την ανεξαρτησία τους, που δεν παρεμβαίνουμε με την έννοια της ευθείας παρέμβασης στους αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς έχουν μέσα και τα πολιτικά χαρακτηριστικά διότι μοιραία το βράδυ των εκλογών το γνωρίζουν όλοι ο χάρτης των 330 δήμων θα καταγραφεί με πράσινο ή με μπλε ή με άλλο χρώμα. Μοιραία θα γίνει και αυτή η καταγραφή. Και ας μην κρυβόμαστε. Όσο κι αν προβάλουν σήμερα ότι οι συνδυασμοί είναι ανεξάρτητοι ο κάθε συνδυασμός υποκρύπτει από πίσω μια στήριξη μια ευχή μια κατεύθυνση κυρίως από τα μεγάλα κόμματα, αλλά και από τα άλλα κόμματα.

- Ειδικότερα στην Πάρο πως βλέπει ο Γιάννης Βρούτσης το στέλεχος της Ν.Δ. τις δημοτικές εκλογές. Χθες Σάββατο πληροφορηθήκαμε ότι υπήρξε μια συνάντηση, με αυτό το αντικείμενο, στην «Πάνδροσο» στην Παροικιά όπου εκτός από εσάς πήραν μέρος και στελέχη της Ν.Δ. στην Πάρο.

Είμαι από εκείνους που πιστεύουν ότι τα κόμματα πρέπει να έχουν λόγο και άποψη διότι αυτές οι αυτοδιοικητικές εκλογές κρίνουν το μέλλον και απαντούν στις προκλήσεις του αύριο για κάθε τόπο. Ουαί και αλλοίμονο τα μεγάλα κόμματα να μην βλέπουν αυτές τις αυτοδιοικητικές προτάσεις που θα βγουν από τους συνδυασμούς και να μην τις αξιολογούν. Θα ήταν ουτοπία να μην γίνει αλλά γίνεται αυτό όπως το κάνει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε όλη την Ελλάδα το κάνει και στις Κυκλάδες και στην Πάρο. Έτσι και η Ν.Δ. το κάνει και θα το κάνει πάντα με ευγένεια και σεβασμό στην ανεξαρτησία και στην αυτοδιαχείριση των θεμάτων των τοπικών κοινωνιών. Στις Κυκλάδες η Ν.Δ. μέχρι στιγμής σε αρκετά νησιά έχει παρουσιάσει και έχει δείξει ένα ενδιαφέρον σε αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς που βλέπουμε να συμφωνούμε με το πρόγραμμά τους με τις απόψεις τους και αυτούς τους συνδυασμούς, σας λέω από τώρα, θα τους στηρίξει με την έννοια της πολιτικής στήριξης της κατεύθυνσης και πάντα με σεβασμό σε αυτή τη δημοκρατική αναμέτρηση που θα γίνει στην αυτοδιοίκηση τον προσεχή Νοέμβριο.
Το ίδιο θα γίνει και στην Πάρο. Και γι’ αυτό έγινε και χθες μια συνάντηση η οποία είχε αυτά τα χαρακτηριστικά με πρωτοβουλία της Τ.Ο. της Ν.Δ. της Πάρου στην οποία συμμετείχαν σημαντικά, κορυφαία, αυτοδιοικητικά, ηγετικά στελέχη της Ν.Δ. στο νησί με αναφορά πολιτική στην Ν.Δ. της Πάρου. Όπως γνωρίζεται μέχρι στιγμής η Ν.Δ. δεν έχει τοποθετηθεί για τα αυτοδιοικητικά πράγματα της Πάρου. Τα παρακολουθεί όμως και θα έχει άποψη και πρόταση. Εκτιμώ πολύ σύντομα και στη βάση της χθεσινής συνάντησης και της απόφασης που πάρθηκε η Ν.Δ. θα τοποθετηθεί και πρέπει να τοποθετηθεί για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Σε αυτή τη συνάντηση που έγινε χθες μπήκαν τα ζητήματα που απασχολούν σήμερα την Πάρο, τα προβλήματα, οι προκλήσεις του αύριο για το νησί. Επίσης συζητήθηκε και η θέση της Ν.Δ. για τους μέχρι στιγμής υπάρχοντες δυο συνδυασμούς του κ. Βλαχογιάννη και της κ. Πρωτολάτη. Πιθανώς να υπάρξει και άλλος συνδυασμός που θα προκύψει. Εμείς είμαστε εδώ. Η απόφαση η οποία πάρθηκε είναι ότι θα υπάρξει μια συντονιστική επιτροπή για τις δημοτικές εκλογές με συντονιστή τον πρόεδρο της Τ.Ο. κ. Κώστα Ροδίτη. Θα συμμετέχουν σε αυτή την επιτροπή εξέχοντα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας πρώην πρόεδροι των Τοπικών Οργανώσεων. Όλοι αυτοί, μέσα από την επιτροπή που θα δημιουργηθεί, θα αξιολογήσουν τις προτάσεις, που θα ζητηθούν να αξιολογηθούν από την Ν.Δ. Π.χ. μπορεί αύριο ο κ. Αρκουλής θέλοντας να απαντήσει στις αυτοδιοικητικές προκλήσεις να ζητήσει από την Ν.Δ. μέσα από αυτή την επιτροπή την αξιολόγηση των προτάσεων του, του συνδυασμού του.

- Υπάρχουν προτάσεις αυτή τη χρονική στιγμή στην Τ.Ο. της Ν.Δ. Πάρου που έχουν κατατεθεί και είναι έτοιμες να αξιολογηθούν;

Πιστεύω ότι όποιες ζητηθούν θα αξιολογηθούν. Δεν θέλω να γίνω προφήτης. Μπορεί να προκύψουν προτάσεις. Δεν αφήνουμε απεριόριστο χρονικό ορίζοντα. Ο χρονικός ορίζοντας θα είναι συγκεκριμένος. Για πιο ακριβή χαρακτηριστικά μπορείτε να απευθυνθείτε στον πρόεδρο της Τ.Ο. κ. Κώστα Ροδίτη. Πολύ σύντομα αυτή η επιτροπή θα αξιολογήσει αυτές τις αυτοδιοικητικές προτάσεις. Προτάσεις οι οποίες θα απευθυνθούν προς την Ν.Δ., σε αυτή την επιτροπή για να αξιολογηθούν και να ζητήσουν, που σωστό είναι, δημοκρατικό είναι και τη στήριξη του μεγάλου κόμματος που λέγεται Ν.Δ.

- Εάν δεν υπάρξουν αυτές οι προτάσεις εάν υπάρξουν αξιολογηθούν και δεν ευδοκιμήσουν, παίρνουμε και αυτά τα ενδεχόμενα, η Ν.Δ. προτίθεται να στηρίξει έναν από τους υπάρχοντες μέχρι στιγμής δυο συνδυασμούς;

Θα σας πω το εξής κ. Αρκουλή γιατί θέλω να είμαι σαφής, συγκεκριμένος και ξεκάθαρος στο κρίσιμο αυτό ερώτημα που μου θέσατε.

- Και αυτό το ερώτημα δεν είναι μόνο δικό μου. Σας μεταφέρω και το τι συζητιέται στο νησί…

Πολύ ωραία. Το μήνυμα το έχω πάρει και εγώ. Σας είπα στην αρχή ότι η Νέα Δημοκρατία θα έχει πρόταση. Αυτό απαντά λοιπόν στο ερώτημά σας ευθέως. Θα έχει πρόταση η Ν.Δ. Πρέπει να έχει πρόταση, είναι υποχρεωμένη να έχει πρόταση. δεν θα αφήσουμε να λεηλατηθούν οι ψήφοι της Ν.Δ. ελεύθερα. Η Ν.Δ. θα αξιολογήσει τις αυτοδιοικητικές προτάσεις που έρχονται σήμερα να απαντήσουν στα μεγάλα προβλήματα της Πάρου, θα πάρει θέση, θα αξιολογήσει τα προγράμματα και εκεί θα τοποθετηθεί. Θέλω όμως να σας διευκρινίσω το εξής. Όσοι προσφύγουν στην επιτροπή της Ν.Δ., που το θεωρώ δημοκρατικό και αναγκαίο από όλους τους συνδυασμούς να το κάνουν, θα αξιολογηθούν. Δεν βάζουμε δογματικές διαχωριστικές γραμμές. Από εκεί και πέρα όμως θέλω να διευκρινίσω ότι η Ν.Δ., επειδή ήδη υπάρχει η πολιτική τοποθέτηση που αντανακλά στο πρόσωπο του κ. Βλαχογιάννη και στο συνδυασμό του που -με απόλυτο σεβασμό στο πρόσωπο του κ. Βλαχογιάννη- είναι η φυσική διαδοχή του κ. Ραγκούση, δηλαδή είναι ένας αυτοδιοικητικός σχηματισμός του ΠΑ.ΣΟ.Κ., η Ν.Δ. αυτόν τον αυτοδιοικητικό συνδυασμό θα τον έχει απέναντι. Το ξεκαθαρίζω από σήμερα διότι είναι η φυσική συνέχεια ενός συνδυασμού με αναφορά καθαρά στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Μας χωρίζει με αυτόν τον αυτοδιοικητικό συνδυασμό μεγάλη διαφορά υπό την έννοια της αντίληψης για τα αυτοδιοικητικά πράγματα, της αντίληψης για τα ζητήματα που έρχονται να δώσουν λύση στα προβλήματα της Πάρου και γι’ αυτό σας λέω ότι με τον συνδυασμό τον συγκεκριμένο θα βάλουμε μια διαχωριστική γραμμή. Από εκεί και πέρα θα αξιολογήσουμε τους ενδιαφερόμενους αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς ή τις προτάσεις που θα υπάρξουν και θα τοποθετηθούμε σε εύλογο χρόνο.

- Κύριε Βρούτση κάποια έργα στο νησί μας, όπως το νοσοκομείο, το αεροδρόμιο, το κλειστό γυμναστήριο στον Αρχίλοχο, δείχνουν να μην τρέχουν όσο έτρεχαν με την Ν.Δ. Δείχνουν να είναι «παγωμένα». Φταίει η δύσκολη οικονομική συγκυρία; Τι πληροφόρηση έχει ο βουλευτής της Ν.Δ. στις Κυκλάδες…

Κύριε Αρκουλή θα σας δυσαρεστήσω και εσάς και τους επισκέπτες του site σας. Θα σας δυσαρεστήσω γιατί η εξέλιξη των πραγμάτων σε επίπεδο αναπτυξιακών έργων -όχι μόνο για την Πάρο -αλλά και για τις Κυκλάδες νομίζω πέφτει κατακόρυφα, δεν γίνεται τίποτα δεν τοποθετείτε μια πέτρα και δεν υπάρχει κανένας συνδυασμός. Βλέπετε τι γίνεται με το ΕΣΠΑ, δεν προχωράει κανένα έργο, βλέπετε τι γίνεται με το νοσοκομείο που είχαμε δρομολογήσει, γενικές και αίολες κουβέντες, κουβέντες γενικού περιεχομένου με αοριστίες. Βλέπετε τι έγινε με το κλειστό γυμναστήριο της Μάρπησσας για το οποίο είχα παλέψει και εγώ. Άνθρωποι με παρότρυναν να γίνει αυτό το γυμναστήριο, ένα στην Πάρο και ένα στη Νάξο. Δυστυχώς φρέναραν και τα δυο έργα στα οποία είχαμε διασφαλίσει τους πόρους. Βλέπετε τι γίνεται με τις δημοτικές αρχές. Περιορίστηκαν περίπου 30% -μετά τον «Θησέα» ο οποίος εγκαταλείφθηκε από την κυβέρνηση- οι πόροι των προγραμμάτων που ήταν χρήσιμα εργαλεία για τις δημοτικές αρχές. και οι προβλέψεις είναι δυσάρεστες ακόμα και για τις νέες δημοτικές αρχές που θα εκλεγούν δεν έχουν διασφαλιστεί πόροι. Ίσα - ίσα έχει μπει στο πρόγραμμα σταθερότητας και ο «Καλλικράτης» και καταγράφεται ότι θα εξοικονομηθούν 1,8 δις ευρώ.
Δεν θέλω να δημιουργήσω μια εικόνα ότι δεν βλέπουμε μπροστά μας, ως Νέα Δημοκρατία, την πραγματικότητα. Ναι υπάρχουν δυσκολίες. Σας είπα όμως αρχικά ότι για την Ν.Δ. υπήρχε και άλλος δρόμος να μην οδηγηθούμε στο μνημόνιο.
Κι αν αποδεχθώ ότι υπάρχουν προβλήματα, πού υπάρχουν προβλήματα; Υπάρχει οικονομική και δημοσιονομική δυσπραγία αυτή την περίοδο. Δεν βλέπετε όμως ότι εκεί που υπάρχουν οι πόροι π.χ. το ΕΣΠΑ ένα κρίσιμο εργαλείο με 21 δισεκατ. ευρώ γιατί δεν προχωράει; Γιατί δεν απελευθερώνονται τα επαγγέλματα, που έχουμε κάνει και τις σχετικές προτάσεις μας ως Ν.Δ.; Γιατί δεν δημιουργείται εκείνο το επενδυτικό περιβάλλον; Γιατί δεν προχωρούν μέτρα τα οποία θα βοηθήσουν και θα δώσουν ανάσες στην οικονομία; Δεν γίνεται τίποτα, με αποτέλεσμα να βλέπετε και αυτή την κατάσταση στην Πάρο. Δεν εξαγγέλλεται, δεν προχωράει τίποτα, δεν δημιουργείται κανέναν καινούργιο έργο. Όχι στην Πάρο, πουθενά στις Κυκλάδες. Βλέπετε και εμένα ότι κρατάω μια στάση αναμονής. Έδειξα ένα σεβασμό απέναντι στην κυβέρνηση, ένα σεβασμό ενός έτους. Σε αυτό το χρονικό διάστημα με είδατε μέσα από τα δελτία τύπου ότι δεν κάνω την κριτική που πρέπει, δεν βγαίνω μπροστά, γιατί σέβομαι μια νέα κυβέρνηση νεοεκλεγείσα από τον λαό με ισχυρή πλειοψηφία. Θέλει και αυτή ένα χρόνο προσαρμογής, ένα μεταβατικό στάδιο για να αποδώσει το έργο της. Διαπιστώνω ότι δεν υπάρχει σχέδιο. Υπάρχει σε όλα μια προχειρότητα, μια βιασύνη, ένα άγχος μεταξύ των υπουργών που δεν συνεννοούνται. Θα με δείτε όμως από τον Σεπτέμβριο από τον Οκτώβριο να κινούμαι σε άλλη κατεύθυνση και να αναδεικνύω τις αδυναμίες της κυβέρνησης γιατί αυτός είναι ο ρόλος μου. Και να βγάζω μπροστά ζητήματα τα οποία απαντούν στο μεγάλο πρόβλημα που λέγεται σήμερα υγεία, που βλέπετε τι γίνεται στα κέντρα υγείας των Κυκλάδων, στο νοσοκομείο της Σύρου που δεν έχουν πόρους που δεν δίνονται χρήματα για να αγορασθούν τα αναλώσιμα υλικά που είναι αναγκαία. Δεν υπάρχουν γιατροί, δεν προχωράει τίποτα στο νομό. Στο θέμα του τουρισμού δεν πάρθηκε καμία πρωτοβουλία με αποτέλεσμα να πέφτει ο τουρισμός ραγδαία και στις Κυκλάδες. Ας ευχηθούμε ότι μέχρι το τέλος της σαιζόν θα πάει καλά. Και μια σειρά από άλλα μεγάλα θέματα που θα τα δούμε μπροστά μας από τον Οκτώβριο.

- Κύριε Βρούτση σας ευχαριστώ πολύ, καλό καλοκαίρι και καλή δύναμη.

Ευχαριστώ πολύ.



« Χάρες και πανηγύρια σήμερα πέριξ του δημαρχείου …»



Χάρες και πανηγύρια σήμερα πέριξ του δημαρχιακού μεγάρου Νάξου καθώς ο τέως δήμαρχος Δρυμαλίας .....................................ανακοίνωσε και επισήμως τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του Θανάση Γρυλάκη.
Να με συγχωράτε κύριε Θανάση μου άλλα μου φαίνεται ότι το πάθημα και η πολιτική κατάληξη του Γιάννη του Τζουάνη δεν την ξέρετε;
Ο ασπάαθας
Υ.Γ. Οι πληροφορίες που ακουστήκαν ότι ο Δήμαρχος Νάξου Νίκος Μαράκης, την ώρα που ακουγόταν η ανακοίνωση, είχε δώσει εντολή στην μπάντα του Δήμου να παίζει μελωδίες από το τραγούδι «είμαστε ποια πρωταθλητές» διαψεύδονται…

Οι Κυκλάδες στη εντατική

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθους

Σύμφωνα με μπαράζ δημοσιευμάτων αθηναϊκών εφημερίδων οι Κυκλάδες βιώνουν το χειρότερο καλοκαίρι στον τομέα της Υγείας και συγκεκριμένα μιλούν για τραγικές ελλείψεις σε Κέντρα Υγείας, Νοσοκομεία και Περιφερειακά Ιατρεία κυρίως σε ιατρικό προσωπικό. Αφού στις υγειονομικές μονάδες των νησιών δεν έχουν έρθει ακόμη ούτε εποχικοί ούτε επικουρικοί ιατροί, με αποτέλεσμα να απουσιάζουν βασικές ειδικότητες και να έχουν διπλασιαστεί οι διακομιδές –αυτές που θα κοβόταν μαχαίρι μόλις αναλάμβανε το Πασοκ την διακυβέρνηση της χωράς - ασθενών από τα νησιά προς Νοσοκομεία Αθήνας και Κρήτης.

Λόγω καθυστέρησης έγκρισης του σχετικού κονδυλίου των 120।000 ευρώ από το υπουργείο Πολιτισμού-Τουρισμού, ματαιωθηκε η διαφημιστικη καμπανια του δημου

Giorgos Alibertis Λόγω καθυστέρησης έγκρισης του σχετικού κονδυλίου των 120.000 ευρώ από το υπουργείο Πολιτισμού-Τουρισμού, ματαιώθηκε η διαφημιστική καμπάνια του Δήμου Νάξου για το καλοκαίρι του 2010. Έτσι, επιβεβαιώνονται πλήρως αυτοί που κατέκριναν το Δήμο για την τακτική που ακολούθησε στο συγκεκριμένο θέμα.

Παραιτήθηκε ο Ρουμελιώτης προβλέποντας πτώχευση της Ελλάδας τον χειμώνα...!

Παραιτείται από το ΔΝΤ μη αντέχοντας να συνεργεί στην οικονομική εξαθλίωση των Ελλήνων πολιτών
Σε παραίτηση από τη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο οδηγήθηκε εντελώς ξαφνικά πριν από λίγες ώρες ο καθηγητής Π. Ρουμελιώτης (φωτογραφία αριστερά), οικογενειακός φίλος του Παπανδρέου και υπουργός Οικονομίας στην κυβέρνηση του πατέρα του.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ρουμελιώτης το τελευταίο δίμηνο δεν αντάλλασσε κουβέντα με τον Παπακωνσταντίνου με τον οποίο διαφωνούσε κάθετα για την πολιτική περιστολής του Ελλείμματος που ακολουθεί. Κατά τις ίδιες πηγές ο Ρουμελιώτης ενημέρωσε απευθείας τον Παπανδρέου πρόσφατα, ότι μπορεί να έχει εξασφαλιστεί η δεύτερη δόση του δανείου από το ΔΝΤ, όμως το Ταμείο θα προχωρήσει σε αναθεώρηση των προβλέψεων του για την Ελλάδα τον Σεπτέμβριο, αναφέροντας ότι η χώρα θα οδηγηθεί αναγκαστικά σε στάση πληρωμών μέσα στο καταχείμωνο.

Ο Παπανδρέου αντί να τον ακούσει, συντάχθηκε με τον Παπακωνσταντίνου με αποτέλεσμα ο Ρουμελιώτης να υποβάλλει παραίτηση από τη θέση που ανέλαβε μόλις πριν από πέντε μήνες.
Εκείνος ο δυστυχής εισαγγελέας που απειλεί ό,ποιον αναφέρεται σε πτώχευση της Ελλάδας, μπορεί να μας αποστείλει αντίτυπο της μήνυσης που θα καταθέσει κατά του κυρίου Ρουμελιώτη ή μήπως πρέπει οι Έλληνες πολίτες να αρχίσουν να τον μηνύουν για απόπειρα τρομοκράτησης με κίνδυνο απώλειας των περιουσιών μας λόγω επιχειρούμενης δια της βίας παραπλάνησης και φαλκίδευσης οικονομικών στοιχείων που καταθέτουν για την κατάσταση της Ελλάδας παγκοσμίως αναγνωρισμένοι οικονομολόγοι;

Ποιός είναι ο Π. Ρουμελιώτης;
Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης διετέλεσε Υπουργός Εθνικής Οικονομίας (1987-1989), Υπουργός Εμπορίου (1987) και Ευρωβουλευτής (1989-1994).
Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και του Πανεπιστημίου του Παρισιού ΙΙ. Ήταν επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Σορβώνης (2008-2009), στο Πάντειο Πανεπιστήμιο από το 2004) και στο Πανεπιστήμιο Πειραιά (1984-1989).
Είναι Πρόεδρος του Γαλλικού Ινστιτούτου Οικονομικών Προβλέψεων του Ευρωμεσογεικού Κόσμου (IPEMed - Institut de Prospective Economique du Monde Μéditerranéen) από το 2004, ενώ διετέλεσε Πρόεδρος Ομάδας Εργασίας για τον Εκδημοκρατισμό, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων του Συμφώνου Σταθερότητας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (2000-2001).
Ήταν ειδικός εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) στη Διαδικασία Σταθερότητας στα Βαλκάνια (1997-2000).
Συγγραφεάς πολλών βιβλίων και μελετών σε θέματα Διεθνούς Οικονομικής Διακυβέρνησης.

Tα παιδιά του ΠΕΙΡΑΙΑ...

Να οι ζημιές που έχουν τα παιδιά του ΠΕΙΡΑΙΑ... Προβόπουλος και Πανταλάκης


ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ο κύριος Τ+10 έχει
225.701 μετοχές που αγόρασε αντί 4.289.713 ¤ και σήμερα αξίζουν 735.785¤
ΖΗΜΙΑ: 3,55 εκ. ¤

ΠΑΝΤΑΛΑΚΗΣ ο Δούρειος Ίππος στην Αγροτική Τράπεζα έχει
296.972 μετοχές που αγόρασε αντί 4.606.689 ¤ και σήμερα αξίζουν 968.129¤
ΖΗΜΙΑ: 3,64 εκ. ¤

ΓΕΩΡΓΑΝΑΣ ή Jack the Knife έχει
506.755 μετοχές που αγόρασε αντί 7.781.188 ¤ και σήμερα αξίζουν 1.652.021¤
ΖΗΜΙΑ: 6,13 εκ. ¤

ΛΥΣΙΜΑΧΟΥ ο άνθρωπος του Σημίτη έχει
99.902 μετοχές που αγόρασε αντί 1.888.311 ¤ και σήμερα αξίζουν 325.680¤!!
ΖΗΜΙΑ: 1,56 εκ.¤


Τέλος ο Ιωάννης Β. Βαρδινογιάννης ο συμμαθητής και φίλος του Παπακωνσταντίνου έχει
άγνωστο αριθμό μετοχών που τον Οκτώβριο άξιζαν Χ x 13,45¤ και τώρα αξίζουν X x 3,26¤
δηλ. ΖΗΜΙΑ 75%....

Συνολικά τα τελευταία χρόνια 133 στελέχη της Πειραιώς αγόρασαν 15.193.488 μετοχές αντί 236 εκ ¤. Απ΄αυτές πούλησαν 2.480.985 μετοχές αντί 39 εκ. ¤.

Μετά τον Οκτώβριο τους έμειναν στα χέρια 12.712.503 μετοχές που
τους είχαν κοστίσει 196.960.272 ¤
...

Αυτές οι μετοχές άξιζαν τον Οκτώβριο (13,45¤) 171 εκ.¤ και
σήμερα αξίζουν 41 εκ. ¤


ΖΗΜΙΑ: 155 εκ.¤

Έχουν ξεμείνει από ρευστό και δεν μπορούν να κάνουν τα παιχνίδια τους!!!

Έτσι λοιπόν με τόσα δικά τους παιδιά σε καίριες θέσεις άλλων Τραπεζών είναι δυνατόν να μην ψάχνονται όλοι αυτοί να ρεφάρουν ή έστω να απεγκλωβιστούν;

ΥΓ. Όλα τα στοιχεία είναι από τη σελίδα του capital.gr που αρχειοθετεί όλες τις ανακοινώσεις αγοράς μετοχών από στελέχη εταιριών. Οι αγορές μετοχών από στελέχη εταιριών πρέπει να ανακοινώνονται στο ΧΑΑ για να αποφευχθούν παιχνίδια με τις τιμές των μετοχών... λέμε τώρα..

Δεξί Εξτρέμ


Κατάθεση «φούσκα» από τον Ζορμπά

Τελικά  η κατάθεση  για τα δομημένα ομόλογα  του   πρώην εισαγγελέα ( και πρώην κυνηγού Πασοκικών σκανδαλών και νυν  συνεργάτη του Κινήματος  ) κ. Γ. Ζορμπά, χθες στην Εξεταστική Επιτροπή  της Βουλής, αποδείχτηκε «κατάθεση-"φούσκα"»   μιας και επανέλαβε  τις γενικές και αόριστες υποθέσεις που κάνει στα πορίσματά του.

Δεν μπόρεσε να απαντήσει στις επίμονες ερωτήσεις του βουλευτή της ΝΔ κ. Νίκου  Νικολόπουλου αν με τις έρευνες του έχει ανακαλύψει ποιος συγκεκριμένος  πολιτικός χρηματίστηκε αν έχει ανακαλύψει εμπλοκή πολιτικών προσώπων και ποια ήταν; Δεν μπόρεσε να απαντήσει συγκεκριμένα αν πολιτικά πρόσωπα πήραν χρήματα, μιας και αυτό είναι το  μείζον. Γενικά από την κατάθεση-«φούσκα» δεν μάθαμε κάτι περισσότερο από τις αοριστολογίες που μας έχει αραδιάσει ο εν λόγω κύριος μέχρι σήμερα.

Ενδεικτικό είναι το παρακάτω απόσπασμα από τη χθεσινή συνεδρίαση:

•  Ν. Νικολόπουλος: Πιστεύετε ότι η δικαιοσύνη δεν  ανακάλυψε κάτι ή με όσα ακούσαμε σήμερα από εσάς νομίζετε ότι  επιχειρήθηκε η επιχειρείται ενδεχομένως συγκάλυψη της υπόθεσης;
•   Γ. Ζορμπάς: «Ούτε εγώ, ούτε κανείς άλλος στο στάδιο αυτό μπορεί να  μιλήσει για υπάρχουσα απόδειξη. Την απόδειξη θα την προσφέρει ποινικό  δικαστήριο.»

Δηλαδή ο δικαστικός ο οποίος δεν κατάφερε να στείλει στο δικαστήριο καμία από τις δεκάδες υποθέσεις υπαρκτών Πασοκικών σκανδαλών που χειρίστηκε... μας λέει σήμερα ότι δεν έχει αποδείξεις ποιος τα πήρε... αλλά πρέπει να πάμε στα δικαστήρια όλη τη Νέα Δημοκρατία μπας και βρούμε εκεί καμιά απόδειξη!!!

Σε κουτσό άλογο ξεμωραμένο βρήκε το ΠΑΣΟΚ να επενδύσει τα λεφτά του για τη σπίλωση της ΝΔ...