slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σε ράγες το μετεκλογικό τοπίο

Tου Σταυρου Λυγερου

Εάν πιστέψουμε τις δημοσκοπήσεις, η Ν. Δ. θα είναι πρώτο κόμμα, αλλά μακριά από την αυτοδυναμία. Είναι εύκολο ο Σαμαράς να λέει ότι θα προκηρύξει νέες εκλογές, αλλά δύσκολο να το κάνει. Η τρόικα και οι ντόπιοι σταυροφόροι του Μνημονίου, στους οποίους πια έχει προσχωρήσει, θα του ασκήσουν ασφυκτικές πιέσεις για να τον αποτρέψουν και θα έχουν επιχείρημα. 

Ελαφριά πτώση της ΝΔ παρά το 4% του Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ, άλλα και Βουλή 9 κομμάτων χωρίς αυτοδυναμία...

Βουλή 9 κομμάτων, χωρίς ωστόσο αυτοδυναμία, περαιτέρω φθορά των μνημονικών κομμάτων και υψηλά ποσοστά για την αριστερά προκύπτουν από το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue που δημοσιεύει η Καθημερινή της Κυριακής. 

Πρώτη στις προτιμήσεις παραμένει η ΝΔ με ποσοστό 28% αν και χάνει....
τρεις μονάδες. Ακολουθούν Δημοκρατική Αριστερά με 16%, ΣΥΡΙΖΑ με 12%, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ με 11%, ΛΑΟΣ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Οικολόγοι με 4%, και Χρυσή Αυγή με 3,5%. Εκτός Βουλής μένει η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη. Η αποχή φτάνει το 27,5%. 

Εικόνα διάλυσης στο ΠΑΣΟΚ.

Παρότι μένουν 15 ημέρες μέχρι να ανοίξουν οι εσωκομματκές κάλπες για να εκλεγεί ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, η εικόνα που παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ σε όλη την επικράτεια είναι απογοητευτική. Η σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολούθησε τα δύο τελευταία χρόνια, η υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ και τα μνημόνια και η εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας της χώρας στους δανειστές, έχουν αποδιοργανώσει και διαλύσει τον...

Στο κόμμα του Κουβέλη έξη βουλευτές του ΠΑΣΟΚ !


Στη ΔΗΜΑΡ προσχωρούν έξι διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. 
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για  τους:
 1)Γιάννη Αμοιρίδη (Πιερίας)
2)Γιάννη Μιχελογιαννάκη (Ηρακλείου)
3)Θόδωρο Παραστατίδη (Κιλκις)
4)Ηλία Θεοδωρίδη (Πέλλας)
5)Γιώργο Παπαμανώλη (Κυκλάδων) 
6)Βασίλη Τόγια (Βοιωτίας)
 Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, οι έξη επρόκειτο να πλαισιώσουν το κόμμα Κατσέλη, το οποίο όμως ...

Ισπανικό "χαστούκι" εκεί που οι δικοί μας προσκυνάνε...


Ενώ η Ελλάδα του Λ.Παπαδήμου "σκύβει το κεφάλι" και αποδέχεται στην πράξη (άσχετα αν βερμπαλιστικά μιλάει για "ανάπτυξη") μία θανατηφόρα για το Έθνος ύφεση που της έχει επιβληθεί, στην Ισπανία ο νέος συντηρητικός πρωθυπουργός δήλωσε ευθαρσώς στην γραφειοκρατία των Βρυξελλών και τους Γερμανούς, ότι "Ότι είχαμε συμφωνήσει δεν ισχύει"!
 Ο Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε πως η Ισπανία θέτει χαμηλότερα τον πήχη για τη μείωση του δημόσιου ελλείμματος, με το νέο στόχο για το έλλειμμα του 2012 είναι η μείωσή του στο 5,8% και όχι στο 4,4% που είχε συμφωνηθεί αρχικά με....

Οι 12 ανατροπές-σοκ στη φορολογία


Τεράστια βάρη θα κληθούν να σηκώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι, που θα βρεθούν αντιμέτωποι με 12 μεγάλες ανατροπές του φορολογικού συστήματος.
Η μείωση του αφορολογήτου, η αύξηση των συντελεστών, η άνοδος μέχρι και 100% στα τεκμήρια διαβίωσης, το «ψαλίδισμα» των φοροαπαλλαγών και η κατάργηση του μπόνους αποδείξεων ανεβάζουν το... λογαριασμό των φορολογουμένων, που θα βρεθούν προ εκπλήξεως όταν παραλάβουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το ΕΘΝΟΣ», οι 12 παγίδες του φορολογικού συστήματος είναι:....

Πώς «φαγώθηκε» ο Γιάννης Δρυμαλίτης


Του Γιάννη Βλαχάκη
ΗΤΑΝ προεκλογικά «ο εξ απορρήτων» του νυν δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλη Μαργαρίτη.
Ήταν ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος (σ.σ. δεν εξελέγη) που είχε στην αποκλειστική ευθύνη του τον συντονισμό του προεκλογικού αγώνα του σημερινού δημάρχου.
«Πέρασε» από τα χέρα του από την πρώτη ίσαμε την τελευταία σελίδα, το προεκλογικό πρόγραμμα της δημοτικής παρατάξεως«Δημοτική Δράση – Στροφή στο Μέλλον» που κέρδισε τις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Στον συντοπίτη μας Γιάννη Δρυμαλίτη αναφέρομαι, ο οποίος καταπιάστηκε από υπεύθυνο πόστο, επί δημαρχίας Μαράκη, με τα του Πολιτιστικού Οργανισμού του καταργηθέντος «καποδιστριακού» Δήμου Νάξου και μέχρι πριν από ένα χρόνο με τα της Κοινωφελούς Επιχειρήσεως του νυν «καλλικράτειου» οικείου δήμου, από την θέση του.....