slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παρέμβαση Περιφερειαρχών Νοτίου και Βορείου Αιγαίου για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ


 Με την επισήμανση ότι «στο νησιωτικό χώρο δεν βρίσκεται ο πάτος με το βαρέλι για τα δημοσιονομικά ελλείμματα της χώρας», οι Περιφερειάρχες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, κ. Γιάννης Μαχαιρίδης και Νάσος Γιακαλής, απευθύνουν σήμερα κοινή επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, στον οποίο καθιστούν σαφές, για μία ακόμα φορά, ότι τυχόν κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ θα τους βρει αντίθετους και απέναντι.

: Άποψη του Κυνηγετικού Συλλόγου Τραγαίας Νάξου στην πρόταση για εγκατάσταση Αιολικού Πάρκου στις θέσεις Καβαλάρη, Κουμαρά Αγιασού, Στρωτή. Αγιασσός, στη θέση Κουμαρά προτείνεται η δημιουργία του ενός αιολικού πάρκου

Προσθήκη λεζάντας
Η  θέση Κουμαρά  στην Αγιασσό
 πουπροτείνεται η δημιουργία του 
ενός αιολικού πάρκου
Ο   Κυνηγετικός Σύλλογος Τραγαίας Νάξου σε  προτάσεις που έστειλε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες της    για την εγκατάσταση  Αιολικού Πάρκου στις θέσεις Καβαλάρη, Κουμαρά Αγιασού, Στρωτή.  Μεταξύ των άλλων  ο σύλλογος τονίζει ότι η  εγκατάσταση των ανεμογεννητριών «τεράτων» και η διάνοιξη μεγάλων δρόμων επάνω στα αναφερόμενα βουνά θα επιφέρει τεράστιες οικολογικές καταστροφές στο μεγαλύτερο παρθένο οικοσύστημα της Νάξου,  και δηλώνει, ότι θα αντισταθεί στην περίπτωση που επιχειρηθεί η εγκατάστασή τους.
Αναλυτικά, η θέση του Κυνηγετικού Συλλόγου:

Σύναξη της συν+Αξίας το Σάββατο

Σύναξη της συν+Αξίας..... στην πρώην Σχολή Ουρσουλινών Κάστρο Νάξου θα γίνει το Σάββατο 29 Οκτωβρίου και ώρα 19.00. Η συγκέντρωση και η συζήτηση, διοργανώνονται για να κατατεθούν ιδέες και προτάσεις για το χειμώνα. Σας περιμένουν όλους!!!

μερομηνία έναρξης λειτουργίας ελαιοτριβείων στο νησί της Ρόδου»

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερείας Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση των δολωματικών ψεκασμών για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς στη νησί της Ρόδου, τα ελαιοτριβεία που βρίσκονται στη Ρόδο θα μπορούν να αρχίσουν την λειτουργία τους για την φετινή ελαιοκομική περίοδο στις 15 Νοεμβρίου  2011.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

        ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

48ωρη απεργία των Δικηγορών της Νάξου


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΞΟΥ
ΧΩΡΑ ΝΑΞΟΥ – ΝΑΞΟΣ  843  00
Τηλ.22850-24187– fax  22850-25601                                                                         Νάξος 24/10/2011
e-mail dsnax@dsnax.gr. 
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
            Σύμφωνα με απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος που λήφθηκε στη συνεδρίαση της 22ας/10/2011, τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου, απέχουν από την άσκηση των καθηκόντων τους, την Τετάρτη 26 και Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011 και την Πέμπτη 3 και Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011.

Γιάννης Βρούτσης : οι εγκληματικές αμέλειες, έχουν οδηγήσει τους πολίτες σε απόγνωση, τις επιχειρήσεις σε οικονομικό αδιέξοδο και την ελληνική οικονομία σε κατάρρευση».


Με  αφορμή τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο Υπουργείο Οικονομικών, ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης  Βρούτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζει το υπουργείο Οικονομικών και η απίστευτη ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται οι Έλληνες φορολογούμενοι δεν έχει προηγούμενο.
Πώς να έχει άλλωστε, όταν για δυο ολόκληρα χρόνια στο υπουργείο Οικονομικών ασκήθηκαν, με πρωτοφανή ερασιτεχνισμό, ανεύθυνες και καταστροφικές πολιτικές.

Μήπως έχω χάσει κανα επεισόδιο;

Δεν μπορώ να καταλάβω που αποσκοπούν οι σημερινές δηλώσεις του Βενιζέλου ότι δεν κινδυνεύουν οι συντάξεις και ότι τα ασφαλιστικά Ταμεία δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα κ.λπ!!!
Αφού αυτά τα θέματα έχουν λυθεί εδώ και χρόνια:

Κεφαλικός φόρος 10 ευρώ το μήνα στους επαγγελματίες κατά... του λουκέτου

http://3.bp.blogspot.com/_LcOt1EFuAuw/SaBCS1JxsDI/AAAAAAAAAss/vH7wK3YLdho/s400/PRVTOTHEMA.jpgΤου ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Για  τα ψέματα αυτά ο κ. Μέγας  πήρε ως αντάλλαγμα τη πρόσληψη του στην κρατική ΕΡΤ
Με 10 ευρώ επιπλέον το μήνα θα επιβαρυνθεί ο κάθε ελεύθερος επαγγελματίας, ακόμη και οι γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί, προκειμένου να ασφαλιστούν σε περίπτωση...

ΠΡΟΒΛΕΨΗ

Διαβάζουμε παντού σήμερα για την ενδεχόμενη ψήφιση με 180 της συμφωνίας ΜΠΑΤΣΟΚ με την ΕΕ.
Ο Λοβέρδος είπε χθες στον Παπαχελά στο ΣΚΑΙ:

"...όπως είπε και ο υπουργός Οικονομικών, δεν υπάρχει καμία νομική υποχρέωση για αυτό, αλλά εάν τεθεί ζήτημα ευρείας πλειοψηφίας και η συμφωνία δεν ψηφιστεί από τους 180 βουλευτές, τότε θα γίνει μεν νόμος του κράτους αλλά η κυβέρνηση θα πρέπει στη συνέχεια να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές..."

Ρισκάρω μια πρόβλεψη.
Δεν θα έρθει με 180 ψήφους η συμφωνία.
Και εάν έρθει, δεν θα εμπεριέχεται σε αυτήν η εποπτεία από την τρόικα και θα την ψηφίσει και ο Σαμαράς, αφού δε θα εκχωρείται εθνική κυριαρχία.
Όλοι οι εκπρόσωποι της ΝΔ που περιφέρονται στα κανάλια, διατυμπανίζουν ότι "δε θα ψηφίσουμε εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας", αφήνοντας έτσι ανοιχτές πόρτες.

ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ.
ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΑΣ.
ΨΗΦΙΖΕΤΕ Ή ΟΧΙ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΤΩΧΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ;


ΣΑΜΑΡΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΠΑΙΖΕΙΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΟΥ ΧΑΡΤΙ;
ΥΠΟΚΥΠΤΕΙΣ ΣΤΟ ΜΠΑΤΣΟΚ ΚΑΙ ΠΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΒΡΟΥΒΕΣ.
ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΣ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ


Μανώλης εξ Απειράνθου

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ
ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πληροφορούμε και υπενθυμίζουμε στα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου μας, ότι οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα διεξαχθούν την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011 και από τις 6 μ.μ. (18:00).
Για δηλώσεις υποψηφιοτήτων, πληροφορίες και εγγραφές παλιών και νέων μελών στο τηλέφωνο 6977-283424.

«ΠΡΑΣΙΝΕ ΘΕΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΕ»

Για περισσότερες πληροφορίες: Κώστας Πατέλης τηλ. 6977-283424

Εκλογές για την Π.Ε.Φ.Ο. Πάρου - Αντιπάρου

Την Κυριακή 30/10/11 και ώρα 12:00, στα γραφεία του συνδέσμου μας, θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Φ.Ο. Πάρου – Αντιπάρου. Θα προηγηθεί γενική συνέλευση και απολογισμός των πεπραγμένων του απερχόμενου Δ.Σ. Δικαίωμα υποβολής υποψηφιοτήτων έχουν όλα τα ενεργά μέλη (τα νέα μέλη και όσοι έχουν ανανεώσει τη συνδρομή τους για το έτος 2011/12) της Π.Ε.Φ.Ο. Πάρου Αντιπάρου μέχρι και της 30/10/11.
Δυνατότητα εγγραφής νέων μελών και ανανέωσης συνδρομών, υπάρχει μέχρι και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών.

Κατοχυρώνεται το επίδομα προβληματικών περιοχών στα 100 ευρώ μηνιαίως

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ
Βουλευτής Ν. Κυκλάδων – ΠΑΣΟΚ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΘΗΝΑ 24/10/2011

Κατοχυρώνεται το επίδομα προβληματικών περιοχών στα 100 ευρώ μηνιαίως

Προς άρση κάθε αμφιβολίας και για πλήρη ενημέρωση των υπαλλήλων που υπηρετούν στο σύνολο των υπηρεσιακών μονάδων των Κυκλάδων σχετικά με το επίδομα προβληματικών περιοχών, κρίνεται απαραίτητο να υπάρξουν οι ακόλουθες διευκρινήσεις:

Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται!!!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Μια σοφή παροιμία λέει ότι “ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται”.
Όμως στην Ελλάδα του 2011 πολλοί επώνυμοι πολιτικοκλέφτες εξακολουθούν να απολαμβάνουν τα κλοπιμαία τους ατιμώρητοι επί χρόνια  λόγω των επαίσχυντων νόμων που φρόντισαν να κατασκευάσουν “έγκριτοι” ...

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ

Δείτε τι δήλωνε ο Παπακωνσταντίνου στις 3 Μαϊου 2011 στη ΝΕΤ για ενδεχόμενο κούρεμα.


ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ

ΟΥΟΥΟΥΟΥΣΤ ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Βενιζέλος προανήγγειλε - εκλογές - την ψήφιση της νέας συμφωνίας από 180 βουλευτές…


Είναι  πλέον φανερό  ότι πηγαίνουμε σε εκλογές, εκτός και αν  παρουσιαστούν Έλσουλες  στην Νέα Δημοκρατία…
Σε δελτίο τύπου του υπουργείου οικονομικών αναφέρεται ότι ο κ. Βενιζέλος: «απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το αν η κυβέρνηση προτίθεται να ζητήσει την υπερψήφιση του σχήματος που θα διαμορφωθεί ως προς την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους με αυξημένη πλειοψηφία, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, δήλωσε τα εξής:

Άλλη μια επιτυχημένη εκδήλωση του Δ.Σ. του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ-ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΙΧΝΙΟΥ ΝΑΞΟΥ «Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ»

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο καθαρισμός της κεντρικής οδού Σαγκρίου - Πυργακίου, όπως είχε αναγγείλει με σχετική ανακοίνωση του Δ.Σ. του Πολιτιστικού - Εξωραϊστικού Συλλόγου Πολιχνίου Νάξου ¨η Αγία Παρασκευή", που είχε και την πρωτοβουλία της διοργάνωσης. Ο σύλλογος, σημειώνει, ότι θα συνεχίσει με ανάλογες δραστηριότητες και ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν. Αναλυτικά, η ανακοίνωση: