slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γ. Δραγασάκης : Εκλογές ή δημοψήφισμα«Στο πίσω μέρος του μυαλού μας, αυτές είναι δυνατότητες αναζήτησης διεξόδου, εφόσον διαπιστωθεί αδιέξοδο. Η κυβέρνηση θέλει βιώσιμη λύση εντός ευρώ, αλλά δεν θα υποχωρήσουμε από τις κόκκινες γραμμές», επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών ή δημοψηφίσματος σε περίπτωση αδιεξόδου.

Αποκάλυψη σοκ: Η ίδια η Lockheed προειδοποίησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να μην αναβαθμίσει τα «μουσειακά» αεροπλάνα με 500 εκατ. δολάρια!


ΑΣΥΜΦΟΡΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ

ΣΕ ΛΙΓΟ Ο ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΩΧΡΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΚΑΜΜΕΝΟ/ΤΣΙΠΡΑ...

Νέα αποκάλυψη κάνει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», που δημοσιεύει επιστολή του εκπροσώπου της Lockheed Martin, στην οποία χαρακτήριζε οικονομικά και επιχειρησιακά λανθασμένο τον εκσυγχρονισμό των υπέργηρων αεροσκαφών P-3B. Πρόκειται για τη συμφωνία, που υπέγραψαν οι Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος, για τη δαπάνη 500 εκατομμυρίων δολαρίων για τον εκσυγχρονισμό τουλάχιστον πέντε πολεμικών αεροσκαφών, για την οποία ήδη δόθηκε προκαταβολή 45 εκατομμυρίων δολαρίων. Μία δαπάνη, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ιδιαίτερα για τη χρονική στιγμή κατά την οποία εγκρίθηκε, με τα ταμειακά αποθέματα να τελειώνουν.
Στην επίμαχη επιστολή της Lockheed Martin προς το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, από τις 7 Μαΐου του 2013, η ίδια η αμερικανική εταιρεία προειδοποιεί ότι «Η ενεργοποίηση των P-3B δεν αποτελεί την ενδεδειγμένη επιλογή χαμηλού κόστους και ρίσκου βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα»!
Μάλιστα, στην επιστολή του επικεφαλής του γραφείου της αμερικανικής εταιρείας στην Αθήνα, Ντένη Πλέσσα, προς τη Διεύθυνση Εξοπλισμών του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, γίνεται σαφές ότι η Lockheed θεωρεί τον εκσυγχρονισμό των Ρ-3Β ως «μη οικονομικά αποδεκτό» και «μη τεχνικοοικονομικά συμφέρουσα λύση». 

Η ώρα της αλήθειας για τη Χρυσή Αυγή


ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ Χ.Α.

 Μέσα στις 700 σελίδες της πρότασής του o Ισίδωρος Ντογιάκος περιγράφει μία «εγκληματική οργάνωση», η οποία, υπό τον «μανδύα κόμματος», λειτουργεί ως μία καλά οργανωμένη στρατιωτική ομάδα για τη διάπραξη παράνομων ενεργειών.

Η μεγάλη ημέρα έφθασε. Ο λόγος για την πολυθρύλητη έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, η οποία από μόνη της αποτελεί μια ιστορική διαδικασία, που αντίστοιχή της δεν έχει υπάρξει στην Ελλάδα και σε παγκόσμιο επίπεδο. Για πρώτη φορά μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο καλείται να λογοδοτήσει για δράση εγκληματικής οργάνωσης ένα κόμμα που εκπροσωπείται στη Βουλή. Και μάλιστα σε μία σημαδιακή ημερομηνία, καθώς το 1889 στις 20 Απριλίου γεννήθηκε ο Αδόλφος Χίτλερ.
Ήδη η δίκη, που είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει μεθαύριο Δευτέρα σε αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις, τόσο από τις τοπικές Αρχές, όσο και από δικηγόρους και δημοσιογράφους, καθώς η αίθουσα που επελέγη δεν μπορεί να καλύψει τις πρακτικές ανάγκες, σε χώρο και υποδομές, για την ομαλή και απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων τους και την ανάγκη δημοσιότητας της διαδικασίας. Οι 69 κατηγορούμενοι για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων η προηγούμενη Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, θα βρεθούν τη Δευτέρα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το οποίο θα κρίνει εάν τελικά το κόμμα της Χρυσής Αυγής αποτελεί ένα ναζιστικό μόρφωμα με συντονισμένη παράνομη δραστηριότητα, απόφαση που ενδέχεται να δρομολογήσει εξελίξεις και σε πολιτικό επίπεδο αν το κόμμα κηρυχθεί παράνομο, ή εάν οι εγκληματικές ενέργειες μελών του «Λαϊκού Συνδέσμου» αποτελούν «μεμονωμένα περιστατικά» άσχετα με τις κομματικές επιλογές.

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης: «Ενίσχυση των FRONTEX- EUROPOL και συνεργασίας μεταξύ Ε.Ε. και τρίτων χωρών»


Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ, με γραπτή ερώτησή του ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει άμεσα δράση με στόχο την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστευτικών ροών, οι οποίες αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω δεδομένου του γεωπολιτικού περιβάλλοντος στη γειτονιά της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης ζητάει ενίσχυση της FRONTEX και της EUROPOL, καθώς επίσης και την ανάληψη νέων πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ ΕΕ και τρίτων χωρών στον τομέα της παράνομης μετανάστευσης.
Τέλος, ο επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ δίνει επίσης έμφαση στην ανάγκη λήψης κοινών πρωτοβουλιών και συντονισμού από τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, οι οποίες πλήττονται περισσότερο από το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης.
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:

Μείωση 2,4% της δύναμης του ελληνικού εμπορικού στόλου


Μείωση 2,4% κατέγραψε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου, από πλοία 100 ΚΟΧ και άνω, σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο του 2015, έναντι μείωσης 2,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2014 προς το 2013.
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, η ολική χωρητικότητα του εμπορικού στόλου, από πλοία 100 ΚΟΧ και άνω, αυξήθηκε κατά 0,5% τον Φεβρουάριο του 2015, έναντι αύξησης 2,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2014 προς το 2013.

Ντ. Μπακογιάννη: «Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται μια ισχυρή Κεντροδεξιά»


Με το… βαμβάκι «σφάζει» τον Αντώνη Σαμαρά η Ντόρα Μπακογιάννη. Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μίλησε το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΙ, και άφησε αιχμές για τον πρόεδρο του κόμματος  ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την αρχηγία. 

Η κ. Μπακογιάννη άφησε και αιχμές για την διακυβέρνηση Σαμαρά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν εμείς είχαμε τα κότσια, οι διαρθρωτικές αλλαγές θα είχαν κλείσει». «Πιστεύω μετά βεβαιότητας ότι η Ν.Δ. θα βάλει πλάτη και δεν θα σηκώσει το λάβαρο του λαϊκισμού», σχολίασε.


Η βουλευτής του κόμματος απαντώντας σε ερώτηση για την ηγεσία της Ν.Δ, δήλωσε  «θα κάνω ό,τι χρειαστεί». Παράλληλα, τόνισε ότι  «οι διεργασίες μέσα στη Ν.Δ. κορυφώνονται», ενώ πρόσθεσε ότι πιστεύει πως «η Ν.Δ. χρειάζεται μια ισχυρή Κεντροδεξιά».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΙΚΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ


Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: 

Με την κυπριακή πολιτική και πολιτειακή ηγεσία και προσωπικά με τον Πρόεδρο κ. Αναστασιάδη, έχουμε μακροχρόνιους στενούς δεσμούς, συνεργαζόμαστε χρόνια πάνω στο κορυφαίο εθνικό μας θέμα, έτσι είναι πάρα πολύ εύκολο για εμάς να συζητήσουμε για τις τελευταίες εξελίξεις και να τις συνδέσουμε με μια προσπάθεια που έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα. 
Χαίρομαι πραγματικά γιατί διανοίγεται η προοπτική επανάληψης των διακοινοτικών συνομιλιών στο πλαίσιο που έχει καθοριστεί και το οποίο είναι πάρα πολύ σαφές γιατί σημασία έχει να προστατευθεί η διεθνής νομική προσωπικότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, η συνέχειά της, η μία κυριαρχία της, η μία ιθαγένεια. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να δώσουμε στη διεθνή κοινότητα μια καθαρή εικόνα για το πόσο κρίσιμο είναι για τη διεθνή ασφάλεια, για την ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να λυθεί το Κυπριακό στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, στο πλαίσιο των συμφωνιών υψηλού επιπέδου και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. 

Αννα Διαμαντοπούλου: “Κουρέλι καταντούν την εθνική συναίνεση”


Σχόλιο Αννας Διαμαντοπούλου στο facebook για την "αντιμεταρρύθμιση" που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας.

Όταν έγιναν οι προγραμματικές δηλώσεις έγραψα ένα κείμενο στο FB: ΕΔΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ, με κεντρική παρατήρηση την εμμονή του Υπουργού Παιδείας... να καταργεί:
- Κατάργηση των πειραματικών
- Κατάργηση της αξιολόγησης
 -Κατάργηση των συμβουλίων στα πανεπιστήμια

 και όλα αυτά με "μπόλικη" επιστροφή στο παρελθόν:
-Επαναφορά των αιώνιων φοιτητών
-Επαναφορά του ασύλου της ασυδοσίας
-Επαναφορά της κομματικοποίησης της εκλογής των πρυτάνεων η οποία επεκτείνεται και στους διευθυντές των σχολείων.

Χθες, ο Υπουργός ανακοίνωσε ένα νόμο-κουρελού!!! Όπου χύδην μπερδεύονται όλα: Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια, Πειραματικά, Πανεπιστήμια, φροντιστήρια και ανθρωπιστική κρίση χωρίς συνολική αντίληψη του χώρου, χωρίς μελέτες, χωρίς στοιχειώδη διαβούλευση: http://www.tovima.gr/society/article/?aid=695149

Κάθε παρωχημένη ιδεοληψία της δεκαετίας του΄80 επανήλθε, αφού, όμως, πρώτα πρόλαβαν και διορίστηκαν 13 κομματικά στελέχη με ελάχιστα προσόντα, ως Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης καταστρατηγώντας την αρχή της "πολιτικής ανεξιθρησκίας" που ευαγγελίζονταν ο κ. Μπαλτάς στις προγραμματικές του δηλώσεις 2 μήνες πριν. 

ΠΑΣΟΚ: Τέρμα τα ψέματα κ. Βαρουφάκη!


Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη για το ΤΧΣ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


Δεν έχει δυστυχώς καμία αναστολή να πει ψέματα και να υιοθετήσει ψευτοδικολαβικά επιχειρήματα ο κ. Βαρουφάκης.
Έχουμε πει  ότι η παράταση της κύριας σύμβασης χρηματοοικονομικής διευκόλυνσης, δηλαδή του μνημονίου που υπέγραψε χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση ο κ. Βαρουφάκης προβλέπει την επιστροφή των 11 δις του ΤΧΣ στο EFSF.
Τους πήραν τα λεφτά μέσα από τα χέρια και μετά έψαχναν να ζητήσουν πίσω το 1,2 δις. Τώρα ο κ. Βαρουφάκης λέει ανερυθρίαστα ότι φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση γιατί υπέγραψε την αρχική σύμβαση!
Όμως στην προηγούμενη παράταση μέχρι 28.2.2015 δεν προβλεπόταν κάτι τέτοιο.
Τα 11 δις προοριζόντουσαν για αποθεματικό της προληπτικής πιστωτικής γραμμής.
Τα λεφτά τα πήραν μέσα από τα χέρια του κ. Βαρουφάκη στο Eurogroup της 20.2 λόγω σκληρής και επιτυχούς διαπραγμάτευσης! 
Και νομικά αυτό  υπεγράφη με την παράταση του μνημονίου από τον ίδιο, ερήμην της Βουλής. Τέρμα τα ψέματα.