slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου: Συμμετοχή στο 7ο Διεθνές Φόρουμ της Οικονομικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την Ευρώπη

Οι αναδυόμενες προκλήσεις και προοπτικές στην διαχείριση των αποβλήτων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου παρουσιάστηκαν στο 7ο Διεθνές Φόρουμ της Οικονομικής Επιτροπής του ΟΗΕ από τον Γενικό Διευθυντή του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου.

Ο Δρ Χρήστος Γαμβρούδης προσκεκλημένος της Οικονομικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την Ευρώπη και της Μονάδας Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα της Γενικής Γραμματείας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ ανέπτυξε κατά την διάρκεια του Φόρουμ την 4η Μαΐου 2023, σε ειδικό πάνελ με θέμα την εμπειρία της Ελλάδας στην υλοποίηση Σ.Δ.Ι.Τ ευθυγραμμισμένων με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, τις περιβαλλοντικές προκλήσεις και προοπτικές της νησιωτικότητας μέσα από έργα και τις δράσεις που υλοποιεί ο ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, επικεντρώνοντας στην συμβολή του στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs).

Ερώτημα πλέον δεν είναι οι εκλογές, αλλά η επόμενη ημέρα

Γιάννης Σιδέρης


Καταντάει μονότονο, αλλά δεκαέξι ημέρες προ των εκλογών η συγκυρία επιβάλλει την υπενθύμιση των τελευταίων δημοσκοπήσεων, ως ακτινογραφία της συγκυρίας.

Χθες μια ακόμη δημοσκόπηση, αυτή της Metron Analysis για το Mega, επικύρωσε τις προηγούμενες και δείχνει αύξουσα διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Η συγκεκριμένη μάλιστα παρουσιάζει τη ΝΔ να αγγίζει το όριο της αυτοδυναμίας στις δεύτερες εκλογές.

Παπαπαναγιώτου: Η ΜΑΝΑ ΦΥΣΣΑ και τα «τριάντα αργύρια»

Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

Η σύντροφος του Α. Τσίπρα πήγε στο δικαστήριο στη διάρκεια της δίκης της Χ.Α. και φωτογραφήθηκε, προφανώς με ψηφοθηρικά κίνητρα, με τη μητέρα του Π. Φύσσα.
Ο Γ. Βαρουφάκης, εν όψει των εκλογών του 2019, «τοποθέτησε» αυθαίρετα, δίχως τη συγκατάθεσή της, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΜέΡΑ25 τη Μ. Φύσσα, μέχρι που η ίδια απέρριψε την ψηφοθηρική κίνηση του πατέρα της «Δήμητρας».

Διάλεξη στην Ακαδημία του Δημήτρη Αθανασούλη για τις Κυκλάδες



Το Κέντρο Έρευνας της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Τέχνης της Ακαδημίας Αθηνών, τιμώντας τον ιδρυτή του ακαδημαϊκό Μανόλη Χατζηδάκη (1909-1998), 

διαπρεπή βυζαντινολόγο, Γενικό Έφορο Αρχαιοτήτων,  

Διευθυντή του Βυζαντινού Μουσείου και του Μουσείου Μπενάκη,  

οργανώνει όπως κάθε χρόνο την ετήσια επιστημονική διάλεξη αφιερωμένη στη μνήμη του 

την Δευτέρα 8 Μαΐου 2023, ώρα 7:00 μ.μ., στο Μέγαρο της Ακαδημίας Αθηνών -Ανατολική Αίθουσα, Πανεπιστημίου 28 και Σίνα, Αθήνα 

Τι (δεν) μας δείχνουν οι δημοσκοπήσεις Στην αφετηρία της προεκλογικής περιόδου, όλες οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν παρόμοιες τάσεις και συσχετισμούς. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι η Ν.Δ. διατηρεί ένα σαφές δημοσκοπικό προβάδισμα

Στην αφετηρία της προεκλογικής περιόδου, όλες οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν παρόμοιες τάσεις και συσχετισμούς.
Αυτό που ξέρουμε είναι ότι η Ν.Δ. διατηρεί ένα σαφές δημοσκοπικό προβάδισμα. Φαίνεται δε να επανακάμπτει και να περιορίζει τις απώλειες που είχε λόγω της τραγωδίας στα Τέμπη. Η εικόνα της κυβέρνησης έχει κάπως θαμπώσει, αλλά δεν έχει ραγίσει. Ενώ η όποια φθορά καταγράφεται δεν επηρεάζει τόσο το προβάδισμά της, όσο κυρίως το ποσοστό της και το εύρος της διαφοράς από τον ΣΥΡΙΖΑ.