slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σκληρές κόντρες δελφίνων, μετέτρεψαν το Υπουργικό Συμβούλιο σε ΠΑΣΟΚΙΚΗ αρένα !



Κόντρες υπουργών ξέσπασαν μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο, για θέματα που αφορούν τη δημόσια διοίκηση και τους δημοσίους υπαλλήλους. Ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και ο Μάκης Βορίδης άσκησαν έντονη κριτική στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρη Ρέππα για την εφεδρεία. 

Συγκεκριμένα η κριτική των τεσσάρων υπουργών επικεντρώθηκε στην δυσκολία να εφαρμοστεί το μέτρο της εφεδρείας, ενώ ορισμένοι από αυτούς μίλησαν και για αποτυχία του προγράμματος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος με το Δημήτρη Ρέππα επιτέθηκαν στον Γιάννη Ραγκούση για την περίοδο ....

Νέα κριτική στα Μνημόνια από τον πρόεδρο της ΝΔ και τέλος στα σενάρια για παράταση της κυβέρνησης Παπαδήμου ΕΒΑΛΕ ο Αντ. Σαμαράς

 Με μία σαφή και κατηγορηματική τοποθέτηση ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς έβαλε τέλος στα σενάρια των ημερών περί παράτασης του βίου της  κυβέρνησης Παπαδήμου. 
“Η κυβέρνηση αυτή είναι προσωρινή και μεταβατική, για να μη χρεοκοπήσει η χώρα. 
Για να ολοκληρωθεί το «κούρεμα» του παλαιού ιδιωτικού χρέους και να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα του συνολικού χρέους μας” είπε ο Σαμαράς και πρόσθεσε ότι “όλα αυτά θα κριθούν στους επόμενους δύο μήνες. Και τέλος!”.
 Ο κ. Σαμαράς είπε ότι δεν υπήρξε συμφωνία μακροχρόνιας διακυβέρνησης μεταξύ των κομμάτων και  επομένως δεν μπορεί να παραταθεί.  “Πώς θα κυβερνήσουμε;” ρώτησε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε “ό,τι υπογράφουμε το εννοούμε. Και το τηρούμε. Και το φτάνουμε ως το τέλος του. Εμείς την υπογραφή μας να τη σεβόμαστε!”. Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι μια κυβέρνηση που θα πάρει  δύσκολες αποφάσεις δεν μπορεί να σταθεί χωρίς νωπή εντολή από το λαό. Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου λειτούργησε σαν μια «βαλβίδα ασφαλείας» στην κοινωνία επειδή ο λαός βλέπει σύντομα εκλογές.

Μπεγλίτης θα μείνει στην ιστορία!!!Σαν εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ όταν αυτό διαλύθηκε

"Νοιώθω μεγάλη ευθύνη γιατί ήταν εξαιρετικά τιμητική η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου να αναλάβω εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ", δήλωσε το κοντοπίθαρο κομμάντο και συνέχισε:
"Η ευθύνη γίνεται ακόμη μεγαλύτερη γιατί βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά δύσκολη περιόδο και για τη χώρα και για την παράταξή...

Όχι νέους φόρους, επανέλαβε ο Σαμαράς στην Τρόικα

Στην …καθιερωμένη πλέον συνάντηση του κλιμακίου της τρόικας με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Κεντρικά Γραφεία του κόμματος, ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε ότι δεν δέχεται την επιβολή νέων φόρων. Αντιθέτως, τόνισε, πρέπει να αρχίσουν οι μειώσεις φόρων, επειδή η ελληνική οικονομία δεν αντέχει άλλο.
Κατά τη συνάντηση ήταν φανερό επίσης ότι όλοι πλέον αντιμετωπίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου όχι μόνο ως μεταβατική κυβέρνηση αλλά ως …προσωρινή. Θέμα της συνάντησης ήταν το νέο πρόγραμμα της Τρόικας το οποίο όμως και οι ίδιοι αντιλαμβάνονται ότι θα το διαπραγματευτούν με την κυβέρνηση Σαμαρά.

Στη συνάντηση που διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα συμμετείχαν ο υφυπουργός Οικονομικών, καθηγητής Γιάννης Μουρμούρας, οι αναπληρωτές του Τομέα Οικονομίας, Χρήστος Σταϊκούρας, και Νότης Μηταράκης και ο σύμβουλος του προέδρου Χρύσανθος Λαζαρίδης. 

Πρωτόπαππας ρωτάει ποιά η απόδοση των εισπρακτικών μέτρων που εξαγγέλθηκαν... να του πούμε εμείς αφού "δεν ξέρει": ΚΑΜΙΑ

Με αιχμές για την καθυστέρηση στην είσπραξη εσόδων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαππας ζητά να πληροφορηθεί τα έσοδα από τις αδήλωτες πισίνες και τη φορολόγηση των offshore εταιριών, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών.

Η δίκη των Βατραχανθρώπων : Τους δικάζουν επειδή είναι Έλληνες !

Αύριο το πρωί στις 08.00 εκδικάζεται στο ναυτοδικείο Πειραιά η υπόθεση των 39 ανδρών της ομάδας ΟΥΚ – Μ.Υ.Α.Λ.Σ. (μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών Λιμενικού Σώματος) για τα συνθήματα που είχαν φωνάξει κατά την διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου 2010.
Η δίωξη στους 39 άνδρες της ομάδας ΟΥΚ – Μ.Υ.Α.Λ.Σ. έγινε μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο γνωστός για τις ανθελληνικές του θέσεις Παναγιώτης Δημητράς, ο οποίος εκπροσωπεί στην Ελλάδα το Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΠΣΕ). Μέλη του εν λόγω παρατηρητηρίου είναι και η Μιρέλλα Τσελνίκου αλβανικής καταγωγής, κάτοικος Αθήνας και ο Ντέιβιντ Βίτκος, πολίτης της ΠΓΔΜ, κάτοικος Αθηνών, οι οποίοι και προσεβλήθησαν από τα συνθήματα των ΟΥΚάδων.....

“Η ΝΔ που είναι βρε παιδιά;”


Για να γίνεις ηγέτης πρέπει να βρεις μια παρέλαση και να μπείς μπροστά της” – John Naisbitt
Δύσκολες εποχές ζούμε. Τα έχουμε πει και τα έχουμε γράψει χιλιάδες φορές.
Βρισκόμαστε όμως όλοι σε κατάσταση απάθειας. Μετά το κίνημα των «αγανακτισμένων;», άνοιξε η βαλβίδα, εκτονώθηκε η πίεση και ηρέμησαν όλα. Λες και λειτουργούμε με ένα κουμπί.
Όμως το σύστημα δουλεύει, δουλεύει εις βάρος μας και μας δουλεύει. Η δουλειά του να γίνεται. Η εξαθλίωση του λαού χτυπάει κόκκινο.
Λύση σοβαρή πέραν αυτής του Σαμαρά δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα.
Είτε το θέλουμε είτε όχι αυτή είναι η αλήθεια. Με αργά αλλά σταθερά βήματα ετοιμάζεται να κυβερνήσει.
Όμως,  εδώ είναι το ζητούμενο: Η Ν.Δ. ως κόμμα εξουσίας πού είναι; Πού είναι να βγει μπροστά και να καλέσει το λαό τον πονεμένο να ακολουθήσει;
Σάπισαν τα καθίσματα στις...

Ανεργία: Ασυγκράτητη άνοδος στο 17,7%

Ιστορικά υψηλό επίπεδο «χτύπησε» η ανεργία το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, φτάνοντας στο 17,7%, σε σύγκριση με το 16,3% του προηγούμενου τριμήνου και το 12,4% του αντίστοιχου περσυνού τριμήνου (2010).

MRB: ΝΔ 20,7%, ΠΑΣΟΚ 12,1%, εκλογές μέχρι 19 Φεβρ 60%, δυσαρέσκεια με Παπαδήμο, 1,1% καταλληλότερος αρχηγός ΠΑΣΟΚ ο Ραγκούσης :)))

Μεγάλη δυσαρέσκεια για την Κυβέρνηση Παπαδήμου (60% θα αποτύχει, 55% χειρότερη απ' ότι περίμενε 48% αξιολογεί αρνητικά τη στάση Παπαδήμου) 22% των ΠΑΣΟΚων δεν θέλουν κανένα για αρχηγό και προτιμάνε να πάνε χύμα σε εκλογές.

Ραγκούσης-Νταλάρας θεωρείται καταλληλότερος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ από το...

Σαμαράς προ των πυλών



Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα αλλά πρέπει να ξέρουμε τι είναι αυτό που αγιάζει το σκοπό”, έλεγε ο Τρότσκυ.Ποιος είναι ο (τελικός ) στρατηγικός σκοπός στην περίπτωσή μας; Η διάλυση του μεταπολιτευτικού πολιτικού συστήματος και η εγκαθίδρυση μιας νέας πολιτικής τάξης με βασική αναφορά στην πατρίδα και όχι τον ξένο παράγοντα. Αυτή είναι ταυτόχρονα και η αναγκαία συνθήκη για να μπορέσει ο Σαμαράς να υλοποιήσει το όραμα για το οποίο εξελέγη αρχηγός της ΝΔ.
Ποιό είναι το «μέσον», ο τακτικός χειρισμός, στην δεδομένη συγκυρία που εξυπηρετεί τον τελικό στρατηγικό στόχο; «Η στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου» απάντησε προς μηνός ο Σαμαράς ως μέσου για την απαγκίστρωση του Παπανδρέου από την εξουσία, την αποφυγή της χρεοκοπίας, την πληρωμή της 6ης δόσης και την διεξαγωγή εκλογών....

ΡΕΣΙΤΑΛ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ρεσιτάλ έδωσε χθες (14-12-2011) ο ΜΠΕΝΙ.
Στην αρχή δήλωσε ότι "δε νομίζω να υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι οι υπογραφές μπήκαν για την δόση των 8 δισ. (6η δόση)"

Να του θυμίσουμε ότι ο ίδιος ήταν που από το βήμα της Βουλής δήλωνε ότι "δε νομίζω να υπάρχει έλληνας πολιτικός που δεν θέλει την 6η δόση" και συνέχισε λέγοντας "ακόμα και σήμερα οι έλληνες πολιτικοί θα κάνουν ότι χρειαστεί προκειμένου να πάρουμε την 6η δόση"

Να του θυμίσουμε επίσης τους εκβιασμούς της Φράου Μέρκελ στο Γερμανικό Κοινοβούλιο, που δήλωνε ότι χωρίς υπογραφές δεν έχει 6η δόση, αλλά και τους αντίστοιχους εκβιασμούς του Σόιμπλεκαι του Γιούνκερ.

Ο ΜΠΕΝΙ συνέχισε και είπε: "εύχομαι να έρθει η στιγμή που θα είμαι υπουργός Οικονομικών και να εφαρμόσω την πολιτική που θα κάνει καλό στην Ελλάδα"

Μήπως να του πει κάποιος ότι είναι υπουργός Οικονομικών εδώ και 5 μήνες;

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ




Και για το τέλος, σας έχουμε μια φωτογραφία.
Τον υιό Ψυχάρη να συνοδεύει το ΣΑΜΑΡΑ στο Ισραήλ.

ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΘΑ ΤΟ ΦΑΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ



Προσέξτε στη φωτό τη σημειολογία. Οι Ισραηλίτες μιλούν με τον υιό Ψυχάρη και ο Παναγιωτόπουλος με την πλάτη στον τοίχο χωρίς να του δίνει κανείς σημασία.
Μπορεί να έτυχε η χρονική στιγμή της φωτό, μπορεί όμως και όχι.

Παναγιωτακ​όπουλος κατα Ραγκούση

    Θα ήθελα να κάνω ένα μικρό σχόλιο για τη συνέντευξη του κ. Ραγκούση σε τηλεοπτικό σταθμό.​Πολύ αργά σκέφτηκε ο πρώτος την τάξη υπουργός της κυβέρνησης Γιώργου  Παπανδρέου να αποδώσει ευθύνη την ώρα που αυτός σχεδίαζε πολιτική μέχρι  πριν από λίγο.
​Σχετικά με το “σκοτεινό” ΠΑ.ΣΟ.Κ της μεταπολίτευσης. Ο κ. Ραγκούσης ήταν και είναι βασικός τρόφιμος από το 1982 μέχρι και  σήμερα. Είναι πάντα διορισμένος διότι στην ουσία και δήμαρχο τον διόρισε η τότε ηγεσία του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
​Τέλος θα ήθελα να επισημάνω ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.

Ο κ. Ραγκούσης είναι το πολιτικό ον της κομματικής ευνοιοκρατίας του.....

Σωστός ο Μάκης...

 Σε ερώτηση αν θα καταθέσει το νομοσχέδιο Ραγκούση απάντησε:
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΡΑΓΚΟΥΣΗ!!!
ΥΓ. στην περίπτωση αυτή αντανακλάται η άνοδος και η πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας

Τι έκανε στη χούντα ο Γεώργιος Γεωργίου


Διαρροές και φήμες εμπλέκουν τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμύνης
σε περίεργα περιστατικά που συνέβησαν στην περίοδο της δικτατορίας


Σοβαρά ερωτηματικά για την επιλογή του πρέσβη επί τιμή κ. Γεώργιου Γεωργίου στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας προκαλούν οι διαρροές πληροφοριών, τόσο από διπλωματικούς παράγοντες, όσο και από στρατιωτικούς, για το παρελθόν και την πολιτική δράση του κ. Γεωργίου κατά την περίοδο της δικτατορίας των Συνταγματαρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Γεωργίου σπούδαζε στη Σχολή Ικάρων από την οποία έφυγε και αργότερα φέρεται να επικαλέστηκε διάταγμα της Δικτατορίας σύμφωνα με το οποίο επιτρεπόταν η διά εξετάσεων πρόσληψη σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου προκειμένου να μεταπηδήσει στο Διπλωματικό Σώμα.

Στη συνεδρίαση ΡΕ’ της Παρασκευής 13 Ιουνίου 1975, ο τότε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα υπουργός Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος, είχε αναφερθεί στη δράση του κ. Γεωργίου κατά τη διάρκεια της δικτατορίας.

Συγκεκριμένα, στα Α’ Πρακτικά της Βουλής των Ελλήνων εκείνης της ημέρας, στη σελίδα 3.242, αναφέρεται ότι ο κ. Γεωργίου απέτυχε στις πρώτες εξετάσεις να ενταχθεί στο Διπλωματικό Σώμα, αλλά στην επανάληψη 8 μήνες μετά, ήρθε πρώτος.

Ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμύνης καταγγέλλεται ότι γνώριζε τον αδερφό του δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου και σύμφωνα με τις καταγγελίες του Χαραλαμπόπουλου, φημολογείται πως τού είχε βαφτίσει το παιδί.

Το επεισόδιο

Επίσης στον κ. Γεωργίου αποδίδεται περιστατικό απαγωγής Έλληνα αντιστασιακού ο οποίος είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο στη Νορβηγία. Φέρεται μάλιστα να είχε φραστικό επεισόδιο με τον τότε επιτετραμμένο της Ελλάδας Φρατζεσκάκη.

Στη δράση του κ. Γεωργίου κατά τη Δικτατορία αναφέρεται και ο πρώην πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Βασίλειος Φίλιας, στο βιβλίο του «Τα αξέχαστα και τα λησμονημένα» (εκδόσεις Παπαζήση, 1997, σελ. 176).

Ερωτηματικά

Υστέρα από αυτά αναμένουμε από τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο να ζητήσει εξηγήσεις στο αυριανό υπουργικό Συμβούλιο από τον κ. Γεωργίου. Θα ανέμενε κανείς, τόσο από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γιώργο Καρατζαφέρη, όσο και από τον πρέσβη επί τιμή κ. Γ. Γεωργίου να δώσουν εξηγήσεις με δηλώσεις ή ενυπόγραφο κείμενο για όλα αυτά.

Ο επίσης προερχόμενος από το διπλωματικό σώμα, υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος τι γνωρίζει περί του θέματος ή γνωρίζει ή έχει ενημερωθεί από ανώτατους αξιωματικούς των επιτελείων και κάνει πως δεν καταλαβαίνει; Τι συμβαίνει;

Το ζητούμενο είναι είτε να βγει και να υπερασπιστεί το παρελθόν του και ταυτόχρονα να παραιτηθεί για λόγους ηθικής τάξης ή να αντικρούσει όσα λέγονται.

Διότι αν οι κατηγορίες αυτές λέγονται ανεύθυνα από ανώνυμους, δεν έχουν σημασία.

Αν ωστόσο υπάρχουν οι καταγραφές στα πρακτικά της Βουλής και στο Βιβλίο ενός σοβαρού Ακαδημαϊκού όπως ο κ. Φίλιας, τότε υπάρχει θέμα. Και τίποτε δεν μπορεί να θεωρείται τυχαίο λίγο καιρό μετά το γλέντι «κρυφο-χουντικών» στη Σχολή Ευελπίδων κι ενώ οι
“New York Times” προωθούν σενάρια επιστροφής στη δραχμή και εμπλοκής του Στρατού στις πολιτικές εξελίξεις, τρεις εβδομάδες μετά το σχετικό ντελίριο του τουρκικού Τύπου…

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Υπάρχει δέσμευση της κυβέρνησης για κατάργηση του ευνοϊκού καθεστώτος ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου;

Ερώτηση
Προς τον Υπουργό Οικονομικών
 Για τα μικρά νησιά του Αιγαίου ισχύει ευνοϊκό καθεστώς        μειωμένου ΦΠΑ. Το ειδικό αυτό καθεστώς θεσμοθετήθηκε με      τη Συνθήκη προσχώρησης της Χώρας μας στην ΕΟΚ το 1981 και      διατηρήθηκε και μετά τη λειτουργία της Εσωτερικής Αγοράς με την      εφαρμογή της Οδηγίας 92/77/ΕΟΚ (μετά από διαπραγματεύσεις) για να      ενσωματωθεί τελικά στην Οδηγία για το ΦΠΑ (Οδηγία 2006/112/ΕΚ),      αποτελώντας εφεξής μέρος του Κοινοτικού Κεκτημένου.      Οι μειωμένες συντελεστές ΦΠΑ για τα Νησιά του Αιγαίου δεν είναι      «χάρισμα» στους νησιώτες, αλλά αναγκαίο αντιστάθμισμα στα υψηλά      μεταφορικά και τη δυσκολία διαβίωσης, ιδιαίτερα σε μικρά νησιά του      Αιγαίου.

Κοινή ανακοίνωση των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ στο Αιγαίο, για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ

Συντονιστική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ νοτίου Δωδεκανήσου


Ο ΣΥΡΙΖΑ, πρώτος, εδώ και ένα χρόνο, είχε αναδείξει τον κίνδυνο κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας. Στις 30/12, απαντώντας σε σχετική τοποθέτηση νησιωτών κυβερνητικών βουλευτών, είχαμε σημειώσει σε σχετική μας ανακοίνωση, ότι: “το θέμα της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, έχει τεθεί και μάλιστα όχι ως "πρόταση του ΔΝΤ", Έχει τεθεί, από τους κυβερνητικούς παράγοντες, που συνομιλούν με τους ελεγκτές του ΔΝΤ!”

ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ - Συνάντηση Ν. Συρμαλένιο​υ με εκπρόσωπο της "S&B"

   
(Συνάντηση Ν. Συρμαλένιου με εκπρόσωπο της “S&B”)
Με πρωτοβουλία της εταιρείας “S&B”, πραγματοποιήθηκε χθές 13/12 στην

Αθήνα, συνάντηση μεταξύ του επικεφαλής της παράταξης μας Νίκου Συρμαλένιου και του Διευθυντή Βιώσιμης Ανάπτυξης της εταιρείας Θωμά Ανδρουλάκη.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ:ΟΧΙ ΣΤΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ

ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ,ΕΠΑΓΡΥΠΝΙΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ «ΚΛΕΒΟΥΝ» ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.
Σύρος 14 – 12- 2011
Η καλλιέργεια φοβικού συνδρόμου,οι απώλειες κοινωνικών κεκτημένων και τα αντιλαϊκά μέτρα , συνεχίζονται. Το ΠΑΣΟΚ έφερε την Τρόικα στη χώρα μας και καθημερινά εξαγγέλλονται και απαιτούνται θυσίες για τον ελληνικό λαό.
 Στην χιονοστιβάδα των άδικων και  ανάλγητων μέτρων, επανήλθε μέσω «διαρροών» στα αθηναϊκά  ΜΜΕ η πρόθεση για...

: Ειδικές πολιτικές για το Νότιο Αιγαίο ζήτησε ο Περιφερειάρχης από τον ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕΥΟΝΤΑ κ. Γιοχάνες Χαν και Χορστ Ράιχενμπαχ

Τη δημιουργία «ειδικού στόχου» για το Νότιο Αιγαίο, που θα συνοδεύεται από ανάλογες ειδικές πολιτικές χρηματοδότησης, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα εισοδηματικά κριτήρια (όπως ισχύει σήμερα), ζήτησε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης από τον Ευρωπαίο Επίτροπο, αρμόδιο για την περιφερειακή ανάπτυξη, Γιοχάνες Χαν, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα με τους Περιφερειάρχες της χώρας στην Αθήνα.

Κεφαλογιάννης ζητάει να κληθούν να "απολογηθούν" στη Βουλή Παπ-Μπένυ για την ετήσια απώλεια 13 δις από φοροδιαφυγή

Σύμφωνα με το αρθρο 41Α του Κανονισμου της Βουλης ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης πρότεινε πρός την Επιτροπή οικονομικών Υποθέσεων να κληθούν όλοι οι υπουργοί οικονομικων από τις τελευταιες βουλευτικες εκλογες μεχρι σημερα,ο πρώην γ.γ. πληροφοριακων συστηματων κ. Διομήδης Σπινελλης καθώς και ο διευθυντής σχεδιασμού και ελέγχων του ΣΔΟΕ κ. Νικόλαος Λέκκας, σε ακρόαση για την απωλεια ετησιως εσοδων του Κρατους 13 δισ. Ευρώ η ποσοστου 5%-6% επί του ΑΕΠ, από τη φοροδιαφυγή σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ.                                                          
Το πλήρες κείμενο της πρότασης του Μανώλη Κεφαλογιάννη πρός την  Πρόεδρο και τα Μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων έχει ως εξής:

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει Τάσεις Αυτοκτονίας



Γράφει ο
Γιώργος Αγαπητός,πρώην Υπουργός Οικονομικών

ΠΗΓΗ: elzoni.gr


Κάποτε η συμμετοχή στην Κοινότητα ήταν ένας σημαντικός στόχος και ένα ωραίο όνειρο πολλών ευρωπαϊκών χωρών, όπως και της χώρας μας. Δυστυχώς η πραγματική Ευρωπαϊκή Ένωση εξελίσσεται σε ένα «όνειρο απατηλό». Αυτό συμβαίνει γιατί ορισμένες χώρες ,κυρίως του βορρά, ξεχνούν ότι όλες οι Συνθήκες προβλέπουν κι αποβλέπουν στην «ισοτιμία» όλων των χωρών- μελών κι όχι στην επιβολή των απόψεων- συμφερόντων των ισχυρότερων οικονομικά κρατών-μελών. Έτσι, διαχρονικά αποδυναμώθηκε η αλληλεγγύη και η πραγματική σύγκλιση των κρατών-μελών σε ένα ενιαίο (χωρίς σύνορα) ευρωπαϊκό οικονομικό χώρο.....

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Β. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΣΤΟ Δ.Σ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ψηφίστηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, με μεγάλη πλειοψήφια, ο προϋπολογισμός του Δήμου του οικονομικού έτους 2012, το ύψος του οποίου ανέρχεται σε 252.979.862 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος στην τοποθέτησή του, τόνισε μεταξύ άλλων :

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Τραγαίας

Εξωραϊστικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Τραγαίας Νάξου
Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος
Παιδείας Πρόνοιας Και Αληλλεγγύης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
    Ελάτε την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στο Λύκειο Τραγαίας (Χαλκί) και ώρα 11:00 π.μ.
στην Χριστουγεννιάτικη Γιορτή
* να στολίσουμε μαζί το δέντρο των ευχών
* να γράψουμε και να ταχυδρομήσουμε γράμμα στον Άγιο Βασίλη
* να μας ζωγραφίσουν στο πρόσωπο γιορτινές εικόνες
* να φωτογραφηθούμε με τον Άγιο Βασίλη
* να κατασκευάσουμε στολίδια και δώρα
* να ετοιμάσουμε χριστουγεννιάτικα γλυκά
* να δούμε …μαγικά
* να κάνουμε …πολλά – πολλά ακόμη
Παράλληλα Θα λειτουργήσει Παζάρι Ανακύκλωσης, από το οποίο μπορεί ο καθένας να πάρει δωρεάν ό,τι θεωρεί χρήσιμο!

Γιάννης Βρούτσης ο κ. Βενιζέλος, όμως, όπως και ο προκάτοχός του, δεν τόλμησαν!».

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή τα αποτελέσματα έρευνας για το μέγεθος της φοροδιαφυγής, έκανε την ακόλουθη δήλωση: