slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επίσκεψη Νίκου Συρμαλένιου σε Μήλο και Κίμωλο

Από την Κυριακή 27/2 έως την Τετάρτη 2/2 επισκέφθηκε τη Μήλο και την Κίμωλο ο Νίκος Συρμαλένιος, συνοδευόμενος από την Ελένη Γαϊτανή μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.


Στη Μήλο συναντήθηκε με τον δήμαρχο  Μανώλη Μικέλη με τον οποίο είχε μια εκτεταμένη συζήτηση για τα φλέγοντα προβλήματα του νησιού. Ανάμεσα τους τα ζητήματα κρίσιμων περιβαλλοντικών υποδομών που αναφέρονται στα θέματα της διαχείρισης των απορριμμάτων, της αποχέτευσης και των βιολογικών καθαρισμών, της διαχείρισης του νερού και της υδροδότησης των οικισμών. Επίσης συζήτησαν και τα γενικότερα ζητήματα των υποδομών, όπως το δημοτικό οδικό δίκτυο, η αγροτική οδοποιΐα κλπ.

Οριστικός Πίνακας Κατάταξης-Δημόσιες Επενδύσεις


«Η Τουρκία, αν και υπό ένταξη χώρα στην ΕΕ, δεν μετέχει στο πλέγμα των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας», ερώτηση του Μανώλη Κεφαλογιάννη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή τις δηλώσεις υψηλόβαθμων Τούρκων αξιωματούχων ότι η Τουρκία δεν θα μετάσχει στο πλέγμα των κυρώσεων που επέβαλλε ομόφωνα η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Ρωσίας για την στρατιωτική της εισβολή κατά της Ουκρανίας, ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους, παραβιάζοντας κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Με την ερώτησή του ο Έλληνας ευρωβουλευτής ζήτα να πληροφορηθεί πως κρίνει η Επιτροπή τη στάση της Τουρκίας, η οποία αν και συνεχίζει να είναι μία υπό ένταξη χώρα στην ΕΕ, δεν μετέχει στην ομόφωνη απόφαση των κρατών μελών για την επιβολή οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Λεονταρίτης : «Στην τελική ευθεία»



Με την υπ' αριθμόν 155/2022 Πράξη του Ε' Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία κοινοποιήθηκε την 1-3-2022 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, εγκρίνεται η υπογραφή της Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της εργοληπτικής επιχείρησης «ΛΙΘΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» για την υλοποίηση του έργου «Τριετής Συντήρηση Οδικού Δικτύου Αρμοδιότητας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Νήσων Θήρας, 'Ιου, Φολεγάνδρου και Ανάφης».


Μετά την χθεσινή απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το έργο που είναι συνολικού προϋπολογισμού 3.500.000,00€, μπαίνει στην τελική ευθεία για την υλοποίησή του.


Η Σύμβαση, η οποία θα υπογραφεί από τον                        Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκο και τη «ΛΙΘΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» αφορά εργασίες ασφαλτόστρωσης, τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας, διαγραμμίσεων, και άλλες.


Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτης δήλωσε σχετικά:

Κατερίνα Μονογυιού: Έργα πνοής συνολικού ύψους άνω των 7.700.000€ για τη Νάξο, τη Σέριφο, την Άνδρο, την Κέα και την Αντίπαρο

Υπεγράφη σήμερα από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα η έγκριση πέντε έργων σε πέντε νησιά των Κυκλάδων. Ειδικότερα, πρόκειται για τα ακόλουθα έργα: 

1) «Βελτίωση της υφιστάμενης αγροτικής οδού Αβυσσαλού Δήμου Σερίφου» ύψους 1.146.950€

2) «Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τηλεελέγχου και ευφυών τηλεμετρικών υδρομετρητών στις υποδομές ύδρευσης Δήμου Αντιπάρου» ύψους 2.271.680€

3) «Προμήθεια και εγκατάσταση ευφυών συστημάτων διαχείρισης και εξοικονόμησης ενέργειας στις υποδομές ύδρευσης - αποχέτευσης του Δήμου Άνδρου» ύψους

Ραγδαία επιδείνωση καιρού στο Ν. Αιγαίο



 

ΗΑυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενημερώνει ότι εκδόθηκε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων με ισχυρές βροχές-καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους. Τα έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στο Νότιο Αιγαίο την Τετάρτη 2/3/2022. Παρακαλούνται οι πολίτες και οι επισκέπτες των νησιών του Νότιου Αιγαίου να ακολουθούν τις παρακάτω οδηγίες προστασίας (πριν και κατά τη διάρκεια εκδήλωσης καταιγίδων και θυελλωδών ανέμων) :

  • Να ελέγχουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιώνονται για την ομαλή λειτουργία τους.

  • Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους, τους πλημμυρισμένους δρόμους και τα χαμηλά εδάφη για τον κίνδυνο πλημμύρας

  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.

  • Να ασφαλίζουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

  • Να ελέγχουν αναρτημένες πινακίδες.

  • Να ασφαλίζουν τις πόρτες και τα παράθυρα.

  • Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

  • Να ενημερώνονται από τα κατά τόπους λιμεναρχεία για οποιαδήποτε πιθανή δια θαλάσσης μετακίνησή τους.

  • Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.

  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Ενημερώνουμε ότι στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (http://www.pnai.gov.gr/Arthro.aspx?a=10011(link is external)) υπάρχουν αναρτημένες Οδηγίες Προστασίας από Έντονα Καιρικά Φαινόμενα καθώς και από έκτακτα φαινόμενα καταστροφών (φυσικών και τεχνολογικών) καθώς και σχετικές πληροφορίες με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση. Επίσης στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας υπάρχει αναρτημένο έντυπο με οδηγίες αυτοπροστασίας από φυσικές καταστροφές που περιλαμβάνει απλές οδηγίες και χρήσιμες πληροφορίες για προστασία από σεισμούς, δασικές πυρκαγιές, έντονα καιρικά φαινόμενα κ.ά. στο σύνδεσμο: https:/

ΕΠΑΡΧΟΣ ΝΑΞΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ: Επτά (7)θέσεις απασχόλησης, μέσα από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Νάξου

 



   Το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας αφορά στην απασχόληση συνολικά 25.000 ωφελούμενων, εγγεγραμμένων στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, σε Δήμους, Περιφέρειες, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Κέντρα Κοινωνικής Πολιτικής και λοιπούς φορείς.

   Το πρόγραμμα απευθύνεται στους εγγεγραμμένους στο Μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους που πληρούν τις ειδικότερες προϋποθέσεις συμμετοχής που αναφέρονται στη σχετική πρόσκληση. 

   Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 18 Μαρτίου.

   Η υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους γίνεται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου gov.gr (https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai- asphalise/apozemiose is-kai-parokhes/programmata-koinophelous-kharaktera).   Επίσης μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση και στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων.

    Για την Περιφερειακή Ενότητα Νάξου έχουν εγκριθεί οι ακόλουθες ειδικότητες:

Δύο άτομα ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ / ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ Δ.Ε 

Δύο άτομα ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ Π.Ε.

Ένα άτομο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ Τ.Ε.

Ένα άτομο ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ Π.Ε. &

Ένα άτομο ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ Π.Ε./Τ.Ε.



                                                     Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΝΑΞΟΥ



                                                     ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ