slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιάννης Δ. Πρεβενιός : Δυο λόγια για την Φώφη!


Μακάρι να γίνει παράδειγμα προς μίμηση, για τους υπόλοιπους της Βουλής,  (ειδικά σε κάποιους "φωνασκούντες απρεπώς" και κατ' εξακολούθηση) για την ευγένεια την ευπρέπεια και κυρίως για τον σεβασμό  στην αντίθετη άποψη του άλλου! Συλλυπητήρια στα παιδιά της, τα οποία στον επικήδειο λόγο τους, έδειξαν την εξαίρετη ανατροφή τους αλλά και την μεγάλη αγάπη για την Μάνα τους! 

Φώφη το διαρκές εν ζωή χαμόγελο σου, και γενικότερα η πολιτική σου αξιοπρεπής διαδρομή, θα μας θυμίζει πάντα ότι υπάρχει ελπίδα ότι κάποια στιγμή, νέοι και άφθαρτοι Πολιτικοί, μπορεί να οδηγήσουν την πατρίδα μας εκεί που της αξίζει!!!

Αίτημα επέκτασης του μεταφορικού ισοδύναμου για τα καύσιμα σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων


 

Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά την επιστολή του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με θέμα: «Επιπτώσεις πληθωριστικών πιέσεων – Τιμές καυσίμων στις Κυκλάδες».

Με την επιστολή απευθύνεται αίτημα για επέκταση του μεταφορικού ισοδύναμου για τα καύσιμα σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων, με άμεση και χωρίς καθυστερήσεις καταβολή του Αντισταθμίσματος Νησιωτικού Κόστους (ΑΝΗΚΟ) κατευθείαν στους κατοίκους και στις επιχειρήσεις των νησιών, που είναι δικαιούχοι του Μοναδικού Αριθμού Νησιώτη (MAN) και του Μοναδικού Αριθμού Νησιωτικής Επιχείρησης (ΜΑΝ-Ε).

Αστοχίες του προγράμματος εξασφάλισης τηλεοπτικής κάλυψης στις «λευκές περιοχές


Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος συνυπέγραψε μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ερώτηση, προς το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με θέμα τις αστοχίες του προγράμματος εξασφάλισης τηλεοπτικής κάλυψης στις «λευκές περιοχές".

Είναι γνωστό πως χιλιάδες οικισμοί ανά τη χώρα βρίσκονται εκτός τηλεοπτικής κάλυψης, γεγονός που συνιστά αποκλεισμό ενός σημαντικού μέρους του πληθυσμού όχι μόνο με όρους υλικούς και πρακτικούς, αλλά και συμβολικούς, καθώς η μη πρόσβαση στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία εντείνει αισθήματα αποκλεισμού και περιθωριοποίησης σε ανθρώπους που κατοικούν, κατά κανόνα, σε απομακρυσμένες περιοχές. Αναγνωρίζοντας αυτή τη διαχρονική παθογένεια, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το

Αποψίλωση δημοτικών υπηρεσιών και ανάγκη προσλήψεων


Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος συνυπέγραψε μαζί με άλλους 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ερώτηση, προς το Υπουργείο Εσωτερικών, για την επιτακτική ανάγκη προσλήψεων για τη στελέχωση των αποψιλωμένων Δημοτικών Υπηρεσιών.

Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνουν ότι, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, οι μόνιμες ανάγκες στελέχωσης των Δήμων με έμφαση σε επιστημονικό, εξειδικευμένο προσωπικό ώστε να καλυφθεί η λειτουργία των ΟΤΑ, των κοινωνικών τους λειτουργιών καθώς και η στήριξη των