slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βρούτσης Ιωάννης : Εργατική Πρωτομαγιά! Μαζι με την Θεοδώρα, την Ελένη και την Ευαγγελία εργαζόμενες σε Σουπερ Μαρκετ στην #Ιο γιατί στο επίκεντρο της πολιτικής μου ηταν και ειναι πάντα ο Άνθρωπος και ο εργαζόμενος!


Τέτοιες στιγμές νιώθω την ευθύνη αλλά και ικανοποίηση για τις μεταρρυθμίσεις που έκανα ως Υπουργος Εργασιας για τον εργαζόμενο .
1) ΕΡΓΑΝΗ 1 την καινοτόμα ηλεκτρονική ασπίδα για κάθε εργαζόμενο.
2) Το πιο μεγάλο πρόστιμο στο εργατικό δίκαιο της χώρας 10.500€ ( πρόστιμο Βρουτση ) για αδήλωτο εργαζόμενο και μαύρη εργασία

Πρωτομαγιάτικο μήνυμα και ομιλία Γιάννη Βλασερού αύριο στις 6:30 στο Δημαρχείο Κύθνου







 

Γιάννης Πολυχρονάκος: «1η Μάη – Ημέρα τιμής για τους αγώνες των εργαζομένων»




Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης για όλους αυτούς που αγωνίστηκαν για τις ανθρώπινες αξίες και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Είναι ημέρα τιμής για τις θυσίες αυτών που πάλεψαν και άνοιξαν το δρόμο για κοινωνική δικαιοσύνη και σταθερότητα. Η εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα αφύπνισης και αντίστασης ενάντια σε οτιδήποτε οδηγεί σε ανισότητες και απαξίωση.

Υποψήφιος με την παράταξη του Μανώλη Πολυκρέτη «Αξίζουμε καλύτερα» ο Μανόλης Βασιλάκης του Γαβριήλ

Δήλωση υποψηφιότητας του Μανόλη Βασιλάκη του Γαβριήλ με την
παράταξη του Μανώλη Πολυκρέτη «Αξίζουμε καλύτερα»
Αγαπητοί φίλοι,
Θέλω να σας γνωστοποιήσω την πρόθεσή μου να συμμετάσχω ως
υποψήφιος στις Δημοτικές εκλογές του 2023 στο Δήμο Νάξου και Μικρών
Κυκλάδων με τη Δημοτική παράταξη «Αξίζουμε καλύτερα».
Έχοντας την τιμή να τυγχάνω της εμπιστοσύνης του επικεφαλής της

Η πρωτομαγιάτικη Νάξος και τα έθιμα του Κινιδάρου σε τέσσερα κανάλια!




Σήμερα, ανήμερα Πρωτομαγιά, τέσσερα διαφορετικά ελληνικά κανάλια έπιασαν τον Μάη «ταξιδεύοντας» με live συνδέσεις ως την Νάξο και τον Κινίδαρο!

Οι «Συνδέσεις» (ΕΡΤ), το «Action Τώρα» (Action 24), οι «Αταίριαστοι» (ΣΚΑΪ)  και το «Κρήτη Σήμερα» (Κρήτη TV) συνδέθηκαν με το πανέμορφο χωριό του νησιού μας κι έμαθαν για τα τοπικά πρωτομαγιάτικα έθιμα από τα μέλη του Συλλόγου Κινιδαριωτών, Λίτσα Καρποντίνη και Μαρία Τσελέντη, ενώ απόλαυσαν και νησιώτικη μουσική, χορό και τραγούδι.

Σημειώνεται, ότι στη ζωντανή σύνδεση στο Action 24 στην κάμερα μίλησε στην κάμερα και ο, παρών στο πρωτομαγιάτικο γλέντι που είχε στηθεί στον Κινίδαρο, Πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, Παύλος Σατολιάς, ο οποίος αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στη Νάξο μας και στα προϊόντα της.

Επίσης, ρόλο… ρεπόρτερ στις συνδέσεις με ΕΡΤ, Action 24 και ΣΚΑΪ έπαιξε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης!

Δείτε τα αποσπάσματα:

Παρουσία Βρούτση η μεγάλη συγκέντρωση της Ν.Δ. στην Ίο




Μεγάλη συγκέντρωση της Ν.Δ. πραγματοποιήθηκε στο νησί της Ίου μας. Ο υποψήφιος Βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, βρίσκεται στο νησί, συμμετείχε ενεργά στην εκδήλωση και δήλωσε ικανοποιημένος, σχετικά:

Μήνυμα Γιάννη Βρούτση για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς

 


"Τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων, δεν διασφαλίζονται μόνο με καλές προθέσεις και μεγάλα λόγια".

Μήνυμα Γιάννη Βρούτση για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς

«Ο φετινός εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς, μας βρίσκει εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Η τετραετία που μας πέρασε, ήταν αναμφίβολα γεμάτη προκλήσεις αλλά και βήματα προόδου για τη χώρα μας. Βήματα σημαντικά, για την εργασία και τους εργαζόμενους, τα οποία επιβάλλεται να τα συνεχίσουμε.


Τα θεμέλια μπήκαν ήδη από την κυβέρνηση της Ν.Δ.:

Μήνυμα Νίκου Ζώρζου για την Πρωτομαγιά




Καλημέρα σας και καλό μήνα!
σας αποστέλλουμε το μήνυμα του Νίκου Ζώρζου για την Πρωτομαγιά

Οι εργασιακές σχέσεις παγκοσμίως μέχρι σήμερα, δεν οδήγησαν στη μετατροπή της Εργατικής Πρωτομαγιάς σε επέτειο ανάμνησης των αγώνων των εργαζομένων.
Έτσι η Πρωτομαγιά εξακολουθεί να διατηρεί επίκαιρο το περιεχόμενό της σαν ημέρα διεκδίκησης καλύτερων και δικαιότερων συνθηκών εργασίας.
Ας προσπαθήσουν οι κοινωνίες για ένα κόσμο πιο δίκαιο. 

Παρακαλούμε την κοινοποίηση του με τη φωτογραφία που το συνοδεύει 

--
Για τη Θηραϊκή Πολιτεία
Νομικού Γεωργία
Γραφείο Τύπου