slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κυκλοφόρησε το αναμνηστικό-συλλεκτικό μπλουζάκι του Πανναξιακού ΑΟΝ
Κυκλοφόρησε από χθες  το αναμνηστικό-συλλεκτικό  μπλουζάκι του Πανναξιακού ΑΟΝ που έχει σχεδιαστεί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την ιστορική άνοδο της ομάδας μας στην Α1
Το αναμνηστικό μπλουζάκι διατίθεται σε όλα τα μεγέθη, στην ...

Καταγγέλλει πλαστογραφία της υπογραφής του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Γιάννης Παπαδόπουλος

Σχετικά με την ευχαριστήρια επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας που κυκλοφόρησε στα Μέσα ενημέρωσης έχω να δηλώσω τα εξής:
·        Σε όλη μου την  διαδρομή μέσα στο Σωματείο Μαζικής Εστίασης φρόντιζα πάντα να διεκδικώ και να αναζητώ τρόπους και μέσα που θα βελτίωναν τις συνθήκες  των επαγγελματιών,  έχοντας ως σημαία μου τα συμφέροντα τους και μόνον αυτά. Πάντα θεωρούσα και θεωρώ ότι ο κλάδος μου βάλλεται βάναυσα και τα οφέλη που εισπράττουν οι καταστηματάρχες είναι ψίχουλα σε σχέση με τις τεράστιες θυσίες που.....

Παραίτηση Κώστα Παγώνη με σαφείς αιχμές για την πρόεδρο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου


Με το παρόν δελτίο Τύπου θέλω να ενημερώσω τα μέλη του  Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου
Νάξου που επί σειρά ετών με τιμούν με την ψήφο τους και με αίσθημα ευθύνης υπηρετώ από όλα τα αξιώματα μέχρι σήμερα ότι.
Καταγγέλλω   την "Πρόεδρο" και τους εξωθεσμικούς "συνεργάτες" της για κατ εξακολούθηση   κατάχρηση εξουσίας και πλαστογραφία. Η δημοσιοποίηση της ευχαριστήριας επιστολής που είχε  απορριφθεί από το Δ.Σ. ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι . Λίγες ώρες πριν την Γενική Συνέλευση του συλλόγου την καλώ έστω και την..........

Νίκος Συρμαλένιος: «Το υπουργείο Υγείας επιμένει στη συνένωση των νοσοκομείων Σύρου-Νάξου, αγνοώντας παντελώς την πραγματικότητα της ζωής στα νησιά»

Ο ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ 
ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΟ ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΠΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 
Συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή για το νοσοκομείο της Νάξου

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησης για το Νοσοκομείο Νάξου, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Νίκος Συρμαλένιος,  δήλωσε:
«Μετά το τρίτο μνημόνιο προχωράτε ραγδαία και στο χώρο της υγείας σε νέες περικοπές δαπανών, οι οποίες επιτυγχάνονται με περικοπές εισοδημάτων, μισθών, συντάξεων, ασφυκτικό περιορισμό των προσλήψεων, αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στην αγορά φαρμάκων και με συγχωνεύσεις μονάδων υγείας και νοσοκομείων. Τα μέτρα αυτά επιβάλλονται οριζόντια και ισοπεδωτικά, ανεξάρτητα από τις όποιες ιδιαιτερότητες, ανεξάρτητα από περιοχές, είτε αφορούν την ηπειρωτική, είτε τη νησιωτική Ελλάδα. Η συνταγματικά κατοχυρωμένη και θεσμοθετημένη και μέσα από τις ευρωπαϊκές συνθήκες νησιωτικότητα, έχει πεταχτεί στον «κάλαθο των αχρήστων», με αποτέλεσμα οι αποφάσεις που προωθούνται, να αγνοούν παντελώς την πραγματικότητα της ζωής στα νησιά.

Φεύγει ο αμίαντος από το 2ο Δημοτικό Σχολείο!


Την δέσμευση ότι θα καταβληθούν  όλες οι δυνατές προσπάθειες ώστε να  έχει ολοκληρωθεί η απομάκρυνση των επικίνδυνων φύλλων  αμιαντοτσιμέντου (ΕΛΕΝΙΤ) από την στέγη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας ως  το τέλος του ερχόμενου καλοκαιριού,  έδωσαν τα μέλη όλων των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων της Χώρας  στην χθεσινή συνάντηση που έγινε  για το συγκεκριμένο θέμα. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν οι απόψεις και η υπόσχεση   του  αρμόδιου  για θέματα σχολικών κτηρίων αντιδήμαρχου κ. Τοτόμη Πρωτονοτάριου που......

Στην Απείρανθο από 6 έως και 9 Σεπτεμβρίου 2013. το Ε’ Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Η ΝΑΞΟΣ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ»

     Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού -Αθλητισμού -Περιβάλλοντος Παιδείας- Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει ότι θα διοργανώσει το Ε’ Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα  «Η ΝΑΞΟΣ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ» που θα πραγματοποιηθεί στην Απείρανθο Νάξου από 6 έως και 9 Σεπτεμβρίου 2013.
       Καλούμε όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ως εισηγητές, με πρωτότυπες εργασίες τους, στο ως άνω Συνέδριο να γνωστοποιήσουν το σχετικό ενδιαφέρον τους καθώς και το θέμα που προτίθενται να παρουσιάσουν μέχρι την 20η Μαίου 2013 στην κατωτέρω ηλεκτρονική διεύθυνση:

Άδωνις: Πιάστηκε με τη γίδα στον ώμο ο Βαξεβάνης


Σφοδρή επίθεση στον Κώστα Βαξεβάνη εξαπέλυσε πριν από λίγο ο Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή την απόφασή του να μην παραστεί στη Βουλή. "Ο κ. Βαξεβάνης πιάστηκε με τη γίδα στον ώμο. "συνελήφθη" να έχει αφαιρέσει από τη λίστα το όνομα γνωστού επιχειρηματία , ο οποίος όλως τυχαίως ήταν και πρώην εργοδότης του.

“Καλπάζει” η ανεργία, στο 27%!

anergia
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το ποσοστό ανεργίας τον Ιανουάριο του 2013, εκτινάχθηκε  στο 27,2%, έναντι 21,5% τον Ιανουάριο του 2012 και 25,7% το Δεκέμβριο του 2012.
Το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Ιανουάριο του 2013, εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.617.771 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.348.742 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.346.423 άτομα.
Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 270.629 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012 (-7,0%) και κατά 11.653 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2012 (-0,3%) και διαμορφώθηκαν σε......

Ερώτηση Μπακογιάννη για τη συμφωνία ΟΠΑΠ – IntralotΗ Ντόρα Μπακογιάννη κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, αναφορικά με τη συμφωνία του ΟΠΑΠ με την Intralot, πριν από τον τελικό στάδιο της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού, καθώς και για τη στάση που κράτησε το ΤΑΙΠΕΔ, που ψήφισε μόνο με το 3,13% και όχι με το 33% των μετοχών που κατέχει στον ΟΠΑΠ.
Αναλυτικά η ερώτηση της κας Μπακογιάννη:

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ

Κώστας Μπιζάς
  Το Σάββατο 6 Απριλίου επισκέφτηκε την Πάρο η  Αντιπεριφερειάρχης  Τουρισμού κ. Λ. Φτακλάκη.  Με αφορμή την παραπάνω επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου με την παρουσία των Δημάρχων Πάρου και Αντιπάρου, Περιφερειακών Συμβούλων , Δημοτικών  Συμβούλων , εκπροσώπων συλλογικών φορέων και επιχειρηματιών  του τουριστικού κλάδου.
   Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νοτίου Αιγαίου  Παντελής Τζανακόπουλος και Κώστας Μπιζάς  στις  τοποθετήσεις που πραγματοποίησαν ανέφεραν τα παρακάτω :

Οι ξενοδόχοι προβλέπουν αύξηση στον τουρισμό.

nevistourismosΑισιόδοξοι για την τουριστική σεζόν είναι οι ξενοδόχοι, οι οποίοι προβλέπουν ότι φέτος θα έλθουν περίπου 17 εκατ. τουρίστες.
Όπως είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γιάννης Ρέτσος, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, αναμένονται άμεσα έσοδα 11 δισ. ευρώ για τα ταμεία της χώρας.
Στο μεγαλύτερό τους ποσοστό οι επισκέπτες αναμένονται από τη Ρωσία, ωστόσο, αυξημένη κίνηση προς την Ελλάδα προβλέπεται και.....

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
Σας υπενθυμίζουμε ότι το 3ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας, με πρωτοβουλία των Καθηγητριών Γερμανικών της Νάξου, κ.κ. Μαρινάκη Αναστασίας και Στράτου Χριστίνας, διοργανώνουν φεστιβάλ παιδικού γερμανόφωνου κινηματογράφου στη Νάξο.
 Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 19, 20 και 21 Απριλίου (Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή) στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου με είσοδο ελεύθερη για μικρούς και μεγάλους.

Επιτρέπεται ένα κόμμα να στοχοποιεί δημοσιογράφους;


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

«Με αποκορύφωμα την τελευταία στοχοποίηση της βουλευτίνας Ζωής Κωνσταντοπούλου με αήθεις σεξιστικού τύπου χαρακτηρισμούς μας αναγκάζει να διακόψουμε τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ στην εκπομπή Ανατροπή. Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να ακολουθήσει τον Γ. Πρετεντέρη στη δημοσιογραφική του κατάντια» έγραφε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα. Ένα μήνα πριν και συγκεκριμένα στις 12/3/2013 δημοσίευμα της «Αυγής» χαρακτήριζε τον Γιάννη Πρετεντέρη μεταξύ άλλων «βεζυροπούλα»…

Στους ανεξάρτητους Έλληνες ο Τ.Τριανταφυλλίδης

Αλήθεια  κ. Τριανταφυλλίδη όλα αυτά που σας ωρίμασαν την σκέψη και αποφασίσατε να ενταχτείτε στο κόμμα του καμένου πότε τα αντιληφτήκατε;
Ενημερώνω τους φίλους συμπατριώτες μου, Κυκλαδίτισσες και Κυκλαδίτες, ότι αποφάσισα μετά από αρκετή και ώριμη σκέψη και αφού συνομίλησα με αρκετούς Νησιώτες του Κυκλαδίτικου Συμπλέγματος, την ένταξή μου στο Πολιτικό Κόμμα «Ανεξάρτητοι Έλληνες».Οι λόγοι που με οδήγησαν σε αυτή μου την απόφαση είναι τρεις:

«Πολιτισμένα Ζώα» Μια συμπαραγωγή της ομάδας adARTes και του Bios

Μια κότα που προσπαθεί να αποφύγει το θάνατό της.

Μια κουκουβάγια με ψυχαναγκαστική φιλομάθεια.Ένα γουρούνι – θύμα του κίτρινου τύπου. Ένας σκύλος με συζυγικά προβλήματα.Ένα γεράκι ρατσιστής.
Παπαγάλοι – δημοσιογράφοι, ποντίκια – βιοπαλαιστές, γεράκια – απόστρατοι και ακόμα περισσότερα ζώα με ακόμα περισσότερο αστείες ιδιότητες φέρνουν στη σκηνή τις πολύ αστείες ιστορίες τους.
Μία ξεκαρδιστική κωμωδία γεμάτη μαθήματα ζωής αποκλειστικά από.......

Αυτοκτονίες και οικονομική κρίση- Μια κριτική ματιά στο φαινόμενοΓράφει ο ιατρός Γρηγόρης Λέων*

Δεν υπάρχει μέσο μαζικής επικοινωνίας, εθνικό ή διεθνές, το οποίο να μην έχει παρουσιάσει την αύξηση των περιστατικών αυτοκτονιών στην Ελλάδα ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης. Σε τι βαθμό ισχύει αυτή η συσχέτιση και που υπάρχει μία πιθανή υπερβολή θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε στη συνέχεια.

 

Μαθαίνουμε για τα φυτά της Νάξου και τη χρησιμότητά τους


Σάββατο 13 Απριλίου 2013 και ώρα 6 μ.μ. στην Σχολή  Ουρσουλινών (Κάστρο Χώρας)
Μικρά ταπεινά  αυτοφυή φυτά στις πλαγιές και στις κορυφές των βουνών, στα χωράφια ή δίπλα στη θάλασσα. Πόσο χρήσιμα μπορούν να αποδειχθούν;
Ας τα γνωρίσουμε και ας τα χρησιμοποιήσουμε!
Κύρια ομιλήτρια: Astrid Scharlau - Μανδηλαρά
Διοργάνωση: