slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συναυλίες της Νορβηγικής Χορωδίας Αρκάντια στη Νάξο


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΤΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ «ΑΡΚΑΝΤΙΑ», ΝΑΞΟΣ, 2016 ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού
Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης
Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
1. Νορβηγικό τραγούδι γάμου, επεξ.: H. Sommerro.
2. Ελληνο-νορβηγικό κοντλιμπέ, επεξ.: Μ. Ζλατάνου
3. Απόσπασμα αρχαίας ελλ. Μουσικής: Ύμνος στον Απόλλωνα
4. ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΕΟΝΤΗΣ (1940-): Ο Ακάθιστος ύμνος
MANOΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙΣ: (1925-1994)
5. Θάλασσα πλατειά (επεξ.: Μ. Ζλατάνου)
6. Το πέλαγο είναι βαθύ (επεξ.: Μ. Ζλατάνου)
7. Κάπου υπάρχει η αγάπη μου (επεξ.: Μ. Ζλατάνου)
8. Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι
9. Το φεγγάρι είναι κόκκινο

Επελαύνων κρατισμός για την Ανάπτυξη(Πρωτοφανές πολιτική ομιλία από το Μουσείο της Ακρόπολης)

Ένα όραμα αλλά όχι σχέδιο για την ανάπτυξη παρουσίασε χθες το βράδυ στο κατάμεστο από τον κυβερνητικό και κρατικό μηχανισμό Μουσείο της Ακρόπολης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Ένα όραμα φιλόδοξο, κενό, όμως, περιεχομένου για το πώς με συγκεκριμένα βήματα θα φτάσουμε στην επόμενη ημέρα, από το οποίο απουσίαζαν σχεδόν ολοκληρωτικά οι αναφορές στις ιδιωτικές επενδύσεις, αλλά περίσσεψαν οι εξαγγελίες για την επανεκκίνηση δημόσιων και συγχρηματοδοτούμενων έργων τα οποία είχαν παγώσει τα τελευταία χρόνια.
Ο πρωθυπουργός μίλησε για συνολικές επενδύσεις 25 δισ. ευρώ μέχρι το 2021 μέσα από τον....

Δημοκρατική Συμπαράταξη : 50 βήματα για την αλλαγή πολιτικής – για τη νέα προοδευτική πρότασηΗ Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επεξεργάστηκε την πρότασή μας για μια ΕΘΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια, την παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη και την διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής.
Με βάση το σχέδιο αυτό δημοσιοποιούμε 50 νέες θέσεις-«βήματα για την αλλαγή πολιτικής», για το περιεχόμενο δηλαδή της νέας προοδευτικής πρότασης που επαγγελλόμαστε.
Στα 50 σημεία δεν περιλαμβάνονται ειδικές αναφορές μέτρων πολιτικής για κάθε τομέα  της οικονομίας. Αναδεικνύουμε, κυρίως οριζόντια μέτρα πολιτικής που αφορούν το σύνολο της οικονομίας.
Οι νέες πολιτικές προτεραιότητές μας στηρίζονται στις Προοδευτικές Μεταρρυθμίσεις για:
  • Ενίσχυση της Ανάπτυξης, προσέλκυση επενδύσεων, στήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων.
  • Σύγχρονο κράτος φιλικό στον πολίτη και την Ανάπτυξη. Με διαφάνεια, αξιοκρατία, αξιολόγηση παντού. Με πραγματική Αποκέντρωση και στήριξη των Αυτοδιοικητικών θεσμών.
  • Αποτελεσματικό Κοινωνικό Κράτος που διασφαλίζει την Κοινωνική Συνοχή, προωθεί ενεργητικές πολιτικές για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με πρόσβαση και ποιοτικές υπηρεσίες για τον κάθε πολίτη.
  • Αναβάθμιση της ποιότητας του Εκπαιδευτικού συστήματος ώστε να αποτελεί και «κλειδί» για την πρόσβαση σε εργασία και επιχειρηματικότητα, με παράλληλα μέτρα και για την οικονομική «ανακούφιση» της οικογένειας.
  • Ενεργές παρεμβάσεις και νέες πολιτικές στον τομέα του Περιβάλλοντος και της Ποιότητας ζωής. Ανάδειξη της σημασίας του Περιφερειακού-Χωρικού Σχεδιασμού για μια εθνική στρατηγική ανάπτυξης με την συμμετοχή όλης της κοινωνίας.
  • Αξιόπιστο και διαφανές πολιτικό σύστημα και ενίσχυση της ανεξαρτησίας των θεσμών.
  • Νέες πολιτικές και τομές στο Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα, με την αποφασιστική συμβολή της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, ώστε η Ε.Ε., πολιτικά ενοποιημένη, να αποκτήσει και πάλι την ενεργό στήριξη των Ευρωπαϊκών λαών και να καταστεί ικανή για την απόκρουση της απειλής των ξενόφοβων και ρατσιστικών λογικών.
Οι προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που προτείνουμε, το νέο πλαίσιο των πολιτικών μας προτεραιοτήτων, αποτελούν μια ουσιαστική συμβολή και στον διάλογο και στις πρωτοβουλίες που εξελίσσονται για την αναγέννηση του μεγάλου ρεύματος της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.
Αποτελούν όμως και μια αξιόπιστη βάση για τις αναγκαίες αλλαγές στο «Πρόγραμμα»-Μνημόνιο  που υπέγραψε η Κυβέρνηση, ώστε να διορθωθούν μέτρα και παρεμβάσεις που υπονομεύουν την ανάπτυξη, και οδηγούν σε απόγνωση μεγάλα τμήματα του Ελληνικού λαού.

Μάγκας δήμαρχος – Δείτε τι έκανε για να μην φύγει το ασθενοφόρο από το νησί!


 για την μεταφορά του νέου ασθενοφόρου στην Μύκονο…
Ο Δήμαρχος Πάρου, μετά από συνεχείς προσπάθειες, με τους Βουλευτές Κυκλάδων, όσο και την Περιφέρεια αλλα και προσπάθεια να μιλήσει με τον Διοικητή του ΕΚΑΒ, »έπαιξε» το τελευταίο του »χαρτί» στην προβλήτα του Λιμανιού της Παροικίας, »Άρπαξε» το κλειδί του ασθενοφόρου με συνέπεια την ακινητοποίηση αυτού…