slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

“Κρητικοί έποικοι στη Νάξο” μύθος η πραγματικότητα; το βιβλίο του Φιλωτίτη Ιστορικού Θανάση Δ. Κωστάκη

Οι Εναλλακτικές Εκδόσεις παρουσιάζουν την Παρασκευή 22 Απριλίου στις 19.30 το βιβλίο του Θανάση Κωτσάκη “Κρητικοί έποικοι στην Νάξο, Μύθος ή πραγματικότητα;”
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Μανόλης Σέργης, αν. καθηγητής Λαογραφίας ΔΠΘ
Φίλιππος Αθανασόπουλος, εκπαιδευτικός, υπ. Διδάκτωρ ιστορίας  και ο συγγραφέας
Στον χώρο πολιτικής και πολιτισμού “Ρήγας Βελεστινλής”, Ξενοφώντος 4, Σύνταγμα

Η απάντηση που θα ΠΡΕΠΕ να δώσει ο Κυριάκος στο λαϊκισμό Τσίπρα για τον Πατέρα του

 
Η μοναδική απάντηση στον Τσίπρα από τον Κυριάκο στην σημερινή ομιλία στην Βουλή που είπε το κατάπτυστο «Ο πατέρας σας <Κωνσταντίνος Μητσοτάκης> έκανε 25 χρόνια από το 1965 μέχρι το 1990 να γίνει πρωθυπουργός. Προσέξτε γιατί με αυτά που κάνετε θα σας χρειαστούν περισσότερα χρόνια» θα ήταν ΜΟΝΟ: «Τουλάχιστον ο δικός μου πατέρας δεν έκανε έργα επί Χούντας στο πλευρό του Δικτάτορα Παπαδόπουλου όπως Ο ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ».
Η Αλητεία ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΒΙΑ ΝΙΚΙΕΤΑΙ, και όχι με Αστική Ευγένεια.

Ανταλλαγή παραδοσιακών σπόρων στη Νάξο


Ο Απεραθίτικος Σύλλογος Νάξου βράβευσε τους νέους και τις νέες που εισήχθησαν στα ανώτερα και ανώτατα πανεπιστημιακά ιδρύματα



Την Παρασκευή, 15 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Γαλατσίου, "Θάνος Κωστόπουλος" ο Απεραθίτικος Σύλλογος Νάξου βράβευσε τους νέους και τις νέες του χωριού , που εισήχθησαν στα ανώτερα και ανώτατα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας τη χρονιά, που μας πέρασε.
Στην εκδήλωση   μίλησαν ο Δημήτρης Κώτσος (της Ρουδίτσας), καθηγητής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ο Γιάννης Ζευγώλης (του Μανώλη του Γκριβονικολή), επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Μετά τη βράβευση, πραγματοποιήθηκε ταβέρνα στη Λέσχη του Συλλόγου, Ορφέως και

Βασίλης Βρούτσης: ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ




Είναι γνωστός σε όλους πια ο τρόπος άσκησης πολιτικής από πλευράς της πλειοψηφίας. Είναι γνωστός και ο τρόπος που λειτουργούμε εμείς. Μέχρι σήμερα στον ενάμιση χρόνο θητείας μας και συμμετοχής στο Δημοτικό Συμβούλιο έχουμε επιλέξει, όταν αντιπαρατιθέμεθα να το κάνουμε μόνον σε πολιτικό επίπεδο. Τόσο εγώ και ο Αντώνης ο Βασαλάκης όσο και οι προκάτοχοί μας, απευθυνόμαστε στους

Ευχαριστήριο Πανναξιακού

φωτο: από sportcyclades.gr

Ευχαριστήριο εξέδωσε ο Πανναξιακός προς τον γνωστό παράγοντα του κυκλαδικού ποδοσφαίρου και μέλος του συνδυασμού του Χ. Καφτηράνη, Πέτρο Ραουζαίο για την διευκόλυνση που παρείχε στην ομάδα στους πρόσφατους αγώνες που έδωσε στη Μύκονο και τη Σύρο. Στο παρελθόν και άλλες ομάδες έχουν ευχαριστήσει δημόσια τον νεαρό παράγοντα, με πιο πρόσφατο τον Πανθηραϊκό. Ο κ. Ραουζαίος δείχνει ότι παραμένει σταθερά και έμπρακτα στο πλευρό τον ομάδων του νομού μας, ακόμη και εάν δεν εξελέγη στο ΔΣ της ΕΠΣΚ. Ακόμα, η ομάδα της Νάξου ευχαρίστησε τον σύλλογο της Άνω Μεράς, σε μία κίνηση ποδοσφαιρικού πολιτισμού που δείχνει πως οι ομάδες γνωρίζουν ότι η αντιπαλότητα τελειώνει στην είσοδο του γηπέδου. Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον πρόεδρο της ΕΠΣΚ.

Αναλυτικά το ευχαριστήριο:
Το Δ.Σ. του ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ Α.Ο. αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τα μέλη του Δ.Σ. της ΑΝΩ ΜΕΡΑΣ ΜΥΚΟΝΟΥ για την "πρότυπη" φιλοξενία που μας παρείχαν κατά την μετακίνηση μας στη γειτονική Μύκονο. Επίσης τους ευχαριστούμε για την καθοριστική συνδρομή τους για την ανεύρεση χώρου διαμονής, σίτισης καθώς και για την ευκολία των μετακινήσεων προς κάθε προορισμό όπου και όποτε χρειαστήκαμε.
Οι σχέσεις αυτού του τύπου που "πλέκονται" μεταξύ σωματείων με κοινή φιλοσοφία και κοινές ανησυχίες, είναι ικανές να αναβαθμίσουν την ποιότητα και παράλληλα να μας κάνουν να βλέπουμε με μεγαλύτερη δόση αισιοδοξίας την εξέλιξη του ποδοσφαίρου στον νομό μας.
Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Ραουζαίο Πέτρο, για κάθε μορφής διευκόλυνση που μας παρείχε κατά την επίσκεψη μας στη Σύρο για την αναμέτρηση με τον Α.Ο.Σύρου.
Τέλος θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε την ΕΠΣ Κυκλάδων και τον πρόεδρο 
κ. Φρέρη, για την αποδοχή του αιτήματος μας, ώστε να διεξαχθούν δύο ματς σε δύο ημέρες, διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο την μετακίνηση του σωματείου μας και μειώνοντας το εξοδολόγιο κατά το ήμισυ.
Με τιμή για το Δ.Σ. του ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ Α.Ο.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΤΣΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣΓΟΥΡΖΗ ΜΑΡΙΑ