slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βρούτσης για την παραίτηση Γεωργακόπουλου


«Μια μόλις μέρα πριν το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώσει επίσημα τα στοιχεία για την πορεία των εσόδων του Προϋπολογισμού για το μήνα Φεβρουάριο, η παραίτηση του Γενικού Γραμματέα μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί.


Παραίτηση, που συνδέεται άρρηκτα με τον πλήρη εκτροχιασμό των εσόδων και αποτελεί ομολογία αποτυχίας της φορολογικής πολιτικής.

Οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για τη μέχρι σήμερα αδιέξοδη οικονομική της πολιτική, δεν βαρύνουν μονάχα τον Γενικό Γραμματέα.

Επιμερίζονται σε ολόκληρο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη αποσύνθεση.

Ανήκουν πρωτίστως στον ίδιο τον Πρωθυπουργό».

Μιχελάκης για την, δια της πλαγίας, νομιμοποίηση των λαθραίων απ' το ΠΑΣΟΚ που υπέκυψε στον εκβιασμό

«Με μια πρωτοφανή και απόλυτα ταπεινωτική για την Ελληνική Πολιτεία απόφαση, η κυβέρνηση Παπανδρέου υπέκυψε στον εκβιασμό των παράνομων μεταναστών του Μεγάρου Υπατία και των υποστηρικτών τους, και προχωρεί στην “δια της πλαγίας οδού” νομιμοποίησή τους.

Το κλιμάκιο των υπουργών ενέδωσε ουσιαστικά στα όσα επί ημέρες απέρριπτε με κατηγορηματικό τρόπο και τελικά ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, που θα καταστήσει τη χώρα μαγνήτη λαθρομεταναστών, συνεχίζοντας στην ίδια και ενισχυμένη γραμμή του απαράδεκτου Νόμου της για τη μετανάστευση.

Η κυβέρνηση έσπειρε ανέμους, η χώρα θερίζει θύελλες!».

ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ- ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ . ΤΡΕΛΟ AΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Σε εταιρία με το χαρακτηριστικό όνομα FOLLI-FOLLIE  (τρελή τρέλα) έδωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου το δικαίωμα να πουλάει …. αφορολόγητα καύσιμα στα σύνορα της Ελλάδας με Σκόπια και Αλβανία.
Είναι πράγματι τρελό να πωλούνται αφορολόγητα καύσιμα και να οργιάζει το λαθρεμπόριο με απόφαση του υπουργού που είναι αρμόδιος να εισπράττει φόρους και να αντιμετωπίζει το λαθρεμπόριο καυσίμων!
Γιατί, όμως, αυτή η ευνοϊκή ρύθμιση προς την FOLLI-FOLLIE ;
Διαβάστε την ερώτηση που έκανε προς τον αρμόδιο υπουργό ο Αργύρης Ντινόπουλος.

Μπακαλίστικα αλλά σωστά.

%25CE%25BA%25CE%25B1%25CF%2584%25CE%25AC%25CE%25BB%25CE%25BF%25CE%25B3%25CE%25BF%25CF%2582%25CE%25BA%25CE%25B1%25CF%2586.jpg
Γράφει ο Κλεισθένης.
Όταν συχνάζεις στο καφενείο της γειτονιάς γίνεσαι μάρτυρας των καθημερινών συζητήσεων απλών ανθρώπων.

Πολλές απ’ αυτές τις συζητήσεις είναι απλοϊκές και περιστρέφονται γύρω απ’ την καθημερινότητα.

Μερικοί όμως απλοί άνθρωποι παρουσιάζουν τα σημαντικά γεγονότα και δίνουν λύσεις σε σοβαρά προβλήματα με τον γνωστό απλό τρόπο που διακρίνει τους Έλληνες.

Η συζήτηση είχε να κάνει με το πώς θα βγει η Ελλάδα απ’ το οικονομικό της αδιέξοδο.

Ένας ηλικιωμένος σοβαρός και....
μετρημένος στα λόγια έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση που με εξέπληξε.

Η τοποθέτησή του αν και δεν είχε βαρύγδουπες και επιστημονικές θέσεις πιστεύω ότι άγγιξε την καρδιά του προβλήματος.

Το απλοϊκό ερώτημα που του έγινε ήταν: «Αν ήσουν πρωθυπουργός εσύ τι θα έκανες»;

Η απάντηση λιγόλογη και κοφτή.


«Πρώτα-πρώτα θα έβρισκα τους κλέφτες και αφού τους έπαιρνα όσα έχουν κλέψει θα τους έβαζα όλους στη φυλακή».

«Μετά θα φρόντιζα να μάθω ακριβώς πόσα και που χρωστάμε».

«Ύστερα θα φώναζα τους δανειστές και με ειλικρίνεια θα τους έλεγα ότι δεν έχω την δύναμη να τους ‘ξοφλήσω μέσα στις προθεσμίες».

«Όπως κάνει κάθε χρεωμένος στην τράπεζα που όταν δεν μπορεί να πληρώσει πάει στην τράπεζα και κανονίζει την πληρωμή του χρέους του ανάλογα με την δύναμή του».

«Ούτε να μην πληρώσεις είναι σωστό αλλά και ούτε να πεθάνεις στην πείνα είναι σωστό».

«Όταν έρθεις σε συνεννόηση με τον δανειστή τότε αν δεχτεί έχει καλώς αν δεν δεχτεί αυτός θα αναλάβει την ζημιά δλδ να χάσει τα λεφτά του».

«Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους».


Οι τεχνοκρατικές λεπτομέρειες μπορεί να είναι άγνωστες στον ηλικιωμένο και σε ‘μένα αλλά πιστεύω ότι τα όσα απλά είπε αποτελούν και την πολυπόθητη λύση στο πρόβλημα αποπληρωμής του χρέους της χώρας χωρίς τις καταστροφικές συνέπειες της ύφεσης, τις κοινωνικές αδικίες, την ανεργία και όσα δεινά θα μας βρουν με την πορεία που χαράσσουν οι ηγήτορές μας.

Έτσι απλά.

Δικαιώθηκαν στο Πρωτοδικείο καθαρίστριες για τις αμοιβές τους από το Δημόσιο

Αποζημιώσεις χιλιάδων ευρώ καλείται να καταβάλει το Δημόσιο σε 105 καθαρίστριες δημοτικών σχολείων, με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου που τις δικαίωσε σε διεκδικήσεις τους για μεγαλύτερες αμοιβές.

Οι καθαρίστριες προσέφυγαν στο δικαστήριο υποστηρίζοντας ότι αν και εργάζονταν με καθεστώς εξαρτημένης εργασίας, εμφανίζονταν στις λίστες του Δημοσίου ως εργολάβοι, με αποτέλεσμα να αμείβονται λιγότερο από τις προβλεπόμενες συμβάσεις.

Με την απόφασή του το Πρωτοδικείο (394/2011) δικαίωσε τις καθαρίστριες και κρίνοντας ότι το Δημόσιο παραβίαζε τα δικαιώματά τους διατάσσει την αποζημίωση της καθεμίας με ποσά κατά περίπτωση από 50 έως 72 χιλιάδες ευρώ.

Μιχελάκης για "επίθεση" του πρωθυπουργού στη ΝΔ, παραίτηση Δ. Γεωργακόπουλου, Μ. Καντάφι και ΕΛΚ

http://www.kerdos.gr/Images/%CE%BC%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%83_.jpg«Ο κ. Παπανδρέου, στη σημερινή του ομιλία προς τους υπουργούς του, αντί να συντονίσει και να συμμαζέψει το κυβερνητικό του σκορποχώρι, επέλεξε για μια ακόμη φορά να επιτεθεί στη Νέα Δημοκρατία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γ. Μιχελάκης, με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κάλεσε τον πρωθυπουργό να «απαντήσει» εάν «έχει κάτι να πει για την αύξηση της ανεργίας στο 15%» και διερωτήθηκε εάν «είναι η παντελής αποτυχία στα έσοδα του κράτους που οδήγησε στην παραίτηση το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Γεωργακόπουλο».

Επικαλούμενος δε δημοσίευμα του περιοδικού "Επίκαιρα" αναφέρει ότι αποδεικνύεται, μέσα από αυτό, ότι «ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου πίεσε τον κ. Στρος Καν για να μπει η Ελλάδα στο ΔΝΤ αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα να κάμψει τις αντιρρήσεις των Ευρωπαίων».

«Ας μας απαντήσει, επίσης: Ο σοσιαλιστής κ. Θαπατέρο έχει τις ίδιες με εκείνον απόψεις για τις θέσεις της κας Μέρκελ ή όχι;», αναφέρει ο κ. Μιχελάκης και προσθέτει ότι «πριν μιλήσει για τους απανταχού σοσιαλιστές, θα έπρεπε να απαντήσει ο κ. Παπανδρέου ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για την ευρύτερη πολιτική του οικογένεια, που περιλαμβάνει τους κυρίους Καντάφι, Μουμπάρακ και Μπεν Αλί», ερωτώντας παράλληλα «γιατί δεν έχει υπάρξει ξεκάθαρη δήλωση καταδίκης για την αιματοχυσία από το καθεστώς Καντάφι».

Απαντώντας στις «διαρροές του κ. Παπανδρέου» ότι «καλές είναι οι δηλώσεις του Προέδρου της Ν.Δ., αλλά εκείνο που μετρά είναι οι πράξεις», ο κ. Μιχελάκης παρέπεμψε στην «ανεξίτηλη πράξη υπογραφής του Μνημονίου, με σφραγίδα ΔΝΤ από τον κ. Γιώργο Παπανδρέου», ενώ σχετικά με τις αναφορές του πρωθυπουργού στα συμπεράσματα της συνόδου του ΕΛΚ, είπε, μεταξύ άλλων, ότι σε αυτά «για πρώτη φορά ενθαρρύνεται η επαναξιολόγηση της βοήθειας που προσφέρεται από την Ε.Ε. και τους Διεθνείς Οργανισμούς, που μπορεί να οδηγήσει σε πιθανές τροποποιήσεις (όπως η επιμήκυνση και το χαμηλότερο επιτόκιο) στα πακέτα που ήδη εφαρμόζονται».

«Αλλά και κατατάσσονται Ελλάδα και Ιρλανδία στην ίδια κατηγορία, παρά το γεγονός ότι η Ιρλανδία έχει ήδη εξασφαλίσει ευνοϊκότερους όρους», πρόσθεσε και κατέληξε: «Πριν μιλήσει, λοιπόν, ο κ. Παπανδρέου ας αναλογιστεί που έχει οδηγήσει τον Ελληνικό λαό και τη χώρα…».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΟΣ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ:"ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ,ΕΓΩ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΔΝΤ"-ΝΕΕΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Νέες αποκαλύψεις για τις συνομιλίες Παπανδρέου – Στρος Καν κάνει το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ στο τεύχος του που κυκλοφορεί αύριο.


Νέες αποκαλύψεις για τις συνομιλίες Παπανδρέου – Στρος Καν κάνει το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ στο τεύχος του που κυκλοφορεί αύριο.
Νέες αποκαλύψεις για τις συνομιλίες Παπανδρέου – Στρος Καν κάνει το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ στο τεύχος του που κυκλοφορεί αύριο.

Συγκεκριμένα, ο Γάλλος δημοσιογράφος Νικολά Εσκουλάν πήρε συνέντευξη από τον Ντομινίκ Στρος Καν , αλλά όπως παραδέχεται ο ίδιος στο ελληνικό περιοδικό έχουν κοπεί αποσπάσματα που αφορούν την Ελλάδα από την εκπομπή που θα μεταδώσει το Canal+ αυτήν την Κυριακή.

Στο απόσπασμα που έχει

κοπεί ο Στρος Καν διηγείται πως λίγες ημέρες μετά την εκλογική νίκη του, ο Γιώργος Παπανδρέου του τηλεφώνησε και αφού του τόνισε πως η Ελλάδα είναι σε πολύ δύσκολη θέση τον ρώτησε αν το ΔΝΤ θα μπορούσε να έλθει για να …βοηθήσει !!!

“Είμαστε σε πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση…Νομίζεις πως το ΔΝΤ θα μπορούσε να έλθει στην Ελλάδα να μας βοηθήσει;” φέρεται να λέει στον Στρος Καν ο κ. Παπανδρέου, λίγες ημέρες αφότου δήλωνε στον ελληνικό λαό ότι “λεφτά υπάρχουν“.

Ο Στρος Καν απάντησε ότι θα μπορούσε να το κάνει αυτό, αλλά εξήγησε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι “η ΕΕ δεν θα σας άφηνε να έρθετε σ΄εμάς“.

Ποια ήταν η απάντηση του κ. Παπανδρέου; “Μην ανησυχείς για την Ευρώπη, εγώ μπορώ να τους πείσω” !!!

Και τους έπεισε. Με τον “Τιτανικό”, τα “πιστόλια” στο τραπέζι και όλο τον ευτελισμό της Ελλάδας που γνωρίζουμε.

Ο Γάλλος δημοσιογράφος γράφει επίσης για την πολύ καλή σχέση του Στρος Καν με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

ΠΗΓΗ.

Οι συγκεκριμένες αποκαλύψεις θα έπρεπε να είναι ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ,αν υπήρχε δημοσιογραφία στην Ελλάδα!

Εδώ πλέον μιλάμε για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ,ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ!!!

Γι'αυτό και έσπευσαν να αφαιρέσουν το κομμάτι που αναφέρεται στην Ελλάδα,από το γαλλικό ντοκιμαντέρ!

Είναι πραγματικά απίστευτο ο ίδιος ο επικεφαλής του ΔΝΤ να εκφράζει τις επιφυλάξεις του για το κατά πόσο θα επιτρέψει η Ε.Ε να εισέλθει κράτος-μέλος της στον "οργανισμό" του ΚΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ Ο ΑΡΧΙΠΡΟΔΟΤΗΣ,ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ,ΝΑ ΤΟΥ ΛΕΕΙ "ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ,ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣΩ"!

Ξαναλέμε:Αρμόδια για τον Τζέφρυ και άλλους εθνοπροδότες δεν πρέπει να είναι Δικαστήρια (έστω Ειδικά),ΑΛΛΑ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΑ!

Πανηγυρίζουν οι λαθρομετανάστες για την υποχώρηση της κυβέρνησης

Πανηγυρίζουν στο Μέγαρο Υπατία οι μετανάστες για το πακέτο μέτρων που τους ανακοίνωσε ο Γ. Ραγκούσης και με το οποίο συμφώνησαν και αποχωρούν. Να είναι άραγε από την απεργία πείνας και δεν κατάλαβαν τι τους είπε ή πράγματι η κυβέρνηση “ξεβρακώθηκε” προκειμένου να λύσει το θέμα χωρίς να υπάρξουν νεκροί;

Η ουσία είναι πως σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, τους δίνεται η


δυνατότητα παραμονής με 8 αντί για 10 χρόνια εργασίας, μειώνονται τα ένσημα για να πάρουν άδεια, θα μπορούν να πηγαιοέρχονται στις πατρίδες τους και να επιστρέφουν στην Ελλάδα και παίζεται ένα θρίλερ με το καθεστώς ανοχής το οποίος από 6+6 μήνες φαίνεται να γίνεται 6+… επ’ αόριστω καθεστώς ανοχής.

Κάτω από το φόβο της ξεφτίλας πανευρωπαϊκώς και αντιλαμβανόμενη τα λάθη που έκανε, η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει γη και ύδωρ προκειμένου να φύγουν οι μετανάστες από το Μέγαρο Υπατία. Οι τελευταίοι πανηγυρίζουν και λένε ότι ο αγώνας τους δικαιώθηκε. Αν έχουν δίκιο θα φανεί στο άμεσο μέλλον. Διότι κάποιοι λένε ότι ο Ραγκούσης τα υποσχέθηκε όλα αυτά για να τους ξεφορτωθεί, να σταματήσουν την απεργία και να γλιτώσει η χώρα την ξεφτίλα ενός θανάτου, και στη συνέχεια θα σκληρύνει τη στάση του και δε θα κάνει τίποτε απ’ όσα τους είπε. Αν είναι τόσο έξυπνος θα το δούμε, αλλά αν υποχώρησε κι έπεσε τόσο χαμηλά υπό την πίεση των μεταναστών τότε καλύτερα να παραιτηθεί.

Τι μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεκτές έγιναν από τους μετανάστες απεργούς πείνας οι τελικές προτάσεις της κυβέρνησης, μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της ΓΣΕΕ ανάμεσα σε υπουργούς και εκπροσώπους των μεταναστών απεργών πείνας και της πρωτοβουλίας «Αλληλεγγύη».

Την αισιοδοξία του ότι οι τελικές προτάσεις της κυβέρνησης θα γίνουν απόδεκτές από τους μετανάστες απεργούς πείνας, εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, μετά το πέρας των συνομιλιών.

«Προχωρήσαμε στην τελική διευκρίνηση όλων όσων συζητήθηκαν την περασμένη Παρασκευή και όσων δημόσια έχουμε διατυπώσει, ως κυβέρνηση, από την αρχή της απεργίας πείνας με την κατάληψη της Νομικής. Εξηγήσαμε στους απεργούς πείνας ότι έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια στα πλαίσια της κείμενης νομοθεσίας, καθώς και ότι έχει εξαντληθεί η φέρουσα ικανότητα της ελληνικής κοινωνίας και της οικονομίας μας για να δεχθεί επιπλέον αριθμό μεταναστών», ανέφερε ο υπουργός.

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Εργασίας, Αννα Νταλάρα, επισήμανε ότι «μέλημά μας ήταν η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής, με παράλληλη εφαρμογή των νόμων. Προτείναμε λύση ασφάλειας για όλους τους πολίτες, Έλληνες και ξένους, που μεταξύ αλλων περιλαμβάνει την αναστολή απομάκρυνσης, τη δυνατότητα ανανέωσης του καθεστώτος ανοχής, τη δυνατότητα μετακίνησης, τη μείωση των ενσήμων, στην οποία ήδη έχει προχωρήσει το υπουργείο μας, καθώς και ρυθμίσεις για όσους έχουν εκπέσει της νομιμότητας».

Τέλος, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, υπογράμμισε ότι «για την κυβέρνηση η ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητη και αδιαπραγμάτευτη και αυτό το ξεκαθαρίσαμε από την περασμένη Παρασκευή. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε κάθε έναν απεργό πείνας, που έχει ανάγκη να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Δεν πρέπει να θρηνήσουμε θύματα».

«ΑΒΑΝΤΑΔΟΡΟΙ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ και 10 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ…!



ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ «ΤΑΥΤΟΣΗΜΗ» ΕΡΩΤΗΣΗ- ΜΑΙΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ... ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...!

Στο ΛΑΟΣ –όπως έχουμε ξαναγράψει—τις ερωτήσεις τις έχουν «βιομηχανοποιημένες», είναι σε κόπια φωτοτυπημένες και απλώς προσθέτουν το περιεχόμενο κάθε φορά, το οποίον σημειωτέον στις πλείστες των περιππτώσεων αποτελεί κλοπή ιδεών και θέσεων άλλων.!!!
Εδώ:

TO ΛΑΟΣ "ΕΚΛΕΨΕ" ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ... ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ...!
ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΑΣΤΡΑΤΕΥΤΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ", ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΛΑΟΣ, Κ.ΑΙΒΑΛΙΩΤΗ...http://politikosafari.blogspot.com/2011/02/to.html
Προχθές ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό για το ρόλο των «οίκων αξιολόγησης» και τα κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος της Ελληνικής οικονομίας…
Την ιδέα…έκλεψε από άρθρο του Αντ. Καρακούση στο ΒΗΜΑ εδω:
http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=388318&h1=true
Σήμερα 10 βουλευτές του Πασοκ οι Μιχάλης Κατρίνης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Ιωάννης Αμοιρίδης, Σπυροπάνος Μαργέλης, Αθανάσιος Γικόνογλου, Δημήτρης Καρύδης, Δημήτριος Λιντζέρης, Ντίνα Γιαννακοπούλου, Ευαγγελία Κουρουπάκη και Παύλος Στασινός, που του ζητούν να καταθέσει η Ελλάδα αγωγή κατά του οίκου Moody’s με αξιώσεις για καταβολή αποζημίωσης.
Η ερώτηση είναι «μουφα» και αβαντάρει την Κυβέρνηση της οποίας δίδεται η ευκαιρία να ρίξει ευθύνες για τα χάλια της Ελληνικής οικονομίας στην Moody's.
Παρηκμασμένοι εξυπνακισμοί, για κουτούς,ανόητους, αφελείς και ανυποψίαστους.!
Γελοιότητες τα περί μηνύσεως της Moody's….
Αποκλείεται να ευδοκιμήσει ακόμη και αν κατατεθεί τέτοια μήνυση.
Ένα όπλο έχει η Ελλάδα στην Σύνοδο της 25ης Μαρτίου και αυτό λέγεται veto.
Τολμάει το Giorgo να το βάλει;;;
Πώς να το θέσει όταν με το Μνημόνιο που έχει υπογράψει,τον απειλούν ότι δεν θα του δώσουν την 4η δόση του δανείου;;;
Τολμήστε ντε.!!!

ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΦΙΛΩΤΙ 2011

ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΟ ΦΙΛΩΤΙ







Πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Δήμου Νάξου η έναρξη της 45η Έκθεσης ΙΤΒ του Βερολίνου

Φωτογραφίες από την έναρξη της 45η Τουριστική Έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου, όπου παρών ηταν ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής Γιάννης Μαργαρίτης Μπαρμπούνης και το μελλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου  Βαγγέλη Κατσαρά



Παραιτήθηκε ο Δ. Γεωργακόπουλος


Την παραίτησή του υπέβαλε ο Γ.Γ του υπουργείου Οικονομικών Δημήτρης Γεωργακόπουλος με επιστολή, που απέστειλε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Γεωργακόπουλος επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους, ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο πραγματικός λόγος είναι το γεγονός, ότι
επιχειρήθηκε να του χρεωθεί η κακή πορεία των εσόδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξάλλου, για την υστέρηση των δημοσίων εσόδων ζήτησε την παραίτησή του ο ίδιος πρωθυπουργός.


Άσπρη μέρα για την Δρυμαλία ... (φωτο)

Χριστουγεννιάτικο το σκηνικό του καιρού που
μας επιφύλασσε ο Μάρτης, αν και βαδίζουμε στη μέση περίπου του μήνα. Από το Σαγκρί και πάνω το τοπίο παραπέμπει σε Σκανδιναβική χώρα με το λευκό να κυριαρχεί και το θερμόμετρο να δείχνει -1. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να δείξουν οι οδηγοί από το Φιλώτι και μετά, καθώς το χιόνι στους δρόμους είναι πολύ, και το οδικό δίκτυο κρύβει παγίδες.

Χιονοπόλεμος στο Φιλώτι
Το γήπεδο έγινε χιονοδρόμιο
το Φιλώτι στα λεύκα

Η Νάξος και οι μικρές Κυκλάδες πήγαν Βερολίνο


 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhtbTWE6V_bWyU2IINrQ1J4i_LzbKtvbDfGvgbzcppNFtpWefSVYuaGtM1IfmXZPUIsGOIqG4qUVmghZJEU_KTX1KlNGsjCiFopu56SbabyElr_3do7KiORe8l9i0Zk0r4d_dLOQYuplm8B/s1600/nax.jpg

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η 45η Τουριστική Έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου που θα διαρκέσει έως και Κυριακή 13 Μαρτίου. Σ’ έναν εκθεσιακό χώρο 160.000 τ.μ. στις αίθουσες - εκθεσιακούς χώρους του θα. φιλοξενηθούν εταιρείες και φορείς του τουρισμού από 180, τουλάχιστον χώρες.

Στο Βερολίνο που κτυπά η καρδιά της τουριστικής βιομηχανίας, το Χρηματιστήριο του παγκόσμιου Τουρισμού βρίσκεται σύσσωμη η θεσμική και επιχειρηματική τουριστική κοινότητα της χώρας. Από τη Νάξο βρίσκονται είδη στο Βερολίνο ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής Γιάννης Μαργαρίτης Μπαρμπούνης και αναμένεται σήμερα και η υπόλοιπη αντιπροσωπεία -ανάμεσα τους και πολλοί εκπρόσωποι τουριστικών φορέων- του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με επικεφαλής τον δήμαρχο Μανώλη Μαργαρίτη.

Από τις μέχρι στιγμής συμμετοχές του δήμου σε άλλες τουριστικές εκθέσεις -όπως της Νέας Υόρκης- οι εντυπώσεις των εκπροσώπων του ήταν θετικές. Με ενδιαφέρον, θα αναμένουμε τις εντυπώσεις και από την 45η Τουριστική κθεση ΙΤΒ του Βερολίνου.

Νέο ρεκόρ ΠΑΣΟΚ: Στο 14,8% «εκτοξεύθηκε» το ποσοστό της ανεργίας

http://www.fmvoice.gr/files/Image/diafora/anergia.jpgΣτο 14,8% «εκτοξεύθηκε» το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον περασμένο Δεκέμβριο, από 10,2% τον Δεκέμβριο 2009 και 13,9% τον Νοέμβριο 2010.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), οι άνεργοι (παρά την εορταστική εμπορική κίνηση) ανήλθαν τον περασμένο Δεκέμβριο σε 733.645 άτομα και αυξήθηκαν κατά 228.535 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2009 (αύξηση 45,2%) και κατά 41.068 άτομα σε σχέση με τον Νοέμβριο 2010 (αύξηση 5,9%). Το σύνολο των απασχολουμένων τον Δεκέμβριο 2010 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.233.765 άτομα , αριθμός που μειώθηκε κατά 223.893 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2009 (μείωση 5,0%) και κατά 73.290 άτομα σε σχέση με τον Νοέμβριο 2010 (μείωση 1,7%). Ακόμη, ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.353.149 άτομα.

Οι νέοι σε ηλικία παραμένουν «πρωταθλητές» στην ανεργία, με το ποσοστό τους να αυξάνεται αλματωδώς. Τον περασμένο Δεκέμβριο, η ανεργία στα άτομα ηλικίας 15- 24 ετών ήταν 39% (από 28,9% τον Δεκέμβριο 2009), στις ηλικίες 25- 34 ετών ήταν 21% (από 13,7% τον Δεκέμβριο 2009) και στα άτομα ηλικίας 35- 44 ετών το ποσοστό της ανεργίας ανήλθε σε 12,2% (από 8,9% τον Δεκέμβριο 2009). Στις γυναίκες το ποσοστό της ανεργίας (18,7% τον περασμένο Δεκέμβριο από 14,8% τον Δεκέμβριο 2009) συνεχίζει να είναι πολύ υψηλότερο από εκείνο στους άνδρες (11,9% τον Δεκέμβριο 2010 από 6,9% τον Δεκέμβριο 2009).

Σε επίπεδο περιφερειών της χώρας, τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφονται στις περιφέρειες Ιονίων Νήσων (23,1% τον Δεκέμβριο 2010 από 15% τον Δεκέμβριο 2009), Δυτικής Μακεδονίας (17,7% από 12%), Κεντρικής Μακεδονίας (16,5% από 11,4%), Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης (15,6% από 12,5%) και Νοτίου Αιγαίου (15,5% τον περασμένο Δεκέμβριο από 13,6% τον Δεκέμβριο 2009). Στην Αττική, όπου διαμένει η συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού, η ανεργία ανήλθε τον Δεκέμβριο 2010 σε 14% από 9,2% τον Δεκέμβριο 2009.

H ΟΝΝΕΔ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ


ΟΝΝΕΔ
ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2011
Δελτίο Τύπου για τις συγχωνεύσεις σχολείων 
Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε την προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να υποβαθμίσει πλήρως την ποιότητα της παρεχόμενης γνώσης στα σχολεία του νομού μας. Οι ενέργειες για την κατάργηση - συγχώνευση σχολικών μονάδων, αποτελούν τη χαριστική βολή για το σχολείο και τους μαθητές των Κυκλάδων.
Για μία ακόμη φορά η ηγεσία του Υπουργείου αντιμετωπίζει την εκπαίδευση με οικονομικά και λογιστικά κριτήρια και όχι με εκπαιδευτικά ως οφείλει.
Σημειώνουμε ότι στο νομό Κυκλάδων λειτουργούν 200 σχολεία Πρωτοβάθμιας και 71 σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και πολλά ειδικά και επαγγελματικά  σχολεία στα οποία ο ρόλος τους υποβαθμίζεται συνεχώς.
Με την ενδεχόμενη συγχώνευση των σχολικών μονάδων οι τοπικές μας κοινωνίες θα μαραζώσουν, ενώ πολλές οικογένειες θα επιβαρυνθούν οικονομικά λόγω της μεταφοράς των σε κοντινές περιοχές.
Είναι σίγουρο ότι η εκπαιδευτική διαδικασία και η καθημερινότητα των μαθητών, θα γυρίσουν πολλές δεκαετίες πίσω.
Ως ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων, δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι σε αυτή την πολιτική που ακολουθεί η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Καλούμε την κ. Διαμαντοπούλου να σταματήσει τις παλινωδίες στο χώρο της παιδείας και να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Είμαστε δε, ενάντια σε οποιαδήποτε συγχώνευση ή κατάργηση σχολικής μονάδας, η οποία θα «στοιβάξει» μαθητές σε τάξεις, ενώ ταυτόχρονα θα αυξήσει το χρόνο και το κόστος μεταφοράς των μαθητών.
Επιδιώκουμε:
·         Όλες οι μονάδες να καταστούν το μέγιστο λειτουργικές.
·         Εφαρμογή αυστηρών κανόνων και   μηχανισμών στον τομέα της σχολικής μεταφοράς, ώστε να πάψει επιτέλους η σπατάλη δημόσιου χρήματος, που παρατηρείται.
·         Ενίσχυση των απομακρυσμένων σχολικών μονάδων στα νησιά , που αποτελούν σημαντικό στοιχείο για τους τόπους που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε.
Η  λειτουργία εκπαιδευτικών μονάδων κρατά ζωντανή όχι μόνο την πνευματική, αλλά και την πολιτιστική και οικονομική ζωή των νησιών μας.



Δραστηριότητες Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλη Μαργαρίτη


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ   & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, κος Μανόλης Μαργαρίτης, την Πέμπτη 03 Μαρτίου 2011 συναντήθηκε στον Πειραιά με την Υφυπουργό του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας κα Ελπίδα Τσουρή, με παράγοντες από την ΕΥΔΑΠ και με τους Δημάρχους των μικρών νησιών του Νοτίου Αιγαίου. Κατά τη συνάντηση έγινε διαβούλευση σχετικά με την πρόταση της ΕΥΔΑΠ να αναλάβει τη δημιουργία υποδομών αλλά και τη διαχείριση της ύδρευσης, της αποχέτευσης, των ΒΙΟ.ΚΑ και των μονάδων αφαλάτωσης των  μικρών νησιών.
Την ίδια ημέρα ο Δήμαρχος συναντήθηκε με την Υφυπουργό του Υπουργείου Παιδείας και διά Βίου Μάθησης, κα Εύη Χριστοφιλοπούλου και συζήτησαν σχετικά με το επίμαχο ζήτημα των συνενώσεων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ο Δήμαρχος κατέθεσε στην Υφυπουργό την απόφαση - ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, τις αποφάσεις των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, τα έγγραφα των συλλόγων διδασκόντων των σχολικών μονάδων και τα έγγραφα των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, και της εξέφρασε την αντίθετη με τις συνενώσεις γνώμη της ναξιώτικης κοινωνίας. Η Υφυπουργός αφού ενημερώθηκε για την ιδιαιτερότητα του νησιωτικού και ταυτόχρονα ορεινού μας Δήμου, δεσμεύτηκε ότι το Γυμνάσιο Βίβλου Νάξου δεν θα περάσει σε διαδικασία συνένωσης και θα συνεχίσει τη λειτουργία του.
Επίσης, στο Υπουργείο Παιδείας συναντήθηκε με την αναπληρώτρια Υπουργό κα Φώφη Γεννηματά, όπου ο Δήμαρχος της κατέθεσε το ενδιαφέρον του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να ενταχθεί στο πρόγραμμα της «Δια βίου μάθησης».

Συνεχίζουν να μην έχουν ρεύμα ολόκληρα νησιά... και κανένας από τη ΝΔ δεν αντιδρά!!!

http://sokakia.files.wordpress.com/2010/08/deh.jpgΕκ περιτροπής διακοπές σε Σποράδες, Άνδρο, Τήνο

(Θυμίζουμε ότι όπως γράψαμε και χθες σε αντίστοιχη περίπτωση το 2006 η Διαμαντοπούλου είχε πάει πρωί πρωί στη ΔΕΗ και έκανε ντόρο κατηγορώντας την κυβέρνηση Καραμανλή...
αντίθετα τώρα που μερικά νησιά δεν έχουν ρεύμα, οι βουλευτές της ΝΔ είναι ξαπλωμένοι και κουκουλωμένοι με παπλώματα γιατί κάνει κρύο...)

Σχέδια εκ περιτροπής ηλεκτροδότησης των καταναλωτών σε Άνδρο, Τήνο και Σποράδες εφαρμόζει, από το πρωί, η ΔΕΗ έως ότου αποκατασταθούν πλήρως οι βλάβες και η τροφοδοσία των νησιών με ρεύμα.

Στις Σποράδες ,σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της επιχείρησης, με τις λύσεις έκτακτης ανάγκης που εφαρμόζονται και με χειρισμούς προγραμματισμένων περικοπών στο δίκτυο μέσης τάσης, καλύπτεται το 70 % των τοπικών αναγκών. Οι τεχνικοί της ΔΕΗ ελπίζουν ότι μέχρι αύριο το βράδυ (νωρίτερα δηλαδή από την Παρασκευή που ήταν η αρχική εκτίμηση) θα έχει αποκατασταθεί ο πυλώνας του δικτύου υψηλής τάσης στο Πήλιο, που κατέρρευσε λόγω της κακοκαιρίας, οπότε η ηλεκτροδότηση σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο θα επανέλθει στο 100 %.

Στην Άνδρο και την Τήνο οι ανάγκες καλύπτονται από τους τοπικούς σταθμούς παραγωγής, επίσης με προγραμματισμένες διακοπές διάρκειας δύο ωρών. Τα δυο νησιά αποκόπηκαν από το ηπειρωτικό δίκτυο, λόγω βλαβών στο δίκτυο της Ν. Εύβοιας, στην Κάρυστο. Η ΔΕΗ περιμένει το «πράσινο φως» για να μεταφέρει με πλοίο έξι γεννήτριες ισχύος 5,5 μεγαβάτ στην Άνδρο, με τις οποίες θα καλυφθεί το σύνολο των αναγκών έως ότου αποκατασταθεί η διασύνδεση με την Εύβοια.

Στην Αττική σύμφωνα πάντα με τις αρμόδιες πηγές της ΔΕΗ τα προβλήματα είναι περιορισμένα, σε τοπικό επίπεδο και η κατάσταση αναμένεται να εξομαλυνθεί πλήρως μέσα στην ημέρα.

Κ.Β.
Δεξί Εξτρέμ

ΛΟΒΕΡΔΕ μ' ακούς;;;;


Τέλος οι δωρεάν εξετάσεις για τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ

Από την Πέμπτη 10 Μαρτίου οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ (οργανισμού περίθαλψης ασφαλισμένων του Δημοσίου), θα πληρώνουν από την τσέπη τους τους γιατρούς με βάση το κρατικό τιμολόγιο, προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αλλά και η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής (ΕΕΛΙΑ), ζήτησαν την αναστολή της επί πιστώσει διενέργειας ιατρικών και διαγνωστικών εξετάσεων στους ασφαλισμένους του Δημοσίου, καθώς οι καθυστερήσεις πληρωμών από τον ΟΠΑΔ, ξεπερνούν τους 15 μήνες.
Σύμφωνα με το Δ.Σ του Ιατρικού συλλόγου, «οι οφειλές στην Αττική ξεπερνούν τα 100.000.000 ευρώ, με αποτέλεσμα πολλά ιατρεία και εργαστήρια να οδηγούνται σε «λουκέτο».
Οι ασφαλισμένοι, οι οποίοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους τις εξετάσεις, θα παίρνουν απόδειξη και θα την προσκομίζουν στο ταμείο τους προκειμένου να αποζημιωθούν.

Αναδημοσίευση από star.gr

Αποδείξαμε ότι η Νάξος μπορεί και στα δύσκολα και στα μεγάλα".


  Ο Σύλλογος Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων « Φιλοξενία » αισθάνεται την ανάγκη, την τιμή και την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια:

Όλους εκείνους που εμπνεύστηκαν- οργάνωσαν-υλοποίησαν τις κορυφαίες Αποκριάτικες εκδηλώσεις του τριημέρου της Αποκριάς στην Χώρα της Νάξου. Εκείνους που ανιδιοτελώς συμμετείχαν σ’ αυτήν την υπερπαραγωγή Θεάματος και υπέρβασης της ανθρώπινης ικανότητας.
Όλους εκείνους που έδωσαν τον εαυτό τους και επιστράτευσαν την ευρηματικότητα, την ικανότητα, και το κέφι, για να δώσουν υπόσταση στην εσωτερική τους ανάγκη για διασκέδαση δίνοντας παράλληλα διέξοδο στην.....
δίψα του τόσο καταπιεσμένου λαού.
Όλους εκείνους που απέδειξαν περίτρανα πως από το τίποτα μπορείς να γράψεις ιστορία χωρίς τυμπανοκρουσίες και φανφάρες και βαρύγδουπες εξαγγελίες.
Όλους εκείνους στα χωριά μας που με αυθεντικότητα και πίστη διατήρησαν και διατηρούν τα έθιμα και τις αξίες της πλούσιας παράδοσης μας.
Όλους εκείνους στα νησιά του Δήμου μας που κι’ αυτοί με την σειρά τους συμμετείχαν σ’ αυτό το πανηγύρι χαράς. Αυτούς που έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν για να βιώσουν οι λιγοστοί κάτοικοι των νησιών τη χαρά της Αποκριάς.
Όλους εκείνους που πήραν μέρος στις παραπάνω εκδηλώσεις. Εκείνους που με την συμμετοχή τους συντέλεσαν σ’ αυτή την μοναδική έξαρση της ανθρώπινης δημιουργικότητας.
Τα έντονα συναισθήματα που προκαλέσατε αποτυπώθηκαν ξεκάθαρα στα πρόσωπα των Θεατών. Οι αμέτρητες χιλιάδες εικόνες των χαρούμενων και ικανοποιημένων ανθρώπων είναι η ανταμοιβή σας. Ζήσαμε μοναδικές στιγμές. Μας συγκινήσατε και μας κάνατε να νοιώσουμε περήφανοι, ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ μπορεί να είναι λίγο για να αποτυπώσει το μέγεθος της δικής σας προσπάθειας. Είναι όμως πηγαίο, ειλικρινές και αληθινό. Είναι γεγονός ότι πολλά παιδιά της Νάξου μέχρι χθες είχαν δει καρναβάλι μόνο στην τηλεόραση και επίσης πολλά είχαν ζήσει καρναβάλι μόνο αλλού και όχι στον τόπο τους.


Πάνω απ’ όλα όμως σας Ευχαριστούμε για το μήνυμα που μας δώσατε γιατί τελικά το απόσταγμα όλων αυτών είναι ένα. Η Νάξος μπορεί και στα δύσκολα και στα μεγάλα. Η Νάξος έχει τη Δύναμη να πρωταγωνιστήσει παντού. Ας βάλουμε λοιπόν στην άκρη τις προσωπικές διαφορές τις αντιπαλότητες τους εγωισμούς και τις κομματικές αντιπαραθέσεις. Ας ενώσουμε όλοι τα χέρια μας στην κοινή προσπάθεια κι ας δρομολογήσουμε εμείς τις εξελίξεις για να φτιάξουμε την Νάξο που θέλουμε εμείς για να ζήσουμε καλύτερα. Θα μας έχετε αρωγούς και συμπαραστάτες στις επιδιώξεις σας.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

Ευχαριστούμε πολύ.

Eυχαριστήριο Δελτίο Τύπου για το Καρναβάλι από την Τοπική Κοινότητα

Η διαχειριστική  ομάδα  του naxios.blogspot.com  εκφράζει τις  θερμές τις ευχαριστίες  σε όλα τα παιδιά της ΣΥΝ- ΑΞΙΑΣ
Θερμές ευχαριστίες μέσα από την καρδία μας, πρώτα από όλους στους συμπολίτες μας για την τεράστια και μαζική συμμετοχή τους. Όλους όσους δημιούργησαν τα υπέροχα εμπνευσμένα άρματα- θέματα και αυτούς που τα πλαισίωσαν με μοναδικό κέφι. Συλλόγους, παρέες, Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια, Λύκειο. Μας έδωσαν δύναμη για να συνεχίσουμε. Τον ραδιοφωνικό σταθμό « Μεσόγειος» και ιδιαιτέρως την κα. Μπράουν, τον Σύλλογο Μαζικής Εστίασης και την Ένωση Ξενοδόχων, τις....

Εφημερίδες «Μάσκα», «Κυκλαδική» και «Βήμα της Νάξου». Επίσης τους κ. Στρατούρη Ευάγγελο, κ. Αντωνόπουλο Γεώργιο, κ. Μαργαρίτη Γιάννη του Μ. και κ. Βερίκοκο Νικόλα (άντρας) και τις ποτοποιίες Τάκη Προμπονά και Χριστόδουλου Φραγκουδάκη («Κίτρο»).

Μεθυδοτεια Σάτυροι (Βλησίδης Σωτήρης, Λατίνας Μανώλης, Δημητροκάλης Γιώργος, Μπαρδάνης Μανόλης, ΔελλαρΌκας Γιάννης, Κοντοπίδης Βασίλης του Κ., Μπαλτογιάννης Γιάννης, Παγώνης Στέλιος, Καπίρης Ματθαίος, Μαστρογιαννάκης Μανώλης, Κώτσος Γιώργος, Παπαδόπουλος Μανώλης, Φραγκίσκος Βαγγέλης, Φακίνος Γιώργος, Βρούτσης Βασίλης, Λίοφαγος Γιώργος, Μαράκης Γιάννης, Μαγγιώρος Βασίλης

Μαινάδες Δελλαρόκα Πόπη, Ανεβλαβή Μαρσούλα, Φουτάκογλου Κατερίνα, Καπίρη Ροδούλα, Τσίγγου Μαργαρίτα, Τζανετή Άννα, Καπινίαρη Ειρήνη, Ιωαννίδου Ματίνα, Λιζάρδου Γιάννα, Κατσούρη Καμίλα, Γεωργιάδου Μαρία, Πιτιλάκη Πετρούλα, Μαραβελάκη Βιβή, Μπαρδάνη Ευδοκία, Κουφοπούλου Κυριακή, Μαύρου Άντα, Καριοφύλη Ελένη, Κουτίνα Βιργινία, Ιωαννιδου Κων/να, Μανδηλαρά Βερενίκη.

Θεός Διόνυσος Λασκόνης Νικόλας, Πάνας Φραντζέσκος Αλέξης και τον μικρό Λεωνίδα Τσακωνίατη

Επίσης, τον Κοντοπίδη Βασίλη για τα κείμενα, την Μαιτού Ειρήνη και τη Φαλιέρου Χριστίνα

Λαμπαδοφορίες Ευχαριστούμε θερμά την κινηματογραφική Λέσχη για την άψογη συνεργασία που είχαμε και τους 700 λαμπαδηφόρους έναν έναν ξεχωριστά.

Καρναβάλι Την ομάδα κρούσης (Σπανό Νίκο, Σπανό Μάριο και Βαλέτα Νίκο)

Επίσης, ευχαριστούμε και τις 16 ομάδες που πήραν μέρος και τους ομαδάρχες, που με δικά τους έξοδα και κόπο έφτιαξαν τα κουστούμια τους και τα άρματά τους.

Ιδιαιτέρως, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Γιάννη Φραντζέσκο και την δημιουργική ομάδα του καρναβαλιού Καμβίση Γιώργο, Παπαδόπουλο Βαγγέλη του Α., Παγώνη Στέλιο, Παπαδόπουλο Δημήτρη του Κ., Δημητροκάλη Γιώργο, Λατίνα Μανώλη, Φακίνο Μιχάλη, Φραντζέσκο Δημήτρη, Τσίγγου Μαργαρίτα, Ελευθερίου Λευτέρη, Τσακωνιάτη Δημήτρη, Πιτιλάκη Πετρούλα, Τζανετή Άννα, Λιανό Νικόδημο, τους Κωστή και Λίλο Κατσούρη, Λογοθέτη Γιώργος, τον Βασαλάκη Μανώλη για τον συντονισμό, την Συν+αξία και τον αντιδήμαρχο Λιανό Δημήτρη.

Για την οικονομική υποστήριξη του τριημέρου ευχαριστούμε τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Ευχόμαστε σε όλους και του χρόνου με υγεία.

Αντιπρόεδρος Κοινότητας Νάξου

Παπαδόπουλος Σπύρος