slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πολιτικό ατόπημα του Βενιζέλου

o  πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στη Βουλή, είπε ότι αν το νέο Μνημόνιο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, η Ν.Δ. θα το ψηφίσει. Ενώ, αν είναι στην ίδια λάθος κατεύθυνση με το σημερινό, θα το καταψηφίσει, άσχετα με τον αριθμό ψήφων που προτίθεται να θέσει ως όριο η κυβέρνηση.


Την ξεκάθαρη αυτή τοποθέτηση επιχείρησε να διαστρεβλώσει ο κ. Βενιζέλος. Και όχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη για το πολιτικό του ατόπημα, αλλά προχώρησε σε νέο, χειρότερο του πρώτου. Ισχυριζόμενος προκλητικά ότι δήθεν υπάρχουν διπλές αναγνώσεις στη θέση του κ. Σαμαρά και ότι χρειαζόταν διευκρινιστική δήλωση, ώστε να καταλάβει αυτό που είχαν καταλάβει όλοι οι άλλοι.

Ακόμα, ο κ. Βενιζέλος, αν και συνταγματολόγος, στην ανακοίνωσή του δεν βρήκε λέξη να πει για το αν η πλειοψηφία μπορεί να καθορίζει κάθε φορά, σύμφωνα με τις σκοπιμότητες και τους εκβιασμούς της, τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων για την υπερψήφιση των νόμων.

• Σε ό,τι αφορά τις αναφορές του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών στη στελέχωση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων και τη δήθεν έκκλησή του προς τη Νέα Δημοκρατία, ξεχνάει -προφανώς πάλι σκόπιμα- ότι η πρόταση αυτή έχει γίνει, εδώ και καιρό, από τον κ. Αντώνη Σαμαρά στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

• Τέλος, σε ό,τι αφορά την έκκλησή του για ''συμμετοχή σε Επιτροπή για το φορολογικό σύστημα'', ας μην λησμονεί ότι τα φορολογικά δεν αποτελούν στεγανή πολιτική, αλλά βρίσκονται σε αλληλεξάρτηση με τη γενικότερη οικονομική πολιτική.

Τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για τα φορολογικά τις ξέρει. Διατυπώνονται με σαφήνεια και πληρότητα στο "Ζάππειο 2". Τις δικές τους φορολογικές πολιτικές, τις βιώνουν όλοι οι Έλληνες.

Αντί, λοιπόν, ο κ. Βενιζέλος να επιλέγει πολυδαίδαλες διαδικασίες, που απαξιώνουν το ρόλο της Βουλής, ας φέρει τις όποιες κυβερνητικές προτάσεις στην Εθνική Αντιπροσωπεία, ώστε να συζητηθούν ανοικτά, με άνεση χρόνου, με πλήρη διαφάνεια και με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων.

....ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛΦΑΒΗΤΑ !!

Όταν ξεκινήσαμε το σχολείο πριν από πολλά χρόνια, είχαμε να μάθουν την αλφαβήτα ... τα παιδιά εξακολουθούν να κάνουν, αλλά το μόνο πράγμα που έμεινε ίδιο είναι ότι ο Α εξακολουθεί να ισχύει για την Apple!
Ρίξτε μια ματιά ... :
abc-1.jpg
abc-2.jpg

Τοποθέτηση διευθυντή Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και διευθυντή Διοίκησης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου


Με απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από 1η Ιουλίου 2011 αναλαμβάνει διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού ο κ. Ελευθέριος Καστρίσιος.
Επίσης διευθυντής Διοίκησης αναλαμβάνει ο κ. Δημήτρης Δουρής.


Συνεργασία Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη με Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή για ΕΣΠΑ


Συνεργασία με τον προϊστάμενο της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κ. Αντώνη Βουτσίνο, είχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης και ο αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ Αντιπεριφερειάρχης Τζώρτζης Μακρυωνίτης.
Στη συνάντηση έγινε γενική ανασκόπηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου (ΠΕΠ), άξονα προς άξονα και μέτρο προς μέτρο, και συζητήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες που αφορούν στη διαχείριση του προγράμματος, το οποίο όπως επεσήμανε ο Περιφερειάρχης  κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα και θα γίνει προσπάθεια προκειμένου στους επόμενους μήνες να κλείσει το σύνολο των ενταγμένων έργων όσον αφορά  στην υπογραφή των συμβάσεων”.

Σε εξέλιξη πρόγραμμα εκπαίδευσης υπαλλήλων της Περιφέρειας


Το Διαβαλκανικό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης (Δ.Ι.Δ.Δ.), ως αναγνωρισμένος φορέας παροχής υπηρεσιών δια βίου εκπαίδευσης της ΑΔΕΔΥ και πιστοποιημένος φορέας επιμόρφωσης των δημοσίων υπαλλήλων, υλοποιεί «Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης για το Ανθρώπινο Δυναμικό της Δημόσιας Διοίκησης», στο πλαίσιο του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση».

Από σήμερα, (4/7) έως και την Τρίτη (12/7), το πρόγραμμα διάρκειας 35 εκπαιδευτικών ωρών, υλοποιείται στη Ρόδο, όπου υπάλληλοι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου παρακολουθούν ειδικά σεμινάρια στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Γιάννης Βρούτσης:Η ψήφιση του 11ου φορολογικού νόμου επιβεβαιώνει πανηγυρικά την πλήρη αποτυχία της φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή τις εξαγγελίες του Υπ. Οικονομικών για τη διεξαγωγή νέου Εθνικού Διαλόγου για το Φορολογικό Σύστημα της χώρας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Χιονοστιβάδα νέων μέτρων εν αγνοία της Βουλής

Υπογράφηκε το Σάββατο από Βενιζέλο-Προβόπουλο με πρόσθετη σφαγή αποδοχών και απολύσεις • Επαχθείς όροι της Ε.Ε. για 6η δόση, δάνειο  • Κι άλλος νόμος εφαρμοστικός ώς 15 Αυγούστου • Προς εξαφάνιση εφάπαξ, επικουρικές, βαρέα, ΔΕΚΟ ΔΕΚΑΔΕΣ νέα επώδυνα μέτρα, επιπλέον όσων αποφασίστηκαν από τη Βουλή την περασμένη βδομάδα, περιλαμβάνει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο που υπεγράφη το Σάββατο μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και της τρόικας για να δοθεί η δόση του Ιουλίου, χωρίς η Βουλή να έχει ενημερωθεί επί των επιμέρους διατάξεων. Δεσμεύει την Ελλάδα να ψηφιστεί έως τις 15 Αυγούστου «εφαρμοστικός νόμος 2», που θα περιλαμβάνει απολύσεις στο Δημόσιο, εξίσωση μισθών με αυτούς του ιδιωτικού τομέα και άμεσο λουκέτο και συγχωνεύσεις σε 76 ΔΕΚΟ. Ανοίγει παράθυρο για νέες αλλαγές στο εργασιακό, αλλά και στις βασικές συντάξεις, και δεσμεύει την κυβέρνηση για σειρά παρεμβάσεων στα κοινωνικά επιδόματα, στην υγεία, στις επικουρικές συντάξεις και στην αγορά μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Πλήρες θέμα...

Οι ιδιωτικοποιήσεις χωρίς καμιά ουσιαστική εμπλοκή της Βουλής

Επίκαιρη Ερώτηση
Προς τον  κ. Υπουργό Οικονομικών
Αιφνιδιαστική αλλαγή της τελευταίας στιγμής, σε πλήρη αντίθεση με προηγούμενες δηλώσεις του κ.Βενιζέλου, υπουργός Οικονομικών αφαίρεσε τελευταία στιγμή πριν από την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου του Μεσοπρόθεσμου οποιαδήποτε δυνατότητα της Βουλής να κυρώνει με νόμο τις ιδιωτικοποιήσεις που θα κάνει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Δηλαδή, δημόσια περιουσία τεράστιας αξίας, θα πουληθεί με στόχο έσοδα τουλάχιστον 50 δις ευρώ, χωρίς προηγούμενη σχετική έγκριση της Βουλής.
Στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε για συζήτηση στην Βουλή (άρθρο 3 παρ 10) αναφερόταν «οι

Η Π.Ε.Κ.Ι.Ν. για τα γεγονότα στις 28 και 29 Ιουνίου

Το κείμενο  μας το έστειλε η κ. Εμμανουέλα   Κουντάντζη

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΑΞΟΥ                                         

ΧΩΡΑ ΝΑΞΟΥ

84300

Email: pekinaxou@gmail.com
Τηλ: 6976832759 και 6997220691

Νάξος 3/7/2011

 ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ

ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ

 Θέμα: Για τα γεγονότα στις 28 και 29 Ιουνίου

 

Την Τρίτη 28/6 συμμετείχαμε στην κατάληψη του δημαρχείου μαζί με τους συλλόγους Γαλήνης και Εγκαρών καθώς και με άλλες συλλογικότητες έτσι ώστε να εμποδίσουμε τον Δήμο Νάξου και μικρών Κυκλάδων να εγκρίνει τις απαλλοτριώσεις γης για την κατασκευή ΧΥΤΑ-ΧΑΔΑ στην κορφή Ξύδη.

 

Την Τετάρτη 29/6,μέρα ψήφισης του μεσοπρόθεσμου στη βουλή, ο δήμος υπό το καθεστώς ενός μίγματος πανικού και αλαζονείας κάλεσε την αστυνομία από τις πρώτες πρωινές ώρες να προστατέψει το δημαρχείο από τους αντιστεκόμενους πολίτες των παραπάνω συλλογικοτήτων και κατά παράβαση του κώδικα, που όποτε θέλουν τον θυμούνται, συνεδρίασαν γύρω στις δέκα το πρωί μυστικά. Επιβεβαιώνεται λοιπόν η αντίληψη που θεωρεί ότι ο κυνισμός, η υποκρισία, η διγλωσσία και η εξουσία είναι έννοιες συνυφασμένες. Έτσι όσοι καλούνται να διαχειριστούν την εξουσία έστω και για λίγο μεταμορφώνονται σε υπαλλήλους που εκτελούν άκριτα τις εντολές των προϊστάμενων τους. Η λήξη της συνεδρίασης έγινε σε άγνωστο χρόνο μιας και οι σύμβουλοι έφυγαν από την πίσω πόρτα του δημαρχείου όπως ακριβώς μπήκαν μέσα: ΜΥΣΤΙΚΑ και ΚΡΥΦΑ.


Οι λογικές τού "αποφασίσσωμεν και διατάσσωμεν" για εσάς χωρίς εσάς και ενάντια στα συμφέροντα σας δεν είναι πρακτικές μόνο της πολιτικής και οικονομικής ελίτ που μας κυβερνάει σήμερα, αλλά μεταφέρονται μέσω της γραφειοκρατίας και στον τελευταίο τροχό της αμάξης που είναι ο Καλλικρατικός δήμος.

 

Η κατακραυγή του κόσμου και των άλλων παρατάξεων για τις αυταρχικές πρακτικές του δήμου ανάγκασαν τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Φώτη Μαυρομάτη να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και, περιφερόμενος στα ΜΜΕ, να ρίχνει τόνους λάσπης και τρόμου, μιλώντας για βανδαλισμούς και κλοπές που δήθεν έγιναν την ημέρα της κατάληψης, με πρόδηλο σκοπό να διασπάσει την ενότητα των αγωνιζόμενων διαχωρίζοντας τους σε καλούς και κακούς αγωνιστές.

 

Η προσπάθεια του δήμου να απαξιώσει, να αμαυρώσει και να κατακερματίσει το μέτωπο αντίστασης και πάλης που έχει δημιουργηθεί στη Νάξο, το οποίο συνεχώς μεγαλώνει, δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει. Η μάσκα, που φορούσαν λίγο πριν από την ανάληψη των καθηκόντων τους, ήταν αυτή του «καλού παιδιού» του «επιτυχημένου επαγγελματία» του «επιστήμονα» και του «οικογενειάρχη» που θα επιδιώξει την συναίνεση. Τελικά έπεσε η μάσκα και αποκαλύφθηκε το πραγματικό πρόσωπο.

Σε τοπικό επίπεδο ο μακρόχρονος αγώνας της ΠΕΚΙΝ τόσο για το λιμάνι, όσο για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, τις ανεμογεννήτριες, τα μπαζώματα, τις περιβαλλοντικές καταστροφές που οι εκάστοτε δήμαρχοι βαπτίζουν ανάπτυξη, έχει καταφέρει να αναδείξει τον ρόλο τόσο των διαμεσολαβητών όσο και των τοπικών ηγεσιών σε αυτό που σήμερα όλοι αναγνωρίζουν ως αδιέξοδο τέλμα.

 
Η ΠΕΚΙΝ συνεχίζει να αναρωτιέται:

  • Πώς ο Δήμος προχωράει στην απαλλοτρίωση των εκτάσεων στην Κορφή Ξύδη ενώ εκκρεμεί η αίτηση ακύρωσης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων στο ΣτΕ που έχουν καταθέσει οι σύλλογοι;
  • Με ποια λογική προχωράει ένα έργο που είναι καταστροφικό για το περιβάλλον και τον πληθυσμό της Νάξου;
  • Με ποια πρόνοια απαξιώνει τα επιφανειακά και τα υπόγεια ύδατα σε περιόδους λειψυδρίας ;
  • Πως αντιμετωπίζει τους υπάρχοντες αρχαιολογικούς χώρους και πώς θα τους προστατέψει;
  • Ο αγώνας που σίγουρα θα κλιμακωθεί θα αποτελέσει ένα μεγάλο πρόβλημα για τον δήμο. Πώς θα τον αντιμετωπίσει ο δήμος; Με τα Μ.Α.Τ.;
  • Ποιος φταίει για την σημερινή αδιέξοδη κατάσταση;




ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕ.ΚΙ.Ν

Συνθήματα στο πολιτικό γραφείο του Γιώργου Παπαμανώλη στη Σύρο

Συνθήματα στο πολιτικό γραφείο του Γιώργου Παπαμανώλη στη ΣύροΜε συνθήματα στην είσοδο του πολιτικού γραφείου στη Σύρο του βουλευτή Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπαμανώλη, πολίτες εξέφρασαν την αντίρρησή τους για τη θετική του ψήφο στο Μεσοπρόθεσμο. Μάλιστα ξήλωσαν και την ταμπέλα που βρισκόταν στην είσοδο και θυροκόλλησαν μια γραπτή διαμαρτυρία. Η πλευρά του βουλευτή δεν σχολίασε το συμβάν.

Παράνομος ο διορισμός Πάγκαλου σαν Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης!!!

Αντιγράφω από το ΦΕΚ (ΦΕΚ Α 214 / 07.10.2009) διορισμού του Πάγκαλου σαν Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης,το οποίο έχει και αναρτημένο στη σελίδα του:

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 187-Διορισμός Υπουργών και Υφυπουργών

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις των άρθρων 37 παρ. 1 και 81 του Συντάγματος.

2. Τις διατάξεις των άρθρων 39 και 47 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα, που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ, 63/2005 «Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά όργανα» (ΦΕΚ Α’ 98), με πρόταση του Πρωθυπουργού, αποφασίζουμε:

Διορίζουμε τους:

1. Θεόδωρο Πάγκαλο του Γεωργίου, στη θέση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης,

Όπως βλέπουμε ο Πάγκαλος διορίστηκε Αντιπρόεδρος βάσει των άρθρων 37 και 81 του Συντάγματος. Το άρθρο 37 παρ. 1 είναι άσχετο και λέει μόνο ότι ο Πρόεδος της Δημοκρατίας διορίζει τον Πρωθυπουργό και με πρότασή του τα μέλη της Κυβέρνησης... ως εδώ όλα καλά... για να δούμε τώρα και τι λέει το Άρθρο 81 του Συντάγματος: