slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΟΜΑΛΑ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΝΟΔΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σε ολόκληρη την Ελλάδα από το πρωί τα μέλη των νομαρχιακών συνελεύσεων της Νέας Δημοκρατίας κάθε νομού ψηφίζουν για την εκλογή των νέων μελών ΝΟΔΕ και συνέδρων για το 8ο συνέδριο του κόμματος। Μεγάλη συμμετοχή παντού। Μετά τις 7 τα πρώτα αποτελέσματα। Χθές έγιναν και οι εκλογές στην ΟΝΝΕΔ για την ανάδειξη προέδρων νομαρχιακών επιτροπών και συνέδρων για το συνέδριο της νεολαίας. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, οι νεολαίοι επέλεξαν τους καλύτερους.

Αποκάλυψη στους Αδιάβροχους (ΑΝΤ1FM): Ο γνωστός Τούρκος πράκτορας "δημοσιογράφος" ζητάει να κατέβει ο πίνακας της σφαγής της Χίου από το Δημαρχείο

Αποκάλυψη στους Αδιάβροχους στο Ραδιόφωνο του ΑΝΤ1:

Ο Τούρκος πράκτορας "δημοσιογράφος" που κατέβασε την σημαία από τα ΙΜΙΑ επισκέπτεται συχνά πυκνά τη Χίο συνοδεύοντας Τούρκους επιχειρηματίες και θέτει διάφορες αξιώσεις όπως πχ. να απομακρυνθούν τα οστα των σφαγιασθέντων από τους Τούρκους, από το Οστεοφυλάκιο του νεκροταφείου της πόλης ή να κατέβει ο περίφημος πίνακας του Ντε λα κρουά που απεικονίζει τη σφαγή της Χίου από τις Μογγόλους και κοσμεί το γραφείο του Δημάρχου!!!

Ακούστε το απόσπασμα και φρίξτε:

Αφού είναι “Μέγα Σκάνδαλο”, γιατί δεν υπογράφετε την ακύρωση των ανταλλαγών;

Η συκοφάντηση της ΙΜΒατοπαιδίου αλλά και συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων, έχει πολύ βαθύτερα αίτια από μία απλή πολιτική προπαγάνδα. Δείτε το σχετικό άρθρο του “Ρομφαία“:

Όλα δείχνουν πως πολιτικές και άλλες σκοπιμότητες οδηγούν στο να παραμένει ανοιχτή η υπόθεση Βατοπαιδίου σαν «σκάνδαλο». Δυσφημίζουν την Ορθοδοξία, το Άγιον Όρος και εν τέλει την ίδια την Ελλάδα για προσωπικά τους οφέλη.

Για πολλούς παραμένουν εύλογα τα ερωτήματα:

Η συνέχεια στο olympia.gr

Μπράβο Ντόρα στην εποχή της ταχύτητας έπρεπε να περάσουν τρία χρονιά για να καταλάβεις ότι το Βατοπέδι ήταν σκάνδαλο

ntora-3-.jpg

Σε συνέντευξη που παραχωρεί στην δημοσιογράφο του Αδέσμευτο Τύπου, Νίκη Ζορμπά η Ντόρα Μπακογιάννη επιβεβαιώνει ότι έχει κόμμα στα σκαριά και... στενές επαφές με γαλάζιους βουλευτές। Κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρά για διάλυση της Ν।Δ। Α! για να είμαστε δίκαιοι κάνει και ολίγο αντιπολίτευση μιλώντας για ॥ αποφάσεις - «ρεζιλίκια»। Αφού όμως ανακάλυψε ότι είναι «σκάνδαλο» το Βατοπέδι.

Ο κόσμος καίγεται από τα μέτρα που μας επέβαλε και αυτός κολυμπάει αμέριμνος

Μέτα ψέματα που μας φλόμωσε ότι λεπτά υπάρχουν και αφού παράδωσε την διακυβέρνηση της χώρας στο ΔΙΕΘΜΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ।। Στις ελάχιστες ώρες που βρίσκετε στην Αθήνα και δεν πετάει, κολυμπάει σε απόμακρες περιοχές υπό το φόβο του γιουχαρίσματος











Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο βρέθηκε στον Πόρο με τη σύζυγό του κ Αντα Παπανδρέου κάνοντας το αγαπημένο του χόμπι: το κανόε καγιάκ।

Αποκαλύψεις για την εμπλοκή Ξυνίδη και Πεταλωτή στο Βατοπαίδι

Επτά αμαρτωλά ερωτήματα για την υπόθεση Βατοπαιδίου διαβάσαμε στην εφημερίδα «Αποκαλύψεις» 12-6-2010 σ. 23. Για πρώτη φορά με τα ερωτήματα αυτά δίνεται η δυνατότητα περισσότερης έρευνας στην υπόθεση Βατοπαιδίου και τη δημιουργία σε όλους μας εντυπωσιακών, ανατρεπτικών εκπλήξεων. Η έρευνα αποδεικνύει ότι οι μέχρι σήμερα κατήγοροι δημιούργησαν σειρά πολυπλόκων συνδιασμών σχετικά με τα ερωτήματα αυτά. Θα παραθέσουμε στοιχεία που προωθούν τα ερωτηματικά και διαμορφώνουν από μόνα τους την απάντηση. Η απάντηση είναι καταπέλτης. Προσέξτε τα.

Οι «Αποκαλύψεις» ρωτούν: Ποιά είναι συνεπώς τα αναπάντητα ερωτήματα από τους κ. Πεταλωτή και Ξυνίδη;...

Ερώτημα 1ο: Πώς γνώριζαν και από ποιον το περιεχόμενο της έκθεσης της εισηγήτριας δικαστού στην Ξάνθη, όπως προκύπτει από την επιστολή τους στον Πέτρο Δούκα και τον Προκόπη Παυλόπουλο στις 14-7-2004;
Εδώ πρέπει να προστεθεί και το εξής ακόμη ερώτημα όχι μόνο το πως και από ποιον γνώριζαν το περιεχόμενο της εισηγήσεως της εισηγήτριας δικαστού από την Ξάνθη, αλλά και το ποιο σημαντικό σε ποιό χρόνο γνώριζαν την εισήγηση της εισηγήτριας; Από την έρευνα προκύπτουν τα εξής:
Στις 5 Νοεμβρίου 2003 έγινε το δικαστήριο μεταξύ Μονής και Δημοσίου. Τέλη Απριλίου 2004 έγινε μυστική διάσκεψη των δικαστών του Δικαστηρίου. Στο χρονικό διάστημα αυτό έπρεπε τα πάντα να είναι μυστικά. Δεν μπορούμε να κάνουμε κριτική στα στοιχεία που θα εκτεθούν. Θα τα κρίνουν οι αναγνώστες.
Ο κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος εκδότης της εφημερίδας «Μαχητής Θράκης», σύμφωνα με δικές του μαρτυρίες υπήρξε ο βασικός τοπικός αρθρογράφος εναντίον της Μονής και υπέρ των απόψεων οικογένειας Ξυνίδη και όσων συνεργάστηκαν με αυτούς. Ο ίδιος αναφέρει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής σε ερώτηση του κ. Μπόλαρη:
Μπόλαρης: Πότε μάθατε εσείς για το αποτέλεσμα της διάσκεψης που έγινε στο Πρωτοδικείο Ροδόπης και ότι βγήκε απόφαση 2-1;
Παπαδόπουλος: Αυτό άρχισε να διαρρέει στην ατμόσφαιρα γύρω Φλεβάρη-Μάρτη, τότε περίπου.
Σχόλιο: Όπως προαναφέρθηκε οι διασκέψεις είναι μυστικές και η διάσκεψη έγινε τέλη Απριλίου. Πώς γνώριζε ο κ. Παπαδόπουλος από το Φλεβάρη το αποτέλεσμα της διάσκεψης που έγινε τον Απρίλη; Μπορεί όλοι να αναρωτιόμαστε για το μη νόμιμο της γνώσεως αυτής, όμως ο κ. Μπόλαρης αν και αρμόδιος στην Εξεταστική Επιτροπή έμεινε ευχαριστημένος από την απάντηση και λέει: «Ήταν έγκαιρα πάντως έτσι»; Για δες κουκούλωμα!!! Όταν θα διαβάσουν όσα ειπώθηκαν στην Εξεταστική αντικειμενικά μάτια θα εκπλαγούν.
Δηλαδή αντί να πει, «πως το έμαθες μη νόμιμα; Για πήγαινε στον Εισαγγελέα να το πεις». Δείχνει πολύ ευχαριστημένος με τη γνώση αυτή του κ. Παπαδόπουλου. Ποιός όμως το είχε πει στον κ. Παπαδόπουλο; Απαντά ο κ. Παπαδόπουλος και λέει:
Παπαδόπουλος: Ο κ. Ξυνίδης που μιλούσα εγώ… γνώριζαν ότι η απόφαση είναι απορριπτική. Το ήξεραν.
Δεν φτάνει ότι γνώριζαν με μη νόμιμο τρόπο από τον Φλεβάρη τα αποτελέσματα ο ίδιος στην Εξεταστική είπε: «Αυτό το είχαμε διαρρεύσει. Ήμασταν ικανοποιημένοι». Χαίρεται ακόμη ότι το είχε διαρρεύσει προφανώς μέσα από την εφημερίδα του, ήταν και ικανοποιημένος δηλαδή είχε και πονηρία!!!
Για να σας προβληματίσουμε θα σημειώσουμε ακόμη ότι ο ίδιος είπε στην Εξεταστική: «Αντιλαμβάνονται οι δικαστές ότι η τοπική κοινωνία έχει ξεσηκωθεί. Αναφέρομαι κυρίως στην Ξάνθη».
Η μεγαλύτερη όμως έκπληξη είναι το έγγραφο του Υφυπουργού κυρίου Πεταλωτή και του αδερφού του Γ.Γ. του ΠΑΣΟΚ κ. Αθ. Ξυνίδη προς τον Υφυπουργό κ. Δούκα της 14-7-2004. Η Μονή και το Δημόσιο είχαν συμβιβασθεί περίπου πριν ένα μήνα και στις 14-7-2004, ο κ. Πεταλωτής αποστέλλει επιστολή προς τον Υφυπουργό κ. Δούκα εκ των υστέρων και αναφέρει ότι γνώριζε την εισήγηση του εισηγητή δικαστή του δικαστηρίου Κομοτηνής πριν την έκδοση οποιασδήποτε απόφασης!!!
Το έγγραφό τους αυτό κατηγορεί το Δημόσιο γιατί δεν προέτρεψε το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Δημοσίων Κτημάτων να παρανομήσει και να ζητήσει την εισήγηση του εισηγητή δικαστή στο δικαστήριο της Κομοτηνής επειδή αυτοί γνώριζαν την εισήγηση αυτή!!! Το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο είχε συσκεφθεί 20-5-2004. Οι προαναφερθέντες κύριοι δεν γνώριζαν ότι δεν είχε νόμιμη δυνατότητα το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο να ζητήσει την εισήγηση του εισηγητή δικαστή; Εν πάση περιπτώσει πώς ήταν τόσο βέβαιοι ότι η εισήγηση του εισηγητή δικαστή ήταν υπέρ του Δημοσίου και όχι υπέρ της Μονής; Πού γνώριζαν ότι υπήρχε εισήγηση και ποιος τους το είχε πει με τόση βεβαιότητα. «Ο νοών νοείτω».
Κανείς εισαγγελέας δεν τους κάλεσε γι’ αυτό ούτε ο κ. Σανιδάς ο οποίος καταθέτει ότι γνώριζαν οι κ. Πεταλωτής και Ξυνίδης την εισήγηση, ούτε ο κ. Κολιούσης που επίσης και εκείνος γνώριζε το ίδιο! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!
Επίσης από την 1η ερώτηση της εφημερίδας «Αποκαλύψεις» προκύπτει και κάτι άλλο: Ποιος και γιατί βάφτισε την εισήγηση του Εισηγητή Δικαστή ως Απόφαση Δικαστηρίου;(!) Ενώ όπως κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο κ. Σανιδάς ήταν απλώς ένα σχέδιο της Εισηγητρίας!!! Αυτό δέχτηκε και το δικαστήριο στην Κομοτηνή αθωώνοντας την Πρόεδρο του Δικαστηρίου κ. Ψάλτη στο σημείο αυτό. Αυτό κανείς δεν το δημοσίευσε!!!
Το ποινικό δικαστήριο αποφάσισε τελεσιδίκως και αθώωσε την Πρόεδρο του Πρωτοδικείου κ. Ψάλτη, ειδικότερα σ’ αυτό το σημείο δεν υπάρχει απόφαση αλλά μόνο σχέδιο γνωστό πριν την έκδοσή του από τους πραναφερθέντες κυρίους.
Ποιος είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ Πεταλωτή – Ξυνίδη και Δικαιοσύνης; Γιατί ο κ. Σανιδάς χρησιμοποίησε ως βασικό μάρτυρα στην υπόθεση Βατοπαιδίου τον κ. Παπαδόπουλο, εκδότη της εφημερίδας «Μαχητής» στη Θράκη, συνεργάτη των προαναφερθέντων; Μήπως γιατί και ο ίδιος ο κ. Παπαδόπουλος γνώριζε επίσης την εισήγηση του Εισηγητή – Δικαστή στο δικαστήριο της Κομοτηνής όπως μαρτυρά στην Εξεταστική από το Φλεβάρη του 2004; Την εισήγηση γνώριζαν περιέργως οι προαναφερθέντες από τον Φεβρουάριο!!!
Ποια η σχέση Πεταλωτή – Ξυνίδη – Μητροπολίτη Ξάνθης, ο οποίος στέλνει έγγραφα προς την Πρόεδρο του δικαστηρίου να εκδόσει απόφαση από τον Ιανουάριο του 2004 σύμφωνα με την εισήγηση του Εισηγητή – Δικαστή; Ποιος ενημέρωνε τον Μητροπολίτη Ξάνθης και έστελνε έγγραφα προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από τον Ιανουάριο του 2004 όταν το δικαστήριο είχε εκδικαστεί μόλις δύο μήνες πριν, τον Νοέμβριο του 2003;
Αυτό σημαίνει ότι οι προαναφερθέντες γνώριζαν την εισήγηση από τον Ιανουάριο του 2004; Να κληθούν να εξηγήσουν ο καθένας από την πλευρά του πώς γνώριζαν την εισήγηση – σχέδιο που βαφτίστηκε περιέργως απόφαση και εκδόθηκε μετά από τέσσερα χρόνια με εντολή Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου!!! Ο κ. Παπαδόπουλος, εκδότης της εφημερίδας «Μαχητής Θράκης» αναφέρει «ο κ. Ξυνίδης που μιλούσα εγώ, με τους φορείς που μιλούσα, (στους φορείς είναι και ο κ. Πεταλωτής) γνώριζαν ότι η απόφαση είναι απορριπτική, το ήξεραν».
Προσπάθησαν όλοι τους να «εκβιάσουν» μια ευνοϊκή για το Δημόσιο απόφαση με την διαρροή!!! Γνωρίζουν την εισήγηση «το είχαμε διαρρεύσει, ήμασταν ικανοποιημένοι» (Παπαδόπουλος – Εξεταστική της Βουλής)!
Υπεύθυνος για την στενή παρακολούθηση του πράγματος είναι βέβαια ο κ. Ξυνίδης, στενός συνεργάτης του κ. Πεταλωτή. Ο κ. Αθ. Ξυνίδης ήταν υπεύθυνος για αυτά: «γιατί το νομικό σκέλος της υπόθεσης το είχε αναλάβει από την Επιτροπή Αγώνα και το έβλεπε ο κ. Ξυνίδης» (Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, Τσολακίδης, Δήμαρχος Βιστωνίδος, σ. 193). «Ο κ. Ξυνίδης που μιλούσα εγώ, με τους φορείς που μιλούσα γνώριζαν ότι η απόφαση είναι απορριπτική. Το ήξεραν».
Αλλά και ο κ. Ξυνίδης το καταθέτει ο ίδιος.

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Κύριε Ξυνίδη, ήθελα να ρωτήσω 3 πράγματα σύντομα. Η γνώση για το αποτέλεσμα της διασκέψεως έγινε με διαρροή. Ήταν γνωστή στην κοινωνία της Ξάνθης;
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΞΥΝΙΔΗΣ: Ναι. Επί αρκετές μέρες υπήρχαν δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο. Έχω προσκομίσει κάποιες αποφάσεις. Έχω και άλλα εδώ αν θέλετε.
ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Το ήξεραν όλοι οι φορείς;
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΞΥΝΙΔΗΣ: Όλοι.
Προφανώς ο κ. Ξυνίδης ήταν γνώστης της εισήγησης και το διέρρευσε στους άλλους.
Οι νομικοί κύκλοι (Πεταλωτής και Ξυνίδης) την γνώση τους αυτή την είχαν διαρρεύσει σε κατάλληλο καιρό και σε δημοσιογράφους.
Κωνσταντίνος Βαξεβάνης: «Απ΄ όλους τους παράγοντες στη Θράκη ήταν κοινό μυστικό ότι η δικαστική απόφαση θα έβγαινε με ψήφους 2-1 υπέρ του δημοσίου». Σε ερώτηση του βουλευτή κ. Πλεύρη:
Αθανάσιος Πλεύρης: «Εσείς είχατε την εντύπωση, από την έρευνα που έχετε κάνει ότι ήταν γνωστή αυτή η διάσκεψη, ότι είχε γίνει και είχε βγει μία απόφαση την εποχή που έγινε αυτό;»
Ο κ. Βαξεβάνης απάντησε:
Κωνσταντίνος Βαξεβάνης: «Βεβαίως, το είχαμε μάθει και εμείς ακόμα, εννοώ εμείς οι δημοσιογράφοι, όχι εγώ συγκεκριμένα... Βεβαίως. Νομικοί κύκλοι της περιοχής (Ξυνίδης, Πεταλωτής) συζητούσαν ότι υπάρχει απόφαση 2 προς 1. Και μάλιστα αυτό, αν θέλετε, μπορεί να προκάλεσε και μία πίεση στους δύο (δικαστές) που πλειοψήφισαν για το ότι έχει διαρρεύσει, εμείς θα εκτεθούμε...» (Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, Βαξεβάνης).

Για τα άλλα ερωτήματα λίαν συντόμως.

Η ιδεολογική αφύπνιση της Κεντροδεξιάς

Του Αντώνη Σαμαρά*

Πριν λίγες μέρες έθεσα στο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, το ζήτημα της ιδεολογικής ταυτότητας της σύγχρονης Κεντροδεξιάς:

Δεν υπάρχει Πολιτική χωρίς ιδέες. Όσοι πιστεύουν ότι η άσκηση Πολιτικής είναι απλά θέμα «τεχνοκρατικής διαχείρισης», φτωχαίνουν την Πολιτική, την αδειάζουν από νόημα κι από ακτινοβολία στο λαό. Τελικά, αποδυναμώνουν την ίδια τη Δημοκρατία… Γιατί η απόϊδεολογικοποίηση της Πολιτικής, οδηγεί σε αποπολιτικοποίηση της διακυβέρνησης.

Δεν μπορεί η Κεντροδεξιά να απουσιάζει από τη μάχη των ιδεών. Τα κόμματα της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς, υπερασπίζονται τις δικές τους ιδεολογικές αρχές, τις αναδιατυπώνουν συνεχώς, εκσυγχρονίζουν το ιδεολογικό τους οπλοστάσιο. Για μας, για την Κεντροδεξιά, αυτό θεωρείται από κάποιους …«απαγορευμένο ταμπού»!

Η παράταξή μας, από τις γραμμές της οποίας βγήκαν και τις ιδέες της οποίας υπερασπίστηκαν – μεταξύ πολλών άλλων λαμπρών πνευματικών ανθρώπων – ένας Παναγιώτης Κανελλόπουλος, ένας Κωνσταντίνος Τσάτσος, ένας Γιώργος Σεφέρης και ένας Οδυσσέας Ελύτης, η παράταξη αυτή, θεωρείται σήμερα «παρίας» στις μεγάλες διανοητικές αναζητήσεις της εποχής μας!

Δεν της επιτρέπουν ούτε τη μεγάλη πνευματική κληρονομιά της να επικαλεστεί, ούτε τις διαχρονικές της αξίες να υπερασπιστεί.

Αυτό πρέπει να σταματήσει.

Σεβόμαστε τις ιδέες όλων. Αλλά υπερασπιζόμαστε τις δικές μας ιδέες.

Που είναι συνδεμένες με τις καλύτερες πολιτικές και πνευματικές παραδόσεις της Ελλάδας.

Τα μεγάλα Κεντροδεξιά κόμματα σε όλη τον κόσμο – ιδιαίτερα στην Ευρώπη – είτε αυτό-προσδιορίζονται ως Χριστιανοδημοκρατικά, είτε ως Συντηρητικά, είτε ως ο,τιδήποτε άλλο – δίνουν και κερδίζουν τη μάχη των ιδεών. Γιατί γνωρίζουν ότι πολιτική διακυβέρνηση χωρίς ιδεολογική επιρροή είναι απλή διαχείριση. Συνήθως κακή διαχείριση…

Η δική μας ιδεολογία, ο Κοινωνικός Φιλελευθερισμός, έχει επιρροή σε όλη την κοινωνία. Δεν χρειάζεται να εισαχθεί «απ’ έξω» και να επιβληθεί «από τα πάνω». Στηρίζεται σε αρχές και αξίες «αυτοφυείς» στην ελληνική κοινωνία και την παράδοσή της, αυτονόητες σε όλα τα κοινωνικά στρώματα και προ πολλού κυρίαρχες παντού στον κόσμο.

Η κοινωνία δεν θα «ενοχληθεί» αν υπερασπίσουμε τα δικά της βαθύτερα πιστεύω. Αντίθετα θα απομακρυνθεί από μας, αν δεν καταφέρουμε να τα ενστερνιστούμε και να τα υπερασπιστούμε…

Κι αυτή τη στιγμή μας βλέπει με επιφυλακτικότητα γι’ αυτό ακριβώς:

Γιατί για πολλά χρόνια τα αποσιωπήσαμε…

Στη νέα μας πορεία, λοιπόν, κάνουμε άνοιγμα σε όλη την κοινωνία και ακουμπάμε το μέγιστο φάσμα των συμπολιτών μας.

Αρχές μας είναι:

* οι αστικές αρχές της εργατικότητας, της αξιοκρατίας, της συνέπειας, της κοινωνικής ισορροπίας και του σεβασμού της ανθρώπινης προσωπικότητας.

* οι φιλελεύθερες αρχές της ανταγωνιστικότητας, των ατομικών δικαιωμάτων, και της προσωπικής ευθύνης.

* ο ρόλος της μεσαίας τάξης, ως κορμού της κοινωνίας (Αριστοτέλης), ως κέντρου βάρους της δημοκρατίας (Μοντεσκιέ, Μαξ Βέμπερ), κι ως μοχλού της ανάπτυξης (Ρούσβελτ, Ντε Γκώλ, Αντενάουερ, Κέννεντυ, Μιτεράν).

* ο κοινωνικός χαρακτήρας του φιλελευθερισμού, που αντιδιαστέλλεται από τις νεοφιλελεύθερες ακρότητες, οι οποίες όπου εφαρμόστηκαν οδήγησαν τις κοινωνίες σε αδιέξοδα.

* ο πατριωτικός χαρακτήρας του φιλελευθερισμού, που αντανακλάται άμεσα στις βαθύτερες ευαισθησίες του λαού μας – ανεξάρτητα από το τι ψηφίζει – για την Πατρίδα και την Ελευθερία.

Όλα αυτά δεν… «περιχαρακώνουν» την Παράταξή μας!

Αντίθετα διευρύνουν την επιρροή της.

Η ιδεολογία μας είναι απελευθερωτική και ενωτική, ακριβώς γιατί παραμερίζει ψεύτικα διλήμματα:

– Δεν διαλέγουμε ανάμεσα στην Ανάπτυξη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη. Διαλέγουμε Ανάπτυξη με Κοινωνική Δικαιοσύνη.

– Δεν διαλέγουμε ανάμεσα στην Πατρίδα και την Εξωστρέφεια. Υπερασπιζόμαστε την Πατρίδα μας, ακριβώς για να μπορέσουμε να προκόψουμε με εξωστρέφεια ως ανοικτή κοινωνία σε ένα ανοικτό κόσμο.

Θέλουμε την Ελλάδα ανοιχτή κοινωνία, αλλά όχι «ξέφραγο αμπέλι»…

Θέλουμε τη χώρα μας πλήρες μέλος της Ευρώπης με πλήρη συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση, όχι «κράτος- παρία», ούτε χώρα «περιορισμένης ευθύνης», ούτε «φινλανδοποιημένη περιοχή».,,

Όλα αυτά θεωρούνται αυτονόητα σε όλες τις άλλες δημοκρατίες. Μόνο στην Ελλάδα κάποιοι ισχυρίζονται ότι τέτοιες απόψεις μπορεί να… «απωθούν τους ταλαντευόμενους ψηφοφόρους»!

Πάρτε, για παράδειγμα, τον ιστορικά «κεντρώο ψηφοφόρο. Του οποίου οι θέσεις έχουν αλλάξει από εποχή σε εποχή.

Είναι κυρίως οι δικές μας απόψεις που τον συγκινούν σήμερα. Κι όχι μόνον αυτόν…

Άλλωστε, οι Κεντρώοι ψηφοφόροι δεν είδαν με συμπάθεια όσους υποστήριξαν το Σχέδιο Ανάν το 2004.

Όπως δεν είδαν με συμπάθεια ούτε την πρόσφατη υπερψήφιση του Μνημονίου για το «μηχανισμό Στήριξης»…

Εδώ έχουμε το εξής παράδοξο: οι υποστηρικτές ακραία αντιλαϊκών θέσεων, να εμφανίζονται ως υπερασπιστές των… κεντρώων αντιλήψεων!

Η στροφή μας στην Ιδεολογία είναι επιστροφή στην Πολιτική.

Είναι η στέρεα βάση για τη δημιουργία ενός μεγάλου λαϊκού πλειοψηφικού ρεύματος.

Δεν θα είναι εύκολο. Αλλά μέσα σε συνθήκες κρίσης όπως η σημερινή είναι πιο απαραίτητο παρά ποτέ…

Αυτό ενοχλεί κάποιους…

Δεν ενοχλεί τους ψηφοφόρους μας. Αντίθετα, αυτοί το θέλουν.

Δεν ενοχλεί τους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων. Αντίθετα, το παρακολουθούν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Απειλεί , όμως, το ΠΑΣΟΚ. Και ενοχλεί τα… «εξαπτέρυγά» του.

Τι να κάνουμε;

Μικρό το κακό…

* δημοσιεύεται στον Κόσμο του Επενδυτή

ΠΗΓΗ: http://www.antinews.gr/?p=49602

ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΥΓΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΚΕΡΑΜΩΤΗ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΝΑΞΟΥ{ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΑΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ }ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΑΕΡΟΔΙΑΚΟΜΙΔΗ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ?????????????????????????????ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΡΟΥΤΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΤΗΣ Ν.Δ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

ΣΤΙΣ ΕΝΝΕΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜ।Τ।Ο ΝΑΞΟΥ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Ν।Δ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ,ΑΦΟΥ ΣΥΝΕΧΑΡΗ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ,ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΦΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ,ΑΝΤΑΛΑΞΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ,ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ।

Αναδρομικές ...ανισότητες

Από τον Θανάση Ι. Νικολαΐδη

Συγγραφέα
thanikolaidi@hotmail.com

ΟΙ κυβερνήσεις παίρνουν μέτρα, η Δικαιοσύνη βγάζει αποφάσεις που οι πολίτες οφείλουν εφαρμόσουν. Αυτό κάνουν, αλλά όχι με.ζήλο και συχνά με δυσφορία. Κι όταν ο πολίτης διαπιστώσει την άδικη μεταχείριση, η σχέση του με την Πολιτεία χειροτερεύει. Και συχνά.πασκίζουν να τον εκνευρίσουν. Με χειροπιαστές αδικίες και με το στοιχείο της ανισότητας να του σπάει το ηθικό.
ΑΣ γίνουμε σαφέστεροι. Παίρνουν μέτρα για τη...
φτωχολογιά και ισχύουν απ' την πρώτη ώρα. Ενίοτε με αναδρομική ισχύ και χωρίς συμβιβασμούς, προθεσμίες ή αναστολές. Βγάζει τις αποφάσεις της η Δικαιοσύνη με «αποδέκτες» φτωχούς, μικρούς και αδύναμους. Δεν το συζητάμε. Θα εφαρμοσθούν πάραυτα και στο σύνολό τους. Με μαθηματική ακρίβεια και με την αυστηρότητα της δικαστικής επιταγής.
ΚΑΠΟΤΕ έρχεται και η ώρα του ισχυρού. Του κάθε Μαντέλη που έκανε υπουργός, σπούδασε τα παιδιά του «δημοσία δαπάνη» και ιδρώσαμε να τον κρατήσουμε.κοντά μας. Απαγορεύτηκε η έξοδός του απ' τη χώρα και.πανηγυρίζουμε. Για το αυτονόητο. Το προβάλλουν για «επιτυχία» και πράξη ηρωική. Προβάλλουν την Πολιτεία σαν ...ανοιχτομάτισσα που δεν την πιάνεις στον ύπνο. Το' πιασε πως ο Μαντέλης φεύγει, πήρε τα μέτρα της κι είμαστε περήφανοι, πλήρεις και αυτάρκεις!
ΕΝΑΝ φουκαρά του κατάσχουν την περιουσία για μικροχρέη και του κόβουν τα ήπατα θυροκολλημένες δικαστικές αποφάσεις. Ο Χριστοφοράκος το' σκασε και του κουνούσαν το μαντήλι πολιτικοί και ο αρμόδιος δικαστής είχε...ρεπό. Τι άλλο να θυμηθείς, να μνημονεύσεις και να μελετήσεις; Πως το στρίμωγμα του υπαλλήλου έχει να κάνει με κρατήσεις και περικοπές του μισθού του που ισχύουν αναδρομικά; Και γιατί, ρε φίλε, δεν νομοθετείς για μεγαλοκλεφταράδες και να τους πάρεις το κεφάλι.αναδρομικά; Πλειοψηφία διαθέτεις, οι νομοθέτες μας πληρώνονται για υπερωρίες και «νυχτερινά» κι όμως τα μεγάλα ψάρια ξεφεύγουν απ' το δίχτυ με τις μεγάλες τρύπες. Για να διατηρούν τα προνόμιά τους οι «εργαζόμενοι» της βουλής και να τα χάνουν συμβασιούχοι και απολυμένοι. Αναδρομικά!

"Επιστολή προς τον Γιώργο Παπανδρέου"

υριακή, 13 Ιουνίου 2010



πολλες φορές φέτος είσασταν το επίκεντρο πρόσωπο όλου του κόσμου।
Είχατε τη δυνατότητα να βγείτε κερδισμένος αλλά αποτύχατε.
Μπορεί να μη φταίτε εσείς αλλά φέρατε την οικονομική και κοινωνική καταστροφή της χώρας...
Είμαι φοιτητής και σπουδάζω οικονομία, οι γονείς μου είναι δημόσιοι υπάλληλοι (μέχρι το κόκκαλο σωστοί στη δουλειά τους)και με το ζόρι μπορούν να συντηρίσουν την τριμελή οικογένεια τους. Φέρατε κοινωνικοοικονομικό έγκλημα στην Ελλάδα και δε πείρατε μέτρα για να προφυλαχθεί ο ελληνικός λαός.
Υποδουλοθήκατε στο σύστημα και τώρα είστε αίρμεα των "μεγάλων" προσώπων στην οικονομία αλλά και στην ηγεσία.
Είμαι και γω ένας από τους πολύς που σε πίστεψαν και σε ψήψισαν και θεωρώ το χειρότερο που μπορεί να σε πει κάποιος είναι ότι μας απογοήτευσες όλους, όλο τον Ελληνικό λαό.
Αυτό αφορα εσάς κύριε Παπανδρέου και άμα το συνδυάσεις με τις αποφάσεις που πήρατε σαν "κυβέρνηση" θα καταλάβαιτε πως γίνατε κι'εσείς ένας απ'αυτούς που πρέπει να πάνε στη φυλακή αλλά και στην ΑΠΟΛΥΤΗ εξορία της ανθρωπότητας.
Είμαι πολύ εξοργισμένος9όπως και όλος ο λαός) και προσπαθώ να μιλήσω ήρεμα για να με πάρετε στα σοβαρά και να "ακούσετε".
Οι πράξεις δικές σας, όπως δικές σας θα είναι και οι συνέπεις.
Γι'αυτό προσοχή.."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ