slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑΞΟ ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΣΤΟ NY TIMES TRAVEL SHOW

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
1.3.2011
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η παρθενική συμμετοχή του δήμου Ναξου και Μικρών Κυκλαδων στη σημαντική διεθνής έκθεση ΝY Times Travel Show η οποία διεξήχθη απο 25-27 Φεβρουαρίου στη Νέα Υόρκη της Αμερικής.
Η Νάξος & οι Μικρές Κυκλάδες, με stand δίπλα ακριβώς από το κεντρικο περίπτερο του ΕΟΤ, και εκπροσωπούμενες από τους κύριους Μαργαρίτη Ιωάννη και Λαπαναίτη Βασίλη, καταφεραν να αποσπάσουν τα συγχαρητήρια και τα ιδιαίτερα κολακευτικα σχόλια του προισταμενου του ΕΟΤ στην Αμερική, κου Πετσίλα, για την παρουσία τους στο μεγάλο αυτό Travel Show.
Ως κύρια σημεία αξίζουν να αναφερθούν:


Η τεραστια ζήτηση των Αμερικανών για ενα αυθεντικό και αναδυόμενο τουριστικο προιόν, το οποίο αναγνώριζαν στη Ναξο και τις Μικρές Κυκλαδες.
Η «εξαφανιση» όλου του προωθητικού υλικού του περιπτέρου μας, συμπεριλαμβανομενου και του ηλεκτρονικου (CD), το οποίο για πρώτη φορα εφέτος διαμοιραστηκε σε εκθεση.
Η εξαιρετική συγκυρία του πρωτοσέλιδου αφιερώματους του Conde Nast Traveler για τις Μικρες Κυκλαδες στο τευχος Φεβρουαρίου, και η οποια βόήθησε σημαντικα στην καλύτερη προβολή του προιόντος μας
Οι συναντήσεις με σημαντικούς ταξιδιωτικούς πράκτορες, για συμπερίληψη των νησιών μας στα προγράμματα/ μπροσούρες τους για το 2012.
Η συμφωνία για πραγματοποίηση fam trips, press trips (ταξίδια εργασιας ταξιδιωτικών πρακτόρων και δημοσιογράφων) το καλοκαιρι του 2011, με τη σημαντική υποστήριξη του κου Πετσίλα(προισταμενος ΕΟΤ) καθώς και του κου Τριβιζα (προεδρος του ΕλληνοΑμερικανικου Επιμελητηριου στην Αμερικη).
Οι συνεντευξεις που δόθηκαν, από τον κο Μαργαριτη και κο Λαπαναιτη, στον ΑΝΤ1 Satellite και στην τοπικη εφημερίδα της ομογένειας, προσκαλώντας τους Ελληνες της Αμερικής να ανακαλύψουν τις μοναδικες ομορφιές των νησιών μας

Η πρόσκληση αλλά και εντονη ενθάρρυνση του προισταμένου του ΕΟΤ για συνεχιση της δυναμικής παρουσίας της Ναξου και με τη συμμετοχή της στην εξίσου σημαντική έκθεση Los Angeles Travel Show στις 19-20 Μαρτίου 2011.

















Το πρόγραμμα όλων των Αποκριάτικων εκδηλώσεων της Νάξου

Αποκριάτικο Δρώμενο

Το Δ.Ν.Τ ανταμώνει την ιστορία της Νάξου την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011
και ώρα 8 μ.μ στο Δαμαριώνα (Ανδρονίκειο Κέντρο)
Οργάνωση: Ομάδα Δρυμαλίας
Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011
ROCK LIVE John Mag & Vagelis Fragkiskos στο Escoba Bar είσοδος ελεύθερη.
Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011 Μεθυδότια:
Αρχαιολατρικό παγανιστικό έθιμο, ύμνος στον Θεό Διόνυσο από τις Μαινάδες και τους Σάτυρους. Έναρξη Παρέλασης από την Αγία Θεοδοσία στις 21:30 κατάληξη στην κεντρική Πλατεία στο Λιμάνι της Νάξου. Χορός, Ρακί ,Κρασί , Ρακόμελο.

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011
Λαμπαδηφορία:
Συνάντηση στο Κάστρο στην Καθολική Μητρόπολη στις 18:00 για την προετοιμασία και το ντύσιμο των Λαμπαδηφόρων. Έναρξη παρέλασης από το Κάστρο με την μουσική υπόκρουση τον τυμπάνων γύρω στις 21:30 κατάληξη στην κεντρική Πλατεία στο Λιμάνι της Νάξου. Χορός, Ρακί ,Κρασί , Ρακόμελο. Απαραίτητο για την συμμετοχή σας ένα ΛΕΥΚΟ ΣΕΝΤΟΝΙ.

Αποκριάτικο πάρτυ του στο BAR ESCOBA... Εκπλήξεις πολλές, αλλά και Βραζιλιάνες χορεύτριες θα βρίσκονται εκεί να μας διασκεδάσουν μέχρι αργά το πρωί... Διοργάνωση Παναξιακος Α.Ο Είσοδος 6ευρω.

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011
Καρναβάλι
Η Μεγάλη Παρέλαση των Καρναβαλιστών με αρχηγό τον Βασιλιά Καρνάβαλο. Έναρξη γύρω στις 11:00 το πρωί από το Κέντρο Υγείας Νάξου με κατάληξη στην κεντρική Πλατεία στο Λιμάνι της Νάξου. Χορός, Ρακί ,Κρασί, Φαγητό.


Κυριακή Στην Απείρανθο Κουδουνάτοι
Οι Παραδοσιακοί Κουδουνάτοι στην Απείρανθο Νάξου σας περιμένουν για ένα ατελείωτο γλέντι υπό τον ήχο των κουδουνιών. Ώρα: 16:00
Αποκριάτικο Party
Escoba Bar party 80s & Latin από την Αεραθλητική Νάξου Είσοδος Δωρεάν.

Τα ΚΟΚΚΙΝΑ ΧΑΛΙΑ στο OCEAN club με είσοδο 6 ευρώ.
Διοργάνωση: Σύλλογος Γυναικών Νάξου.
Κέντρο ΑΙΓΑΙΟ μεγάλο ΝΗΣΙΩΤΙΚΟ ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ. ΚΟΥΛΑ ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΥ Υπαπαντή Φλεριανου ,Βιολί & Τραγούδι Σταυρός Παπακωνσταντης και Λαούτο Αγγελος Μαστρογιαννοπουλος.

Καθαρά Δευτέρα 6 Μαρτίου 2011

Μέλανες Νάξου
Τυρινή Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011
* Συγκέντρωση το πρωί στο καφενείο του Γιάννη Ανεβλαβή (Έμπορα).
* Αναχώρηση στις 10:00 για το δημοτικό σχολείο Μελάνων και στη συνέχεια για τον Κυνίδαρο και το μαγαζί του Μάκη Τσελέντη (Σιντριβάνι).
* Αναχώρηση στις 17:00 για τις Μέλανες και το μαγαζί του Γιώργου Ξενάκη.

Φιλώτι Νάξου
Στην Πλατεία του χωριού την Καθαρή Δευτέρα Σαρακοστιανό τραπέζι με ήχους από Τζαμπουνοντούμπακα και κουδούνια, την αναβίωση παλιών εθίμων, (γεροντίστικος χορός) παραδοσιακές μακαριές στην πλατεία του χωριού.
Οργάνωση: Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Φιλωτιου
Κυνίδαρος Νάξου
Καθαρά Δευτέρα Ζούμε τα έθιμα μας. Παραδοσιακά παιχνίδια στην Πλατεία του Χωρίου. Ώρα: 16:30
Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Κυνιδάρου ΑΠΙΚΡΑΝΤΟΣ.
Τρίτη 7 Μαρτίου 2011
Μέλανες Νάξου
Τυρινή Τρίτη 1 Μαρτίου 2011
* Συγκέντρωση το πρωί στο..... καφενείο του Γιάννη Ανεβλαβή (Έμπορα).
* Αναχώρηση στις 10:00 για τις Εγγαρές και το μαγαζί του Νίκου Καπετανάκη.
* Αναχώρηση στις 14:00 για τη Γαλήνη και το μαγαζί του Γιάννη Γκούφα (Λοστρόμος).
* Αναχώρηση στις 17:00 για τις Μέλανες και το μαγαζί του Βασίλη Ξενάκη.

Π. Καμμένος: Ως πότε θα πεθαίνουν άνθρωποι, όπως ο ακρίτας στο Αγαθονήσι, λόγω ακτοπλοϊκού αποκλεισμού;


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgXvyAzh2vTG2HaY41DgWft7WhYaEqqJ5LTZ56BX20sE4J8SQ6l28Bmg9vEU7VaKXaL8qX2ZVeCZNdoUSN77wePKChGHSi43Z_TBkQdo5cJOZXq5L6Yg8fOX2-2bKbL3RhvQmakMZcs34M/s1600/%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82+%CE%BA.jpgΚΑΜΜΕΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ)
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Πρωθυπουργό κο Γεώργιο Παπανδρέου

Θέμα : Θάνατος ακρίτα μας από τον δεκαήμερο ακτοπλοϊκό αποκλεισμό του Αγαθονησίου

Δυστυχώς , όπως είχα έγκαιρα προειδοποιήσει με παρέμβασή μου στη Βουλή, με την κατάργηση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής θα επακολουθούσε η πλήρης διάλυση και εγκατάλειψη των νησιών μας και πιθανόν να θρηνούσαμε και ανθρώπινες ζωές.

Επί δέκα μέρες το ακριτικό Αγαθονήσι και οι κάτοικοί του είναι αποκλεισμένοι ,διότι τα πλοία Κάλυμνος και Άννα Express, που έκαναν τη γραμμή, βρίσκονται ταυτόχρονα και τα δύο για την ετήσια καθιερωμένη επιθεώρηση. Ο αποκλεισμός αυτός, όπως καταγγέλλει και ο Δήμαρχος κος Κόττορος Ευάγγελος έχει δημιουργήσει οξύτατα προβλήματα στον ανεφοδιασμό αλλά και στην υγεία των κατοίκων. Σε λίγο δε θα υπάρχουν ούτε φάρμακα , ούτε τρόφιμα.

Αποκορύφωση είναι ο τραγικός θάνατος 55χρονου υπαλλήλου των ΕΛΤΑ από έμφραγμα , λόγω του ότι παρά τις προσπάθειες των τοπικών αρχών ήταν αδύνατη η μεταφορά του λόγω της έλλειψης ακτοπλοϊκού μέσου. Ο Πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του στο Αγαθονήσι στις 2 Μαΐου 2009 δήλωσε : "Είμαστε εδώ στο Αγαθονήσι , για να συμπαρασταθούμε στους κατοίκους αλλά και να τονίσουμε πόσο απαράδεκτο είναι η πολιτεία, η Κυβέρνηση να φυγομαχεί μπροστά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος...ας έρθουν όλοι εδώ για να διαπιστώσουν πόσο έχουν υποβαθμιστεί οι υπηρεσίες υγείας, παιδείας αλλά και των συγκοινωνιών που θα έπρεπε να είναι πρώτης προτεραιότητας...δεσμεύομαι για την ύπαρξη ενός πλοίου κάθε μέρα στο νησί"

Όχι μόνο δεν εγγυηθήκατε τα ήδη κεκτημένα των νησιών μας αλλά υποβαθμίσατε τις συνθήκες ζωής των ακριτών μας. Η μνημονιακή πολιτική έχει μετατραπεί σε ένα καθημερινό εφιάλτη που έχει καταστρέψει τις ζωές και τα όνειρα των περήφανων απομονωμένων νησιωτών μας.

Ερωτάται ο κος Πρωθυπουργός:

1. Ποιά μέτρα θα λάβετε έτσι ώστε να αρθεί άμεσα ο αποκλεισμός του Αγαθονησίου προτού θρηνήσουμε και άλλες ανθρώπινες ζωές;

2. Είναι σαφές ότι η κατάργηση του ΥΕΝΑΝΠ έχει επιφέρει τεράστιο πλήγμα τόσο στη ναυτιλία όσο και στη νησιωτικότητα. Προτίθεστε στην αναγνώριση ενός τραγικού πολιτικού σφάλματος και στην αποκατάστασή του;

1 Μαρτίου 2011

Ο Ερωτών Βουλευτής

Πάνος Καμμένος

Μιχελάκης για τα σενάρια πρόωρων εκλογών, τις μετεκλογικές συνεργασίες

"Χαιρόμαστε που ο κ. Πεταλωτής κατάλαβε επιτέλους πως τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, τα οποία διαρρέει η κυβέρνηση και μετά τα διαψεύδει, κάνουν κακό στον τόπο", δήλωσε ο Γιάννης Μιχελάκης σχολιάζοντας τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγόρησε για μια ακόμα φορά το ΠΑΣΟΚ πως είναι αυτό που επαναφέρει τα σενάρια σε κάθε περίπτωση που αντιμετωπίζει πρόβλημα, λόγω της αδιέξοδης πολιτικής του το θέμα των εκλογών. "Για να μην πουν κάποιοι ότι η ΝΔ φοβάται τις εκλογές, εμείς είμαστε έτοιμοι, οι εκλογές είναι καλοδεχούμενες", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε πως ο Αντώνης Σαμαράς έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις από τις 7 Ιουλίου για την αντιμετώπιση της κρίσης. "Αν μας είχαν ακούσει τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα, αυτό είναι υπεύθυνη αντιπολίτευση, εμείς δεν παίζουμε με τους θεσμούς", δήλωσε.

Η ΝΔ, εξάλλου, κλείνει την πόρτα στο ενδεχόμενο προεκλογικής συνεργασίας με τον ΛΑΟΣ, υπενθυμίζοντας το "ναι" του Γιώργου Καρατζαφέρη στο Μνημόνιο. Απαντώντας στα όσα είχε πει χθες ο κ. Καρατζαφέρης ο κ. Μιχελάκης δήλωσε πως "στην πιο επώδυνη οικονομική κρίση που περνάει η Ελλάδα, η ΝΔ οφείλει να κυβερνήσει τη χώρα εμπνέοντας την κοινωνία με τις θέσεις της. Ο ΛΑΟΣ είναι ένα άλλο κόμμα που έχει ταυτίσει την πολιτική του ύπαρξη με την ψήφιση του Μνημονίου. Η ΝΔ αποβλέπει στο να βγει η Ελλάδα από την κρίση και να απεμπλακεί από το Μνημόνιο μια ώρα αρχύτερα. Θέλουμε να πείσουμε το λαό πως έχουμε την πρόταση εξόδου από την κρίση".

Ο κ. Μιχελάκης απέδωσε "παλινωδίες" στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, επισημαίνοντας πως δεν είναι συνομιλητής της ΝΔ. "Επιμένετε για ένα πράγμα το οποίο για εμάς δεν υπάρχει", δήλωσε, προσθέτοντας πως "αν ο κ. Καρατζαφέρης βγήκε το πρωί και είπε "άλφα" και μετά βγήκε και είπε "βήτα", τις παλινωδίες του θα τις κρίνει ο κόσμος, δεν θα τις σχολιάσω εγώ. Δεν ξεχνάμε ότι ο κ. Καρατζαφέρης ψήφισε το Μνημόνιο, ο κ. Καρατζαφέρης δεν είναι συνομιλητής μας", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, θέλοντας να κλείσει το θέμα.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο κ. Αβραμόπουλος βρίσκεται "εκτός γραμμής" κάνοντας λόγο για μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Μιχελάκης εξέφρασε την εκτίμηση πως ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κινείται στην ίδια λογική, όπως όλα τα στελέχη. "Αυτή την ώρα κοιτάμε την κοινωνία, απευθυνόμαστε στην κοινωνία και προσπαθούμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Τίποτα άλλο. Δεν νομίζω ότι ο κ. Αβραμόπουλος έχει πει κάτι το διαφορετικό. Όλα τα στελέχη λένε ότι αυτή τη στιγμή εμείς απευθυνόμαστε στην κοινωνία για να την πείσουμε ότι το πρόγραμμά μας θα βγάλει τη χώρα από την κρίση", δήλωσε.

Ρύθμιση χρεών ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Τις επόμενες μέρες η ΝΔ θα παρουσιάσει τα στοιχεία σχετικά με την οικονομική της κατάσταση, δήλωσε ο κ. Μιχελάκης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δημοσιεύματα που θέλουν τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση να προχωρά σε ρύθμιση χρεών για τα δύο μεγάλα κόμματα. "Προσπαθούμε να μαζέψουμε τα έξοδα που υπήρχαν. Γίνονται πλέον μεγάλες οικονομίες κλίμακος. Στόχος μας είναι να μαζέψουμε χρήματα από πολλούς, να ενισχυθεί το κόμμα από πολλούς φίλους", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης

Για τις απολύσεις στην Cosmote

Σε ερώτηση σχετικά με τις απολύσεις εργαζομένων στην Cosmote ο εκπρόσωπος της ΝΔ παρέπεμψε σε δήλωση του αρμόδιου Τομεάρχη του κόμματος Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος τονίζει πως οι απολύσεις στην εταιρία δεν δικαιολογούνται από τα πραγματικά οικονομικά και επιχειρησιακά δεδομένα της εταιρίας. Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί ευθέως τη διοίκηση της Cosmote, η οποία, όπως λέει, έχει τοποθετηθεί από την κυβέρνηση, πως συντηρεί τον φαύλο κύκλο της ανεργίας και της ύφεσης, λίγες μέρες μετά την προτροπή της κυβέρνησης για μειώσεις μισθών στον ΟΤΕ.

"Η αποτροπή των απολύσεων, η συγκράτηση της ανεργίας, παράλληλα με τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων είναι ο πυρήνας της στρατηγικής αντιμετώπισης της κρίσης με λιγότερο δυνατό οικονομικό και κοινωνικό κόστος", αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Νικολόπουλος, ο οποίος επισημαίνει πως με αυτή την κίνηση εκπέμπεται ένα αρνητικό μήνυμα στην αγορά. "Η αναθεώρηση της απόφασης αυτής και η διαβούλευση με τους εργαζομένους είναι ο μόνος δρόμος για την Cosmote" σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Καρναβάλι Ιαλυσού Κυριακή 6 Μαρτίου 3 το Μεσημέρι

tn_karnavali_ialisou_1

Το Συμβούλιο της Δημοτικής ενότητας Ιαλυσού , ο Σύλλογος Νεολαίας Ιαλυσού ''Α.ΝΕ.Μ.Ο.Ι.'', ο Σύλλογος Γυναικών Ιαλυσού , ο Σύλλογος Ψαράδων Ιαλυσού, ο Εμπορικός Σύλλογος Ιαλυσού, οι Πρόσκοποι Ιαλυσού συνδιοργανώνουν το 1ο Καρναβάλι Ιαλυσού και σας προσκαλούν να διασκεδάσετε όλοι μαζί τη Κυριακή 6 Μαρτίου 2011 στη Κεντρική Πλατεία της Ιαλυσού.Διαβάστε περισσότερα

Δύο νέα λιμάνια δημοπρατούνται στις Κυκλάδες: Πολωνίων Μήλου και Σχοινούσας


panagiotisrigas

Στην τελική ευθεία για δημοπράτηση μπαίνουν δύο πολύπαθα λιμενικά έργα των Κυκλάδων. Το λιμάνι των Πολωνίων της Μήλου και αυτό της Σχοινούσας.

Ο συντονισμός της δράσης ανάμεσα στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, την διαχειριστική και τα αρμόδια Υπουργεία και η πολιτική βούληση που εκφράστηκε έμπρακτα από την πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και τον Υφυπουργό Οικονομίας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Παναγιώτη Ρήγα, οδήγησαν σε αίσια κατάληξη τα δύο λιμενικά έργα .

Έτσι, με την προκήρυξη του μέτρου του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου, που αφορά στις λιμενικές υποδομές, θα γίνει η ένταξη των δύο έργων και θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες δημοπράτησής τους.

Η κατασκευή του λιμανιού των Πολωνίων μειώνει σημαντικά τη θαλάσσια απόσταση και το χρόνο του ταξιδιού από την Αττική προς τη Μήλο και αντίστροφα και ουσιαστικά φέρνει πιο κοντά το νησί στα μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας και του Πειραιά.

Το λιμάνι της Σχοινούσας και ο περιφερειακός δρόμος σύνδεσής του με το χωριό πέρασε από πολύχρονη δοκιμασία, μέχρις ότου το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο δώσει το «πράσινο φως» για την κατασκευή τους. Επιτέλους, ένα καθολικό αίτημα των Σχοινουσιοτών και μια πανθομολογούμενη αναπτυξιακή προτεραιότητα του νησιού αντιμετωπίζονται θετικά.

Την απόλυτη ικανοποίησή του εξέφρασε ο Υφυπουργός Οικονομίας Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, κ. Παναγιώτης Ρήγας, για την ανταπόκριση και την ουσιαστική συμβολή τόσο των εμπλεκομένων υπηρεσιών όσο και των πολιτικών προσώπων στη θετική κατάληξη δύο σοβαρών εκκρεμοτήτων για τις Κυκλάδες.

"Καθίζηση" 19,2%, στο λιανεμπόριο το Δεκέμβριο 2010, έναντι του 2009 που είχαμε φόρα απ' τον Καραμανλή

http://www.skai.gr/files/temp/E27ABB1CA66919DB1B62F5AC39DE642B.jpgΣημαντική πτώση, κατά 19,2%, σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων (συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων) στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ σε μέσα επίπεδα το 2010 ο όγκος των πωλήσεων μειώθηκε κατά 6,2%.

Η πτώση κατά 19,2% οφείλεται κυρίως στη μείωση των πωλήσεων στα, Έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακός εξοπλισμός (-34,6%), Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (-20,7%), Βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη (-16,7%), Μεγάλα καταστήματα τροφίμων (-14,4%) και Φαρμακευτικά- καλλυντικά (-9,5%).

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ο δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές), με τα καύσιμα, στο λιανικό εμπόριο τον Δεκέμβριο 2010, σε σύγκριση με τον δείκτη του Δεκεμβρίου 2009, σημείωσε μείωση 19,2% έναντι μείωσης 0,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2009 προς το 2008.

Ο δείκτης κύκλου εργασιών (σε τρέχουσες τιμές), με τα καύσιμα, τον Δεκέμβριο 2010, σε σύγκριση με τον δείκτη του Δεκεμβρίου 2009, σημείωσε μείωση 13,2% έναντι αύξησης 2,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2009 προς το 2008.

ΑΘΑΝΑΤΗ ΜΑΛΒΙΝΑ ΚΑΡΑΛΗ ή η ΠΡΟΔΟΣΙΑ που λέγεται ΠΑΣΟΚ



Καταλάβετε όλοι σας.
Ή αυτοί ή εμείς...

Μανώλης εξ Απειράνθου

Στάθης Αγγελής: δεν αλλάζω κόμμα μένω ...........



Ο Στάθης Αγγελής με  παρέμβαση  του  στην   Ραδιοφωνία Κυκλάδων διευκρίνισε ότι   δεν αλλάζει κόμμα  μένει  στο  καλό ΠΑΣΟΚ  του Νίκου Μαράκη και όχι στο κακό ΠΑΣΟΚ του Σεργη και των άλλων

Έτσι για να μην ξεχνάμε...και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ

«Βόμβα» Στρος-Καν για Ελλάδα
Tης Κατερινας Σωκου

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε ζητήσει την παρέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2009, ούτε δύο μήνες αφότου ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, ενώ δημοσίως απέρριπτε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αυτό αποκαλύπτει ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν σε ντοκιμαντέρ του γαλλικού καναλιού Canal+ που θα μεταδοθεί τον επόμενο μήνα.

Ερωτώμενο από την «Κ», το ΔΝΤ απάντησε ότι δεν σχολιάζει προσωπικές συζητήσεις του επικεφαλής του. Στο πλαίσιο όμως της παραγωγής του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου, το οποίο συνθέτει το προφίλ του Γάλλου πολιτικού ακολουθώντας τον από την κουζίνα του σπιτιού του στην Ουάσιγκτον μέχρι τις επίσημες επισκέψεις του στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Στρος-Καν αναφέρει ο ίδιος την πληροφορία, υπογραμμίζοντας μάλιστα την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο κ. Παπανδρέου.

Το παραπάνω σχόλιο είναι από δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ στις 20/2/2011.
Όλοι φαντάζομαι το μάθαμε.

Δείτε τι έλεγε στη ΔΕΘ ο G.A.P. λίγο πριν τις εκλογές του 2009...
Χιλιοπαιγμένο μεν το βίντεο, πλην όμως αποκτά ξεχωριστή σημασία μετά τις αποκαλύψεις του φίλου σοσιαΛΗΣΤΑΡΧΟΥ Στρος Καν...



Κι αυτός ο τύπος θέλει ακόμα να παριστάνει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας.
Θα δανειστώ μια έκφραση της συγχωρεμένης της Μαλβίνας Κάραλη που έλεγε...
ΟΞΩ ΠΟΥΣΤΗ ΑΠ' ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ

Μανώλης εξ Απειράνθου

Με τον μουσικοσυνθέτη Σταμάτη Σπανουδάκη και τον ηθοποιό Λευτέρη Ελευθερίου το νέο 15μελές συμβούλιο του νέου Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Με  απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου συστάθηκε το 15μελές συμβούλιο του Νομικού  Προσώπου  Δημοσίου Δικαίου για, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, το Περιβάλλον, την Κοινωνική Προστασία-Αλληλεγγύη και την Παιδεία .  Στην ευθύνη του Νομικού Προσώπου θα ανήκουν όλα τα αντίστοιχα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου των πρώην Δήμων και Κοινοτήτων και οι δυο παιδικοί σταθμοί Νάξου μετά τη συγχώνευσή των δυο Δήμων .
Το 15μελές συμβούλιο του Νομικού  Προσώπου θα διοικείται από τον   Ιάκωβο  Ναυπλιώτη Πρόεδρο με   αναπληρωτή του  το γνωστό μουσικοσυνθέτη, Σταμάτη Σπανουδάκη και   Αντιπρόεδρο  τον δημοτικό σύμβουλο Λευτέρη Ελευθερίου , με αναπληρωτή του τον ηθοποιό Λευτέρη Ελευθερίου.

Τα υπόλοιπα μέλη του τακτικά και αναπληρωματικά του διοικητικού συμβουλίου, είναι:
Δημήτρης Μανιός με αναπληρωτή το Μανώλη Μπουγιούκα
Μαριγώ Λιανοπούλου-Ψαρρά με αναπληρώτρια την Άννα Βασιλάκη (δια κοσμήτρια )
Λεονάρδος Χατζηανδρέου (πυρηνικός φυσικός) με αναπληρώτρια την Ανδριανή Μανωλά
Ανδριανή Ξενάκη με αναπληρώτρια την Κατερίνα Μανωλά
Κατερίνα Σιδερή με αναπληρωτή το Φραγκίσκο Μαργαρίτη
Δημήτρης Βελώνης με αναπληρώτρια την Αλίκη Μεντζουβή
Βαγγέλης Βουτσίνος με αναπληρωτή το Στέφανο Σπανό
Γιάννης Μαργαρίτης (συνταξιούχος ΑΤΕ) με αναπληρώτρια την Κική Μανωλά
Αντρέας Βαλέτας με αναπληρωτή το Γιάννη Κουνάδη
Κατερίνα Κουτσογιαννάκη με αναπληρωτή το Γιώργο Καμβύση
Μανόλης Σαντοριναίος με αναπληρωτή το Στέφανο Ψαρρά.
Βαγγέλης Κορρές με αναπληρώτρια την Αννέζα Μπαρδάνη (προτεινόμενοι από τη Λαϊκή Συσπείρωση)
Ανθή Περιστεράκη με αναπληρωτή το Δημήτρη Βασαλάκη (προτεινόμενοι από τους Πολίτες για τα Νησιά μας)

MEGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1


Αυτή την στιγμή στην εκπομπή Ανατροπή του Γ. Πρετεντέρη ο υπουργός Οικονομικών χαρακτηρίστηκε, από το ρεπορτάζ της ίδιας της εκπομπής, κι όχι λόγια άλλου, ως “ ηγέτης” του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, και το κράτος ο μεγάλος τζαμπατζής… Αυτά δηλαδή που μέχρι σήμερα οι ελεύθερες φωνές των ιστολογίων φωνάζουν. Ο υφυπουργός Οικονομικών ήρθε σε πολύ δύσκολη θέση κι άρχισε τις προσωπικές επιθέσεις στον Παπαθανασίου και την ΝΔ..

Δεν ξέρω τί γίνεται εκεί στο MEGA και αλλάζουν τόσο πολύ γραμμή πλεύσης..

Μάλλον είναι αυτό που λέει ο λαός ότι τα τρωκτικά είναι τα πρώτα που εγκαταλείπουν το πλοίο που βουλιάζει…

Για το καλό της Νάξου, καλό θα είναι όλοι να σοβαρευτείτε

Με εντάσεις ξεκίνησε το δημοτικό συμβούλιο, που οδήγησαν στην αποχώρηση του συνδυασμού του κ. Μαράκη . Το ήρεμο κλίμα και η καλή επικοινωνία θα πρέπει να επικρατούν στις συνεδριάσεις αν θέλουμε να προχωρήσει οτιδήποτε στον τόπο μας. Όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου θα πρέπει να αντιληφθούν ότι ο ρόλος τους είναι πολύ σημαντικός και μέσα στις συνεδριάσεις αλλά και έξω από αυτές. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι καλά ενημερωμένοι σύμβουλοι και με αληθινό ενδιαφέρον για τα προβλήματα του δήμου και τη λύση τους.Δεν έχουν θέση κομματικές, προσωπικές ή άλλες αντιπαλότητες. Σεβασμός και προς τους συναδέλφους τους και προς τους δημότες...

Η διαχειριστική ομάδα του naxios.blogspot.com

Για αντιδημοκρατική συμπεριφορά καταγγέλλει τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλιου η Ευδοκία Ψαρρά



ΨΑΡΡΑ ΕΥΔΟΚΙΑ ΤΟΥ ΚΩΝ.

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

Κύριε πρόεδρε του Δημ Συμβ. ,μετά την αποχώρησή μου από το Δημ. Συμβ. στην περασμένη συνεδρίαση έχω να δηλώσω τα εξής:

Δεν θα ανεχτώ την αντιδημοκρατική σας συμπεριφορά που αγγίζει τα όρια του φασισμού όπως αυτή εκφράζεται με την πρακτική που ακολουθείτε κατά τις συνεδριάσεις του Δημ. Συμβουλίου.

Είστε πρόεδρος του δημ. Συμβούλίου και όχι ….


μιας παράταξης.
Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να μη θέτετε σε ψηφοφορία τις προτάσεις μας, να μην επιτρέπετε την υποβολή διευκρινιστικών ερωτήσεων επί των θεμάτων , να αφήνετε δημοτικούς συμβούλους να κάνουν αχαρακτήριστες παρεμβάσεις την ώρα που παίρνω το λόγο.
Εγώ εκλέχτηκα εδώ για να τοποθετούμε κι όταν δε μου δίνετε το λόγο από δω και στο εξής θα τον παίρνω μόνη μου.
Η μέχρι τώρα πρακτική σας είναι λόγος για κυρώσεις και επιβολή μέτρων εναντίον σας και κατά των αποφάσεων του δημ. Συμβουλίου.
Οι απόψεις σας περί ζητημάτων τυπικών όσον αφορά θέματα του Δημ. Συμβ. ή αυτή είναι η πρόταση της πλειοψηφίας, είναι συνέχεια της ίδιας ρότας που ακολουθήθηκε από την προηγούμενη πλειοψηφία του δήμου σύμφωνα με τις δικές σας καταγγελίες, τις καταγγελίες της παράταξής σας.
Κανένα ζήτημα στο δήμο δεν είναι τυπικό, γι’ αυτό έρχεται και στο δημ. Συμβ.
Κι αυτά που εσείς ονομάζεται τυπικά ζητήματα είναι αυτά που δημιούργησαν στο δήμο πολλά και σοβαρά προβλήματα.
Όσον αφορά τους δημοτικούς συμβούλους που διαμαρτύρονται δεν τους υποχρέωσε κανείς θέλω να πιστεύω να βάλουν υποψηφιότητα. Η συμμετοχή στα κοινά είναι προαιρετική. Αν πάλι δεν θέλουν να ακούσουν κι άλλες απόψεις ή αν κρίνουν ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν ή βιάζονται να τελειώσουν τα συμβούλια όπως όπως να λύσουν το πρόβλημα με τον εαυτό τους και με αυτούς που τους ψήφισαν ή να παραιτηθούν.
Ενοχλήστε γιατί δεν αντιμετωπίζω τα ζητήματα και τα θέματα του ΔΗΜ συμβ με την προχειρότητα που περίτρανα αποδείξατε στο προηγούμενο συμβούλιο ότι τα χειρίζεστε εσείς.
Όσον αφορά τη χρονική διάρκεια που απαιτείται για τη συνεδρίαση των δημ συμβ ευθύνεστε κύριε πρόεδρε εσείς που δεν προγραμματίζετε τα δημ. Συμβ και των αριθμό των θεμάτων τους όπως πρέπει είτε γιατί δε θέλετε είτε γιατί δεν είστε άξιος.

Από την αρχή της θητείας μας επεσήμανα την ανάγκη κατάρτισης ενός κανονισμού λειτουργίας του δημ συμβ. Αν δεν είστε ικανός να φέρετε μια πρόταση στο ΔΣ για το θέμα αυτό, ορίστε το ως θέμα χωρίς εισήγηση της πλειοψηφίας να αποφασίσει το δημ συμβ μέσα από διαλογική συζήτηση.

Αν δεν μπορείτε να κρατήσετε μια διαδικασία και σαν παράταξη να κουμαντάρετε τα μέλη σας τότε δεν είστε και ικανοί να διοικήσετε το δήμο.
Τέλος θέλω να τονίσω στους δημ. Συμβ της πλειοψηφίας ότι δεν είστε άμοιροι ευθυνών για την κατάσταση που δημιουργείται μέσα στο δημ συμβ και αυτό γιατί ανέχεστε την τακτική που ακαλουθεί μέχρι τώρα ο πρόεδρος του δημ συμβ.
Πάρτε μέτρα, κύριοι σύμβ της πλειοψηφίας γιατί η ανοχή αυτών των καταστάσεων πλήττει ανεπανόρθωτα το κύρος και την αξιοπιστία σας και σαν πρόσωπα και σαν παράταξη που δεσμευτήκατε για αλλαγή ήθους.

Εδώ στο δήμο και με τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες δεν ισχύει το
«ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε»._

ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ-ΟΠΑΠ-ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

Το έστειλε ο Αργύρης Ντινόπουλος
Νέο όργιο προσλήψεων στον ΟΠΑΠ με παχυλούς μισθούς αποκαλύπτει ο Αργύρης Ντινόπουλος σε ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό Παύλο Γερουλάνο.
Παρά τις διακηρύξεις της κυβέρνησης για περικοπές των χρυσών μισθών που απολαμβάνουν ορισμένα στελέχη των ΔΕΚΟ, στον ΟΠΑΠ ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος εξακολουθούν να παίρνουν από 18.500 ευρώ τον μήνα ο καθένας ( κατά μετριοπαθείς εκτιμήσεις + εταιρικές πιστωτικές κάρτες+ δωρεάν κινητά+ δωρεάν νέα αυτοκίνητα + προσωπικοί σοφέρ).
Ανάμεσα στους ευνοημένους του ΟΠΑΠ και ο επικεφαλής του....
προσωπικού πολιτικού γραφείου του υφυπουργού Φίλιππου Σαχινίδη που απολαμβάνει τσάμπα ταξίδια Λάρισα-Αθήνα και διαμονές σε πολυτελή ξενοδοχεία.
Αυτή είναι η όγδοη ερώτηση ( σας την επισυνάπτουμε σε αρχείο jpg) για το «πάρτυ στον ΟΠΑΠ» που υποβάλει ο Αργύρης Ντινόπουλος παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιοι υπουργοί αρνούνται πεισματικά να καταθέσουν στην Βουλή τα στοιχεία για τους χρυσούς μισθούς.

Είναι κωμικό ( αλλά και θλιβερό) το γεγονός ότι σε τελείως διαφορετικές ερωτήσεις του Αργύρη Ντινόπουλου οι αρμόδιοι δίνουν ακριβώς τις ίδιες απαντήσεις!

Κάντε κλικ εδώ www.protigrami.com για να διαβάσετε όλες αυτές τις ερωτήσεις.

Θα παρακολουθήσετε (μήνα προς μήνα) το πάρτυ που στήνεται στον ΟΠΑΠ, αλλά και θα διαβάσετε τις κουτοπόνηρες απαντήσεις με τις οποίες οι αρμόδιοι προσπαθούν να αποφύγουν την ενημέρωση της Βουλής.

Κάντε κλικ εδώ για να παρακολουθήσετε σε βίντεο τις καταγγελίες για τον ΟΠΑΠ