slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ανακοίνωση Γιάννη Βλασερού για επερώτηση στη Βουλή του Κινήματος Αλλαγής με θέμα: Μέτρα προστασίας των κατοίκων των Κυκλάδων από τον κορονοιό


Η ανάγκη ελέγχου της διασποράς του κορονοϊού στα τρία νησιά των Κυκλάδων που εμφάνισαν τα κρούσματα τού ιού ,της διατήρησης “αμόλυντων “ των υπολοίπων  καί της δυνατότητας διάγνωσης και  αντιμετώπισης  της νόσου σε όλα τα νησιά, ώθησε και  με προσωπική μου πρόταση το Κίνημα Αλλαγής να υποβάλει δια του Βουλευτή του                  Ανδρέα Πουλά  την παρακάτω ερώτηση στη Βουλή  :
Προς τους Υπουργούς:

Τριπλό μήνυμα Δημήτρη Καπούνη εν όψει του Πάσχα «Μένουμε σπίτι! Τρώμε κατσίκι και Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. Νάξου!».


Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου μαζί με τον κτηνοτρόφο , Γιώργο Μαστορόπουλο

μίλησαν σήμερα στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ. Αναφέρθηκαν στα, πολλά, προβλήματα και τις μεγάλες ζημιές που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της Νάξου. Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου .

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Το παρόν και το μέλλον του Νοσοκομείου Σαντορίνης


Γιάννη Βλασερού *
Τέσσερα χρόνια σχεδόν έχουν περάσει αφ΄ότου εγκαινιάστηκε το Νοσοκομείο της Σαντορίνης με ειδικό καθεστώς λειτουργίας ως ανήκον στην Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ) Λόγω της  ποιοτικής και εντατικής δουλειάς των εργαζομένων του το Νοσοκομείο Σαντορίνης παρά τα προβλήματα λειτουργίας του κατάφερε να έχει μεγάλη προσφορά στο χώρο της περίθαλψης των μόνιμων κατοίκων, αλλά και πολύ μεγάλου αριθμού επισκεπτών του νησιού. Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό αντί να βελτιώνεται η λειτουργία του φαίνεται ότι φθίνει.
Υπάρχει μία σταδιακή  μείωση του προσωπικού του. Οι 130 εργαζόμενοι με τους οποίους άρχισε τις εργασίες του το νοσοκομείο έχουν περιορισθεί στους 70 περίπου.

Β. Κατσαράς: Βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, κάποια ξενοδοχεία ίσως δεν ανοίξουν καθόλου φέτος

Προσθήκη λεζάντας

Τους πολύ ευνοϊκούς όρους που συνοδεύουν τη ρύθμιση του του Ν. 4671/2020 στην οποία το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αποφάσισε στη συνεδρίαση της Τρίτης 14 Απριλίου που έγινε με τηλεδιάσκεψη να υπαχθεί για την πληρωμή του φερόμενου χρέους του Δήμου προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων επισήμανε ο αντιδήμαρχος, Βαγγέλης Κατσαράς, μιλώντας στον Aegean Voice 107.5 FM και στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου. Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε ακόμη στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να αυξήσει τον αριθμό των επιχορηγούμενων επικουρικών ιατρών που υπηρετούν στο Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Νάξου από 12 σε 18. Ο αντιδήμαρχος Νάξου και Μικρών και Κυκλάδων και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου αναφέρεται ακόμη στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον τουριστικό κλάδο...
Ο αντιδήμαρχος, υπογραμμίζοντας το γεγονός πως όλα τα ξενοδοχεία αυτήν την περίοδο είναι κλειστά, εκτιμά ότι κάποια ίσως δεν ανοίξουν καθόλου φέτος.
Παράλληλα τάσσεται σύμφωνος με το αποτέλεσμα της πρόσφατης έρευνας «COVID-19 και ελληνικά ξενοδοχεία» του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ), που διενεργήθηκε στο διάστημα 1-10 Απριλίου, σύμφωνα με το οποίο το 65% των ξενοδοχείων που ρωτήθηκαν θεωρεί πιθανή ή πολύ πιθανή τη χρεοκοπία (46, 6 % πιθανή, 18,3 % πολύ πιθανή), με το αντίστοιχο ποσοστό για τα ξενοδοχεία εποχικής λειτουργίας να ανέρχεται στα 51,8 % (40,5 % πιθανή, 11, 3 % πολύ πιθανή).

Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου | Ευχές για το Πάσχα!Το Διοικητικό Συμβούλιο, τα Μέλη και οι εργαζόμενοι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου σας εύχονται ολόψυχα καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση, με υγεία!

Πασχαλινές ευχές από την Ένωση Ξενοδόχων Νάξου


Ν. Κουτελιέρης: Οι επιχειρήσεις της Νάξου και των Κυκλάδων "αντέχουν" οριακά


Νίκος Κουτελιέρης
Τις οικονομικές επιπτώσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στη Νάξο και σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων, πλην των ελαχίστων που εξαιρούνται των μέτρων που ισχύουν λόγω κοροναϊού και συνεχίζουν να εξυπηρετούν το κοινό, επισήμανε ο πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου, Νίκος Κουτελιέρης, μιλώντας στον Aegean Voice 107.5 και στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου...

Επανάσταση: Ψηφιακή σύνταξη με ένα κλικ από τον Ιούνιο – Πώς θα γίνει η διαδικασία

 
Ξεκίνησε η πιλοτική λειτουργία της νέας διαδικασίας απονομής κύριας σύνταξης «ΑΤΛΑΣ» στον e-ΕΦΚΑ, ως αποτέλεσμα του ψηφιακού μετασχηματισμού της χειρόγραφης διαδικασίας.

Στο πλαίσιο αυτής της πιλοτικής λειτουργίας εντάσσονται δύο μεγάλες κατηγορίες αποφάσεων συνταξιοδότησης:

α) οι αποφάσεις μεταβίβασης κύριων συντάξεων λόγω θανάτου για τους ασφαλισμένους όλων των τέως ταμείων.

β) οι αποφάσεις συντάξεων γήρατος τέως ΟΓΑ χωρίς διαδοχική ασφάλιση.

Κορωνοϊός - Γραφείο Προϋπολογισμού στη Βουλή: Μικρός ο αντίκτυπος από τα μέτρα στήριξης


Ύφεση 5%-11% προβλέπει και το Γραφείο Προϋπολογισμού - Πότε «πιάνουν τόπο» οι κρατικές δαπάνες

Περιορισμένης απόδοσης για ανάταξη της Οικονομίας θεωρεί το Γραφείο Προϋπολογισμού στη Βουλή, τις δημοσιονομικές δαπάνες που γίνονται πάνω στην κρίση του κορωνοϊού. Ακόμα και με 10 δισ. ευρώ ή 5% του ΑΕΠ επεκτατικά μέτρα, η ύφεση που δείχνουν τα προγνωστικά οικονομικά μοντέλα δεν αναχαιτίζεται πάνω από 1,7-1,8% το πολύ. Καθοριστικό φαίνεται πάντως πως θα είναι να γίνουν στοχευμένες δαπάνες «την επόμενη μέρα» της κρίσης, όταν αυτή υπάρξει.

Με βάση ειδική Έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού:

👍👍Η Πλεύση Ελευθερίας της, Ζωής Κωνσταντοπούλου δώρισε 3 κλίνες ΜΕΘ και 2 κλιβάνους στο Νοσοκομείο «Παμμακάριστος»


Η Πλεύση Ελευθερίας συνδράμει στον αγώνα κόντρα στον κορωνοϊό δωρίζοντας 3 κλίνες ΜΕΘ και 2 επωαστικά κλιβάνων στο Γενικό Νοσοκομείο Παμμακάριστος.

Η Πλεύση Ελευθερίας, μέσω της επικεφαλής της, Ζωής Κωνσταντοπούλου, παραχώρησε της πλήρη κρατική χρηματοδότηση 3 μηνών στην μάχη κατά του κορωνοϊού Covid 19, και προχώρησε στη δωρεά προς το Γενικό Νοσοκομείο Παμμακάριστος.

Δημοσκόπηση Marc: Στις 23,3 μονάδες διευρύνεται το προβάδισμα της ΝΔ-ΒΙΝΤΕΟ

Άνοιγμα της «ψαλίδας» στην πρόθεση ψήφου υπέρ της ΝΔ καταγράφει γκάλοπ της Marc για τον ΑLPHA - Πρωτοφανή ποσοστά δημοτικότητας για τον Σωτήρη Τσιόδρα, εξαιρετικά υψηλά για τον Νίκο Χαρδαλιά - Συντριπτικά τα ποσοστά αποδοχής των περιοριστικών μέτρων από την ελληνική κοινωνία