slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Διαψεύδει ο Αλέξης Μητρόπουλος ότι δεν δήλωσε 1 μύριο... καλά κι ο Γιάννος διέψευδε ότι η γυναίκα του είχε λεφτά στην Ελβετία

Τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλο, εμπλέκει δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, σύμφωνα με το οποίο καλέιται από το ΣΔΟΕ, γιατί φέρεται να μην δήλωσε αμοιβή 1 εκατομμυρίου ευρώ!Η υπόθεση, πηγαίνει πίσω στο 1999, όταν ο κ. Μητρόπουλος εισέπραξε 1.000.000 δολάρια για την αμοιβή του σε υπόθεση κληρονομιών πελάτη από τις ΗΠΑ και δεν έκοψε απόδειξη.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ο κ. Μητρόπουλος, δεν πλήρωσε τους δύο δικηγόρους από το γραφείο του οι οποίοι είχαν αναλάβει την υπόθεση και οι οποίοι κατέφυγαν στα δικαστήρια για να πάρουν το μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσε. Το δικαστήριο τους δικαίωσε.

Ο κ. Μητρόπουλος με ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο μετά τις 11.30 τονίζει:

Δήλωση ΤΟΥ Αλ. Μητρόπουλου,
ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ»

"Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ (στήλη το ΣΤΙΓΜΑ) όπου ψευδώς αναφέρεται ότι δεν έχω δηλώσει αμοιβή από υπόθεση που είχε χειριστεί το δικηγορικό μου γραφείο πριν 14 χρόνια (1999), αντί άλλης διάψευσης, καταθέτω στην ελληνική κοινή γνώμη τα παρακάτω έγγραφα:

Α) Βεβαίωση επίσημης μεταφοράς-δήλωσης του κεφαλαίου από το εξωτερικό,

Β) Επίσημες βεβαιώσεις φόρων που εισπράχθηκαν υπέρ του ελληνικού δημοσίου,

Γ) Αντίγραφο της φορολογικής μου δήλωσης του έτους εισαγωγής του συγκεκριμένου ποσού και

Δ) Πρόσφατη έκθεση ελέγχου για τα έτη 2007 - 2011 από την οποία προκύπτει ότι ουδεμία φορολογική παράβαση με βαρύνει

Αλ. Π. Μητρόπουλος"

· Τα αναφερόμενα έγγραφα θα σας σταλούν σε επόμενο Δ.Τ. σύντομα

11/3/2013
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αρνούνται να καταθέσουν στη Βουλή οι συγγενείς Παπακωνσταντίνου

Απρόσμενες εξελίξεις στην Προανακριτική

Αρνούνται να καταθέσουν στην Προκαταρκτική οι συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τη δικαιολογία ότι είναι κατηγορούμενοι στην τακτική δικαιοσύνη ως ύποπτοι φοροδιαφυγής.


Οι τέσσερις συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου Ροσσώνης, Σικιαρίδης, Μαρίνα και Ελένη Παπακωνσαντίνου απέστειλαν υπόμνημα στη Βουλή γνωστοποιώντας ότι δεν θα ανταποκριθούν στην κλήτευση της επιτροπής, ώστε να αρχίσουν να καταθέτουν από αύριο.

Η ενημέρωση έχει γίνει προφορικά με το επίσημο έγγραφο να αναμένεται αύριο ωστόσο είναι δεδομένο ότι η εξέλιξη αυτή θολώνει τα νερά στην επιτροπή δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο το έργο της. Το θέμα θα τεθεί στην αυριανή συνεδρίαση, αφού σήμερα δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνεδρίαση. Η πρώτη αντίδραση ωστόσο των μελών της επιτροπής είναι πως βρισκόμαστε με τα χέρια δεμένα καθώς ο νόμος δίνει τέτοιο δικαίωμα στους συγγενείς του Παπακωνσταντίνου.

parapolitika.gr
 

Fwd: Αλήθεια ή ψέμα; (Μέρος 3ο) Αναρωτιέται και γράφει ο Γλαρός Ιωάννης




Θέμα: Αλήθεια ή ψέμα; (Μέρος 3ο) Αναρωτιέται και γράφει ο Γλαρός Ιωάννης



Αλήθεια ή ψέμα αποτελεί το γεγονός ότι, στα Δημόσια Έργα Εθνικής Εμβέλειας – εκτός από εκατοντάδες μικρά και μεγαλύτερα έργα, σε ολόκληρη την Ελλάδα…
και σε τοπικό ή Νομαρχιακό επίπεδο – προχώρησε την κατασκευή της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, με αποπεράτωση και κατασκευή 300, επί πλέον, χιλιομέτρων;

Αλήθεια ή ψέμα αποτελεί το γεγονός ότι, ολοκλήρωσε την Εγνατία Οδό, με την κατασκευή 509 νέων χιλιομέτρων, που ήταν και τα δυσκολότερα (αυτά, με τα συνεχή και αλλεπάλληλα τούνελ), υλοποιώντας, έτσι, σε 5,5 μόλις χρόνια, περισσότερο έργο, από εκείνο, που είχε υλοποιήσει το ΠΑΣΟΚ, κατά την προηγούμενη 10ετία;

Αλήθεια ή ψέμα αποτελεί το γεγονός ότι, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την κατασκευή των οδών αναπτύξεως (η Ιωνία Οδός, οι 2 μεγάλοι εθνικοί άξονες στην Πελοπόννησο, δηλαδή, η Εθνική οδός Κορίνθου – Πατρών – Καλαμάτας και η οδός Τριπόλεως – Σπάρτης και ο Άξονας Κεντρ. Ελλάδος), έργα, που έπρεπε να είχαν υλοποιηθεί, από τα Β΄ και Γ΄ Κ.Π.Σ., που διαχειρίσθηκαν οι κυβερνήσεις Σημίτη;

Αλήθεια ή ψέμα αποτελεί το γεγονός ότι, επεκτάθηκε το Μετρό των Αθηνών, σε διπλάσια έκταση και άρχισαν οι εργασίες, οι οποίες συνεχίσθηκαν, με γοργούς ρυθμούς, για την κατασκευή του Μετρό της Θεσσαλονίκης;

Κλπ…κλπ…κλπ…

Αλήθεια ή ψέμα;



Στο νοσοκομείο ο Μανώλης Γλέζος

Στο νοσοκομείο ο Μανώλης Γλέζος
Η θρυλική μορφή της Αριστεράς και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, νοσηλεύεται με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Ο Μανώλης Γλέζος νοσηλεύεται από την Παρασκευή και υποβάλλεται συνεχώς σε ιατρικές εξετάσεις. Δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια ιατρική ανακοίνωση.


Πηγή: Στο νοσοκομείο ο Μανώλης Γλέζος

88 ΧΡΟΝΙΑ ΘΡΥΛΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ


Βενιζέλος σε Παπανδρέου: Βλάπτεις την παράταξη

Papandreou VenizelosΑνοικτό το ενδεχόμενο να μετάσχει στην κυβέρνηση και ο ίδιος – είτε από τη θέση αντιπροέδρου, είτε (και) υπουργού ανεξαρτήτως από την στάση που θα κρατήσει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, άφησε πριν λίγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Μιλώντας στον Real fm, και στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Ευ. Βενιζέλος υποστήριξε πως δεν συναρτά την στάση του από τις αποφάσεις της ΔΗΜΑΡ. Χαρακτήρισε δε το ζήτημα δευτερεύον και πως θα το συζητήσει με τον Πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ.
Αποκάλυψε ότι σήμερα ή αύριο θα γίνει συνεννόηση με τους κ.κ. Σαμαρά και Κουβέλη για να «τελειώνει» όπως είπε το θέμα με τις εκκρεμότητες. Υποστήριξε μάλιστα ότι η κυβέρνηση πρέπει να πει «όχι» σε κάποιες αξιώσεις της τρόικας, όπως οι ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, η παράταση του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ, οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων κλπ.
Αίσθηση προκάλεσε ωστόσο η μετωπική που εξαπέλυσε κατά του....

Βουλευτής, μέλος της Προανακριτικής για τη λίστα Λαγκάρντ εμπλέκεται σε καραμπινάτη υπόθεση φοροδιαφυγής

Το επόμενο χρονικό διάστημα που θα φτάσει ο φάκελος με το αποτέλεσμα της έρευνας που διενήργησε το ΣΔΟΕ για τη λίστα Λαγκάρντ αναμένεται να υπάρξουν εκπλήξεις που αφορούν βουλευτή, μέλος της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», μέλος της προανακριτικής επιτροπής, επιφορτισμένο με την....

Οι επίορκοι των Κυκλάδων

epiorkoi
Τη λίστα με τους επίορκους που παρέδωσαν οι υπηρεσίες του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εδώ και περίπου δύο εβδομάδες δημοσίευσε το «Έθνος της Κυριακής». Στην κατάσταση περιλαμβάνονται 2.200 ποινικές διώξεις για σοβαρά αδικήματα που κατηγορούνται ότι διέπραξαν 1.301 υπάλληλοι από το 2007 μέχρι και το 2012.
Ανάμεσα στους 1.301 επίορκους δημοσίους υπαλλήλους, στη λίστα της ντροπής περιλαμβάνονται 62 γιατροί, 56 δάσκαλοι και καθηγητές, 128 εφοριακοί, 619 δημοτικοί υπάλληλοι και 72 νοσηλευτές.
Η εφημερίδα δε δημοσίευσε τα ονόματα των επιόρκων, αλλά τον φορέα στον οποίον ανήκουν και το αδίκημα με το οποίο διώκονται ποινικά.
Στις Κυκλάδες καταγράφονται οι παρακάτω περιπτώσεις:

Αυτή είναι η επανάσταση: Το ΣΔΟΕ καλεί τον προστάτη του εργάτη γιατί δεν έκοψε απόδειξη για αμοιβή 1 εκατ. δολαρίων

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος εμπλέκεται σε μια υπόθεση μη δήλωσης εισοδήματος 1 εκατ. δολαρίων τα οποία πήρε ως αμοιβή, σύμφωνα με τα Νέα.

Η υπόθεση, σύμφωνα με την εφημερίδα, εκτυλίχθηκε το 1999 οπότε...

Νέα ανακοίνωση για την υγειά με «φρασεολογία» Σύριζα της Αγγελικής Ήμελλου Δικηγόρου, πρώην υποψηφίας Βουλευτού Κυκλάδων



«Τα προβλήματα των ανθρώπων μαθαίνονται στον τόπο τους.»
Από την επίσκεψή μου στην Νάξο, στην Πάρο, στη Σύρο, στην Τήνο, στη Μύκονο και στην Άνδρο, την περασμένη εβδομάδα, διαπίστωσα ότι τα προβλήματα των κέντρων υγείας και των νοσοκομείων στα νησιά αυτά είναι πολλά και κοινά μεταξύ τους. Η ανεπάρκεια σε ιατρικό και νοσηλευτικό δυναμικό, η ανεπάρκεια στην προμήθεια των αναλωσίμων, η υποστελέχωση του ΕΚΑΒ και η δυσκολία στις διακομιδές των ασθενών, είναι τα βασικά κοινά προβλήματα που μαστίζουν όλα τα κέντρα υγείας και νοσοκομεία στα παραπάνω αλλά και στα υπόλοιπα κυκλαδίτικα νησιά. Ειδικότερα, ενώ σε.....