slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΠΡΟΣ:
1. Τα τακτικά μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής,
2. Τα αναπληρωματικά μέλη (με σειρά εκλογής),
Για συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Σας προσκαλώ στην με α/α 1η συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα (αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου), στις 8/2/2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
ΘΕΜΑ 1ο :Εκλογή αντιπροέδρου Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
ΘΕΜΑ 2ο : Ανάκληση άδειας λειτουργίας και σφράγιση καταστήματος.
ΘΕΜΑ 3ο : Εξέταση ανάκλησης άδειας λειτουργίας και σφράγισης καταστήματος.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής
Τοτόμης Πρωτονοτάριος

Αναβολή της εκδήλωσης του Συνδέσμου Φιλάθλων Παναθηναικού

Αναβάλλεται για την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου η προγραμματισμένη εκδήλωση του Συνδέσμου Φίλαθλων Παναθηναϊκού Νάξου στο DAY NIGHT.

Καθώς λόγο της κακοκαιρίας δεν μπόρεσαν να έρθουν στο νησί οι δυο επίσημοι προσκεκλημένοι, ο Κριστόφ Βαζέχα και ο Γιόζεφ Βάντζικ.


Νέα συνάντηση με τον Γ. Ραγκούση την Πέμπτη, ειδική συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

Την ικανοποίησή του εξέφρασε σήμερα ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης για τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχαν οι δέκα τρεις Περιφερειάρχες της χώρας με τον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση.

Κατά τη σημερινή συνάντηση έγινε επίσης γνωστό ότι θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, με τη συμμετοχή των Περιφερειαρχών.

Μετά από πρόταση του κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, θα γίνει νέα συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών, αυτή τη φορά με τους Περιφερειάρχες των νησιωτικών Περιφερειών.

Την επόμενη Πέμπτη, οι Περιφερειάρχες θα συναντηθούν με τον Υπουργό Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο.

Μεγάλη επιτυχία ΠΑΣΟΚ: Κατεβάζουν την ελληνική σημαία 3 κρουαζιερόπολοια

http://www.cna.gr/wp-content/uploads/2011/02/louis-465x280.jpg«Η αλλαγή σημαίας επιβάλλεται, προκειμένου να καταστεί δυνατή η συνέχιση της παρουσίας μας στο χώρο της κρουαζιέρας στην Ελλάδα», τονίζει σε επίσημη ανακοίνωσή της η διαχειρίστρια εταιρεία κυπριακών συμφερόντων LOUIS HELLENIC CRUISES.

Η εταιρεία επιβεβαιώνει τη συνάντηση με τον υπουργό Θαλασσίων υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γιάννη Διαμαντίδη τονίζοντας ότι ο υπουργός έδειξε πλήρη κατανόηση και ενδιαφέρον για το πρόβλημα της εταιρείας με το ΝΑΤ εδώ και έξι, περίπου, χρόνια.

Τονίζει μάλιστα ότι συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές το θέμα να παραπεμφθεί για γνωμοδότηση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

H ανακοίνωση της εταιρείας:

«Σε συνέχεια δημοσιευμάτων για το θέμα της αλλαγής της σημαίας στα πλοία υπό τη διαχείριση της LOUIS HELLENIC CRUISES, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε τα εξής:

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, ο Υπουργός ΘΥΝΑΛ κος Γιάννης Διαμαντίδης, έδειξε πλήρη κατανόηση και ενδιαφέρον για το πρόβλημα του ΝΑΤ που ταλανίζει την εταιρεία εδώ και έξι περίπου χρόνια. Πρότεινε και συμφωνήσαμε το ζήτημα να παραπεμφθεί για γνωμοδότηση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Ήταν μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις που φορείς της Πολιτείας έδειξαν τέτοιο ζήλο και ενδιαφέρον για την επίλυση του προβλήματος αυτού.

Από την πλευρά μας, έχουμε αποδείξει έμπρακτα από το 2005 τη στήριξή μας στην Ελληνική σημαία, καθώς η εταιρεία μας ήταν αυτή που ουσιαστικά αναβίωσε την Ελληνική κρουαζιέρα και συνεισέφερε στην Ελληνική οικονομία άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ. Όλα αυτά τα χρόνια - με αποκορύφωμα τη χρονιά που πέρασε - καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε έναν ανταγωνισμό που λειτουργεί υπό ευνοϊκότερες συνθήκες, οι οποίες παρέχουν στα κρουαζιερόπλοια υπό ξένη σημαία σημαντικά πλεονεκτήματα και καθιστούν το έργο μας ολοένα και πιο δύσκολο. Ενόψει αυτών, η αλλαγή σημαίας επιβάλλεται προκειμένου να καταστεί δυνατή η συνέχιση της παρουσίας μας στο χώρο της κρουαζιέρας στην Ελλάδα, έτσι ώστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, στον Ελληνικό τουρισμό και την εθνική οικονομία.

Η εταιρεία μας εκτιμά ιδιαίτερα τις ικανότητες των Ελλήνων ναυτικών και θα συνεχίσει να τους εμπιστεύεται κάτω από οποιαδήποτε σημαία, για αυτό και δεν αποκλείει την επανεξέταση του θέματος, μόλις υπάρξουν οι κατάλληλες θεσμικές προϋποθέσεις».
Από Δεξί Εξτρέμ

Ενημέρωση Μιχελάκη για ΕΡΤ, πρόωρες εκλογές και συμψηφισμό οφειλών κράτους-ιδιωτών

Για καθεστωτικές πρακτικές της ΕΡΤ (ΣΣ. Μόνο στην ΕΡΤ; Για τους άλλους τους πολλούς πότε θα μιλήσετε;)


Φαντάζομαι ότι έχετε πάρει όλοι την ανακοίνωση που βγάλαμε χθες για το θέμα της ΕΡΤ. Η ανακοίνωση βγήκε μετά από το απαράδεκτο γεγονός, το οποίο συνέβη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης, να μην υπάρξει ούτε μία αναφορά, ούτε ένα πλάνο από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. και την ομιλία του Προέδρου Αντ. Σαμαρά. Αυτό, νομίζω, ότι δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ. Δηλαδή, όσο θυμάμαι από την εμπειρία μου, την επαγγελματική, ποτέ, ποτέ, δεν έχει συμβεί αυτό το πράγμα.

Η πρακτική αυτή της ΕΡΤ κλιμακώνεται αυτές τις μέρες. Θέλω να σας πω ορισμένα περιστατικά. Προχθές η συζήτηση της τροπολογίας για την κατάργηση του ασύλου παρουσιάστηκε στην ΕΡΤ ως μία κόντρα ανάμεσα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑ.Ο.Σ. Το γεγονός ότι, για πρώτη φορά, ένα κόμμα εξουσίας έκανε μία τροπολογία τόσο ριζοσπαστική, να προτείνει την κατάργηση του ασύλου, δεν το είδε η ΕΡΤ. Αυτό που κατάλαβε η κρατική τηλεόραση ήταν ότι στη Βουλή, απλώς, έγινε ένα σόου ανάμεσα σε βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. και σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η μόνη αντίδραση που παρουσίασε από τη Ν.Δ. ήταν ένα κομμένο cue του Ανδρ. Λυκουρέντζου, από το οποίο δεν καταλάβαινες αυτό που έλεγε, αφού ήταν κομμένο.

Θέλω, επίσης, να σας πω ότι ξέρετε πολύ καλά πόσες ανακοινώσεις βγάζουμε κάθε μέρα. Τις τελευταίες ημέρες οι ανακοινώσεις της Ν.Δ. που περνάνε στην κρατική τηλεόραση μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού. Στο δελτίο της περασμένης Δευτέρας υπήρχαν μία - δύο αναφορές, αν θυμάμαι καλά. Έχω ζητήσει να υπάρξει μία μέτρηση για να δούμε, τις τελευταίες μέρες, από αυτές τις ανακοινώσεις -όλοι γνωρίζετε πόσες είναι- πόσες έχουν περάσει. Νομίζω ότι ποτέ -βάζω ένα “νομίζω”, γιατί έχω βάλει να μετρήσουν- δεν ξεπερνούν τις 2-3-4.

Δεν θέλω να πω πόσοι υπουργοί έχουν εμφανιστεί στην κρατική τηλεόραση τις τελευταίες ημέρες και πόσα στελέχη έχουν περάσει από τη Ν.Δ. Θεωρώ ότι αυτό είναι απαράδεκτο για κρατικό κανάλι. Όταν επικοινώνησα με κάποιους στην ΕΡΤ μου είπαν: “Δεν θα παίξω το σόου ανάμεσα στους βουλευτές, που έγινε στη Βουλή;”. Αναφέρομαι στο θέμα της τροπολογίας για την κατάργηση του ασύλου. Πράγματα τα οποία είναι απαράδεκτα. Είμαι περίεργος να δω τι θα κάνει η κυβέρνηση μ’ αυτό το θέμα. Θα το αφήσει έτσι να περάσει ή θα αρχίσει μία επίθεση, μια κόντρα στην ανακοίνωση και θα μείνει σε ένα πόλεμο ανακοινώσεων; Την ουσία, δηλαδή, θα την εξετάσει η κυβέρνηση; Ότι ουσιαστικά η ΕΡΤ έχει αποκλείσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει κλείσει την επικοινωνία μέσω της ΕΡΤ στον Ελληνικό λαό, ο οποίος και χρηματοδοτεί την ΕΡΤ, θα το αφήσει έτσι;

Θα αντιδράσει η κυβέρνηση γι’ αυτό το πράγμα; Θα το αφήσει έτσι η κυβέρνηση να περάσει; Δηλαδή, τι θα κάνει;

Αν η κυβέρνηση δεν αντιδράσει σ’ αυτό που έγινε χθες, σημαίνει ότι το καλύπτει και το προκαλεί και το ζητάει. Εκτός αν θεωρεί η κυβέρνηση ότι από την Κ.Ο. της Ν.Δ. και τη βαριά πολιτική ομιλία του Προέδρου της δεν έπρεπε να περάσει ούτε μία λέξη. Μα δεν πέρασαν καν ένα cue. Δηλαδή, στα δέκα θέματα που παρουσίασαν δεν υπήρξε ούτε ένα στο οποίο να βάλουν κάτι από όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς. Δεν βρήκαν ένα cue σε ένα θέμα να βάλουν;

Η ΕΡΤ έχει διοίκηση. Έχει πρόεδρο, έχει διευθύνοντα σύμβουλο, έχει γενικό διευθυντή ειδήσεων, έχει αρχισυντάκτες. Εδώ υπάρχει ένα θέμα. Η κυβέρνηση τι κάνει μ’ αυτή την ιστορία; Ο διευθυντής ειδήσεων και ο γενικός διευθυντής ειδήσεων και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ αυτές τις επιλογές κάνουν; Κατ’ αρχήν, το διοικητικό συμβούλιο, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ τι λένε επ’ αυτού; Τι λένε για το χθεσινό και για όλα αυτά, τα οποία σας ανέφερα;

Η κυβέρνηση τι θα κάνει; Θα το αφήσει να περάσει έτσι; Ή θεωρεί ότι καλώς έγινε; Ή θεωρεί ότι έτσι πρέπει να γίνεται; Η ΕΡΤ οφείλει να σέβεται την πολυφωνία. Αυτό είναι το ζητούμενο. Να σέβεται την πολυφωνία. Το ζήτημα δεν είναι να ικανοποιηθούμε εμείς από την απάντησή της. Το ζήτημα είναι να ικανοποιηθεί ο λαός και να υπάρχει πολυφωνία.

Δεύτερον, κακά τα ψέματα, η ΕΡΤ είναι δημόσια τηλεόραση και η κυβέρνηση έχει άμεση σχέση μαζί της. Από ποιους έχουν διοριστεί; Πρέπει, λοιπόν, να δούμε πως θα αντιδράσει η εταιρεία, αν θα αντιδράσει η διοίκηση, και να δούμε τι θα κάνει και η κυβέρνηση. Και το περιμένουμε αυτό. Το θέμα της πολυφωνίας δεν είναι μόνο θέμα της Ν.Δ. Είναι και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Είναι ένα γεγονός, εξόφθαλμα προκλητικό. Ο αρχηγός της Ν.Δ. μιλούσε σε μία κεντρική, κομματική εκδήλωση που ήταν η συνεδρίαση της Κ.Ο. της Ν.Δ. Ήταν μια βαριά πολιτική ομιλία. Πέστε μου εσείς, ως δημοσιογράφοι, από αυτά που είπε χθες ο Πρόεδρος, πάρτε τις εφημερίδες και δέστε και τα άλλα κανάλια, πως αντιμετώπισαν το θέμα. Στην ΕΡΤ δεν βρήκαν ένα cue -λέω ένα cue- να πάρουν μία φράση και να τη βάλουν σε ένα θέμα, για το άσυλο, για τις πρόωρες εκλογές, για το θέμα των απεργιών, για την Αίγυπτο, ό,τι μπορείτε να φανταστείτε.

Συμπτωματικά, πριν το δελτίο των 21:00, επικοινώνησα με τον κ. Λ. Ταγματάρχη, γιατί είχε συμβεί το περιστατικό της προηγουμένης με τον τρόπο παρουσίασης της κατάργησης του ασύλου και πήρα να του πω δύο πράγματα. Ήθελα να ξέρει ότι εμείς έχουμε ένα συγκεκριμένο παράπονο για το συγκεκριμένο θέμα. Και του λέω, μάλιστα, χαρακτηριστικά «κύριε Ταγματάρχη να σας ενημερώσω πως παρουσίασε η ΕΡΤ το θέμα της Κ.Ο. Στο δελτίο των 18:00 ήταν προτελευταίο θέμα, παίξανε ένα cue του Σαμαρά σε ένα θέμα άλλο. Παίξανε έξι δηλώσεις στη σειρά. Και ήταν πρώτη του Ρέππα, ήταν η δεύτερη νομίζω του Σκουρλέτη, μετά ήταν ο Ροντούλης, μετά ο Λαφαζάνης, μετά ήταν ο Σαμαράς και ήταν και κάποιος άλλος συνδικαλιστής, υποθέτω, δεν θυμάμαι το όνομα. Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. ήταν προτελευταίος στο cue. Μετά την παρέμβαση αυτή, το βράδυ, η απάντηση -γιατί πια το θεωρώ απάντηση- ήταν το θέμα να μην υπάρξει καθόλου. Σας λέω ούτε ένα frame, ούτε ένα πλάνο.

ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΙΔΙΩΤΩΝ

Ένα μείζονος σημασίας θέμα που έχει θέσει προ πολλού η Ν.Δ. είναι το θέμα του συμψηφισμού, ανάμεσα στις οφειλές που έχει το κράτος προς τους ιδιώτες και εκείνες που έχουν οι ιδιώτες προς το κράτος. Είναι ένα θέμα, που ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς το έχει θέσει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Δεν μπορεί το κράτος να ζητά από τους πολίτες να είναι συνεπείς, όταν αυτό δεν είναι συνεπές. Δεν μπορεί το κράτος να λέει “θα είμαι αυστηρό” και το ίδιο να μην είναι δίκαιο. Δεν μπορεί, την ώρα που η αγορά στενάζει και έχει ασφυξία, λόγω της έλλειψης ρευστότητας, να μη λύσει ένα τόσο σημαντικό θέμα. Αυτό πρέπει να το κάνουν τώρα.

Ο Αντώνης Σαμαράς το έχει πει από καιρό. Το βάζουμε και τώρα επιτακτικά. Επιτέλους, πρέπει να κινηθούν και πρέπει να το κάνουν. Είναι και άδικο αυτό που γίνεται και σκοτώνει και την αγορά.

Στο θέμα αυτό, θέλω να προσθέσω -που είναι παραπλήσιο, αλλά έχει κάποιες λεπτομέρειες- το θέμα του διακανονισμού του ΦΠΑ από ανεξόφλητα τιμολόγια του Δημοσίου. Ξέρετε πολύ καλά, ότι ακόμα και σε αυτό το θέμα, το κράτος είναι ασυνεπές. Δηλαδή, πολλές φορές προσφέρεις μια υπηρεσία στο Δημόσιο, το Δημόσιο δεν σε πληρώνει και εσύ καλείσαι να πληρώσεις το Φ.Π.Α. για αυτό που δεν έχει πληρωθεί. Κόβεις το τιμολόγιο, στο Δημόσιο ή στο φορέα του Δημοσίου και όταν το κόψεις, μέσα σε ένα διάστημα εύλογο, θα πρέπει να καταβάλεις το Φ.Π.Α. Εσύ μεν δεν έχεις πληρωθεί από το κράτος, και το κράτος ζητά να πληρώσεις. Σκεφτείτε, λοιπόν: Οι στρόφιγγες είναι κλειστές και καλείσαι να πληρώσεις ένα κράτος μπαταχτσή.

Εδώ, λοιπόν, υπάρχει μια πρόταση την οποία εμείς έχουμε να κάνουμε: Προτείνουμε την εξαίρεση καταβολής του χρεωστικού μέρους του Φ.Π.Α. των επιχειρήσεων, που έχουν εκκρεμείς απαιτήσεις από το Δημόσιο, μέχρι τη συμπλήρωση του οφειλόμενου από το Δημόσιο Φ.Π.Α. Οι επιχειρήσεις αυτές θα υποχρεούνται στην καταβολή του συνόλου του Φ.Π.Α., όταν εξοφληθούν από το Δημόσιο. Πληρώθηκα από το Δημόσιο; Θα δώσω το Φ.Π.Α. μου. Αυτή η πρωτοβουλία θα έχει άμεσο θετικό αντίκτυπο για μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων. Γιατί ξέρετε, πολύ καλά, ότι το κράτος είναι ένας καλός πελάτης πολλών επιχειρήσεων

ΓΙΑ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Σε ό,τι αφορά τις διάφορες διαρροές που δίνουν μέσα από την κυβέρνηση για πρόωρες εκλογές:

Εμείς οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι.

Τις εκλογές τις αποφασίζει η κυβέρνηση. Παραπέμπω στην ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά για το θέμα των πρόωρων εκλογών. Είναι σαφέστατη.

Γιάννης Βρούτσης: Τείνουν ναγίνουν ανέκδοτο-3 φορές άλλαξαν θέση για το αυτόφωρο, μέσα σε 10 μέρες!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrvPqUCR0kdAV6kXtmkd0ikrJsrw2F1aTaDZz93UQe-8BRgr89cPm-A-OkHGHTjbTQ54jnzugKqJRHoXEkwxmPflzrfOWV_QHsmnnMWCV4xBouZt8xItKQnoAbQqnUEZVDjAysa_9lzc-x/s320/%CE%92%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%84%CF%83%CE%B7%CF%82.jpg«Οι παροιμιώδεις παλινωδίες της κυβέρνησης στο Φορολογικό, κινδυνεύουν να εξελιχθούν σε ανέκδοτο.

Μετά την ολοκλήρωση του διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους, η ηγεσία του Υπ. Οικονομικών αλλάζει για 3η συνεχόμενη φορά μέσα σε 10 μέρες, θέση στο θέμα του αυτοφώρου.

Φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το αυτόφωρο, ως μέτρο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Αυτές οι συνεχόμενες μεταλλάξεις, επιβεβαιώνουν την αδυναμία της κυβέρνησης στη χάραξη Φορολογικής Πολιτικής.

Η κοινωνία και οι πολίτες, έχουν απωλέσει πλέον την εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Το μαρτυρούν τα νούμερα των ερευνών, όταν τον περασμένο Μάρτιο συμμετείχαν στην αντίστοιχη διαβούλευση για το φορολογικό περίπου 13.800 πολίτες, ενώ σήμερα -10 μήνες μετά- συμμετείχαν μόλις 650 !

Πάντως, αυτή τη φορά, καλούμε την κυβέρνηση να μελετήσει προσεκτικότερα το Ποινικό Δίκαιο και το Σύνταγμα».

Εικόνες ντροπής στο 1ο Νηπιαγωγείο Νάξου

Φίλοι δημοσιογράφοι και Blogers,
Ερχόμαστε στο δυσάρεστο σημείο να δημοσιεύσουμε φωτογραφίες από τον εξωτερικό και εσωτερικό χώρο του 1ου Νηπιαγωγείου Νάξου ελπίζοντας πως έτσι θα ευαισθητοποιήσουμε τους αρμόδιους του Δήμου μας να πράξουν τα αυτονόητα.
Δεν είναι λίγες οι φορές που επιτροπή από εμάς τους γονείς έχουμε επισκεφθεί το Δήμο Νάξου ζητώντας την άμεση επέμβαση και την διενέργεια εργασιών για να διαμορφωθεί κατάλληλα ο εξωτερικός χώρος και να αλλαχθούν το κουφώματα του σχολείου.
Επίσης, άμεση θα πρέπει να είναι και η συντήρηση του κτίσματος που στεγάζει το σχολείο μιας και δεν έχει συντηρηθεί ποτέ από τότε που κατασκευάστηκε πριν από 25 χρόνια. Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες με τους λογκούς νερού στο προαύλιο, τις πλημμυρισμένες αίθουσες τις σπασμένες και άκρως επικίνδυνες πλάκες πεζοδρομίου και τους πεσμένους σοβάδες. Δεν σας κρύβουμε πως πλέον έχουμε αναγκαστεί να στέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο με γαλότσες, για να μην...... βρέχουν τα πόδια τους κατά την διάρκεια του παιχνιδιού.
Θα πρέπει οι αρμόδιοι να λάβουν υπόψιν τους ότι στο νηπιαγωγείο αυτό φιλοξενούνται παιδιά ηλικίας 5-6 χρονών και θα έπρεπε να λάβουν μέτρα για την ασφάλεια τους.
Η διευθύντρια, οι δασκάλες και εμείς οι γονείς έχουμε κάνει ότι μπορούμε για να βελτιώσουμε το σχολείο από δική μας πρωτοβουλία. Να είστε σίγουροι πως αν μας επέτρεπε ο νόμος θα επεμβαίναμε με δικά μας χρήματα και θα βελτιώναμε την γενική εικόνα του σχολείου μέσα και έξω.
Κύριοι, σας παρακαλούμε για άλλη μια φορά να προχωρήσετε άμεσα τις μελέτες που υπάρχουν για την διαμόρφωση του προάυλιου χώρου και την τοποθέτηση των κουφωμάτων.

Αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση που κάνουμε και απαιτούμε να ενεργοποιηθείτε άμεσα γιατί από εδώ και στο εξής θα σας καθιστούμε υπεύθυνους για την σωματική ακεραιτότητα των παιδιών μας.

Αν συνεχιστεί η ολιγωρία από την πλευρά σας θα αναγκαστούμε να μην στέ
λνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο τους.

Εκπρόσωποι γονέων και κηδεμόνων 1ου Νηπιαγωγείου Νάξου.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε εσπευσμένα ο Θέμος μόλις άκουσε την απάντηση Παπακωνσταντίνου

http://www.skai.gr/files/temp/5EE5E25039B2375505E9127E5353B40C.jpg«H αίσθηση του κόσμου ότι οι μεγάλοι και οι επώνυμοι δεν τιμωρούνται θα τελειώσει», (ΣΣ. Σύντομο ανεκδοτάκι και καλό από τον ΠΑΠ) διαβεβαίωσε την Παρασκευή στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της ανεξάρτητης βουλευτή και προέδρου της ΔΗΣΥ Ντόρας Μπακογιάννη σχετικά με την υπόθεση φοροδιαφυγής του εκδότη Θέμου Αναστασιάδη.

Η κα Μπακογιάννη, επικαλούμενη την μεγάλη καθυστέρηση ελέγχου και διαλεύκανσης της υπόθεσης Αναστασιάδη, κάλεσε τον υπουργό να απαντήσει αν οι φορολογούμενοι που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ έχουν την ίδια μεταχείριση και καθυστέρηση με τον εκδότη ή υπάρχουν πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι δύο κυβερνήσεις επί τρία χρόνια δεν απαντούν στα ερωτήματα του ελληνικού λαού και ότι μέχρι στιγμής το μήνυμα είναι ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που μπορούν να παριστάνουν τους τιμητές χωρίς να θίγονται οι ίδιοι.

«Είμαι ο πρώτος υπουργός και η πρώτη κυβέρνηση που απαντά και είμαι ο πρώτος υπουργός που κάνετε την ερώτηση» απάντησε ο κ. Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας ότι για τους λόγους που προανέφερε η κα Μπακογιάννη, προωθείται η σύσταση θέσης οικονομικού εισαγγελέα, για να επιταχύνονται αυτές οι υποθέσεις και όχι να παραμένουν κάπου και να μην ξέρει ποιος και γιατί τις προχωράει ή όχι.

Επί της ουσίας την υπόθεσης και του ελέγχου του Θέμου Αναστασιάδη ο υπουργός δήλωσε ότι από τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγει το ΣΔΟΕ θα εξαρτηθεί και η επιβολή προστίμων και θα συνταχθεί πόρισμα το οποίο θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα και εκείνος θα αποφασίσει αν πρέπει να ασκήσει ποινική δίωξη.

Α ΜΕΡΟΣ


Β ΜΕΡΟΣ


Τα βίντεο είναι απ' το http://taxalia.blogspot.com/2011/02/blog-post_5828.html

3.000 Άδειες Δ.Χ. σε Αλβανούς και Βουλγάρους;

ANOIΞΑΝ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

Αγαπητό ANTINEWS πολύ καιρό τώρα ενημερώνωμε από το Διαδίκτυο και συγκεκριμένα από το δικό σου site.Είμαι 40 ετών εργαζόμενος πατέρας 2 παιδιών που δεν έχει να ελπίζει πλέον πουθενά.Έζησα το δράμα των Φορτηγατζήδων από πρώτο χέρι καθ'

Προβλήματα σε Απόλλωνα και Κωμιακή

Όπως μας ενημέρωσε φίλος αναγνώστης του  blog  ο δρόμος Κωμιακής Απόλλωνας έχει κλείσει από κατολίσθηση στην περιοχή Πρήνους απέναντι από εκεί που είχε κλείσει πέρσι. Αλλά και όλο το υπόλοιπο επαρχιακό οδικό δίκτυο χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί σε πολλά σημεία έχει ο δρόμος φερτά υλικά. Μεγάλες ζημιές έχουν γίνει και σε όλους του αγροτικούς δρόμους της Κωμιακής. Ακόμη και ο δρόμος του Μυρίση είναι κομμένος 

Ο Δήμαρχος οι αντιδήμαρχοι και οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Δήμου ήταν σε επιφυλακή όλο το βραδύ και θα είναι και για το επόμενο 24ωρο

Ο  αντιδήμαρχος Αντώνης Μανιός δήλωσε, ότι τα   μηχανήματα του δήμου είναι στους δρόμους από το πρωί  και καθαρίζουν όπου επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες ευελπιστώντας ότι έως το απόγευμα και δεν υπάρξουν άλλα προβλήματα το  επαρχιακό οδικό δίκτυο θα έχει καθαρίσει   

Aπόφαση ΚΑΣ για το ιερό του Δηλίου Απόλλωνα στην Πάρο

Αρχαιολογικός χώρος κηρύχθηκε το ιερό του Δηλίου Απόλλωνα και της Αρτέμιδος στην Πάρο, μετά από απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ).

Το μνημείο βρίσκεται βόρεια της Παροικιάς, απέναντι από το ιερό νησί της Δήλου, στη θέση «Κάστρο-Βίγλα».

Σύμφωνα με την εισήγηση της διεύθυνσης προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων, στην περιοχή του ιερού έχουν βρεθεί, εκτός από τα κατάλοιπα του ναού της Αρτέμιδας Δηλίας και κάποια επιφανειακά ευρήματα που δηλώνουν την ύπαρξη του ναού του Απόλλωνα Δηλίου, ένα τέμενος παλαιότερων χρόνων και ένα εστιατόριο ναού, που χρονολογείται τον 5ο αι. π.Χ.

Επίσης, έχουν εντοπιστεί πολύ σημαντικά ειδώλια και γλυπτά, μεταξύ των οποίων εξέχουσα θέση κατέχει το μαρμάρινο κολοσσικό άγαλμα της Αρτέμιδος, που εκτίθεται στο αρχαιολογικό μουσείο της Πάρου. Πρόκειται για το λατρευτικό άγαλμα του ιερού, στον τύπο της αρχαϊκής κόρης με χιτώνα (480-490 π.Χ.), που μαζί με την πλίνθο φτάνει τα 2.74 μ.

Οι ανασκαφές στο Δήλιο πραγματοποιήθηκαν τέλη του 19ου αιώνα από τον Γερμανό αρχαιολόγο Ότο Ρούμπενζον, ο οποίος εργαζόταν για το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο από το 1897 έως το 1899. Εκτός από το Δήλιο, ο Ρούμπενζον ανέσκαψε και το Ασκληπιείο της Πάρου.

Τα μέλη του ΚΑΣ ενέκριναν ομόφωνα την κήρυξη του αρχαιολογικού χώρου για λόγους προστασίας του ιερού, οι ανασκαφές του οποίου έχουν φέρει στην επιφάνεια κινητά ευρήματα και κατάλοιπα αρχαίων ναών μεγάλης αρχαιολογικής αξίας.

Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο. Κλειστό παραμένει το πορθμείο Αιδηψός - Αρκίτσα και Κυλλήνη - Ζάκυνθος. Από τον Αργοσαρωνικό έως την Αίγινα, τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ από τη Σαλαμίνα για Πέραμα δεν πραγματοποιούν δρομολόγια τα μικρά σκάφη.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ δημοπρατείται το έργο της Διασύνδεσης των νησιών των Κυκλάδων με το Εθνικό Σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας



panagiotisrigas

Δημοπρατείται το έργο της Διασύνδεσης των νησιών των Κυκλάδων με το Εθνικό Σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας

Εντός του Μαρτίου, η ΔΕΗ προχωρεί στην προκήρυξη του διαγωνισμού για το μεγάλο έργο της Διασύνδεσης των νησιών των Κυκλάδων με το Εθνικό Διασυνδεδεμένο Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, μέσω Λαυρίου και με την Ν. Εύβοια.

Το έργο είναι απολύτως ώριμο. Έχει υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση χρηματοδότησης, από την Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Τίνα Μπιρμπίλη, και τον Υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Παναγιώτη Ρήγα.

Έχει προωθηθεί η νομοθετική ρύθμιση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, σχετικά με την κάλυψη της συνολικής αδειοδότησης του έργου και η ΔΕΗ έχει ήδη ολοκληρώσει τα τεύχη Δημοπράτησης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 363 εκατ. Ευρώ, εκ των οποίων τα 127 αποτελούν δημόσια δαπάνη, η οποία θα καλυφθεί από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ.
Το έργο είναι μείζονος αναπτυξιακής σημασίας. Διασφαλίζει την απρόσκοπτη μελλοντική τροφοδότηση των Κυκλάδων με ηλεκτρική ενέργεια και εξαλείφει την ανάγκη επέκτασης των τοπικών ΑΣΠΕ στα νησιά που διασυνδέονται.

Επίσης, εξυπηρετεί το στόχο της ανάπτυξης των ΑΠΕ (Ανανέωση Πηγών Ενέργειας) στα νησιά των Κυκλάδων και ενισχύει την ευστάθεια του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας.

Τι σημαίνει … «ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ»;


 Μάθετε το με μια φωτογραφία!

Κατολισθήσεις λόγω βροχής στα χωριά της ορεινής Νάξου


Η  Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων συνιστά  

Κατολισθήσεις λόγω βροχής

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ στους οδηγούς που διέρχονται  τους δρόμους των χωριών  της ορεινής Νάξου

Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Καιρός είναι τώρα που ακούμε για την κάρτα του πολίτη. Άλλοι είναι υπέρ άλλοι κατά.
Εμείς απλά σας δείχνουμε ένα βιντεάκι από πολυκατάστημα στην Αγγλία όπου υπάρχει η κάρτα, για να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι τι μέλλει γενέσθαι για τον καθένα από μας.



Αυτό θέλουν να μας φέρουν οι σοσιαΛΗΣΤΕΣ του ΠΑΣΟΚ.
Ηλεκτρονική παρακολούθηση ανά πάσα στιγμή.
Και ακόμα καθόμαστε και τους κοιτάμε..
Συντρόφια να τους χαίρεστε αυτούς που μας κουβαλήσατε και νομίζω δικαίως θα πω ότι αυτά ούτε η χούντα του Παπαδόπουλου δεν τα είχε σκεφτεί.
ΟΥΟΥΟΥΟΥΣΤ

Μανώλης εξ Απειράνθου

Δήλωση του Εκπροσώπου της Ν.Δ. κ. Γ. Μιχελάκη με αφορμή την απόκρυψη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, της σημερινής ομιλίας του Προέδρου της Ν.Δ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα η δήθεν δημόσια τηλεόραση, επιβεβαίωσε με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο, τον κατήφορο στον οποίο έχει κατρακυλήσει το τελευταίο διάστημα.
Οι εγκάθετοι γκεμπελίσκοι της ΕΡΤ, που θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι χρηματοδοτούνται από το υστέρημα όλων των Ελλήνων και όχι από τα ταμεία του κόμματος που τους επέβαλε, επέλεξαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ να αποκρύψουν τη σημερινή ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, αλλά και να μην περιλάβουν ούτε καν μία αναφορά από τις θέσεις που ανέπτυξε για όλα τα θέματα της επικαιρότητας.
Το γεγονός αυτό είναι το αποκορύφωμα, μιας σειράς άθλιων μεθοδεύσεων των κομματικών υπαλλήλων της ΕΡΤ εις βάρος της Νέας Δημοκρατίας, όπως η διαστρέβλωση των θέσεων της, η άκριτη υιοθέτηση της κυβερνητικής προπαγάνδας, η περιορισμένη πρόσκληση στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, έναντι των κυβερνητικών εκπροσώπων.
Ακόμη και το ΕΣΡ πρόσφατα, διαπιστώνοντας αυτές τις μεθοδεύσεις κάλεσε σε απολογία το κρατικό κανάλι εγκαλώντας το για καθεστωτική προβολή των κυβερνητικών θέσεων εις βάρος της Ν.Δ.
Για όλα αυτά τα θέματα, η Ν.Δ. προέβη τις προηγούμενες ημέρες σε όλα τα αναγκαία διαβήματα προς την ΕΡΤ και τους πολιτικούς της προϊσταμένους.
Κατανοούμε την αγωνία ορισμένων να δικαιολογήσουν τον μισθό τους. Αλλά είναι πλέον ολοφάνερο ότι η αγωνία της κυβέρνησης να “αμπαλάρει” την αλήθεια, κατάντησε την ΕΡΤ όργανο κυβερνητικής προπαγάνδας που θυμίζει, τα πιο σκληρά απολυταρχικά καθεστώτα άλλων εποχών».