slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μανώλης Πολυκρέτης Υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων : Υψηλό κόστος μετακίνησης των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων

Προς: 

1. κ. Ελευθέριο Αυγενάκη, Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού 

2. κ. Στυλιανό Πέτσα, Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών

3. κ. Γεώργιο Μαυρωτά Γ.Γ. Αθλητισμού

4. κ. Εμμανουήλ Κουτουλάκη Γ. Γ. Αιγαίου και Νησιώτικης Πολιτικής

5. κ. Εμμανουήλ Κόνσολα Πρόεδρο Επιτροπής Νησιώτικων και Ορεινών Περιοχών

Κύριοι Υπουργοί, κύριοι Γενικοί Γραμματείς, κύριε Πρόεδρε,


Σας γνωρίζουμε σχετικά με το θέμα τα εξής:

Στις Κυκλάδες υπάρχουν πάρα πολλά Σωματεία Αθλητισμού με πολλά τμήματα το καθένα όπως στίβου, ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ κ.λπ.

π.χ. στη Νάξο υπάρχουν εννέα 9 Σωματεία, τα οποία έχουν πολλά ερασιτεχνικά τμήματα, σε όλες τις κατηγορίες

Πανναξιακός Α.Ο. Στίβος, ποδόσφαιρο: 200 παιδιά

Πανναξιακός Α.Ο.Κ. Μπάσκετ: 130 παιδιά

Πανναξιακός Α.Ο.Ν. Βόλεϊ: 30 παιδιά

Α.Μ.Σ. Φιλωτίου: 160 παιδιά

Π.Α.Σ. Νάξου: 160 παιδιά

ΑΠ.Α.Σ «Τα Φανάρια»: 160 παιδιά

Α.Σ. Απόλλων: 45 παιδιά

Α.Σ. Αστέρας: 25 παιδιά

Fight Academy (Πάσουλας Στυλιανός): 120 παιδιά


Για τη συμμετοχή τους  στα πρωταθλήματα του Νομού Κυκλάδων και εκτός Νομού, είναι ανάγκη να μετακινούνται κατά συχνά χρονικά διαστήματα σε διάφορα νησιά και πόλεις για να πραγματοποιηθούν οι αγώνες με τις αντίστοιχες ομάδες.


Επειδή το κόστος μετακινήσεων μαζί με τις διανυκτερεύσεις και τη διατροφή, λόγω και της αύξησης των τιμών, είναι μεγάλο, τα σωματεία είναι αδύνατον να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, με συνέπεια την ακύρωση των μετακινήσεων, τη μη διεξαγωγή αγώνων και τελικά την μη συνέχιση-ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων.


Για μας είναι προτεραιότητα ο Αθλητισμός, γιατί οι αθλητές όλων των ηλικιών, εκτός από την άσκηση του σώματος, εκπαιδεύονται στην ομαδικότητα, στη συλλογικότητα, στην ανάπτυξη φιλίας, στην αλληλεγγύη, στην κοινωνικοποίηση,  στην ευθύνη, στο σεβασμό, δηλαδή μετέχουν των αξιών παιδείας, διαμορφώνοντας έτσι σώματα υγιή και χαρακτήρες ηθικούς ώστε στο μέλλον να είναι χρήσιμοι πολίτες στην κοινωνία. 


Λόγω λοιπόν,  

α. της νησιωτικότητας που δεν μπορείς να μετακινηθείς από νησί σε νησί ή από νησί σε λιμάνια στη στεριά π.χ. Πειραιάς, όποτε θέλεις και 

β. της ιδιαιτερότητας των νησιών μας, μικρές κοινότητες ανθρώπων «απομονωμένες» με μεγάλη απαίτηση σε δαπάνες για την κατασκευή δομών και υποδομών, είναι ανάγκη: 

1ον  να θεσμοθετηθεί ειδικό μεταφορικό ισοδύναμο για τους αθλητές το οποίο θα καλύπτει το συνολικό ποσό της δαπάνης των εισιτηρίων από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιώτικης πολιτικής σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών

2ον να υπάρχουν  ετήσιες χρηματοδοτήσεις από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε συνεργασία με Υπουργείο Οικονομικών, για την κάλυψη μέρους των εξόδων διανυκτέρευσης και διατροφής.


Επίσης θα πρέπει να θεσμοθετηθούν μέτρα και δράσεις όχι μόνο σε επίπεδο Εθνικό αλλά και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για την στήριξη των αθλητών μας και την προώθηση του Αθλητισμού.


Στηρίζουμε τον Αθλητισμό έχοντας στο μυαλό μας τις δύο φράσεις που κληρονομήσαμε από την Αρχαία Ελλάδα. «Εύ αγωνίζεσθαι» και «Νούς υγιής εν σώματι υγιεί».


Μανώλης Πολυκρέτης

Υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων


Νίκος Συρμαλένιος: «Το σύνολο του κόστους των μετακινήσεων των αθλητικών σωματείων να καλύπτονται από την Πολιτεία»

Ομιλία στην Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής με θέμα ημερήσιας διάταξης το υψηλό κόστος μετακίνησης των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων στα νησιά του Αιγαίου

 Για το υπέρογκο κόστος μετακίνησης των αθλητικών σωματείων των νησιών, την έλλειψη οικονομικών πόρων και την υποχρηματοδότησή τους, έκανε λόγο ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, ο οποίος μίλησε στη συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής με θέμα ημερήσιας διάταξης το κόστος μετακίνησης των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων στα νησιά του Αιγαίου.

Καταπάτηση δημόσιων εκτάσεων στις περιοχές Κουταλά και Μεγάλου Λιβαδίου Σερίφου: Ερώτηση Νίκου Συρμαλένιου στη Βουλή

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση για την καταπάτηση δημόσιων εκτάσεων στις περιοχές Κουταλά και Μεγάλου Λιβαδίου Σερίφου από την εταιρεία «Μεταλλεία Σερίφου – Societe Des Mines De Seriphos Et De Spiliazeza (Au Laurium). Την ερώτηση συνυπογράφουν 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Γ. Βρούτσης: «Με αναφορά στη Βουλή ζητώ να συμπεριληφθεί η Τήνος στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Πειραιά, Κυκλάδων, Κρήτης»



Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. κ. Γιάννης Βρούτσης, κατέθεσε αναφορά στη Βουλή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, αναδεικνύοντας το θέμα που έχει ανακύψει από τη μη συμπερίληψη της νήσου Τήνου στα νέα δρομολόγια που ανακοίνωσαν, ενόψει της νέας θερινής σεζόν, οι εταιρείες Fast Ferries και Minoan Lines όπου συνδέεται ο Πειραιάς με τις Κυκλάδες και την Κρήτη και αντίστροφα.

Ο κ. Βρούτσης έθεσε υπόψιν του κ. Υπουργού σχετική επιστολή (28.01.2023) του Συλλόγου Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Τουριστικών Καταλυμάτων Τήνου «Η ΞΕΝΙΑ», με την οποία εκφράζεται η διαμαρτυρία των μελών του για τη συμπερίληψη της νήσου Τήνου στα ανωτέρω νέα ακτοπλοϊκά δρομολόγια των δύο εταιρειών, καθώς η Τήνος αποτελεί ανερχόμενο τουριστικό προορισμό, με μεγάλη κίνηση, που αναμφίβολα είναι επωφελής τόσο για το νησί, όσο και για τις ίδιες τις εταιρείες. 

Στην επιστολή του ο Σύλλογος, μεταξύ άλλων, καλεί τις εταιρείες να επανεξετάσουν το θέμα και να συμπεριλάβουν το νησί της Τήνου στα δρομολόγια τους, με 2 ή 3 προσεγγίσεις την εβδομάδα. Αίτημα που ο Σύλλογος θεωρεί δίκαιο, βάσιμο και εύλογο.

Με την κατάθεση του εν λόγω εγγράφου στη Βουλή, ο κ. Βρούτσης καλεί τον Υπουργό να εξετάσει το συγκεκριμένο αίτημα που αφορά τη νήσο Τήνο, ένα νησί που τουριστικά αναπτύσσεται ταχύτατα και να στηρίξει την απαραίτητη και αναγκαία ακτοπλοϊκή διασύνδεση του νησιού με τον Πειραιά και την Κρήτη.



Με το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανναξιακού Αθλητικού Ομίλου Καλαθοσφαίρισης (Α.Ο.Κ.), συναντήθηκε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αξίζουμε καλύτερα»

 

Με το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανναξιακού Αθλητικού Ομίλου
Καλαθοσφαίρισης (Α.Ο.Κ.), συναντήθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Μανώλης
Πολυκρέτης και συνεργάτες του από την παράταξη «Αξίζουμε καλύτερα».
Τα μέλη του Δ.Σ. του Πανναξιακού Α.Ο.Κ. εξέθεσαν στον κ. Πολυκρέτη τα
προβλήματα και τα θέματα που απασχολούν τόσο το Σωματείο όσο και το
χώρο του αθλητισμού γενικότερα.
Κτηριακό

Η Ελένη Ανδριανοπούλου Πρόεδρος στο νέο Δ.Σ. του Θεατρικού Ομίλου Νάξου "Ο Διόνυσος"

 

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Θεατρικού Ομίλου Νάξου «Ο Διόνυσος», το

οποίο εκλέχτηκε από τις αρχαιρεσίες, που πραγματοποιήθηκαν στις 22/1/2023,

συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήμα οδού στην Κοινότητα Σαγκρίου



Στο πλαίσιο των εργασιών για την κατασκευή του αποχετευτικού αγωγού Τ. Κ. Σαγκρίου – Βίβλου, απαιτείται η διακοπή κυκλοφορίας σε τμήμα του δρόμου που συνδέει τις Κοινότητες Σαγκρί – Βίβλος (τμήμα Φ030 – Φ06 στο συνημμένο απόσπασμα), από την Τρίτη 31 Ιανουαρίου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών κλειστά θα παραμένουν μόνο το τμήμα και η λωρίδα στα οποία θα γίνονται εργασίες.

Παρακαλούμε για την ενημέρωση και τη συνδρομή σας, για την ομαλή ολοκλήρωση των εργασιών και την ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας.

📺 Πέτρος Τατσόπουλος🤡: Συνελήφθη μετά από μήνυση παρουσιαστή-υποψήφιου βουλευτή🤡 - Αφέθηκε ελεύθερος (βίντεο)

Τον μήνυσε ο υποψήφιος με τον Βελόπουλο, Φίλιππος Καμπούρης - Δείτε βίντεο

Στη σύλληψη του συγγραφέα και πρώην βουλευτή Πέτρου Τατσόπουλου προχώρησε το βράδυ της Δευτέρας η Αστυνομία, έπειτα από μήνυση του παρουσιαστή και υποψήφιου βουλευτή Φίλιππου Καμπούρη, για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση. Λίγο μετά τις 00:30, έγινε γνωστό ότι αφέθηκε ελεύθερος.

Πιο συγκεκριμένα, μετά το πέρας εκδήλωσης με τίτλο: «Είναι παιδεία και θρησκεία έννοιες ασύμβατες;» στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone, στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν στη σύλληψη του κ. Τατσόπουλου με τη διαδικασία του αυτοφώρου και τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να θέσει το ΠΑΣΟΚ υπό ομηρία

Του Γιάννη  Σιδέρη                                                      Η σταλινική αρχή «εξοντώστε τον αντίπαλο» είναι φωτοδότρα καθοδηγήτρια παρακαταθήκη για τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον Στάλιν μπορεί να τον αποκατέστησε πολιτικά το ΚΚΕ, αλλά το κόμμα απέχει από ανήθικες πρακτικές. Τον σταλινισμό τον ενσωμάτωσε στην εφηρμοσμένη πολιτική του ο ΣΥΡΙΖΑ.  Η επιλογή της κας Τσαπανίδου ως εκπροσώπου Τύπου, ήταν απολύτως επιτυχημένη. Ενσωματώθηκε αμέσως και πλήρως στο ήθος του. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ εξέφρασε την «υποψία» ότι μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να είναι προϊόν εκβιασμού, επειδή ο Ανδρουλάκης ήταν υπό παρακολούθηση. Άρα, κατά λογική ακολουθία, κάτι θα του βρήκαν και τον εκβιάζουν να κάνει συγκυβέρνηση με τη ΝΔ!