slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλης Μαργαρίτης καλωσορίζει το SUPERFERRY II.

Την Τρίτη, 21/6/2011, κατέπλευσε για πρώτη φορά στο λιμάνι της Νάξου το πλοίο SUPERFERRY II, ερχόμενο από Ραφήνα, με ενδιάμεσα λιμάνια την Άνδρο, την Τήνο και τη Μύκονο. Δεδομένης της έλλειψης επαρκούς ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ των νησιών των Κυκλάδων και της ανάγκης επικοινωνίας με νησιά που διαθέτουν διεθνή αερολιμένα, όπως η Μύκονος, θεωρούμε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι στην αρχή της τουριστικής περιόδου η Νάξος απέκτησε το συγκεκριμένο δρομολόγιο.
Ο Δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης, συνοδευόμενος από ......

Ευχαριστίες για το καλοκαιρινό πάρτι των παιδιών με αναπηρία KAI για την δωρεά ορθοπεδικών βοηθημάτων από το Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.ΜΕΑ. Κυκλάδων και την Πρόεδρο τουΔ.Σ.Παρασκευή Κουφοπούλου


    Στις 16 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το καλοκαιρινό πάρτι για τα παιδιά με αναπηρία.
  Εκ μέρους του Δ.Σ. και των εργαζομένων του Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.ΜΕΑ. Κυκλάδων, ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Δημήτρη Μαριόλη για την παραχώρηση του χώρου «Summer Camp» (δίπλα στο Γυμναστήριο Μετάλλαξη). 
  Τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους και τα αδέλφια τους είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, να παίξουν, να ζωγραφίσουν, να ακούσουν μουσική και παραμύθια. 
  Η συγκεκριμένη δράση οργανώθηκε από την Ομάδα Γονέων που λειτουργεί στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Κυκλάδων.
Εκ μέρους του Δ.Σ. και των εργαζομένων του Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.ΜΕΑ. Κυκλάδων θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Μιχάλη Λυγνό του Κέντρου Ορθοπεδικών & Ιατρικών Προϊόντων ‘MEDCARE’, για την δωρεά δύο ναρθήκων ποδοκνημικής.

Συνέντευξη Τύπου για τη φιλοξενία αθλητών των Special Olympics


Γ. Μαχαιρίδης: Σε μια εποχή παραλογισμού, η Ρόδος
στέλλει το μήνυμα της Αλληλεγγύης 
- Στ. Κουσουρνάς: Ο Δήμος προσφέρει τη ψυχή του

 Η ΣΗΜΑΣΙΑ των αγώνων και ο ρόλος της Ρόδου, που φιλοξενεί ως πόλη – Αμφιτρύων, αθλητές των Special Olympics, υπογραμμίστηκε κατά την κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης,

Αθλητικός – Μορφωτικός Σύλλογος Φιλωτίου «Ο ΖΕΥΣ»

 Διήμερο εκδηλώσεων
για τον

«Κλήδονα»

 

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

και ώρα 21:00:

Συνάντηση στον Πλάτανο για να παρθεί το «αμίλητο νερό».
Στη συνέχεια στο Λαχαναριό
«κάψιμο του Μάη».
Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011
και ώρα 21:00:
Άνοιγμα του Κλήδονα και παραδοσιακό γλέντι με τσαμπούνες και βιολιά.

"Ξετυλίγοντας... παραμύθια"

Αθλητικός – Μορφωτικός Σύλλογος Φιλωτίου «Ο ΖΕΥΣ»

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ομάδα Δρυμαλίας Νάξου
 «Ξετυλίγοντας …παραμύθια»
Ελάτε να απολαύσουμε παραδοσιακά τοπικά παραμύθια
                               αφηγητές:
·    Μαριγώ Ψαρρά   - Λιανοπούλου
·    Ηλίας Μουστάκης
      (Μπικολιός)  

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011
20:00 μ.μ.
Πολιτιστικό Κέντρο Συλλόγου Φιλωτιτών
Φιλώτι

Όταν τα ανδρείκελα στηρίζουν τις Μαριονέτες καταλήγουμε σε "Ψήφο εμπιστοσύνης"


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Ο “κληρονομικός” Πρωθυπουργός (γιος του πατέρα του και εγγονός του παππού του) και οι ανακυκλωνωληγμένοι σύντροφοι του βγήκαν πάλι χτες στην Βουλή και έκαναν τηλεοπτικό σόου δίνοντας μας την εντύπωση ότι μόλις ήρθαν από το υπερπέραν και όχι ότι κυβερνούν ήδη ενάμιση χρόνο.  
Χωρίς τσίπα και ντροπή προανάγγειλαν ...

ΣΤΗ ΝΕΤ ΑΠΟΨΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ


Η νέα οικονομική τηλεοπτική εκπομπή «NET ECONOMY» της ΝΕΤ, με τους Γιώργο Παπαγεωργίου και Χρήστο Μέγα παρουσιάζει την αλήθεια πίσω από τους αριθμούς για την οικονομία, την αγορά, την εργασία και την ασφάλιση.
Η ψήφος εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων, ο αγώνας δρόμου για την 5η δόση, το νέο δάνειο και το ευρωομόλογο είναι στο επίκεντρο της εκπομπής.
Αλλάζει το μίγμα της οικονομικής πολιτικής;
Θα αυξηθούν οι φόροι;
Tην Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011 και ώρα 22.00, συζητούν με τους Γιώργο Παπαγεωργίου και Χρήστο Μέγα ο Αν. Υπουργός Οικονομικών κ. Παντελής Οικονόμου, ο Αν. Τομέαρχης Οικονομίας ΝΔ και Βουλευτής Ν. Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης και ο Βουλευτής του ΚΚΕ κ. Νίκος Καραθανασόπουλος.

ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΕΥΓΕ ΠΑΓΚΑΛΕ.ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ Σ ΕΦΕΡΑΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ

Ξέσπασε νέα κόντρα Παπανδρέου- Εκδοτών


Ξέσπασε νέα κόντρα Παπανδρέου- Εκδοτών Η δημοσκόπηση της GPO προκάλεσε σοκ στη νέα κυβέρνηση και αποτέλεσε αφορμή για να βγει στην επιφάνεια η δυσαρέσκεια του Μεγάρου Μαξίμου για τους βαρόνους των μέσων ενημέρωσης.
Ο Θ. Πάγκαλος ήταν αυτός που επελέγη από τον Γ. Παπανδρέου για να στείλει το μήνυμα στους εκδότες- εργολάβους, μιλώντας για αυτούς από του Βήματος της Βουλής! Η ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης προκάλεσε έντονο προβληματισμό στα συγκροτήματα που εμπλέκονται σε δημόσιες προμήθειες και έργα. Είναι χαρακτηριστικό ότι και οι δύο όμιλοι που πρόσκεινται στην κυβέρνηση έδειξαν την ενόχλησή τους προβάλλοντας σε έντυπες και ηλεκτρονικές εκδόσεις τον… Ευ. Βενιζέλο.

Οι συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου κράτησαν τις σχετικές αναφορές, απομαγνητοφώνησαν τα δελτία και έχουν σκοπό να τα αξιοποιήσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα θέσει το θέμα στον νέο αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών, ζητώντας να παρέμβει σε όσους λειτουργούν ως οπαδοί του γιατί του κάνουν κακό. Το ερώτημα είναι τι θα κάνουν οι εκδότες. Αν θα συνεχίσουν να στηρίζουν τους ανθρώπους που επιλέγουν να τους δημιουργούν συνεχώς προβλήματα ή αν θα τους αδειάσουν, επιδιώκοντας ένα νέο ξεκίνημα με την κυβέρνηση, που έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από 155 βουλευτές.

Πληροφορίες από τα άδυτα των συγκροτημάτων αναφέρουν πως η εντολή είναι στηρίξτε τον Γιώργο και δείξτε το. Είναι προφανές ότι αναμένουν τους πόρους του ΕΣΠΑ και τα αυτοχρηματοδοτούμενα. Αν, όμως, αγνοηθούν στη μοιρασιά, τότε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα αλλάξουν γραμμή και… διευθυντές! Ήδη στα μεγάλα μέσα ενημέρωσης βρίσκονται σε εξέλιξη μικροί και μεγάλοι εμφύλιοι παπανδρεϊκών και βενιζελικών. Αυτοί που βρίσκονται, όμως, πραγματικά υπό διωγμό, είναι όσοι είχαν προβλέψει την πτώση της κυβέρνησης και έριξαν τη «γραμμή» στα βράχια.

ΔΗΛΩΣΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ


Πριν 5 λεπτά στο ΣΚΑΙ και στην εκπομπή Πρωινή Γραμμή ο Αλέκος Αθανασιάδης ήταν ξεκάθαρος.
"Δεν ψηφίζω το μεσοπρόθεσμο όπως είναι.Δεν ψηφίζω το ξεπούλημα της ΔΕΗ, της ΕΥΑθ και της ΕΥΔΑΠ"

ΠΑΓΚΑΛΕ, ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΠΟΣΟ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ


Ήταν Οκτώβρης του 2009 όταν ο μαζί τα φάγαμε Πάγκαλος επάνδρωνε το γραφείο του ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με 15 υπαλλήλους. Στο ΦΕΚ 2316 Β΄/30-10-2009 περιγράφονται τα πάντα. Δείτε σε ακριβή αντιγραφή από το ΦΕΚ, πόσο στοιχίζει στον Έλληνα πολίτη το γραφείο του...

Αριθμ. 3/19.10.2009
Σύσταση Πολιτικού Γραφείου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και ενιαίων θέσεων ειδικών συμβούλων−συνεργατών, μετακλητών διοικητών υπαλλήλων και αποσπασμένων υπαλλήλων του Δημοσίου ή Νομικού Προσώπου του Δημοσίου Τομέα.

1. Συνιστάται από 8.10.2009 Πολιτικό Γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης για να επικουρεί στο έργο του τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης του οποίου η θέση συστάθηκε με το π.δ. 187/2009 (ΦΕΚ 214/ τ.Α΄/7.10.2009).
2. Στο ως άνω Πολιτικό Γραφείο συνιστώνται, για την εκπλήρωση του σκοπού του, 10 (δέκα) θέσεις μετακλητών διοικητικών υπαλλήλων και 5 (πέντε) ενιαίες θέσεις ειδικών συμβούλων και ειδικών συνεργατών.3. Στο ως άνω Πολιτικό Γραφείο για την εκπλήρωση του σκοπού του, αποσπώνται μέχρι 5 (πέντε) υπάλληλοι του Δημοσίου ή Νομικού Προσώπου του Δημοσίου Τομέα.
4. Από τις διατάξεις της απόφασης αυτής προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 227.000 ευρώ περίπου, για το τρέχον οικονομικό έτος 2009, 1.123.000 ευρώ περίπου για το 2010 και 1.015.000
ευρώ περίπου, για καθένα από τα επόμενα έτη (2011−2014). Οι δαπάνες αυτές θα καλυφθούν, όσον αφορά στο τρέχον οικονομικό έτος από πιστώσεις του εκτελούμενου προϋπολογισμού του Υπουργείου Εσωτερικών
,
Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Ε.Φ.07−310 ΚΑΕ ομάδων 0200,0500,0700,0800 και 1000). Κατά τα επόμενα έτη (2010−2014), η προκαλούμενη δαπάνη θα καλύπτεται από τις πιστώσεις που θα εγγράφονται κατ’ έτος, για το σκοπό αυτό στον ανωτέρω προϋπολογισμό.Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 22 Οκτωβρίου 2009
Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


Αυτός είναι ο μαζί τα φάγαμε.
Αυτός μας κυβερνάει.
Να τον χαίρεστε εσείς που πράγματι τα φάγατε μαζί.


Μανώλης εξ Απειράνθου

"ΟΧΙ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ NAI ΑΠΟ ΤΗΣ ..............

155 "ΝΑΙ" ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ Η ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

Μοιραίοι και άβουλοι βλάκες οι Νεοδημοκράτες απέναντι στη χυδαιότητα Πάγκαλου


"Αφορμή"  για αποχώρηση χαρακτήρισε ο Αξιό-π…υ….ς.- πιστος κύριος Παπανδρέου ,   και ως μια απλή "άποψη" ο   αξιότιμος    κύριος   Πρόεδρος  της Βουλής  με την αδήλωτη πισινά, την χυδαία,  γελοία, εμετική, εξωφρενική θέση  του κούραδα Πάγκαλου ότι "η Ελλάδα είχε για πρώτη φορά δημοκρατική κυβέρνηση το 1981". Το θέμα όμως δεν ήταν τι θα έλεγε ο Παπανδρέου, εξάλλου αυτός τον έβαλε να τα πει αλλά η άβουλοι ΝΔ  που σκεπτόταν να αποχωρήσει ΑΚΟΥ ΣΚΕΠΤΟΤΑΝ και όταν ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ  το κράτησαν ΜΟΝΟ  πέντε λεπτά αντί να φύγουν τελείως όπως θα έκανε  κάθε κόμμα που σέβεται τον εαυτό του και την ιστορια του,  ξεκαθαρίζοντας πως    ΔΕΝ   θα επιστρέψουν ποτέ στη Βουλή, αν δεν φύγει ο ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΑ .

ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΗΜΕΡΑ…

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Απαράδεκτες δηλώσεις Πάγκαλου πριν λίγο στην Βουλή…
ΠΑΓΚΑΛΟΣ Η ΧΩΡΑ ΑΠΕΚΤΗΣΕ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟ 1981
Ο Τασούλας έλαβε τον λόγο και ζήτησε από τον κ. Πάγκαλο να ανακαλέσει..
κάτι που φυσικά δεν έκανε.
Και σαν μη φτάνει αυτό επανήλθε ο κ, Πάγκαλος δυναμιτίζοντας και πάλι το κλίμα
Η Κ.Ο αποχώρησε και επανήλθε μετά από λίγο…

Παραιτήθηκε από εισηγητής του ΠΑΣΟΚ για το Μεσοπρόθεσμο ο Ανδρέας Μακρυπίδης

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiTxgKUGhOoFn3eFI8TiRPj4_CShh1Eb95NljRmUmjExbHPi0LoMY_5zhr05GnvPYDhaxFvMsBjMMIMGV1QefEvRQM7YMgDzAq4uSd5fW2NBue59mS6EfbTC5zMcP7jJA8-b23z5zuepuZt/s1600/P-ContentSegment_16864795_W310_H_R0_P0_S1_V1_Jpg_671125151.jpgΈκπληξη προκάλεσε η παραίτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Μακρυπίδη από την θέση του εισηγητή στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Οι λόγοι της παραίτησης δεν έχουν γίνει γνωστοί, ενώ στελέχη του ΠΑΣΟΚ και υπουργοί που βρίσκονται δίπλα στο....

Κι άλλη δικογραφία για τον Μαρκόπουλο στη Βουλή!! Τι θα γίνει με την πάρτη του; Θα μας ταλαιπωρεί για πολύ ακόμα;

http://images.inews.gr/143/o-markopoulos-apokleistika-ston-retsina-ti-chroma-sovrako-forao.jpgΣτη Βουλή διαβιβάστηκαν δικογραφίες για την υπόθεση της εταιρείας «ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε.» και για την υπόθεση με τις οικονομικές ατασθαλίες στον ΕΟΤ στην οποία εμπλέκεται πάλι ο Μαρκόπουλος!!! Τέλος πάντων που θα πάει αυτό το πράγμα κάθε τρεις και λίγο να απολογούμαστε για τον Μαρκόπουλο; Και σύμφωνα με τη λογική του, δεν έχει σημασία αν είναι αθώος ή ένοχος... και ο Ρουσόπουλος αθωώθηκε και οι υβριστές του καταδικάστηκαν σαν συκοφάντες...

Άδειασε την ΔΑΚΕ ο Γ. Μιχελάκης και ουσιαστικά στήριξε τον Κυργιάκο

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhV56vungIYgPZY0OruoCKbCReAQBnz81nwmtV63xlU3Ms2GwEmAymf7jS0apPdzCWKX7aiUREXVvEGcHAuYg_OdsqDG3Vw7p7KDoBYWCfyD0Qh3oAeOEy1y06w6LlQx409cHiVlCPbbD8g/s320/%CF%83%CF%83%CF%83%CF%83%CF%83%CF%83%CF%83%CF%83%CF%83%CF%83%CF%83%CF%83%CF%83%CF%83%CF%83%CF%83%CF%83%CF%83%CF%83.jpgΜε βαριές εκφράσεις και δικαίως,καταφέρθηκε το μεσημέρι στην ενημέρωση των δημοσιογράφων ο Γ. Μιχελάκης εναντίον των συνδικαλιστών της ΔΕΗ και εννοείται και της ΔΑΚΕ. Μίλησε για «μαρτύριο των νοικοκυριών», για «προνόμια κάποιων συντεχνιών που εκβιάζουν την κοινωνία κατεβάζοντας τους διακόπτες», ενώ επισήμανε ότι ο Α. Σαμαράς [σε αντίθεση με την ποντικομαμή τον Μανώλη-στη φώτο κάποιος τον ξύπνησε ενώ κοιμόταν πάνω στο έδρανο της Βουλής] έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια για τις εκβιαστικές πρακτικές των συνδικαλιστών χωρίς να εξαιρέσει τα κρατικοδίαιτα ρεμάλια της ΔΑΚΕ...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ!

Επιχείρησαν τελείως πραξικοπηματικά να του κάνουν σωματικό έλεγχο, βάζοντας μάλιστα μία νεαρή αστυνομικό ως “προπέτασμα”. Όπως ήταν φυσικό ο βουλευτής αντέδρασε αφού το προβοκατόρικο στήσιμο ήταν φανερό, την ίδια στιγμή που πέρναγαν μέσα όλοι οι βουλευτές ανενόχλητοι!
Αμέσως ο βουλευτής απαίτησε την παρουσία του φρούραρχου αλλά και των δημοσιογράφων ώστε να είναι όλοι αυτόπτες μάρτυρες στο γεγονός.