slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αξιοποίηση νέου ειδικού εργαλείου για τη διάσωση, την εξυγίανση και την ανάταξη των ιδιαίτερα πληττόμενων επιχειρήσεων της εστίασης, του τουρισμού και της αναψυχής

 

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος συνυπέγραψε ερώτηση με θέμα την αξιοποίηση νέου ειδικού εργαλείου για τη διάσωση, την εξυγίανση και την ανάταξη των ιδιαίτερα πληττόμενων επιχειρήσεων της εστίασης, του τουρισμού και της αναψυχής.

Όπωςαναφέρεται στην ερώτηση, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η Κυβέρνηση δεν έχει αξιοποιήσει ούτε έχει εξαγγείλει ότι θα κάνει χρήση του νέου πληθωρικού εργαλείου της Κομισιόν για την κρατική ενίσχυση του παγίου κόστους επιχειρήσεων. Η αξιοποίηση κατ' αρχάς θα μπορούσε να αφορά ένα στοχευμένο πρόγραμμα διάσωσης, εξυγίανσης και ανάταξης  τουριστικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων αναψυχής και  εστίασης, που σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της ΕΛΣΤΑΤ κατέγραφαν συνολικά στο Β΄ Τρίμηνο του 2020 απώλειες τζίρου ύψους 59,1 %,  σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του αντίστοιχου έτους.

Το α' μέρος από το αφιέρωμα της εκπομπής «My Greece» στη Νάξο

Επιπλέον 5 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα «ΝΗΣΙδΑ» της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για την στήριξη μικρών επιχειρήσεων

 Στα 35 εκατ. ευρώ ανέρχεται το συνολικό ύψος των πόρων που θα διατεθούν στις επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία COVID-19

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάκου, με επιπλέον 5 εκατ. ευρώ ενισχύεται το πρόγραμμα «ΝΗΣΙδΑ» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης σε μεγαλύτερο αριθμό πληττόμενων από την πανδημία COVID-19 μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα των 30 εκατ. ευρώ, διαμορφώνεται τώρα στα 35 εκατ. ευρώ, μετά και την θετική απάντηση του  υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη, στο αίτημα του Περιφερειάρχη για αύξηση του δικαιώματος υπερανάληψης ευρωπαϊκών πόρων που......

Ζω": Το νέο αισιόδοξο φωτεινό τραγούδι του Ναξιώτη Πάνου Κρασσά

 


Η πολύ αναμενόμενη συνεργασία του Ναξιώτη 
Πάνου Κρασσά με την Keys Records ολοκληρώθηκε με την κυκλοφορία του επίσημου Video Clip του πρώτου τραγουδιού του με τίτλο «Ζω», σε μουσική Αργύρη Ναστόπουλου, στίχους Θοδωρή Τοσίδη.

Το «Ζω» είναι αφιερωμένο σε όλους αυτούς, που ακόμα και όταν χάνουν μια αγάπη χαμογελούν και κρατάνε τις όμορφες στιγμές.

Μεταφέρει με τον πιο επιτυχημένο και επίκαιρο τρόπο, την ειρωνεία της ζωής, εκείνες τις στιγμές δηλαδή που όλα μπορεί να πηγαίνουν στραβά, όμως ο ήρωας του τραγουδιού ακόμα χαμογελά και αισιοδοξεί, αφού ζει στο..........

Μποτόπουλος (συνταγματολόγος) στα Παραπολιτικά 90,1 για Πολυτεχνείο: Ο υγειονομικός κίνδυνος είναι τόσο αδιαμφισβήτητος που δεν χωράει περαιτέρω συζήτηση«Θα έπρεπε κόμματα και φορείς να βγουν και να πουν επίσημα ότι λόγω της κατάστασης δεν θα κάνουμε τον παραδοσιακό εορτασμό αλλά σας καλούμε σε διαδικτυακή εκδήλωση», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο Κώστας Μποτόπουλος

«Είναι σημαντικό ακόμα και σε περιόδους έκτακτης ανάγκης να μην παραβιάζεται το Σύνταγμα και η νομιμότητα» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ''Secret'' με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο,  ο Συνταγματολόγος Κώστας Μποτόπουλος.

ο υποψήφιο εμβόλιο της Moderna κατά της COVID-19 είναι σχεδόν 95% αποτελεσματικό, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία της αμερικανικής εταιρείας.

Τ
Τα αποτελέσματα αυτά έρχονται μόλις μία εβδομάδα μετά τη γνωστοποίηση παρόμοιων στοιχείων για το υποψήφιο εμβόλιο των Pfizer και BioNTech, το οποίο ανακοινώθηκε ότι είναι άνω του 90% αποτελεσματικό κατά του νέου κορωνοϊού.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναμένει το εμβόλιο να είναι σταθερό όταν φυλάσσεται σε κοινές θερμοκρασίες ψυγείου, δηλαδή δύο έως οκτώ βαθμούς για τριάντα ημέρες, αντίθετα με την αρχική πρόβλεψη, η οποία έκανε λόγω για επτά ημέρες.

Και οι δύο εταιρείες χρησιμοποίησαν μια άκρως καινοτόμο και πειραματική προσέγγιση σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη των εμβολίων τους.

Το ΚΙΝΑΛ δεν υπέγραψε το κοινό κείμενο διαμαρτυρίας για την απαγόρευση των συναθροίσεωνΗ δήλωση της Φώφης Γεννηματά

Για να κερδίσουμε τη μάχη με τον κορωνοϊό πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Το είπα και δεν θα κουραστώ να το λέω.

Κάποιοι δεν θέλουν, επιλέγουν τον διχασμό και μάλιστα με αφορμή και την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Κοινή πρωτοβουλία Τσίπρα, Κουτσούμπα και Βαρουφάκη για το Πολυτεχνείο

… μετά την απαγόρευση συναθροίσεων

Καταδικάζουμε την αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση του αγωνιστικού γιορτασμού της 17ης Νοέμβρη. Η απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων σε όλη τη χώρα και για τέσσερις ημέρες, υπό την απειλή υψηλών χρηματικών προστίμων, μας οδηγεί σε άλλες εποχές.
Πρόκειται για μια απόφαση βαθιά αντιδημοκρατική αλλά και αντισυνταγματική, όπως επισημαίνει και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, αφού πλήττει τον πυρήνα του συνταγματικού δικαιώματος της

Βενιζέλος για Πολυτεχνείο : Κανένα θέμα αντισυνταγματικότητας στην απαγόρευση Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ως προς τη νομιμότητα, τη συνταγματικότητα αυτών των απαγορεύσεων

Εάν επικρατούσε η κοινή λογική, το αίσθημα ευθύνης, εάν είχαμε υπερβεί το λαϊκισμό, εάν ήμασταν όλοι σοβαροί στον τόπο αυτό, δεν θα χρειαζόταν να επιβληθεί καμία απαγόρευση σε ό,τι αφορά την πορεία για το Πολυτεχνείο, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Χαίρομαι», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος στον Σκάι, «γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση λέει, «δεν μετέχω σε καμία συγκέντρωση, σε καμία διαδήλωση, θα τιμήσω με κατάθεση στεφάνου στο ΕΑΤ-ΕΣΑ την επέτειο», η οποία είναι πάρα πολύ βαριά, πάρα πολύ σημαντική, δεν πρόκειται να υποστεί βλάβη εάν δεν γίνει μία χρονιά η πορεία για το Πολυτεχνείο, όπως δεν τιμήθηκαν και όλες οι εθνικές εορτές οι οποίες προηγήθηκαν».
Κορωνοϊός : Σε κατάσταση πολιορκίας η χώρα μέχρι τον Μάρτιο – Φόβοι για εκατόμβη νεκρών
Η αντίφαση

Κ. Σακελλαροπούλου: Οι πολιτικές δυνάμεις να επιδείξουν πνεύμα συνεννόησης


«Καλώ τις πολιτικές δυνάμεις να επιδείξουν πνεύμα συνεννόησης», αναφέρει σε δήλωσή της η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά τη συνάντησή της με αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, του ΚΚΕ, του ΜέΡΑ25, καθώς και του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ), η οποία της επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας για την απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Ρεαλιστική και Ενωτική Παρέμβαση Μητσοτάκη: Όλα τα κόμματα μαζί στο Πολυτεχνείο: Αδιανόητο κάποιοι να στήνουν σκηνικό σύγκρουσηςΣε από κοινού πρωτοβουλία τιμής στο Πολυτεχνείο καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι είναι αδιανόητο κάποιοι να στήνουν σκηνικό σύγκρουσης την ώρα που απαιτείται ενότητα και προσήλωση στις οδηγίες των ειδικών.

“Το πραγματικό μήνυμα των αγώνων του λαού μας για ελευθερία και δημοκρατία απαιτεί, ειδικά σε συνθήκες πανδημίας, να τιμήσουμε την ιστορία μας και την επέτειο του Πολυτεχνείου με διαφορετικό τρόπο”, σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός σε δήλωσή του.

Παράλληλα υπογραμμίζει:

Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ :Σ' αυτούς που ήταν εκεί κι αγωνίστηκαν με ανιδιοτέλεια, Μνήμη και Τιμή τούς πρέπει!!!Όταν η ωμή, κυνική δύναμη εξουσιάζει, τότε σαν ιστορική επιβράβευση ενός αλάνθαστου ενστίκτου, εμφανίζονται οι νέοι με την πίστη τους και τον αγώνα τους στο ιδανικό της Δημοκρατίας, που από μόνο του αποτελεί υπέρτατη αξία και προϋπόθεση Ελευθερίας, Ισότητας και φωτεινής Παιδείας.

Σαν σήμερα, 16 Νοεμβρίου, σε όλα τα σχολεία της χώρας μας, γίνονταν γιορταστικές εκδηλώσεις για να τιμηθεί η εξέγερση των νέων στο Πολυτεχνείο στις 17 Νοέμβρη 1973, που αποτέλεσε κορυφαία πράξη αντίστασης κατά της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών. 

Ανακοίνωση την αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση του αγωνιστικού γιορτασμού της 17ης Νοέμβρη

Naxos Fan: Ανακοίνωση της Κ.Ο. Νάξου του ΚΚΕ για την πολιτική συνεργασία  ΣΥΡΙΖΑ - Ανεξάρτητων Ελλήνων


Καταδικάζουμε την αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση του αγωνιστικού γιορτασμού της 17ης Νοέμβρη. 

Η απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων σε όλη την χώρα και για τέσσερεις ημέρες, υπό την απειλή υψηλών χρηματικών προστίμων, μας οδηγεί σε άλλες εποχές. 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

 

 

Οι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία συνυπογράφουν το παρακάτω κείμενο, το οποίο υπογράφουν συνδικαλιστές από διάφορους πολιτικούς χώρους, πολιτικά κόμματα, δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί, άνθρωποι του πολιτισμού οι οποίοι απαιτούν από την κυβέρνηση να αποσύρει αυτή την απαράδεκτη απόφαση που αναστέλλει άρθρο του Συντάγματος με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ:

.Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης: «Η επίσκεψη και οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου στα κατεχόμενα Βαρώσια, μία ακόμη επικίνδυνη κλιμάκωση της τουρκικής παραβατικότητας». 

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτηση του προς την Ευρωπαική Επιτροπή της ζητά να σχολιάσει τη νέα επικίνδυνη κλιμάκωση της τουρκικής παραβατικότητας μετά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στα κατεχόμενα Βαρώσια στην περίκλειστη για 46 χρόνια πόλη της Αμμοχώστου ανήμερα της ανακήρυξης του παράνομου ψευδοκράτους.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Ανακοίνωση για την 47η Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. "Πολυτεχνείο της ελευθερίας και της δημοκρατίας και όχι του διχασμού κσι της καπηλειάς".

        Με τις ιδιαίτερες συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία του covid/19 εορτάζουμε την 47η Επέτειο της εξέγερσης της νεολαίας μας κατά της δικτατορίας που είχε επιβληθεί στον τόπο μας απο το 1967   και τα γεγονότα στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο το Νοέμβριο του 1973.
          Ο λαός μας με ενότητα αγωνίστηκε για την επιστροφή της δημοκρατίας στη χώρα που γεννήθηκε, γεγονός που πραγματοποιηθηκε τον Ιουλιο του 1974   μετά   τα τραγικά γεγονότα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.
          Με κυρίαρχο σύνθημα  Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία έδειξε  δίκαια, ενωτικά και μαζικά τη δυναμη  του και τη θεληση του και νίκησε!
Το μήνυμα που εκπέμπει διαδχρονικα ο αγώνας του λαού μας  στο Πολυτεχνείο το 1973 είναι :
          - Ποτε ξανά στον τόπο μας ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ
          - Εθνική   ενότητα και επαγρύπνηση για  την   διαφύλαξη της Δημοκρατίας
            και να μην αλλοιωθούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του καλύτερου  και
            μακράν αποδεκτού πολιτεύματος .

Κανένα κρούσμα και παλι η Ναξο 4 οι Κυκλαδες : 1.698 νέα κρούσματα, 71 θάνατοι και 392 διασωληνωμένοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Κυριακή (15/11)  1.698 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 74.205, εκ των οποίων το 54.0% άνδρες.

4.648 (6.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 19081 (25.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.